|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
bo moja zjadla czerwona swiecewa, a drewnianymi raczej uderza i rzuca...
|
|
|
|
|
#1382 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Kupiłam mu nawet mate wodna, myślalam ze moze ona go zainteresuje, ale nie mazak wodny lata jak pocisk ![]() Musimy Moniu jeszcze poczekać na rysunki naszych dzieci. |
|
|
|
|
#1383 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-Naszą lodowke Domek opanowal o perfekcji Szarpie tak dlugo az otworzy. Mielismy fajne zabezpieczenie, ale moja mama jak ostatnio siedziala z nim caly dzien, nie umiala jej otrworzyc i wyrwala blokade A lyzeczki wyciaga sobie z szuflady, w prawdzie nie widzi zawartosci, ale wstaje na paluszkach i grzebie az wygrzebie![]() -Krowa? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I rowniez zbieram na nowe cycki Kiedys wezme w kredyt i tyleNie dzialaja mi polskie znaki ![]() Domek dzisiaj byl u mojej mamy, a ja pomagalam mojemu tacie na budowie. Zmarzlam jak diabli brrr! |
||||||||
|
|
|
#1384 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Cytat:
![]() - chyba jeszcze niestety nie, bo dolna trójeczka już tuż tuż ![]() - jeszcze się nad Maxi Cosi Tobi zastanawiałam. Bardziej mi się nawet podobał z wyglądu i różnych bajerków, ale przeważyła różnica w ilości miejsca. Na korzyść Romera. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Daleko przeokropnie, fakt. Ale przecież miałaś tu jakieś biznesy ![]() 2. Ubawiłaś mnie Teliczku ![]() Nie ![]() Bajerancką w sensie samego materiału, a nie koloru Wzięliśmy jakiś taki najdelikatniejszy i najbardziej naturalny podobno. Bo jak już się zdecydowałam na ten fotelik, to się okazało, że są 4 różne wersje tapicerki do wyboru (różniące się jakością materiału i ceną) i znowu dwa wieczory zmarnowałam na czytanie o nich i wybieranie Ale co ja Ci tłumaczę, przecież też pewnie wybierałaś
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Monia rysuje. Uwielbia rysować. A jak nie rysuje to pakuje kredki do wiaderka i transportuje z miejsca na miejsce. Rzucać tez rzuca, ale wie do czego służą.
|
|
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik co Ty tu robisz o tej porze?
|
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie straszcie mniejszymi piersiami po karmieniu, jeszcze o dwa rozmiary... Toż ja wklęsłe będę mieć
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() natomiast jesli nie jestem w stanie go zrozumieć, to się denerwuje, ale śpiewem, tańcem i innymi wygłupami odwracam jego uwagę, bo przytulic się nie zawsze da. ![]() Emil złapał katar . trochę temparatury było ale ok. wydaje mi się że to na zęby, bo dziś rano obudził się i zaczął płakać nie dając się uspokoić. dałam nurofen i spi do tej pory![]() wczoraj pojeczhaliśmy kupic mu buty na zimę. coś tam wybraliśmy. nałożyliśy i Emil w ryk ani kroku nie chciał zrobic.w moich oczach przerażenie, bo już czas by nosił cieplejsze butki a on stoi jak figura ogrodowa. mówię do męza: wyjmij ciasteczko może przyjdzie do ciebie. emil nie chciał. w końcu(ponieważ to był duży sklep z wieloma regałami i ogromną przestrzenia do biegania) wpadłam na pomysł żeby pograc z nim w chowanego.Emil uwielbia ta zabawę. i ruszył. najpierw nieśmiało,a potem biegał jakby te buty miał już od zawsze. sa za kostkę więc pewnie w tym tkwił problem. Misssion accomplished ![]() Patik: Witajcie o tak nie ludzkiej porze dla mnie ( północ) Polecę o sobie: Mamy armagedon w domu. Otóż od dwóch dni zachowanie sary bardzo odbiegało od normy, ciągle płacz, ręce, rozdrażnienie, każdy dźwięk jej przeszadzał, piszczała, nie spała, oczy ja narkoman. Dzisiaj było apogeum. Rano obudziłam sie z bólem gardła i głowy, osłabieniem. Sara cały boży dzień przepłakała noszona. Na spacerze godzinę siedziała osowiała. Myślałam że ją coś boli, gardło. Byliśmy na izbie przed wieczorem, osłuchowo czysto, gardło i uszy też. Nie widzi nic złego. Pewnie zęby. Nurofen w dzień dawałam, żadnej reakcji. Myślicie że to duże rozdrażnienie po szczepionce? mija 7 doba.. Po przyjechaniu z izby 2 godziny się szarpaliśmy żeby usnęła.. 4 jej wychodzą już dosyć długo, ma je na wierzchu juz od jakiegoś czasu, tylko jakoś w górę nie idą. Nigdy na zęby tak się nie zachowywała. Teraz nie śpię, bo mi się pogorszyło, a tż ucho mocno boli od kilku dnii ( dopiero sie przyznał ) i pojechał przed chwilą na izbę. No armagedon. I ja zaczytana w blogu chustki, melancholia i nastroje takie mnie dopadły...ale nie mogę sie oderwać. Ja mam problem z sarą z tv, za dużo jej pozwalam. Mam wyrzuty sumienia. Muszę to zmienić. Jakie klocki duplo polecacie? jeszcze żadnych nie mamy i chcę kupić..? he? I: Carmela i Brumek ( czy ktoś jeszcze ma?) macie te skoczki tonity czy jak je się zwie..myslałam o zakupie.. sprawdza się? bawią sie dzieci? Ale mi pęka głowa. Martwię się o Małą. Jeszcze 4 dni i wracam ze zdwojoną siłą. |
|
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
Antek tez dobrze wie do czego sluza kredki, ale niestety najwieksza frajde ma rysujac po podlodze, wiec kredki sa chowane przed nim...
Dzien dobry. |
|
|
|
#1390 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Pozaznaczałam sporo, zostało z tego niewiele ![]() Teraz tak na szybko tylko wpadam. Wczoraj u teściów byliśmy, ale pomarudziłam w klubie więc już sobie daruję Cytat:
to super! Cytat:
poruszająca, piękna histroia! w ogóle to nasze pokolenie nie może narzekać, dziadkowie przeżyli niewyobrażalne rzeczy, chyba możemy się cieszyć że żyjemy w dość spokojnych czasach. Moi dziadkowie sporo opowiadali wojnie, jeden dziadek był oficerem w AK, drugi walczył w partyzantce, 300 km przez lasy, w zimie, szedł ukrywając się, żeby do babci wrócić... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() najnowszy nabytek mam taki, właśnie czekam aż przyjdzie Cytat:
spoko, mnie się wiele nie zmniejszyły, ale inna sprawa że nie miały się z czego zmniejszać w ciąży był 70e, przed ciążą i po karmieniu 70dd albo 70d, więc bez szału
|
|
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehhh, zapomnialam Patik, ze Ty zdjec nie widzisz... chodzi Ci o taka np. krowe dmuchana, na ktorej sie siada i skacze? Jesli tak, to Antek ja lubi, dziewczyny zreszta tez. Ania zamawiasz biustonosze przez internet? Mierzysz sie wg tych instrukcji na stronie? I jest ok? Jakos sie boje, wydaje mi sie, ze ja musze przymierzyc. Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-11-04 o 10:46 |
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja polecam biustonosze Fantasie czy jakoś tak.
na forum biuściastych bardzo polecają.Według ich tabel zamówiłam o 10cm mniejszy i jest super najlepszy stanik jak w życiu miałam. Zupełnie inaczej wyglądam http://dobrana.iai-shop.com/Jak-dobr...nfo-pol-4.html |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko
jaki kupiłaś rozm pampersów? bo M wczoraj był ale podobnie jak u Telika tylko 5 i 6 były więc odpuściłam Ale Antoś ma fajną krówkę a te jego oczkaEdytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-11-04 o 11:12 |
|
|
|
#1394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Patik mój ma taką krowę i baaaaardzo ją lubi ![]() zdrówka my wróciliśmy z basenu, mały padł już w samochodzie, gotuję rosołek, po południu może spacer? ale miało być słońce, a tu lipa jakaś za oknem :/ zobaczymy ![]() zbliża się wtorek, dzień rozpoczęcia mojego WIELKIEGO sprzątania
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-04 o 11:55 |
|
|
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zdrówka dla chorowitka Patik, Dominik bardzo lubi tego skoczka, sam na niego wskakuje i skacze, aż spadnie Miłej niedzieli! |
||
|
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nie raz wyrywalam jej z zacisnietej szczeki...---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
mi spadly o rozmiar. czyli z B do A a nadal karmie przeciez!!! sprawdzalam nawet na stronach brafitterskich i... mam A w porywach B... 65A... jak dziecko z gimnazjum
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-11-04 o 12:06 |
||
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Antoś słodki! Kupuję przez internet, na stronie Ewy Michalak jest kalkulator dla jej biustonoszy, bo ma ciut inaczej niż inne, i jest ok. Raz tylko wymieniałam ale dlatego że sama się źle zmierzyłam. A inne (Panache itp) kupuję z kalkulatora który kiedyś wstawiałam (rozmiarówka brytyjska) Z tym że wiem jaki fason będzie na mnie dobrze leżał, a jakiego unikać. Trochę różnych mierzyłam przy okazji zakupów w outlcie w Sosnowcu, tam też można świetne znaleźć, i taniej ![]()
|
|
|
#1398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Się witam
![]() Co za pogoda ![]() Cytat:
Krzyki, cierpienie, kosmos. Nawet trójki tak nie bolą. Aha, i najgorsze dni to były też tuż, tuż przed przebiciem się na powierzchnię.My mamy skoczka-osiołka. Bez szału jest na razie. Cytat:
Jak dopadnie do jakiegoś flamastra, to ja mu kartkę daje, a on po podłodze, po sedesie, po bidecie ![]() Cytat:
![]() Antoś
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Ja ci oddam ze 2 rozmiary, chcesz?
|
|
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Widzę jakies apogeum ząbkowe na wątku zapanowało. U nas dopiero dwójki dolne idą więc jak czytam o tych czwórkach, trojkach ile bólu to przynosi a to jeszcze przed nami...... ![]() Od kilku dni mam nieznanego pochodzenia nerwa. ogólnie bez kija nie podchodź. Z tż się ciągle spieramy Na domiar zatrzasnął wczoraj kluczyki od auta w aucie - 180zł otworzenie drzwi ale myśl, co by było gdyby tam byla Ala przyprawia mnie ciągle o ciarki i dreszcze. Dopiero się miesiąc zaczął a ja już marzę by się skończył.... Agulaa nie wiem czy pisałas, ale którędy dokładnie cieknie Ci ten bidon? Przez słomkę, czy przy gwincie....dziwne by aż taki egzemplarz Ci się trafił.... Z pampersami nie pomogę, bo u nas dady rządza i nie mamy takiego problemu. Zresztą moja mało pije, w nocy wcale więc nie ma co się przelać. Madziulka a u Szymka poranne rewolucje kupkowe się skończyły? Aga Antoś na tym zdjęciu rewelacyjny, przystojny, "wymężniał" od ostatnich fotek jakie widziałam ![]() U nas kredki służą zarówno do rysowania po kartce, stole i podłodze ale i do rzucania i jedzenia Myha jak proces nauki samodzielnego zasypiania Martynki? Zazdroszczę, że się za to wzięłaś....u nas usypianie na rękach a i tak trwa najczęsciej ok godziny. Nie mam w sobie póki co takich pokładów cierpliwości i sił na wieczór, by się za to zabrać... Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-04 o 14:12 |
|
|
|
#1401 |
|
Zadomowienie
|
Patik, ja też stawiam na zęby. Ida zachowywała się wczoraj podobnie. Pierwszy raz widziałam swoje dziecko osowiałe, smutne, aż mi serce ściskało. A jak dziś ma się Sara?
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara bardzo lubi sie gibać, ale jest jeszcze za niska i nie dosięga nóżkami do ziemi, trzeba ja trzymać żeby nie fiknęła
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
przeslesz poczta czy odbiór osobisty
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- kinga spi od 12:00... chyba jedna drzemke bedzie miala skoro tak jej dobrze idzie
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak bez cytowania i tyle co o sobie to nie wypada A Magister bezrobotna i chyba muszę się zabrac za poszukiwania pracy bo co prawda teraz jeszcze mam zasiłek z UP ale pol roczku szybko zleci a no i chyba już bym trochę 'odpoczęła' od pieluch A Lenka 2 tygodnie temu przeszła trzydniówke, koszmar jakiś jeszcze w dodatku byłam sama w domu bo tż w delegacji a ona zdrowa jak ryba byla, tylko gorączka ![]() No i nie wiem czy pamiętacie jak pisałam ze się martwię ze nie siedzi, ani nie raczkuje itd. Wiec poszlam do rehabilitantki i niby L. ma słabe mięsnie skośne brzuszka i musimy ćwiczyć vojtą. Straszne te ćwiczenia, w ogole nam nie wychodzą myśle czy by nie sprawdzić tego u innego lekarza bo mi nie pasuje zeby skośne miała słabe, bo skoro ona super fika na boki to jak ![]() ela witaj |
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Patik my mamy taką farmę http://allegro.pl/lego-duplo-6141-mo...740848265.html i to jest Agaty ulubiony zestaw, mamy jeszcze pudełko. Na gwiazdkę dostanie http://allegro.pl/lego-duplo-dom-rod...767147079.html
A ja właśnie szukam dla Agaty cymbałków Co do telewizji dzieci do 3 rż nie powinno jej oglądać wcale. Jego układ nerwowy nie jest do tego gotowy, za dużo tv powoduje nadpobudliwość. Dziecko przeżywa to co w tv całym sobą, napinają się mięśnie, grmadzi się napięcie, które musi się gdzieś potem wyzwlić. Ale ja dobrze wiem, ze czasem ptrzeba kilku chwil dla siebie, a tv działa świetnie, dlatego osobiście uważam, ze 5-10 minut raz na jakiś czas strasznej krzywdy nie wyrządzi. Bo tv sama w sobie nie jest zła, byle mądrze i rozważnie, nie za dużo i nie za wcześnie. A teraz ide spać |
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Patik:
Crazy dzisiaj już o niebo lepiej, nie płakała, bawiła się i spała w dzień 3 godziny. Wprawdzie jak wstała przed 6 rano to ja się słaniałam na nogach myśląc jak przetrwać ten dzień (poszłam spać o 3.30 ), ale potem odżyłam i było ok.. Scio świeetne te klocki 'rodzinKA". A tam nie ma za małych elementów? nie ma ryzyka połknięcia? siakieś takie małe się wydają.. no ale chyba kupię jak wszyscy zachwalają, tylko nie wiem czy sara jeszcze nie za mała.. Sara kredkami też nie maluje, co najwyżej rzuca i gryzie. Znikopis tak samo, więc schowałam i czeka na stosowny wiek właścicielki. Scio dokładnie sara właśnie przeżywa tv. Napina mięśnie, rękami przewraca zaciskając pięści. Ale robi tak też jak coś ją zachwyci, spodoba się w zabawie. I tak podczas oglądania teledysków na for4tv ma takie które: tańczy, smieje się. Płacze Są jej obojętne. Ja wiem ze ona to przeżywa i nie wpływa to dobrze na jej rozwój itp itd. Już wprowadziłam szlaban powoli. Alibany 180 zł OMG a nie było inego sposobu? chyba spec zdarł i to grubo za taką usługę. W piątek w ciuchu kupiłam CIĄŻOWĄ spódnicę jeans do kolan za 4 zł. Nie mogłam jej zostawić Najwyżej sprzedam na all bo rozmiar chyba na mnie byłby za duży. pozdro |
|
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff...chwila dla siebie...
SCIO ja tez robie podyplomówke Jeszcze nie wiem jak to wszytsko sobie zorganizuje. najlepsze, ze termin porodu wychodzi mi na 13 czerwca a 23 czerwca mam egzaminy i potem obrone Podobno sa elastyczni i nie bedzie na szczescie problemu z innym terminem w razie WALIBANY dzisiaj Martyna usnela mi przy butli. Po prostu padła. Musze wreszcie uczyc ja samodzielnosci bo nie dam rady potem z 2 na rekach. Jeszcze musze cos zrobic z faktem, ze pół nocy śpi ze mna ![]() Cycki? Nawet nie wypowiadam sie na temat moich worów...Po drugiej ciazy nie chce nawet wiedziec jak beda wygladac. pewnie bede musiaął uwazac, zeby ich sobie nie przydeptac... |
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
cos dla wampiromaniaczek http://multikino.pl/pl/wydarzenia/ma...aga-zmierzchu/ (chyba pojde, najwyzej sama
) i tolkienomaniaczek http://multikino.pl/pl/wydarzenia/ma...-pierscieni-2/ (męża namówic nie moge, cos mu sie nie chce, a sama na to nie bede szła...)
|
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
Szukałam dzisiaj 4 h w CH kombinezonu dla Szymonka i nie znalazłam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

bo moja zjadla czerwona swiecewa, a drewnianymi raczej uderza i rzuca...

A ten jeden jakie ciasteczko 

ale siedze i jestem na bieżąco 
Ubawiłaś mnie Teliczku 

. trochę temparatury było ale ok. wydaje mi się że to na zęby, bo dziś rano obudził się i zaczął płakać nie dając się uspokoić. dałam nurofen i spi do tej pory
I tak leżała i się nie ruszała, jakby się bała, że jak się ruszy to ja zniknę 
zębole