Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2440 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 00:58   #73171
Iwonalodz
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
moje wczorajsze włosy... 4ty dzień, podpięte, po podpięciu końce lekko psiknięte Bobini Mała Księżniczka ...
Piękne a co to za psikadło? Czy to to: http://esentia.pl/Bobini_Plyn_ulatwi...zka_p43125.htm ?

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Mój kolega tam pracuje i bardzo dobrze traktuje klientów, tak jak i cała jego obsługa, bo czasem wpadam powiedzieć cześć, natknę się na kogoś innego, nie wyglądam jak by mnie było na Solara stać a i tak jest miło.
Ale jaki to ma związek z moim wpisem? ja mam dwa bardzo kiepskie doświadczenia, szczególnie, że za moją kasę i mam o tym sklepie takie, a nie inne zdanie

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!

Edytowane przez Iwonalodz
Czas edycji: 2012-11-03 o 00:59
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 01:02   #73172
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antymezis Pokaż wiadomość
A

Aaaa.. a tam nie ma w linku! Skład jest taki, gdyby ktoś był zainteresowany : aqua, chondrus crispus, panthenol, trifolium pratense (clover) extract, peg-40 hydrogenated castor oil, sphingolipids/ phospolipids, aloe barbadensis leaf juice, glycerin, betaine, sodium benzoate, methylparaben, parfum, 2-bromo-2nitropame-1, 3-diol, citric acid, 2-phenoxyethanols, potassium sorbate, linalool, hydroxycitronellal, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, citronellol, geraniol, limonene.

No i widzę tu i aloes, i koniczynę, i panthenol, i glicerynę, ale tam dalej to chyba są detergenty, nie?

A jeśli chodzi o tę isanę babassu, to no wygląda bardzo podobnie do tamtej, ale jednak butelka jest trochę inna, większa jakby? Składu nie miałam jak porównać, ale chyba aż kupię z ciekawości . I prawdę mówiąc, teraz zgłupiałam, może ja na szampon patrzyłam? No ale wydaje mi się, że inaczej to opakowanie trochę wyglądało i nie widziałam chyba w składzie sulfate

W ogóle odkąd mocniej dbam o włosy również zauważyłam, że się mniej przetłuszczają, kiedyś 2 dni to był max, teraz po 3 bywa nawet znośnie.
No, ale też oszukuję trochę i wcieram wodę brzozową czasami, co ciekawe mój wrażliwy skalp, który za sles nie przepada, alkohol póki co toleruję bez większych oporów. Ale poza tym - natchniona Czarowonicującą Ajrisz - bawię się ziołami płukanka z siemieniem lnianym, prawoślazem i lukrecją rulez
. taki fajny początek składu psują dalszym ciągiem
Jak masz możliwość i chcesz to kup, pokaż i zdaj relacje . Ja dzisiaj w Rossmanie zlustrowałam szafę odżywkową, ale u mnie nowości nie było .
Mój skalp o dziwo też "lubi się" z alkoholem - u mnie problemem jest sls i betaina kok. A skoro masz wrażliwy skalp to nie byłabym sobą, gdybym nie wypytała... czym myjesz? szampon, odżywka? jaki/jakie? Czym łagodzisz podrażnienia?
Gdzie można kupić prawoślaz i lukrecję? I w jakiej formie? Jak stosujesz?

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Riddim, jeżeli chcesz wyglądac poważniej, to uważam, że bez grzywki tak właśnie jest. Grzywka odejmuje Ci lat, wyglądasz właśnie na 15 , bez grzywki poważniej. I nie masz wysokiego czoła moim zdaniem
dziękuję za wskazówki. Z grzywką się wstrzymam do grudnia, wtedy planuję iść odświeżyć włosy. Ja tam sobie już uroiłam w głowie, ze mam i źle się czuję z odkrytym czołem robię to tylko wtedy, kiedy naprawdę muszę.

Cytat:
jaki alkohol? moja ma taki skład i ja tam alkoholu nie widzę
chyba że teraz wypuścili na rynek coś z innym składem?
Wielka prośba do Ciebie - mogłabyś podesłać zdjęcie tego sprayu? Jakieś z google grafiki na przykład? Bardzo proszę
Stary 2012-11-03, 07:48   #73173
iwonsia01
Zadomowienie

Dziś po nocy o dziwo włosy żyją i mają się dobrze mimo, że poszłam z wilgotnymi po ploopingu spać. W ogóle takie miękkie są. Kusi mnie podcięcie ale póki co jakoś może się uda wstrzymać coby jeszcze niektóre dziury po cieniowaniu zarosły. Jestem póki co dobrej myśli. Dziś idę jeszcze do Rossa po jakiś szampon łagodny i to by było na tę chwilę wszystko. Czytałam też sporo o tej odżywce proteinowej z Ariste. Może ktoś coś o niej powiedzieć? Jakoś ogólnie ta linia kosmetyków wydawała mi się zawsze podejrzana :/ Używałam kiedyś tylko jedwabiu. Przydałoby mi się coś proteinowego i dość taniego. Czytałam, że trzeba ją używać z emiolientem. Czy to znaczy na chłopski rozum, że mogę ją mieszać np z AiK? Dziś znów umyję głowę i wkleję foty
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 08:50   #73174
imbryka
Rozeznanie

ooooooch troszkę czasu mnie tu nie było, pocięłam włoski i...no właśnie, włoski zdecydowanie w lepszym czasie tylko straciły na skręceniu troszkę, ale głowa do góry, odrosną i będą wyglądać tylko piękniej.

Ostatnio wkurzyłam się juz na te delikatne szampony, no nie mogłam jakoś dopasować, większość z nich przetłuszczała mi skórę głowy, a alterra parfumfrei przy drugim opakowaniu okropnie podrażniała, poszłam po sanosan, a wzięłam radicala z sles i wiecie że zdziwienie, mimo że mam wrażliwą skórę (alergik i blablabla) to jeden z nielicznych który nie podrażnia (mimo, że moja skóra nie toleruje sls zazwyczaj nigdzie, ponieważ okropnie przesusza, zazwyczaj unikam jej w szamponach, żelach do twarzy, płynach pod prysznic). Radical używam od kilku dni i zdaje się, że przetłuszczanie włosów unormowane, nie lecą, skóra nie swędzi, coś dziwnego i niesamowitego Podkreślam, że szamponem myję sam skalp, mam długie włosy, więc wszystkie trzymam w górze.

Po tym co pisze producent na stronie i na opakowaniu, ze używa delikatnych detergentów i w ogóle, ze to taki delikatny szampon, zanim użyłam pomyślałam "taaa z pewnością", ale jaki szok był jak mi oleju nie zmył, a był to z pestek winogron gdzie delikatne szampony go zmywały.
Nie wiem w czym tkwi szczegół, może to towarzystwo innych składników w szamponie, czy może sławnego sles dodali w bardzo malej ilości.
Póki co używam, później poszukam sanosanu, bo już od dawna chciałam wypróbować

Poza tym mam jantar. Kultowy i zachwalany, jestem na początku pierwszej kuracji. Jest w porządku. Postanowiłam odżywić trochę włoski od nasady

Cytat:
A
Aaaa.. a tam nie ma w linku! Skład jest taki, gdyby ktoś był zainteresowany : aqua, chondrus crispus, panthenol, trifolium pratense (clover) extract, peg-40 hydrogenated castor oil, sphingolipids/ phospolipids, aloe barbadensis leaf juice, glycerin, betaine, sodium benzoate, methylparaben, parfum, 2-bromo-2nitropame-1, 3-diol, citric acid, 2-phenoxyethanols, potassium sorbate, linalool, hydroxycitronellal, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, citronellol, geraniol, limonene.

No i widzę tu i aloes, i koniczynę, i panthenol, i glicerynę, ale tam dalej to chyba są detergenty, nie?
A jeśli chodzi o tę isanę babassu, to no wygląda bardzo podobnie do tamtej, ale jednak butelka jest trochę inna, większa jakby? Składu nie miałam jak porównać, ale chyba aż kupię z ciekawości . I prawdę mówiąc, teraz zgłupiałam, może ja na szampon patrzyłam? No ale wydaje mi się, że inaczej to opakowanie trochę wyglądało i nie widziałam chyba w składzie sulfate
Ale poza tym - natchniona Czarowonicującą Ajrisz - bawię się ziołami płukanka z siemieniem lnianym, prawoślazem i lukrecją rulez
Czego to skład? aż intrygujące, ze na samym początku składy sa naturalne składniki
Wyszedł następca babassu? jak zaopatrzysz się, daj koniecznie znać bo jestem ciekawa, nawet jeżeli to szampon, bez sls/sles to jestem ciekawa nawet bardzo, jaka to rewolucja nastala
Hej!hej! powiedz coś o tym więcej!

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Czytałam też sporo o tej odżywce proteinowej z Ariste. Może ktoś coś o niej powiedzieć? Przydałoby mi się coś proteinowego i dość taniego. Czytałam, że trzeba ją używać z emiolientem. Czy to znaczy na chłopski rozum, że mogę ją mieszać np z AiK?
Mam różową artistę - lubię ! ale używam bardzo sporadycznie, w sumie to raz na kilka tygodni, bo trzymam ją w szafce i używam jak sobie przypomnę lub już po włosach stwierdzam, że przydałoby się. Najczęściej używam samodzielnie, na kilka minut po myciu, zdarzało się, że nakładałam właśnie z AiK czy inną odżywką, chociaż u mnie to chyba najlepszy efekt był przy stosowaniu tylko artiste. Kiedy używam raz na jakiś czas zdecydowanie poprawia skręcenie włosów i w takim tybie działa w moim przypadku najlepiej

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 09:16   #73175
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Piękne a co to za psikadło? Czy to to: http://esentia.pl/Bobini_Plyn_ulatwi...zka_p43125.htm ?
to jest to psikadło
tzn. skład TEN SAM, z tego co kiedyś się dowiedziałam/wyszukałam producent też ten sam, tylko cena inna i puszczają go do Biedry pod nazwą PINIO
dla Biedronki dają go w cenie między 3-4,5 PLN tylko trzeba na niego czatować, bo rzadko jest
Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Wielka prośba do Ciebie - mogłabyś podesłać zdjęcie tego sprayu? Jakieś z google grafiki na przykład? Bardzo proszę
zdjęcie mojego spray'u i jego INCI w załączeniu
konspiracja, antymezis - przepraszam Dziewczyny za zamieszanie - pisałam Wam o Bobini, a to co mam w domu to Pinio (chociaż to praktycznie to samo)

pytanie do Dziewczyn, które znają się na składnikach chemicznych - co sądzicie o TYM artykule? jest czego się bać? (to jeden ze składników wymienionych na końcu składu)
przy okazji trafiłam jeszcze na tę LISTĘ kosmetycznych składników, których powinno się unikać - czy faktycznie to wiarygodne dla Was?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pinio.jpg (83,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg inci.jpg (90,5 KB, 23 załadowań)
Stary 2012-11-03, 09:24   #73176
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
haha, rozumiem, loki są męczące ale to następnym razem rób sobie psikadło z Jantara, wody i odżywki b/s i pougniataj trochę włoski albo chociażby zwilżonymi olejem dłońmi.

niestety, ani odżywka, ani szampon - odżywka ma oblepiacze i silikon, a szampon SLS...
Oo dziękuję za rady, akurat mam Jantara, tylko kupię buteleczkę z psikaczem i może się uda

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
co tak szybko?? pokażesz zdjęcie przodu falowanego z grzywką?

A wycieniowanie przy takich falach myślę że dużo daje, przy mocnych lokach różnie, ale przy falach Pooglądaj fotki dziewczyn...
Jak byłam w sierpniu u fryzjerki podciąć końce, to powiedziała, że jak trochę podrosną, to można by wycieniować, póki co odradzała mi

A tutaj zdjęcie, ale nie przestraszcie się.. Jak zwykle zrobiłam głupią minę..
To zdjęcie zrobione 2 dni temu, ale już nie aktualne, bo wczoraj zrobiłam grzywkę na prosto, niestety nie mam zdjęcia i falowanych włosów i nowej grzywki, gdyż dzisiaj umyłam włosy, ale nałożyłam tylko b/s, fale są, ale czuję że nie przetrwają długo.. W sumie mogłam przeprowadzić cały proces cg, ale jadę do babci, i jutro nie miałabym ich jak reanimować, a nie chcę powtórki z wczoraj (siano po rozczesaniu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC6123.jpg (43,7 KB, 74 załadowań)

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 09:58   #73177
AjriszMarta
Zakorzenienie

Falki dziękują
Ano kręcono im ostatnio, aż się sama dziwię :P
Cytat:
Ajrisz, co w codzienniku znaczą skróty tbs i tb? k to się domyślam, że kropla.
tbs tablespoon
ts teaspoon

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Ajriszu! ale zlokowało znowu trwałą robiłaś?
nie kwas jabłkowy :P

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomożecie?
Muszę wybrać jakąś odżywke d/s i b/s dla mojej kuzynki. Nie byłoby problemu gdyby nie to, że ma 9 lat i po pierwsze nie wiem czy wszystko moge na jej włosach stosować a po drugie na pewno nie bedzie włosów olejować, robić domowych masek itd wiec pasowałoby żeby te odżywki byly wystarczające, więc mam problem żeby jej dobrać odpowiedni zestaw. Szampon myśle, że spokojnie sama wybiore, chyba że macie jakiś szczególnie polecany dla takich włosów. Oczywiście włosy ma kręcone(i długie)
Też myślę że Garnier AiK
i/lub ten psikacz Bobini

Cytat:
W sklepie zielarskim i aptece jako korzeń
ja najpierw obgotowuję korzenie, cedzę i na wywarze robię glutka

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 10:16   #73178
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Czas edycji: 2012-11-03 o 10:25
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 10:29   #73179
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Witaj
Sam fakt, że włosy potrzebują prostowania świadczy o tym że nie są proste - jakoś nikt na to nie wpada :P
Cytat:
Obecnie używam takich kosmetyków:

-szampon: obecnie Green Pharmacy z dziegciem brzozowym
KWC nie podaje składu, nie wiem czy jest zgodny z CG
obstawiam, że będzie nadawać się do oczyszczania jako szampon z SLS
przydałby się jeszcze łagodny codzienny
http://cgpopolsku.blogspot.com/2012/...delikatne.html

Cytat:
-odżywki d/s: maska Alterra granat&aloes i odżywka Alterra morela&pszenica
-odżywka b/s: Joanna z Apteczki Babuni mleko i miód
-balsam (głównie do skalpu) z biotyną i ziołami Fitomed
są ok
może jeszcze coś z keratyną / jedwabiem?
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...roteinami.html
i duża proteina czyli np maska z jajkiem co jakiś czas, jak włosy stracą wigor
Cytat:
Oprócz tego:
-olej sesa na włosy i skalp 1x w tygodniu
Zacny olej, ale te z ziołami mogą wysuszać. Przydałby sie jeszcze jeden bez ziół, np Babydream f mama albo dowolny z kuchni

Cytat:
-rozczesuję włosy szczotką Tangle Teezer, ale mam za gęste i ona nie daje sobie rady, chcę kupić taką z włosia dzika
lepiej zainwestuj w grzebień o szeroko roztsawionych zębach. Loków nie czeszemy szczotką, to szarpie włosy i niszczy skręt

Cytat:
-zrobiłam sobie żel lniany
ok

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 10:50   #73180
iwonsia01
Zadomowienie

OMG 2 dni na forum i dziś znów -30zł w plecy:P A poszłam do WISPOLU tylko po Joanne b/s, która właśnie mi się kończy. Jednak uśmiechał się ładnie i niepozornie do mnie wosk miodowy i oczywiście musiałam capnąć do koszyka. Zastanawiałam się długo między nim a tym z avocado ale pomyślałam, że avocado mam w AiK... Przy kasie wzięłam tez jedbaw Chi na końce. W Rosmannie jeszcze BD:/ Ehhhhhhhh No ale włosy to jedyna ładna rzecz we mnie także trzeba się poświęcić Zaraz idzie na test ta maska/wosk BTW po wczorajszym SLS joanną z pokrzywą niemiłosiernie swędzi mnie dziś cała głowa brrrrrrrrrrrrrr
Stary 2012-11-03, 10:58   #73181
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Czas edycji: 2012-11-03 o 11:20
Stary 2012-11-03, 11:02   #73182
krolowa zurawin
Zadomowienie

naoglądałam się waszych włosów i coraz bardziej wkręcam się w CG
postaram się wrzucić zdjęcia w nd lub pn to zobaczycie jak to u mnie wygląda.
Pytanie do dziewczyn z grzywką-w którym momencie robicie coś z grzywką,bo właśnie nie wiem jak to pogodzić,całe ugniatanie,odciskanie i takie tam inne z grzywką.
Musiałabym chyba zaraz po umyciu grzebieniem oddzielić grzywkę,ułożyć ją i jakoś próbować się resztą zająć.
krolowa zurawin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:18   #73183
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
to jest to psikadło
tzn. skład TEN SAM, z tego co kiedyś się dowiedziałam/wyszukałam producent też ten sam, tylko cena inna i puszczają go do Biedry pod nazwą PINIO
dla Biedronki dają go w cenie między 3-4,5 PLN tylko trzeba na niego czatować, bo rzadko jest
konspiracja, antymezis - przepraszam Dziewczyny za zamieszanie - pisałam Wam o Bobini, a to co mam w domu to Pinio (chociaż to praktycznie to samo)
ooo, to się muszę zaczaić na to psikadło w Biedrze, co prawda na razie chwalę sobie psikanie wodą z rozwodnioną Naturią z makiem, ale włosy lubią zmiany przeca

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Witaj
Sam fakt, że włosy potrzebują prostowania świadczy o tym że nie są proste - jakoś nikt na to nie wpada :P
dobrze powiedziane, przykleiłabym to jako jakieś motto w pigułce

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
OMG 2 dni na forum i dziś znów -30zł w plecy:P A poszłam do WISPOLU tylko po Joanne b/s, która właśnie mi się kończy. Jednak uśmiechał się ładnie i niepozornie do mnie wosk miodowy i oczywiście musiałam capnąć do koszyka. Zastanawiałam się długo między nim a tym z avocado ale pomyślałam, że avocado mam w AiK... Przy kasie wzięłam tez jedbaw Chi na końce. W Rosmannie jeszcze BD:/ Ehhhhhhhh No ale włosy to jedyna ładna rzecz we mnie także trzeba się poświęcić Zaraz idzie na test ta maska/wosk BTW po wczorajszym SLS joanną z pokrzywą niemiłosiernie swędzi mnie dziś cała głowa brrrrrrrrrrrrrr
30 zł, ale ile szczęścia!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:21   #73184
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa zurawin Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn z grzywką-w którym momencie robicie coś z grzywką,bo właśnie nie wiem jak to pogodzić,całe ugniatanie,odciskanie i takie tam inne z grzywką.
Musiałabym chyba zaraz po umyciu grzebieniem oddzielić grzywkę,ułożyć ją i jakoś próbować się resztą zająć.
Ja robię z grzywką (którą mam na bok) dokładnie to samo co z resztą włosów Ugniatam z żelem i odżywką bs. Ogólnie nie poświęcam grzywce jakoś specjalnie uwagi. Jak mam włosy w kucyk to czasem odmówi posłuszeństwa to psiknę lakierem i jest ok. Generalnie nie podoba mi się takie coś jak ktoś np na kręcone włosy a prostuje grzywkę... Ale rzecz gustu

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
ooo, to się muszę zaczaić na to psikadło w Biedrze, co prawda na razie chwalę sobie psikanie wodą z rozwodnioną Naturią z makiem, ale włosy lubią zmiany przeca

dobrze powiedziane, przykleiłabym to jako jakieś motto w pigułce

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

30 zł, ale ile szczęścia!
To się okażę czy teraz przetrwam do wypłaty:P
Stary 2012-11-03, 11:23   #73185
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Siano - objaw po dostarczeniu zbyt dużej ilości protein czyli przeproteinowanie. Proteinki są potrzebne włosom i to bardzo, ale trzeba pamiętać żeby zachować równowage między nimi a emolientami itp. Dobra odżywka typowo proteinowa to różowa Artiste z natury. Znajdź w KWC i przeczytaj recenzje Eloe, pisała jak jej używać

Ajrisz nie chodziło o jedwab w sensie silikonowy wygładzacz, tylko o proteiny jedwabiu znajdujące się w odżywkach Keratyna i jedwab jako jedyne są wystarczająco małe żeby "wejść" do środka włosa i ździałać tam coś fajnego
Stary 2012-11-03, 11:32   #73186
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Dziś po nocy o dziwo włosy żyją i mają się dobrze mimo, że poszłam z wilgotnymi po ploopingu spać. W ogóle takie miękkie są. Kusi mnie podcięcie ale póki co jakoś może się uda wstrzymać coby jeszcze niektóre dziury po cieniowaniu zarosły. Jestem póki co dobrej myśli. Dziś idę jeszcze do Rossa po jakiś szampon łagodny i to by było na tę chwilę wszystko. Czytałam też sporo o tej odżywce proteinowej z Ariste. Może ktoś coś o niej powiedzieć? Jakoś ogólnie ta linia kosmetyków wydawała mi się zawsze podejrzana :/ Używałam kiedyś tylko jedwabiu. Przydałoby mi się coś proteinowego i dość taniego. Czytałam, że trzeba ją używać z emiolientem. Czy to znaczy na chłopski rozum, że mogę ją mieszać np z AiK? Dziś znów umyję głowę i wkleję foty
spanie z wilgotnymi może wzmagać niszczenie z tego co mi wiadomo.
Ja jestem wielką fanką Artiste, moja ukochana odżywka bez spłukiwania. Daję dosłownie groszek. U mnie wygładza włosy, trochę rozluźnia skręt, ale za to dyscyplinowanie włosów jej wybaczam . Zgodnie z analizą Eloe https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=122 odżywka ma emolienty już w sobie. Oczywiście możesz też mieszać z AiK, wszystkie chwyty dozwolone . Czekam na zdjęcia !

Cytat:
to jest to psikadło

pytanie do Dziewczyn, które znają się na składnikach chemicznych - co sądzicie o TYM artykule? jest czego się bać? (to jeden ze składników wymienionych na końcu składu)
przy okazji trafiłam jeszcze na tę LISTĘ kosmetycznych składników, których powinno się unikać - czy faktycznie to wiarygodne dla Was?
Oooooo dziękuję Ci bardzo!! na dniach kupię i potestuję - muszę cofnąć się w postach i podpatrzeć kiedy i jak Ty stosujesz
Nie jestem mistrzem angielskiego, ale przeczytałam artykuł - trudno ocenić jego wiarygodność, bo nie podają ani jednego źródła skąd wzięli takie informacje .
Lista 100 składników do unikania może i słuszna, ale według mnie trochę na wyrost - gdyby jej ściśle przestrzegać to myłybyśmy się chyba tylko wodą .

Cytat:
tbs tablespoon
ts teaspoon

Dziękuję zakoduję sobie w pamięci i w potrzebie może pogotuję

Cytat:
Treść usunięta
O proszę - a może zechciałabyś wrzucić nowy skład?
Tylko pamiętaj, że falek nie czeszemy na sucho
Być może Twoje włosy wolą proteiny wielkocząsteczkowe? Albo brakowało w tych ampułkach czegoś, co proteinom potrzebne do wniknięcia?
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...h-protein.html + inne proteinowe posty z bloga Czarownicującej .

Cytat:
Napisane przez krolowa zurawin Pokaż wiadomość
Ja robię dokładnie tak jak napisałaś
Stary 2012-11-03, 11:33   #73187
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
a wyjdzie Ci taki? z mycia namycie robi się coraz delikatniejszy, zdj. z lampą dodają mu nieco jaskrawości
nie wiem ale kusi mnie zmiana

Cytat:
poprosiłam kuzynkę o cięcie w przyszłym tyg. już wiem, ze obetnie za dużo, ale sama się jednak boję
ma poprawić warstwy i grzywkę na boczek zrobić
powiedz jej aby nie cięła zbyt dużo. Przecież nie zrobi nic wbrew Twojej woli jak jej powiesz jak nie chcesz.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dzis jest lepiej, jednak brak umiejętności robienia zdjec tudzież ciulowe zdjęcia robione przez małżowinka dobijają
mnie się podobają

Cytat:
moje wczorajsze włosy... 4ty dzień, podpięte, po podpięciu końce lekko psiknięte Bobini Mała Księżniczka i ugniecione dłońmi z rozsmarowanym Garnierem AiK i trochę koszulką - trzymały się tak cały dzień prawie bez zmian, a pod wieczór Mama mówiła, że ładne i była pewna, że tego samego dnia myte i układane... zaczyna mi się podobać ta reanimacja na długich włosach
Bosz ile Ty masz włosów
Zazdroszczę Ci

Cytat:
Napisane przez Hoshi94 Pokaż wiadomość
Dodaję swoje foto w załączniku, może któraś pomoże co do koloru?
Byłabym bardzo wdzięczna
Mnie się kolor podoba więc nie doradzę
świetna długość

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu walcze z nawracajacym łupieżem a w sumie nic nie zmieniałam z kosmetyków włosowych poza kolejno nowymi opakowaniami tychże.. Pianke jako winowajce skreśliłam od razu bo lata mi służyła.. Jeśli zaprzestane jej używać i łupież zniknie to postawie Ci ołtarzyk dziękczynny bo to po tym jak wspomniałaś mój post poszłam do łazienki sprawdzić co dokładnie w trawie piszczy.. i prosze
Witaj
opowiedz co słychać u Twoich włosków

Cytat:
wstawiam beznadziejne jakościowo (i światło też złe, bo robione przed chwilą) zdjęcie swoich włosów pierwszy raz z lnianym. Nie ma wielkiego wow, bo jakoś tak powywijały mi się nie tam, gdzie chciałam, ale i tak chyba jest lepiej chyba się z nim zaprzyjaźnię
super
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:44   #73188
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
super
obiecuję, że następnym razem a) zdjęcie będzie lepsze b) nałożę na mokre włosy i się bardziej pobawię, bo póki co eksperymentalnie palnęłam na suche i miały się cieszyć
a ponadto wszamałam już wszystkie pozostałe ziarenka w jogurcie

kusi mnie strasznie odżywka bananowa z TBS, wiem, że Eloe ją sobie chwali... ale chyba poczekam na świąteczne promocje

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:08   #73189
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-11-03, 12:12   #73190
Riddim
Zadomowienie

Falabella, dziękuję Ja bym się z nim zadrapała na amen.
W składzie "Dimethicone", czy to nie jest silikon? Producent chyba przedobrzył jednak.
Stary 2012-11-03, 12:24   #73191
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-11-03, 12:25   #73192
KarlaN
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanie , może znów nieco naiwne jeszcze ale szukałam odpowiedzi i nie mogę znaleźć mianowicie w odżywce której używam do mycia jest propylene glycol, paraffinum liquidum , nie ma siliknów , ale czy ta parafina może być w odżywce do mycia czy nie ...?

Zapuszczam włosiaki - -->celI-połowa pleców->celII -talia-
KarlaN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:59   #73193
iwonsia01
Zadomowienie

Oki fotki z dziś. Jest lepiej Dam im szanse na takiej długości. Podetnę za jakiś czas. Dziś końcówki lepiej nawilżone.

Wczoraj:
Mycie OMO>SLS+Potters Aloes+AiK
Joanna Mak+Isana żelik

Dziś:
Mycie: BD
Na 30 min Wax Miód
Joanna Mak+Isana
Podsuszone dyfuzorem

Tyle Jestem dobrej myśli...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 007.jpg (117,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (89,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (82,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (85,5 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2012-11-03 o 13:00
Stary 2012-11-03, 13:04   #73194
Riddim
Zadomowienie

iwonsia, przepięknie!!!!
Stary 2012-11-03, 13:07   #73195
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
iwonsia, przepięknie!!!!
eeee to dopiero początek najbardziej martwi mnie brak kształtu ale to wiąże się z fryzjerem brrr. No i lekkie wypadanie,ale to pewnie wina przesilenia. No nic działamy...
Stary 2012-11-03, 13:16   #73196
antymezis
Raczkowanie

Cytat:
. taki fajny początek składu psują dalszym ciągiem
Jak masz możliwość i chcesz to kup, pokaż i zdaj relacje . Ja dzisiaj w Rossmanie zlustrowałam szafę odżywkową, ale u mnie nowości nie było .
Mój skalp o dziwo też "lubi się" z alkoholem - u mnie problemem jest sls i betaina kok. A skoro masz wrażliwy skalp to nie byłabym sobą, gdybym nie wypytała... czym myjesz? szampon, odżywka? jaki/jakie? Czym łagodzisz podrażnienia?
Myję odżywkami: scandicami (tym z proteinami i tym z kokosem), mrs. potters z aloesem, czasami myłam isaną z babassu, ale mnie oblepiała, myję czasami takim hegronem zielonym z aloesem (kupionym w Holandii, u nas nie widziałam, żeby było śmieszniej są napisy na nim po polsku). Jeśli chodzi o mycie odżywkami, to muszę myć wymiennie, bo inaczej robi się na głowie coś dziwnego, nie rozumiem tego zjawiska, prawdę mówiąc . Poza tym myję też facelle (omo mi z nim bardzo pasuje), raczej nie drażni, no i raz na jakiś czas myję slesem (barwa albo pollena eva ziołowa), ale to tak na 1-1,5 mc. Właśnie, odkąd w miarę trzymam się cg, zauważyłam, że sles nie robi takiego spustoszenia jak kiedyś, włosy później nie skrzypią tak masakrycznie.

Aaa... i zdarza mi się też umyć głowę szamponem kolagenowym z bingo ale to rzadko.
I przymierzam się do płynu do kąpieli baby fur mama, kusi mnie olejek isany. Ach, wszystko kusi

A wiecie co ostatnio zrobiłam? Kupiłam radośnie (jakże zadowolona z siebie) baby fur mama, ale balsam na rozstępy i umyłam tym włosy . Byłam zdziwiona, że jakoś tak trochę przyklapnięte są, ale ogólnie nie było tragicznie . Dopiero później dotarło do mnie, że chodziło o balsam od kąpieli

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość

Czego to skład? aż intrygujące, ze na samym początku składy sa naturalne składniki
Wyszedł następca babassu? jak zaopatrzysz się, daj koniecznie znać bo jestem ciekawa, nawet jeżeli to szampon, bez sls/sles to jestem ciekawa nawet bardzo, jaka to rewolucja nastala
Hej!hej! powiedz coś o tym więcej!
Mam różową artistę - lubię ! ale używam bardzo sporadycznie, w sumie to raz na kilka tygodni, bo trzymam ją w szafce i używam jak sobie przypomnę lub już po włosach stwierdzam, że przydałoby się. Najczęściej używam samodzielnie, na kilka minut po myciu, zdarzało się, że nakładałam właśnie z AiK czy inną odżywką, chociaż u mnie to chyba najlepszy efekt był przy stosowaniu tylko artiste. Kiedy używam raz na jakiś czas zdecydowanie poprawia skręcenie włosów i w takim tybie działa w moim przypadku najlepiej
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...koniczyny.html Ogólnie kosmetyki Polleny Evy są fajne i naturalne .

To babassu obczaję pewnie w poniedziałek i dam Wam znać .

A jeśli chodzi o płukankę, to kupuję zioła w aptece bądź w zielarni w postaci sypanej, daję po jednej łyżce prawoślazu, lukrecji, siemienia lnianego, opcjonalnie (czasami) pokrzywy/ kory dębu/ kwiatu lipy (ale zawsze w połączeniu z korą dębu, żeby mnie nie ociepliło nazbyt), leję na oko (tak myślę, że trochę ponad dwie szklanki), gotuję na małym ogniu, później wrze sobie ta mieszanka pięć minut, cedzę, studzę, dodaję miodu albo nie i wsio .

Zauważyłam, że dąb i pokrzywa przedłużają kolor po khadi, jakiś miesiąc temu miałam włosy jaśniejsze niż teraz, a farbowałam je jakoś pod koniec sierpnia.

A odnośnie Artiste różowego, nie zauważyłyście po nim wzmożonego wypłukiwania koloru?
Cytat:
E... ja nawet nie wiedziałam, że można kupić taki korzenny korzeń .

Cytat:
to jest to psikadło
I to cudo bywa w Biedronce, tak?

DOPISEK: A, ale z pokrzywą i dębem to ostrożnie, bo z tego, co wiem, to dziadostwo potrafi przesuszać. Ale w moim przypadku, łączone z nawilżającymi ziołami nie przesusza.

I w ogóle ja tu piszę przez pół dnia wiadomość , a Wy dodajcie takie ładne zdjęcia

26.10.2011 - 27 cm
1.12.2011 - ok. 30 cm ()
2.11. 2012 - ok. 39 cm (w tym dwa podcięcia lalala )
Cel: hm...

Edytowane przez antymezis
Czas edycji: 2012-11-03 o 13:22
antymezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 13:26   #73197
Majka1503
EDUkator

Cytat:
haha, 'wytarza po dywanie'
weź pod uwagę, że ja też się nie znam, więc absolutnie nie sugeruj się moją indolencją niech się któraś mama najlepiej wypowie! w ogóle nie ma gdzieś wątku dotyczącego dziecięcych loczków?
Jest taki wątek, nawet szukałam teraz, ale gdzieś się zapodział

EDIT:
o jest: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=407676

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Edytowane przez Majka1503
Czas edycji: 2012-11-03 o 13:28
Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 13:36   #73198
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Oki fotki z dziś. Jest lepiej Dam im szanse na takiej długości. Podetnę za jakiś czas. Dziś końcówki lepiej nawilżone.

Wczoraj:
Mycie OMO>SLS+Potters Aloes+AiK
Joanna Mak+Isana żelik

Dziś:
Mycie: BD
Na 30 min Wax Miód
Joanna Mak+Isana
Podsuszone dyfuzorem

Tyle Jestem dobrej myśli...
będzie jeszcze piękniej
Pamiętam te Twoje anielskie loczki

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:00   #73199
Malwina_89
Zakorzenienie

Nakręciłam włosy na chusteczki nawilżające

Po półtorej godzinie na włosach - skręt jak zaraz po wyschnięciu, czyli taki mój. Po całej nocy w chusteczkach - z włosów zrobiły się pierścionki, skręt jest nie mój i widać (przynajmniej ja widzę), że coś zaburzyło ten naturalny. Ale trzymają się na razie ładnie od rana

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:16   #73200
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Oooooo dziękuję Ci bardzo!! na dniach kupię i potestuję - muszę cofnąć się w postach i podpatrzeć kiedy i jak Ty stosujesz
Nie jestem mistrzem angielskiego, ale przeczytałam artykuł - trudno ocenić jego wiarygodność, bo nie podają ani jednego źródła skąd wzięli takie informacje .
Lista 100 składników do unikania może i słuszna, ale według mnie trochę na wyrost - gdyby jej ściśle przestrzegać to myłybyśmy się chyba tylko wodą .
ja stosuję do reanimacji i przed nakładaniem maski olejowej przed myciem
no właśnie mnie też ten brak źródeł zastanawiał
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Bosz ile Ty masz włosów
Zazdroszczę Ci
pamiętaj, że wszystko ma plusy i minusy
Cytat:

Jestem dobrej myśli...
super się robi
Cytat:
I to cudo bywa w Biedronce, tak?
owszem

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości