|
|
#4771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Brzuszek już coraz większy . Taki okrąglutki powoli się robi, jak ubiorę jakąś przylegającą bluzkę to już widać, że nie jest taki płaski, a mój Tż to już w ogóle mówi, że widać bardzo ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciukasy!
|
|
#4773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
eliza ja też mam czasami takie myśli ale szybko je od siebie odrzucam
dziewczyny a wiecie że po wypiciu 4 czy 5 piw BEZalkoholowych ma się w organizmie tyle samo promili co po zwykłym półlitrowym?
|
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny za pocieszenie
Zadzwonie dzis do ginia i przeloze wizyte, dla wlasnego zdrowia psychicznego. Najsmiejszniejsze jest to, ze zawsze Was pouczam jak czytacie w necie i sie nakrecacie, a sama popelniam te same bledy. Do wczoraj mialam super nastawienie - ze na pewno jest wszystko ok i az sie sama sobie dziwie, ze tak mi sie zmienilo. Wezme sie w garsc .. ale na wczesniejsza wizyte pojde. Ciekawe jak sie zaklada blokade na te stronki w necie, ktorych zadne ciezarne nie powinny czytac ![]() A propos powiedzenia o ciazy w pracy, to ja powiedzialam od razu, jak tylko beta wyszla dodatnia. Od 19wrzesnia jestem na L4 i bede do konca ciazy. U mnie w sumie nie ma az takiego problemu, bo na szczescie nie pracuje w korporacji tylko w technikum Dyr mi pogratulowal i od razu wrzucil na zastepstwo zone swojego kolegi Mam nadzieje ze bede miala dokad wracac
|
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza no to mi,,poprawiłaś" humor bo mi objawy tez znikły... mam wizytę dziś o 15.15... dam Ci znać co i jak... ale to z tym poronieniem...
ja się przespałam godzine bo nie dałam rady chodzić...
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze 300 wiadomości i nowy wątek
![]() Trzeba wymyślić jakiś zarąbiaszczy tytuł
|
|
|
|
#4778 |
|
Raczkowanie
|
eliza
jak chcesz być spokojniejsza zmierz rano zanim wstaniesz temperaturę w pochwie, jak będzie ok 37 to możesz być spokojna, choć to kiepska metoda jeśli nie mierzyłaś temp wczesniej ale tak mi sie przypomniało bo ja w drugiej ciąży (pierwszą straciłam) przez 100 dni mierzyłam po przebudzeniu temperaturę i dopiero następowała ulga, to był koszmar wtedy bo bałam się panicznie że spotka mnie to samo co w 1 ciąży. Do dziś mam pełen zapis wyników temp z tych 100 dni ![]() nie martw się na zapas, ja też w chorobie nie miałam mdłości, tj dużo mniejsze i się martwiłam, potem uderzyły ze zdwojoną siłą, teraz odpukać zaczyna być lepiej ale wierzę że z dzidzią jest ok, musi być i kropka! lonely dobrze że się zdecydowałaś powiedzieć bo nawet jeśli nie zechcą Cię przez to to będą znali powód odmowy a kto wie, może jeszcze kiedyś otworzą się przed Tobą drzwi w tej firmie, tego nie wiesz. A jak tak po prostu odmówisz to jakoś tak pretensjonalnie wyjdzie moim zdaniem i trudniej byłoby "zapukać do ich drzwi" jeszcze kiedyś Mysia mysz ja też przy kompie pracuję ale w firmie sami od siebie mi nie zmniejsza do 4h, Ty o to jakoś zabiegasz czy faktycznie z urzędu tak bedzie u Ciebie i nikt nie ma z tym problemu? ja przytyłam w 1 ciąży 24 kilo i niestety spadło tylko 10, nie mogę sie nadziwić opowieściom że kilogramy spadają w parę miesięcy i to 20 czy 30, to dla mnie jakiś matrix. A chodziłam na spacery z wózkiem po 10, 15 kilometrów dziennie i nie objadałam się a dopiero po roku po ciężkiej diecie wróciłam do wagi, ech, zazdroszczę tym co kilogramy lecą same, dla mnie to nieosiągalne, nigdy ani pół kilo nie schudłam bez wysiłku ![]() a teraz zaczyna się bo 2-3 kilo już nabylam a zaczęłam 12 tc (tj. 11tc 1 dzień to ja mówię że 12 )a alko nie lubię to i nie mam ciągotek ale moim zdaniem troszkę na smak jak ktoś lubi żadnej krzywdy dziecku nie zrobi, matki niektóre piją jak smoki alko w ciąży i też potrafią urodzić zdrowe dzieci, fakt że to już jest masakra zapijać się w ciąży ale pokosztować kapinkę, czy wisienkę, czy łyczka to nic takiego, nie ma co wariować moim zdaniem |
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolki w ludziki się zamieniają a mamy o swoje maleństwa dbają-maj, czerwiec 2013.
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Majowo-czerwcowe mamusie głaszczą swoje brzusie a one rosną okraglusie
|
#4782 |
|
Rozeznanie
|
Dziendoberek Mamuski
![]() Rany jakie Wy macie tempo,nie nadarzam normalnie :/ Nawet nie czytalam wszystkiego co dzis napisalyscie,bo do wieczora by mi zeszlo... Witam nowe Mamuski Trzymam za wizytujace dzisiaj Mamusie ![]() Dziewczyny czy Wy tez tak macie,ze przy kazdym poczatku nowego tygodnia pobolewa Was brzuch? Bo ja w sumie od poczatku tak mam ze co niedziele zaczyna sie pobolewanie,i tak trwa 2 dni i nie wiem czy to normalne czy nie,martwie sie tym,choc usg pokazalo ze wszystko jest dobrze:/ A pisalyscie wczoraj o zapominalstwie ciazowym...otoz pierwszy raz w swoim zyciu spalilam wczoraj obiad,a gotuje juz 14 lat,co sie ze mna dzieje Przytylam od sierpnia 3kg,ale w moim przypadku to nic strasznego,bo mialam niedowage:/ Od dawna chcialam troche przytyc,a teraz nareszcie bede wygladac jak czlowiek ![]() A to moj brzusio w 13 tyg,przed sniadankiem ( przed ciaza byl doslownie wklesly!)Chcialam cos jeszcze napisac,ale stracilam watek,bo zadzwonila kumpela i sie rozkojarzyłam :/ A sorki nie zdarzylam wyczyscic lustra,bo spieszylam sie na sniadanie,a fotka byla robiona na zyczenie kumpeli i dlatego tak wyszlo :P
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-05 o 12:34 |
|
|
|
#4783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przewrotnie i jak na razie nieprawdziwie jeśli chodzi o mnie: 'pierwsze wizyty za nami - jesteśmy super-mamami (maj, czerwiec 2013)' 'widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki - mamusie maj, czerwiec 2013' |
||
|
|
|
#4784 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie!
![]() no wiesz... jak to się mówi - bez pracy nie ma kołaczy. u mnie analogicznie by było: bez picia nie ma siku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale to wszystko zależy... ja się dobrze czuję i nawet jeśli miałabym prawo do skróconego czasu pracy, to póki co bym z tego nie korzystała. wszystko zależy zatem od ciebie a z tym tyciem i chudnięciem po porodzie - no cóż. to, co waży dziecko, łożysko, wody płodowe itp., to spokojnie 8kg. więc te 8 w mig znika. parę dodaktowych kg powinno też zejść w miarę szybko, o ile są to jakieś hormonalne pokłady wody czy cholera wie co. ale jeśli przytyło się więcej niż 12-15 kilo, to są to po prostu pokłady tłuszczu - z tym to już trudniej się walczy i jednej wystarczy karmić, a inna musi się katować ćwiczeniami. dlatego o ile ciąża jest w normie, to warto ruszać się i ćwiczyć już z brzusiem, pohamować apetyt na słodycze
|
|
#4785 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dodam, ze przed ciaza zawsze mialam normalna temperature 36,6. No coz, zobaczymy. Ale od jutra bede mierzyc w pochwie (czy w pachwinie?)Cytat:
|
|||
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
katherine jeśli Eliza nie mierzyła wcześniej temp to nie ma sensu takie mierzenie. Tylko może się więcej strachu najeść.
katherine a we wcześniejszej ciąży karmiłaś piersią? Cytat:
to jest świetne ![]() Inna ja mam identyczny brzusio z tym że u mnie to 15 tc wczoraj od rana już był większy a dziś miałam wrażenie że znów taki malutki może zacznę zdjęcia robić to wtedy będę widziała czy jest różnica czy nie. Bo też inna sprawa że jak idę w nocy spać bo brzuszek wielki więc może dlatego rano mi się wydaje że taki malutki jest![]() Ja umyłam włosy, zrobiłam maseczkę na twarz, wypiłowałam i wypolerowałam paznokcie, poćwiczyłam troszkę no i posmarowałam się oliwką. Mam postanowienie że będę się smarować dwa razy dziennie (uda + brzuch). No i zaczynam ćwiczenia. Na początek z 3 min takie podstawy : siedzieć po turecku i zaczynamy od glowy ![]() po piec "kołek" 5 od lewej i piec od prawej potem dociskanie broda do klatki piersiowej a potem odchylanie głowy do tylu potem dociskanie rak na wysokości biustu jakby się orzecha zgniatało na rożnych wysokościach tak zaciskać wtedy ćwiczy się klatkę piersiowa w rożnych miejscach potem siedzisz wyprostowane nogi i stopa do siebie i wytrzymać 3 sekundy potem stopa od siebie i tez t3 sek potem trzymasz stopę do siebie i np prawa noga w bok potem lewa ja powtarzałam 5 razy potem do samo tylko stopa do siebie koci grzbiet 10 razy ćwiczenia przesłała mi koleżanka (zalecił jej lekarz) więc są bezpieczne dla kobiet w ciąży. Czekam na drugą część ćwiczeń ale myślę że na początek wystarczy. No i muszę kupić piłkę bo te ćwiczenia co ostatnio któraś wysłała widać że są lekkie i przyjemne. Do ćwiczeń oczywiście muzyka relaksacyjna. I pasowałoby mi chodzić jednak CODZIENNIE na spacery. Bo neistety tego nie robię. Problem w tym że tu za bardzo nie mam gdzie. Ale może sobie wgram jakąś muzyczkę do mp3 (o ile ją znajdę i jeszcze działa) i się przejdę w około całego osiedla. Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-11-05 o 12:52 |
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
nuna, humpback - za pomysły
![]() Cytat:
brzusio fajowy
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Inna mnie brzuch pobolewał w różne dni ale "niemoc" czułam zawsze w poniedziałki
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-11-05 o 12:49 |
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
No i przesunelam wizyte na jutro .. Jakos sie udalo, choc pani rejestratorka byla mocno niekontenta. Dzis niestety moj gin nie przyjmuje
![]() No nic, do jutra daje sobie luz. Zmykam na zastrzyk.. OMG, ale mi sie nie chce... Zmierzylam temp pod pacha. Mam 37,2. Wczesniej(juz w ciazy) mialam podobnie .. Mam do Was pytanie ciążowo-motoryzacyjne. Mi moj gin powiedzial, zebym unikala jazdy po naszych polskich rodzimych wertepach (wiadomo, w miastach sa najwieksze dziury). Jak Wy znosicie takie "wycieczki", bo chyba wiekszosc tu porusza sie autem tudziez autobanem ? Ponoc to bardzo zle wplywa na maluszka.. Macie jakies dolegliwosci z tym zwiazane? Ja ostatnio sie przejechalam do przychodni i czulam jak mi sie wszystko w srodku trzesie... ![]() A jechalam ostroznie i staralam sie omijac te wstretne wądoły Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-11-05 o 12:50 |
|
|
|
#4791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do pobolewania, też tak miałam - do tego plamienia. ale przez chyba 4 tygodnie zawsze w okolicach weekendu raz zaczęło się w piątek, raz w niedzielę, i też dwa dni. ale od równego tygodnia spokój ![]() chociaż dziś troszeczku pobolewa, ale chyba źle siedziałam, za bardzo zgięta. |
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'my tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - mamusie maj, czerwiec 2013' ale mi się na rymowanki zebrało
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza coś w tym jest bo jak jeździmy czasami po jakiś dziurach to odczuwam to z 10 razy mocniej niż wcześniej.
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
taaa, mnie zawsze potem brzuch pobolewa
|
|
|
|
#4795 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Was zawsze można liczyć ![]() umówiłam się z tym prezesem na spotkanie, w poniedziałek tam pojadę i zobaczymy co dalej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2.W takim razie gratuluję zaokrąglającego się brzuszka. Ja też przytyłam tyle co Ty, wcześniej może nie miałam wklęsłego brzucha, ale był płaski. Teraz wieczorem to mam większy od Ciebie ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
moje zdanie chyba nic tu nie ma do rzeczy, bo my tu dziur nie mamy
jeżdżę do pracy codziennie 50 km w jedną stronę i nie mam problemów
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna śliczny brzuszek ![]() nuna ten mi się bardzo bardzo bardzo podoba: Cytat:
|
||
|
|
|
#4798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pocieszam się faktem, że jestem przyzwyczajona do mojej oponki to nie będzie mi przeszkadzać, ze po porodzie taka została ![]() Musze mieć jakiś pozytyw mojego wielkiego nie-ciążowego brzucha ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Mnie też się ten najbardziej podoba ![]() nuna2 Majowo-czerwcowe mamusie głaszczą swoje brzusie a one rosną okraglusie |
||
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy dobrze kojarzę, ale czy Ty przypadkiem nie miałaś możliwości słuchania bicia serduszka maluszka u siebie w przychodni, jak chodzisz na te zastrzyki ? ![]() co do jazdy samochodem to ja też teraz znoszę ją gorzej.. No i staram się ograniczać podróżowanie. Moja koleżanka, poroniła w 12 tygodniu,. W tym czasie jechała busikiem z niemiec do polski i strasznie ją wytrzęsło.. Prawdopodobnie to był powód porobnienia
|
|
|
|
|
#4800 |
|
Rozeznanie
|
Nuna szalejesz normalnie
![]() Sharp ja chce robic zdjecia co kilka tyg bo to fajna pamiatka,no i przy okazji mozna sobie porownac Specjalnie zrobilam to zdjecie przed sniadaniem i po porannej toalecie,bo tak normalnie w ciagu dnia jest wiekszy,bo wystarczy ze zjem sniadanie i juz jest widocznie powiekszony Dlatego nie chcialam robic zdjecia na "wypchanym" ![]() Mnie wlasnie zawsze zaczyna bolec w niedziele... Cloche hm wlasnie nie dzieje sie nic innego niz to co w tygodniu :mysli: Dziekuje ![]() Vil na szczescie nie mialam ani jednego dnia z plamieniem ! Bardzo balam sie tych boli przed usg,bo wiem ze czasem poronienia wystepuja bez krwawien,ale jak zobaczylam maluszka na monitorku to juz wiem ze te bole mu/jej nie szkodza ![]() Lonely nom na poczatku tez bardziej i czesciej mnie pobolewaj a teraz tak wlasnie raz w tyg,dlatego zastanawiam sie czy to normalne,zeby sie nie schizowac ![]() Hihi ja juz teraz mam wiekszy niz ten na zdjeciu,bo zjadlam sniadanko i jogurt :P Jak wyszlo z ta Twoja praca,bo nie doczytalam ![]() Humpback dziekuje ![]() Co od jazdy samochodem,to dziur u nas raczej malo a jak sie pojawiaja to Tz unika,ale jak przed ciaza uwielbialam szybka jazde,wiecie skok adrenaliny itp,tak teraz jak Tz przyspiesza to odrazu mam strach w oczach....
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-05 o 13:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

. Taki okrąglutki powoli się robi, jak ubiorę jakąś przylegającą bluzkę to już widać, że nie jest taki płaski, a mój Tż to już w ogóle mówi, że widać bardzo 
ja w dalszym ciągu około 3 razy dziennie tylko... ale fakt, jak jeszcze nie miałam mdłości i piłam normalnie, to troszkę częściej mi się chciało...

mam jeszcze różowe w domu i planuje kupic czerwone żeby im dać szansę
Ustanie objawow=pierwszy syndrom wczesnego poronienia.

może zacznę zdjęcia robić to wtedy będę widziała czy jest różnica czy nie. Bo też inna sprawa że jak idę w nocy spać bo brzuszek wielki więc może dlatego rano mi się wydaje że taki malutki jest
na Was zawsze można liczyć