Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 20:47   #3811
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
A tak, z okolic Lublina jestem
Jak to jest z tymi zakupami, że byle wyjście do sklepu kończy się zakupami dla dzieciaczków? Też tak mam

Wróciłam dziś wcześniej z pracy i spędzam juz od 15 czas z Filipkiem,przespał sie i jest grzeczny jak aniołek, bawi się sam zabawkami i interweniuje tylko gdy podpełza w jakieś niebezpieczne miejsca w pokoju. Jak wstawiałam pranie zostawiłam go w łóżeczku, był podejrzanie cicho i jak zajrzałam do pokoju przyłapałam go stojącego w łóżeczku! Od 2 dni próbował się podnosić ale dziś tak się wychylał, ze jutro musimy obniżyć łóżeczko na najniższy poziom.
slicznie ale lozeczko musisz koniecznie opuscic my juz mamy najnizszy poziom choc mlody jeszcze nie wstaje ale juz niezle kombinuje teraz cwiczy samodzielne siadanie

i dzis maly skonczyl 8 miesiecy
Stary 2012-11-02, 20:50   #3812
emigra
Zakorzenienie

Cytrynka gratuluje 8 mca My za 5 dni konczymy

Posegregowalam juz ubranka na 74 - jeny jak mi dziecko uroslo ... jesczez 68 nosi spokojnie, ale te 74 wydaja mi sie tez juz akuratne jutro musze zrobic porzadek w szafie, poodkladac przymale rzeczy ..
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 20:57   #3813
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Cytrynka gratuluje 8 mca My za 5 dni konczymy

Posegregowalam juz ubranka na 74 - jeny jak mi dziecko uroslo ... jesczez 68 nosi spokojnie, ale te 74 wydaja mi sie tez juz akuratne jutro musze zrobic porzadek w szafie, poodkladac przymale rzeczy ..
ja 2 dni temu zrobilam porzadki z za malymi ubrankami pozniej kolezanka mi przywiozla siate i znow mam full ale to full wiekszych
Stary 2012-11-02, 21:01   #3814
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
gratulacje!
Stary 2012-11-02, 21:02   #3815
emigra
Zakorzenienie

Cytrynka, ja mialam w piwnicy juz, bo od znajomych odkupowalismy wyjelam w sumie zeby wiedziec co konkretnie mam - no i wiem hehe.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 21:07   #3816
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytrynka, ja mialam w piwnicy juz, bo od znajomych odkupowalismy wyjelam w sumie zeby wiedziec co konkretnie mam - no i wiem hehe.
ja sie tak kiedys wkopalam bo poszlam do lumpeksu troche kupilam i okazalo sie ze na szafie caly karton czeka jeszcze
Stary 2012-11-02, 21:15   #3817
Nikii89
Zakorzenienie

Cytrynka gratuluję 8 miesięcy

Sweet przystojniaczek u Nas też wypad do sklepu wygląda tak że pierwsze co idę to na dział dziecięcy.

Emigra ładna kurteczka

Mały śpi od 20. Oczywiście usypianie u Nas na łóżku bo łóżeczko ostatnio jest bee... no i Oskar potrzebuje chyba przez te ząbkowanie bujania i tulenia.
Stary 2012-11-02, 22:02   #3818
koniakonia
Zakorzenienie

Hej

trochę się wizażowo zaniedbałam , ale czas nadrobić straty .

Gosia musisz być zdrowa dla Eryczka, więc jeśli czujesz ,że Cię zbytnio fizycznie obciąża karmienie to pewnie czas zakończyć tą przygodę .
Tym bardziej ,że planujesz drugie dziecko...a to będzie kolejne obciążenie....Kiedys nawet z moim ginem gadałam o tym.....miałam bardzo wyczerpaną karmieniem koleżankę i moj gin właśnie zalecał zaprzestanie karmienia , bo to przynosi w takim przypadku dużo szkód , ktore mogę wyjśc później np. osteoporoza.

Zia ja aż tak nie leniuchuję na fb mi jakoś bliżej , miło ,że o mnie pamiętasz jak serial? ja teraz oglądam na stronie kinomaniak tv , bo tam jest odcinek do przodu niż w tv za free.

Dzisiaj cały dzień latałam po sklepach, kupiłam kurtkę dla siebie , czapki w h& m dla dziewczyn, no i takie fajne kominki na szyję < ogólnie mogłabym na Baby przepuścić furę kasy.Na siebie to się zawsze szczypię , a na małe to mam lekka łapę .
Szukałam też butów dla siebie, ale nic nie znalazłam, w sumie może dobrze, bo teraz wiem jaką mam kurtkę i mogę dobrać lepiej.

Kaja została z Babcią, była grzeczna, spała ładnie , jadła też. Babcie nauczyła Ja z Ciotką , która wleciała na odwiedziny robić da da, jutro nagram .No ale ciotka była z kuzynem, chrzestnym Kajulki i
niestety Mała się Go boi, ale to pewnie minie niebawem .

A no i zgubiłam telefon....tak o tym lekko piszę, bo był na serio w opłakanym stanie, Nina mi go trochę rozpierniczyła, urwana szybka itd. zablokowałam kartę , więc pieniążki załadowane zostaną i jutro dostanę duplikat karty z tym samym numerem , więc w sumie żadna strata.TŻ się cieszy ( ciekawe gdzie schowała ten tel.? hihihi ) bo chciał mi kupić nowy , a ja się wzbraniałam i twardo walczyłam z moja ruiną a teraz nie mam wyjscia , muszę mieć coś nowego...albo wyciągnę stary
Aaaa chyba wiem gdzie zgubiłam ten tel.....przymierzałam kurtkę i chciałam przywołać tż, zadzwoniłam i nie wykluczam ,ze schowałam tel.do tej kurtki
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 22:08   #3819
karo_z
Rozeznanie

hej

Dziś cały dzień poza domem...
Najpierw na szkoleniu byłam a tż został z małym 3 godziny mnie nie było ponad...
Kurcze dziewczyny jestem bardzo podjarana tym moim nowym zajęciem...jeszcze na dobre nie zaczęłam a już mi się podoba
tylko sobie pluje w brodę że wcześniej o tym nie pomyślałam...miałam tyyyle czasu...na l4 w ciąży na macierzyńskim też już coś mogłam zacząć....ehh.

Po szkoleniu pojechaliśmy do znajomego w odwiedziny....pożegnalna imprezka, bo będzie się żenił z irlandką i tam się już wyprowadza na stałe. Piotruś nie mógł tam zasnąć a był mocno zmęczony, bo znajomy mieszka w wynajentym mieszkaniu i ma jeden pokój w którym siedzieliśmy wszyscy.
zasnął w drodze do domu....jak go rozbierałam to się obudził ale całam cyca i śpi...oby jaknajdłużej
Wczoraj się często budził w nocy i zauważyłam że jak się kawy napiję to Piotruś rzeczywiście gorzej śpi w nocy...chyba muszę zostać przy zbożowej dopóki karmię

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej!
Bylam u HV z Erykiem.Stwierdzila,ze nie ma powodu do niepokoju,bo Eryk wyglada absolutnie zdrowo.Powiedziala,ze to zaciskanie piesci i buzki to pewnie od zabkow (tak jak Zia pisala),ze pewnie czuje bol,dyskomfort i dlatego tak robi.Powiedziala,ze wyglada wspaniale-okaz zdrowia Dokladnie,na golaska wazy 9160

Wspominalam lekarzowi o tym,ale jak zwykle uslyszalam,ze to jest normalne

O matko ile tych zabkow juz macie!Chyba za tych co nie maja wcale,jak my

No mysle,ze jeszcze w Polsce bede go karmic,bo to zmiana otoczenia,nowe twarze i nie chce mu cycka zabierac,ale jak wrocimy do UK to bede go odstawiac tak do konca stycznia,zeby skonczyc z karmieniem mysle.To juz bedzie mial 9 miesiecy skonczone,to mysle ze wystarczy.To ja o tym nie slyszalam,ze radza,zeby dlugo nie karmic.HV dzis mowila,ze fajnie,ze karmie,ze widac jak mleko mu sluzy.Tylko spojrzala na mnie i powiedziala,ze ja powinnam wiecej jesc,bo jeszcze troche i dziecka nie uniose,bo juz wazy 1/5 tego co ja

za spanie Hani w lozeczku!No i za pelzanie !!

Dzieki za info
Szkoda, że tam lekarze tak olewają wszystko...a jest możliwość zrobić sobie prywatnie badania?
no bo jak chudniesz a apetyt masz dobry to może jest coś nie halo...
wiadomo, że karmienie też swoje robi, ale żeby aż tak...

Cytat:
slicznie ale lozeczko musisz koniecznie opuscic my juz mamy najnizszy poziom choc mlody jeszcze nie wstaje ale juz niezle kombinuje teraz cwiczy samodzielne siadanie

brawo za 8 miesięcy!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 22:20   #3820
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
hej

Dziś cały dzień poza domem...
Najpierw na szkoleniu byłam a tż został z małym 3 godziny mnie nie było ponad...
Kurcze dziewczyny jestem bardzo podjarana tym moim nowym zajęciem...jeszcze na dobre nie zaczęłam a już mi się podoba
tylko sobie pluje w brodę że wcześniej o tym nie pomyślałam...miałam tyyyle czasu...na l4 w ciąży na macierzyńskim też już coś mogłam zacząć....ehh.

Po szkoleniu pojechaliśmy do znajomego w odwiedziny....pożegnalna imprezka, bo będzie się żenił z irlandką i tam się już wyprowadza na stałe. Piotruś nie mógł tam zasnąć a był mocno zmęczony, bo znajomy mieszka w wynajentym mieszkaniu i ma jeden pokój w którym siedzieliśmy wszyscy.
zasnął w drodze do domu....jak go rozbierałam to się obudził ale całam cyca i śpi...oby jaknajdłużej
Wczoraj się często budził w nocy i zauważyłam że jak się kawy napiję to Piotruś rzeczywiście gorzej śpi w nocy...chyba muszę zostać przy zbożowej dopóki karmię

Szkoda, że tam lekarze tak olewają wszystko...a jest możliwość zrobić sobie prywatnie badania?
no bo jak chudniesz a apetyt masz dobry to może jest coś nie halo...
wiadomo, że karmienie też swoje robi, ale żeby aż tak...

brawo za 8 miesięcy!
Najważniejsze,że zaczęłaś ,powodzenia
Stary 2012-11-02, 22:28   #3821
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Najważniejsze,że zaczęłaś ,powodzenia
no właśnie...nie ma co gdybać. dziękuję

Stary 2012-11-02, 23:01   #3822
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki..

Emigra koniecznie pochwal się łupami z ebaya kurteczka bardzo ładna...

Sweet synuś słodziaczek i jak ładnie stoi w łozeczku

Gosia ja też myślę powoli o zaprzestaniu ze względu na zdrowie, zwłaszcza martwię się o zęby bo widzę już że mam 2 plamki i muszę szybko do dentysty póki są malutkie..

A z drugiej strony mi szkoda, zwłaszcza że od kilku dni mam tego mleczka full...mały jedną niecałą piersią się jak bąk opija...

Niedługo powrót do pracy, więc i tak zostaną tylko karmienia poranno-nocne..

Eryczek ślicznie waży a Morficzek go goni..kilka dni temu na golaska 8600

Cytrynka brawa dla Wiktorka 8-miesięczniaka

Co do smoczków mój uzywa i w ciągu dnia i w nocy do zasypiania..jak śpi to mu wypada..no i na spacerze też, ale w sumie wolę jak sobie ciumka smoka niż miałby się opluwać (uwielbia pluć ślinką ) lub ślinić palce na taki chłodzie..

Karo powodzenia...moja koleżanka już kilka miesięcy próbuje i mówi że się opłaca, ale ja się boję jakoś bo na początek najlepiej zainwestować ok 1000 żeby zaczęło się kręcić..

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-11-02 o 23:03
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 23:37   #3823
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki..

Emigra koniecznie pochwal się łupami z ebaya kurteczka bardzo ładna...

Sweet synuś słodziaczek i jak ładnie stoi w łozeczku

Gosia ja też myślę powoli o zaprzestaniu ze względu na zdrowie, zwłaszcza martwię się o zęby bo widzę już że mam 2 plamki i muszę szybko do dentysty póki są malutkie..

A z drugiej strony mi szkoda, zwłaszcza że od kilku dni mam tego mleczka full...mały jedną niecałą piersią się jak bąk opija...

Niedługo powrót do pracy, więc i tak zostaną tylko karmienia poranno-nocne..

Cytrynka brawa dla Wiktorka 8-miesięczniaka

Co do smoczków mój uzywa i w ciągu dnia i w nocy do zasypiania..jak śpi to mu wypada..no i na spacerze też, ale w sumie wolę jak sobie ciumka smoka niż miałby się opluwać (uwielbia pluć ślinką ) lub ślinić palce na taki chłodzie..

Karo powodzenia...moja koleżanka już kilka miesięcy próbuje i mówi że się opłaca, ale ja się boję jakoś bo na początek najlepiej zainwestować ok 1000 żeby zaczęło się kręcić..
dziękuję
no ja długo myślałam nad tym jaki biznes prowadzić...ale wszystko wymaga dużego nakładu kasy. Tutaj ta inwestycja jest nieduża w porównaniu z własną firmą i dlatego chciałam spróbować

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry śpiochy

U Nas nocka OK pobudka o 24,2 i 6.40 na dobre. Czuję się wyspana.
Choć Oskar znowu jest trochę marudny, ale trzeba to jakoś przetrzymać.
Dziś ładna pogoda nawet to spacerek zaliczymy.
A wczoraj TŻ pierwszy raz od ponad 6m zmienił pieluchę Oskarowi- w końcu się doczekałam

Karo ja nie pomogę bo nie miałam do czynienia z MLM nawet nie wiem na czym by to polegało.

Lecę zjeść śniadanie i pewnie ok 9 będę musiała uspać młodego na 1 drzemkę
to jest coś takiego jak np Oriflame czy inne firmy, w których oprócz tego że sprzedajesz produkty to tworzysz swoją sieć konsultantów czy dystrybutorów...

Stary 2012-11-03, 09:23   #3824
joanaros
Zakorzenienie

Hej
Piszę póki Wiki śpi.
U nas nocka ładna czyli tylko 2 pobudki na karmienia. Za to od 5 właściwie na nogach. Nie narzekam bo mała nawet ładnie się bawiła. Odkryła że może się turlać i teraz to jej ulubiona zabawa na wersalce.
Wczoraj dałam jej niekapka do pogryzienia i najpierw gryzła a potem zaczęła ciągnąc i od wczoraj pije Mleko/kaszkę dalej daję w kubeczku doidy (pięknie z niego pije) ale jak piła herbatki, wodę to się krztusiła.W końcu będzie łatwiej dawać niż łyżeczką
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 09:51   #3825
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Eryk ma goraczke,nie wysoka,bo 37,3 ale jednak.A rozpalony jest mocno,ma takie czerwone policzki.Nie wiem czy to od zabkowania czy cos innego,bo czasem psika i jakby cos w nosku mu przeszkadzalo.No i w nocy kiepsko,budzi sie co godz-dwie i placze.Uspokaja sie tylko przy piersi,popije troszke i trzyma w buzi az nie zasnie.

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
O Boziu, Ania nawet 1/10 tego co ja nie wazy , ona kolo 7 a ja 75
No ale to chyba bardziej normalne proporcje niz te nasze

Cytat:

Gosia, co do karmienia to może rzeczywiście powinnaś stopniowo odzwyczajać Eryczka od piersi, Twoje zdrowie też jest ważne.
Odkąd wróciłam do pracy karmię Filipka rano, po południu , na noc (+100 ml mm) i w nocy tak ze 2 razy jeszcze. Pokarmu już mam mniej, ale nie widzę po nim, żeby cierpiała z tego powodu, wprost przeciwnie, Uwielbia jeść z łyżeczki
Chciałabym jeszcze bardziej to ograniczyć, zwłaszcza te nocne karmienia bo w pracy zmęczona po przerywanych nockach jestem, ale moja mama strasznie naskakuje na mnie w tym temacie, mam karmić jak najdłużej i jużtwierdzi, że jak mały nie będzie karmiony piersią to będzie chorował
Mam nadzieję, że sam powoli będzie rezygnował z piersi, karmienie do roku czasu to absolutny max. Wczoraj zjadłam bakłażana i pół nocy była afera z powodu brzuszka, strasznie się męczył, i ja też. Miałam wyrzuty sumienia, ale ile można jeść bułki z dżemem lub szynką? Tym ostatnio się żywię, bo na lekkie gotowanie dla siebie samej nie mam czasu
No mysle,ze te troche ponad dwa miesiace i koniec.Ja mam lepiej pod wzgledem jedzenia,bo od poczatku jem wszystko i mu nic nie szkodzi.Ale szczerze to ja niby niemalo jem,tzn tak mi sie wydaje,ale jem mniej niz w ciazy,a przy karmieniu powinny byc ekstra kalorie,wiec pewnie dlatego chudne.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Bylysmy z Hania na zakupach spozywczych, ale tez jej sie cos kupilo: kurteczke i skarpetki/buciki, nie wiem czy wiecie Dziewczyny w UK ale Sainsbury's ma oferte na odziez 25% off kurteczke Hani kupilam w dziale chlopiecym (zielony kolor, bo ilez mozna tego rozu.
O to fajnie,trzeba zajrzec,bo nawet podobaja mi sie u nich ciuszki.Chociaz ja sie nastawiam,ze troche kupie w Polsce,kolorystycznie lepszy wybor,no i cos innego niz tu.

Cytat:
Jak wstawiałam pranie zostawiłam go w łóżeczku, był podejrzanie cicho i jak zajrzałam do pokoju przyłapałam go stojącego w łóżeczku! Od 2 dni próbował się podnosić ale dziś tak się wychylał, ze jutro musimy obniżyć łóżeczko na najniższy poziom.
za nowe zdolnosci.I fajny jest taki!

Cytat:
czyli zakupy udane ja wylicytowalam wczoraj tez zielona kurteczke za 11€ a taka http://www.ebay.de/itm/121004015457?...#ht_522wt_1414
Ale sliczna kurteczka!

Cytat:
dla Wiktorka

Cytat:

A Eryk ostatnio tak sie wyciagnal,ze szok!Juz nie tylko rosnie wszerz,ale takze wzdluz Dopiero niedawno wszedl w roz 74 i rekawki i nogawki mial podwiniete,a juz mu sa takie akurat!Jeszcze chwila i na 80 bede kupowac

Cytat:
Gosia musisz być zdrowa dla Eryczka, więc jeśli czujesz ,że Cię zbytnio fizycznie obciąża karmienie to pewnie czas zakończyć tą przygodę .
Tym bardziej ,że planujesz drugie dziecko...a to będzie kolejne obciążenie....Kiedys nawet z moim ginem gadałam o tym.....miałam bardzo wyczerpaną karmieniem koleżankę i moj gin właśnie zalecał zaprzestanie karmienia , bo to przynosi w takim przypadku dużo szkód , ktore mogę wyjśc później np. osteoporoza.
Dzieki Konia za rady.No wiec stwierdzilam,ze po powrocie w styczniu z Polski go bede odstawiac.Bo w Pl nie chce mu stresow fundowac,ze wszystko nowe i jeszcze cycka mu zabiore.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Ja z zebami problemu nie mam,ale mysle Flower ze naszym chlopcom krzywda sie nie stanie,coraz wiecej juz jedza innych produktow.No i tez trzeba o sobie pomyslec.Tak jak postanowilam to bede karmic Eryka tyle co Wiki,czyli 9 miesiecy.Nie bedzie poszkodowany,ze siora dluzej karmiona byla

dla Morfika za wage,no rosnie ci ten mezczyzna
Stary 2012-11-03, 10:24   #3826
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzien Dobry

Emigra ladna kurteczka, ja kupilam Hani mniej dziewczeca..nic dziwnego skoro zgarnelam ja z dzialu chlopiecego a na tyle jak sie zorientowalam w domu dopiero ...ma woz strazacki ale Hania ma niecale 8 miesiecy wiec i tak nikt jej pleckow nie bedzie widzial

Gosiu to wyobraz sobie ze ja mam praktycznie kazda taka noc, dlatego stwierdzilam ze juz mam dosc i chyba dzis jade kupic Hance mm, wczoraj zasnela w lozeczku, ale pobudek w ciagu 2h byly 3, pozniej w nocy co godzine, bralam na cycka, ta nie jadla, odkladalam zasypiala w lozeczku, po godzinie sie budzila itd itd juz mam dosc i nie mam cierpliowsci, a teraz marudzi w lozeczku i nie chce zasnac, tzn zasnelaby ale trzeba lozkiem telepac, a ja dziekuje bardzo, najedzona, przewinieta, szuszanie i kolysanki nie pomagaja, na rekach nic nie pomaga, ziewa ciagle, jak tylko telepne lozeczkiem to od razu glowa na bok i zasypia, wiec ja juz nie pomoge, to dziecko to istny hardkor!!!
nie planuje drugiego dziecka ale gdybym jednak miala to nawet nie wiem czy miesiac bym piersia karmila. ona nie chce mojego przytulania, trzymania za raczke itd, chce cycka trzymac w buzi albo byc mega telepana lozeczkiem albo wozkiem...nie pomaga lekkie kolysanie..musi byc napieprz...e (?????).

Gosiu aby Eryczek dobrze sie poczul.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 10:33   #3827
Nikii89
Zakorzenienie

Dobry
Ja na razie egoistycznie napisze a jak będę miała więcej czasu to podczytam Was`

U Nas nocka OK pobudki 22,2,6.20 na dobre o 8.30 drzemka miałam wtedy sprzątać ale Oskar potrzebował przytulenia więc leżałam z Nim. Teraz wybieramy się na spacer. Pogoda nawet ładna , słońca nie ma ale nie jest zimno.
Wczoraj jak TŻ trzymał Oskara przy akwa to Oskar przykleił się do szyby z buźką otwartą chyba miał smaka na paletki

No udało mi się zauważyć że Eryczek Gosi gorączkuje tak więc dużo zdrówka i oby szybko minęło

Lecę na ten spacerek
Stary 2012-11-03, 10:38   #3828
MoniaHan
Wtajemniczenie

a wlasnie Dziewczyny dla Hani jesli chce podac mm to musze nr 2 prawda? powyzej pol roczku?

Stary 2012-11-03, 10:49   #3829
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
a wlasnie Dziewczyny dla Hani jesli chce podac mm to musze nr 2 prawda? powyzej pol roczku?
tak

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 11:02   #3830
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Posegregowalam juz ubranka na 74 - jeny jak mi dziecko uroslo ... jesczez 68 nosi spokojnie, ale te 74 wydaja mi sie tez juz akuratne jutro musze zrobic porzadek w szafie, poodkladac przymale rzeczy
Ja wlasnie wczoraj robilam remanent w aniowych szufladach.

Cytat:
Wczoraj jak TŻ trzymał Oskara przy akwa to Oskar przykleił się do szyby z buźką otwartą chyba miał smaka na paletki
Mniam mniam

Cytat:
Nie, nie musisz wcale. First milk (Ania pije Aptamil) jest 0-12 miesiecy.
Follow on jest od 6 miesiecy, ale wcale nie ma obowiazku przechodzic na nie. Mozna ciagnac na firscie a potem od razu przejsc na jakas formule 1+ albo na mleko krowie.
Ja nie przechodze na follow on poki co bo slyszalam ze ma wiecej zelaza i potrafi zatwardzic. Ale porownam niedluzo sklady i podejme ostateczna decyzje.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 13:08   #3831
MoniaHan
Wtajemniczenie

dzieki za odp w sprawie mleka, a to ja Zia nie wiedzialam ze Aptamil ma first milk od 0-12 miesiecy, bo wczesniej dokarmialam przez moment Hanie SMA (a tam jest 0-6 miesiecy) no ale ona nie lubila tego mleka, nie dziwie sie - bo smierdzi chemia. mam nadzieje tylko aby dobrze tolerowala mm.

Stary 2012-11-03, 13:44   #3832
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosiu to wyobraz sobie ze ja mam praktycznie kazda taka noc, dlatego stwierdzilam ze juz mam dosc i chyba dzis jade kupic Hance mm, wczoraj zasnela w lozeczku, ale pobudek w ciagu 2h byly 3, pozniej w nocy co godzine, bralam na cycka, ta nie jadla, odkladalam zasypiala w lozeczku, po godzinie sie budzila itd itd juz mam dosc i nie mam cierpliowsci, a teraz marudzi w lozeczku i nie chce zasnac, tzn zasnelaby ale trzeba lozkiem telepac, a ja dziekuje bardzo, najedzona, przewinieta, szuszanie i kolysanki nie pomagaja, na rekach nic nie pomaga, ziewa ciagle, jak tylko telepne lozeczkiem to od razu glowa na bok i zasypia, wiec ja juz nie pomoge, to dziecko to istny hardkor!!!
nie planuje drugiego dziecka ale gdybym jednak miala to nawet nie wiem czy miesiac bym piersia karmila. ona nie chce mojego przytulania, trzymania za raczke itd, chce cycka trzymac w buzi albo byc mega telepana lozeczkiem albo wozkiem...nie pomaga lekkie kolysanie..musi byc napieprz...e (?????).

Gosiu aby Eryczek dobrze sie poczul.
Dlatego mega szacun dla ciebie,ze jeszcze funkcjonujesz jakos!!
I decyzja o odstawieniu zapadla,tak?To zycze powodzenia!
I dziekuje

Cytat:

No udało mi się zauważyć że Eryczek Gosi gorączkuje tak więc dużo zdrówka i oby szybko minęło

Lecę na ten spacerek
Dzieki kochana
Milego spacerku!

Cytat:
dzieki za odp w sprawie mleka, a to ja Zia nie wiedzialam ze Aptamil ma first milk od 0-12 miesiecy, bo wczesniej dokarmialam przez moment Hanie SMA (a tam jest 0-6 miesiecy) no ale ona nie lubila tego mleka, nie dziwie sie - bo smierdzi chemia. mam nadzieje tylko aby dobrze tolerowala mm.
Eryk ze trzy razy pil Aptamil taki gotowiec w kartoniku to bylo na nim,ze dla 0-12 miesiecy
Stary 2012-11-03, 17:08   #3833
MoniaHan
Wtajemniczenie

ale cicho dzis tutaj,

no i Hania zjadla obiadek, ale musialam jej ugotowac zupke, bo dzis 3 rodzaje sloiczkow byly beee, odczekalam ponad godzine i zjadla zupke ze smakiem
na spacerku bylysmy i sie dziewczyna zdrzemnela 40min, ale zimno jest..brrr

Stary 2012-11-03, 17:57   #3834
Zia_
Zadomowienie

Az trudno uwierzyc pol dnia i 3 posty na krzyz. Gdzie sie wszyscy pochowali?
Ja bylam na zakupach i kupilam Ani dwie ksiazki, takie obrazkowe ze zwierzaczkami i kolorami. Macie moze namiary na jakis internetowy sklep z ksiazkami dla dzieci?
Patrzylam tez za swiatecznymi ubrankami dla Ani, w Penneys (irlandzki Primark) sa super mikolajkowe ubranka dla maluchow , bede musiala zaopatrzyc moja mala co by zadawala szyku pod choinka
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:00   #3835
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bylam na zakupach i kupilam Ani dwie ksiazki, takie obrazkowe ze zwierzaczkami i kolorami. Macie moze namiary na jakis internetowy sklep z ksiazkami dla dzieci?
Patrzylam tez za swiatecznymi ubrankami dla Ani, w Penneys (irlandzki Primark) sa super mikolajkowe ubranka dla maluchow , bede musiala zaopatrzyc moja mala co by zadawala szyku pod choinka
Dla Ewelinki chcę kupić tę sukienkę
http://www.hm.com/pl/product/07185?article=07185-A

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-03, 18:23   #3836
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam strój mikołajkowy po Ninie, dla Niny też mam , będę mieć dwie małe mikołajki w domu
Stary 2012-11-03, 19:12   #3837
Roksape
Zadomowienie

MoniaHan tak czytam jak się męczysz z kołysaniem... To nie można by było dorobić biegunów do łóżeczka, ja mam takie, jak mała wyrośnie z wózka i nie będzie normalnie zasypiać to przykręce. Maciek się tak bujał, bo też się inaczej nie dało, ale sam się oduczył...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:57   #3838
mama d
Raczkowanie

nie było mnie kilka dni więc oto nadrabiam

Cytat:
a wlasnie jak z odbijaniem po jedzeniu innego jedzenia niz mleko? tez odbijacie?
Ja stricte na rękach odbijam tylko po mleku a po posiłkach stałych to zostawiam ją w pozycji siedzącej lub bawi się stojąc przy meblach więc zawsze beknie sobie 'sama' beze mnie ja wtedy z reguły muszę prać dywan i wycierać wszystko dookoła po posiłku

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
powiem Ci że brakuje mi już cierpliwości najchętniej poszłabym stąd i nie wracała
mam to samo ... czasem ... czasem codziennie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odbijanie i WINDI działa CUDA
mała zasnęła około 22.30 z odbiciem- o 2.00 pobudka i nie odbiłam bo zasnęła przy cycku a ja razem z nią ----o 5,00 obudzła się z bólem brzuszka-windi ,cycek i nosiłam 30 min ale sie nie odbiło-obudzona o 9.00=cycek i odbijanie-TEŻ NOSZENIE BEZ ODBICIA
potem o 11.30 zasnęła i o 13.00 cycek -spała do 15,30-zaczęła pierdzieć sama jak szalona odbijanie przyszło po 3 minutach i teraz znowu zasnęła
jest taka spokojna BOSZE
JUPIIII

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

meldujemy sie z 7 ząbkami juz dzis zauwazylam górna dwójke na horyzoncie

ide jesc kaszke Mateuszkowa z bobovity
gratuluję

Cytat:
za ząbki My mamy 5
super

Cytat:

zdrówko

Cytat:

A no i zgubiłam telefon....tak o tym lekko piszę, bo był na serio w opłakanym stanie, Nina mi go trochę rozpierniczyła, urwana szybka itd. zablokowałam kartę , więc pieniążki załadowane zostaną i jutro dostanę duplikat karty z tym samym numerem , więc w sumie żadna strata.TŻ się cieszy ( ciekawe gdzie schowała ten tel.? hihihi ) bo chciał mi kupić nowy , a ja się wzbraniałam i twardo walczyłam z moja ruiną a teraz nie mam wyjscia , muszę mieć coś nowego...albo wyciągnę stary
Aaaa chyba wiem gdzie zgubiłam ten tel.....przymierzałam kurtkę i chciałam przywołać tż, zadzwoniłam i nie wykluczam ,ze schowałam tel.do tej kurtki
wiem, że brzydko jest się śmiać ale nie mogę się powstrzymać pewnie osoba po tobie co przymierzała tą kurtkę miała niezłą minę Mój brat kiedyś kupił żakiet w którym było 10zł ... tak sobie myślę, że może była sobie taka Konia przed nim

Cytat:
Wszystkich świętych i wyjazdy - przynajmniej to był mój powód

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dla Ewelinki chcę kupić tę sukienkę
http://www.hm.com/pl/product/07185?article=07185-A
przepiękna aż pomyślę czy Zosi nie odziać w to podczas świąt
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 20:36   #3839
karolca
Zakorzenienie

Mama d, i calkiem przystepna cena. Tak mi sie wydaje.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-03, 20:56   #3840
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mama d, i calkiem przystepna cena. Tak mi sie wydaje.
bardzo! 60zł to bardzo niewiele jak na eleganckie ciuszki dla maluchów. Jak przechodzę koło sklepu z takimi luxusowymi ciuszkami to tam sukieneczki kosztują po 300zł :O wiem, że to ekstremum ale na święta każdy chce ładnie wyglądać, a może sukieneczkę wykorzystamy też na roczek
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości