|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
cześć dziewczyny.
u mnie zmartwienie od samego rana, mój ukochany shihtzak ma babeszjozę ![]() dostał mnóstwo zastrzyków a teraz schował się po łóżko i nie wychodzi spod niego od kilku godzin... strasznie się o niego martwię, przywiązałam się do niego bardzo i nie chcę nawet myśleć, że z tego nie wyjdzie... |
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
też widze te zarazki szczególnie w tym okresie
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
Kattee co za koles. przeciez mycie rak to podstawowy wymog a nie Twoja fanaberia....szkoda gadac.
Dlaczego musisz isc do niego? Ja bym nie poszla. I napisalas ze zrobi usg za tydzien. A teraz nie robil? Dziewczyny jak wygladaja pepuszki maluszkow po odpadnieciu u Was? Bo Kuba ma 2 miesiace i ma tam jakby czerwona kulke
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku moje dziecko tak mało dziś je że aż się zaczęłam niepokoić . Normalnie to jadł cyca i 60-90 mm a dziś o 8 cyc i 30 ml mm o 11 20 ml mm i o 12 dopił jeszcze 40 .
Cyca w południe już w ogóle nie chciał , płakał, wypluwał . Pomyślałam że może ma temp no ale na szczęście nie . Tylko teraz w czym stoi przyczyna ? Może się trochę przegłodzi i jak się obudzi to już wypije więcej ? ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Mój ma w środku taką jakby kuleczke ale to w kolorku skórki .
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie a to jest intensywna wisienka to pewnie bede to musiala pokazac.
|
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No lepiej to skonsultuj
|
|
#1597 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kraven trzymam kciuki ostatnia zostałaś kochana Cytat:
opis porodu oczywiście będzie jak troszkę się ogarnę
|
||||||
|
|
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż mówi,że przez to,że mu kazałam ręce myć.Myślę,że to dlatego,by był tydzień starszy i może te kostki już tam ładnie się wpasują boje się,nie wiem,czy moge ufać takiemu lekarzowi a o dziecięcego ortopede u nas cięzko.Chyba muszę prywatnie.Kubie pępek cały nie odpadł,jeszcze mu przemywam spirytusem,bo jest tam ciut szare w środku,ale doktorka powiedziała,ze ok. Kasiu Ty szczepiłaś skojarzonymi 5w1?miał po tym Kuba gorączkę?
|
|
#1600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy jeszcze na 2 czy już na 3?Kupiłabym inne, ale w tych dupka się przestała odparzać... Gdyby nie to przeciekanie, to są super! A te Dady są takie plastikowe jak zwykłe Pampersy??? A ja idę do dr Okłota, teść mówi że to jeden z najlepszych chirurgów ortopedów dziecięcych. ![]() Cytat:
A kiedy miał kleszcza???Cytat:
Cytat:
Jak dalej będzie bez apetytu, to ja bym do lekarza poszła na wszelki... ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Hahaha! Jaka pięść wycelowana w mamę ![]()
|
||||
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam pytanko. Jak Majeczka ma katarek to co robić? Chyba wystarczy póki co odciągać go z noska? Maggie pamiętam, ze Zuzia też miała na początku? Byłaś z nią u lekarza? |
|
|
|
#1602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze u nas badanie zaczyna sie od usg. I pamietam ze u Pawla tez tak bylo. MAcie racje. Musze to komus pokazac. Zadzwonie do poloznej najpierw. Anesh odciaganie i nawilzanie woda morska. Masc majerankowa pod nosek. I jak przyjdzie polozna to zwroc jej na to uwage Weronika swietna minka
|
|
|
|
|
#1604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wyszedł z tego Cytat:
Cytat:
jaki bokser Cytat:
Gda co masz na myśli pisząc plastikowe? bo jak dla mnie te najzwyklejsze pampersy są najlepsze a z nowu te premium są dla mnie strasznie sztywne. próbowałam kiedyś do Zuzi i jak dla mnie do
|
||||
|
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. A ta maść majerankowa to w aptece dostanę, tak?---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Anusia jak dokładnie wyglądają te potówki? Bo Maja też ma jakieś krostki, delikatnie białe na czole i nosku... A dzieciątku może kilka razy się odbić po cycu? Majka właśnie ulała i teraz nie wiem czemu... nigdy nawet jej się nie odbiło... może powietrza się nałykała? Jejku jakie ja pytania zadaje.... Wszystkiego się uczę od początku.... |
||
|
|
|
#1606 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj nakupiłam na allegro troche ubranek dla małej między innymi takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item=2750778797Te komplety są śliczne, może też ktoś jest zainteresowany http://allegro.pl/komplet-r-62-spioc...729238594.html do tego rajstopki bo fajne są u tego sprzedawcy. A i kupiłam te legginsy, które jedna z Was polecała. Nie pamiętam która, ale dzięki bo faktycznie fajne w tej cenie ![]() Konczi czekamy na relacje jak już będzie lepiej i będziesz miała więcej czasu ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Jaki bokser ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
to teraz będzie tylko lepiej, a i Ty wreszcie coś więcej zjesz.Ja za to jak jadłam wszystko tak teraz szukam co u mojej powoduje zielone kupki. |
||
|
|
|
#1607 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zwłaszcza jak łapczywie je.
|
|||
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko, ja ostatnio włożyłam telefon do zlewu, a talerzyk do kosza... A dziś mnie strasznie boli głowa z prawej strony i płacze przez to... ale tylko z jednego oka... Ale jak patrzę na Majeczkę to nic się nie liczy
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() My po kontrolnym ważeniu, Sonia w ciągu dwóch tygodni przybrała pół kilograma Cytat:
A i jeszcze dostałam radę, odnośnie tych katarów, które są następstwem sezonu grzewczego. 3 łyżki soli, łyżeczka sody oczyszczone i litr wody rozmieszać i kłaść na parapecie żeby parowało, jod zawarty w soli działa dobrze na noski naszych dzieci
|
|
#1610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A lekarz faktycznie niepoważny. Zrób tak jak piszesz i idż do innego. Bądź dzielna Kochana. |
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Kuź... a teraz włączyłam patelnię z tłuszczem samym, która stała na kuchence zamiast czajnika z wodą... Jestem trochę zmęczona... próbowałam zasnąć przez godzinę, ale przez to, że tak mnie ta głowa boli to nie mogłam spać...
|
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
zielona czytalam kiedys w gazecie,ze sa takie klamry-druciki na wrastające paznokcie
colds tak wyglada ten naczyniak u Poli
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo roztargnienia, wczoraj robiłam prasowaniem i zamiast żelazkiem prasowałam mikserem do ciasta (robotem), żeby było śmiesznie podłączyłam do prądu i tak prasuje prasuje i patrzę czemu to ubranie zagniecione
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Heheh, zdjęcia się nie dodały:P. Zaraz spróbuję jeszcze raz:P |
|
|
|
|
#1615 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle nie słyszałam o tym, żeby marchew uczulała. Widać wszystko jest możliwe i nie ma żadnych pewniaków w diecie. Choć podejrzewam, że przyczyną uczulającą może być jakiś środek ochrony roślin czy nawóz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i niestety ale zaczęły odchodzić... Po każdej wyłam jak bóbr. Teraz została ostatnia już.. ma już 12 lat.
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oby jej tak zostało . Średnio dwa razy na dobę tak ok. 2 godzin pomarudzi, bo chce cyca, zaraz nie chce, zaraz chce, potem nie chce, ale jak ja odkładam to w łóżeczku nie chce leżeć, ale jest taka kochana, więc jej wybaczam...:P. Poza tymi okresami dużo śpi, czasem tak patrzy zdziwiona na mnie, albo na tżta... Jakie to jest cudne . Ma takie ciemno niebieskie oczka . Zobaczymy czy jej zostaną takie, może zmienią się na brązowe takie jak ja mam . I w ogóle kocham ją strasznie mocno .
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Malutki.. Melcia ma sporego..
Dzisiaj muszę zrobić zdjęcie i porównać.
|
|
|
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dzioszki
Dawno mnie nie było, wiec nawet nie próbuję Was nadrabiać, nie mam szans a to wszystko przez to ze nie mam na nic czasu. Mała ostatnio chyba potrzebuję więcej uwagi , bo odkładana do łóżeczka ciągle marudzi .. Dzis byliśmy na szczepieniu, szczepiliśmy 5w1 i Iga tylko zapłakała delikatnie a potem zasnęła jak gdyby nigdy nic ![]() zobaczymy co bedzie pózniej ![]() Na 1 dawke pneumo idziemy za 3 tygodnie Iga waży juz 4200, pani doktor poowiedziała ze bardzo ładnie jak na samej piersi i mierzy 55 cmogolnie znowu zmagamy sie z odparzeniami, bylo dobrze 2 dni skórka idealna a pokusilo mnie o chusteczki nawilzone i znowu to samo czyli już jestem pewna ze chusteczki idą do kosza troche utrudnienie ale coż, pupcia mojej Igi ważniejsza niz moja wygoda Wercia moja Iga wczoraj tez taki niejadek, ledwo zjadla 30 ml mleka po spaniu, dzis juz wiekszy apetyt, mysle ze nie masz sie czym martwić ![]() Katee co za lekarz masakra.. tez bym sie oburzyła na Twoim miejscu..ja mialam wizyte miec juz w 1 miesiacu zycia czyli 17 pazdziernika ale zrezygnowalam bo u nas w miescie tylko jeden przyjmuje na fundusz i taki gbur ze masakra, wiekszosc pacjentek wychodzi z placzem od niego.. wiec zapisałam mała dopiero na 15 listopada, do super lekarza prywatnie mam nadzieje ze z bioderkami bedzie wszystko okej.. mimo ze pojdziemy dopiero jak bedzie miała 8 tygodni.. ale lekarz zapewnił mnie ze spokojnie można iść miedzy 6 a 8 tyg
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anesh, Zuzana co chwilę łapie jakiś delikatny katar i w nocy przede wszystkim mi chrumka. przed odciąganiem zapuszczam po kropelce soli fizjologicznej albo wody morskiej. Pod noskiem smaruję maścią majerankową (bez recepty w aptece). Jak gluty robią się białawe a nie przezroczyste 3 razy dziennie po kropelce nasivin soft (ale to można używać do 5-7 dni tylko). Jeśli by się Wam pojawiło pokasływanie, koniecznie skonsultuj z pediatrą, bo u takiego malucha mały katar może szybko przejść w zapalenie oskrzeli.
|
|
|
#1620 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedny!!! zeby szybko przeszlo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a ta woda to ma byc wrzątek ? ja z kolei moge polecic olejek eukaliptusowy/miętowy kropelke np pieluche i położyć kolo dziecka jak spi,czy np do takiego komina czy garnka z goraca woda ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

Szczególnie teraz w sezonie wszelkich wirusów...
też widze te zarazki szczególnie w tym okresie

Gratulacje!!!Piotruś taki jak mój Jureczek kiedy się urodził,choć wydaje się na tym zdjęciu taki malutki
trzymam 

mąż mówi,że przez to,że mu kazałam ręce myć.Myślę,że to dlatego,by był tydzień starszy i może te kostki już tam ładnie się wpasują
boje się,nie wiem,czy moge ufać takiemu lekarzowi a o dziecięcego ortopede u nas cięzko.Chyba muszę prywatnie.

oby wyszedł z tego 

do kontroli za tydzień,zrobi usg biodrek.
. I w ogóle kocham ją strasznie mocno