|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
pokażę Hani te Wasze hiciory. może coś przypadnie jej do gustu
póki co rządzą teletubisie, a z teledysków to kaczuszki i "autobus" baby tv. w autobus to się nawet bawimy bez teledysku. bardzo fajny. Hanka jak chce sie pobawić to robi tu-tu-tu . za odkrycie "autobusu" wysyłam buziaki dla Telika (bo kiedyś pisała, że puszcza jaśkowi) Scio potrzebujesz adres e-mail?? czy wysyłasz tutaj na PW?? bo mam nadzieję, że i dla mnie się wyślą piosenki
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Ja też nie wiem jakie miałam bóle. Skąd to wiecie, mówiły Wam pielęgniarki? mnie tak bolało, że sama nie wiem czy z brzucha czy pleców.
Mi się zaczeły jakoś 0 4 rano skurcze, o 8 jechałam do szpitala ( dało się wytrzymać ), a od 13 mega ból, i o 17.30 urodziłam. Baby mówiły, że jak na pierworódkę to szybko. A Igor był największy na porodówce, bo miał 4300 i poonad 60 cm.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
A sama powiedizałas o tym lekarce czy ona sama to zuwazyla? Byłas u swojej pediatry z tym?
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
co do koślawienia stópek, to u nas ortopeda po zbadaniu Hani stwierdził, że to fizjologiczne i jeszcze jakiś czas może tak być.. że niby nie ma przykurczu, więc nie trzeba rehabilitować..
|
|
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to podziwiam Cię ![]() Johny nie chce spać.... położyłam go do łóżeczka, bo już w sumie pora, to wyszedł i snuje się po domu z kocykiem... a teraz namierzył moje pierogi może głodny idziemy więc na obiad
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-31 o 13:03 |
|
|
|
|
#1087 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Scio, Agula ale macie calusne dziewczyny! Super
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A baba z all jakas nienormalna chyba. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku a kontrowaliście u fizjoterapeuty czy ortopedy? bo Agata tez mi często spaceruje na paluszkach i wykrzywia stopy.
|
|
|
|
#1089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czuję się dzisiaj jakby był piątek, a w piątek przyjdzie rozczarowanie![]() Cytat:
jak długą rehabilitację macie zaplanowaną? AgaGuernsey a może ten katar ma podłoże alergiczne? mój siostrzeniec miał ciągle zapalenie oskrzeli, a nie ma rodzeństwa co to przywleka do domu różności z przedszkola, az trafili na fajnego alergologa i go wyprowadził
|
||
|
|
|
#1090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem widziała go znajoma rehabilitantka, potwierdziła,że to fizjologiczne nie jest udało mi sie dostać do "polecanej" pediatry (z centrum pediatrii w s-cu) i tez potwierdziła ,ze trzeba rehabilitować i tak w pon mamy 1 zajęcia ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
na razie 10 zajęć (ok 2 miesiące ) i kontrola |
||
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja myślę, że wszystkim nam należą się brawa za piękne porody, niezależnie oczywiście czy cc czy sn!
!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
JACIEEE dzieki za zaproszenie
|
|
|
|
#1093 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było dokładnie tak samo poza skurczami których nie doświadczyłam
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
A własnie, dzis rano siedze z kawą, patrzę w kalendarz i pierwsze co mi przyszło do glowy to "Oo Patik jeszcze tylko tydzien"
Patik Gratki wygrania sprawy!! ![]() Krzywienie stópek - muszę kiedyś zrobić zdjęcie jak Lilka stawia stopy... bo też od kilku dni się martwię, że krzywi nóżki ![]() No. Posprzątałam w końcu łazienkę, wstyd się przyznać ale od soboty nie szorowana i wyglądała okropnie.... Czasem mam wrażenie, że ktoś mi ten cały kurz podrzuca, codzien go pełno Uroki mieszkania przy ulicy...... Idę jeszcze ugotować Lili makaron do zupy, jak wstanie to pędzimy na spacer bo śliczna pogoda |
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy zauważyłyście że ze stacjonarnego tel nie da się dodzwonić na komórkę? czy tylko ja tak mam? jak dzwonię ze swojego stacjonarnego na kom ciągle zajęte jest .... czy to wina sieci czy telefonu czy jakaś usterka na lini stacjonarnej? kurde czekam na b. waży tel i się boję ze ktoś sie do mnie nie dodzwoni ...
proszę o kciuki żeby się dodzwonili
|
|
|
|
#1098 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swietny jest! Z jezykiem zwlaszcza. Cytat:
Cytat:
Chyba nadrobilam.... Wczorajszy incydent Antka byl jednorazowy, wiec chyba faktycznie to ten wlos, bo katar jest taki sam, czyli nie przeszkadza w spaniu. Za to marudzi od rana i czuc czworke pod dziaslem, wiec moze to tez bylo przyczyna. |
|||||||||
|
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, to moje porody przy niektórych Waszych to PIKUŚ. Chociaż po pierwszym nie wiem dlaczego miałam traumę przez rok.
U mnie parte trwały 10 minut za każdym razem. Pierwszy trwał łącznie 4 godziny a drugi 3,25. Pierwszy w 41 tygodniu a drugi w 37 niezły rozrzut .AgaG i Monia tak to można rodzić .Marina krzyżowe bóle tak dają po plecach, jakby Ci się kręgosłup łamał, nie da się pomylić. Kilka bóli z brzucha też miałam i to był relaks .Ale szybko się zapomina ten cały ból, kobieta to jednak siłacz jest .Ja Wam nigdy nie pokazywałam zdjęcia stóp Zuzi po porodzie... Masakra, może jak wykadruję, to kiedyś pokażę. Strasznie to wyglądało.
|
|
#1100 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Myha Radek też urodzony o 12:55
przez CC.W zasadzie to o 12:52 ale lekarze zaokrąglili i 12:55 kazali wpisać
|
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna a co jej ze stopami było? Ja pamietam ze miała nozke w gipsie, chyba prawa. Teraz jest ok ?
|
|
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z nad kubka kawy
![]() tematy porodowe, a Kolina ja od razu w tym temacie mam do ciebie prywate ale od razu jakoś kojarzyłam ze Ty też Dawidka rodziłaś cc, powiedz bo jesteś teraz najbardziej na czasie co mówi twój lekarz na obecny poród, oglądał Cię jakoś specjalnie jeszcze przed tym jak zaszłaś w ciąze jakoś specjalnie blizne? sprawdza się to jakoś przy okazji kolejnych wizyt?AgaGuernsey tez pisałas ze Zuzie rodziłaś cc, jaka byla przerwa pomiedzy porodami 3 lata? lekarze 'pozwolili" Ci spróbować rodzić bez problemu Antka naturalnie czy proponowali cc? jestem ciekawa jak to jest ![]() Carmela Sarenka po raz kolejny czaruje na wątku Dziubek Szymek jest super na wszystkich zdjęciach ma takie szczęsliwe oczka! |
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh zal mi, ale musze obudzic dziecia, o 15 musimy byc w przedszkolu...
|
|
|
|
#1105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Patik cieszę się że sprawy ulożyły się po waszej myśli Monia zdrowka dla Kingi! napisz co powiedział lekarz. |
|
|
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku miała stopy szpotawe. Na szczęście to nie była wada wrodzona, ale ułożeniowa. Nie miała miejsca w brzuchu i zawinęła je sobie. Obyło się na chyba dwóch zmianach gipsu
. Nie trzeba było nacinać.Jedną stopę miała zagiętą prawie pod kątem prostym (w gipsie), tą drugą mieliśmy tylko masować. Na zdjęciu dobrze to wygląda, po porodzie było duuużo gorzej.
|
|
#1107 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takich cudów to nie ma ; Jak ktoś wymyśli to zbije majątek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oliweczka, nie planuj już nic na 14go ![]() tak wszystkie? ![]() a sytuacji z ojcem współczuję ![]() Cytat:
![]() śliczna!!! NIe śmiejcie się ze mnie, ale ja nie wiem jakie miałam bóle przy porodzie... znieczulenia nie miałam, lekkie nie były, nie wiem skąd się brały, ale szybko przeszło Pamiętam że po 20 min położna weszła do sali, i śmiała się że ja już gotowa do wyjścia jestem, bo stałam akurat rzy drzwiach ;A teraz usiłuję sobie przypomnieć te bole, i jak słowo daję - nie jestem w stanie, wydaje mi się że chyba nic nie bolało ![]() czekam tylko, kiedy zaczną mnie wypytywać znowu, czy boję się porodu ![]() AgaG, miałam pytać - masz jakieś wieści od tej koleżanki, o której pisałaś że dała dziwny opis dot. synka? Patik , super że sprawa wygrana!!
|
|
|
#1108 |
|
Raczkowanie
|
Ale malutka Zuzia słodka, taki maluszek a już się musiał z gipsem namęczyć. A teraz poprosimy zdjęcie Zuzi 16 miesięcy pózniej
(o ale trafiłam własnie skończyła wczoraj )---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- A ja kupilam na używkach F-A-N-T-A-S-T-Y-C-Z-N-Y kombinezon jest w stylu jak modne sówki, w zasadzie to jest w sówki i inne zwierzątka![]() obiecuje pstryknąc fote to wam pokaze ![]() a nie mamy żadnych rajstopek, chyba czas zakupić polecacie moze jakieś co się fajnie jakościowo noszą?pamietam że Jaśko Telikowy miał fajne tygrysy
|
|
|
|
#1109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koleżanki z FB znają zdjęcia
|
|
|
#1110 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nam szybciej i mniej płaczliwie idzie przy 2częściowym ale mój synuś jest baaaardzo niecierpliwy w tych sprawach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój książę usnął w końcu o 14... łazienka jak pisałam wyszorowana, obiad gotowy - bo jednak mały nie skusił się przed spaniem, zawinął mi tylko pół pieroga... także ze spokojnym sumieniem mogę obejrzeć "Prawo Agaty" na tvn player ![]() aa wrzucę jeszcze aktualne mojego smyka z wczoraj, rano jak wstał rozłożył sobie poduszki tak jak tata dzień wcześniej i usiadł jak on rozczuliło mnie to a na drugim tak sobie teraz śpi
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-31 o 14:59 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

póki co rządzą teletubisie, a z teledysków to kaczuszki i "autobus" baby tv. w autobus to się nawet bawimy bez teledysku. bardzo fajny. Hanka jak chce sie pobawić to robi tu-tu-tu . za odkrycie "autobusu" wysyłam buziaki dla Telika (bo kiedyś pisała, że puszcza jaśkowi)

no to podziwiam Cię 

jelitowo też jakoś inaczej

za owocną rehabilitację

Zakończone: 2
Położyli mnie na porodówce, podłączyli pod KTG i kazali wołać jak sie będzie coś dziać lub wody odejdą. Nie działo się nic, ale bolało jak ...., ok.7 stwierdzili, że skurcze już są silne -rozwarcia brak. Podłamałam się - bolało coraz bardziej i nic się nie działo. Nie mogłam nic robić, tylko leżeć, bo inaczej KTG nie monitoruje. Dostawałam oksy, gaz rozweselający, chyba dolargan. o 10 byłam wykonczona i przy podaniu kolejnej oksy zemdlałam, potem prosiłam o cesarkę, ale 

Tymuś sobie musiał wyjąć z kosza na bieliznę i przynieść