|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
niektórym pomoże akupresura - mi ucisk dwóch punktów na nadgarstku daje trochę lepsze uczucie na żołądku, jednak rano i wieczorem mimo wszystko jest rzyganko. a wielu kobietom to wystarcza. teraz po prostu kolej na następny "dziwny" środek. te 7 euro poświęcę z miłą chęcią, jeśli jest jakakolwiek szansa, że pomoże. bo ja naprawdę już usycham......... jeść wprawdzie mogę, ale ja muszę dużo pić! a w aktualnym stanie daję radę tylko 0,5 litra w postaci soku pomarańczowego i mleka...
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję udanej wizyty! ![]() Wstałam, piję zielona z miodem, nałożyłam tę super hipoalergiczną maseczkę, powinnam trzymać 15minut-po 2ch leciałam zmywać.. boli, szczypie i jestem czerwona spadam się trochę popakować, potem po tapety, firanki itd itp i jedziemy robić nowe mieszkanko! A tż jeszcze śpi ![]() Miłego dnia dziewczyny!
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-31 o 09:19 |
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę. napisałam wam wczoraj posta przez komórke i się nie pojawił
![]() a propos termometru: rtęciowego to już raczej nigdzie nie kupicie bo zostały wycofane z produkcji jeszcze w 2011r. a propos kfc: mój mąż dostaje odznakę najlepszego męża świata. jak mu powiedziałam ze bym wszamała coś z maca albo kfc to mi wczoraj na kolację zrobił domowe hamburgery! |
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
axella współczuję - ciekawe że maseczka była hipoalergiczna i przeznaczona dla kobiet w ciąży a tak mocno uczula.
cloche trzymam kciuki żeby ci ulżyło, nie mam żadnej rady jednak bo mdłości są mi obce póki co |
|
|
|
#4115 | |||
|
Zakorzenienie
|
humpback, rozumiem, że smaka masz okropnego, no i broń boże nie chcę straszyć, ale wiesz coś na temat unikania orzeszków ziemnych w ciąży z powodu ich ogromnego potencjału alergizującego? ja uwielbiam wszystkie orzechy i wcinam, bo zdrowe, ale tak na wszelki wypadek orzeszki ziemne skreśliłam póki co...
![]() Cytat:
póki co...---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
brawa dla małża!!!Cytat:
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny !
Gratuluje udanych wizyt i ogromnie zazdroszczę prenatalnego, my dopiero 6 grudnia mamy 12 tygodni![]() mam do Was pytanko takie nietypowe, za kilka będę wysyłała do siebie paczkę ze stanów z butami dla mnie i zastanawiam się czy warto coś kupić w stanach dla dzieciaczka co jets u nas trudno dostępne lub drogie? orientujecie się może?
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
cloche nie wiedziałam, dziękuję za informację. postaram się ograniczyć je w takim razie, choć smaki zmieniają mi się tak prędko że przypuszczam że przed końcem tygodnia nie będę mogła patrzeć na masło orzechowe.
Aaś gratulacje dla pomysłowego męża domowe hamburgery są milion razy lepsze niż te z maca.
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy zimno jest, ale słonko pięknie świeci
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę zrobić przemeblowanie w kuchni...
Ktoś tak pomyślała, że zrobił jedyne sensowne szafki przed kaloryferem... i teraz w szafkach jest tak strasznie gorąco, że muszę pozabierać, np jedzenie dla zwierząt... bo boję się, że pod wpływem ciepła to się wszystko zepsuje;/ A inne szafki są jakieś takie nieciekawie porobione... ech.. a tak cieszyliśmy się, że udało się kupić mieszkanie z ładną i wyremontowaną kuchnią Już wiem gdzie był haczyk
|
|
|
|
#4120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysia ciuszki w Stanach są tanie i BOSKIE!!! Cytat:
całe zabrałaś? ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jedyne sensowne szafki bo wszystkie inne są narożne i niezbyt praktyczne... w ogóle ktoś dziwnie zaprojektował kuchnię Np. półki są bardzo niskie tak, że ciężko jakiś wyższy słoik w nich upchnąć itp. No nic powyciągam wszystko i będę kombinować... ![]() Jakoś musi się udać ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4122 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak tylko siknęłaś i reszta do pojmniczka poszła, to nawet dobrze, bo najlepszy jest "mocz środkowy" Powodzenia na badaniach ![]() Cytat:
Mina Tż-tów jest bezcenna, mój też mnie swoją rozczulił ![]() Pochwal się zdjęciem Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margosia masz szafkę idealną do suchych produktów - przyprawy, sucha karma dla zwierzaków, bakalie, mąka, cukier, ryż itp. |
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Jejuuuuu... ja się dzisiaj nie wyspałam. Tż choroba rozkłada, najadł się czosnku i tak mi śmierdziało całą noc, że już chciałąm iść do innego pokoju spać... Dodatkowo, ma katar więc chrapał okropnie
Już byłam zdecydowana i chciałąm sobie iść.. ale szkoda mi się Go zrobiło więc zostałam
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję, super sprawa Ja się doproszę o 4d na prenatalnym. Mam nadzieję ![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno dużo zależy od rodziców. Jak do tego podchodzą, czy mają czas i wiele innych czynników. Ale od dziecka też, bo no czy chcemy czy nie chcemy każde dziecko jest inne. Jedne łapią szybciej inne wolniej. I gdybym ja miała możliwość by moje dziecko było dwu,trzyjęzyczne to dałabym wszelkich starań by tak było. A tak póki co, będzie uczone angielskiego i może szwedzkiego, bo mama moja doskonale umie, a jak wiadomo, podstawy też są ważne, bo później jest się łatwo oprzeć przy uczeniu się innych języków. Wstawiam wczorajszą wiercipięte. I wogóle zapomniałam się poskarżyć, ani TŻ ani mój tata co więcej, nawet brat nie potrafili określić gdzie co jest i mówili, że tam jest jakieś plamki i sprawili mi przykrość. Bo ja widzę wszystko....
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby tak...tylko ja wygodna jestem i lubię mieć te produkty pod ręką jak gotuje... więc trzymam je w szafce koło kuchenki... a ta jest z drugiej strony kuchni Wystarczy, że lodówkę mam w przedpokoju bo w kuchni nie ma miejsca ![]() Ech... lubię mieć tylko takie problemy :brzydal :
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
Chętnie, ale nie mam pod ręką skanera, a foto aparatem prześwietlone wychodzi mimo, że próbowałam różnymi programami cykać. Jak dopuszczą mnie jutro do skanera, to Wam wrzucę
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek jak to można nie zobaczyć? wszystko piękne i bardzo wyraźne
lonely ja dziś przysnęłam w autobusie. mój organizm teraz ma 2 tryby: spać i jeść. a najgorsze że cieszyłam się że jutro jest wolne i się wyśpię tak jak lubię, ale jedziemy na wieś na cmentarz z bratem męża i on chce wyjeżdżać o 6.30. nie ma litości szprotka ja też chętnie zobacze zdjęcie ![]() Margosia 3 takie? no to wygląda na to że szafek ci nie zabraknie
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak widziałam pierwsze w życiu USG to też się dziwiłam co oni tam widzą ale teraz już wszystko ładnie rozpoznaje.
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem:P jako, że zobaczyłam 2 kreski w czasie delegacji zdążyłam kupić 3 piękne komplety po 7 dolców
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale może wiem, bo machało czym trzeba to mi jakoś łatwiej zwizualizować. W ogóle był TŻ ze mną na wizycie, ale nie wszedł, bo chciałam się najpierw zapytać, a później zapomniałam. Ale teraz wiem, że facet może być od pierwszej minuty do ostatniej. Więc na następnym będzie na pewno
|
|
#4134 | |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Ja dziś w domu cały dzień z synkiem zostaje. Miałam rano jechać z nim na szczepienie, ale jakąś chrypkę ma od wczoraj i odwołałam. Nienawidzę tych szczepień i zawsze mnie to stresuje więc nawet z chęcią zostałam w domu Mam tylko nadzieję, że go nie rozłoży jakaś choroba.Nie wiem co to za fenomen jest, że zawsze jak jest święto, niedziela itp. i nie możesz pójść do swojego pediatry to zazwyczaj wtedy akurat maluch się pochoruje, ehh A że jutro święto to może coś się szykuje. Cytat:
Ale się skończyło
|
|
|
|
|
#4135 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do soczków to uważam tak samo ale piję od czasu do czasu ale nie jako źródło witamin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja planuję po nowym roku zacząć zakupy i chcę większość rzeczy do szpitala i pielęgnacji kupić za jednym zamachem ![]() Cytat:
później zaczęła wtrącać polskie słówka, w sklepie pytała "keine chlebek?" (choć nie wiem czy to poprawnie Cytat:
ale dziewczyny co Wy macie z tym siusianiem, że nie możecie więcej?? Cytat:
![]() Cytat:
Zjadłabym domowego hot doga! Cytat:
a tu wielce dla ciężarnych, łagodniejsza ![]() Cytat:
Ja Ci powiem, że kiedyś też średnio rozpoznawałam, więc daj im szansę ![]() Witam ponownie Byłam w mieście po kwiaty na groby, jestem już z powrotem i biorę się za sprzątanie
|
||||||||||
|
|
|
#4136 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje !!! ![]() ja ![]() Cytat:
Fajnie opowiada, pokazuje ale wczoraj jak coś oglądałam to przez jego głos zachciało mi się spać Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że wyjazd udany ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wczoraj pytałam, czy chce iść ze mną na USG, to powiedział, że jeszcze nie teraz bo nic nie widać. Się śmieję, że jeszcze nie będzie transparentu powitalnego dla tatusia to po co iść Niestety fakt jest taki, że mężuś późno wraca, to może i lepiej, że tak na wesoło podchodzi do tego, że nie podgląda "na żywo".
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

brawa dla małża!!!

Już byłam zdecydowana i chciałąm sobie iść.. ale szkoda mi się Go zrobiło więc zostałam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wiem, że ważne jest, by nie mieszać. czyli konsekwentnie każdy z otoczenia powinien się trzymać jednej wersji
a tu wielce dla ciężarnych, łagodniejsza 
Niestety fakt jest taki, że mężuś późno wraca, to może i lepiej, że tak na wesoło podchodzi do tego, że nie podgląda "na żywo".