Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2433 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 11:39   #72961
iksigrekzetfau
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez medsik Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak śpicie, żeby loczków nie popsuć ? :<
ja przerzucam za łóżko był też luźny kok ale nieestetycznie odgniatał włosy i traciły na skręcie, podpinanie dużą klamrą na czubku nawet się sprawdziło
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jak na kręcone włosy podziała krem do ciała kakaowy z Isany? używała któraś?

tutaj skład, wydaje się być całkiem obiecujący: Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Ethylexyl Stearate, Cocos Nucifera Oil, Butylene Glycol, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Panthenol, Copernicia Cerifera Cera, Theobroma Cacao Butter, Sodium Cetearyl Sulfate, Parfum, Isopropyl Palmitate, Carbomer, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Coumarin.

ale zastanawiam się, czy nie dociąży
ja czasami używam, najczęściej nakładam przed myciem na jakiś czas, godzinę, czasami więcej, całkiem fajnie się sprawuje
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

A ja nie lubię długości "za długiej" i nie bijcie, ale wydaje mi się że gdyby podciąć te włoski do łopatek to dopiero byłby szał
oj nie, nie.. miałam i takie ale źle się w nich czułam. poza tym ja nie widzę żeby były one jakoś szczególnie długie tym bardziej że jak są ładnie, porządnie skręcone to odchodzi trochę tych cm i wygląda to całkiem ładnie
iksigrekzetfau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:44   #72962
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
j
oj nie, nie.. miałam i takie ale źle się w nich czułam. poza tym ja nie widzę żeby były one jakoś szczególnie długie tym bardziej że jak są ładnie, porządnie skręcone to odchodzi trochę tych cm i wygląda to całkiem ładnie
Każdy lubi co innego:-)

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:45   #72963
Malwina_89
Zakorzenienie

Pina, ale zmiana

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:44   #72964
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Jako bs to chyba spuszy w aktualnych warunkach pogodowych zewnętrzno-wewnętrznych .
jako b/s to nigdy, moje włosy chyba by miały wtedy wieczny przyklap, za treściwa jak dla moich kudełków

Cytat:
A ja nie lubię długości "za długiej" i nie bijcie, ale wydaje mi się że gdyby podciąć te włoski do łopatek to dopiero byłby szał

No coś w tym może jest, bo dla mnie idealna długość to taka do zapięcia stanika, byleby te włosy były jeszcze gęste... ale rozumiem, że zapuszczanie wciąga. Ciekawe ile mi by zajęło takie hodowanie

Cytat:
Dziewczyny juz odpisały, laski na pielęgnacyjnym go szeroko używają, w tym kręconowłosa Kasycysko...
Cytat:
Mi coś na razie do ciała lepiej pasuje

no właśnie z pielęgnacyjnego się dowiedziałam, ale przyszłam zapytać moje bliższe koleżanki, czyli kręcone mnie kusi by z niego spróbować zrobić maskę...

Cytat:
ja czasami używam, najczęściej nakładam przed myciem na jakiś czas, godzinę, czasami więcej, całkiem fajnie się sprawuje
no właśnie, albo zamiast oleju przed myciem, albo jako maska!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:59   #72965
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny, a jak na kręcone włosy podziała krem do ciała kakaowy z Isany? używała któraś?

tutaj skład, wydaje się być całkiem obiecujący: Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Ethylexyl Stearate, Cocos Nucifera Oil, Butylene Glycol, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Panthenol, Copernicia Cerifera Cera, Theobroma Cacao Butter, Sodium Cetearyl Sulfate, Parfum, Isopropyl Palmitate, Carbomer, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Coumarin.

ale zastanawiam się, czy nie dociąży
Ja stosuję dość często, zwilżam włosy i nakładam krem. Siedzę w tym z godzinkę, traktuję to jako maskę. Czasem coś jeszcze dorzucę, stiuninguję u mnie się sprawdza, dociąża faktycznie, ale mi pasuje, bo nic mi nie lata na boki

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Nad tym samym się dzisiaj zastanawiałam, wydaje mi się, że dociąży ale ja lubie jak są lekko klapnięte bo tak to się ich robi za dużo w taką pogodę, wiec pewnie jutro zaryzykuje
Cos mi się kojarzy ze topsecri tak go własnie używała?
Dobrze się kojarzy

Cytat:
jako b/s to nigdy, moje włosy chyba by miały wtedy wieczny przyklap, za treściwa jak dla moich kudełków
Jako b/s nie próbowałam i nie spróbuję, zbyt bogata i myślę, że by obciążyła. Ale jako maska- u mnie fajnie się sprawdza. Podczas zmywania włosy są super mięciutkie, a co najważniejsze- po wyschnięciu też
Stary 2012-10-31, 16:24   #72966
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
ja bym jednak spróbowała OMO, nie ma się co zniechęcać, że za krótkie, byle nie nakładać na skalp odżywki może OMO z olejem?
poza tym, zamiast pełnej czapki proponuję Ci nauszniki albo taki turban w kształcie kokardy (coś takiego jak Styledigger ma tu na główce: http://styledigger.blogspot.com/2009/12/pegasus.html)? zawsze włoski będą mniej się grzały
Ale omo u mnie technicznie nie przejdzie, próbowałam Gdy nałożę odżywkę na końce a potem myje skórę szamponem to przez to, że są takiej długości to końce tak czy siak są wyszorowane szamponem bo są za krótkie żebym mogła je ominąć. A czapkę noszę pełną bo mi po prostu za zimno w nausznikach czy opaskach

Cytat:
Dzięki za podlinkowanie Bielendy
A może wcierka jakaś na to przetłuszczanie? Albo jakaś maseczka? Glinka, może drożdże? Może skalp przesuszony? Oby minęło raz dwa
Skalp zazwyczaj olejuje i nakładam również na niego maski i odżywki więc nie powinien być suchy, choć ostatnio go omijam właśnie przez to przetłuszczanie, ale na początku kładłam na skalp również i było tak samo.
Drożdżowa maseczka pomaga doraźnie bym musiała ją stosować cały czas, ale nie próbowałam gliki i innych ziółek (w tym indyjskich) jako myjadeł, może to coś da
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 16:33   #72967
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764
Konto usunięte

ja dalej w czarnej d...e w temacie stylizacji. Dziś wypróbowałam krem do loków NIVEA. Włosy są matowe, klapnięte i generalnie są dupne jakieś. Jutro pierdutne je SSL i nie nałoże nic do stylizacji. Troche mi to zajmie coś czuje zaczym zakumam o co chodzi...
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 16:42   #72968
olkka16
Rozeznanie

dzisiaj znowu spałam w sucharkach, efekty wrzuciłam do codziennika ale chyba już zawsze będę miała bajzel na głowie bo same się tak plączą mimo, że wczoraj wieczorem próbowałam je ładnie popodpinać żeby nie miały ku temu okazji.
Stary 2012-10-31, 16:48   #72969
pina258
Raczkowanie

Cytat:
Jak masz wycieniowane? Szczegółowy opis, please:prosi:
Jak chodzilam do fryzjerek to zawsze jak wlosy cieniowaly, to raz ze za krotko ( najkrotsza warstwa wgl nie chciala sie krecic bylo tylko spuszone cos ), a dwa to ze zostawialy mi taki smetnie wiszacy ogon Efekt ? Koszmar...

Teraz sama w domu podcinam wlosy metoda kilku kucykow. Zazwyczaj robie trzy wzdluz glowy ( moje wlosy nie sa dlugie). Najkrotsza warstwa siega 3/4 glowy ( staram sie zeby tak bylo). Potem ok 3-4 cm dalej nastepna warstwa. Ostatnia to juz wedlug uznania ( zalezy jak dlugie chce miec wlosy, a ze teraz zapuszczam to podcinam ok. 1 cm). I tyle mam nadzieje ze w miare sensownie to wytlumaczylam Ale uprzedzam ze nie u kazdego ciecie wyjdzie sensownie. Moja kolezanka jest tego przykladem

Cytat:
nie, naprawdę zapisze sobie te Twoje foty i w chwilach zwątpienia będę do nich wracać...
Jak widac po moich loczkach ciezka praca sie oplaca Masz nastepna fotke :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hair.jpg (29,5 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00605.jpg (99,1 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez pina258
Czas edycji: 2012-10-31 o 17:15
pina258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 16:51   #72970
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Dzień dobry
Ale mnie dziś spuszyło Przed wyjściem z domu naładowałam b/s tyle, że myślałam, że ludzie będą ode mnie uciekać; tymczasem wróciłam z loczkami lekkimi jak piórko

Muszę włosy pofarbować, ale mi się nieeeeeee chceeeeeeeeee...

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
Jak chodzilam do fryzjerek to zawsze jak wlosy cieniowaly, to raz ze za krotko ( najkrotsza warstwa wgl nie chciala sie krecic bylo tylko spuszone cos ), a dwa to ze zostawialy mi taki smetnie wiszacy ogon Efekt ? Koszmar...
Zauważyłam, że wielu fryzjerów ma problem z cieniowaniem Ale często też włosy zaskakują, bo np. dolna warstwa się nie kręci a górne już tak i powstaje większa różnica, niż się początkowo wydawało.
Stary 2012-10-31, 18:56   #72971
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
no to teraz mnie zastrzeliłaś, pięknie Ci wyszło...
Też się nosze z tym zamiarem... masz na oku jakiegoś fryzjera we Wro?
Jeżeli chodzi o Wro to nie bardzo, przez cały czas jak tam pomieszkuję (już 5ty rok ) to fryzjera odwiedzałam zawsze u siebie w mieście, ale jak się naczytałam że mało który fryzjer potrafi dobrze obciąć kręcone i falowane to jakoś nie jestem przekonana do swojej fryzjerki... Więc już sama nie wiem, ale chyba muszę coś z nimi zrobić bo mam wrażenie, że te na górze są już za ciężkie
Pochwalę się dobrą nowiną: udało mi się dzisiaj zreanimować włosy Nie było może idealnie ale osiągnęłam stan możliwy do wyjścia do ludzi nie mam zdjęć, co by pokazać mój efekt, bo zabrałam się za pieczenie ciasta i musiałam związać, ale jest nadzieja, że jednak nie są niereanimowalne
Stary 2012-10-31, 21:14   #72972
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Ja stosuję dość często, zwilżam włosy i nakładam krem. Siedzę w tym z godzinkę, traktuję to jako maskę. Czasem coś jeszcze dorzucę, stiuninguję u mnie się sprawdza, dociąża faktycznie, ale mi pasuje, bo nic mi nie lata na boki

Jako b/s nie próbowałam i nie spróbuję, zbyt bogata i myślę, że by obciążyła. Ale jako maska- u mnie fajnie się sprawdza. Podczas zmywania włosy są super mięciutkie, a co najważniejsze- po wyschnięciu też
ekstra, przekonałaś mnie zupełnie, lecę kupić!

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Ale omo u mnie technicznie nie przejdzie, próbowałam Gdy nałożę odżywkę na końce a potem myje skórę szamponem to przez to, że są takiej długości to końce tak czy siak są wyszorowane szamponem bo są za krótkie żebym mogła je ominąć. A czapkę noszę pełną bo mi po prostu za zimno w nausznikach czy opaskach
ej, ale jak naolejujesz/naodżywkujesz włosy, to nawet jak je potem przejedziesz szamponem, to one i tak są przecież zabezpieczone, czy nie...?

Stary 2012-10-31, 21:16   #72973
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
zrobiłam coś głupiego.. ale ciekawość wzięła górę, musiałam wyprostowałam włosy. piewsze zdjęcie tuż po, kolejne kilka godzin później..
Widać, że skręt jest mocny i nie odpuści tak łatwo . Chyba, że w międzyczasie byłaś na dworze.
Stary 2012-10-31, 21:28   #72974
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
No coś w tym może jest, bo dla mnie idealna długość to taka do zapięcia stanika, byleby te włosy były jeszcze gęste... ale rozumiem, że zapuszczanie wciąga. Ciekawe ile mi by zajęło takie hodowanie

no właśnie, albo zamiast oleju przed myciem, albo jako maska!
Właśnie...
Próbuj... ja na maskę też zresztą jeszcze spróbuję kiedyś , bo na razie nie posmakowało moim klakiom, jak je jeszcze na prosto traktowalam...

Cytat:
Teraz sama w domu podcinam wlosy metoda kilku kucykow. Zazwyczaj robie trzy wzdluz glowy ( moje wlosy nie sa dlugie). Najkrotsza warstwa siega 3/4 glowy ( staram sie zeby tak bylo). Potem ok 3-4 cm dalej nastepna warstwa. Ostatnia to juz wedlug uznania ( zalezy jak dlugie chce miec wlosy, a ze teraz zapuszczam to podcinam ok. 1 cm). I tyle mam nadzieje ze w miare sensownie to wytlumaczylam Ale uprzedzam ze nie u kazdego ciecie wyjdzie sensownie. Moja kolezanka jest tego przykladem

Więc jednak metoda kucykowa
Różnica kolosalna

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o Wro to nie bardzo, przez cały czas jak tam pomieszkuję (już 5ty rok ) to fryzjera odwiedzałam zawsze u siebie w mieście, ale jak się naczytałam że mało który fryzjer potrafi dobrze obciąć kręcone i falowane to jakoś nie jestem przekonana do swojej fryzjerki... Więc już sama nie wiem, ale chyba muszę coś z nimi zrobić bo mam wrażenie, że te na górze są już za ciężkie
A już myślalam, że znasz jakiegoś...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:41   #72975
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
A już myślalam, że znasz jakiegoś...
Kiedyś gdzieś tu na forum był wątek z polecanymi fryzjerami i chyba tam był ktoś z Wrocławia polecany, z tym, że tego co pamiętam ceny miał nie na studencką kieszeń (dziewczyny pisały o 150zł) więc nawet o tym nie marzę narazie
Stary 2012-10-31, 22:19   #72976
Majka1503
EDUkator

Ja muszę poszukać informacji dokładnych o podcinaniu fal/loków i podesłać przyszłej bratowej.
Wróci do kraju to podetnie mi włosy Fajno będzie mieć fryzjerkę w rodzinie

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 23:16   #72977
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
ej, ale jak naolejujesz/naodżywkujesz włosy, to nawet jak je potem przejedziesz szamponem, to one i tak są przecież zabezpieczone, czy nie...?
W omo na długości powinny być myte odżywką myjącą a skalp tylko szamponem, ewentualnie długość spływająca pianą, ale przy mojej długości nie ma co spływać bo całe są umoczone w szamponie. Pewnie olej czy odżywka coś tam zabezpieczą, ale słabo/niezauważalnie w przypadku moich włosów. Widzę, że po myciu odżywką końce są normalne i ładne a po tygodniu z sls są już wysuszone mimo, że olejuje lub kremuje przed prawie każdym myciem i używam tych samych odżywek i masek co wcześniej.
Dlatego chyba kupię w końcu orzechy piorące
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 23:26   #72978
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale mnie dziś spuszyło Przed wyjściem z domu naładowałam b/s tyle, że myślałam, że ludzie będą ode mnie uciekać; tymczasem wróciłam z loczkami lekkimi jak piórko

Muszę włosy pofarbować, ale mi się nieeeeeee chceeeeeeeeee...
no mnie dzisiaj też, reanimacja była wyzwaniem...

a ja muszę, chcę, a nie mogębo mi jeszcze henny nie dosłali...
Stary 2012-10-31, 23:33   #72979
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Hm.. Ja nie mam tego problemu, ale dbałabym o dokładne rozczesanie tego miejsca podczas mycia i dokładne nakładanie tam d/s i b/s. Stylizator w miarę możliwości w jak najmniejszej ilości w tamtym miejscu, bo usztywnia i może potęgować platanie. Ewentualnie jakieś serum silikonowe z szczególnym uwzględnieniem tej partii włosów
Cytat:
Umocować może, ale żeby na drzwiach w celu kontrolowania położenia - nigdy .

co za błysk!

U mnie jest kołtun z tyłu - bierze się stąd, że mam dwa dready a kiedy muszę związać włosy na laborki, łapię wszystko razem - no i szorują niestety. Pomyśl jaka może być podstawa tego kołtunienia i w miarę możliwości wyeliminuj.
Moje postępowanie antykołtunowe: zanim wezmę się za mycie, naprawdę mocno moczę włosy, zwłaszcza miejsce kołtunienia - rozczesuję delikatnie palcami w miarę możliwości. Kiedy myję, staram się nie tarmosić włosami na wszystkie strony, zwłaszcza w tym miejscu. Potem dużo dsa (rozczesywanie grzebieniem lub palcami), dużo bsa i kapeńka silikonu.

Kiedyś w wątku więcej było grzywkowych dziewczyn, teraz wszystkie zapuszczają widzę.
dzięki za rady będę coś próbować.. dzisiaj myłam, jutro zobaczę czy jest lepiej, narazie zmieniłam tyle, że rozczesałam włosy tylko palcami..
to, że je niedokładnie rozczesywałam wcześniej to na pewno nie to, bo zawsze były rozczesywane bardzo dokładnie, dzisiaj rozczesane palcami wcale nie wyglądają na poplątane - już je przygotowałam do spania i jakoś nie patrzyłam co to wyszło, jutro się okażę, więc dam znać czy metoda rozczesania palcami coś dała

co do grzywki ja mam i stwierdzam, że trzeba mieć cierpliwość, żeby grzywkę utrzymać w jako takim stanie ;P ostatnio nawet miałam się skarżyć jak to się nie układa, ale dzisiaj jest pięknie, więc ją chyba muszę przeprosić za sam pomysł naskarżenia na nią.. ;P

Cytat:
zrobiłam coś głupiego.. ale ciekawość wzięła górę, musiałam wyprostowałam włosy. piewsze zdjęcie tuż po, kolejne kilka godzin później..
ależ długość i loczki

Cytat:
Dziewczyny mam problem z myciem włosów i nie wiem co robić. Zawsze myłam odżywką Isany z babassu i raz na jakiś czas siarczanem. Odkąd zaczął się sezon grzewczy i u mnie czapkowy to włosy są nieświeże już po jednym dniu, gdzie normalnie wytrzymywały 3 dni spokojnie. Więc wychodzi na to, że musiałam myć włosy codziennie Pomyślałam, że może potrzebują siarczanu, albo stosowania co któreś mycie delikatnego szamponu. Po delikatnym sytuacja jest ta sama, że muszę codziennie. Po siarczanie jest lepiej bo wychodzi na to że co drugi dzień, ale boje się że wpadnę w błędne koło mycia co chwilę siarczanem co przed włosomaniactwem było przyczyną przetłuszczania się włosów. Dziś rano (koło 6) dla próby umyłam odżywką Pottersową z aloesem i właśnie musiałam znów umyć włosy bo był mega przytłuszcz. Nie wiem czy mam myć cały czas szamponem slsowym (co wysusza mega mi końce ), czy myć odżywką (tylko, że isana mi wyszła a była idealna), do omo mam za krótkie włosy i duuupa
nie wiem czy to co zaraz napiszę Ci pomoże, ale to napiszę
mianowicie,
ostatnio męczę potersa aloesowego, odżywkę, i doszłam do wniosku, że nie jest dla mnie, ale to już pisałam.
przy pielęgnacji jak zwykle, czyli mycie odżywką, coś ds, cos bs i stylizator moje włosy ostatnio po dniu nadają się do mycia, bo jakiś dziwny przetłuszcz..
wcześniej też używałam isany i było wszystko ok.
ja doszłam do wniosku, że to coś z potersem, a raczej połączeniem pottersa i reszty.. teraz daję reszty trochę mniej i jest ok
więc może spróbuj po prostu zmniejszyć ilość

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 23:53   #72980
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Oj Malinka
oj ja
Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
hmm...? przez ostatni rok...?
zleciało jak z bicza strzelił
Cytat:
ja bym jednak spróbowała OMO, nie ma się co zniechęcać, że za krótkie, byle nie nakładać na skalp odżywki może OMO z olejem?
zgadzam się!
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dorzuciłam wczorajsze zdjęcie
dzisiaj już nie tak pięknie, matowo :/
bedzie SLS ;]
pierdzielnik kontrolowany
Cytat:
U nas w wątku? ups, jeśli tak to przepraszam, gdzieś mi uciekło. Łe, z grzywką też ładnie . Długość mnie za to zaskoczyła i ten mniej wyrazisty kolor też
Kiedyś w wątku więcej było grzywkowych dziewczyn, teraz wszystkie zapuszczają widzę.
nie, u nas już dawno nic nie przegapiłaś

kurcze no nie wiem co zrobić ,troszkę mi szkoda objętości co pójdzie na grzywkę, bo ja mam mało włosów
Cytat:
Rób poza tym szukam inspiracji na fryzurę
Masz piękne oczy grzywka je podkreśli.

Cytat:
ja tam bym robiła omo
odżywka/olej zabezpieczy końce
myj kubeczowo, rozcieńczony SLS nie zrobi aż takiego spustoszenia

możesz też sięgnąć po coś pomiędzy delikatnym szamponem a SLES (np. Fitomed z mydlnicą, ma SLES ale dalej w składzie)
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
dzisiaj znowu spałam w sucharkach, efekty wrzuciłam do codziennika ale chyba już zawsze będę miała bajzel na głowie bo same się tak plączą mimo, że wczoraj wieczorem próbowałam je ładnie popodpinać żeby nie miały ku temu okazji.
bajzel jest super kolor piękny
Cytat:
DIY wersja dla zaawansowanych

za to jaki efekt przepiękne!
Cytat:
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 00:04   #72981
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Umocować może, ale żeby na drzwiach w celu kontrolowania położenia - nigdy
ma się te pomysły...(...i łazienkę o metrażu 1,8m2)
Stary 2012-11-01, 00:16   #72982
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
W omo na długości powinny być myte odżywką myjącą a skalp tylko szamponem, ewentualnie długość spływająca pianą, ale przy mojej długości nie ma co spływać bo całe są umoczone w szamponie. Pewnie olej czy odżywka coś tam zabezpieczą, ale słabo/niezauważalnie w przypadku moich włosów. Widzę, że po myciu odżywką końce są normalne i ładne a po tygodniu z sls są już wysuszone mimo, że olejuje lub kremuje przed prawie każdym myciem i używam tych samych odżywek i masek co wcześniej.
Dlatego chyba kupię w końcu orzechy piorące
jeeej, co to są orzechy piorące?

Stary 2012-11-01, 00:22   #72983
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
no mnie dzisiaj też, reanimacja była wyzwaniem...

a ja muszę, chcę, a nie mogębo mi jeszcze henny nie dosłali...
Mam hennę, mam indygo, mam też dwie chemiczne farby... i nie zafarbowałam włosów, bo nie wiedziałam czym. Osiołkowi w żłoby dano...
Stary 2012-11-01, 01:37   #72984
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
ma się te pomysły...(...i łazienkę o metrażu 1,8m2)

kreatiwiti
Cytat:
Mam hennę, mam indygo, mam też dwie chemiczne farby... i nie zafarbowałam włosów, bo nie wiedziałam czym. Osiołkowi w żłoby dano...
dawaj indygo
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 01:58   #72985
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-675143 to ona skład ma całkiem ładny, ale powiem Ci, że mnie jakoś specjalnie nie zachwyciła... chociaż to były te czasy, kiedy jeszcze myłam włosy silikonami, więc może po prostu nie umiały jej wchłonąć
Dziękuję zakupie i spróbuję, co mi tam! Ja się nie znam na składach ona bardzo jest be?

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ta nowa linia Organic Delight, której nie da się prawie nigdzie kupić ma CG-owe składy z tego co zrozumiałam A ja uwielbiam nowości Tu ten szampon ze składem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch-wlosow.html Chcę jeszcze wypróbować odżywki, ale czekam na jakąś promocje, bo na razie ceny są trochę wysokie...

Dam znać jak się oba sprawują

Tu analizy szamponu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36383218
i odżywki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36436308

ciężko jest znaleźć szampon zgodny z CG, wiec chwytam się wszystkiego Na razie straciłam wszelką cierpliwość do glutów Alterry, które nawet nie są zgodne z CG. Na gęstych włosach po prostu nie jestem w stanie tego rozprowadzić!
Ja widuję je u siebie w Drogerii Natura w przeciwieństwie do różowej artiste

Dziewczynki Drogie powiedzcie mi jakiej pianki mogę używać zamiast pomarańczowej z R. skoro skład zmienili?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 02:05   #72986
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko nie chemia, zlo wcielone

Ja jestem obecnie zakochana calkowicie w hennie

--
dzis stwierdzilam, ze raz sie zyje, zamowilam sobie stylizator Tigi o ten:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...amplifier.html

jestem obrazona ostatnio na zele i wole nie stylizowac w ogole I chodze sobie w takich lekkich falach. Zobaczymy jak sie mi spisze. Ktoras uzywala??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CurlesqueCurlsRockAmplifier_lge.jpg (36,7 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2012-11-01 o 02:08
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:04   #72987
aaaniaaa666
Raczkowanie

A właśnie skoro poruszony został temat farbowania...

Chciałabym spróbować tej naturalnej henny, nie mniej jednak przeraża mnie kilkugodzinne trzymanie jej na głowie, na co po prostu nie mam czasu. I chciałabym wiedzieć co myślicie o hennie z Venity? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...m-z-henny.html

Zawsze to lepsze niż Garniery i inne masakry a włoski zafarbować muszę, bo z jaśniejszego koloru chcę wrócić do naturalnego i już je tak zostawić. Zmęczyło mnie farbowanie i bardzo się z tego cieszę

Przyszła dyplomowana kosmetyczka

Początkująca Włosomaniaczka...

Mój P.
aaaniaaa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 10:21   #72988
Kaveri
Spaceroholiczka

Cześć. Przepraszam, że zwracam się z takim pytaniem tutaj, ale mam małą zagwozdkę. Mianowicie od jakiegoś czasu używałam pianki do loków Isany. Odkąd zmienili jej skład, nie zamierzam jej używać. Została mi resztka jeszcze starej wersji, ale wypadałoby poszukać czegoś nowego. Możecie zdradzić jakiej pianki używacie bądź które są sprawdzone, poza starą Isanką? Nie chcę, żeby wysuszała, na składach zbytnio się nie znam i stąd problem.
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 11:30   #72989
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
noo dawaj indygo
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

kreatiwiti
si
Cytat:
Napisane przez aaaniaaa666 Pokaż wiadomość

Chciałabym spróbować tej naturalnej henny, nie mniej jednak przeraża mnie kilkugodzinne trzymanie jej na głowie, na co po prostu nie mam czasu. I chciałabym wiedzieć co myślicie o hennie z Venity? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...m-z-henny.html

Zawsze to lepsze niż Garniery i inne masakry a włoski zafarbować muszę, bo z jaśniejszego koloru chcę wrócić do naturalnego i już je tak zostawić. Zmęczyło mnie farbowanie i bardzo się z tego cieszę
Venita to nie henna to już lepiej (moim zdaniem) farbować tymi farbami drogeryjnymi, bo przynajmniej wiadomo, co w nich siedzi. Po Venicie jak będziesz chciała zafarbować czymś innym (zwlaszcza farbą) to mogą być nieoczekiwane efekty kolorystyczne.

Zajrzyj do wątka hennowego.
Osobiście jestem zwolenniczką natury - henny, ale po prostu trzeba wtedy wygospodarować czas na farbowaniecoś za coś

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-01 o 11:32
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 11:41   #72990
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez aaaniaaa666 Pokaż wiadomość

to z Venity to nie jest henna, tylko balsam koloryzujący mnie tu nie tak dawno dziewczyny oświeciły z tym właśnie
ja używałam go, moja siostra go używała
ja coś koło 20 opakowań tego zużyłam, siostra trochę mniej (mam długie włosy, więc po dwa na jedno farbowanie, siostra też)
ogólnie rzecz biorąc to polecam aczkolwiek jest to balsam nietrwały (przynajmniej u mnie, u siostry w sumie też) trzyma się coś koło 2 miesięcy, ja bym nawet zaryzykowała stwierdzając, że miesiąc (z tym, ze moje włosy raczej szybko wypłukują wszystko, farby chemiczne także, tylko z fryzjerskimi mają mały problem, ale dają im radę po jakimś czasie też nie wiem jak u siostry z wypłukiwaniem dokładnie, ale też się jej nie trzyma wiele dłużej niż mi)
dodam tylko jeszcze, że siostra nigdy nie farbowała chemicznie i tym balsamem farbuje tak tylko, żeby na chwilę włosy przyciemnić i zaraz jej wracają do naturalnych,
a ja farbuje, żeby odrostów nie było widać, ale mi to tak szybko schodzi, że ciągle farbuje i dalej schodzi i tak w kółko,
teraz się przymierzam do kupienia henny w Rzeszowie prawdziwej, ale jakoś jestem tam jak sklep mają nieczynny ;P i tak chodzę z kolorami tęczy na głowie czekając chyba aż henna sama do mnie przyjdzie :P

ale walnęłam monolog - mam nadzieję, że Ci się przyda cośkolwiek z tego :P

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
noo dawaj indygo
si
Venita to nie henna to już lepiej (moim zdaniem) farbować tymi farbami drogeryjnymi, bo przynajmniej wiadomo, co w nich siedzi. Po Venicie jak będziesz chciała zafarbować czymś innym (zwlaszcza farbą) to mogą być nieoczekiwane efekty kolorystyczne.

Zajrzyj do wątka hennowego.
Osobiście jestem zwolenniczką natury - henny, ale po prostu trzeba wtedy wygospodarować czas na farbowaniecoś za coś
chciałam tylko sprostować, że z własnego doświadczenia wiem, że śmiało można po Venice farbować drogeryjnymi i jest ok żadnych niespodzianek, gdyż ona się błyskawicznie jak już pisałam wypłukuje

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości