|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
U mnie też zalega pierś, bo jem ją ze 4 razy w tyg A mężczyzna ma jakiś karczek czy cuś to niech robi, zresztą to on jest kucharzem w naszym związku ![]() Jadę z tatą na pchli targ ![]() Do później
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
A jak robicie szpinak? Przyznam się, że nigdy nie jadłam a trochę mnie fascynuje
|
|
|
|
#4443 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nigdy nie jadlam szpinaku,ale ostatnio ktoś podawał przepis na czosnku,i to brzmiało pysznie
Ja też poproszę o przepis,wkońcu szpinak podobno zdrowy jest,to moze się do niego przekonam ![]() Kochane wiecie że jeszcze chwilka i będziemy otwierać 2część ![]() Jak tak dalej pojdzie to ze 4 części zrobimy
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#4444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierś w kawałkach posypujesz przyprawą kebab-gyros chyba z Prymatu (jest ohydna w mięsie, ale w tej sałatce jest boska), do tego ogórek zielony, kukurydza, kapusta pekińska i sos - keczup z majonezem. U mnie ta sałatka ma jakieś 2 godziny życia. I po niej. ![]() Cytat:
Kocham go!! Można gdzieś znaleźć swoje posty?
|
||
|
|
|
#4445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się zawsze męczyłam i cytowałam po kilka razy ![]() 1) właśnie też to robię półprzytomna, bo jak się obudzę to mm problem z zasypianiem. I nawet światła w toalecie nie zapalam, Tż ma ze mnie ubaw zawsze jak się przebudzi i mnie taką widzi ![]() 2) no to się piszemy. Ja zawsze chciałam zrobić sobie nosek, bo mam krzywą przegrodę i czasem mi to przeszkadza.. Ale nie wiem czy kiedyś się odważę ![]() 3) nooo, zła jestem na tego osiłka najpierw cwaniakował, straszył i się rzucał, a potem jak dostał uczciwie za swoje to straszy konsekwencjami. Mówiłam Tż nie ruszaj g... bo śmierdzi... ale w tej sytuacji... ojjj coś czuję, że mu się jeszcze oberwie..Cytat:
![]() Cytat:
kupuję mrożony w woreczkach, w lidlu jest w kartoniku już ze śmietaną. Podgrzewam go, doprawiam (głównie czosnkiem i ziołami) potem mieszam z uduszoną piersią makaronikiem penne i jest mmmmmm pyyyycha
|
|||
|
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
Tadam!
![]() Spaghetti ze szpinakiem. Szpinak duszę, na osobnej patelni smaże na oliwie cebulkę i czosnek. Później, jak się zarumieni, to wrzucam to do szpinaku. Śmietankę gotuję osobno, dodaję do niej gałkę muszkatołową i starty żółty ser, od zagotowania trzymam z 2 minuty na gazie i wlewam do szpinaku. Dodaje dużo wyciśniętego czosnku i wciągam, aż mi się uszy trzęsą
|
|
|
|
#4447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Tak, gotuję pod przykryciem.
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo, pamiętam jak pisałyśmy o tym szpianaku, ja robię podobnie, tylko bez cebuli i bez gałki. No i smietanę jeśli potrzebna dodaję bezpośrednio do szpinaku- idę na łatwiznę a i tak jest pyyyszne.
|
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() : slina: A może przezwyciężę mój ciążowy wstręt przed zielonym- nawet od ulubionych brokułów mnie odrzuciło!A że mam za mało żelaza to powinnam wcinać! |
|||
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4453 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i też preferuje ciemne, a ja wręcz przeciwnie, najchętniej wszystko miałabym białe ) i tak będzie sprawiedliwie ![]() Ja dziś będą ją jeść gotowaną na wodzie z odrobiną soli. Może się przyłączysz? Zalecenia lekarki, po moich wczorajszych rewolucjach żołądkowych...Cytat:
Lekarz ma rację, ciąża jest prawdopodobnie starsza o tydzień i jest git. Nic się nie martw ![]() Cytat:
![]() Stuknęło nam dziś pełne 13tygodni! Oświećcie mnie dziewczyny, kiedy zaczyna się II trymestr dokładnie?? Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-11-03 o 10:02 |
|||||
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Margosiu ja swojego też nie lubię, kiedyś nie był taki zły. Ale po wypadku na studiach kiedy miałam złamany
nie wygląda już tak dobrze Jak urodzę gromadkę dzieci to pójdę hurtowo- plastyka brzucha, cycki, nos |
|
|
|
#4455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych. Źle się czuje jednak, nie mam siły;/;/
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to za drugim razem trojaczki by się przydały |
|
|
|
|
#4459 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.... no chyba że mówimy o porodzie ![]() Cytat:
ale wiecie co, coś jest chyba w tej magicznej granicy II trymestru. nie chcę zapeszyć, ale od poniedziałku rano nic mnie nie boli, nie mam napiętego brzucha ani plamień po raz pierwszy od baaaardzo dawna żadnych sensacji. gin mówi, że możliwe, że już się wszystko unormuje ![]() zjem śniadanko i jedziemy poleżakować do mojej mamy a potem do teściów na obiadek, a potem moja praca - miłego dnia Wam życzę |
|||
|
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dawno mnie tu nie było, byłam bardzo zalatana Parę razy Was czytałam przez komórkę, ale nadążyć i wbić się z pisaniem to ciężkoU mnie tyle: Zaczęliśmy II trymestr Ale co do płci to mimo, że pokazał co ma między nóżkami lekarka nie podjęła się interpretacji także dowiemy się na kolejnej wizycie![]() Inna UK II trymestr zaczyna się od 14 tc Chociaż nadgorliwi liczą od 13 tc
|
|
|
|
#4461 |
|
Raczkowanie
|
Lublana, a przez 13 tc rozumiesz 13 zamkniętych tygodni czy 12 tydzień i kolejne dni, ja wciąż się w tym gubię.
Dla mnie na logikę być np. w 13 tc oznacza 12 pełnych tygodni i kolejne dni, ja obecnie kończę 11 tc, tj. w poniedziałek będzie 11 tc i 1 d to dla mnie zacznie się 12 tydzień, potem kolejny zacznie się 13 tydzień, czy to będzie II trymestr? Ja na to czekam jak na zbawienie bo jak napisałam Vil coś w tym jest, miałam tak w pierwszej ciąży że jak weszłam w II trymestr mdłości odeszły i teraz liczę na to samo ale nie pamiętam dokładnie jak to w tygodniach było. |
|
|
|
#4462 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale myślę że jak się przyprawi tak jak się lubi to moze byc pycha ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-03 o 10:41 |
||
|
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeszłaś już swoje i najwyższa pora żeby to minęło na dobre ![]() miłego dnia, my też dziś jedziemy do Teściów na obiadek ![]() Cytat:
![]() 7cm ? ale wielkolud ![]() My idziemy na genetyczne za półtorej tygodnia.. już nie mogę się doczekać... ciekawe czy dowiemy się jaka płeć
|
||
|
|
|
#4464 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
Ale mi się nic nie chce dzisiaj Już niby mdłości się skończyły, ale nadal nie czuję się w pełni komfortowo, ehh Chyba muszę zmienić dietę i przestać sie objadać, ale jak to zrobić A co do szpinaku to ja uwielbiam Sharp lekarz mierzy przezierność karkową (NT), sprawdza widoczność kości nosowej i przepływy w serduszku i na tej podstawie ocenia prawdopodobieństwo wystąpienia np. Z.Downa. Wczoraj właśnie dzwoniła moja kuzynka po takim usg zapłakana, że NT wyszło ponad normę i na dzisiaj już ma badania prenatalne z krwi. Uspokajałam ją, bo wiem, że czasem jest wysokie NT a i tak dziecko rodzi się zdrowe i niestety na odwrót też bywa. No ale dodatkowy stres już ma. |
|
|
|
#4465 |
|
Rozeznanie
|
Vil i trzymam kciuki żeby tak dobrze było już do końca
![]() Katherine ja też liczę pełne tygodnie,i tak jak dziś mam 12tydzień6dzień,to dla mnie jestem w 12tyg,i w poniedziałek zacznie się 13,i za tydzień zacznę I I trymestr
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Tż dzwonił, że już po mnie jedzie. Lecimy na małe zakupy, potem po siostrzenicę i jedziemy na weekend do teściów
![]() Do usłyszenia |
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć ![]() Co tam? ![]() Zamówiłam na allegro półkę na buty i wczoraj miała przyjść... cały dzień czekałam na kuriera i nic... Wieczorem zadzwoniła teściowa, że nasza półka przyszła do niej? Mam w profilu podany jej adres bo kiedyś coś tam zamawiałam do niej, ale teraz podałam swój obecny... i w mejlu potwierdzającym dane do wysyłki mam podany swój??? Nie wiem o co chodzi... Dziś jedziemy ją odebrać, mam nadzieję, że wszystko się zgadza
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-11-03 o 11:06 |
|
|
|
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek zanim pojawiła się zmywarka to zmywał naczynia. Co 2, czasami co 3 dzień więc ja też myłam, co się nagadał to jego, ale zmywał ![]() Następna chyba po 5 tysiach postów, czy jakoś tak. Cytat:
Ja bym nie poszła na badania z krwi jakby było coś nie tak. A jak się okaże, że coś nadal nie gra to co? Rozwiązania są dwa, albo kontynuowanie ciąży, albo ... tylko czasami nawet badania krwi się mylą. Te badania z krwi to od matki czy maluszka? Jak od maluszka, to powiedz, żeby się zastanowiła, według mnie to za duża ingerencja w tak małego człowieczka. Szpinak lubię, polubiłam jak sama zaczęłam gotować, bo moja mama slabo przyprawiała i nie znosiłam szpinaku. Kupuję mrożony, wsadzam do garnka żeby się rozmroził i zagotował, sól, warzywko, czosnek i masło. Nie pamiętam ile się gotuje, bo dawno nie robiłam. Z resztą ja większość "na oko". Zaraz się zbieram do teściowej. Dzwoniła, że zrobiła barszcz, tylko uszka jeszcze musi dokończyć i będziemy mieć na obiad. Nie wiem co ją tak wzięło, bo takiej potrawy to u niej jeszcze nie jadłam. Ale jestem jak najbardziej za
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2012-11-03 o 11:33 |
||
|
|
|
#4470 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki, już wczoraj przestał boleć ![]() Może migdały pomogą ? ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Następna część jak tutaj naskrobiemy 5000 postów, czyli już niedługo ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Wszystko w porządku, właśnie jem II śniadanie i mam chwilę, żeby Was poczytać
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

kompromisem wybraliśmy nie najciemniejsze, dąb czy coś ... mam nadzieję mniej kurz widać niż na venge
nie wygląda już tak dobrze 
żeby ząbek odpuścił.