Rozstanie z facetem, część XXIV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 20:03   #4141
szarak
Rozeznanie

GG do szarak
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Ty też sobie wybierasz partnerki.
wybieram ale co z tego jak widać to nie są trafne wybory bo one mnie nie wybrały...
Stary 2012-11-05, 20:06   #4142
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nothinggood Pokaż wiadomość
Każda z nas przechodzi przez ten etap smutku. Może jednak napisz, wyżal się, wypłacz. Mnie to pomaga, nie wiem jak Tobie, w każdym razie dobrze jest czasami podzielić się z kimś tym, co leży nam na duszy

Tak, ta cisza zdecydowanie jest najgorsza. A jak już przyjdzie jakiś sms - automatycznie serce zaczyna bić jak szalone... No, ale niestety. Trzymaj się
Wg mnie wygadanie się pomaga i to bardzo
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:07   #4143
szarak
Rozeznanie

GG do szarak

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
A kobiecie to pewnie faceta nie brakuje
Mnie by się już jakiś "obiekt" przydał

To chyba się odwrotna sprawa. Kolega nie chce zostać na lodzie i nie iść sam
napisz mi PW :P

no widzę że w końcu ktoś ze zrozumieniem czyta to co pisałem
Stary 2012-11-05, 20:07   #4144
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
dasz radę tylko musisz tego chcieć
Ciężko jest, gdy w domu są słodycze
Stary 2012-11-05, 20:08   #4145
tyene
Zakorzenienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;37429915]Nie było mnie tu parę dni...

Zdobyłam kontakt do tej dziewczyny, niby koleżanki mojego ex (kiedy nie byliśmy razem). Dziwne, taki pic... Serio nie sądziłam, że kiedyś tak będzie. To była szansa jedna na milion dosłownie. Chyba ktoś chciał mi zrobić prezent...

Dowiedziałam się paru rzeczy, serce biło mi jak oszalałe Te zero okłamywało mnie tyle razy Pamiętam jeszcze jego zdanie "tylko raz cię okłamałem". A on wiele, wiele razy patrzył mi w oczy podczas tych prawie 3 miesięcy i kłamał. Kłamał, nie wiem po co. Zamiast się przyznać... Moja samoocena poszła w dół Z nią niby rozmawiał DUZO, BARDZO DUZO. Ze mną nie chciało mu się, wolał łóżko Ja na prawdę nie jestem głupią dziewczyną, nieraz starałam się, by on wszystko zrozumiał, chciałam mówić prosto, by nie musiał się domyślać. Tak było zanim zerwał w zeszłym roku. Ponoć mówił jej o sobie, o swoich problemach. Przede mną był zamknięty, musiałam coś wyciągać, a on mnie zbywał. Zabolało bardzo Kłamał gdzie się poznali itd. Najgorsze, że zapytalam, czy mięli jakiś kontakt cielesny. Mi kłamał, że nie. Ona odpowiedziała, że był. Nie wiem, czy pocałunek, czy seks. Wiem, że ten człowiek, do którego czuję tak ogromną pogardę, kłamał, bo wiedział, że jeśli przyznałby się, że coś takiego było, to ja nigdy "w to nie wejdę", że to będzie "nara" na starcie. Dlatego cały czas mnie okłamywał, robił ze mnie idiotkę, histeryczkę, która się nakręciła na jeden temat i przeżywa, a nie ma co. A ja po prostu przeczuwałam prawdę...

Mam się z nią spotkać w tym tygodniu. Oby moja samoocena nie spadła do zera

Nie rozumiem, jak można być takim zerem. Widział, jak płakałam, jak mnie to boli. Pisałam mu na wstępie, jak mnie skrzywdził. A on miał to w dupie, a z nią "bardzo dużo rozmawiał o problemach", no ku.....a!!!! Później widział, jak się meczę, jak się miotam, że nie potrafię się odnaleźć zbytnio w tym "związku"... A kłamał mi prosto w oczy, tak po prostu... Myślał, że taki pieprzony z niego cwaniak... Pospotykał się z inną, zabawił, nie wyszło, to po kilku miesiącach do mnie zagadał... Później niby jak to mu mnie brakuje i inne bezdety, że mnie kocha też później mówił...Jaka to jestem najważniejsza, że na żadnej mu tak nie zależało... Co za gnój... Poużywał sobie, jakbym była jakąś dz...ą, zabawką do tego... A później zrobił ze mnie winowajcę, że ja się awanturuję, gdyż odkryłam kłamstwo i uznał, że nie chce takiego związku, że "nie tak wygląda związek". K...a, okłamywał mnie, a do mnie mówi, jak miał wyglądać związek!!! Nie potrafię tego ogarnąc, strasznie emocjonalnie do tego podeszłam, widzicie zapewne. A to już minęło 2 godziny, już to najgorsze opadło... Nienawidzę go, na prawde go nienawidzę. Nie mam w zwyczaju życzyć komuś źle, ale jeśli on potrafił tak mnie potraktować, kłamać, a mnie obwiniać, że psuję związek (bo podejrzewałam, że kłamie!!!), to ja mu życzę, aby sam tego doświadczył, tak mocno!. Zyczę mu, by miał tak zrypanie w życiu, by pożałował tego. Ten łajdak widział, że ja go serio kocham, że mogłabym być z innymi, a wybrałam jego. Po tym jak mnie zostawił wróciłam, myślał więc pewnie, że jestem jakaś głupia za nim ( bo bylam!!!) i może się mną zabawić. Nie rozumiem takich ludzi, nigdy nie zrozumiem. Jeśli zabawa, to pokazujesz drugiej stronie, że tylko zabawa. Sama tak robiłam. Ale nigdy, przenigdy bym komuś nie wmawiała, że to coś więcej, że jakieś uczucia itd...że mi zależy i jest ktoś najważniejszy...A nie byla tego pewna, albo chciala się zabawić!!!

Trzymajcie za mnie kciuki Serio się boję tego spotkania. Chcę znać prawdę, ale boję się, że to będzie dla mnie "za dużo". I tak już poczułam się taka podeptana Odezwę się pod koniec tygodnia

Już miało być fajnie, kolega zaprosił mnie gdzieś, uznalam, że nie będę odmawiać już nikomu, że spotkam się i postaram zapomnieć, że on nie jest tego wart. Aż tu nagle to spadlo...[/QUOTE]

Przykro mi, że to Cię spotkało.

Najważniejsze jest to, abyś wiedziała, że zachowanie Twojego eksa świadczy TYLKO o nim, a nie o Tobie. Sama doskonale wiem, jak samoocena potrafi zlecieć w dół, ale w tym nasza rola, żeby jednak pilnować tego, aby nie zleciała za bardzo i z tym walczyć.

Rozumiem też, że chcesz się wszystkiego dowiedzieć, ale nie wiem, czy to dobry pomysł. To tylko sprawi Ci ból - już wiesz wystarczająco - że Twój eks jest niegodnym zaufania dupkiem i powinnaś uciekać od niego gdzie pieprz rośnie. Czy naprawdę ma dla Ciebie znaczenie, czy się całował z inną czy uprawiał seks? On nie jest Ciebie wart. I jego zachowanie, jego manipulowanie innymi - to są Jego cechy, jego problemy, jego wady i jego wstrętny charakter, to naprawdę nie mówi nic o tym, jaką kobietą Ty jesteś.

Stary 2012-11-05, 20:08   #4146
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Niestety nawet jakbym chciała to.. prawdopodobnie jestem czytana i nie chcę żeby to wyszło na jaw. Przez to zostaje mi tylko PW

Dzięki nothinggood i milka
Może zmień NICK
Stary 2012-11-05, 20:09   #4147
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
no musimy się wspierać zjedzmniebejbe, damy radę

jak jesteś czytana przez byłego to może zmień nicka? w sumie kicha bo i tak się domyśli:/
poza tym teraz wychodzę, ale jakbyś chciaął to pisz na PW

(u mnie to tak, że ja w sumie zerwałam, ale mój były dał mi parę niezłych powodów i po prostu nie za bardzo pozostawił mi wybór)
Dokładnie
Stary 2012-11-05, 20:09   #4148
Onnaa88
BAN stały

tyene
Staram sie uważać z alkoholem ale nie zawsze mi to wychodzi żeby sie ograniczyć.Mój tato był alkoholikiem wiec jako dziecko trochę z nim przeszłam ...
Gdy siedzę zbyt długo w domu,to samtnosc mnie przytłacza,w domu ciagle awantury,a wieczorem na imprezie mogę od tego uciec i zapomnieć o wszystkich problemach

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2012-11-05 o 20:30
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:09   #4149
szarak
Rozeznanie

GG do szarak

Cytat:
Ciężko jest, gdy w domu są słodycze
u mnie to jest ciężko jak ich nie ma
Stary 2012-11-05, 20:10   #4150
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki, ide pogadać z gościem, z którym ostatnio randki mi nie wychodza
Powodzenia

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
trzymaj się...
co do podkreślonego to często kobiety są gorsze od facetów
To fakt
Stary 2012-11-05, 20:13   #4151
Klaudiad18
Wtajemniczenie

a ja tak bardzo bardzo chciałabym żebyśmy znów byli razem, jestesmy prawie pol roku po rozstaniu
Spotykamy się od czasu do czasu, podczas spotkań nasze relacje są hm.. dziwne, bo zachowujemy się jak para, jednak po tym bańka pęka i nie dzieje się nic... nic sobie nie obiecywaliśmy więc pretensji mieć nie mogę...
nie rozumiem go - po co proponuje spotkania, po co się na nie zgadza, skoro nie chce wracac ?
Klaudiad18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:14   #4152
tyene
Zakorzenienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;37437866]I dupa, ona się wycofała

Pewnie dlatego, że nie potrafiłam utrzymać emocji w sobie i zadzwoniłam i zapytałam "piep...eś się z nią?????" i takie tam . Nie mówiłam za wiele, tylko ogólnikowo, że mnie ciągle okłamywał, a nie tylko RAZ, jak to uznał. Czuję się jak śmieć Nie wiecie nawet, jak on gadał ze mną przez ten tel. Choćbym nie była warta tego, by wyjaśnić, nie zasługiwała na prawdę... Udawał, jakby nic się nie stało, albo po prostu mu głupio i próbuje udawać, że ja jestem szurnięta Powiedziałam mu gorzkie słowa, ale co innego miałam powiedzieć? Patrzył mi w twarz, widział, jak płakała, a nie miał ani krzty honoru, by powiedzieć mi prawdę Wiedział, że gdyby się przyznał, że miał jakieś cielesne "zabawy" z nią (chociażby całowanie!), to ja bym nigdy nie wróciła. Ja cierpiałam, a on pocieszycielke sobie k...a znalazł Ciekawe, czy w tym pocieszaniu tak się zapędził, że aż ją przeleciał . Tego podejrzewam, że się już nie dowiem, ale ona tak dziwnie pisała, a kiedy jego pytałam o to, była cisza...albo się rozłączał...

Patrzcie, jakie z niektórych są dna. Po tylu latach nie potrafią się zachować z honorem, być lojalnymi. Teraz już wszystko rozumiem- wrócił, poużywać sobie. Popisał te teksty, że mu zależy, żebym mu częściej dawała pewnie. Widział, że zakochana, więc będzie głupia.

Tak strasznie źle się czuję A po tym, jak zaproponowałam jej spotkanie, ona sama chciała... 2 razy wspomniała, że kiedy itd. Ze nie powie mi więcej, bo pewnie się wtedy nie spotkam, a ona "chce mnie zobaczyc i porozmawiać". A teraz nagle co? Telefonik do niej wykonał i już się wypięła? Nie rozumiem jak kobieta kobiecie nie może pomóc, zrozumieć, co druga czuje. Napisałam jej, że ciekawe co by zrobiła na moim miejscu..Czy chciałaby, aby jakaś dziewczyna wiedziała, że jej ex robił ją w balona, a tamta się przyglądała? Przecież kobiety powinny sobie pomagać, jak trafią na dupka Ja bym bez problemu powiedziała takie rzeczy, gdybym czytała o zachowaniu faceta wobec dziewczyny.
A moj ex nie jest z tych, co by dziewczynie coś zrobili.

Czuję się podwójnie oszukana. Przez nią też, bo sama chciała mi wyjawić prawdę, a teraz nagle "zamknięty rozdział".[/QUOTE]

Daruj sobie. Wiem, że jest ciężko, ale nie ma sensu tego rozgrzebywać. Cokolwiek z nią robił - jest wstrętnym manipulatorem, kłamcą i mężczyzną po prostu niegodnym Twojej uwagi. Teraz jesteś w stanie furii/rozpaczy, ale to minie. To zawsze mija.

A umiejętność zachowania dystansu bardzo pomaga w wielu rzeczach. Ty naprawdę wiesz już wszystko, co trzeba.
Stary 2012-11-05, 20:19   #4153
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Czy któraś ma teraz chwilę czasu i ochoty żeby pogadać?

