|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
My właśnie wróciliśmy od Teściów. Jestem padnięta.. ogólnie dziś mam znowu gorszy dzień. Zauważyłam, że w weekendy (które teoretycznie są wolne) czuję się gorzej niż w tygodniu,kiedy mam więcej pracy. Nie wiem czy mi się to uda, ale zaraz spróbuję nadrobić, chociaż troszkę..
A może Ktoś mi streści najważniejsze rzeczy ?
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
dziś:
1.ubrania ciązowe 2.czy robimy zakupy dla bejbika 3.szpinak 4.tycie w ciąży 5."dobre rady" ludzików z otoczenia 6.chusty na bejbika 7.ashyshqa biedna mandat dostala chyba tyle. choć pewnie przegapiłam połowę ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- one tak bez promo są, co mnie nieźle zdziwiło
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to jeszcze lepiej :d |
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
no tak.. barszczol..
![]() aaa i krokiety! ![]() ide kupić ogóry kiszone-pochłaniam spokojnie z pól kilo na dzień..
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
kupić?
ze sklepu są beee zapraszam do mnie dam Ci parę słoiczków. Kurcze smaka mi zrobiłaś a właśnie zjadłam miseczkę sałatki
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszłam po ogóry, wróciłam bez.. kupiłam rzodkiewkę i serek wiejski.. ale gdzie sa ogóry?! idę znów
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja zjadłam właśnie kanapki z kiszonymi ogórkami i pomidorkiem. jutro wizyta u gin...
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam za wizytę! ale fajnie,zobaczysz bejbika, też chcę
|
|
|
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki!!!
na którą idziesz? Pawie oczko no to świętujemy 100 dniówkę
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
aaale wam zazdroszczę, że jeść możecie
ja dzisiaj z obiadu to tylko trochę mojej przepysznej kapusty zjadłam (faktycznie po odpowiednim przygotowaniu zachowała swój piękny kolor i nie jest taka "ciapowata", tylko no... jędrna ). i mimo 3-godzinnego spaceru dalej nie mogę nic... a chcieć chcę. tylko żołądek mówi nie
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
ja powoli spaaadam,trzeba zamknąc interes i spadać do domku a póki co w domu neta nadal brak..
znajoma wpadnie więc muszę zrobić coś do amu, same ogóry to średni pomysł ![]() miłego wieczoru i powodzenia na wizycie nuna! papatki! |
|
|
|
#4635 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam
![]() Niedziela, cz. I Widzę, że Nuna znowu pierwsza była choć już nie tak wcześnie ![]() Cytat:
choć czasem się zapomnę. Sport na razie ograniczyłam całkowicie, gin powiedział żeby w pierwszym trymestrze uważać na siebie. bum bum z Tżcikiem też ograniczyliśmy baaardzo Po wkroczeniu w magiczny II trymestr mam nadzieję znowu być bardziej aktywna2) Udanych zakupów, ja na razie w swoje jeszcze się mieszcze, ale chyba też mnie czekają jakieś poszukiwania 3) Też mi się wydaje, że ten apetyt na słodkie, kwaśne czy inne smaki nie ma wpływu na płeć ![]() Najważniejsze żeby zdrowe było, chciałabym córcie, ale dla Tż i dziadków chciałabym synka, bo w rodzinie chłopa nie ma no i fajnie by było żeby córcia miała starszego brata ![]() Cytat:
Nie można tak panikować- jak są mdłości- to ojejj jak źle, jak przejdą- to też się doszukujemy negatywnych aspektów. Wszystko jest dobrze, ciesz się że mdłości przeszły ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale może być ciężko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawa jestem, też muszę pomału zacząć zaopatrzać się w ciążowe rzeczy
|
|||||||||
|
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem okropna
mąż robił kolację - jajecznicę - poprosiłam o zwykłą, bez żadnych dodatków, poza cebulką, ewent.czosnkiem. myślałam, że jak się tak umawiamy, to prosta sprawa - on zawsze daje multum dodatków, typu pieczarki, szynka, papryka itp, ale to jest teraz za ciężkie dla mnie, a na grzyby w ogóle nie mogę patrzeć - ostatnio taką zrobił to połowa byłą do wyrzucenia bo nie ruszyłam. zrobił, woła do stołu, ja ucieszona, bo całe popołudnie mi ślinka ciekła na taką jajeczniczkę ... a tam pieczarki, kiełbaska, cebula, kiełki ... oczywiście nie zjadłam, co gorsza, popłakałam się, i prawie pół godziny płakałam, mąż obrażony, bo stwierdził, że pieczarki i wędlina to podstawa, i że przecież nie dodał papryki, żółtego sera itp.... nie poznaje siebie, zareagowałam jakby to byłą największa życiowa tragedia ... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-04 o 19:45 |
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tu się produkuję ![]() 1. Na razie jeszcze nie mam żadnych ubrań ciążowych, choć muszę to szybko zmienić. Z większości spodni musiałam już zrezygnować, bo uciskają mi brzuszek 2. Zakupów dla Maluszka jeszcze nie robimy, choć czasem mega cięzko mi się powstrzymać. Z tymi pierwszymi chcę poczekać chociaż do poznania płci. Wczoraj dostaliśmy łóżeczko, jakieś kołderki, rożek i becik do wózka od brata Tż, po ich córeczce 3. co do szpinaku, to ja już podawałam swoje ulubione danie z tą zieleninką w roli głównej --->makaron penne z kurczakiem i szpinakiem ![]() 4. Tycie w ciąży- już się wypowiedziałam. Na razie jestem takie porządne 3 kg na plusie nie cieszy mnie to, ale nie mam zamiaru też się przejmować. Chciałabym przytyć max 12 kg , ale czy mi się uda wyjdzie w praniu ![]() 5. "dobre rady" ja się z nich śmieje, jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam i robię swoje ![]() 6. O tych chustach kiedyś słyszałam, pewnie wygodne ale chyba trzeba dobrze poznać technikę żeby krzywdy maluszkowi nie zrobić... ![]() 7. Ashysqa ojjj współczuję, trzeba było ich na litość na ciążę wziąć
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych chust to też tak uważam, że to super sprawa. Po pierwsze wygoda, a po drugie bliskość.
Jedyne obawy to to, że będę miała problemy z wiązaniem. Ale nie ja jedna jak widać będę miała swój pierwszy raz z nimi, to jakoś damy radę ![]() Na razie jestem na etapie czytania opinii o chustach bo nie wszystkie nadają się od pierwszych dni życia. lonely_lady fajnie by było tylko tyle przytyć i nie dosyć tego mój brat ważył 4,1 kg![]() Ale największym hardcorem jest moja kuzynka. Przytyła 0,5 kg! Urodziła córę 4,3 kg ![]() vil84 Biedna Ale nie Ty jedna tak reagujesz. Mąż chciał Ci dogodzić byś zdrowo jadła Albo najprędzej zapomniał, że nie ma nic dodawać.To ja dziś taki cyrk rano zrobiłam. TŻ zbiera się do pracy, a ja w histerię, żeby został ze mną i nigdzie nie szedł. Biedny nie wiedział co ma zrobić i się popłakał, bo chciałby zostać, ale nie może
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-04 o 19:49 |
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam fajne aukcje na all. U tej samej osoby bluzki i pasy ciążowe. I kurcze ma bardzo dużo negatywów. Więc chyba nie zamówię bo ja to lubię przyciągać "dziwnych" sprzedających z którymi są same problemy |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam ze 2 i kilka takich torebkowych w pracy, ale już mi przeszło.Teraz mam ochotę na piwo ![]() Też mam ochotę, ale coś chyba nie bardzo mogę jeść bo później cały czas czuję je, odbija mi się i takie tam. ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Zapraszam, może masz blisko?
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jak krzyczę to mi mówią, że to , że jestem w ciąży to nie moge sobie pozwalać na swoje ,,fochy". A TŻ bym pochwaliła za chęci, bo u mnie niestety ale sama sobie musze przygotować. Mąż mi zrobił kanapki tylko 2 razy w życiu.---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- to ja JESZCZE TŻ akcji nie zrobiłam ![]() Najczęsciej młodszemu bratu
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Kawałek mam z Rybnika
![]() O jaaa ![]() Mam też ochotę na bułkę z pomidorem i jajko i nie wiem co jutro na obiad ![]() A co do "akcji", które można zwalić na hormony to ja nie miewam bo ogólnie mam charakterek i szybko się wściekam... od zawsze Więc niestety ja się ciążą nie wytłumaczę Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-11-04 o 20:00 |
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
nuna u Ciebie jest 51 dni więc jeszcze 49
ale jak już Ci pisałam od 10tc szybko leci
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

24zł za 63cm, większa za 45pln.

za wizytę! ale fajnie,zobaczysz bejbika, też chcę

Skoro Tobie mija 100 dni to mi chyba też 

choć czasem się zapomnę. Sport na razie ograniczyłam całkowicie, gin powiedział żeby w pierwszym trymestrze uważać na siebie. bum bum z Tżcikiem też ograniczyliśmy baaardzo 

No ale jem mniej niż zwykle bo nie mam ochoty

a ja tu się produkuję
Ale nie Ty jedna tak reagujesz. Mąż chciał Ci dogodzić byś zdrowo jadła
ale w ciąży zjadłam tylko z 3 łyżki jak TŻ jadł.