|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mariza
Cytat:
Masla do ciala wole z Avonu z serii SPA. Peelingi jedynie mi przypadly do gustu. Mam jeszcze 2fazowy plyn do demakijazu ale nie testowalam, czekam az skonczy mi sie poprzedni
|
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
goldika:
Wiesz co, mnie nigdy kosmetyki z Avonu jakoś nie interesowały, nie wiem dlaczego a jak już pisałam na Oriflame się zawiodłam niestety i dlatego teraz też mam obawy... Edytowane przez Asiulka107 Czas edycji: 2012-11-01 o 20:07 |
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
ja skusilam sie na Marize bo czytalam, ze kosmetyki maja lepsze niz z Avonu. Nie jestem fanka Avonu, lubie tylko ich masla do ciala i mam 2palety cieni.
A reszte uwazam, ze maja raczej do kitu. Z Mariza sprobowalam z ciekawosci. Zlozylam jedno zamowienie i wiecje nie zloze. Nie interesuje mnie sprzedawanie kosmetykow innym osobom szczegolnie gdy sama nie jestem zadowolona z nich ![]() z Avonu tez pewnie nie zamowie za szybko. Moze jakis zapach dla Tzta. |
|
|
|
|
#1414 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Strona www.mariza.com.pl to strona oficjalna firmy Mariza, a ta druga to strona poprostu jakiegoś konsultanta Marizy.
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Rozeznanie
|
Aha, dzięki
bo na tamtej można normalnie się zarejestrować a na oficjalnej nie ![]() Ma któraś może nowy katalog, żeby przesłać na maila? )A jest może jakaś konsultantka z Łodzi, która chciałaby zostać moją sponsorką? Tak to się nazywa, tak? :P Edytowane przez Asiulka107 Czas edycji: 2012-11-01 o 20:50 |
|
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
Już mam kogoś, zapisałam się do grupy
Kurcze nie wiem jak to będzie i trochę się boję ale sama nie wiem czego :P |
|
|
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
No mogę
ale mieszkając na 'zad*piu' może być różnie... Sama trzymam kciuki za siebie
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam taki problem. Złożyłam zamówienie w zeszłym tygodniu (chyba w czwartek rano) na kuriera i w środę otrzymałam sms o 8.00 że dostarczą mi paczkę. Jednak nie dostarczyli. Na stronie DPD, przy opcji śledzenia mam 2 razy informację, że umówiono późniejszy termin dostawy. Paczka poszła z powrotem do magazynu i dziś wyszła z niego ponownie. A nikt się ze mną w ogóle w tej sprawie nie skontaktował. Złożyłam więc reklamację internetowo i wciąż czekam na paczkę. Kurierowi wydano ja o 7.00 a już jest po 14.00 Owszem ma do mnie ok. 30km ale skoro oni obsługują także moją wieś to chyba powinien mi ją już dostarczyć albo poinformować, o której będzie (lub nie). Już nie wiem gdzie się z tym zgłosić. W końcu nie płacę za czekanie.
Miała któraś z Was podobną sytuację? Nie wiem czy dzwonić do centrali DPD żeby mi podali nr kuriera, czy czekać, czy pisać też do Marizy... ? Tak się złożyło, że wczoraj było święto, teraz weekend więc pewnie bym musiała czekać na rozwiązanie sprawy do poniedziałku, a paczka miała już być przedwczoraj ;/ |
|
|
|
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
Nie powiem ci, że na pewno tak było, ale mniej więcej rozwieję twoje wątpliwości. Mój mąż kiedyś pracował jako kurier więc troszkę w ich sposobie pracy się orientuję. Jeżeli kurier zabrał paczkę z bazy do dostarczenia, a razem z nią jakieś 200 innych, odbiorca czyliTy dostaje sms odgórnie z systemu że w tym dniu dostaniesz paczkę. Niestety kurier musi się wytyczonych godzinach wyrobić. Jeśli ma dużo paczek może nie zdążyć do wszystkich dojechać bo musi wrócić na bazę. Wtedy ma "zwrot" i jadą mu po premii. Ty choć czekasz bo dostałaś powiadomienie, paczki możesz jednak nie dostać. Przywiezie ci go następnego roboczego dnia. Znów dostaniesz sms powiadamiający.
Do Marizy za bardzo nie masz po co pisać bo paczka jest gdzieś w Polsce i oni się nie orientują gdzie aktualnie jest. Na pewno skierują cię żebyś sobie dzwoniła do kuriera. Kiedy zaczynałam zamawiać w Marizie, sms od "kuriera" dostawałam o 8:00 a kurier przyjeżdżał o 17;00 albo i później bo mieszka blisko mnie i zostawiał sobie moją paczkę zawsze na koniec jak już wracał do domu. Szlak mnie trafiał bo cały dzień byłam uziemiona w domu oczekując dostawy. Aż w końcu porozmawiałam sobie z kurierem tak "od serca" i teraz przywozi mi paczkę do południa.
|
|
#1421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niedługo po tym jak napisałam kurier przyjechał Wyczaiłam go przez lornetkę jak stoi u sąsiada, tez mu coś tam zostawiał więc pewnie było jak piszesz, nie zdążył wtedy a teraz miał więcej pewnie w tym rejonie i w końcu przyjechał. Nie wiedziałam, że to tak działa jak piszesz, że paczki wracają. Nie dostałam dziś drugiego smsa dlatego tak się denerwowałam. Więc dziękuję za wyjaśnienie, teraz na pewno będę miała więcej cierpliwości ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Wrzuciłam na katalogowy trochę zdjęć z dzisiejszej paczki głównie zdjęcia opakowań i składów gdyż nie wszystkie kosmetyki są dla mnie.Ja kupiłam dla siebie masło do ciała granat, lakier mariza nr 43, lakier care & colour 53 i krem z białą herbatą, więc na pewno wrzucę jeszcze zdjęcia konsystencji/kolorów tych kosmetyków ale pewnie dopiero jutro ![]() przypominam link do katalogowego : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=37386037 |
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, testowała któraś z Was już szampony i odżywki do włosów z Marizy? Jeśli tak to prosiłabym o opinie
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
Co sądzicie o perfumach marizy? Długo się utrzymuje zapach?
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam wczoraj nowy katalog, mogliby wprowadzić więcej świątecznych zestawów i nowych zapachów, jakies limitowanki, ale mam nadzieje że już niedługo asortyment się rozwinie. Co do masła do ciała "granat" u mnie bardzo farbował ręcę jak i ubrania, zapach ładny ale więcej go nie kupię. Jesli chodzi o zapachy to moja sąsaiadka zakupiła już 2 buteleczkę 02 i jest zachwycona, zapach ładny, delikatny, taki wodno-mydlany idealny na lato, nie wiem jak z utrzymywaniem się na skórze.
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
Ja na wiadomość o Marizie dowiedziałam się przez przypadek podczas przeszukiwania ogłoszeń o pracę w internecie. Zaciekawiona tą firmą bo nigdy wcześniej o niej nie słyszałam, zarejestrowałam się jako konsultantka i zaczęłam działać
Póki co, cieszę się sporym zainteresowaniem, mam nadzieję że święta pomogą zarobić słuszne kieszonkowe Jedyne czego bradzo mi brakuje w katalogu to brak "pachnących stron". Posiadam próbki perfum ale nie jest się w stanie do wszystkich z nimi dotrzeć, a szkoda. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Raczkowanie
|
Według mnie mogliby wprowadzić korektory i maseczki, napewno było by dużo chetnych na to . W sumie mgiełki do ciała też by mogły być ale w zapachach perfum a nie jakieś duszące cuda typu wiśnia bądź malina
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
Również pozdrawiam ;D |
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
Moja teściowa stwierdziła że oferta świąteczna jest "cienka" ;P Ja też uważam że trochę mało nowości, szału nie ma. Napisze Wam jednak, że wczoraj z ciekawości przegladałam katalog Avonu, ponieważ ostatni raz miałam z nim do czynienia kilka lat temu. Po pięćdziesiątej stronie już mi się nie chciało oglądać, dla mnie to już przesada - za dużo tego wszystkiego! Dostawałam oczopląsu od tych wszystkich rodzajów kosmetyków i cen. Jednak wolę Marizę, ma coś w swojej prostocie i jest bardziej przejrzysta.
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Rozeznanie
|
Już nie mogę się doczekać aż katalog wpadnie w moje łapki ;P
Ile czasu tak średnio idzie ten darmowy katalog? Ja zamówiłam wczoraj... |
|
|
|
|
#1429 |
|
Przyczajenie
|
Również czerkam na katalog.
Jeśli któraś chce zostać konsultantką, choćby po to aby zamawiać kosmetyki taniej tylko dla siebie a nie wiecie jak się w tym połapać piszcie do mnie na inmakeupworld@onet.pl a was wprowadzę.
|
|
#1430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z firmy minimum tydzień, od sponsora - jeśli ci podaruje góra 3 dni
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Ja w zamówieniach mam cały czas status 'nowe' a jeżeli od nich wyjdzie to powinno chyba by c 'zrealizowano' prawda?
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
prawda
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
No to u mnie jest cały czas 'nowe' a jutro niedziela i pewnie też nie wyślą, czyli może w poniedziałek... ;/
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie największym plusem w Marizie są katalogi co 2 miesiące a nie 3 tyg jak w Avonie- to za często ;/
|
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, może mogłabym od którejś odkupić 2 katalogi świąteczne? bo na ten od Marizy ponad 2 tyg. już czekam i chyba nie przyjdzie
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Mam już pierwszą klientkę
Co sądzicie o pudrze (5548) i kremie do rąk tym 'naprawiającym' (6804) ? Ale się cieszę )
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
mogłabym odsprzedać, jak tylko dostanę paczkę w tym tygodniu, odezwij się na pw
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
To ja napiszę od siebie jakie kosmetyki już wypróbowałam. Obecnie używam kremowego podkładu z wit. E, kulek rozświetlających, zakupiłam również pomadkę do ust. Co do podkładu, jestem bardzo zadowolona, wybrałam odcień naturalny. Ładnie wyrównuje koloryt skóry, delikatnie maskuje. Jest dobry dla cery, która nie ma zbyt dużo do "ukrycia"
skóra po nim jest gładka i matowa. Kulki rozświetlające jasne, jak dla mnie także dobrze się stosują. Twarz nabiera blasku, widać różnicę. Jeżeli chodzi o pomadkę to nie jest jednak to czego oczekiwałam, konsystencja jest lekko ziarnista a nie gładka i kremowa jak lubię, mimo to trzeba przyznać, że jest trwała. To są rzeczy które osobiście stosuję, dodatkowo wiem od koleżnaki, że baza silikonowa pod makijaż świetnie jej sprawdza, a inna z klientek jest zakochana w solach i żelach do kąpieli z linii SPA, bo co sama potwierdzam, mają bombowy zapach
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.