Największe faux pas popełniane przez Młodych :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 14:59   #751
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
ciri, pewnie w różnych regionach inaczej to wygląda.
Jak wszystko, co się okazuje

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 15:05   #752
viva91
na przekór do celu

U mnie też dziękowanie rodzicom to dość nowy wynalazek, od 4 lat może się pojawia? Ale mojej mamie bardzo się spodobał, więc u mnie też się pojawi
Stary 2012-11-02, 19:54   #753
ciassteczkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Dobrze że u nas jest właśnie zwyczaj z ciastem bo u mnie też tandetne aniołki itp. lądowałyby w koszu. A ciasto super sprawa - ja na weselach ciasta nie jem, ale dzień/dwa po weselu zawsze chętnie zjadam kawałek ciasta do kawki.

U nas zawsze daje się w podziękowaniu paczkę z ciastem, wymarł za to praktycznie całkiem zwyczaj dawania butelki wódki weselnej.
Ja mieszkam niżej od Ciebie bo w Nowym Sączu i cieszę się również ze zwyczaju dawania ciasta, ale u nas zachowało się jeszcze obdarowywanie gości dodatkowo butelką wódki... choć to i tak się zmieniło na przestrzeni lat bo kiedyś dawano wódkę także gdy wesele było dwudniowe, teraz natomiast daje się butelkę weselnej gdy impreza jest jednodniowa bez poprawin.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

U nas jest od dawna zwyczaj podziękowań dla rodziców. Zazwyczaj były to jakieś tandetne wazony z wygrawerowanymi podziękowaniami (choć to nowy wynalazek), tandetne księgi na podziękowanie. Plus jakaś "cudownych rodziców mam" w formie: ojciec młodego z młodą, młody z matką młodej i ojciec młodej z matką młodego.

U nas będzie troszeczkę inaczej, chcemy podarować parze rodziców po srebrnym obrazie świętej rodziny, po złotej ramce z naszym zdjeciem, słodycze i jakieś dobre markowe wino. To ładnie zapakowane.... A przed obdarowaniem rodziców mamy przygotowane przemówienie gdzie oboje wspominamy nasze dzieciństwo.

Mam tylko problem z wybraniem piosenki do tego tańca, u nas nie przejdzie bez niego. Nie chce żadnych smętnych piosenek tylko szybką i nawet mało związaną z tematem podziękowań. I będziemy tańczyć w kółeczku bo mój tato zmarł niedawno i automatycznie brakuje jednego mężczyzny do pary. Z tego też powodu nie chcę jakiejś wzruszającej piosenki bo wiem że wyć będę.

U nas jest dość trudna sytuacja, bo tak ja jak wspomniałam wcześniej nie mam już taty więc będzie płacz ze strony mojej i mamy i siostry, a do tego jakby było mało to dwa miesiące temu zmarł ojciec przyszłej teściowej, więc ona też bedzie płakać nie licząc jej licznego rodzeństwa.... Strasznie to życie jest zagmatwane

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Złego nic
Po prostu nie widziałam ładnie zrobionych ( wg. mnie) zaproszeń ze zdjęciem przyszłych małżonków, choć nie powiem sam pomysł ciekawy.
W moim przypadku im prostsze i skromne zaproszenie, tym lepiej.
Żadnych zbędnych aforyzmów i wierszyków o ślubie i miłości, kokardek i dżetów. No i mówię absolutne : NIE dla wierszyków z prośbą o pieniądze zamiast prezentów.
Chociaż kiedyś byłam przeciwna prośbom o coś innego zamiast kwiatów, to teraz przemyślałabym to.
Odniosę się tylko do pogrubionego... dlaczego?? wg mnie nie jest to absolutnie żaden wstyd. Bo powiedz mi co to jest za przyjemność dostać 4 miksery, zestawy obiadowe, sztućce albo 5 odkurzaczy?? wg mnie to jest wyrzucenie pieniędzy przez gości. Oczywiście takie jest moje zdanie... ale ciekawa jestem dlaczego Ty jesteś negatywnie to tego nastawiona

Jeszcze to zrozumiem gdy para młoda wyprowadza się do nowego mieszkania które już mają ale zwyczajnie ich nie stać na wyposażenie. Ale po co te rzeczy w momencie kiedy zostają w urządzonym domu....

Ja osobiście piszę w zaproszeniach taki wierszyk żeby mi prezentów nie przynosili bo akurat ja potrzebuję pieniędzy a nie odkurzacza czy miksera, bo zostaję w domu.... a z resztą za te pieniądze zapłacę salę weselną bo sami płacimy za wesele.
Dużo osób też chce przeznaczyć te pieniądze by po swojemu urządzić swoje mieszkanie lub wspomóc np budowę domu... dlatego ja jestem jak najbardziej na TAK DLA TAKIEGO SPOSOBU
ciassteczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 21:38   #754
misiadelko
BAN stały

Dla mnie to jest niegrzeczne po prostu
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 22:06   #755
poznanianka1990
Zakorzenienie

A dla mnie jest ok. Mam takie samo zdanie jak ciassteczkowa

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 22:30   #756
laska4
BAN stały

Dla mnie niegrzeczne jest zapraszanie na samą ceremonią i proszenie o wino czy inne rzeczy
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 23:09   #757
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
Dla mnie niegrzeczne jest zapraszanie na samą ceremonią i proszenie o wino czy inne rzeczy
To racja
Co do prośby o pieniądze to widzę plusy i minusy i nie mogę się zdecydować, których jest więcej...
Stary 2012-11-02, 23:38   #758
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
To racja
Co do prośby o pieniądze to widzę plusy i minusy i nie mogę się zdecydować, których jest więcej...
2 tyg.temu byłam na weselu i na zaproszeniu był fajny wierszyk,,drodzy goście nie kłopoczcie się prezentami ,bo my już wszystko mamy,,Bardzo mi się spodobał ten wierszyk,krótko zwięźle i na temat,bez proszenia o kasę
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 23:50   #759
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
2 tyg.temu byłam na weselu i na zaproszeniu był fajny wierszyk,,drodzy goście nie kłopoczcie się prezentami ,bo my już wszystko mamy,,Bardzo mi się spodobał ten wierszyk,krótko zwięźle i na temat,bez proszenia o kasę
Rzeczywiście krótko i na temat
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 00:00   #760
samiramis
Raczkowanie

kilka dni temu dostałam płyty z fotkami z wesela znajomych- dając je nam powiedzieli abyśmy sobie zgrali i dali je dalej do reszty znajomych. Pomysłowe pomyślałam bo ja osobiście kopiowałam znajomym zdjęcia.
Oglądam te zdjęcia i szukam na nich siebie lub swoich znajomych aby sobie skopiować i niestety na 20 znajomych naliczyłam może 5 zdjęć na których jest ktoś z naszej paczki. Zdjęcia były robione przez "profesjonalistę".
Dla mnie to lekka wtopa ze strony młodej pary, bo dając zdjęcia do skopiowania znajomym czy rodzinie to na tych zdjęciach powinni się znaleźć Ci właśnie ludzie a nie jakieś ciotki czy wujkowie.
Przede mną te zdjęcia widziało jeszcze kilka innych osób i tez miało takie same odczucia.
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 08:10   #761
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
kilka dni temu dostałam płyty z fotkami z wesela znajomych- dając je nam powiedzieli abyśmy sobie zgrali i dali je dalej do reszty znajomych. Pomysłowe pomyślałam bo ja osobiście kopiowałam znajomym zdjęcia.
Oglądam te zdjęcia i szukam na nich siebie lub swoich znajomych aby sobie skopiować i niestety na 20 znajomych naliczyłam może 5 zdjęć na których jest ktoś z naszej paczki. Zdjęcia były robione przez "profesjonalistę".
Dla mnie to lekka wtopa ze strony młodej pary, bo dając zdjęcia do skopiowania znajomym czy rodzinie to na tych zdjęciach powinni się znaleźć Ci właśnie ludzie a nie jakieś ciotki czy wujkowie.
Przede mną te zdjęcia widziało jeszcze kilka innych osób i tez miało takie same odczucia.
ciężko jest segregować zdjęcia pod kątem znajomych. Ja mam w sumie około 3 tys (obrobione i nie obrobione)zdjęć (2 fotografów - dostałam cały materiał) i nie wyobrażam sobie tworzenia osobnych folderów dla danej części rodziny/znajomych. Mam na płytce i pendku około 800 zdjęć (obrobionych) i po postu "puszczam w obieg". Nie spotkałam się z uwagą aby komuś coś nie pasowało- każdy chętnie obejrzał wszystko a jak ktoś chce to sobie może "wyciągnąć" te na których jest sam.
Powiem szczerze że nikt z naszych znajomych/rodziny nie segregował zdjęć i nigdy o tym nie słyszałam no ale w niektórych regionach może się tak robi
Stary 2012-11-03, 10:08   #762
viva91
na przekór do celu

Cytat:
tylko ktoś dosłowny może na takim weselu nic nie dać, bo uzna, że pieniądze to też prezent

ja spotkałam wierszyk: "...aby prezenty zmieściły się w kopercie"
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ciężko jest segregować zdjęcia pod kątem znajomych.
zajęcie na pół roku
Stary 2012-11-03, 11:39   #763
ciassteczkowa
Rozeznanie

Ja się ostanio spotkałam z faux pas popełnione przez moich znajomych... chodziło dokładnie o przedłużanie czasu na odśpiewanie gorzkiej wódki.... wesele rozpoczęło się ok godziny 17 obiadem, potem młodzi pokroili torta, następnie wjechał dzik... i dopiero ok godziny 20 zaczęto odgrywanie młodym gorzkiej wódki.... tym oto sposobem przy jednym stole już zaczęto pić wódkę już przy torcie i tam imprezka się zaczęła wcześniej i były chichy śmiechy... a przy innych ludzie siedzieli smętni, kobiety oglądały pazury (co wg mnie też jest niegrzeczne) a mężczyźni ziewali z nudów, bo goście byli pomieszani wg nazwisk na karteczkach....

A co najlepsze orkiestra robiła odgrywki wszystkim gościom więc na ponad 250 osób zeszło z półtora godziny, i dopiero wtedy młodzi zatańczyli pierwszy taniec... godzina ok 22. Połowa ludzi już ululanych, połowa smętna...

I jeszcze jedno faux pas jakie spotkałam nie raz na weselach.... to zbieranie pieniędzy z odgrywek od rodziców.... moim skromnym zdaniem młodzi powinni powiedzieć zbierającym do koszyka żeby nie podstawiali kosza pod nos rodzicom młodych.... Wg mnie jest to niegrzeczne
Stary 2012-11-03, 12:30   #764
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
tylko ktoś dosłowny może na takim weselu nic nie dać, bo uzna, że pieniądze to też prezent

ja spotkałam wierszyk: "...aby prezenty zmieściły się w kopercie"

zajęcie na pół roku

A ja widziałam wierszyk z prośbą o obrazy królów Polski
Tylko jeden z gości potraktował to dosłownie i przytargał duży obraz w pozłacanej ramie
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:42   #765
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciassteczkowa Pokaż wiadomość
Ja się ostanio spotkałam z faux pas popełnione przez moich znajomych... chodziło dokładnie o przedłużanie czasu na odśpiewanie gorzkiej wódki.... wesele rozpoczęło się ok godziny 17 obiadem, potem młodzi pokroili torta, następnie wjechał dzik... i dopiero ok godziny 20 zaczęto odgrywanie młodym gorzkiej wódki.... tym oto sposobem przy jednym stole już zaczęto pić wódkę już przy torcie i tam imprezka się zaczęła wcześniej i były chichy śmiechy... a przy innych ludzie siedzieli smętni, kobiety oglądały pazury (co wg mnie też jest niegrzeczne) a mężczyźni ziewali z nudów, bo goście byli pomieszani wg nazwisk na karteczkach....

A co najlepsze orkiestra robiła odgrywki wszystkim gościom więc na ponad 250 osób zeszło z półtora godziny, i dopiero wtedy młodzi zatańczyli pierwszy taniec... godzina ok 22. Połowa ludzi już ululanych, połowa smętna...

I jeszcze jedno faux pas jakie spotkałam nie raz na weselach.... to zbieranie pieniędzy z odgrywek od rodziców.... moim skromnym zdaniem młodzi powinni powiedzieć zbierającym do koszyka żeby nie podstawiali kosza pod nos rodzicom młodych.... Wg mnie jest to niegrzeczne
widać ze co region to sa inne obyczaje, bo pogrubionych przeze mnie wyrażeń nic a nic nie rozumiem
Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Tylko jeden z gości potraktował to dosłownie i przytargał duży obraz w pozłacanej ramie

albo ktoś to zrobił na przekór jak jest ktoś złośliwy i niekoniecznie podoba mu się proszenie o pieniądze to jak najbardziej może coś takiego zrobić

Mnie proszenie o pieniądze nie uraża, tzn jak dostaję takie zaproszenie to spełniam prośbę Młodych, ale osobiście nie dałam takiej adnotacji bo mnie by było zwyczajnie głupio sugerować pieniężne prezenty, bo nie każdego na takie stać (wiadomo że ludzie mają pewne wyobrażenie na temat tego ile "wypada" dać, co jest moim zdaniem niesłuszne, bo daje się tyle na ile sobie można pozwolić, ale większości osób byłoby głupio dać np 100 zł). Dostaliśmy kilka prezentów rzeczowych i bynajmniej nie było to 5 mikserów Bardzo się cieszyłam z każdego prezentu który dostałam, czy to była kartka z życzeniami, czy kieliszki czy gotówka. A jak ktoś pytał co chcemy dostać to otrzymywał informację że prezentów nie oczekujemy tylko obecności

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:50   #766
funk_you
Wtajemniczenie

Co to jest ta odgrywka?
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 13:04   #767
ciassteczkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Co to jest ta odgrywka?
już wyjaśniam, jest to śmieszne czasami żałosne odśpiewanie i odegranie przez zespół i drużbę imiennego powitania gościa na weselu... po odegraniu przez zespół "odgrywki" świadkowa lub świadek podstawia gościowi koszyk tam gość wrzuca pieniążki np 20zł za odgrywkę i w ten sposób młodzi np zbierają kasę na zapłacenie orkiestrze śmieszne i żałosne na moim weselu tego absolutnie nie będzie

http://www.youtube.com/watch?v=sm_6lito-64
o tak to mniej wiecej wygląda

Ewusia-marchew już tłumaczę: odśpiewanie gorzkiej wódki to jest taki zwyczaj że drużba wraz z zespołem odśpiewuje gorzką wódkę gorzką nie będziemy pili bo ją młodzie nie posłodzili... wtedy młodzi się całują... i po kilku całusach drużba śpiewa słodka wódka słodka już będziemy pili bo ją młodzi posłodzili http://www.youtube.com/watch?v=IboE-Gh0aDg

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

w tym drugim linku jest wszystko wyjaśnione :p ten drugi link jest lepszy w sęsie jakości i wkonaniu i zrozumiecie jak oglądniecie do końca
Stary 2012-11-03, 13:33   #768
viva91
na przekór do celu

Cytat:
chciałabym widzieć miny młodych i jeśli gość nie zrobił tego złośliwie i później zaskoczył o co tak naprawdę chodziło, to pewnie się trochę zmieszał
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
widać ze co region to sa inne obyczaje, bo pogrubionych przeze mnie wyrażeń nic a nic nie rozumiem
też nigdy się nie spotkałam z "odgrywką", jedynie "gorzko gorzko" i następujący pocałunek młodych widziałam.
Stary 2012-11-03, 13:53   #769
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
już wyjaśniam, jest to śmieszne czasami żałosne odśpiewanie i odegranie przez zespół i drużbę imiennego powitania gościa na weselu... po odegraniu przez zespół "odgrywki" świadkowa lub świadek podstawia gościowi koszyk tam gość wrzuca pieniążki np 20zł za odgrywkę i w ten sposób młodzi np zbierają kasę na zapłacenie orkiestrze śmieszne i żałosne na moim weselu tego absolutnie nie będzie

http://www.youtube.com/watch?v=sm_6lito-64
o tak to mniej wiecej wygląda

Ewusia-marchew już tłumaczę: odśpiewanie gorzkiej wódki to jest taki zwyczaj że drużba wraz z zespołem odśpiewuje gorzką wódkę gorzką nie będziemy pili bo ją młodzie nie posłodzili... wtedy młodzi się całują... i po kilku całusach drużba śpiewa słodka wódka słodka już będziemy pili bo ją młodzi posłodzili http://www.youtube.com/watch?v=IboE-Gh0aDg

odgrywka- nie słyszałam o czymś takim- to ciekawe jakie to w różnych regionach są zwyczaje

gorzka wódka- u nas po prostu śpiewa się "gorzko" dla młodych. Pierwszy raz zazwyczaj robi to zespół i jest to zazwyczaj po pierwzym daniu (no chyba że goście zaczną wcześnie ) a potem w trakcie wesela goście jak chcą to śpiewają i zespół podłapuje. Śpiewa się też całe te przyśpiewki tp "nie pijemy wódki, pocałunek był za krótki", 'ona temu winna" itp

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
p adłam
Stary 2012-11-03, 14:17   #770
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
ale wielkie wesele
odgrywki znam tylko z waszych opowiadań ale bardzo mi się to nie podoba

Cytat:

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:18   #771
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Cytat:
O nieee Mój mistrz!
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:43   #772
klaudusk_a
Zakorzenienie

w mojej okolicy ostatnio było wesele, które trwało tylko 3 godziny, bo panna młoda została przyłapana z drużbą przez swojego świeżo upiecoznego teścia

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 16:38   #773
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl
Padłam
Pewnie nie zakumał o co chodzi

Ja o odgrywkach pierwszy raz słyszę, ale tą przyśpiewkę "gorzka wódka" znałam (tzn. u nas to się tak śpiewa: "gorzka wódka, gorzka wódka nie będziemy pili, więc prosimy państwa młodych by nam osłodzili". U nas to się śpiewa na przemian z "gorzko, gorzko" , "ona temu winna", "nie pijemy wódki, pocałunek był za krótki".

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 16:48   #774
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ciasteczkowa czyli Ci goście czekali aż odśpiewa się "gorzka wódka" zanim zaczną pić, tak?
U nas było gorzko przy toaście, później może jeszcze raz i nara, goście zaczęli pić po obiedzie, nikt nie czekał na śpiewy - na szczęście Ale widać co kraj to obyczaj

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 21:35   #775
ciassteczkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ciasteczkowa czyli Ci goście czekali aż odśpiewa się "gorzka wódka" zanim zaczną pić, tak?
U nas było gorzko przy toaście, później może jeszcze raz i nara, goście zaczęli pić po obiedzie, nikt nie czekał na śpiewy - na szczęście Ale widać co kraj to obyczaj
Tak u nas jest taki zwyczaj że orkiestra z drużbą odśpiewa gorzką wódkę, i wtedy na legalu zaczynają pić... a tu ludzie czekali czekali i czekali aż w końcu niektórzy pękli i zaczęli pic wcześniej
Stary 2012-11-03, 23:57   #776
Anaelle
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
chciałabym widzieć miny młodych i jeśli gość nie zrobił tego złośliwie i później zaskoczył o co tak naprawdę chodziło, to pewnie się trochę zmieszał
zobaczyć miny młodych i ew. gościa, jeśli to rzeczywiście była wtopa - bezcenne
Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
w mojej okolicy ostatnio było wesele, które trwało tylko 3 godziny, bo panna młoda została przyłapana z drużbą przez swojego świeżo upiecoznego teścia
no co w tym dziwnego? - widać nie mogli doczekać się nocy poślubnej! a że ktoś role pomylił - oj tam, oj tam...

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 08:53   #777
misiadelko
BAN stały

Kuurcze byłam już na tylu weselach a nie zauważyłam tego Może dlatego, że nie piję vodki, ale nie pomyślałam że to "przyzwolenie" do picia
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:10   #778
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anaelle Pokaż wiadomość
no co w tym dziwnego? - widać nie mogli doczekać się nocy poślubnej! a że ktoś role pomylił - oj tam, oj tam...
no tak, pewnie ciemno było i nie rozpoznała , że to drużba

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 21:43   #779
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ostro.

Zapytam: jak to jest ze zdjęciami? Sami dawaliście gościom, czy tylko jak ktoś się dopomniał że chce?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:51   #780
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Zapytam: jak to jest ze zdjęciami? Sami dawaliście gościom, czy tylko jak ktoś się dopomniał że chce?
Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się z pogrubionym. Próbowałaś kiedyś wybierać z tysięcy zdjęć te, na których są tylko dane osoby? Ja tak, dla osób do których mamy za daleko, żeby dać im płyty. MASAKRA. Kilka godzin roboty, i po jakimś czasie już nie możesz patrzeć na zdjęcia.

My dwaliśmy płytkę lub prosilismy o zgranie sobie na kompa kiedy kogoś odwiedzaliśmy i wyrzucenie zdjęć, których ktoś nie chce. Sama też jako gość lubię oglądać innych ludzi na zdjęciach, przyjrzeć się jak ktoś był ubrany, uczesany, mieć zdjęcia młodej pary w różnych momentach, zdjęcia sali, tortu czegoś tam, mieć zdjęcia znajomych, dalszej rodziny itp... Byłabym zawiedziona, gdybym dostała np. tylko 10 zdjęć na ktrórych jestem tylko ja.

Nie ma też co liczyć jako gość, że będzie się na setkach zdjęć od foto, którego zatrudniają młodzi. Taki fotograf ma do sfotografowania wszystkich gości, których jest zwykle duuużo, a przede wszystkim młodych w różnych momentach. My prosiliśmy fotografa, żeby postarał się zdrobić każdemu zdjęcie i się udało, ale zdrzyło się, że niektóre osoby są tylko na 3-4 zdjęciach. Dla foto to są obcy ludzie i rozumiem, że ciężko było spamiętać komu zdjęcie już zrobili, a komu nie. A zdjęć przy "kotlecie" jak ludzie siedzą i przeżuwają zabroniłam robić (mimo, że pewnie wtedy każdy byłby na zdjęciu frontem do foto).

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości