Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 14:17   #1501
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
Nie mogę nie przyznać Ci racji. Mnie oprócz tego co wymieniłaś jeszcze bardzo razi to, jak jedzą młode osoby. W czasie przerwy widzę jak koleżanki jedzą kompletne świństwa. A potem "ojej, jaka jestem gruba".

Jestem w stanie zrozumieć, że od czasu do czasu można mieć gorszy dzień, nie wyspać się, mieć duzy problem na głowie. Ale na boga jak codziennie widzę, że ktoś ma gniazdo na głowie, zadziedbaną cere z nawalonym makijażem (posklejane od tuszu rzęsy, za ciemny podkład), niewyregulowane brwi, odpryski z dwutygodniowego lakieru i niewyprasowane ubrania to ja się poważnie zastanawiam...
Otóż to Można mieć gorsze okresy, ale kompletne zaniedbanie wizerunku jest strzałem w stopę na rynku pracy.
Jestem zboczoną perfekcjonistką i nie potrafię zrozumieć, jak można godzić się na brzydki wygląd, skoro można wyglądać ładnie.

Cytat:
A propos Twojego kolegi, to nie wiedziałam, ze faceci aż tak zwracają na to uwagę
Zauważam ostatnio, że zwracają Jakby nie było, pewnie przyjemnie jest mieć obok siebie ładnie wyglądająca kobietę

Cytat:
Napisane przez madziunia2 Pokaż wiadomość
A ja się nie do końca zgodzę. Co prawda studia mam już parę lat za sobą ale widuję na ulicy coraz więcej fajnie ubranych dziewczyn, nie zawsze w moim stylu, ale widać że dbających o to co wkładają na siebie. Myślę że coraz większy dostęp do sieciówek, zakupów internetowych zrobił swoje i wśród dziewczyn źle ubranych obecnie wyróżniam dwie grupy: osoby kompletnie nie interesujące się modą,ubraniami nie wiedzące jakie fasony są dla nich dobre, najczęściej noszące jakieś bezkształtne ubrania ( na szczęście mało widuję takich osób i najczęściej są niereformowalne, na rady reagują stwierdzeniem że szkoda im pieniędzy na ubrania) albo osoby ubrane bazarkowo i tandetnie (spotykane najczęściej w okolicy mało ciekawych ulic miasta). Reszta prezentuję się nawet ok.
Nie dla mnie Dziewczyny które widuję często ubierają się sztampowo, kopiują lansowaną modę bez dobrania ubrań do sylwetki i kolorów do typu urody.

Cytat:
Bardziej poczepiałabym się facetów, moim zdaniem o ile jest dużo fajnie wygladąjących dziewczyn to facetów jak na lekarstwo, owszem jest lepiej niż parę lat temu, ale nadal jednak styl (a raczej jego kompletny brak) u wielu panów woła moim zdaniem o pomstę do nieba- zarówno chodzi mi o kwestię ubrań (przynajmniej u mnie w mieście widuję multum bezkształtnych koszul i spodni,znoszonych swetrów i t-shirtów,bluz noszonych na każdą niemal okazję, brzydkich butów itp. itd.) jak i spraw higieniczno-urodowych
Ja z kolei mam na odwrót - w moim otoczenie jest mnóstwo męskich, fajnie ubranych facetów, a zadbanych kobiet jak na lekarstwo

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Oczywiście widuję też bosko wyglądające dziewczyny.
Moja mama niestety widuje ubraniowe kwiatki-wpadki w pracy - pracuje w liceum, gdzie uczy się sporo dziewczyn. Teraz panuje moda na legginsy zakładane do krótkich bluzek. Nie ważne czy dziewczyna jest szczupła, czy grubsza - pokazuje goły tyłek. Co drugiej przebijają majtki. Kiedy mama zapytała jedną z dziewczyn czy widziała się dziś w lutrze, ta odpowiedziała, że tak i że wygląda ok (miała różowe majtki, było widać przez jej pseudo legginsy, właściwie rajstopy). Najgorsze, że jednego dnia tak ubrana do pracy przyszła jedna z nauczycielek (młoda, ale zawsze). Jaki to jest przykład, jak nawet naczycielki latają z gołym tyłkiem...
O Chryste Czas odprawić egzorcyzmy

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę jak te dziewczyny ubiorą się na rozmowę kwalifikacyjną? No chyba, że pracodowacy to kompletnie ignorują, bo sami nie mają poczucia estetyki.
Koleżanka była ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej - zaproszono 50 kandydatek. Na wstępie wyproszono połowę dziewczyn które nie były ubrane stosownie do okazji Pani rekrutujące wskazała osoby które mają opuścić pomieszczenie z powodu niedostosowania wizerunku do standardów firmy.

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Coś w tym jest co piszesz, jednak co do pogrubionego: podobną tendencję zauważam niestety też wśród doktorantów... nie wiem, może źle myślę ale wypadałoby jednak już jakoś się ubrać na uczelnię, na spotkanie z dziekanem itp, tymczasem na takie okazje potrafią przyjść w strojach typu dresowe spodnie, jakiś t-shirt z nadrukami, kapcie, włosy samopas, warkocze czy co tam jeszcze... mi się to wręcz w głowie nie mieści, jeszcze na studiach ok., ale jednak na dr w jakiś sposób reprezentuje się już nie tylko siebie ale i uczelnię... Zaś za szczyt elegancji mają założenie wymiętej o rozmiar-dwa za dużej marynarki . Oczywiście, nie mówię tu o wszystkich (są przypadki bardzo zadbane) ale jestem typem obserwatora i ostatnio przeraziłam się wręcz, o co niektórych powiedziałabym że zaczynają gimnazjum a nie kończą studia III stopnia
Dziwne że dorośli ludzie, wykształceni i ambitni, są jednocześnie leniwi i nie potrafią o siebie zadbać.

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Byłam w Mohito i mam problem. Kupiłam sweter z załącznika, ale sama nie wiem czy do mnie pasuje. Taki trochę mało elegancki jest przez to włosie. Co o nim myślicie?
Mnie ten sweterek nie przekonuje

Cytat:
Napisane przez AsikL Pokaż wiadomość
Myślę,ze to tez zalezy od kierunku i uczelni, na moich pierwszych studiach było dokładnie tak jak mówisz, natomiast teraz studiuję prawo i dziewczyny wyglądają tu poprostu świetnie, na całym wydziale widuję dziewczyny ubrane bardzo elegancko i markowo, z torebkami LV, MK czy Furla, faceci też wyglądają świetnie, wiekszośc chodzi na zajęcia w koszulach, marynarkach czy nawet garniturach. Wykładowcy jeszcze lepiej
Przed każdymi zajęciami zastanawiam sie co założyc zeby dobrze wyglądać na tle tych wszystkich dobrze ubranych ludzi Oczywiscie są też osoby beznadziejnie lub zwyczajnie wyglądające ale są w absolutnej mniejszości
Mężczyźni w garniturach Przenoszę się na prawo
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:31   #1502
Ag4
AGA :)

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Czytam Was od wczoraj na bieżąco, nawet wracając z Poznania naskrobałam dłuugiego posta, ale niestety mój notebook się ciągle buntuje :/

błękitne niebo podpisuję się rękoma i nogami pod twoim postem dot. ubioru studentek. Woła o pomstę do nieba!
Mnie bardzo razi w oczy noszenie legginsów zamiast spodni (o czym już któraśz dziewcząt wspomniała). Wczoraj właśnie widziałam absolutnie śliczną dziewczynę Ponadto, świetne buty i kurtkę, ułożone włosy, ładna cera i uśmiech, ale cały efekt psuły te nieszczęsne legginsy :/ nie rozumiem tego trendu :/ Przecież teraz jest tyle czarnych spodni z grubego materiału, które przylegają ładnie do ciała i fajnie wyglądają (sama mam takie). W zarze można kupić fajne spodnio-legginsy z przeszyciami na środku - super leżą, mam je i bardzo sobie chwalę. No, ale dziewczęta wskakują w najwyklejsze legginsy, które jeszcze w tyłek wchodzą niesamowicie i tak maszerują dumnie po mieście :/

Mirel wczoraj przed zajęciami właśnie tak oglądałam doktroantów ze swojej uczelni (doktoranci ze wszystkich kierunków mieli razem wykład więc było na co popatrzeć Na palcach mogłabym policzyć tych którzy prezentowali się naprawdę dobrze. Co więcej było kilka takich osób, które wyglądały jakby dopiero z woodstocku wróciły :/

Dziewczyny, do kiedy jest ta zniżka do Mihito?
Tż właśnie dzownił, że jedzie do miasta, ale niestety mam olejek na włosach więc nie dam rady się zabrać, tym bardziej, że się spieszy. W piątek jeszcze będzie obowiązywać ten rabat?

Czekam na listonosza z moją paczką z BU, ale nie chce przyjść

Czy któraś używała glinki ghassoul z organique?

EDIT: Przepraszam ze ew.błędy/dużo literówek. Starałam się, ale cholernie ciężko pisze się na notebooku, który dodatkowo co chwilę się wiesza Nie mam ostatnio szczęścia do elektroniki :|

Aga

Edytowane przez Ag4
Czas edycji: 2012-10-31 o 14:37
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:32   #1503
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Koleżanka była ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej - zaproszono 50 kandydatek. Na wstępie wyproszono połowę dziewczyn które nie były ubrane stosownie do okazji Pani rekrutujące wskazała osoby które mają opuścić pomieszczenie z powodu niedostosowania wizerunku do standardów firmy.
A to jest bardzo częste...wręcz normalne. Niestety dorasta pokoloenie wymysłu gimazjum... xd i tych tematów i nie ma pojęca o podstawach kultury i savoir vivre o stroju dopasowanego do okazji nie wspominając.

Nie trzeba iść odstrzelonym w "garniaka" czy garsonkę/kostium jesli się tak owego np. nie posiada... wystarczy najprostsza prostota ciemny dół (spódnica, spodnie ... ostatecznie skromne ciemne/czarne jeansy) jasna góra, najlepiej biała/błękitna koszula - i wystarczy, nikt nie powie że wygląda nieadekwatnie do sytuacji jaką jest rozmowa o pracę

Edytowane przez _Kari_
Czas edycji: 2012-10-31 o 14:36
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:38   #1504
Lena1209
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Tż właśnie dzownił, że jedzie do miasta, ale niestety mam olejek na włosach więc nie dam rady się zabrać, tym bardziej, że się spieszy. W piątek jeszcze będzie obowiązywać ten rabat?
Zniżka obowiązuje w dniach 31.10-04.11 Ja również planuję wybrać się do Mohito
Lena1209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:39   #1505
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Zniżka obowiązuje do niedzieli (4.11)
Stary 2012-10-31, 15:12   #1506
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Wstawiam na szybko zdjęcia w swetrze. Chyba jednak pójdzie do zwrotu, ale jest taki ciepły Poza tym przy okazji mój dzisiejszy stój - nic odkrywczego, ale lubię gdy Wy wstawiacie swoje zestawy, więc chcę się odwdzięczyć .

P.S. Wybaczcie jeszcze nie ułożone włosy

P.S. 2 Nie miałam innych 'ciepłych' butów, stąd botki.
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:45   #1507
agnieszka16
Zadomowienie

Cytat:
Musze napisać typowy narzekalski post, ale muszę bo inaczej się uduszę. Siedziałam sobie parę godzin w bibliotece, usiadłam w holu by zjeść kanapkę i sformułowałam następujący wniosek: studentki nie potrafią się ubrać.
Przez wejście i szatnię przewijało się mnóstwo dziewczyn. Obserwowałam je przez koło 40minut i widziałam 1 (jedną!) normalnie ubraną dziewczynę.

Ja rozumiem wszystko: brak funduszy, brak czasu, brak wyczucia stylu, ale nie rozumiem całkowitego zaniedbania wizerunku i decydowania się na ubieranie szkaradzieństw które dewastują sylwetkę. Jak można mając krótkie i tęgie nogi wkładać botki za kostkę w kontrastowym kolorze w stosunku do spodni? Przecież to dodatkowo skraca nogi. Obcisły sweterek nie wygląda dobrze gdy ktoś ma oponki w okolicach talii.

Zaniedbania urodowe i higieniczne to osobna kwestia. Kompletna nieznajomość zasad makijażu (za ciemny podkład, krzywa / za gruba kreska, posklejane rzęsy) suche, sianowate włosy, zepsute zęby (!)

Włożyłyby proste ciemne rurki, biały T-shirt i normalne buty (czyli bez świecidełek, kolorowych sznurówek, dziwacznych wiązań, haftów itp) i wyglądałyby ładnie, świeżo, młodo i dziewczęco. Ale nie, trzeba być feerią barw (co z tego, że kolorystycznie niepasujących do karnacji i włosów) i zakładać dziwaczne kroje i fasony.

Te dziewczyny niedługo skończą studia i pójdą do pracy. Jak dużym ignorantem trzeba być, że nie wiedzieć że z dwóch kandydatek o podobnych kwalifikacjach pracę dostanie ta lepiej wyglądająca? Warto o to zadbać już teraz.

Kolega niedawno powiedział że ciężko jest zobaczyć na ulicy ładnie ubraną dziewczynę. Nie zgodziłam się z nim, ale teraz zwracam honor.

Skąd w Polkach takie upodobanie do brzydkich ubrań i krojów podkreślających mankamenty?
Hm, ja mam zupełnie inne doświadczenia. Na moich studiach (dziennikarstwo na UW, ale ta obserwacja tyczy się też innych wydziałów, z którymi miałam do czynienia), zauważam, że absolutna większość dziewczyn ubiera się ładnie - niektóre to prawdziwe odważne fashionistki wyłapujące wszystkie trendy, niektóre dziewczyny ubierają się bardzo klasycznie i elegancko, urozmaicając strój markowymi dodatkami (zegarki MK, torebki z Furli) niektóre po prostu schludne, prosto ubrane (zestawy typu: rurki, proste kozaki lub balerinki, koszule lub ładne sweterki + nieprzytłaczające dodatki). Prawie wszystkie mają zadbane, ładnie ułożone włosy, nieprzesadzone makijaże, prawie wszystkie są szczupłe. Może nie jest tak źle z tymi polskimi studentkami?
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 16:48   #1508
Madzia19
Zadomowienie

Witam
Czytam ten wątek od dłuższego czasu i jest to mój numer 1 jeśli chodzi o wątek na wizazu
Mam pytanie do was odnośnie "włochatej" bluzki z H&M
Jest teraz 50% off na tą bluzeczke w sklepie online a już od jakiegoś czasu się jej przyglądam i mam problem z wybraniem koloru
Biały jest klasyczny, pasujący do wszystkiego ale takze podoba mnie się miętowy który byłby miłym odświeżającym kolrkiem w mojej szafie jesienno-zimowej Niewiem czy postawić na klasyke czy odejśc troszeczke od normy
Jeśli mogę prosić, wypowiedzcie się na ten temat
Bluzeczki na żywo nie widziałam, także jeśli któraś z was ją widziała to może podzieli się opinią na jej temat
Serdecznie pozdrawiam wszystkie dziewczyny z tego wątku, dzięki za inspiracje zarówno modowe jak i kosmetyczne nowinki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod (1).jpg (20,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (29,6 KB, 43 załadowań)
Madzia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 16:57   #1509
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deila Pokaż wiadomość
PaulinaMigotka Popłakałam się ze śmiechu - czy Twoja mama nie pracuje w tej samej szkole co ja? Ja pracuje min w szkole plastycznej - tam dopiero można się przyjrzeć artystycznym duszom w niechlujnych ubraniach...
Widocznie taka moda panuje teraz w szkołach, na dziunie z gołym tyłkiem
Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
PaulinaMigotka, skopiowałam Twój płaszcz, mam nadzieję że sie nie gniewasz. Nie mogłam się zdecydować, kupiłam trzy - w Mohito, w Camaieu i P&B i czaiłam w domu, jak je ogarnąć z resztą garderoby Wypadło na ten, bo ma najlepszą długość, nie wyglądam w nim jak Lord Vader no i kolorystycznie ciekawy.

W tym, co mówicie jest sporo racji, pracuję na codzień z ludźmi i niekiedy takich cudów się naoglądam że..... zadziwiła mnie ostatnio młoda dziewczyna, ogólnie dosyć atrakcyjna, fajnie ubrana ale jej make-up powalił mnie na kolana. Otóż na powiekach miała trzy odcienie granatu, ostatni kończył się pod brwiami, a w kącikach połyskująca biel i konturówka bez pomadkioczywiści e w ciemnym bordo o godzinie 11.
Często też widuję dziewczyny z zaniedbanymi zębami czy skórą usmażoną na solarce, nie potrafiące chodzić w wysokich obcasach czy wbijające się w rozm.34 mając 38. Można na ten temat długo dyskutować. W sumie to chyba każdy w życiu zaliczył jakąś wpadkę modową czy makijażową, ważne tylko żeby na tym potknięciu czegoś się nauczyć.

Ja dziś kupiłam szarą sukienkę w Mohito, asymetryczną, ale nie mam jak jej wam pokazać, bo katalog internetowy nie hula a na sobie się wstydzę
W ogóle mam jakiś ostatnio kryzys, na 10 rzeczy kupionych 7 oddaję, nie umiem się zdecydować albo coś mi w danej rzeczy nie pasuje.
Oczywiście, że się nie gniewam, wręcz przeciwnie. Mnie się wiele płaszczy podoba, gorzej jak je zmierzę, to zawsze coś mi nie pasuje.
Cytat:
Wstawiam na szybko zdjęcia w swetrze. Chyba jednak pójdzie do zwrotu, ale jest taki ciepły Poza tym przy okazji mój dzisiejszy stój - nic odkrywczego, ale lubię gdy Wy wstawiacie swoje zestawy, więc chcę się odwdzięczyć .

Zawsze ślicznie wyglądasz!Zestaw y świetne!
Cytat:
Tak powninno być

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 17:23   #1510
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem szczerze, że na medycynie wiele jest takich studentek. Do tego jeszcze plecak campusa i botki na obcasie. Swoją drogą zauważyłam, że Polki kochają botki . Noszą je do wszystkiego przez 3/4 roku. Rozumiem, że pewnie nie jestem obiektywna, bo sama za nimi nie przepadam, ale większość wygląda w nich zdecydowanie gorzej niż wyglądałaby w czółenkach, balerinkach czy kozakach

Chyba gorsze są szare myszki. Wolę widzieć jakiś wysiłek włożony w swój wygląd

"Skoro miała Pani czas się pomalować i się wystroić, to jest Pani na pewno dobrze przygotowana"

Byłam w Mohito i mam problem. Kupiłam sweter z załącznika, ale sama nie wiem czy do mnie pasuje. Taki trochę mało elegancki jest przez to włosie. Co o nim myślicie?
O tak, to jest mój faworyt W ogóle czy tylko dla mnie noszenie plecaka przez dziewczynę na studiach jest nie tego ? No ja rozumiem, że czasami trzeba nosić więcej rzeczy, jakiś wf, jedzenie czy te sprawy, no ale sportowy plecak ?
Cytat:

Ty jak zwykle wyglądasz świetnie, chociaż dziwię się że jeszcze nie zamarzłaś
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 17:48   #1511
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:

oba zestawy są świetne zdradź, gdzie kupiłaś tę marynarkę?
Stary 2012-10-31, 18:19   #1512
zielona2
Rozeznanie

Cytat:

blekitne_niebo ale w kitlach wcale nie gorsi

LadyI skąd ten kudłaty sweterek? Pozostawia włókna na innych ubraniach czy nie? Bo rozglądam się za tamkim od jakiegos czasu.
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:41   #1513
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Przenoś, przenoś.
Cytat:
Napisane przez AsikL Pokaż wiadomość
Myślę,ze to tez zalezy od kierunku i uczelni, na moich pierwszych studiach było dokładnie tak jak mówisz, natomiast teraz studiuję prawo i dziewczyny wyglądają tu poprostu świetnie, na całym wydziale widuję dziewczyny ubrane bardzo elegancko i markowo, z torebkami LV, MK czy Furla, faceci też wyglądają świetnie, wiekszośc chodzi na zajęcia w koszulach, marynarkach czy nawet garniturach. Wykładowcy jeszcze lepiej
Przed każdymi zajęciami zastanawiam sie co założyc zeby dobrze wyglądać na tle tych wszystkich dobrze ubranych ludzi Oczywiscie są też osoby beznadziejnie lub zwyczajnie wyglądające ale są w absolutnej mniejszości
Zgadza się, na wydziale prawa w mojej mieścinie też jest dużo do obserwowania. Większość dziewczyn ubiera się raczej elegancko i stylowo; dodatki świetnie dobrane, o torebkach nie wspomnę. Jest od kogo czerpać inspiracje. Studenci natomiast noszą marynarki i koszule.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:45   #1514
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Przenoś, przenoś.

Zgadza się, na wydziale prawa w mojej mieścinie też jest dużo do obserwowania. Większość dziewczyn ubiera się raczej elegancko i stylowo; dodatki świetnie dobrane, o torebkach nie wspomnę. Jest od kogo czerpać inspiracje. Studenci natomiast noszą marynarki i koszule.
Potwierdzam! Teraz zaczęłam prawo i co chwila się oglądam zarówno za facetami jak i dziewczynami ale bywają też te gorzej ubrane, podejrzewam, że z jakichś mniejszych miejscowości, bywają nawet osławione już leginsy zamiast spodni
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:49   #1515
synesthesia
Zakorzenienie

Co do ubrań na zimę to nie muszę praktycznie nic kupować - płaszcz już mam (to raczej na typowe zimne dni, puchowy taki), na 'cieplejsze' dni (takie do kilku stopni na minusie max) mam kurtkę Tommiego Hilfigera którą w zeszłym roku upolowałam w lumpeksie. Szale i szaliki mam od kilku lat generalnie te same, czapki to samo, chociaż najczęściej po prostu zakładam zimą szalik z kapturem z Reserved. Jedyne co, to chyba jakieś ciepłe porządne rękawiczki kupię.
Z butów tez już mam spokój, mam zeszłoroczne ciemnoszare kozaki na średnim grubym obcasie (po raz pierwszy od dawna buty zimowe mi przetrwały dłuzęj niż 2-3 miesiące) i czarne botki na koturnie. Jeśli żadna z tych par mi się nie rozleci, to z butami też mam spokój.
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:51   #1516
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
Przenoś, przenoś.

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Potwierdzam! Teraz zaczęłam prawo i co chwila się oglądam zarówno za facetami jak i dziewczynami ale bywają też te gorzej ubrane, podejrzewam, że z jakichś mniejszych miejscowości, bywają nawet osławione już leginsy zamiast spodni
Że też ja nie studiowałam prawa
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:03   #1517
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość

Hm, ja mam zupełnie inne doświadczenia. Na moich studiach (dziennikarstwo na UW, ale ta obserwacja tyczy się też innych wydziałów, z którymi miałam do czynienia), zauważam, że absolutna większość dziewczyn ubiera się ładnie - niektóre to prawdziwe odważne fashionistki wyłapujące wszystkie trendy, niektóre dziewczyny ubierają się bardzo klasycznie i elegancko, urozmaicając strój markowymi dodatkami (zegarki MK, torebki z Furli) niektóre po prostu schludne, prosto ubrane (zestawy typu: rurki, proste kozaki lub balerinki, koszule lub ładne sweterki + nieprzytłaczające dodatki). Prawie wszystkie mają zadbane, ładnie ułożone włosy, nieprzesadzone makijaże, prawie wszystkie są szczupłe. Może nie jest tak źle z tymi polskimi studentkami?
Skoro rzucasz promyk nadziei, nie pozostaje mi nic innego jak uwierzyć

Cytat:
Na mnie bardziej działa garnitur

Cytat:
Przenoś, przenoś.
Tylko, czy mnie przyjmą - sama miłość do mężczyzn w garniakach może nie przekonać komisji rekrutacyjnej
Stary 2012-10-31, 20:04   #1518
Maqua
Zakorzenienie

Pojechałam z tą kurtką do Zary, przymierzyłam większą i stwierdziłam, że jest za duża... Wróciłam do domu z tą samą Jest trochę opięta i kieszenie się "rozchodzą" ale tak samo było w większej. Dodaję zrobione przed chwilą zdjęcia. Wybaczcie jakość i kuchnię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-31 19.06.38.jpg (78,4 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-31 19.07.02.jpg (81,4 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-31 19.08.48.jpg (65,4 KB, 161 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-31 19.09.01.jpg (65,5 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-31 19.09.31.jpg (73,5 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-31 19.11.19.jpg (71,1 KB, 45 załadowań)
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:08   #1519
emely
Rozeznanie

Cytat:

Fajnie wygląda ten sweterek, nawet dzisiaj go "macałam" akurat przykuł moją uwagę bo był ubrany w niego manekin , nie gryzie ?

BTW: mam takie same botki i spódniczkę
Stary 2012-10-31, 20:30   #1520
LadyI
Zakorzenienie

Mirell - Dziękuję
fashionismypassion - dziękuję
Cytat:
Świetne zestawy. Czy ja widzę botki? Nie wierzę.
Dziekuję. To moje jedyne botki (łudziłam się, że skoro mi się podobają, to będę się w nich 'zgrabnie' czuła, ale jakoś tak nie jest), nie wzięłam kozaków ze sobą
wankaw - dziękuję

Cytat:
Napisane przez Madzia19 Pokaż wiadomość
Witam
Czytam ten wątek od dłuższego czasu i jest to mój numer 1 jeśli chodzi o wątek na wizazu
Mam pytanie do was odnośnie "włochatej" bluzki z H&M
Jest teraz 50% off na tą bluzeczke w sklepie online a już od jakiegoś czasu się jej przyglądam i mam problem z wybraniem koloru
Biały jest klasyczny, pasujący do wszystkiego ale takze podoba mnie się miętowy który byłby miłym odświeżającym kolrkiem w mojej szafie jesienno-zimowej Niewiem czy postawić na klasyke czy odejśc troszeczke od normy
Jeśli mogę prosić, wypowiedzcie się na ten temat
Bluzeczki na żywo nie widziałam, także jeśli któraś z was ją widziała to może podzieli się opinią na jej temat
Serdecznie pozdrawiam wszystkie dziewczyny z tego wątku, dzięki za inspiracje zarówno modowe jak i kosmetyczne nowinki
Ja bym oczywiście wzięła biały, ale mam miętowy sweter i też czuję się w nim dobrze
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:30   #1521
LadyI
Zakorzenienie

PaulinaMigotka - Dziękuję

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
O tak, to jest mój faworyt W ogóle czy tylko dla mnie noszenie plecaka przez dziewczynę na studiach jest nie tego ? No ja rozumiem, że czasami trzeba nosić więcej rzeczy, jakiś wf, jedzenie czy te sprawy, no ale sportowy plecak ?

Ty jak zwykle wyglądasz świetnie, chociaż dziwię się że jeszcze nie zamarzłaś
Zimno? Jak na mnie byłam wyjątkowo grubo ubrana. Ostatnio, gdy spadł śnieg koleżanka mnie przywitała zdaniem 'Budzę się i widzę, że spadł śnieg, moja pierwsza myśl - ciekawe w co się ubierzesz?'

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
oba zestawy są świetne zdradź, gdzie kupiłaś tę marynarkę?
Dziękuję. Marynarka z Zary Coś takiego http://www.zara.com/webapp/wcs/store...5%81NIERZYKIEM

Cytat:

LadyI skąd ten kudłaty sweterek? Pozostawia włókna na innych ubraniach czy nie? Bo rozglądam się za tamkim od jakiegos czasu.
Mohito . W ogóle nie gryzie, jest baaardzo miły i nie pozostawia kłaków, czego nienawidzę

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Fajnie wygląda ten sweterek, nawet dzisiaj go "macałam" akurat przykuł moją uwagę bo był ubrany w niego manekin , nie gryzie ?

BTW: mam takie same botki i spódniczkę
Po 'macaniu' wiele zyskuje, nie gryzie ani trochę
Stary 2012-10-31, 20:48   #1522
Madzia19
Zadomowienie

Cytat:
Mirell - Dziękuję
fashionismypassion - dziękuję

Dziekuję. To moje jedyne botki (łudziłam się, że skoro mi się podobają, to będę się w nich 'zgrabnie' czuła, ale jakoś tak nie jest), nie wzięłam kozaków ze sobą
wankaw - dziękuję

Ja bym oczywiście wzięła biały, ale mam miętowy sweter i też czuję się w nim dobrze
Przed chwileczką kliknełam biały dzieki za sugestie
Madzia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:13   #1523
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję. Marynarka z Zary Coś takiego http://www.zara.com/webapp/wcs/store...5%81NIERZYKIEM

Dziękuję
Stary 2012-10-31, 21:57   #1524
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Zimno? Jak na mnie byłam wyjątkowo grubo ubrana. Ostatnio, gdy spadł śnieg koleżanka mnie przywitała zdaniem 'Budzę się i widzę, że spadł śnieg, moja pierwsza myśl - ciekawe w co się ubierzesz?'
Jesteś z tych 'niemarznących' ? Zazdroszczę, ja bym najchętniej z domu nie wychodziła.
Stary 2012-10-31, 22:05   #1525
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś z tych 'niemarznących' ? Zazdroszczę, ja bym najchętniej z domu nie wychodziła.
Właściwie to ja marznę, ale nienawidzę tych grubych puchowych kurtek i swetrów . Poza tym marzną mi inne miejsca niż reszcie. Mogę chodzić w cienkich rajstopach, nie wyobrażam sobie założyć bawełniane skarpetki do kozaków ( chyba, że jest -20 i nikt nie zauważy), za to jest mi okropnie zimno w dłonie i szyję. Rękawiczki i opatulony dekolt to podstawa.

P.S. Dużo nauki już masz?
Stary 2012-10-31, 22:09   #1526
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Właściwie to ja marznę, ale nienawidzę tych grubych puchowych kurtek i swetrów . Poza tym marzną mi inne miejsca niż reszcie. Mogę chodzić w cienkich rajstopach, nie wyobrażam sobie założyć bawełniane skarpetki do kozaków ( chyba, że jest -20 i nikt nie zauważy), za to jest mi okropnie zimno w dłonie i szyję. Rękawiczki i opatulony dekolt to podstawa.

P.S. Dużo nauki już masz?
Też nie znoszę być opatulona, idealna pogoda to taka, kiedy w marynarce jest mi akurat Niestety nie mam wyjścia - jestem rekordzistą świata w ilości przebytych angin. Na dodatek ostatnio usłyszałam okropną historię choroby mojej koleżanki z roku i teraz bez czapki ani rusz.

Sporo, rozkręcili się W poniedziałek mam kolokwium z chemii analitycznej, w środę z pasożytów, w kolejnym tygodniu ze stechiometrii i botaniki, a potem z matematyki Cuda na kiju
Stary 2012-10-31, 23:04   #1527
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Że też ja nie studiowałam prawa
ja mam chłopaka po prawie, dobrze, że już skończył skoro tyle fajnych dziewczyn mógł spotkać na wydziale
lubię go w stroju do pracy
Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Pojechałam z tą kurtką do Zary, przymierzyłam większą i stwierdziłam, że jest za duża... Wróciłam do domu z tą samą Jest trochę opięta i kieszenie się "rozchodzą" ale tak samo było w większej. Dodaję zrobione przed chwilą zdjęcia. Wybaczcie jakość i kuchnię
Moim zdaniem nie wygląda na za małą chociaż dla mnie takim kryterium jest to, czy włożę pod nią grube warstwy ubrań - jeśli nie, to znaczy, że potrzebuję większej
swoją drogą bardzo podobna do mojej z zeszłego roku, pasek,krój ma ściągacze w rękawach? moja nie, nad czym ubolewam...
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 23:34   #1528
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

Moim zdaniem nie wygląda na za małą chociaż dla mnie takim kryterium jest to, czy włożę pod nią grube warstwy ubrań - jeśli nie, to znaczy, że potrzebuję większej
swoją drogą bardzo podobna do mojej z zeszłego roku, pasek,krój ma ściągacze w rękawach? moja nie, nad czym ubolewam...
Ma ściągacze. I ciepły kaptur

Muszę się pożalić. Pękła mi dziś podeszwa w Emu (po raz drugi!), a Amazon uk upiera się, że gwarancja skończyła się po 12 miesiącach czyli dwa tygodnie temu. Jestem wściekła i zastanawiam się jak ta sprawa się potoczy dalej.

Edytowane przez Maqua
Czas edycji: 2012-10-31 o 23:36
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 08:43   #1529
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
moim zdaniem wyglądasz w niej dobrze
Stary 2012-11-01, 09:38   #1530
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Sporo, rozkręcili się W poniedziałek mam kolokwium z chemii analitycznej, w środę z pasożytów, w kolejnym tygodniu ze stechiometrii i botaniki, a potem z matematyki Cuda na kiju
Chemia analityczna to świetny przedmiot. Parazytów, mikrobów i innych takich nienawidzę. Dwa w ciągu tygodnia to jeszcze nic. Powodzenia

Przepraszam za off
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości