|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Karolca, biedny ten Twoj maz
Czesc dziewczyny, u nas w miare wczoraj mloda calusi dzien strasznie marudzila.... zaraz musze ja nakarmic i idziemy na zakupy bo jutro swieto a my mamy prawie pusta lodowke
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez wole nastepny tydzien bo maly ma czerwone gardlo caly czas
|
|
|
|
|
#3693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo to by duzo wyjasnialo Co do spiworka to chyba bym wziela 74 jednak bo one wypadaja troszke wieksze. Viki ma 74 ze smyka i sie w nim topi, a normalnie nosi 74 teraz ubranka i sa na styk. Wiec mysle ze te 74 wystarczy nam na cala zime!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-10-31 o 09:14 |
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no moje dziecko mnie przeraza![]() no wlasnie chyba wezme 74,a jak bedzie potrzeba to poprostu kupie wiekszy. Jednak patrzac na wymiary tego 74 to wlasnie dosc sporawe to wypada. Raczej nie spodziewam sie ,ze urosnie o 10cm przez 4mc. Sporo fajnych uzywek w granicach 70-80zł wiec patrzac na ceny sklepowe nawet jak zakupie drugi to i tak zostanie sporo w kieszeni
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mialo byc nie spiworek tylko wlasnie kombinezon
|
|
#3696 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te wymiary tez mi sie wydaja na wieksze 74. A mozesz pokazac jaki dokladnie kupilas ?hehe a nie myslalas,aby zostac detektywem? masz "nosa"!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
U nas nocka całkiem ładna wczoraj Piotruś znów zasnął sam w łóżeczku więc może wraca wszystko do normy ![]() Wczoraj musiałam pojechać do UP bo dzwonili że mają jakąś ofertę pracy...Musiałam przyjąć bo inaczej zabrali by mi zasiłek na 120 dni. Niewiadomo czy pacodawca mnie zaprosi na rozmowę czy nie no i czy będzie chciał mnie zatrudnić. w każdym razie mam nadzieję że nie będzie chciał ![]() masakra...jeszcze w UP mnie w błąd wprowadzili. Powiedzieli że pracodawcą jest Work Service...to jest pośrednik i specjalnie pytałam czy praca jest docelowo w tej firmie czy w jakiejś innej która przez nich szuka pracoewników...Wróciłam do domu i szukałam tej oferty na ich stronie i jak byk pisze że szukają dla swojego klienta. mam nadzieję że nie zadzwonią ![]() Cytat:
|
|
#3699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz w ddtvn bedzie o nocnikowaniu dzieci jesli ktos jest zainteresowany. karo_z - pracowalam kiedys przez Work Service i byli bardzo rzetelni. Kasa zawsze na czas, dobry kontakt itp., ale oczywiscie to sie moglo zmienic, bo troche czasu juz minelo. Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2012-10-31 o 09:51 |
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam na oku kilka tylko się nie moge zdecydowac. Po wymiarach widze,ze ten co kupilas to faktycznie znacznie wieksze 74 bo przewaznie dlugosc calkowita to 60cm..a 6cm to naprawde sporo jak na takiego Szkraba. Cieplutki w srodku? Widze,ze tez fajna opcja z dwoma zamkami. Mniej krzyku przy ubieraniu,bo nie trzeba tak "wciskac" konczyn )karo ja tez kiedys pracowalam przez Worka i ogolnie wiadomo,ze te wszystkie "firmy" to posrednicy i roznie moze byc. Jednak ja podobnie jak Monika sie nie nacielam. Pomijam fakt umow itp,ktore wiele pozostawialy do zyczenia,ale jak chodzi o sama kase to zawsze wsio bylo ok. Co wiecej...kiedys sie machneli o przelali dwa razy pensje ...ale ile radosci przez moment bylo)
|
|
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Witanko
![]() Zia, Rybka, gkatarzynka i Gosia, dziekuje za dobre slowa. a najlepsze jest to ze ja nigdy nawet nie bralam pod uwage tego ze Hania spalaby z nami w lozku, bylo to dla mnie taki oczywiste ze lozeczko jest dla niej do spania, pierwsze noce po powrocie ze szpitala spala w lozeczku. jak zasypia mala malpka przy cycku to jest wtedy najszczesliwsza na swiecie chyba w dzien naprawde na nia nie moge narzekac, ale noce to troche dla mnie meczarnia.wczoraj popoludniu o 17 dalam jej troche owsianki i pozniej jeszcze zupki zmiksowalam bo nadal chciala -a cycka jak dawalam to puszczala po minucie, wiec pojadla i o 19 zasnela, na cycku oczywiscie , ale tej nocy spala wyjatkowo duzo bez cycucha w buzi, ale z kolei matka nie mogla spac!! bylam pewna ze jak sie zasnela o 19 to o o 20 sie obudzi - i wtedy Tz przejmie stery i ja ulula w lozeczku, ale nie spala cala noc, nawet pieluchy jej nie zmienilam, byla przewaznie do mnie przytulona. na spiocha siegala tylko po cycka. teraz zjadla owsianke popila cycem i zaraz drzemka nr 1. Zia pytalas czy sezon szparagowy sie skonczyl...tak skonczyl sie ..w czerwcu ale z kolei teraz jest cebula a Tz tylko obsluguje kombajn do zbierania, wczoraj skonczyli o 18:30, wiec wrocil do domu jak juz Hania prawie spala. i tak praktycznie jest odkad sie urodzila, naprawde czekam juz na Tz mame to troche odsapne....oby tylko Hania ja polubila.Milego dnia Wam zycze ![]() Nikki kciuki za Oskarka!!!!! |
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
*Nikki trzymam kciuki za Oskarka ![]() U nas nocka ok drugi dzien pod rzad Mateuszek zasypia okolo 17-18, śpi do 4 , pozniej godzinka na zabawe i jedzonko i spimy do 8, takze sie wysypiamy.No i mój mały mężczyzna mnie broni i krzyczy na ojca TZ mi dokuczał i mnie łaskotał, a ja zaczelam krzyczec, Mateuszek odrazu zwrot w naszym kierunku, szybko sie przyczołgał i tak śmiesznie krzyczał,![]() Ja mam kombinezon ze smyka na 86 i jest ledwo ledwo, tzn na nozki na styk, a na raczki troszke przydługi ,ale da sie ładnie podwinąć.Drugie mam na 92 z tesco i jest tylko troche za duzy, mam nadzieje, ze cała zime obchodzimy w tych dwóch. Musze kupic buciki jakies takie niemowlece, cos jak ma Andrea Tikki , bo te od kombinezonu wydaja mi sie mało ciepłe, no i jakies papucie po domu , bo w samych skarpetkach chłodno, a wy kupiliscy jakies okrycie na nozki na zime? Karo zawsze sie mozna postarac, zeby nie chciał Cie zatrudnic ))![]() Dziewczyny moja tesciowa nagadala męzowi ,ze do 2 lat trzeba blenderowac dziecku jedzenie na papke... przesadzila jak zwykle? ![]() ![]() Mateuszek śpi , sam w łózeczku, zobaczymy jak długo, bo ostatnio spał w dzien w naszym lozku, a ja obok, dzis sie zbuntowalam
|
#3703 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Mravka;37347555]bardzo dziękuje
![]() ja mam na oku kilka tylko się nie moge zdecydowac. Po wymiarach widze,ze ten co kupilas to faktycznie znacznie wieksze 74 bo przewaznie dlugosc calkowita to 60cm..a 6cm to naprawde sporo jak na takiego Szkraba. Cieplutki w srodku? Widze,ze tez fajna opcja z dwoma zamkami. Mniej krzyku przy ubieraniu,bo nie trzeba tak "wciskac" konczyn )Cieplutki jest, jak chcesz to moge go zabrac ze soba na spotkanie ) Zdecydowanie dwa zamki ulatwiaja zycie, mam dwa kombinezoniki polarowe, jeden z dwoma zamkami (tak jak ten cdrl), a drugi z jednym zamkiem. Powiem szczerze ze ten z pojedynczym jest okropny, i ja i maly sie strasznie meczymy zakladaniem. Nigdy wiecej takiego nie kupieCytat:
Nikki, kciuki za Oskarka! |
|
|
|
|
#3704 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mateuszek bodyguard! prawidłowo!
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=monika83;37348023]
Cytat:
''owsianka dla maluszkow'', platki owsiane zawieraja gluten tak mi sie wydaje, jest tam tez kaszka kukurydziana, miod i przyprawy, Hanka bardzo owsianke lubi, miksuje, na poczatku troche sie balam dodawac tych przypraw (cynamon, kukruma, imbir), ale nie szkodza Hani bo jada owsianke juz od jakiegos czasu.
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Monika83 strasznie daleko mieszkasz wzgledem mnie
![]() u nas nocka fajna mlody obudzil sie o 2 ja jedzenie i zasnelam z butelka w reku i zanioslam go z powrotem o 3, 30 i pospalismy do 8
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
wrocilam wlasnie z silowni...we wlasnej sypialni
podejrzewam ze jutro moge miec zakwasy na rekach i brzuchu, ale to nic bo rezultat bezcenny...HANKA SPIACA W LOZECZKU!!!! moje dziecko jest hardkorowe i potrzebuje pomocy aby zasnac, wiec bawila sie w lozeczku jakies 20min a ja bylam na dole i sie ogarnialam, pozniej marudzenie (bo czas jej drzemki..i pewnie zdziwienie dlaczego nie jest jeszcze w wozku albo w hustawce?), oblozylam ja poduszkami, przykrylam kolderka, zaczelam nucic kolysanke, ale to nie dzialalalo, wiec zaczelam ruszac lozeczkiem ( a mamy masywne tak sie sklada, ze sama bym go nie przesunela)i szuszac i Hanka w 5min zasnela, postalam przy lozeczku 15min i zobaczymy czy wieczorem to sie sprawdzi![]() Gosia a jaki samochod kupujecie? Karolca ja tez bylam praca siedzaca bardziej zmeczona niz fizyczna albo polfizyczna - bo mam teraz taka, i to mi wlasnie odpowiada. aaa i zapomnialam wspomniec o nowym pomysle mojego Tz, a mianowicie wczoraj na polu pracujac zobaczyl ze sporo tam gliny i stwierdzil...ze mozna z niej cos zrobic, bedzie chyba chcial garnki gliniane lepic ![]()
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-31 o 11:21 |
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj lenia totalnego a moja Ania śpi już 1,5 godziny i nawet przespała mleko
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzindybry
![]() Moja Anisia juz poszla na drzemke numero uno mam nadzieje ze dluga bedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym cynamonem to tez wyprobuje, Ania tez rano je owsianke a jak kocham cynamon to i moze i jej podpasi
|
||
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka no tesciowa dala czadu hehe Julka juz od miesiace wcina kawalkowe obiadki, papki to tylko zupki albo deserki
Desia, ogolnie uwazam ze rozmiary kurtek i kombinezonow, tudziez spiworkow sa zawyzone - u nas tak samo. Mam kombinezon na 56 (tzn juz kolezance oddalam ) ale Jula teraz sie w niego miesci pieknie, a ma 66 cm. Mamy kombinezon tez na 62/68 i on jest akuratny. Natomiast kurtki na 68 wisza na Julce, a 62 sa idealne. W kombinezonie 74/80 by mi sie zgubila
|
|
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale w sumie wiadomo jak dorosly, czasem lepiej sypia, czasem gorzej..tak samo pewnie i nasze dzieciaczki.no i kolejny raz juz jest tak (wiele z nas juz o tym pisalo) ze jak usypiam na sposob ''jak zasniesz to bedzie ok jak nie to trudno'' czyli bez presji i wtedy latwiej to wszystko idzie, oby to nie byl jednorazowy cud
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedzenie w kawałkach ma ponoć dobry wpływ na wymowę w przyszłości
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze kolo roku tez bedzie jadala to co my, tylko ze wiadomo nie smazone, ostre itp choc roczna corka moich znajomych ma juz gyrosa za soba wiec ...
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cynamon mysle ze fajnie wzbogaci smak, nie uwazam ze dzieciom trzeba dawac bezsmakowe jedzienie takze chyba wlasnie zaczne dodawac ziola, koperek itp. |
|
|
|
|
#3715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziecku swojemu az zdjecie zrobilam ze zasnela na 1,5h w lozeczku obudzila sie i sobie gadala do misia, a ja wiele rzeczy w tym czasie w domu zrobilam, bo nie musialam bujac wozkiem non stop
|
|
|
|
|
#3716 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=MoniaHan;37348262]
Cytat:
Cytat:
Ja sie zestanawialam czy nie wymodzic sniadania z kaszka jaglana, bo Adas ja bardzo lubi w obiadkach. A wiecie ile glutenu jest w takiej owsiance? bo tego sie troche boje, my puki co wg wskazan pediatry dajemy pol lyzeczki od heraty do obiadu. |
||
|
|
|
#3717 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=monika83;37350445]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Na wstępie,w związku że dzisiaj Hallowen mały jest ubrany w swoje wdzianko ![]() A wczoraj zauważyliśmy razem z mężem,że wychodzą mu górne jedynkie,widać już białe i się młody męczy. / A będąc na zakupach oglądaliśmy wczoraj zabawki,jedną z nich laptop.Mąż chciał kupić,ja powiedziałam,żeby się wstrzymał ale jednak mu go kupimy. Nie moge go znaleść,ale chyba firmy chico.Fajny był,bo dużo przycisków.Kupiłam za to wczoraj,jeden talerzyk i miske dla młodego z tygryskiem.---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Moje dziecie ostatnio w dzień nie chce spać,albo wcale nie śpi,albo po pare minut.Lecz teraz hurra zasnął bo od rana 7 mi nie spał do teraz-tej godziny 12:37 ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Moniu,to sobie bicepsy wyrobisz ![]() Tynka88,mały meżczyzna cię broni ![]() My jemy słoiczki 7+ i są tam grudki,kawałki warzyw,makaronu bo też nasz mały jadł spaghetti,a jak mu smakowało ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- karo,ja szantaż albo przyjmiesz oferte,albo odbierzemy zasiłek. ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Przed chwilą się mały przebudził, i pomyślałam no to sobie pospał ale dałam smoka,pieluche i dalej śpi.uff
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-31 o 13:30 |
|
|
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=monika83;37350445]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Dziękuję Karolca ![]() Tak jak pisałaś--- zmieniłam przychodnię i lekarza Lence- prawdopodobnie skaza białkowa także wszystko co zawiera nabiał absolutnie jeść nie mogę...stąd ma przewlekły katar i kolki TŻ jest alergikiem więc Lenka ma 30% kupiłam Windi- bardzo pomaga usunąć gazy dzisiaj jeszcze probiotyk jakiś -miałam BioGaia teraz Dicoflor zakupimy bo Bobotic to tragedia Delikol podawałam -myślałam nietolerancja laktozy to mi za każdym razem wymiotowała ![]() jest ciężko ale jakoś się trzeba trzymać ![]() I z tym zasypianiem przy cycku...nie potrafię inaczej bo ona na siedząco nie chce jeść chyba przez ten brzuszek-a na pół śpiąca je--i wtedy nie odbija jej się może to powietrze wtedy robi takie wzdęcia jak tu nie zwariować ![]() Dziękuję wszystkim którzy mi odpisali
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-10-31 o 14:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

wczoraj mloda calusi dzien strasznie marudzila.... zaraz musze ja nakarmic i idziemy na zakupy bo jutro swieto a my mamy prawie pusta lodowke 

*

, ale w sumie wiadomo jak dorosly, czasem lepiej sypia, czasem gorzej..tak samo pewnie i nasze dzieciaczki.