Mariza - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-01, 19:33   #1411
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mariza

Cytat:
Napisane przez Asiulka107 Pokaż wiadomość
Ja na Marizę wpadłam zupełnie przez przypadek...
Byłam kiedyś w Oriflame, mam przykre wspomnienia, dlatego się ciężko zastanawiam czy zostać konsultantką ;/

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

I jeszcze jedno pytanie bo strona mariza.com -strefa konsultantki jest nieczynna do 2 listopada do 18:00. Jaka jest różnica między tą stroną a kosmetyki-mariza.pl ?
ja sie zawiodlam Mariza. Sklady kosmetykow bardzo srednie, cienie piatki twarde - trzeba pedzlem po nich wrecz szorowac.
Masla do ciala wole z Avonu z serii SPA. Peelingi jedynie mi przypadly do gustu.
Mam jeszcze 2fazowy plyn do demakijazu ale nie testowalam, czekam az skonczy mi sie poprzedni
goldika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 20:05   #1412
Asiulka107
Rozeznanie

goldika:

Wiesz co, mnie nigdy kosmetyki z Avonu jakoś nie interesowały, nie wiem dlaczego a jak już pisałam na Oriflame się zawiodłam niestety i dlatego teraz też mam obawy...

Edytowane przez Asiulka107
Czas edycji: 2012-11-01 o 20:07
Asiulka107 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 20:12   #1413
goldika
Zakorzenienie

ja skusilam sie na Marize bo czytalam, ze kosmetyki maja lepsze niz z Avonu. Nie jestem fanka Avonu, lubie tylko ich masla do ciala i mam 2palety cieni.
A reszte uwazam, ze maja raczej do kitu.

Z Mariza sprobowalam z ciekawosci. Zlozylam jedno zamowienie i wiecje nie zloze. Nie interesuje mnie sprzedawanie kosmetykow innym osobom szczegolnie gdy sama nie jestem zadowolona z nich

z Avonu tez pewnie nie zamowie za szybko. Moze jakis zapach dla Tzta.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 20:32   #1414
Asiulka107
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulka107 Pokaż wiadomość

[/color]i jeszcze jedno pytanie bo strona mariza.com -strefa konsultantki jest nieczynna do 2 listopada do 18:00. Jaka jest różnica między tą stroną a kosmetyki-mariza.pl ?
???
Stary 2012-11-01, 20:39   #1415
Iza_B
Raczkowanie

GG do Iza_B

Cytat:
???
Strona www.mariza.com.pl to strona oficjalna firmy Mariza, a ta druga to strona poprostu jakiegoś konsultanta Marizy.
Iza_B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 20:49   #1416
Asiulka107
Rozeznanie

Aha, dzięki bo na tamtej można normalnie się zarejestrować a na oficjalnej nie
Ma któraś może nowy katalog, żeby przesłać na maila? )

A jest może jakaś konsultantka z Łodzi, która chciałaby zostać moją sponsorką? Tak to się nazywa, tak? :P

Edytowane przez Asiulka107
Czas edycji: 2012-11-01 o 20:50
Stary 2012-11-01, 22:37   #1417
Asiulka107
Rozeznanie

Już mam kogoś, zapisałam się do grupy
Kurcze nie wiem jak to będzie i trochę się boję ale sama nie wiem czego :P
Stary 2012-11-01, 23:28   #1418
Asiulka107
Rozeznanie

No mogę ale mieszkając na 'zad*piu' może być różnie... Sama trzymam kciuki za siebie
Stary 2012-11-02, 14:16   #1419
ewula91
Rozeznanie

Dziewczyny mam taki problem. Złożyłam zamówienie w zeszłym tygodniu (chyba w czwartek rano) na kuriera i w środę otrzymałam sms o 8.00 że dostarczą mi paczkę. Jednak nie dostarczyli. Na stronie DPD, przy opcji śledzenia mam 2 razy informację, że umówiono późniejszy termin dostawy. Paczka poszła z powrotem do magazynu i dziś wyszła z niego ponownie. A nikt się ze mną w ogóle w tej sprawie nie skontaktował. Złożyłam więc reklamację internetowo i wciąż czekam na paczkę. Kurierowi wydano ja o 7.00 a już jest po 14.00 Owszem ma do mnie ok. 30km ale skoro oni obsługują także moją wieś to chyba powinien mi ją już dostarczyć albo poinformować, o której będzie (lub nie). Już nie wiem gdzie się z tym zgłosić. W końcu nie płacę za czekanie.
Miała któraś z Was podobną sytuację? Nie wiem czy dzwonić do centrali DPD żeby mi podali nr kuriera, czy czekać, czy pisać też do Marizy... ? Tak się złożyło, że wczoraj było święto, teraz weekend więc pewnie bym musiała czekać na rozwiązanie sprawy do poniedziałku, a paczka miała już być przedwczoraj ;/
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 15:23   #1420
kawa80
Rozeznanie

Nie powiem ci, że na pewno tak było, ale mniej więcej rozwieję twoje wątpliwości. Mój mąż kiedyś pracował jako kurier więc troszkę w ich sposobie pracy się orientuję. Jeżeli kurier zabrał paczkę z bazy do dostarczenia, a razem z nią jakieś 200 innych, odbiorca czyliTy dostaje sms odgórnie z systemu że w tym dniu dostaniesz paczkę. Niestety kurier musi się wytyczonych godzinach wyrobić. Jeśli ma dużo paczek może nie zdążyć do wszystkich dojechać bo musi wrócić na bazę. Wtedy ma "zwrot" i jadą mu po premii. Ty choć czekasz bo dostałaś powiadomienie, paczki możesz jednak nie dostać. Przywiezie ci go następnego roboczego dnia. Znów dostaniesz sms powiadamiający.
Do Marizy za bardzo nie masz po co pisać bo paczka jest gdzieś w Polsce i oni się nie orientują gdzie aktualnie jest. Na pewno skierują cię żebyś sobie dzwoniła do kuriera.
Kiedy zaczynałam zamawiać w Marizie, sms od "kuriera" dostawałam o 8:00 a kurier przyjeżdżał o 17;00 albo i później bo mieszka blisko mnie i zostawiał sobie moją paczkę zawsze na koniec jak już wracał do domu. Szlak mnie trafiał bo cały dzień byłam uziemiona w domu oczekując dostawy. Aż w końcu porozmawiałam sobie z kurierem tak "od serca" i teraz przywozi mi paczkę do południa.
Stary 2012-11-02, 17:15   #1421
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kawa80 Pokaż wiadomość
Nie powiem ci, że na pewno tak było, ale mniej więcej rozwieję twoje wątpliwości. Mój mąż kiedyś pracował jako kurier więc troszkę w ich sposobie pracy się orientuję. Jeżeli kurier zabrał paczkę z bazy do dostarczenia, a razem z nią jakieś 200 innych, odbiorca czyliTy dostaje sms odgórnie z systemu że w tym dniu dostaniesz paczkę. Niestety kurier musi się wytyczonych godzinach wyrobić. Jeśli ma dużo paczek może nie zdążyć do wszystkich dojechać bo musi wrócić na bazę. Wtedy ma "zwrot" i jadą mu po premii. Ty choć czekasz bo dostałaś powiadomienie, paczki możesz jednak nie dostać. Przywiezie ci go następnego roboczego dnia. Znów dostaniesz sms powiadamiający.
Do Marizy za bardzo nie masz po co pisać bo paczka jest gdzieś w Polsce i oni się nie orientują gdzie aktualnie jest. Na pewno skierują cię żebyś sobie dzwoniła do kuriera.
Kiedy zaczynałam zamawiać w Marizie, sms od "kuriera" dostawałam o 8:00 a kurier przyjeżdżał o 17;00 albo i później bo mieszka blisko mnie i zostawiał sobie moją paczkę zawsze na koniec jak już wracał do domu. Szlak mnie trafiał bo cały dzień byłam uziemiona w domu oczekując dostawy. Aż w końcu porozmawiałam sobie z kurierem tak "od serca" i teraz przywozi mi paczkę do południa.
Dziękuję za odpowiedź Niedługo po tym jak napisałam kurier przyjechał Wyczaiłam go przez lornetkę jak stoi u sąsiada, tez mu coś tam zostawiał więc pewnie było jak piszesz, nie zdążył wtedy a teraz miał więcej pewnie w tym rejonie i w końcu przyjechał. Nie wiedziałam, że to tak działa jak piszesz, że paczki wracają. Nie dostałam dziś drugiego smsa dlatego tak się denerwowałam. Więc dziękuję za wyjaśnienie, teraz na pewno będę miała więcej cierpliwości

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Wrzuciłam na katalogowy trochę zdjęć z dzisiejszej paczki głównie zdjęcia opakowań i składów gdyż nie wszystkie kosmetyki są dla mnie.
Ja kupiłam dla siebie masło do ciała granat, lakier mariza nr 43, lakier care & colour 53 i krem z białą herbatą, więc na pewno wrzucę jeszcze zdjęcia konsystencji/kolorów tych kosmetyków ale pewnie dopiero jutro

przypominam link do katalogowego :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=37386037
Stary 2012-11-02, 20:10   #1422
kaysha16
Raczkowanie

Dziewczyny, testowała któraś z Was już szampony i odżywki do włosów z Marizy? Jeśli tak to prosiłabym o opinie
kaysha16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 20:45   #1423
zojka20
Raczkowanie

Co sądzicie o perfumach marizy? Długo się utrzymuje zapach?
Stary 2012-11-03, 09:36   #1424
Lilly22
Zadomowienie

Dostałam wczoraj nowy katalog, mogliby wprowadzić więcej świątecznych zestawów i nowych zapachów, jakies limitowanki, ale mam nadzieje że już niedługo asortyment się rozwinie. Co do masła do ciała "granat" u mnie bardzo farbował ręcę jak i ubrania, zapach ładny ale więcej go nie kupię. Jesli chodzi o zapachy to moja sąsaiadka zakupiła już 2 buteleczkę 02 i jest zachwycona, zapach ładny, delikatny, taki wodno-mydlany idealny na lato, nie wiem jak z utrzymywaniem się na skórze.
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie"
Lilly22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 15:10   #1425
efka12
Raczkowanie

Ja na wiadomość o Marizie dowiedziałam się przez przypadek podczas przeszukiwania ogłoszeń o pracę w internecie. Zaciekawiona tą firmą bo nigdy wcześniej o niej nie słyszałam, zarejestrowałam się jako konsultantka i zaczęłam działać Póki co, cieszę się sporym zainteresowaniem, mam nadzieję że święta pomogą zarobić słuszne kieszonkowe Jedyne czego bradzo mi brakuje w katalogu to brak "pachnących stron". Posiadam próbki perfum ale nie jest się w stanie do wszystkich z nimi dotrzeć, a szkoda. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!
efka12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 15:14   #1426
CheerRomance
Raczkowanie

Według mnie mogliby wprowadzić korektory i maseczki, napewno było by dużo chetnych na to . W sumie mgiełki do ciała też by mogły być ale w zapachach perfum a nie jakieś duszące cuda typu wiśnia bądź malina

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez efka12 Pokaż wiadomość
Jedyne czego bradzo mi brakuje w katalogu to brak "pachnących stron". Posiadam próbki perfum ale nie jest się w stanie do wszystkich z nimi dotrzeć, a szkoda. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!
Ooo tak ! pachnące strony bardzo by się przydały zwłaszcza jeśli dajemy komuś katalogi do domu to nie jestesmy wstanie do każdego dołożyc cały zestaw perfum ;|
Również pozdrawiam ;D
CheerRomance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 15:24   #1427
efka12
Raczkowanie

Moja teściowa stwierdziła że oferta świąteczna jest "cienka" ;P Ja też uważam że trochę mało nowości, szału nie ma. Napisze Wam jednak, że wczoraj z ciekawości przegladałam katalog Avonu, ponieważ ostatni raz miałam z nim do czynienia kilka lat temu. Po pięćdziesiątej stronie już mi się nie chciało oglądać, dla mnie to już przesada - za dużo tego wszystkiego! Dostawałam oczopląsu od tych wszystkich rodzajów kosmetyków i cen. Jednak wolę Marizę, ma coś w swojej prostocie i jest bardziej przejrzysta.
Stary 2012-11-03, 16:41   #1428
Asiulka107
Rozeznanie

Już nie mogę się doczekać aż katalog wpadnie w moje łapki ;P
Ile czasu tak średnio idzie ten darmowy katalog? Ja zamówiłam wczoraj...
Stary 2012-11-03, 17:38   #1429
kinulka90
Przyczajenie

GG do kinulka90

Również czerkam na katalog.

Jeśli któraś chce zostać konsultantką, choćby po to aby zamawiać kosmetyki taniej tylko dla siebie a nie wiecie jak się w tym połapać piszcie do mnie na inmakeupworld@onet.pl a was wprowadzę.
Stary 2012-11-03, 18:28   #1430
kawa80
Rozeznanie

Cytat:
Napisze Wam jednak, że wczoraj z ciekawości przegladałam katalog Avonu, ponieważ ostatni raz miałam z nim do czynienia kilka lat temu. Po pięćdziesiątej stronie już mi się nie chciało oglądać, dla mnie to już przesada - za dużo tego wszystkiego! Dostawałam oczopląsu od tych wszystkich rodzajów kosmetyków i cen. Jednak wolę Marizę, ma coś w swojej prostocie i jest bardziej przejrzysta.
faktycznie, przypomina trochę książkę telefoniczną, ja oczopląsu dostałam już na 30 stronie

Cytat:
z firmy minimum tydzień, od sponsora - jeśli ci podaruje góra 3 dni
Stary 2012-11-03, 19:30   #1431
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
mój szedł 10 dni, juz się martwiłam, że nie przyjdzie...
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 19:51   #1432
Asiulka107
Rozeznanie

Ja w zamówieniach mam cały czas status 'nowe' a jeżeli od nich wyjdzie to powinno chyba by c 'zrealizowano' prawda?
Stary 2012-11-03, 19:52   #1433
anjuta
Zakorzenienie

prawda
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 20:08   #1434
Asiulka107
Rozeznanie

No to u mnie jest cały czas 'nowe' a jutro niedziela i pewnie też nie wyślą, czyli może w poniedziałek... ;/
Stary 2012-11-03, 22:28   #1435
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Moja teściowa stwierdziła że oferta świąteczna jest "cienka" ;P Ja też uważam że trochę mało nowości, szału nie ma. Napisze Wam jednak, że wczoraj z ciekawości przegladałam katalog Avonu, ponieważ ostatni raz miałam z nim do czynienia kilka lat temu. Po pięćdziesiątej stronie już mi się nie chciało oglądać, dla mnie to już przesada - za dużo tego wszystkiego! Dostawałam oczopląsu od tych wszystkich rodzajów kosmetyków i cen. Jednak wolę Marizę, ma coś w swojej prostocie i jest bardziej przejrzysta.
ja działam właśnie i w Marizie i w Avonie, przyznam, że Avon ma lepsze katalogi, bardziej zachęcające, kolorowe, ale co do tegorocznej oferty świątecznej to szału nie robi. Ceny wygórowane, wcale nie okazyjne jak to zawsze bywało no i same oferty - głównie zestawy- też nieciekawe. Natomiast w Marizie ten świąteczny katalog jest już bardziej "przyozdobiony" co mnie akurat bardziej zachęca niż poprzednie katalogi ale znów oferta jeszcze stosunkowo uboga (wiadomo, firma się rozwija dopiero), no i u mnie ludzie jacyś średnio skorzy do próbowania nowości przez co ciężko mi ich zachęcić do zakupu. Ale zestawy ciekawe i zawsze to jakieś urozmaicenie więc może ktoś cos kupi Dla mnie największym plusem w Marizie są katalogi co 2 miesiące a nie 3 tyg jak w Avonie- to za często ;/
Stary 2012-11-04, 09:05   #1436
Ri Ri
Raczkowanie

dziewczyny, może mogłabym od którejś odkupić 2 katalogi świąteczne? bo na ten od Marizy ponad 2 tyg. już czekam i chyba nie przyjdzie
Ri Ri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 11:00   #1437
Asiulka107
Rozeznanie

Mam już pierwszą klientkę
Co sądzicie o pudrze (5548)
i kremie do rąk tym 'naprawiającym' (6804) ?
Ale się cieszę )
Stary 2012-11-04, 11:24   #1438
kawa80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ri Ri Pokaż wiadomość
dziewczyny, może mogłabym od którejś odkupić 2 katalogi świąteczne? bo na ten od Marizy ponad 2 tyg. już czekam i chyba nie przyjdzie
mogłabym odsprzedać, jak tylko dostanę paczkę w tym tygodniu, odezwij się na pw
Stary 2012-11-04, 16:26   #1439
efka12
Raczkowanie

To ja napiszę od siebie jakie kosmetyki już wypróbowałam. Obecnie używam kremowego podkładu z wit. E, kulek rozświetlających, zakupiłam również pomadkę do ust. Co do podkładu, jestem bardzo zadowolona, wybrałam odcień naturalny. Ładnie wyrównuje koloryt skóry, delikatnie maskuje. Jest dobry dla cery, która nie ma zbyt dużo do "ukrycia" skóra po nim jest gładka i matowa. Kulki rozświetlające jasne, jak dla mnie także dobrze się stosują. Twarz nabiera blasku, widać różnicę. Jeżeli chodzi o pomadkę to nie jest jednak to czego oczekiwałam, konsystencja jest lekko ziarnista a nie gładka i kremowa jak lubię, mimo to trzeba przyznać, że jest trwała. To są rzeczy które osobiście stosuję, dodatkowo wiem od koleżnaki, że baza silikonowa pod makijaż świetnie jej sprawdza, a inna z klientek jest zakochana w solach i żelach do kąpieli z linii SPA, bo co sama potwierdzam, mają bombowy zapach
Stary 2012-11-04, 17:20   #1440
zojka20
Raczkowanie

Cytat:
Mam już pierwszą klientkę
Co sądzicie o pudrze (5548)
i kremie do rąk tym 'naprawiającym' (6804) ?
Ale się cieszę )
Co do pudru to moja bratowa go wzięła i jest zadowolona. Jeśli chodzi o krem naprawczy to moje klientki też sobie go chwalą. Podobno dobrze działa na przesuszone dłonie.

Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości