|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Nie martw się, nie będziesz, wszystko pójdzie na kosmetyki włosowe
![]() ![]() Cytat:
Albo cierpliwa pielęgnacja Zniszczone włosy na początku pielęgnacji lubią się dzielić na takie cienkie pasemka,ale z czasem potrafią łączyć się w grubsze pukle. No, chyba, że takie drobne loczki to po prostu twoja uroda, wtedy pozostaje tylko pokochać
|
|
|
#73292 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
edit:moje włosy po odgnieceniu,wiem wiem,że to wygląda śmiesznie(to czarne ) ale dzisiaj mam wybitnie nie wyjściową twarz,a moja obsługa programów jest godna pożałowania
|
|
|
|
|
#73293 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
podchodzę do suszarek jak pies do jeża, bo ich nie używałam, żadnych - tylko kilka razy na basenie nieraz dosuszałam tymi przyczepionymi do ściany. susząc włosy przykładasz dyfuzor na chwilę i zmieniesz miejsce czy robisz nim jakis ruch? |
|
|
|
|
#73294 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam nowe loczki
Mnie marzy się powrót do moich gęściochów ale myślę, że to nieosiągalne. Za dużo lat wypadania. odzywaj się częściej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ach, cudo uwielbiam Twoją objętość i skręt ![]() Cytat:
![]() i też lubię objętość ![]() Cytat:
![]() ale powiem Ci, że ja za swoje wizyty płacę góra 20 zł ![]() Cytat:
![]() na kręcioły mogę patrzeć godzinami, zwłaszcza na takie jak Twoje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rzadko związuje włosy gumką, choć czasem się zdarzy. Jednak zawsze po zdjęciu gumki bolą mnie cebulki i skalp. Cytat:
![]() dziękuję w moim imieniu |
|||||||||||
|
|
|
#73295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na wątku o pielęgnacji wlosów ogolnie był poruszany temat BD, podobno jest w nim coś nie tak z pH. Kascysko o tym chyba pisała, jezli jest ktoś ciekawy polecam poszukać
|
|
#73296 |
|
EDUkator
|
No tak, nie przemyślałam tego
|
#73297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po wczorajszej spóźnionej imprezie Halloweenowej zafundowałam sobie porządny SLS, co by zmyć wszystko, co wczoraj nawaliłam na te włosy (kremy prostujące, żele - byłam gnijącą panną młodą i chciałam mieć jak najwięcej strąków ), walnęłam Isanę oil, Pilomax z ekstraktem z henny - ostatnio zrobił mi mega przytłuszcz, ale to po myciu odżywką + sowicie podlałam go olejem i teraz mam takie pokręcone włosy, że łojejku! jak będzie fajnie palnę zdjęcie!
|
|
#73298 |
|
Przyczajenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=PLbGA3CdCm4&feature=plcp znalazłam to o bd
|
|
|
|
#73299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może ja jednak jestem prosta, ale niezadbana?W załączniku pokazuję zdjęcie.
|
|
#73300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo prosta to na pewno nie jesteś
|
|
#73301 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Od kilku lat jestem świadomie kręcona a i tak ciągle jeszcze coś mnie zaskakuje Cytat:
![]() Dyfuzor u mnie poszedł w odstawkę ostatnimi czasy. W mojej wiecznej walce z nadmiernym puchem (mam bardzo porowate włosy) dopiero od niedawna stosuje metode niedotykania nim włosy wyschną. Tłuczone to było prawie na każdej stronie wątku i każdej nowej zakręconej ale chyba musiałam do tego dojrzeć teraz, po nałożeniu stylizatora i ugnieceniu włosów, wieszam suszarke na haczyku, cieple powietrze wieje sobie w eter, ja staje w pewnej odległości na jego torze i delikatnie poruszam spuszczoną głową, powietrze sobie przepływa między puklami i dosusza skóre głowy. Zajmuje mi to około 10-15 minut. Moje włosy są bardzo podatne na odkształcenia, po dyfuzorze miałam je pogniecione, takie kwadratowe loki, no i puch był więc odstawiłam. Mam Remingtona od kilku lat, takiego http://nokautimg4.pl/p-7d-ba-7dba767...ton-ti2000.jpg Cytat:
ale chociaż firma remington nas łączy ![]() Cytat:
Też walcze z wypadaniem.Cytat:
mam wrażenie że jest bardziej łagodny od babuni, skóra głowy nie jest tak ściągnięta po suszeniu włosów jak po babuni. Ja mam do włosów jasnych, naturalnych i farbowanych, z octem jabłkowym.Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#73302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie takiego. Tylko, że ten model ma różne końcówki (dyfuzory). Ja mam trochę droższą ale z tym większym na zdjęciach poniżej. Ma dłuższe te bolce niż ten na górze na zdjęciu. Chyba załapiesz o co mi chodzi:P Chyba, że jak klikasz na linka i od razu masz zdjęcie to mam dokładnie taki jak na fotce. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Ja Ci polecam umyć głowie, nałożyć po umyciu i odżywkach ds trochę bs, żel i ugniatać w koszulkę z głową w dół i poczekać na suchary do naturalnego wyschnięcia. Zwykła suszarka rozwiera i rozprostowuje każde włosy....Plucking też się nie u każdego sprawdza. Mi często prostuje i spłaszcza włosy na górze. Robię jak chce żeby szybo a naturalnie wyschły. W innych przypadkach tylko dyfuzorek
Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-11-04 o 14:20 |
||
|
|
|
#73303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#73304 |
|
Raczkowanie
|
Z okazji niedzieli zamiast umycia włosów, reanimowałam psikając moje suchelce mieszanką jantar + odżywka b/s joanna mleko i miód. Całkiem nieźle się ułożyły i mogę w spokoju przechodzić niedzielę.
Teraz czekam cierpliwie na paczki i zaczynam działać.![]() Słuchajcie dziewczęta, czytam że większość z was myje włosy 2-3 razy w tygodniu, jak wy to robicie? Ja niestety tak się przyzwyczaiłam, że myję je praktycznie codziennie rano przed wyjściem do pracy. Co prawda zawsze prostowałam je na szczotce i może dlatego miałam wrażenie, że drugiego dnia były średnio świeże i jakieś takie przyklapnięte.. Ciekawa jestem jak to będzie z kręciołami, może jakoś nauczę się myć je wieczorami i przesypiać noc bez całkowitego rujnowania fryzury.
|
#73305 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73306 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Plucking u mnie działa, miałam nawet lekkie fale przy głowie, ale gdy zaczęłam je delikatnie (!) suszyć, w efekcie otrzymałam włosy takie jak na zdjęciu. Cytat:
Pamiętajcie dziewczyny, że ja dopiero od tygodnia wydobywam fale, więc jeszcze dużo pracy przede mną
|
|
#73307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurcze w takim razie czym moge myć te włosy? Czy hipp też będzie miał podobny wpływ jak bd? Odżywki odpadają bo po nich też słyszałam włosy lecą. Wiem że moje wypadanie może mieć powiązanie z hormonami, w tym tygodniu wybieram się do dermatologa, ale myślę że szampon też mogłabym stosować jakiś inny który nie przyczyniałby się do wypadania... Co polecacie?
|
|
|
|
|
#73308 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja np używam babydream fur mama już od tygodnia i naprawdę jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#73309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#73310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aaa, kocham glutka lnianego, jeszcze trochę mokre i muszę dostylizować 'ogon', ale patrzcie :
|
|
#73311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pati najs ![]() dodałam zdjecia do codziennika |
|
|
|
|
#73312 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zdania, że ten rulonik pod uchem zdecydowanie nie jest falą, tylko regularnym lokiem
|
#73313 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
spokojne falki Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#73314 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Wcale nie robię wszystkiego, żeby się nie uczyć
![]() Ktoś pytał o to, co zrobić, by więcej włosów stanowiło fale, żeby falki nie były zbyt drobne. U mnie najpiękniejsze wychodzą gdy: - mam podcięte końcówki - włosy są nawilżone i szczęśliwe - płukanka z lipy Cytat:
![]() Cytat:
. Co to obciążenia olejami, chyba masz racje - na moje to olej nie jest dostatecznie domyty, hm? Nie za dużo go nakładasz? Trzymam kciuki za nową pielęgnację! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kocham ten Twój rulon za uchem!
|
|||||||
|
|
|
#73315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki
|
|
#73316 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#73317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będę się wykłócać, wiecie ze jestem "farbowany lis"... Robiłam w lipcu trwałą, dzięki niej są o niebo bardziej podatne, chociaż kształt skrętu pozostał jak najbardziej mój, tylko "bardziej" Cytat:
On to czuje i się cieszy ![]() Facet jak nic :P |
||
|
|
|
#73318 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() (i ja mam takie marzenie, choć przy obecnej mojej objętości - a raczej jej braku - raczej powinnam podciąć, niż zapuszczać Cytat:
Odnalazłam Twojego posta o piance po to, żeby skojarzyć datę, kiedy ją kupiłam, co miało pomóc w ustaleniu, czy skład sie zmienił ostatnio, czy taki już był przedtem. Na bet. kok. nie zwróciłam uwagi, nie wiem, czy ona mi szkodzi, czy nie - ale jej zawartość w tej piance na pewno nie ma u mnie wpływu na wypadanie, nie nakładałam przy skórze głowy nigdy, zresztą używam jej rzadko. Wolę ją od opłakiwanej tu Isany pomarańczowej, bo Isana jakoś się tak trochę lepi przy nakładaniu.Cytat:
Włosy cudowne: skręt, objętość, odbicie Co tu dużo mówić, chciałabym takie... Bardzo mi przykro, że nie mam kiedy - raz, że tu miło, a dwa, że jak się angażowałam, to włosy były w o wiele lepszym stanie ![]() Cytat:
Możliwe, ze brakuje im zwykłego nawilżenia - wczoraj postanowiłam wrócić do płukanki lnianej (jak stosowałąm ją po każdym myciu było ok i pod względem wypadania, i wyglądu włosów; zaprzestałam, bo po niej włosy bardzo długo schły). I jest o wiele lepiej - nie popasemkowały się tak, jak zwykle. Cytat:
![]() Ajrisz, zrobiłaś trwałą, przyznaj się
|
|||||
|
|
|
#73319 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ach ten Twój zadziorny rulon Cytat:
![]() Cytat:
dzięki za opinię![]() Cytat:
odwiedzaj nas częściej ![]() Cytat:
wiedziałam
|
||||||
|
|
|
#73320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A weź im maskę z mlekiem owsianym trzaśnij. Nie wiem co im może dolegać, ale jak cóś pomoże to wpadniemy na trop? Nez używa nawet samego mleka owsianego KLIK tylko mniej wody |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.

nie chciałam zakładać niepotrzebnie nowego wątku a mam pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż co mogę zrobić żeby moje włosy układały się w takie grubsze loki? (chodzi mi o to, żeby więcej włosów tworzyło jeden lok). Jak na razie próbowałam układać pasma żelem i ugniatać je partiami, ale to nic nie daje
Wyglądam dość śmiesznie ponieważ na loki nie raz tworzy np tylko 5-10 włosów
Zniszczone włosy na początku pielęgnacji lubią się dzielić na takie cienkie pasemka,ale z czasem potrafią łączyć się w grubsze pukle. No, chyba, że takie drobne loczki to po prostu twoja uroda, wtedy pozostaje tylko pokochać 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jeśli dogadamy się przy kolejnej wizycie to zacznę zostawiać napiwek

ja się nie orientuję bo dopiero zaczynam mieć kręcone włosy 
kocham ten Twój rulon za uchem!