|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Ok ![]() Zastanawiam się ![]() To dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy--- Nadrobiłam , ale teraz idę coś zjeść i muszę posprzątać kuchnię
|
|||||||||
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam w takim niefortunnym miejscu kaloryfer w kuchni, więc go zupełnie usunęlam i mogłam sobie w koncu sensownie mebelki sprawić. |
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
hmm... ktos tu mi napachnił w pracy czosnkiem.... i zgłodniałam..
|
|
|
|
#4144 | |
|
siedzę i myślę
|
Dzięki
Cytat:
![]()
|
|
#4145 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę 4D ![]() Cytat:
mój też codziennie mi coś szykuje, teraz ma fazę na wszelkiego rodzaju sałatki, specjalnie kupił oliwę z oliwek, a wczoraj stwierdził że dodaje tylko bazylię i oregano, bo sól szkodzi, a jego potomek musi być zdrowiusieńki przechlapane bo ma w pracy kilku kolegów, których żony były w ciąży, i dwóch z nich się odchudza i wiedzą dużo na temat zdrowego żywienia, i teraz jak np. chcę coś zjeść to słyszę że nie bo niezdrowe, a potem mnie np częstuje cukierkami ![]() Cytat:
wiesz, ja zauważyłam, że jak ktoś nie ma dzieci, i nie widział wcześniej takich zdjęć, to ciężko mu się połapać. miałam po badaniu prenatalnym jedno bardzo ładne, dokładne, pokazałam tacie, a on zaczął obracać do góry nogami i zastanawiać się, co to jest ![]() Cytat:
dlatego też powoli zamykam listę prezentów świątecznych - jeszcze muszę coś dla babci, mamy i szwagierki wymyśleć.
|
||||
|
|
|
#4146 |
|
siedzę i myślę
|
Ja gdy słyszę lub czytam słowo czosnek robi mi się niedobrze
![]() W sumie ostatnio jak czytam cokolwiek o jedzeniu np. co robicie na obiad lub na co która ma ochotę to mi niedobrze ![]()
|
#4147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj wieczorem pogoniłam mężula do sklepu bo miałam ochotę na czekoladę z orzechami, najlepiej tą z okienkiem ale nie było, kupił Milkę, też dobra była
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-31 o 12:40 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4148 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Chyba wolałabym już w drugą stronę... Przynajmniej trochę bym ciałka nabrała ![]() Czekoladę jem z chęcią I lody śmietankowe Mąż mi zrobił zapas, ale już topnieje
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-31 o 12:42 |
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lody śmietankowe też bym chętnie zjadła, najchętniej zmiksowane w postaci kawy mrożonej bo słoneczko zza okna zaczyna mi przygrzewać jejku, ja to może jakiekolwiek listy / zakupy dla Dzieciątka zacznę robić po nowym roku |
|
|
|
|
#4150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki... wróciłam.
Za badania zapłaciłam 270,50 zł bez moczu z cytologią. Babka od cytologii zarabista. Pytała się czy pierwszy raz etc i załozyła mi najmniejszy z możliwych wzierników. Czuję się tragicznie. Mdłości coraz gorsze... Dziś od rana spałam już 2 razy po pół h bo odlatywałam. Jeść się nie da, pić też coś przestaje, bolą mnie plecy, ciągle myślę, że zwymiotuje, lodówka to dla mnie koszmar... Kanapki mąż musi robić sam. Ja poprostu nie dam rady
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj ile potrzebujesz
|
|
|
|
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, baaardzo dawno tutaj nie pisałam, ale postaram się to nadrobić
![]() Otóż u nas oficjalnie potwierdzone bliźniaki
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
tak cytologia płatna bo nie mam ukończonych 25 lat a byłam posłana od prywatnego
![]() czytalam o kolejnych udanych wizytach. I takie info lubie czytać ![]() ja leków homeopatycznych nie stosuję-nie wieżę. Taki Tomasz niedowiarek ![]() a co do siusiania: sikam mało bo jak wymiotuje to się,,odwadniam". Wyniki będą na piątek na cytologie czeka się 2 tyg ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
#4157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już czasami nie wiem czy się śmiać czy płakać...Wczoraj na wizycie, tak na pocieszenie: Ja: dzień dobry Gin: ooo dzień dobry, jak się Marto czujesz (zwraca się po imieniu) Ja: fatalnie Gin: (z uśmiechem) to bardzo dobrze Ja: no tak średnio... Gin: Jak średnio, jak wspanialne, to znaczy, że ciąza dalej dobrze się trzyma i rozwija się w dobrym tempie I to jedyne pocieszenie tego wszystkiego... Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale mówi, że się nie obraził (bo, ja bym tam się obraziła) teraz 19.11 mam nadzieję, że nie zapomnę o nim i wejdzie ze mną ![]() No u nas jest Kruszyn póki co
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-31 o 13:21 |
||||
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy
![]() Ale macie tempo postaram się za Wami nadążyć ![]() Do 06.11 jestem na L4 i zastanawiam się czy czasem nie przedłużyć sobie o kolejne dwa tygodnie, żeby na spokojnie przetrwać ten I trymestr...
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, szkoda, że na raka nikt nie jest za młody Cytat:
U mnie to lekarz sam powiedział, że wołamy męża
|
||
|
|
|
#4161 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
) właśnie mam wrażenie że Ty mnie doskonale rozumiesz bo mamy tak samo, wzdęcia mam ale malutkie za to jestem domową wiatrówką nr 1, gdzie nie pójdę tam akcja, córka się ze mnie nabija dosłownie. A co do pocieszenia to wiem, to oznaka jest dobra, jak byłam mega chora w tamtym tyg i mdłości ucichly to się bałam czy z dzidziusiem wszystko ok, ale jak wróciły ze zdwojoną siłą to już mi się ich odechciało, juz bliżej niż dalej do 2 trymestru i ta myśl mnie trzyma w ryzach, i tak mam nadzieję że będzie, minie to u mnie, minie u Ciebie i wszystkich innych.
|
||
|
|
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje Wam Dziewczyny ślicznie rozwijających się maluszków i udanych wizyt
![]() ja aktualnie jestem w 12tc, jestem umówiona na wizytę 9 listopada, i nie mogę się już doczekać odebrałam moje wyniki ,no i mam bakterie w moczu, i mało płytek krwi, poza tym w normie, więc chyba nie jest źle
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Motyleksyw hihi nio to pocieszenie
Justi ja cytologii nigdy nie miałam. Gin od NFZ ma wypisane, że za cyto 60 zł ale nie wiem zy dla tych co robią co rok czy jak ![]() ja zapłaciłam 20 zł. U gin prywatnie daje 100.
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, teraz cytologię mam w cenie wizyty ![]() ---- Chyba zaraz pójdę do biedrony po małe zakupy, bo naszła mnie chęć na tosty
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-31 o 13:41 |
|
|
|
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć mi ten na nfz nie mówił nic, że jak chcę to mi zrobi odpłatnie no a ten co zrobił mi w ciąży pierwszą cyto też na nfz przyjmuje i kasy nie chciał Ja płacę u gina 120zł i w tym mam i usg i cytologię ale widzę, że inni w tym samym centrum medycznym doliczają sobie te 20zł za cyto. I normalnie wizyta 100zł a z cyto 120zł. Ale dziwi mnie to, że na pierwszej wizycie u gina nie miałaś cytologii. Bo ja właśnie na pierwszej miałam. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Płacisz i łaski nie robią
|
||
|
|
|
#4167 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię cyto raz do roku podczas wizyty u gina, i to jest w cenie wizyty, ale pamiętam że swojego czasu była taka akcja profilaktyczna przeciwdziałania rakowi szyjki, że wysyłali zaproszenia na cyto w ramach nfz i ja wtedy miałąm coś ok 22 lat.
ja męża biorę na pierwszą wizytę. poczeka przed drzwiami, a jak się okaże że widać coś fajnego to poproszę żeby go wpuszczono
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Justi bo to było tak
![]() Ja nigdy nie chodziłam do ginekologa Nie czułam potrzeby. Umierałam z bólu przy @ mdlałam, wymiotowałam etc poszłam z mamą raz powiedział, że może dac najwyzej antykoncepcyjne, ale ja nie chciałam. Wolałam się męczyć... I wcinałam za miast tego ketonalI byłam tydz temu pierwszy raz prywatnie, pytał czy byłam kiedyś badana ginekologicznie a ja, że nie Bałam się jak nie wiemNo to mnie przebadał, wysprawdzał wszystko dokładnie i wypisał skierowanie na cytologie. Może on myślał, że nie biorą Bo na reszte badan dał mi tylko wypisaną kartkę co nalezy zrobić. A dziś pytałam babki kiedy nalezy zrobić pierwszą cyto to mi mówi, że jak się zacznie współżyć A że ja przed ślubem nic, to wiesz... Bałam się i gina i wszelkich badań.wiem głupia jestem
|
#4170 |
|
siedzę i myślę
|
Ja też często przy okresie umierałam z bólu... na mnie działa tylko Nimesil w saszetkach, ale jest na receptę i nie wolno z nim przesadzać, bo to silny lek.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

Żebyście zobaczyły jak się cieszył jak gin serduszko dał posłuchać. A jak dał mu zdjęcie dzidzi w 4D to stał i się na nie gapił z otwartą japą i w gabinecie i jak się rejestrowałam na kolejną wizytę 

za wizytę
a ja zonk, wstałam jak oparzona i się pytam jakie dziewczę a pani mi na to "no jak, nie widzi pani ziarenka kawy tu", przyznam że byłam w szoku, pół dnia dochodziłam do siebie, jakbym normalnie syna straciła, trudno to wyrazić. Oczywiście jak się urodziła córa nawet przez sekundę nie pomyślałam że miała być chłopcem ale teraz już bym się nie nakręciła za nic w świecie na płeć, no chyba że po usg 3 d bo to chyba lepiej widać

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za zakupy

Niestety fakt jest taki, że mężuś późno wraca, to może i lepiej, że tak na wesoło podchodzi do tego, że nie podgląda "na żywo".
U mnie to lekarz sam powiedział, że wołamy męża
, teraz cytologię mam w cenie wizyty
Choć mi ten na nfz nie mówił nic, że jak chcę to mi zrobi odpłatnie