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:19   #4154
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fflorence Pokaż wiadomość
Z dedykacją dla Was, chociaż to smutna piosenka:
http://www.youtube.com/watch?v=PKY-smJ6aBQ

ale ja już bym chciała być na etapie "jestem skałą" zamiast "jestem galaretą"

edit:
no i cieszę się, że nie jestem tu najstarsza (27) chyba niezależnie do wieku jak się człowiek znajdzie w takiej sytuacji to jest troche jak osierocone dziecko
O mnie ludzie myślą, żem skała i Wiking, to się dopasowuję do tego image'u. Myślę, że to wbrew pozorom wypracowało wiele moich zachowań.

Ale trudno nie być galaretą po rozpadzie związku. To jest też naturalne, normalne i to jest typowa reakcja. Nawet biochemia ludzkiego organizmu jest w stanie to wyjaśnić - będąc z kimś nasz organizm reaguje w odpowiedni sposób, kiedy tracimy daną osobę, to jest trochę tak, jakbyśmy odstawiali substancję odurzającą, zwłaszcza, jak odstawienie jest nagłe.

Ale to mija. I to mijanie trzeba wspierać.

Btw uwielbiam Simon & Garfunkel
Stary 2012-11-05, 20:19   #4155
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
padłam
Miałam na myśli zupełnie coś innego Póki jest młody (i tu miało być piękny, ale że nie wiem jak z urodą stoi to to pominęłam) niech korzysta z życia, a dalej to jakoś właśnie z tą urodą
Stary 2012-11-05, 20:21   #4156
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Czy któraś ma teraz chwilę czasu i ochoty żeby pogadać?
ja, zapraszam
Klaudiad18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:21   #4157
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Pisałam z ex na gg ...
Pisał,że jest taki szczęśliwy,że tak świetnie się dogaduje ze swoją dziewczyną.
Ona go tak podobno dobrze rozumie i tak świetnie się dogadują.Musiałam do niego niestety się odezwać bo przyszło do mnie pismo z zagranicy coś do zapłaty,musiałam mu skan przesłać tego żeby to wyjaśnił ...
I tak jakoś zaczęliśmy pisać o tym wszystkim,o tym że ja tez zaczęłam się z kimś spotykać,on wypytywał jaki ten mój kolega i że jest bardzo zadowolony z tego,że w końcu też się z kimś spotykam ....

Napisałam tak jak jedna dziewczyna tutaj wcześniej napisała,że skoro ciągle mu mówiłam wcześniej przed naszym zerwaniem żeby sobie poszedł do innej to teraz mu mówię,żeby do mnie wrócił a on mnie mnie z tekstem,że jak bym częściej mu tak mówiła i bym się postarała to by tak zrobił i wrócił ...
Nie czaje go ... :/
Napisał,że odwalił jej już kilka rzeczy,ale jakoś się dogadali i jest wszystko dobrze
Niech się męczy z nim - tak sobie pomyślałam ....
Ja wolę się chyba pomęczyć i o nim zapomnieć
Ostro

A w środku Go pewnie zżerało

To ja tak napisałam Faceci i weź za nimi nadąż Mój EKS też twierdzi, że mogę Go przekupić CIEKAWE

Czyli wcale taki święty nie jest

I bardzo dobrze!! Tak 3maj - nie daj się EKSowi
Stary 2012-11-05, 20:22   #4158
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny, budujący post
Lubię Cię czytać tyene, podoba mi się Twoja postawa, po Twoich wypowiedziach mam obraz Ciebie jako zrównoważonej osoby z zasadami, których jesteś pewna; podoba mi się też Twój szacunek i lojalność wobec eksa, mimo trudnych przeżyć nie wylewasz na niego wiadra pomyj. No i zawsze piszesz ładnie po polsku i nie chaotycznie (co mi się nieraz zdarza).
I to co napisałam możesz potraktować jako komplement pozdrawiam Cię ciepło, a wielbiciela zazdraszczam
Dziękuję

Prawdą jest jednak to, że mój związek z eksem nie był traumatyczny, żadnych zdrad, zachowań przemocowych. Owszem, skończył się niemiło i dobrze, że się skończył i eks zaczął zachowywać się skrajnie paskudnie i nieodpowiedzialnie, ale nie mam jednak tego poczucia ogołocenia ze wszystkiego, który ma część dziewcząt po swoich związkach. No i kurcze, spędziłam 4,5 roku z człowiekiem, potworem takim to on nie był, przecież z jakiegoś powodu chciałam za niego wyjść.

Za komplementy dziękują, ja niestety widzę swoje błędy wszędzie na forum Ale dzięki.

A wielbiciel... Szczerze mówiąc mam nadzieję, że coś z tego wyniknie, ale staram się być właśnie zrównoważona.
Stary 2012-11-05, 20:27   #4159
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
ha, święta z grupą wsparcia no i dobrze, myślę że będę tego potrzebować
Dlaczego by nie

o 20stej wirtualna wigilijna kolacja
impreza sylwestrowa od 21 do białego rana

Czekajcie, ale My dotrwamy do tego czasu? Przecież ma być koniec świata

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Dziewczyno, zacznij się szanować. Przepraszam za stanowcze słowa, ale zadajesz się z jakimiś obleśnymi palantami. Najpierw eks, który Ci pisze takie rzeczy, co go powinno automatycznie skreślać, bo albo jest facetem i rzuca dziewczynę kulturalnie, a potem się o Ciebie stara, albo jest nędzną pipką, która lubi wiedzieć, że eks jeszcze na niego leci. Potem gość, który proponował Ci seks bez zobowiązań, chociaż wiedział, że Ty czujesz do niego więcej.

Zastanów się, jakich mężczyzn chcesz w swoim życiu i czy chcesz tak cierpieć.
Coś w tym jest

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez KinaB Pokaż wiadomość
Nie wiem już sama, mam taki mętlik w głowie, parę dni po wszystkim, a ja nie wytrzymuję... choć mamy się przyjaźnić.
Mój eksTŻ też mówił o przyjaźni, która jest tylko na początku - później zapomnij o tym

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Ja sobie radzę z rozstaniem chyba wyjątkowo dobrze. Albo to pozory i po prostu efekt tego, że generalnie jestem introwertykiem, kryję w sobie problemy i emocje.

Złe rzeczy: studia, praca, codzienność. Tutaj muszę nad tym popracować, stres bardzo się odbija na mnie. Zdecydowanie mam problemy na tym polu i to MUSI się zmienić, chwilowo nie ma ważniejszych rzeczy w moim życiu.

Moje poczucie własnej wartości wzrosło, ale nie jest jeszcze takie, jak być powinno. I hahahahaha, idealna waga to rzekomo wzrost - 110? Odkąd skończyłam 12 lat to nigdy takiej nie miałam. :P

Cierpię na brak pieniędzy, a to nie pomaga w rozpieszczaniu siebie.

Pogoda mnie dobija.

Dobre rzeczy
Byłam w sobotę na imprezie i było wspaniale, byłam zabawna i czarująca... chyba. Usłyszałam trochę komplementów, spędziłam miło czas. Komplementy pomagają w budowaniu poczucia własnej wartości na nowo.

Zagraniczny wielbiciel przeżył huragan w całości, odcięty od internetu uczył się polskiego i na Skypie powitał mnie kilkoma pięknymi stwierdzeniami. Ha! Cieszę się, że go poznam, staram się nie przywiązywać, ale cholera, czuję się jak księżniczka patrząc na jego starania, nasze rozmowy i jego stosunek do mnie. Jest taki uroczy, że och ach och ach.

Codziennie ćwiczę.

Zapuściłam paznokcie i zawsze chodzę z pomalowanymi.

Ogólnie w sumie wyglądam dość kwitnąco, jeżeli chodzi o urodę. Wywaliłam/oddałam 2/3 ubrań z szafy, nareszcie mam dużo miejsca i widzę, ile mam rzeczy.

Ogólnie nie jest źle.
WOW A Ty do Niego lecisz niedługo, tak?

To jedyna rzecz, o którą prosił mnie EKS i o dziwo udało mi się!! Mam ładne długie paznokietki i włoski

Chyba też tak zrobię - opróżnię szafę do minimum, bo kto to słyszał mieć około 20 par spodni
Stary 2012-11-05, 20:27   #4160
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
tyene
Staram sie uważać z alkoholem ale nie zawsze mi to wychodzi żeby sie ograniczyć.Mój tato był alkoholikiem wiec jako dziecko trochę z nim przeszłam ...
Gdy siedzę zbyt długo w domu,to samtnosc mnie przytłacza,w domu ciagle awantury,a wieczorem na imprezie mogę od tego uciec i zapomnieć o wszystkich problemach☠
Jeżeli Twój tato był alkoholikiem (u mnie to samo) to niestety i ja i Ty mamy pewne predyspozycje do problemów alkoholowych i musimy uważać podwójnie.

Mieszkasz z rodzicami? Masz jakieś przyjaciółki? Czy jest jakieś inne miejsce, do którego możesz uciec? Umówić się z przyjaciółką na oglądanie seriali czy na pogaduchy z koleżankami? Iść na spacer z jakąś bliską Ci osobą? Wyjść z psem? Albo jakieś zainteresowania, które możesz realizować?

Bo teraz widzę jesteś bardzo przybita, może masz za dużo bodźców, awantury w domu, rozstanie z eksem... Ucieczka w imprezy jest łatwa, ale ma też swoje konsekwencje.

Jesteś taką miłą, szczerą i ciepłą dziewczyną. Jak ktoś Ci coś doradza, to spokojnie odpowiadasz, nigdy się nie wybielasz, umiesz oceniać swoje zachowanie... Wydajesz się być też bardzo wrażliwa i po prostu obrosłaś w kolce. Musisz sobie z tym poradzić, bo naprawdę fajna z Ciebie kobieta. Mam taką nadzieję, że Ci się wszystko uda.
Stary 2012-11-05, 20:29   #4161
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szarak Pokaż wiadomość
w w sylwestra co nie będziesz strzelać fajerweków ?

może on będąc w jednym szykował sobie już ciepłe miejsce w drugim . dlatego mógł tak szybko się ogarnąć.

200g w pół godziny ? e tam 300g w 5-10 min to jeszcze moglibyśmy poadać :P
ja się dumą czy honorem nie unoszę ...

Zapewne

Możemy spróbować, obym później tylko nie wymiotowała

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Wierz mi, nie ma czegoś takiego, że na takich trafiasz. Coś w Twoim zachowaniu, gestach, wzorcach przyciąga określonych mężczyzn - być może robisz to nieświadomie, ale rozpracowanie tego, czego chcesz i dlaczego trafiasz na takich facetów to klucz do fajnego randkowania i w efekcie - fajnych związków.

Ja nie mówię, że sama mam to idealnie rozpracowane, przecież związek (zaręczyny, 4,5 roku!) mi nie wyszedł i eks zawiódł mnie na całej linii, ale musimy się starać nad tym pracować, bo naprawdę najczęściej podświadomie przyciągamy określone osoby...

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Swoją drogą, dziewczyny, mężczyźni się nie trafiają, ich się WYBIERA
Oooo..

Gorzej jak facet nas nie chce, albo jest zajęty

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
o właśnie zdaje się że facet może sobie .... jak kobieta go nie wybierze to nawet jeśli by stawał na uszach to nie ma szans ,..
Nie zgodzę się z tym. Mam wrażenie, że jest odwrotnie.
Stary 2012-11-05, 20:30   #4162
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
WOW A Ty do Niego lecisz niedługo, tak?

To jedyna rzecz, o którą prosił mnie EKS i o dziwo udało mi się!! Mam ładne długie paznokietki i włoski

Chyba też tak zrobię - opróżnię szafę do minimum, bo kto to słyszał mieć około 20 par spodni
Pod koniec stycznia lecę. Mniej niż 3 miesiące.

Gratulację! Ja zawsze miałam problem z obgryzaniem, a teraz nareszcie pokazuję dłonie.

Polecam zrobienie porządku w szafach. Ja byłam bardzo brutalna. Efekt - ubieram się bardziej zróżnicowanie, bo do tej pory prałam te same spodnie/spódnicę i brałam rzeczy z wierzchu półki, zamiast zobaczyć, co jest pod spodem A teraz paradoksalnie, ze znacznie mniejszą ilością ubrań, wyglądam o wiele bardziej stylowo.
Stary 2012-11-05, 20:42   #4163
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie posty to ja lubię

Cieszę się, kochana, że sobie radzisz i że masz taką fajną panią psycholog.
Przynajmniej jedna z nielicznych Pań psycholożek, które ot tak za free nie biorą pieniędzy, a pomagają także

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
wybieram ale co z tego jak widać to nie są trafne wybory bo one mnie nie wybrały...
Te co Ciebie chciały, no cóż Ty ich nie wybrałeś, a odrzuciłeś

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
napisz mi PW :P

no widzę że w końcu ktoś ze zrozumieniem czyta to co pisałem
Później napiszę

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
tyene
Gdy siedzę zbyt długo w domu,to samtnosc mnie przytłacza,w domu ciagle awantury,a wieczorem na imprezie mogę od tego uciec i zapomnieć o wszystkich problemach
Skoro przerobiłaś to na własnej skórze, to po co chcesz się pakować w to samo bagno?

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
u mnie to jest ciężko jak ich nie ma
Zawsze można iść i kupić

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Klaudiad18 Pokaż wiadomość
a ja tak bardzo bardzo chciałabym żebyśmy znów byli razem, jestesmy prawie pol roku po rozstaniu
Spotykamy się od czasu do czasu, podczas spotkań nasze relacje są hm.. dziwne, bo zachowujemy się jak para, jednak po tym bańka pęka i nie dzieje się nic... nic sobie nie obiecywaliśmy więc pretensji mieć nie mogę...
nie rozumiem go - po co proponuje spotkania, po co się na nie zgadza, skoro nie chce wracac ?
To spytaj się Go oto wprost? My nie wiemy co On ma w głowie i co myśli

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Pod koniec stycznia lecę. Mniej niż 3 miesiące.

Gratulację! Ja zawsze miałam problem z obgryzaniem, a teraz nareszcie pokazuję dłonie.

Polecam zrobienie porządku w szafach. Ja byłam bardzo brutalna. Efekt - ubieram się bardziej zróżnicowanie, bo do tej pory prałam te same spodnie/spódnicę i brałam rzeczy z wierzchu półki, zamiast zobaczyć, co jest pod spodem A teraz paradoksalnie, ze znacznie mniejszą ilością ubrań, wyglądam o wiele bardziej stylowo.
WOW - Super!! Nie boisz się? Nie boisz się, że się rozczarujesz np? Wiesz, aż Ci zazdroszczę

Me too XD Obgryzałam pazury odkąd pamiętam, a teraz od maja są ślicznutkie. Kilka razy ścinałam je już, piłowałam, ale czasem same się zaczepią gdzieś i trach Ale nie równam ich już wtedy wszystkich do jednej długości tylko spiłuje ten, który ucierpiał i jest OK

Tylko, że ja mam sporo rzeczy nowych, nawet nieużywanych, tyle że zmierzone i metka oderwana Nie wspomnę już o bieliźnie, bo tego mam mnóstwo - do wyboru do koloru (przez prawie trzy tygodnie codziennie mogę coś innego nosić )

Ekstra
Stary 2012-11-05, 20:43   #4164
Onnaa88
BAN stały

Kornelciaczek
Nie dam sie exowi razem sie nie damy !
Tyene
Tak mieszkam z rodzicami.Miałam przyjaciółkę.Pracuje z nią od pól roku ona dostała awans w pracy,i zaczęła mi rozkazywac ze ciagle ja coś zle robię.Taka oto przyjaciółka sie z niej okazała.Zaczęły sie sprzeczki i od kilku miesięcy sie do siebie nie odzywamy
Ale znalazłam kilka fajnych koleżanek w pracy z którymi sie przyjaźnie i imprezuje.Tylko coraz wiecej z nich zaczyna sie wykruszac,bo już dwie znalazły sobie faceta.Chyba ja tylko sama zostanę i nie długo nie będę miała z kimś na imprezę iść
Przez exa straciłam wiele znajomych ( bo wiele rzeczy on mi zabranial) po mału staram sie wszystko nadrabiac i odnawiać stare znajomosci
Dziękuje Ci bardzo za te miłe słowa
Stary 2012-11-05, 20:46   #4165
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;37437866]I dupa, ona się wycofała

Pewnie dlatego, że nie potrafiłam utrzymać emocji w sobie i zadzwoniłam i zapytałam "piep...eś się z nią?????" i takie tam . Nie mówiłam za wiele, tylko ogólnikowo, że mnie ciągle okłamywał, a nie tylko RAZ, jak to uznał. Czuję się jak śmieć Nie wiecie nawet, jak on gadał ze mną przez ten tel. Choćbym nie była warta tego, by wyjaśnić, nie zasługiwała na prawdę... Udawał, jakby nic się nie stało, albo po prostu mu głupio i próbuje udawać, że ja jestem szurnięta Powiedziałam mu gorzkie słowa, ale co innego miałam powiedzieć? Patrzył mi w twarz, widział, jak płakała, a nie miał ani krzty honoru, by powiedzieć mi prawdę Wiedział, że gdyby się przyznał, że miał jakieś cielesne "zabawy" z nią (chociażby całowanie!), to ja bym nigdy nie wróciła. Ja cierpiałam, a on pocieszycielke sobie k...a znalazł Ciekawe, czy w tym pocieszaniu tak się zapędził, że aż ją przeleciał . Tego podejrzewam, że się już nie dowiem, ale ona tak dziwnie pisała, a kiedy jego pytałam o to, była cisza...albo się rozłączał...

Patrzcie, jakie z niektórych są dna. Po tylu latach nie potrafią się zachować z honorem, być lojalnymi. Teraz już wszystko rozumiem- wrócił, poużywać sobie. Popisał te teksty, że mu zależy, żebym mu częściej dawała pewnie. Widział, że zakochana, więc będzie głupia.

Tak strasznie źle się czuję A po tym, jak zaproponowałam jej spotkanie, ona sama chciała... 2 razy wspomniała, że kiedy itd. Ze nie powie mi więcej, bo pewnie się wtedy nie spotkam, a ona "chce mnie zobaczyc i porozmawiać". A teraz nagle co? Telefonik do niej wykonał i już się wypięła? Nie rozumiem jak kobieta kobiecie nie może pomóc, zrozumieć, co druga czuje. Napisałam jej, że ciekawe co by zrobiła na moim miejscu..Czy chciałaby, aby jakaś dziewczyna wiedziała, że jej ex robił ją w balona, a tamta się przyglądała? Przecież kobiety powinny sobie pomagać, jak trafią na dupka Ja bym bez problemu powiedziała takie rzeczy, gdybym czytała o zachowaniu faceta wobec dziewczyny.
A moj ex nie jest z tych, co by dziewczynie coś zrobili.

Czuję się podwójnie oszukana. Przez nią też, bo sama chciała mi wyjawić prawdę, a teraz nagle "zamknięty rozdział".[/QUOTE]
Dziwisz się? - Bo ja NIE.

Po co dzwoniłaś? Co Ci to dało?

Chyba Jego zachowanie i brak odpowiedzi coś znaczą, nie sądzisz?

Wg mnie nie warto dalej ciągnać tego tematu i tak już wiesz wystarczająco wiele. Odpuść sobie!!
Stary 2012-11-05, 20:46   #4166
Fouquet
Raczkowanie

Tego powinnyście sobie posłuchać, kobiety
http://www.youtube.com/watch?feature...v=Bzf6T9P7BFI#!
Fouquet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:47   #4167
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Uff!! W końcu narobiłam Zjedz mnie bejbe chcesz to pisz na PW
Stary 2012-11-05, 20:50   #4168
Onnaa88
BAN stały

A zainteresowania podroze - poznawanie kultur i tradycji danego kraju
Marzy mi sie wyjazd do Tokio,Dubaju i Egiptu
Puki co zaliczylam tylko Tunezje,to jeszcze z exem ...
Stary 2012-11-05, 20:50   #4169
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Kornelciaczek
Nie dam sie exowi razem sie nie damy !
Tyene
Tak mieszkam z rodzicami.Miałam przyjaciółkę.Pracuje z nią od pól roku ona dostała awans w pracy,i zaczęła mi rozkazywac ze ciagle ja coś zle robię.Taka oto przyjaciółka sie z niej okazała.Zaczęły sie sprzeczki i od kilku miesięcy sie do siebie nie odzywamy
Ale znalazłam kilka fajnych koleżanek w pracy z którymi sie przyjaźnie i imprezuje.Tylko coraz wiecej z nich zaczyna sie wykruszac,bo już dwie znalazły sobie faceta.Chyba ja tylko sama zostanę i nie długo nie będę miała z kimś na imprezę iść
Przez exa straciłam wiele znajomych ( bo wiele rzeczy on mi zabranial) po mału staram sie wszystko nadrabiac i odnawiać stare znajomosci
Dziękuje Ci bardzo za te miłe słowa
To może właśnie babskie wieczory zamiast imprez? I odnawiaj znajomości, to bardzo dobry pomysł.
Stary 2012-11-05, 20:53   #4170
ingemona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isiaczekk Pokaż wiadomość
Powiedz: Prawdziwe zycie zaczyna sie dopieor po 30
Po 30 to wszystko boli. A zycie najbardziej. Wiem cos o tym
ingemona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości