Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2436 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 07:47   #73051
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Hej Dawno mnie tu nie było

miałyście może do czynienia z tymi szamponami?

http://www.bioarp.pl/pl/c/Szampony-b...silikonow/42/1

nadają się do kręciołków? jeśli tak to który najlepiej?

Dzieki!
Stary 2012-11-02, 08:25   #73052
Karen15
Zakorzenienie

Użyłam wczoraj żelu, zrobiłam ręcznikowanie. Efekt? Piękne loki wieczorem, a rano klapa Puch, wyprost i ogólnie fuj
Ja już nie wiem jak mam spać.

Może zaraz po obudzeniu nie było tak źle, ale musiałam wyjść z domu i jak wróciłam to włosy wyglądają okropnie.
1,2 - zdjęcie wieczorem
3,4 rano
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.11.12 rok (2).jpg (60,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.11.12 rok (3).jpg (59,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.11.12 rok (10).jpg (21,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.11.12 rok (12).jpg (34,7 KB, 39 załadowań)
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 08:43   #73053
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
No widzicie, właśnie cały żart polega na tym, że poza pianką Isany chyba nie ma innej zgodnej z CG. nie pamiętam, żeby któraś zakręcona w ogóle używała pianek przed erą pomarańczowej Isany
owszem, jak by się uprzeć to znajdzie się jakaś bez alkoholu i tym podobnych wysuszaczy w składzie, ale jednocześnie zgodna z CG raczej nie będzie.
Może ktoś coś poleci ale nie spodziewałabym się wielu propozycji
I tak dziękuję za odzew.
Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Mam w domu zieloną z Tafta, ale niestety dość wysoko Polyquaternium-46... Aż z ciekawości weszłam na KWC by sprawdzić składy, a tam w ponad połowie nie jest napisany coś jednak znalazłam:
-Tutaj jest silikon lotny i bez alkoholu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ca.html&next=1 .
-Tutaj https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...na.html&next=1 pq-16 z tego co się orientuje zmywalny jedynie siarczanami, ale tuż przed zapachem, czyli mała ilość (no i brak alkoholu).
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ow.html&next=1 dosyć wysoko pq-4 ale brak alkoholu i dalej witamina B
- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...ow.html&next=1 silikon ale daaleko za zapachem
- wysoko oleje, proteiny i aminokwasy, tylko ta cena... https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ow.html&next=1
- no i wahałam się nad tym czy wstawić, bo niby jest jakiś ekstrakt, witaminy i 2 dziwne nazwy "Ubiquinone" i "Bisabobol" to zaraz potem pq. alkoholu nie ma, taki plus https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ow.html&next=1
Bardzo Ci dziękuję! Zaraz sobie wszystko zapiszę
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 09:06   #73054
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hm...porzuciłam, bo w pewnym momencie miałam wrażenie, że moje włosy bez silikonów jakoś znacznie gorzej zaczęły wyglądać. Na początku byłam zadowolona (gdzieś od listopada 2011 do marca). Potem wydawało mi się, że jest coraz gorzej. Teraz widzę jednak, że bardzo się myliłam. Duże znaczenie pewnie też ma dobre cięcie, ale ja póki co chcę je ostro zapuszczać i fryzjera odwlekam ile się da Moje fotki są na pewno w dzienniku regeneracji na 6 str.
Widziałam fotki... rzeczywiście jest różnica kolosalna
Wracaj do pilegnacji

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 09:16   #73055
miranda122
Zakorzenienie

Wczoraj druga próba wydobycia loków..
1.W środę wieczorem nałożyłam olejek rycynowy+olejek Alterra Migdał i Papaja na eliksir GP dla zniszczonych
2. Wczoraj rano umyłam szamponem BD
3. Nałożyłam odżywkę Alterra Granat i Aloes d/s
4. Odcisnęłam trochę wody bawełnianą koszulką, po czym nałożyłam Joaśkę Naturię miód i cytryna
5. Nałożyłam żel lniany
6. Ręcznikowanie na 15 min
7. Później dałam im trochę wyschnąć, resztę wysuszyłam dyfuzorem i na końcu odgniotłam sucharki.

Trzymały się cały dzień, mimo deszczu i wilgoci na cmentarzu.. Ale rano już się rozprostowały i ja z braku umiejętności reanimowania loków, zmoczyłam je eliksirem GP i rozczesałam

A wczorajszy efekt poniżej. Porównajcie z avatarem robionym w sierpniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0515.jpg (103,8 KB, 51 załadowań)

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:03   #73056
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
O dziękować, że w końcu ktoś rozumie jakie omo jest mało wykonalne z krótkimi włosami Ja też uważam, że moich na długości nie powinnam myć bo zaraz mam siano, dlatego myłam zawsze odżywką i dzięki temu były ujarzmione. Ale dziękuję Ci bardzo za przypomnienie o parafinie! Zawsze jej unikałam jak ognia przy myciu odżywką, ale teraz będzie idealna na końce bo u mnie zawsze parafina oblepiała masakrycznie włosy więc tu może się nadać Nawet mam resztki jakiegoś okropnego olejku z Vatiki na parafinie.
Spróbuj, powinno podziałać . Jeśli będzie za ciężka trzeba będzie kombinować dalej...

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
omo to dla mnie nie jest niedotykanie kropelką szamponu ani centymetra włosia

moja wersja
o-maska/odżywka/olej na włosie
m-wylanie spienionego kubeczkowo szamponu na skalp, masowanie skalpu, ale też i włosów
o-d/s

wg mnie to wystarczy, żeby ich nie przesuszyć za mocno, bo szampon najpierw musi zmyć warstwę pierwszego o, a potem dopiero może zadziałać na włos, także czas pozostawania szamponu na głowie jest skrócony
Wątpie by się dało umyć szamponem tylko skórę głowy więc każdy pojmuje OMO podobnie, chodzi tylko o możliwe ochronienie włosów. Jeśli tak, to dużo zależy od "ciężkości" pierwszego O (słowa mi brakło) i od siły detergentu. Jeśli ktoś musi być siarczanami, to pierwsze O powinno mieć dużo ilość silikonów, pq lub parafiny, bo jak wiadomo anionowe SPC ściąga z włosa prawie wszystko łącznie z naturalną ochroną. Więc dla mnie logiczne jest, że jeśli damy coś, co trudno jest zmyć ochrona włosa będzie większa. A i tak wszystko zależy od włosów

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
fajna lista dzięki!

a w ogóle to Shania Twain ma TU genialne cięcie
Polecam się na przyszłość

WOW też tak chce

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziękuję!
A jak to stwierdzić?
Pq chyba jest w żelu Joanny mrożącym? jeśli tak to podobają mi się moje włosy po nim. Ale jeśli pod ten żel dam piankę z pq to chyba za dużo tego badziewia na włosach, tak? Jeśli używam żelu mrożącego to zamiast nieodżałowanej pianki Isana powinnam poszukać innej bez pq w składzie? Czy ja dobrze myślę? Jeśli nie to poproszę o podpowiedź
Pq działa podobnie do silikonów, należą do tej samej grupy polimerów kationowych o ile się nie mylę. Chodzi o to, że niektórym mogą obciążyć włosy, rozluźnić skręt, sprawić, że włosy staną się przesadnie gładkie. Jeszcze nie spotkałam przypadku, w którym by wysuszały czy robiły puch. Mówisz, że po mrożącym masz niezłe włosy, a tam jest na 3cim miejscu (szczerze mówiąc teraz dopiero to zauwazyłam ). W takim razie pianki z pq też Ci krzywdy nie zrobią . Nie wiem za to, jak podziałają w połączeniu z żelem, poza tym, czy to nie usztywnia za bardzo ? Gdybym dała pianke a na to żel to bym już tego nigdy w życiu nie odgniotła

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Bardzo Ci dziękuję! Zaraz sobie wszystko zapiszę
Nie ma za co nie widziałam, że taka "luźna" analiza zainteresuje kogokolwiek
Stary 2012-11-02, 10:05   #73057
Aldrin
Zakorzenienie

Witam
Ja mam kryzys i nie wiem czy to przez zimno czy przez co ale moje włosy przestały się puszyć ale do tego zaczęły się prostować. Jak zaczynałam pielęgnacje z CG to na włosach powstały ruloniki a teraz mam proste włosy i parę wykrzywionych . Jedyną zmianę jaką wprowadziła to nie mam odżywki isany do mycia i myje hegronem reszta odżywek i stylizatorów bez zmian. No i po nocy mimo satynowej poduszki włosy do niczego sie nie nadają a rano nie dam rady ich myć No nic wyżaliłam się jutro nałożę olej na pół dnia i zobaczymy, kiedy włoski znów wrócą do normy, oby szybko
Stary 2012-11-02, 11:28   #73058
Riddim
Zadomowienie

81

Cytat:
Właśnie chodzi o to, że byłam. Potem zaczęłam kombinować,bo wydawało mi się, że z czasem wszystko przestało na mnie działać. Teraz jednak widzę, że działało Jedynie co nie podchodziło mi ro mycie ich odżywkami, bo miałam mega przyklap, BD szampon sprawiał, że miałam łupież i przetłuszczał mi włosy. Pozostaje mi chyba delikatny szampon, bo ostatnio przez pół roku był cały czas SLS, ale bez silikonów. Żel też nigdy mi do końca nie pasował, ale koniec końców zawsze w konsekwencji kupowałam moją ulubioną Isane, bo nic innego mnie nie zadowalało po stracie Pantene do loków za którą kiedyś prawie płakałam Muszę uporządkować jednak moją pielęgnację. Akurat te nowe zdjęcia będą dla mnie przestrogą i punktem odniesienia do porównań
Też zrobiłam ten błąd na 1 roku studiów - przesusz totalny, to było straaaaaszne . Uważam, że brak silikonów i SLS to najgorsze połączenie z możliwych. Trzymam kciuki za powrót do dobrych nawyków

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Zużyłam pewnie 6 albo i więcej opakowań tigi, a z nowym składem mam drugie opakowanie (skład jest minimalnie zmieniony). Poszukaj, znajdziesz w analizowym wątku.

A co do pianek, używałam daaawno temu wellę (na pewno była bez alko). Wolałam ją od isany. Lubiłam efekt po niej.
Jeszcze, żeby to nie było takie drogie
Myślałam, że mama ma Wellę w łazience i już się ucieszyłam - a na półce syoss z alkoholem .

Cytat:
Napisane przez Hoshi94 Pokaż wiadomość
Jeśli któraś ma zły humor wynalazłam jakieś zdjęcie z czasów gdy nie wiedziałam, że kręconych włosów nie można czesać na sucho. Można się pośmiać Dla porównania stan włosów obecnie
Nie wiem co powiedzieć!

Cytat:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Citric Acid, Quaternium-87, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Argania Spinosa Kernel Oil, Cocos Nucifera Fruit Extract, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glyceryl Stearate, Propylene Glycol, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Ceteareth-20, Phenoxyethanol, Dimethiconol, Parfum, Methylparaben, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Cyclomethicone, Linalool.

Emolient, kwas cytrynowy, polimer, lekki sylikon, emolient, olej arganowy, ekstrakt z kokosa, witamina B5, (pochodna keratyny?), keratyna hydrolizowana, 2 emolienty, glikol prypylenowy czyli humektant, a dalej to już nie bardzo potrafię rozróżnić ;p. Niby ciekawa odżywka, bo ma keratyne, olej arganowy itp, ale jednak z przodu 2 "oblepiacze". Z pewnością nie jest zgodna z CG. No i co robi ten kwas cytrynowy na początku? Oto zagadka przecież to konserwant i regulator pH, chyba że o czymś nie wiem?
http://zjemtowszystko.blogspot.com/2....html?spref=fb - tu kolejna ciekawostka gliss kurowa.

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ślicznie Ci z grzywką bez też ładnie, ale z grzywką wyglądasz bardzo dziewczęco ja bym się nie przejmowała zbyt 'młodym' wyglądem, jeszcze kilka lat i uznasz to za wielką zaletę ja mam ten problem, że jeszcze dwudziestka mi nie stuknęła, a jak wczoraj powiedziałam o tym głośno w pracy, to wywołało to wielkie poruszenie

Bardzo chciałabym wyglądać chociaż troszkę "starzej", bo ludzie nie traktują mnie poważnie, przy pierwszym kontakcie .

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
A mnie się podobasz z grzywką na bok, a już z podpiętą to kosmos Ta na prosto serio bardzo cię odmładza, ale też ci w niej do twarzy.
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Riddim - fajna grzywka i ta opcja z podpietą też. najmniej mi sie podoba ta za ucho.
Widzę, że ile osób tyle zdań . Ale dziękuję

Cytat:
Hm...porzuciłam, bo w pewnym momencie miałam wrażenie, że moje włosy bez silikonów jakoś znacznie gorzej zaczęły wyglądać. Na początku byłam zadowolona (gdzieś od listopada 2011 do marca). Potem wydawało mi się, że jest coraz gorzej. Teraz widzę jednak, że bardzo się myliłam. Duże znaczenie pewnie też ma dobre cięcie, ale ja póki co chcę je ostro zapuszczać i fryzjera odwlekam ile się da Moje fotki są na pewno w dzienniku regeneracji na 6 str.
http://ojkarola.blogspot.com/2012/10...wy-kryzys.html

Cytat:
Kurczę, czy Was też ogarnia czasem taka tęsknota za włosami, jak patrzycie na swoje stare zdjęcia? Ja tu mam kilka przykładów sprzed roku (wrzesień 2011), kiedy to myłam włosy szamponem drogeryjnym i co najwyżej używałam b/s... Były długie, pokręcone, gęste... (3 pierwsze fotki). Potem wpadłam na pomysł, że je pocieniuję i podetnę, bo będą się lepiej kręcić i tak czekam na cud od ostatniej wizyty u fryzjera, czyli od czerwca (4 zdjęcie). I tak już trochę urosły, ale chciałabym wrócić do efektu z pierwszych zdjęć, kiedy to w ogóle nie dbałam o włosy W dotyku może i było czuć, że są trochę zaniedbane, no ale efekt
Przecież wciąż są długie, pokręcone i gęste! Masz niesamowite oczy i ten kolor włosów jest dla Ciebie stworzony . Zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam.

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi kochane, w którym momencie zabezpieczacie końcówki? Np jeśli używam po myciu: ds, bs, żel lniany, żel mrożący albo jakiś inny stylizator, to powinnam zabezpieczać na samym końcu, po stylizatrze? czy może po bs?
Po bs .
Stary 2012-11-02, 11:37   #73059
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Użyłam wczoraj żelu, zrobiłam ręcznikowanie. Efekt? Piękne loki wieczorem, a rano klapa Puch, wyprost i ogólnie fuj

Może zaraz po obudzeniu nie było tak źle, ale musiałam wyjść z domu i jak wróciłam to włosy wyglądają okropnie.
1,2 - zdjęcie wieczorem
3,4 rano
a próbowałaś w delikatnej chustce? dziewczyny sobie chwalą. ewentualnie odgnieść sucharki rano. w sumie ja się nie powinnam wypowiadać, bo prawie nic z w/w rzeczy nie robię, ale wiem, że niektórym pomagają

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
1.W środę wieczorem nałożyłam olejek rycynowy+olejek Alterra Migdał i Papaja na eliksir GP dla zniszczonych
2. Wczoraj rano umyłam szamponem BD
3. Nałożyłam odżywkę Alterra Granat i Aloes d/s
4. Odcisnęłam trochę wody bawełnianą koszulką, po czym nałożyłam Joaśkę Naturię miód i cytryna
5. Nałożyłam żel lniany
6. Ręcznikowanie na 15 min
7. Później dałam im trochę wyschnąć, resztę wysuszyłam dyfuzorem i na końcu odgniotłam sucharki.

Trzymały się cały dzień, mimo deszczu i wilgoci na cmentarzu.. Ale rano już się rozprostowały i ja z braku umiejętności reanimowania loków, zmoczyłam je eliksirem GP i rozczesałam

NIE ROZCZESUJ, NIE WOLNO!
noo, różnica jest ogromna w porównaniu z avatarem!

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
81

Bardzo chciałabym wyglądać chociaż troszkę "starzej", bo ludzie nie traktują mnie poważnie, przy pierwszym kontakcie .
nie martw się, wygląd zawsze można nadrobić zachowaniem! a jeśli realnie Ci to utrudnia funkcjonowanie, może faktycznie zrezygnuj z grzywki, a za kilka lat do niej wróć

Cytat:
Przecież wciąż są długie, pokręcone i gęste! Masz niesamowite oczy i ten kolor włosów jest dla Ciebie stworzony . Zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam.
dziękuję nie no, gęste i pokręcone w porównaniu to one nie są ale może niedługo spróbuję zrobić fotkę, jak tylko będzie z nimi trochę lepiej, bo ostatnio szaleją
i strasznie mi miło, że chwalisz kolor, bo od 4,5 roku męczę się z henną, więc przynajmniej widzę, że warto
swoją drogą to dosyć śmieszne, że znamy się po avatarach i każdy sobie siebie jakoś wyobraża

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 11:39   #73060
Mala Dressiara
Przyczajenie

Skoro o piankach mowa, co powiecie na taki skład jednej z lidlowskich pianek:
aqua, butane, propane, acrylates copolymer, cocotrimonium methosulfate, VP/methacrylamide/vinyl imidazole copolymer, aminomethyl propanol, phenoxyethanol, parfum, panthenol, polysorbate 80, sodium lauryl sulfate, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben

wiem że SLS, ale za perfumem, daleko w składzie.
Mala Dressiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 11:39   #73061
deszczowypies
Zakorzenienie

aaa, właśnie, spałam dzisiaj w chustce. w środku nocy szlag mnie trafił i ściągnęłam

i dzisiaj robię pierwszy raz żel lniany, co prawda mam wrażenie, że wlałam za dużo wrzątku, ale przynajmniej będzie wesoło!

Stary 2012-11-02, 11:40   #73062
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
81

Też zrobiłam ten błąd na 1 roku studiów - przesusz totalny, to było straaaaaszne . Uważam, że brak silikonów i SLS to najgorsze połączenie z możliwych. Trzymam kciuki za powrót do dobrych nawyków
Hm dziwne? Czemu masz takie zdanie? Mi się właśnie wydawało, że gorsze połączenie do SLS+silikony w szamponie, ponieważ wtedy szampon nie ma jak porządnie oczyścić, bo spoko jest SLS okey, ale potem są jeszcze nielotne i niezmywalne wodą silikony. Moim zdaniem już lepiej myć szamponem z SLS ale bez oblepiaczy. Może jednak się myślę niech mnie ktoś oświeci
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 11:42   #73063
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mala Dressiara Pokaż wiadomość
aqua, butane, propane, acrylates copolymer, cocotrimonium methosulfate, VP/methacrylamide/vinyl imidazole copolymer, aminomethyl propanol, phenoxyethanol, parfum, panthenol, polysorbate 80, sodium lauryl sulfate, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben

w sumie na piankach dobrze się nie znam, ale jak dla mnie wygląda całkiem dobrze

Stary 2012-11-02, 11:54   #73064
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
A co zrobić, kiedy włosy mam niskoporowate i po pielęgnacji CG są obciążone? Nie wiem czy to wina szamponu (Babydream), czy odżywki b/s, której dopiero teraz zaczęłam używać (Joanna Naturia z pokrzywą), ale zawsze mogłabym myć włosy co 2 dni a teraz muszę codziennie
Nasza Ajrisz ma niskoporowe i zawsze mówi, że ciężko jej obciążyć. Jesteś pewna, że jesteś niskoporem? (Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, dlatego tak bardzo to się może tym nie sugeruj).
BD mi wysuszał skalp - może to samo robi u Ciebie? No i skalp się broni produkując więcej sebum? Dodatkowo sezon grzewczy - z zimnego do ciepłego i akcja ta sama.

Cytat:
A mi właśnie BD przetłuszczał. Wcześniej mogłam myć głowę co 3 dni a po nim już na 2 dzień miałam na górze święcące włosy brrrrrrrrrrr. Miałam do niego kilka podejść i jakoś mnie nie powala.
jak wyżej no właśnie - na górze - włosy po długości były super oczyszczone a skóra głowy nadrabiała.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
włosy mi sie popsuły

kilka dni temu podciete, oczyszczone sls, skręt jest drobniejszy nie podoba mi sie

Riddim, w grzywce Ci przeslicznie tak dziewczeco, ale przyznaj sie jak sie przemieszczasz w czasie ( to z grzywka jest opisane jako grudzień 2012 )
Jak to są popsute włosy to zazdroszczę . Zazdroszczę też umiejętności takiego pięknego definiowania pasm.
, ja to zawsze muszę coś palnąć albo podświadomie opisałam przyszłość, bo na grudzień planowałam fryzjera

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Jak dla mnie zdecydowanie w grzywce
na innych zdjęciach też ładnie jednak najbardziej podobasz mi się z grzywką
Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podobasz z grzywką albo tak podpięte, jak na zdjęciu nr. 3
Dzięki , grzywka póki co wygrywa

Cytat:
Eh, generalnie teraz jest dobrze z moimi włosami <a na pewno w porównaniu do tych sprzed paru lat> ale czegoś mi jeszcze w nich brakuje... Myślę nad cięciem w kształcie litery V i dalsze zapuszczanie oczywiście Co myślicie? A może macie pomysł co z nimi jeszcze zrobić (inny kolor, lub macie propozycje ciekawego cięcia)?
Z góry dziękuję, jeśli któraś odpowie
Według mnie tak jest perfekcyjnie. V przy takich falkach chyba zrobi ogonek. A kolor? Myślisz o czymś konkretnym?

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
masz bardzo ciekawą urodę, jesteś bardzo ładna, a przy tym oryginalna Mi osobiście bardziej podobasz się w grzywce, ale jeśli zależy Ci, aby wyglądać na swój wiek, to bez grzywki faktycznie poważniej
Całe życie uważałam, ze mam bardzo pospolitą urodę. Dziękuję

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Riddimwedług mnie w grzywce lepiej, dodaje ci uroku

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o piankę do włosów...pamiętałam o tym wpisie, niestety nie byłam w stanie sobie przypomnieć o jaką konkretnie piankę chodzi. Na szczęście znalazłam post: KLIK! polecam poczytać posty Sensualitki
I ja dziękuję, chętnie wypróbuję. Nie widziałam jej chyba w Rossie, czy ktoś ma wieści z terenu?

Cytat:

1,2 - zdjęcie wieczorem
3,4 rano
Aaah, rzeczywiście wieczorne piękne, potem trochę siadły . Nie umiem pomóc, bo często mam to samo .

miranda, cudownie szkoda tego rozczesania, kurcze
Stary 2012-11-02, 11:55   #73065
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie te wieczorne piękne A reanimowałaś jakoś rano? Może warto byłoby pougniatać mokrymi rękami żeby reaktywować żel?

Cytat:
Śliczne

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witam
Ja mam kryzys i nie wiem czy to przez zimno czy przez co ale moje włosy przestały się puszyć ale do tego zaczęły się prostować.
Ostatnio któraś z zakręconych (nie mogę sobie przypomnieć która ) wklejała fragment z zagranicznej strony mówiący o prostowaniu się fal w zimę. Może faktycznie jest coś na rzeczy?

Cytat:
swoją drogą to dosyć śmieszne, że znamy się po avatarach i każdy sobie siebie jakoś wyobraża

Cytat:
i dzisiaj robię pierwszy raz żel lniany, co prawda mam wrażenie, że wlałam za dużo wrzątku, ale przynajmniej będzie wesoło!
Koniecznie powiedz co wyszło

Cytat:
Nasza Ajrisz ma niskoporowe i zawsze mówi, że ciężko jej obciążyć. Jesteś pewna, że jesteś niskoporem? (Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, dlatego tak bardzo to się może tym nie sugeruj).
Może to nie kwestia obciążenia a obklejenia? U Ajrisz o to bardzo łatwo
Stary 2012-11-02, 12:00   #73066
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
http://zjemtowszystko.blogspot.com/2....html?spref=fb - tu kolejna ciekawostka gliss kurowa.
Szamponu bym nawet nie tkneła, ale odżywka wydaje się spoko ogólnie myślę, że Gliss Kur nie jest nawet taki zły, maski ma też całkiem niezłe z tego co wiem

Cytat:
Napisane przez Mala Dressiara Pokaż wiadomość

SLS w piance . Po co ? na początku 2 polimery, między nimi antystatyk, dalej cuś co sprawia, że inne rzeczy się rozpuszczają i fenoksyetanol, który może wysuszać, ale jest w naprawdę małych iilościach

Cytat:
Hm dziwne? Czemu masz takie zdanie? Mi się właśnie wydawało, że gorsze połączenie do SLS+silikony w szamponie, ponieważ wtedy szampon nie ma jak porządnie oczyścić, bo spoko jest SLS okey, ale potem są jeszcze nielotne i niezmywalne wodą silikony. Moim zdaniem już lepiej myć szamponem z SLS ale bez oblepiaczy. Może jednak się myślę niech mnie ktoś oświeci
SLS pozbawia włosy powłoki ochronnej, dlatego jeśli nie damy odpowiedniego zabezpieczenia albo porządnej maski to włosy mogę być przesuszone. Jeśli takie coś praktykuje się przez dłuższy czas to włosy pozbawione ochrony będą przesuszone, zaczną się łamać, rozdwajać itp.
Stary 2012-11-02, 12:00   #73067
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie te wieczorne piękne A reanimowałaś jakoś rano? Może warto byłoby pougniatać mokrymi rękami żeby reaktywować żel?
Spróbuję zrobić tak jak piszesz. Już nie mam sił do tych włosów.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:02   #73068
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję nie no, gęste i pokręcone w porównaniu to one nie są ale może niedługo spróbuję zrobić fotkę, jak tylko będzie z nimi trochę lepiej, bo ostatnio szaleją
i strasznie mi miło, że chwalisz kolor, bo od 4,5 roku męczę się z henną, więc przynajmniej widzę, że warto
to ja czekam i już wiem do kogo będę pisać, jeśli wreszcie zdecyduję się na hennę .

Cytat:
ooooo to dzisiaj pewnie cudnie będzie na głowie zaraz też idę robić swojego glutka

Cytat:
Najlepiej to nie myć SLSem i nie używać silikonów - obie to chyba przyznamy bez wątpliwości .
Ja to rozumiem tak, że kiedy rezygnujemy z silikonów a ciągle używamy slsu to on jako silny detergent bardzo mocno działa na włos, który nie jest niczym zabezpieczony - wysuszenie, zniszczenie jest spotęgowane. Oczywiście, masz rację z nielotnymi i niezmywalnymi wodą, jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia . I wniosek z tego taki, że cg jest pielęgnacją słuszną
Stary 2012-11-02, 12:04   #73069
deszczowypies
Zakorzenienie

właśnie schrzaniłam swój pierwszy lniany, za dużo wrzątku ile to trochę wody, w sensie proporcje? robię w takiej szklance po Nutelli

na szczęście kupiłam kilogram siemienia, więc starczy na kilkadziesiąt eksperymentów!

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
to ja czekam i już wiem do kogo będę pisać, jeśli wreszcie zdecyduję się na hennę .

ooooo to dzisiaj pewnie cudnie będzie na głowie zaraz też idę robić swojego glutka
proszę bardzo, chętnie pomogę ja co prawda mam długi staż, ale dopiero od wakacji odkryłam Khadi i od razu rewolucja - oczywiście polecane z wizażu

weź, mi na razie glutek coś nie wychodzi

Cytat:
Najlepiej to nie myć SLSem i nie używać silikonów - obie to chyba przyznamy bez wątpliwości .
Ja to rozumiem tak, że kiedy rezygnujemy z silikonów a ciągle używamy slsu to on jako silny detergent bardzo mocno działa na włos, który nie jest niczym zabezpieczony - wysuszenie, zniszczenie jest spotęgowane. Oczywiście, masz rację z nielotnymi i niezmywalnymi wodą, jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia . I wniosek z tego taki, że cg jest pielęgnacją słuszną
ja rozumiem to dokładnie w ten sam sposób, popieram tezę!

Stary 2012-11-02, 12:07   #73070
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Może to nie kwestia obciążenia a obklejenia? U Ajrisz o to bardzo łatwo
Faktycznie, nawet ostatnio Ajrisz o tym pisała - czyli softgrey (jeśli się nie mylę? za dużo cytowania ) powinna zwrócić uwagę na wszelkie polimery, proteiny i tak dalej.

Cytat:
Szamponu bym nawet nie tkneła, ale odżywka wydaje się spoko ogólnie myślę, że Gliss Kur nie jest nawet taki zły, maski ma też całkiem niezłe z tego co wiem
No właśnie ostatnio coś się firmy nawracają, poprawiają, ulepszają - obiecująco
Stary 2012-11-02, 12:18   #73071
Chatul
ma zielone pojęcie

Obraziłam się na Rossmanna (tym razem nie z powodu usuwania dobrych kosmetyków ze sprzedaży) Nie wiem, co musiałoby się stać, żebym tam wróciła

A teraz lecę nadrabiać, bo narobiłam sobie zaległości u Was
Stary 2012-11-02, 12:22   #73072
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Obraziłam się na Rossmanna (tym razem nie z powodu usuwania dobrych kosmetyków ze sprzedaży) Nie wiem, co musiałoby się stać, żebym tam wróciła

ale rozwiń to, co się stało z Rossem?

Stary 2012-11-02, 12:24   #73073
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
tiaaa, porownalam z fotkami bodajże z sierpnia i dzis wyglądają dużo gorzej na zdjęciu, ale tez nie były dokładnie odgniecione, bo teraz sa juz fajniejsze, ale nie mam przy sobie aparatu
Oj tam, oj tam. Mnie się podobają teraz i wcześniej.

Cytat:
odczekaj stronę i wstaw swoje, dobij mnie
Oj, lepiej nie. TŻ namiętnie je ostatnio targa, zwija, miętosi. Nie nadają się do pokazania.

Cytat:
1,2 - zdjęcie wieczorem
3,4 rano
Prześliczny efekt, piękne romantyczne loki. Wieczorne loki są lekko podprostowane, fakt, ale nadal piękne i gładkie.Wszystko przyjdzie z czasem, również i loki pod koniec dnia.

Cytat:
Różnica bardzo widoczna, piękne i miękkie fale.

Moja Mała (ta z av tylko kilka razy większa) rozłożyła mi się na kolanach, laptop ledwo się mieści, ale za to jest mi ciepło i mrucząco.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:25   #73074
iwonsia01
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za uświadomienie. Teraz mogę się tylko domyślić dlaczego mam takie a nie inne siano na głowie. A jakim łagodnym drogeryjnym szamponem mogłabym myć i głowę i włosy? BD raczej odpada, bo robi mi przesusz skóry. Te Altery z tego co czytałam szału też nie robią. Mycie odżywką to u mnie ostateczność, bo mam potem przyklap, ale nie mówię nie Mam zamiar myć na zmianę odżywką i lekkim szamponem ale o taki chyba raczej trudno :/
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:29   #73075
Chatul
ma zielone pojęcie

Uwaga, nadrabiam

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
pomyślę w takim razie nad kupnem dobrego czepka woodoodpornego dobrze, że nie mam ani TŻ'a ani męża, bo bym się nie odważyła chyba na takie ekperymenta.. ;P
Mój TŻ nie ma niczego przeciwko moim eksperymentom włosowym. A włosomaniactwa nigdy przed nim nie ukrywałam. Nawet na początku związku potrafiłam pójść spać obok niego z np. olejem na włosach

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
wczoraj byłam zmuszona umyć głowę wieczorem , zastanawiałam się z czym na głowie rano wstanę i miło się zaskoczyłam mycie: d/s, joanna z apteczki babuni b/s, żel lniany (pod koszulkę), potem trochę mrożącego, poczekałam aż wyschną i z sucharkami poszłam spać, rano tylko odgniotłam. Niestety na zdj tego nie widać, ale porobiły mi się takie śmieszne ruloniki i wreszcie skręt utrzymał się cały dzień.
Bardzo ładne włosy masz

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem z myciem włosów i nie wiem co robić. Zawsze myłam odżywką Isany z babassu i raz na jakiś czas siarczanem. Odkąd zaczął się sezon grzewczy i u mnie czapkowy to włosy są nieświeże już po jednym dniu, gdzie normalnie wytrzymywały 3 dni spokojnie. Więc wychodzi na to, że musiałam myć włosy codziennie Pomyślałam, że może potrzebują siarczanu, albo stosowania co któreś mycie delikatnego szamponu. Po delikatnym sytuacja jest ta sama, że muszę codziennie. Po siarczanie jest lepiej bo wychodzi na to że co drugi dzień, ale boje się że wpadnę w błędne koło mycia co chwilę siarczanem co przed włosomaniactwem było przyczyną przetłuszczania się włosów. Dziś rano (koło 6) dla próby umyłam odżywką Pottersową z aloesem i właśnie musiałam znów umyć włosy bo był mega przytłuszcz. Nie wiem czy mam myć cały czas szamponem slsowym (co wysusza mega mi końce ), czy myć odżywką (tylko, że isana mi wyszła a była idealna), do omo mam za krótkie włosy i duuupa
A jak układasz włosy? Ja bym pewnie myła na zmianę odżywką i delikatnym szamponem, a na to dawała peeeełno mrożącego Joanny Mnie to pomogło ogarnąć przetłuszczanie się włosów. Chociaż teraz i tak myję codziennie, i to szamponem ze SLeS-em.
Stary 2012-11-02, 12:33   #73076
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
81
Jeszcze, żeby to nie było takie drogie
Fakt, tigi jest drogie, ale nowa wersja ma większą pojemność niż stara, a taką samą cenę. Jest za to niesamowicie wydajne. Nie pamiętam na jak długo mi wystarczało (teraz używam rzadziej). Ale przy codziennym myciu włosów (i używaniu 1-1,5 kilka) jedno tigi miałam na ładne parę miesięcy. Także wydatek się opłaca (pod warunkiem, że produkt będzie pasował - mnie pasuje).

Cytat:
A co się stało?

Do Dziewczyn, którym przykro z powodu zmiany składu pianki Isany.
Mam jedną, użytą kilka razy. Mogłabym ją zużyć, ale wolę żele i woski.
Także, jeśli któraś miałaby ochotę na Isanę, to proszę o PW.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:36   #73077
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
No widzicie, właśnie cały żart polega na tym, że poza pianką Isany chyba nie ma innej zgodnej z CG. nie pamiętam, żeby któraś zakręcona w ogóle używała pianek przed erą pomarańczowej Isany
owszem, jak by się uprzeć to znajdzie się jakaś bez alkoholu i tym podobnych wysuszaczy w składzie, ale jednocześnie zgodna z CG raczej nie będzie.
Może ktoś coś poleci ale nie spodziewałabym się wielu propozycji
A pianka Alverde?

Skład ze strony DM-u:
Aqua, Beer, Alcohol*, Glycerin, Sorbitol, Coco Gluco-side, SodiumCoco-Sulfate, CamelliaSinensisExtract*, CymbopogonFlexuosusExtrac t*, Equisetum ArvenseExtract*, Parfum**, Citral**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, Citronellol**
* ingredients from certified organic agriculture
** from natural essential oils

Cytat:
Jeśli któraś ma zły humor wynalazłam jakieś zdjęcie z czasów gdy nie wiedziałam, że kręconych włosów nie można czesać na sucho. Można się pośmiać Dla porównania stan włosów obecnie
O rany Jaka kolosalna różnica

Cytat:
Kurczę, czy Was też ogarnia czasem taka tęsknota za włosami, jak patrzycie na swoje stare zdjęcia?
Jasne. Zwykle zdjęcia robiłam sobie, jak miałam ładną fryzurę (ciekawe czemu ) i jak oglądam stare fotki, to mi się głupio wydaje, że dawniej to codziennie miałam ładnie ułożone włosy A poza tym, dawniej miałam na głowie takie cudowne kolory… Brakuje mi tego farbowania włosów

Cytat:
Ogromna różnica
Stary 2012-11-02, 12:42   #73078
Hoshi94
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie tak jest perfekcyjnie. V przy takich falkach chyba zrobi ogonek. A kolor? Myślisz o czymś konkretnym?
Zastanawiałam się nad kolorami takimi jak dodałam zdjęcia w załącznikach, ale boję się że nie będą mi pasować... Wcześniej miałam na 24 mycia na czarno... No i niestety średnio w nim wyglądałam w dodatku nie chciał się zmyć. Mam wrażenie, że po tym nadal mam ciemniejsze włosy, ale to mi już akurat nie przeszkadza.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1220882803.jpg (139,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg we_dwoje_1_11919.jpg (28,7 KB, 31 załadowań)

"He aquí mi secreto, que no puede ser más simple:
solo con el corazón se puede ver bien; lo esencial
es invisible a los ojos."

poomoc.pl
Hoshi94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:43   #73079
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Faktycznie, nawet ostatnio Ajrisz o tym pisała - czyli softgrey (jeśli się nie mylę? za dużo cytowania ) powinna zwrócić uwagę na wszelkie polimery, proteiny i tak dalej.

No właśnie ostatnio coś się firmy nawracają, poprawiają, ulepszają - obiecująco
Jeszcze gdyby Gliss Kur był często przeceniany to bym się może skusiła... Ale póki co jest mi dane testować dolną półkę ;p

Cytat:

Żel mrożący musiałby być sprzedawany jedynie tam . Myślę, że wtedy byś wróciła

Cytat:
Dzięki dziewczyny za uświadomienie. Teraz mogę się tylko domyślić dlaczego mam takie a nie inne siano na głowie. A jakim łagodnym drogeryjnym szamponem mogłabym myć i głowę i włosy? BD raczej odpada, bo robi mi przesusz skóry. Te Altery z tego co czytałam szału też nie robią. Mycie odżywką to u mnie ostateczność, bo mam potem przyklap, ale nie mówię nie Mam zamiar myć na zmianę odżywką i lekkim szamponem ale o taki chyba raczej trudno :/
Płyn facelle, zampon dla dzieci z Hippa albo Johnsona, żel z alterry bezzapachowy? Albo mieszanie odżywki myjącej z szamponem swego czasu robiłam tak z wycofaną Isaną i BD, jak chciałam by mi dłużej trzymały
Stary 2012-11-02, 12:44   #73080
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Ja tam bardzo lubię TEN szampon, jak dla mnie najlepszy, nie podrażnia i nie wysusza a włosy są dokładnie umyte. Przewaznie myje na zmiane raz szamponem raz odżywka bo sama odżywka na dluzszą metę robi mi przyklap

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości