Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 11:37   #4471
Gwizdak
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

hej
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dziewczynki macie juz jakieś opinie o wózkach? /
ja z własnego doświadczenia polecam wózki Bebe Car. Mam taki i spokojnie mi posłuży też dla drugiego bobo, tym bardziej,że Mrówcia już raczej jeździ w spacerówce (mamy chyba najpopularniejszą spacerówkę świata - Maclarena i też mogę polecić ). Bebe Cary są wygodne, mają duże gondole (co ważne przy dzieciach letnich, bo zimą nie wszystkie jeszcze będą siedzieć, a muszą się zmieścić do wózka razem z kombinezonem . No i co istotne foteliki Bebe Cara mają atesty ADAC.

A co do kółek, to pompowane koła są spoko. Na zimę idealne. No i my np. byliśmy z naszym wózkiem w górach na szlakach i nad morzem na plaży i daliśmy radę. Z kółkami piankowymi byłoby ciężej (wiemy, bo też mamy )
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Ja przy moich 2 łobuzach też bardzo marzę tym razem o dziewczynce
ooo, to Ty już trzecie? Nie boisz się? Ja ostatnio mężowi powiedziałam, że jakby mnie naszło na trzecie po tym drugim, to żeby mi przypomniał jak się teraz czuję Ale też zawsze chciałam mieć trójeczkę.

Ja mam córkę i teraz mi wszystko jedno co się urodzi. Nie wyobrażałam sobie nie mieć córki. A teraz niech się dzieje wola nieba Z córki się ucieszę, syna też pokocham jak swojego
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Gwizdak świetne są Twoje opowieści z mrowiska będę chętnie sobie nimi umilała czas. Brawo! No i brawa dla Mrówki za pierwsze kroczki Ciekawe jakim owadem będzie Wasze drugie maleństwo
bardzo się cieszę, że się podobają To mnie "natycha" żeby pisać, bo coś ostatnio wenę zgubiłam....
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

A i jeszcze jedno-jak mowa o badaniach prenatalnych-któraś z Was nie robi??
ja o ile mi lekarka nie zleci. W pierwszej ciąży nie widziała potrzeby i nie robiłam. W tej też się zdam na nią.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Kurde nie wiem już co jeść... ja mam po wszystkim mdłości
mam tak samo, tylko bez względu na to, czy jem, czy nie jem

A my dzisiejszy dzień zaczęliśmy od dzieciowych zajęć na basenie. Nasza córka poczyniła postępy i zaczęła chlapać nogami oraz skakać z materaca do wody Jesteśmy dumni i bladzi
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:39   #4472
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Zamówiłam na allegro półkę na buty i wczoraj miała przyjść... cały dzień czekałam na kuriera i nic...
Wieczorem zadzwoniła teściowa, że nasza półka przyszła do niej?
Mam w profilu podany jej adres bo kiedyś coś tam zamawiałam do niej, ale teraz podałam swój obecny... i w mejlu potwierdzającym dane do wysyłki mam podany swój???
Nie wiem o co chodzi...
Dziś jedziemy ją odebrać, mam nadzieję, że wszystko się zgadza
Czasami sprzedawcy nie zwracają uwagi na info podane w dodatkowych mailach i wysyłają na adres podany w allegro mieliśmy już kilka takich przypadków, że paczki naraz zjawiały się u teściów... Najlepiej będzie zmienić adres w profilu na aktualny.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
A my dzisiejszy dzień zaczęliśmy od dzieciowych zajęć na basenie. Nasza córka poczyniła postępy i zaczęła chlapać nogami oraz skakać z materaca do wody Jesteśmy dumni i bladzi
dla córci za postępy

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:44   #4473
Meliitele
Zakorzenienie

Dzien dobry mamuski

Jaki piekny dzis dzien mamy , sloneczko grzeje..
Najchetniej to bym pojechala na miasto i nakupywala dla malego ubranka ale chyba jeszcze za szybko

Co do wozkow to ja bede musiala poczytac w necie.. byle byl lekki. Tesciu ma kupic to sobie najdrozszy wybiore , a co!

Milego weekendu

aaaa dziewczyny, napisze ktoras jak to sie robilo z tym podpisem? Bo zamiast linka chce napiac synek ale nie wiem jaaaaaaak

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40

Edytowane przez Meliitele
Czas edycji: 2012-11-03 o 11:48
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:47   #4474
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamuski

Najchetniej to bym pojechala na miasto i nakupywala dla malego ubranka ale chyba jeszcze za szybko

Co do wozkow to ja bede musiala poczytac w necie.. byle byl lekki. Tesciu ma kupic to sobie najdrozszy wybiore , a co!

Milego weekendu
dobry plan
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:54   #4475
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry mamuski

Milego weekendu
Cześć

Jak chce kupić to wybierz najlepszy

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
aaaa dziewczyny, napisze ktoras jak to sie robilo z tym podpisem? Bo zamiast linka chce napiac synek ale nie wiem jaaaaaaak
[U R L="http://www.suwaczek.pl/cache/b70479b412.png"] Synek [/U R L]

Usuń tylko spacje przy obu URL

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-03, 12:08   #4476
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Czasami sprzedawcy nie zwracają uwagi na info podane w dodatkowych mailach i wysyłają na adres podany w allegro mieliśmy już kilka takich przypadków, że paczki naraz zjawiały się u teściów... Najlepiej będzie zmienić adres w profilu na aktualny.

Z tym, ze ja mu nie wysyłałam osobnego mejla z innym adresem tylko od razu zaznaczyłam ten mój obecny bo w formularzu mam trzy do wyboru...
I tak całe szczęście, że nie wysłał do moich rodziców bo dalej byśmy zostali bez szafki;/;/;/
No i że teściowa akurat w domu była bo normalnie jej nie ma jak pracuje...
Bo kurier nie raczył zadzwonić, że jedzie...

Ale adres już zmieniłam
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:08   #4477
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zaraz się zbieram do teściowej. Dzwoniła, że zrobiła barszcz, tylko uszka jeszcze musi dokończyć i będziemy mieć na obiad. Nie wiem co ją tak wzięło, bo takiej potrawy to u niej jeszcze nie jadłam. Ale jestem jak najbardziej za
Barszcz I domowe krokiety... Ale bym zjadła!! Chyba wiem, co będę robić w poniedziałek. Nigdy w życiu nie gotowałam barszczu, a mój tż, to kocha taki z buraków. A co tam! W końcu jest internet, to i barszcz ugotuję.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:10   #4478
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Barszcz I domowe krokiety... Ale bym zjadła!! Chyba wiem, co będę robić w poniedziałek. Nigdy w życiu nie gotowałam barszczu, a mój tż, to kocha taki z buraków. A co tam! W końcu jest internet, to i barszcz ugotuję.
My przedwczoraj mieliśmy barszcz z czerwoną fasolką , no ale mój mąż nie lubi więc za często się go nie robi

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Z tym, ze ja mu nie wysyłałam osobnego mejla z innym adresem tylko od razu zaznaczyłam ten mój obecny bo w formularzu mam trzy do wyboru...
I tak całe szczęście, że nie wysłał do moich rodziców bo dalej byśmy zostali bez szafki;/;/;/
No i że teściowa akurat w domu była bo normalnie jej nie ma jak pracuje...
Bo kurier nie raczył zadzwonić, że jedzie...

Ale adres już zmieniłam
To może sprzedawca przeoczył No ale najważniejsze, że szafka przyszła i macie ją do odbioru niedaleko

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-03, 12:11   #4479
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam sałateczkę gyrosik. Pierś w kawałkach posypujesz przyprawą kebab-gyros chyba z Prymatu (jest ohydna w mięsie, ale w tej sałatce jest boska), do tego ogórek zielony, kukurydza, kapusta pekińska i sos - keczup z majonezem. U mnie ta sałatka ma jakieś 2 godziny życia. I po niej.

Pisałam już gdzieś wcześniej o szpinaku. Kocham go!! Można gdzieś znaleźć swoje posty?
Znam tą sałatkę jak własną kieszeń Moja ulubiona. Tylko hmmm nie mam weny tyle kroić, a TŻ póki co w pracy

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Cześć

Dawno mnie tu nie było, byłam bardzo zalatanaParę razy Was czytałam przez komórkę, ale nadążyć i wbić się z pisaniem to ciężko
U mnie tyle:
Zaczęliśmy II trymestrJesteśmy po usg genetycznym i dzidziuś zdrowiutki jak rybaNa genetycznym miał 7 cm, więc pięknie rośnieWidzieliśmy nosek, rączki, nóżki, po 5 paluszków, żołądek, no wszystko co trzebaAle co do płci to mimo, że pokazał co ma między nóżkami lekarka nie podjęła się interpretacji także dowiemy się na kolejnej wizycie

Inna UK II trymestr zaczyna się od 14 tcChociaż nadgorliwi liczą od 13 tc
Gratuluję wielkoludka

Cytat:
hej
ja z własnego doświadczenia polecam wózki Bebe Car. Mam taki i spokojnie mi posłuży też dla drugiego bobo, tym bardziej,że Mrówcia już raczej jeździ w spacerówce (mamy chyba najpopularniejszą spacerówkę świata - Maclarena i też mogę polecić ). Bebe Cary są wygodne, mają duże gondole (co ważne przy dzieciach letnich, bo zimą nie wszystkie jeszcze będą siedzieć, a muszą się zmieścić do wózka razem z kombinezonem . No i co istotne foteliki Bebe Cara mają atesty ADAC.

A co do kółek, to pompowane koła są spoko. Na zimę idealne. No i my np. byliśmy z naszym wózkiem w górach na szlakach i nad morzem na plaży i daliśmy radę. Z kółkami piankowymi byłoby ciężej (wiemy, bo też mamy )

ooo, to Ty już trzecie? Nie boisz się? Ja ostatnio mężowi powiedziałam, że jakby mnie naszło na trzecie po tym drugim, to żeby mi przypomniał jak się teraz czuję Ale też zawsze chciałam mieć trójeczkę.

Ja mam córkę i teraz mi wszystko jedno co się urodzi. Nie wyobrażałam sobie nie mieć córki. A teraz niech się dzieje wola nieba Z córki się ucieszę, syna też pokocham jak swojego

bardzo się cieszę, że się podobają To mnie "natycha" żeby pisać, bo coś ostatnio wenę zgubiłam....

ja o ile mi lekarka nie zleci. W pierwszej ciąży nie widziała potrzeby i nie robiłam. W tej też się zdam na nią.

mam tak samo, tylko bez względu na to, czy jem, czy nie jem

Ja odżałować nie mogę, że u nas w mieście tylko basen z chlorowaną wodą i nie będę mogła z dzieckiem śmigać. Najbliższy przystosowany dla dzieci 40 km Gratulacje dla Mrówki za postępy

anoxee mi się na początku ciąży chciało barszczu z buraków i dzwonię do mamy i powiedziała, że zrobienie barszczu przerośnie mnie bo i jej nie zawsze wychodzi, więc na barszcz muszę czekać łojesos do połowy grudnia
Nigdy nie jadłam szpinaku. Gdzie Wy kupujecie świeży ?

Nie kupiliśmy nic na pchlim targu, taka nędza, że szkoda gadać
Zrobiłam z tatą zakupy i właśnie będzie Nam robił warzywną sałatkę, mniam mniam Posiedzimy sobie razem jako słomiani wdowcy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-03 o 12:13
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:20   #4480
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
haha nie mogę tez zanim weszłam na forum patrzyłam jak się barszcz gotuje zrobie jutro taki zabielany z ziemniakami.
Stary 2012-11-03, 12:41   #4481
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Takie urządzenia, zwłaszcza na tym (malutkim) etapie są niedokładne.
Ja bym nie poszła na badania z krwi jakby było coś nie tak. A jak się okaże, że coś nadal nie gra to co? Rozwiązania są dwa, albo kontynuowanie ciąży, albo ... tylko czasami nawet badania krwi się mylą.
Te badania z krwi to od matki czy maluszka?
Jak od maluszka, to powiedz, żeby się zastanowiła, według mnie to za duża ingerencja w tak małego człowieczka.
Narazie z krwi matki, 2 tygodnie będzie czekać na wynik, ale z tego co wiem to wyniki tych badań też często nie są jednozanczne, a wtedy to juz amniopunkcja zostaje, ale to już jest ingerencja i zawsze jakieś ryzyko istnieje. Trzymam mocno za nią kciuki.

Ja właśnie nie mam weny do gotowania dzisiaj, szczególnie dla synka już nie wiem co zrobić, bo on straszny niejadek ostatnio się zrobił.
A ja mam ostanio fazę na sałatki. Uwielbiam takie z rucolą, suszonymi pomidorami i róznymi serami.

Zaraz na basen jedziemy z synkiem. Powiem Wam, że to super sprawa dla maluchów Nasz teraz zaczął II semestr i już super nurkuje, skacze do wody i takie tam. Zapisaliśmy go jak miał prawie roczek i od początku pokochał te zajęcia. A jak ostanio pojechaliśmy z nim na taki zwykły basen to takie starsze panie mało co nas wzrokiem nie zabiły jak zobaczy co my z takim bobasem wyczyniamy
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 12:41   #4482
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Hehe, wszyscy barszczyk.

Ja właśnie wciągnęłam kawałek chałki z konfiturą z żurawiny i kawkę wypiłam. Babcia dzwoniła, że ma dla nas kapustkę z grochem. Chodzi za mną od tygodnia. A na dzisiaj mam przewidziane filety z rybki, więc pasuje idealnie, już nie mogę się doczekać obiadku. Chyba pierwszy raz odkąd odczuwam dolegliwości ciążowe.

Leon
Stary 2012-11-03, 12:49   #4483
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też niedawno gotowałam pierwszy raz i powiem, ze wyszedł przepyszny
Jenny (nie zacytowało mi Cię nie wiem czemu;p) barszczyk nie jest trudny... skoro mi wyszedł a ja mam dwie lewe rce do gotowania- także śmialo

Cytat:
Hehe, wszyscy barszczyk.

Ja właśnie wciągnęłam kawałek chałki z konfiturą z żurawiny i kawkę wypiłam. Babcia dzwoniła, że ma dla nas kapustkę z grochem. Chodzi za mną od tygodnia. A na dzisiaj mam przewidziane filety z rybki, więc pasuje idealnie, już nie mogę się doczekać obiadku. Chyba pierwszy raz odkąd odczuwam dolegliwości ciążowe.
kapusta z grochem u nas jest tylko na wigilię... i już strasznie tęsknię
Stary 2012-11-03, 12:54   #4484
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie wciągnęłam kawałek chałki z konfiturą z żurawiny i kawkę wypiłam.
A ja właśnie jem mandarynki

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Jenny (nie zacytowało mi Cię nie wiem czemu;p) barszczyk nie jest trudny... skoro mi wyszedł a ja mam dwie lewe rce do gotowania- także śmialo
A to chyba nie do mnie , bo ja nie pisałam że nie umiem gotować barszczu, tylko że u nas jest rzadko, bo mąż nie lubi

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Ja nie lubię

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-03, 12:55   #4485
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ale lekarz podczas badania powinien Ci to wszystko powiedzieć, tak mi się wydaje
lekarz cały czas gada i gada więc nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać, poza tym ja się wtedy strasznie denerwowałam czy z dzidzią wszystko ok. Więc na pierwsze słowa że ok odpłynęłam z radości i w głowie miałam tylko mojego maluszka

Ale wam współczuję tych napadów głodu ja to jadłam i jadłam przez tydzień może dwa. Teraz już jem normalnie. A chyba nawet mam mniejszy apetyt niż przed ciążą. A sikać chodzę raz w nocy- przeważnie o 3-5 godz. A wcześniej to nawet po 5 razy wstawałam.

nuna z piersi z kurczaka można robić wszystko ja najbardziej lubię z sosikiem jakimś i makaronem, albo jako kotlety w lanym cieście (albo w cieście ale pokrojone i z pieczarkami), albo robię z nich kieszonkę i do piekarnika. Ogólnie filet z kurczaka to mięsko które jemy najczęściej

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Możesz zrobić gyros z frytkami

Ja szpinak robię tak: podsmażam cebulkę, dodaję szpinak - duszę to. Przyprawiam gałką muszkatołową (nadaje szpinakowi lepszy smak)+ curry pod koniec gotowania. Sery dodaję różna- zależy do czego robię- feta, mocarella, zwykły. Często dodaję kilka surowych jajek żeby szpinak był bardziej gęsty (np do pierogów) no i oczywiście czosnek.

Ashysqua za 13 tc.

Mi lekarz mówił że 2 trymestr jest od 13 tc i 3 dni.
Stary 2012-11-03, 13:01   #4486
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Ja szpinak robię tak:
Ja szpinaku nigdy nie jadłam , jakoś nie było okazji

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-03, 13:12   #4487
katherine271
Raczkowanie

A ja właśnie nastawiłam barszczyk, mama mi zostawiła buraki i tak mnie naszło żeby zrobić, potem ziemniaczek, jajeczko i pycha.
A mam też na obiadek krokiety z mięsem, nareszcie zrobiłam

ja niby dużo więcej nie jadłam ale już czuję ze przytyłam, trudno się dziwić jak nic nie robiłam przez ostatnie dwa tygodnie poza leżeniem.
Dalej jestem słaba, mdłości są jakie były, oczy mnie bolą i słabiej dużo widzę, obawiam się co będzie potem, po pierwszym porodzie straciłam połowę siły wzroku, byłam zmartwiona bo mówiono mi że tak może zostać ale po kilku miesiacach wróciło do normy, oby teraz gorzej nie było
wczoraj wyszłam pierwszy raz z domu od dłuższego czasu, umówiłam się z kolegą bo przyjechał i czułam się strasznie, nie wiem co mnie napadło ale czułam się jak wielka beka, nie pamiętam kiedy ostatnio miałam takiego doła z powodu wyglądu
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 13:31   #4488
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Pisz, pisz. Maleństwo, które w Tobie rośnie zaraz Ci dostarczy powodów do opowieści Jakoś tak kojąco wpłynęła na mnie wczorajsza lektura

A gdzie chodzicie na basen? Sama będę chciała z dzieciaczkiem biegać na takie zajęcia, więc chętnie posłucham gdzie warto (rozumiem, że w Warszawie ten basen).

Cytat:
Jasne, że ugotujesz. Internet to nieoceniona pomoc kuchenna

Ja się dziś po raz pierwszy wzięłam za rosół własnej produkcji. Często gotujemy taką podrasowaną wersję mojego męża z ogromną ilością kurczaka i pieczarkami, ale ze względu na mój biedny żołądek postawiłam dziś na klasykę Pamietałam jak mam robi, więc nie potrzebowałam Internetu. Wyszedł pyszniutki

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja kupuję na targu w sezonie, a poza sezonem paczkowany w carrefourze albo almie. Zazwyczaj można go znaleźć przy paczkowanych sałatach, kiełkach itd.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:03   #4489
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze kupuje mrożony, na świeży jeszcze nigdy nie trafiłam

Margosia ja barszczu też nigdy nie robiłam, jak masz fajny przepis to poproszę

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
oczy mnie bolą i słabiej dużo widzę
myślałam że tylko ja tak mam

Mój TŻcik wstał rano posprzątał łazienkę, zrobił mi śniadanie i herbatkę i dopiero mnie obudził ciężko było mi się dzisiaj zwlec z łóżka. Później 2 godz sprzątania całego mieszkania i musieliśmy znów iść do sklepu. Będziemy mieć dziś gości - łącznie 7 osób i chcieliśmy zrobić pizze. Więc zaraz zmykam pod prysznic i zabieram się za robienie ciasta.

Jem właśnie bigos i w ogóle mi nie spamuje dostaliśmy od cioci TŻta tylko że u mnie to się bigos robi kilka dni i ma inny smak. A tutaj po jednym dniu to mi to bardziej kapuśniak przypomina.
Jakoś nie mam apetytu, nawet owoce przestałam jeść bo wszytsko jest dla mnie jakieś takie nijakie bez smaku;/

no i chciałam się pochwalić że widać mi brzuszek oczywiście jak jestem rozebrana. I to już z samego rana. Dziwne- pojawił się równo z 15 tc ciekawe jak będzie wyglądał jak pojem

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja kupuję na targu w sezonie, a poza sezonem paczkowany w carrefourze albo almie. Zazwyczaj można go znaleźć przy paczkowanych sałatach, kiełkach itd.
u mnie w carrefourze jest tylko mrożony a almy nie mam
Stary 2012-11-03, 14:03   #4490
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
U nas też tylko na wigilię i łażę wtedy od rana i wybieram tylko z gara łychą. Zawsze mnie przeganiają, bo jak siadam do kolacji, to już jestem najedzona tą kapuchą. Ale ostatnio tak siedziałam i mówiłam przy babci, że tak bym zjadła... i dziś telefon, że mi ugotowała. Kochana moja.

Leon
Stary 2012-11-03, 14:47   #4491
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
lekarz cały czas gada i gada więc nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać, poza tym ja się wtedy strasznie denerwowałam czy z dzidzią wszystko ok. Więc na pierwsze słowa że ok odpłynęłam z radości i w głowie miałam tylko mojego maluszka

Rozumiem Najważniejsze, że wszystkie wyniki dobre

Mi się właśnie gotuje barszczyk ukraiński

Edytowane przez deb
Czas edycji: 2012-11-03 o 14:48
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 15:06   #4492
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Która podzieli się barszczykiem?!?

U mnie dzisiaj Pomysł na Makaronową Patelnię z kurczakiem curry, poszłam na łatwiznę

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 15:11   #4493
colorblue
Zakorzenienie

Witam się

Co Wy wszystkie z tym barszczykiem dzisiaj???

Przez Was też ugotowałam

Częstujcie się!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 15:22   #4494
deb
Zakorzenienie

no właśnie też się śmiałam jak zobaczyłam, że tyle dzisiaj barszyk robi

a podzieli się ktoś przepisem na barszyk zabielany z jajkiem? na internecie jest kilka przepisów i nie wiem, który jest 'prawdziwy'
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 16:35   #4495
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jak leżałam na patologi kilka dni temu, to ciągle obserwowałyśmy akcje pt. PORÓD! Nagle coś się dzieje, idzie dziewczyna na trakt porodowy, a tu nic, wraca po kilku godzinach. Wiecie, myślałam, że to jest tak, że mam skurcze/odeszły mi wody w domu i śmigam do szpitala. No ale to nie jest takie proste. 3/4 oddziału patologii, to dziewczyny, które albo są po terminie (i to nawet grubo - jedna 2 tygodnie i 2 dni ), albo im się otwiera szyjka w 34 tc i leżakują pod obserwacją. Jedna dziewczyna była w 41 tc i szyjka twarda, pozamykana na amen.

Na wypisie ze szpitala z usg jest taki opis: w jamie macicy pęcherzyk ciążowy dobrze napięty z widocznymi strukturami zarodka.
No i dalej GSD-17mm -> 5+6 Hbd, CRL-4,6mm -> 5+6 Hbd
Ktoś wie co to oznacza?

Z usg dopochwowego mam dodatkowo: FHR (+) 140 ud/min.
Chyba to serduszko?

Teraz wiem, że gdyby się coś działo (oby nie), to jadę do szpitala. Tam przynajmniej wykonają mi wszystkie badania. Najlepsze jest to, że przyjęto mnie na oddział bez zrobienia usg, bez badania. Od razu na salę i wszystkie badania robili mi dopiero po zakwaterowaniu.
No tak, bo jakby przyjechały z konkretną akcją to by od razu poszły na porodówkę, patologii by nawet na oczy nie widziały

A co do oznaczeń to pierwsza to wielkość pęcherzyka a druga wielkość maluszka i miałaś 5t6d ciąży Ostatnie to serduszkooo
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Kochane wiecie że jeszcze chwilka i będziemy otwierać 2część
Jak tak dalej pojdzie to ze 4 części zrobimy
Chyba 14

Cytat:
No właśnie, kiedy druga część ? Już chyba mogłaby być
Musimy naskrobać 5tysięcy postów

Cytat:
Nigdy nie lubiłam aż nie spróbowałam od teściowej ona dodaje też grzyby... ta kapusta to po prostu niebo w gębie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj Pomysł na Makaronową Patelnię z kurczakiem curry, poszłam na łatwiznę
Raz to zrobiłam i mi w ogóle nie podeszło

Cześć!!
Ja już wróciłam ze szkoły, wstąpiłam po drodze do Ross, mam oliwkę dla dzieci (potrzebna mi do masażu), oliwkę dla kobiet w ciąży i odżywkę do włosów ( wczoraj kupiłam 4 na all ale już nie została mi ani jedna ) a i zamówiłam sobie nowy pędzel
Ale koniec takich zakupów, teraz muszę jakiś sweter sobie kupić I może spodnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:22   #4496
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny!! bedzie SYN!!!! wszystko wporzadku jest, mialam usg w 4d. Maly ma 8.5 cm i wazy 20 gram!!
mam dostac jeszcze jedna kroplowke i wypisza mnie dzis! HURAAAAA
Super Gratuluję
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:30   #4497
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Lublana, a przez 13 tc rozumiesz 13 zamkniętych tygodni czy 12 tydzień i kolejne dni, ja wciąż się w tym gubię.
Dla mnie na logikę być np. w 13 tc oznacza 12 pełnych tygodni i kolejne dni, ja obecnie kończę 11 tc, tj. w poniedziałek będzie 11 tc i 1 d to dla mnie zacznie się 12 tydzień, potem kolejny zacznie się 13 tydzień, czy to będzie II trymestr? Ja na to czekam jak na zbawienie bo jak napisałam Vil coś w tym jest, miałam tak w pierwszej ciąży że jak weszłam w II trymestr mdłości odeszły i teraz liczę na to samo ale nie pamiętam dokładnie jak to w tygodniach było.
11 tc + 1 dzien to poczatek 12 tc jesli chodzi o drugi trymestr to terminy sa nieostre, jedne zrodla podaja ze od 14 tc a inne ze od 13 tc jestes juz blisko

Cytat:

7cm ? ale wielkolud

My idziemy na genetyczne za półtorej tygodnia.. już nie mogę się doczekać... ciekawe czy dowiemy się jaka płeć
Nawet lekko ponad 7 cm, wyszedl starszy niz z OM
Tez liczylam, ze na gegetycznym bedzie cos widac, ale musimy czekac do kolejnej wizyty oby Twoje bobo sie ujawnilo

Cytat:
Gratuluję wielkoludka

Ja odżałować nie mogę, że u nas w mieście tylko basen z chlorowaną wodą i nie będę mogła z dzieckiem śmigać. Najbliższy przystosowany dla dzieci 40 km
Dzieki
Nie wiedzialam ze z dzziecmi nie mozna do chlorowanej wody wejsc

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość

Zaraz na basen jedziemy z synkiem. Powiem Wam, że to super sprawa dla maluchów Nasz teraz zaczął II semestr i już super nurkuje, skacze do wody i takie tam. Zapisaliśmy go jak miał prawie roczek i od początku pokochał te zajęcia. A jak ostanio pojechaliśmy z nim na taki zwykły basen to takie starsze panie mało co nas wzrokiem nie zabiły jak zobaczy co my z takim bobasem wyczyniamy
super ze chodzicie z maluszkiem na basen tez mamy plany aktywnie wychowywac dzidziolka a ludzie niech sie dostosowuja, bo coraz wiecej jest takich osob I mnie to cieszy, my z mezem uwielbiamy sport I mamy zamiar przezac to zamilowanie maluchowi

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2012-11-03 o 21:08
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:35   #4498
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja nie wiedziałam, że z maluchami nie można do chlorowanej wody :/
Na basenie, na który ja chodzę jest chlorowana i są zajęcia dla dzieci z tego co wiem
Ja bym baaardzo chciała chodzić na basen z maluchem w ciąży też sama planuję

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:42   #4499
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Kobitki dziekii za kciukasy ojj widac ze trzymalyscie )
Jestem szczesliwa dzidzia zdrowa, przeziernosc nt-1,5
Kosc nosowa obecna , przepływy w zastawce trojdz. prawidlowe itd . wszystko jest dobrze i uwaga na 90 % w brzuszku mam synka 6,3 cm a ponizej jego piekne zdjecia)
TZ byl wszoku ze wszystko tak widac i wogole ze wszystko dobrze i spokojniesi jestesmy

a i termin porodu wg USG na 12 maja wiec 2 dni szybciej
ale piękne zdjęcia zazdroszczę Wam, że już wiecie gratki
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:44   #4500
Margosia__
Zakorzenienie

Jenny faktycznie pomyliłam Cię z MoTyleKsw

Przepraszam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości