Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 11:52   #4141
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Witajcie!

Z dzidzią wszystko ok. Bobo jest już spore, bo mierzy 16,64 mm i pięknie bije mu serduszko. Wg OM tp miał być na 12.06 (7t 6d), a wg dzidzi zmienił się na 10.06 (8t 1d).
Kolejna wizyta za miesiąc.

Oczywiście przy badaniu był mój Małż, który się cieszył i szczerzył jak dziecko, które dostaje czekoladkę Żebyście zobaczyły jak się cieszył jak gin serduszko dał posłuchać. A jak dał mu zdjęcie dzidzi w 4D to stał i się na nie gapił z otwartą japą i w gabinecie i jak się rejestrowałam na kolejną wizytę Aż miło popatrzeć, że to dla Niego takie wielkie szczęście

A na 4D pięknie widać główkę z oczkiem, kręgosłup i zaczątki kończyn. Dzidzia zwinięta w kłębuszek
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dopiero teraz od rana jestem w domu.
Kruszyn ma 2,96 cm i wiek dalej zgadza się z OM
Ma rączki, głowę, nogi chyba też, bo bardzo skakał. Jak szalony i machał swojej mamusi.
Serducho bije 170 na minutę, dlatego, że ja byłam zdenerwowana
Wyniki wszystkie ok, jedynie nie przechodziłam tokso, więc koty i surowe mięso na obrazkach
Bardzo mi ulżyło
Wstawię później foto, bo ładnie widać go

Kolejna wizyta już ta z USG gen 19.11 o 9:30
Cieszę się, że wizyty udane i z maluszkami wszystko ok

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Wstałam, piję zielona z miodem, nałożyłam tę super hipoalergiczną maseczkę, powinnam trzymać 15minut-po 2ch leciałam zmywać.. boli, szczypie i jestem czerwona
Oj

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam u gina, ale zwykła wizyta, bez usg. Wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
Cześć
Gratuluje wszystkim mamom udnaych wizyt ja niecierpliwie czekam na swoje USG, to już w piątek!
za wizytę

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
odnośnie płci i jajeczek, które jak juz widać to prawie na 100 % tak będzie to ja bym się nie nakręcała, mówię z doświadczenia, u mnie były na wydruku usg narysowane jajeczka, kilka razy gadka że chłopak i co? leżę 2 tyg przed porodem w szpitalu, lekarka robi mi usg, ja sobie leżę i milczę i nagle słyszę "ale fajne dziewczę" a ja zonk, wstałam jak oparzona i się pytam jakie dziewczę a pani mi na to "no jak, nie widzi pani ziarenka kawy tu", przyznam że byłam w szoku, pół dnia dochodziłam do siebie, jakbym normalnie syna straciła, trudno to wyrazić. Oczywiście jak się urodziła córa nawet przez sekundę nie pomyślałam że miała być chłopcem ale teraz już bym się nie nakręciła za nic w świecie na płeć, no chyba że po usg 3 d bo to chyba lepiej widać
No nieźle

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pożyczysz w tym roku tego Mikołaja?
Ok

Cytat:
Jenny robisz sobie sesję ciążową?
Zastanawiam się

Cytat:
A po wizycie to jestem o niebo spokojniejsza
To dobrze

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witajcie,
Jestem już w domu. Dostałam duphaston, tydzień L4 i leżę. Dziękuję za wszystkie miłe słowa.
Uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam sokowirówkę - za niecałe 200 zł. Mam nadzieje, że przyjdzie jutro. Jadę też na święta do rodziców to przywiozę sobie skrzynkę ekologicznych jabłek i marchewek i powinno mi się zwrócić
My wczoraj kupiliśmy blender i na wieczór mieliśmy bombę witaminową

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ehhh wkurzyłam się i zamiast termometru kupiłam 10 pieluch tetrowych, 5 flanelowych, podkłady poporodowe (bo akurat u jednego sprzedawcy były i stwierdziłam że i tak trzeba będzie ) i dwie pary legginsów.
i 6 dużych ręczników dobrej jakości, bo potrzebujemy, ale w tym dwa na prezent już na święta.
i zaraz połowy wypłaty nie będzie
za miesiąc ciąg dalszy wyprawki
za zakupy

---
Nadrobiłam , ale teraz idę coś zjeść i muszę posprzątać kuchnię

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:05   #4142
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A ja muszę zrobić przemeblowanie w kuchni...
Ktoś tak pomyślała, że zrobił jedyne sensowne szafki przed kaloryferem...
i teraz w szafkach jest tak strasznie gorąco, że muszę pozabierać, np jedzenie dla zwierząt... bo boję się, że pod wpływem ciepła to się wszystko zepsuje;/
A inne szafki są jakieś takie nieciekawie porobione...
ech.. a tak cieszyliśmy się, że udało się kupić mieszkanie z ładną i wyremontowaną kuchnią
Już wiem gdzie był haczyk
A nie da się wyłączyć kaloryfera? Jak jest za szafkami to i tak zbytnio tam nie grzeje tylko Ci się szafki mogą porosklejać.
Ja miałam w takim niefortunnym miejscu kaloryfer w kuchni, więc go zupełnie usunęlam i mogłam sobie w koncu sensownie mebelki sprawić.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:11   #4143
Aaś
Zakorzenienie

hmm... ktos tu mi napachnił w pracy czosnkiem.... i zgłodniałam..
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:33   #4144
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

gratki z okazji 10tego tygodnia!
Dzięki

Cytat:

Ja czekałam do 14 tygodnia i szczerze mówiąc to już się powoli poddawałam i myślałam, że to się nigdy nie skończy Ale się skończyło I okazało się, jak niewiele do szczęścia potrzeba
O nie ... mam nadzieję, że ja nie będę musiała czekać tak długo
Stary 2012-10-31, 12:34   #4145
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Z dzidzią wszystko ok. Bobo jest już spore, bo mierzy 16,64 mm i pięknie bije mu serduszko. Wg OM tp miał być na 12.06 (7t 6d), a wg dzidzi zmienił się na 10.06 (8t 1d).
Kolejna wizyta za miesiąc.
A na 4D pięknie widać główkę z oczkiem, kręgosłup i zaczątki kończyn. Dzidzia zwinięta w kłębuszek
gratuluje udanej wizyty, super, że wszystko dobrze zazdroszczę 4D

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

a propos kfc: mój mąż dostaje odznakę najlepszego męża świata. jak mu powiedziałam ze bym wszamała coś z maca albo kfc to mi wczoraj na kolację zrobił domowe hamburgery!
ale Ci dobrze mój też codziennie mi coś szykuje, teraz ma fazę na wszelkiego rodzaju sałatki, specjalnie kupił oliwę z oliwek, a wczoraj stwierdził że dodaje tylko bazylię i oregano, bo sól szkodzi, a jego potomek musi być zdrowiusieńki przechlapane bo ma w pracy kilku kolegów, których żony były w ciąży, i dwóch z nich się odchudza i wiedzą dużo na temat zdrowego żywienia, i teraz jak np. chcę coś zjeść to słyszę że nie bo niezdrowe, a potem mnie np częstuje cukierkami

Cytat:
Wstawiam wczorajszą wiercipięte. I wogóle zapomniałam się poskarżyć, ani TŻ ani mój tata co więcej, nawet brat nie potrafili określić gdzie co jest i mówili, że tam jest jakieś plamki i sprawili mi przykrość. Bo ja widzę wszystko....
piękniusi wiesz, ja zauważyłam, że jak ktoś nie ma dzieci, i nie widział wcześniej takich zdjęć, to ciężko mu się połapać. miałam po badaniu prenatalnym jedno bardzo ładne, dokładne, pokazałam tacie, a on zaczął obracać do góry nogami i zastanawiać się, co to jest

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

łoł, szybko się zabierasz ja planuję po nowym roku zacząć zakupy i chcę większość rzeczy do szpitala i pielęgnacji kupić za jednym zamachem
ja się muszę powoli zabierać za zakupy, bo pieniądze się mnie w ogóle nie trzymają (chociaż odkładam teraz co miesiąc) a ustaliliśmy z Mężem, że żyjemy z jego wypłaty (tzn opłaty, jedzenie), a wszystko dodatkowe, np. prezenty na święta, jakieś ciuchy czy właśnie rzeczy dla Maluszka, kupujemy z mojej, która jest niewielka. ale jak co miesiąc będzie się coś kupować, to źle nie będzie, a ja się boję, że trafię na dłużej do szpitala, a nie chce Męża zostawiać ze wszystkimi zakupami, bo sama chcę powybierać co mi się podoba dlatego też powoli zamykam listę prezentów świątecznych - jeszcze muszę coś dla babci, mamy i szwagierki wymyśleć.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:36   #4146
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
hmm... ktos tu mi napachnił w pracy czosnkiem.... i zgłodniałam..
Ja gdy słyszę lub czytam słowo czosnek robi mi się niedobrze
W sumie ostatnio jak czytam cokolwiek o jedzeniu np. co robicie na obiad lub na co która ma ochotę to mi niedobrze
Stary 2012-10-31, 12:38   #4147
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja się muszę powoli zabierać za zakupy, bo pieniądze się mnie w ogóle nie trzymają (chociaż odkładam teraz co miesiąc) a ustaliliśmy z Mężem, że żyjemy z jego wypłaty (tzn opłaty, jedzenie), a wszystko dodatkowe, np. prezenty na święta, jakieś ciuchy czy właśnie rzeczy dla Maluszka, kupujemy z mojej, która jest niewielka. ale jak co miesiąc będzie się coś kupować, to źle nie będzie, a ja się boję, że trafię na dłużej do szpitala, a nie chce Męża zostawiać ze wszystkimi zakupami, bo sama chcę powybierać co mi się podoba dlatego też powoli zamykam listę prezentów świątecznych - jeszcze muszę coś dla babci, mamy i szwagierki wymyśleć.
A no, chyba, że tak... Mnie też pieniądze się nie trzymają ale na wyprawkę będziemy mieli zastrzyk gotówki także zabieram się za to później
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja gdy słyszę lub czytam słowo czosnek robi mi się niedobrze
W sumie ostatnio jak czytam cokolwiek o jedzeniu np. co robicie na obiad lub na co która ma ochotę to mi niedobrze
uroki ciąży

Ja wczoraj wieczorem pogoniłam mężula do sklepu bo miałam ochotę na czekoladę z orzechami, najlepiej tą z okienkiem ale nie było, kupił Milkę, też dobra była

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-31 o 12:40
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:40   #4148
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
uroki ciąży

Ja wczoraj wieczorem pogoniłam mężula do sklepu bo miałam ochotę na czekoladę z orzechami, najlepiej tą z okienkiem ale nie było, kupił Milkę, też dobra była

Chyba wolałabym już w drugą stronę... Przynajmniej trochę bym ciałka nabrała

Czekoladę jem z chęcią I lody śmietankowe Mąż mi zrobił zapas, ale już topnieje

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-10-31 o 12:42
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:55   #4149
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121
Chyba wolałabym już w drugą stronę... Przynajmniej trochę bym ciałka nabrała
ja się mogę zamienić tak na co drugi dzień. bo póki co jestem jak odkurzacz który zasysa prawie wszystko co widzi.
lody śmietankowe też bym chętnie zjadła, najchętniej zmiksowane w postaci kawy mrożonej bo słoneczko zza okna zaczyna mi przygrzewać

jejku, ja to może jakiekolwiek listy / zakupy dla Dzieciątka zacznę robić po nowym roku
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:55   #4150
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Hejka Ja dziś w domu cały dzień z synkiem zostaje. Miałam rano jechać z nim na szczepienie, ale jakąś chrypkę ma od wczoraj i odwołałam. Nienawidzę tych szczepień i zawsze mnie to stresuje więc nawet z chęcią zostałam w domu Mam tylko nadzieję, że go nie rozłoży jakaś choroba.
Nie wiem co to za fenomen jest, że zawsze jak jest święto, niedziela itp. i nie możesz pójść do swojego pediatry to zazwyczaj wtedy akurat maluch się pochoruje, ehh A że jutro święto to może coś się szykuje.

Ja czekałam do 14 tygodnia i szczerze mówiąc to już się powoli poddawałam i myślałam, że to się nigdy nie skończy Ale się skończyło I okazało się, jak niewiele do szczęścia potrzeba
rany, jak dla mnie to jedyna rzecz potrzebna mi teraz do szczęścia bo ja juz tracę cierpliwość, czuję się okropnie przez te bezustanne mdłości, po prostu chwilami już nie wiem co się wokół dzieje tak męczą, jestem nie do użytku, nie nadaję się do normalnego funkcjonowania, i liczyłam na to że po skończonych 12 tygdoniach przejdzie, tj. jeszcze ten tydzień do konca i następny, mam taką nadzieję bo wtedy będę musiała wrócić do pracy a w takim stanie nie dałabym rady, ech.
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:59   #4151
nuna2
Zakorzenienie

hej dziewuszki... wróciłam.
Za badania zapłaciłam 270,50 zł bez moczu z cytologią.
Babka od cytologii zarabista. Pytała się czy pierwszy raz etc i załozyła mi najmniejszy z możliwych wzierników.
Czuję się tragicznie. Mdłości coraz gorsze... Dziś od rana spałam już 2 razy po pół h bo odlatywałam. Jeść się nie da, pić też coś przestaje, bolą mnie plecy, ciągle myślę, że zwymiotuje, lodówka to dla mnie koszmar... Kanapki mąż musi robić sam. Ja poprostu nie dam rady
Stary 2012-10-31, 13:09   #4152
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Babka od cytologii zarabista. Pytała się czy pierwszy raz etc i załozyła mi najmniejszy z możliwych wzierników.
Czuję się tragicznie. Mdłości coraz gorsze... Dziś od rana spałam już 2 razy po pół h bo odlatywałam. Jeść się nie da, pić też coś przestaje, bolą mnie plecy, ciągle myślę, że zwymiotuje, lodówka to dla mnie koszmar... Kanapki mąż musi robić sam. Ja poprostu nie dam rady
Za cytologię musiałaś płacić? U mnie jest na szczęście już w cenie

Odpoczywaj ile potrzebujesz

Stary 2012-10-31, 13:13   #4153
dhalii
Raczkowanie

Witajcie, baaardzo dawno tutaj nie pisałam, ale postaram się to nadrobić
Otóż u nas oficjalnie potwierdzone bliźniaki

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:14   #4154
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Cudowna wiadomość, gratuluję!!!

Stary 2012-10-31, 13:15   #4155
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
cudowne wieści
Stary 2012-10-31, 13:16   #4156
nuna2
Zakorzenienie

tak cytologia płatna bo nie mam ukończonych 25 lat a byłam posłana od prywatnego

czytalam o kolejnych udanych wizytach. I takie info lubie czytać

ja leków homeopatycznych nie stosuję-nie wieżę. Taki Tomasz niedowiarek

a co do siusiania: sikam mało bo jak wymiotuje to się,,odwadniam".

Wyniki będą na piątek na cytologie czeka się 2 tyg

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
gratulacje
Stary 2012-10-31, 13:19   #4157
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
rany, jak dla mnie to jedyna rzecz potrzebna mi teraz do szczęścia bo ja juz tracę cierpliwość, czuję się okropnie przez te bezustanne mdłości, po prostu chwilami już nie wiem co się wokół dzieje tak męczą, jestem nie do użytku, nie nadaję się do normalnego funkcjonowania, i liczyłam na to że po skończonych 12 tygdoniach przejdzie, tj. jeszcze ten tydzień do konca i następny, mam taką nadzieję bo wtedy będę musiała wrócić do pracy a w takim stanie nie dałabym rady, ech.
Ja dalej łączę się z Tobą w bólu. A wzdęcia też masz? bo mi jeszcze to doszło Już czasami nie wiem czy się śmiać czy płakać...
Wczoraj na wizycie, tak na pocieszenie:
Ja: dzień dobry
Gin: ooo dzień dobry, jak się Marto czujesz (zwraca się po imieniu)
Ja: fatalnie
Gin: (z uśmiechem) to bardzo dobrze
Ja: no tak średnio...
Gin: Jak średnio, jak wspanialne, to znaczy, że ciąza dalej dobrze się trzyma i rozwija się w dobrym tempie

I to jedyne pocieszenie tego wszystkiego...

Cytat:
Aaaa Kochana, a to dopiero początek. Jeszcze mniej więcej - miejmy nadzieję 6 tyg. U mnie właśnie pyknęło 5 tyg mdłosci i wymiotów.

Cytat:
mój też stwierdził że na razie nie będzie ze mną chodził na usg bo i tak nic nie widać. pójdzie jak już będzie coś konkretnego. no ja nie wiem - śmiać sie czy płakać
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, po pierwszym USG dzidzię nazwaliśmy "kropek" bo mężuś stwierdził, że skoro twierdzę, że ta kropka to dzidziuś to pewnie tak jest
Jak wczoraj pytałam, czy chce iść ze mną na USG, to powiedział, że jeszcze nie teraz bo nic nie widać. Się śmieję, że jeszcze nie będzie transparentu powitalnego dla tatusia to po co iść Niestety fakt jest taki, że mężuś późno wraca, to może i lepiej, że tak na wesoło podchodzi do tego, że nie podgląda "na żywo".
Mój też pracuje o dziwnych porach, ale wczoraj wziął wolne, a ja go nie wzięłam do gabinetu ale mówi, że się nie obraził (bo, ja bym tam się obraziła) teraz 19.11 mam nadzieję, że nie zapomnę o nim i wejdzie ze mną
No u nas jest Kruszyn póki co

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-10-31 o 13:21
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:19   #4158
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
super! najderdeczniej gratuluję
Stary 2012-10-31, 13:21   #4159
dhalii
Raczkowanie

Dziękujemy
Ale macie tempo postaram się za Wami nadążyć
Do 06.11 jestem na L4 i zastanawiam się czy czasem nie przedłużyć sobie o kolejne dwa tygodnie, żeby na spokojnie przetrwać ten I trymestr...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:23   #4160
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
tak cytologia płatna bo nie mam ukończonych 25 lat a byłam posłana od prywatnego
Ja miałam robioną jak miałam 18 czy 19lat pierwszy raz i to za darmo, normalnie lekarz na nfz mi zrobił, na początku ciąży też na nfz mi lekarz zrobił. W czerwcu miałam prywatnie ale cytologia była w cenie wizyty i poszłam dlatego, że mój gin mi nie chciał zrobić, położna za każdym razem mi mówiła, że mam się upomnieć a on za każdym razem, że jestem za młoda jasne, szkoda, że na raka nikt nie jest za młody
Cytat:
Mój też pracuje o dziwnych porach, ale wczoraj wziął wolne, a ja go nie wzięłam do gabinetu ale mówi, że się nie obraził (bo, ja bym tam się obraziła) teraz 19.11 mam nadzieję, że nie zapomnę o nim i wejdzie ze mną
Ja też bym się obraziła U mnie to lekarz sam powiedział, że wołamy męża

Stary 2012-10-31, 13:29   #4161
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Hejka Ja dziś w domu cały dzień z synkiem zostaje. Miałam rano jechać z nim na szczepienie, ale jakąś chrypkę ma od wczoraj i odwołałam. Nienawidzę tych szczepień i zawsze mnie to stresuje więc nawet z chęcią zostałam w domu Mam tylko nadzieję, że go nie rozłoży jakaś choroba.
Nie wiem co to za fenomen jest, że zawsze jak jest święto, niedziela itp. i nie możesz pójść do swojego pediatry to zazwyczaj wtedy akurat maluch się pochoruje, ehh A że jutro święto to może coś się szykuje.

Cytat:
Ja dalej łączę się z Tobą w bólu. A wzdęcia też masz? bo mi jeszcze to doszło Już czasami nie wiem czy się śmiać czy płakać...
Wczoraj na wizycie, tak na pocieszenie:
Ja: dzień dobry
Gin: ooo dzień dobry, jak się Marto czujesz (zwraca się po imieniu)
Ja: fatalnie
Gin: (z uśmiechem) to bardzo dobrze
Ja: no tak średnio...
Gin: Jak średnio, jak wspanialne, to znaczy, że ciąza dalej dobrze się trzyma i rozwija się w dobrym tempie

I to jedyne pocieszenie tego wszystkiego...

Aaaa Kochana, a to dopiero początek. Jeszcze mniej więcej - miejmy nadzieję 6 tyg. U mnie właśnie pyknęło 5 tyg mdłosci i wymiotów.

Marta (to ja też się zwrócę po imieniu jak już wiem) właśnie mam wrażenie że Ty mnie doskonale rozumiesz bo mamy tak samo, wzdęcia mam ale malutkie za to jestem domową wiatrówką nr 1, gdzie nie pójdę tam akcja, córka się ze mnie nabija dosłownie. A co do pocieszenia to wiem, to oznaka jest dobra, jak byłam mega chora w tamtym tyg i mdłości ucichly to się bałam czy z dzidziusiem wszystko ok, ale jak wróciły ze zdwojoną siłą to już mi się ich odechciało, juz bliżej niż dalej do 2 trymestru i ta myśl mnie trzyma w ryzach, i tak mam nadzieję że będzie, minie to u mnie, minie u Ciebie i wszystkich innych.
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:32   #4162
Veronic
Wtajemniczenie

Gratuluje Wam Dziewczyny ślicznie rozwijających się maluszków i udanych wizyt
ja aktualnie jestem w 12tc, jestem umówiona na wizytę 9 listopada, i nie mogę się już doczekać

odebrałam moje wyniki ,no i mam bakterie w moczu, i mało płytek krwi, poza tym w normie, więc chyba nie jest źle
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:34   #4163
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-31, 13:36   #4164
nuna2
Zakorzenienie

Motyleksyw hihi nio to pocieszenie Ale wiecie co?? chociażbym miała się męczyć jeszcze 8 msc dam rade.

Justi
ja cytologii nigdy nie miałam. Gin od NFZ ma wypisane, że za cyto 60 zł ale nie wiem zy dla tych co robią co rok czy jak

ja zapłaciłam 20 zł. U gin prywatnie daje 100.
Stary 2012-10-31, 13:39   #4165
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Justi
ja cytologii nigdy nie miałam. Gin od NFZ ma wypisane, że za cyto 60 zł ale nie wiem zy dla tych co robią co rok czy jak
Mnie zawsze cytologia kosztowała 20 zł (bo od początku chodziłam prywatnie do gina) i nigdy nie usłyszałam, że jest za wcześnie , teraz cytologię mam w cenie wizyty

----
Chyba zaraz pójdę do biedrony po małe zakupy, bo naszła mnie chęć na tosty

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-10-31 o 13:41
Stary 2012-10-31, 13:41   #4166
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Justi

ja zapłaciłam 20 zł. U gin prywatnie daje 100.
Może się jakoś zasady zmieniły? Choć mi ten na nfz nie mówił nic, że jak chcę to mi zrobi odpłatnie no a ten co zrobił mi w ciąży pierwszą cyto też na nfz przyjmuje i kasy nie chciał

Ja płacę u gina 120zł i w tym mam i usg i cytologię ale widzę, że inni w tym samym centrum medycznym doliczają sobie te 20zł za cyto. I normalnie wizyta 100zł a z cyto 120zł.

Ale dziwi mnie to, że na pierwszej wizycie u gina nie miałaś cytologii. Bo ja właśnie na pierwszej miałam.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mnie zawsze cytologia kosztowała 20 zł (bo od początku chodziłam prywatnie do gina) i nigdy nie usłyszałam, że jest za wcześniej , teraz cytologię mam w cenie wizyty
A bo prywatnie nie usłyszysz, że jest za wcześnie Płacisz i łaski nie robią

Stary 2012-10-31, 13:41   #4167
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja się mogę zamienić tak na co drugi dzień. bo póki co jestem jak odkurzacz który zasysa prawie wszystko co widzi.
lody śmietankowe też bym chętnie zjadła, najchętniej zmiksowane w postaci kawy mrożonej bo słoneczko zza okna zaczyna mi przygrzewać

jejku, ja to może jakiekolwiek listy / zakupy dla Dzieciątka zacznę robić po nowym roku
Gdyby tylko tak się dało

Cytat:
Gratulacje
Stary 2012-10-31, 13:45   #4168
humpback
Zakorzenienie

ja robię cyto raz do roku podczas wizyty u gina, i to jest w cenie wizyty, ale pamiętam że swojego czasu była taka akcja profilaktyczna przeciwdziałania rakowi szyjki, że wysyłali zaproszenia na cyto w ramach nfz i ja wtedy miałąm coś ok 22 lat.

ja męża biorę na pierwszą wizytę. poczeka przed drzwiami, a jak się okaże że widać coś fajnego to poproszę żeby go wpuszczono
Stary 2012-10-31, 13:46   #4169
nuna2
Zakorzenienie

Justi bo to było tak
Ja nigdy nie chodziłam do ginekologa Nie czułam potrzeby. Umierałam z bólu przy @ mdlałam, wymiotowałam etc poszłam z mamą raz powiedział, że może dac najwyzej antykoncepcyjne, ale ja nie chciałam. Wolałam się męczyć... I wcinałam za miast tego ketonal ale i on , nospy, etc etc każda nowość nic...
I byłam tydz temu pierwszy raz prywatnie, pytał czy byłam kiedyś badana ginekologicznie a ja, że nie Bałam się jak nie wiem
No to mnie przebadał, wysprawdzał wszystko dokładnie i wypisał skierowanie na cytologie. Może on myślał, że nie biorą Bo na reszte badan dał mi tylko wypisaną kartkę co nalezy zrobić.
A dziś pytałam babki kiedy nalezy zrobić pierwszą cyto to mi mówi, że jak się zacznie współżyć A że ja przed ślubem nic, to wiesz... Bałam się i gina i wszelkich badań.
wiem głupia jestem
Stary 2012-10-31, 13:50   #4170
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Umierałam z bólu przy @ mdlałam, wymiotowałam etc poszłam z mamą raz powiedział, że może dac najwyzej antykoncepcyjne, ale ja nie chciałam. Wolałam się męczyć... I wcinałam za miast tego ketonal ale i on , nospy, etc etc każda nowość nic...
Ja też często przy okresie umierałam z bólu... na mnie działa tylko Nimesil w saszetkach, ale jest na receptę i nie wolno z nim przesadzać, bo to silny lek.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości