|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() my kupowaliśmy fotelik w styczniu... najpierw jeździł nim jeszcze tyłem do kierunku jazdy, a jak osiągnął odpowiednią wagę i umiejętności to przodem. I w zasadzie to ja juz kawal czasu jezdze z przodu, chyba ze zaczyna marudzic to wskakuje do tylu. Ale nosidło? w zyciu by sie nie zmiescil ![]() Cytat:
ale moze po prostu musimy lezec w tej lazience do skutku... ostatnio mimo, że wzielam go niemalze od razu po wstaniu to juz zdazyl chyba sie wysikac do pieluchy, a taki malutki sik od niechcenia mnie teraz interesuje, bo musi byc tez posiew oprocz badania ogolnego.... eh... nie lubię tego....
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Hej mamuski
![]() Poczytałam, pozaznaczałam i nie zdązyłam odpisać wczoraj ![]() Marzenka ja przebieram Lili właśnie tak 00.30 -1.00 i mimo to wstaje mokra...spróbuje jeszcze z tym zapinaniem pampersa, już sama nie wiem.... Patik mi też się wydaje że to reakcja poszczepienna ![]() Monia śliczne masz dzieciaki Brumek matko ale go wymęczą te zęby.... Chelsea w takim razie za staranka! Miałam jeszcze coś odpisać Kajool i nie mam zielonego pojęcia co... ![]() Zaniedbuje Was ostatnio ale brakuje mi doby na wszystko... Z gorszych wiadomości - Lila ma katar... męczy bidulke.. Z lepszych - mamy kolejną "piątkę" górną. Znaleźliśmy mieszkanie dla brata teraz musimy jeszcze sprzedać naszego staruszka
|
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry dzień
ja na szybko, ale nie bardzo mam jak odpisywać z pracy, bo jak zwykle mam stertę arkuszy do wklepania, i jak zwykle u nas - na wczoraj siedze sama teraz z Hanką to i nie mam jak wieczorem odpisać. ale staram się być na bieżąco,coby z obiegu nie wypaść ![]() agadus zgubo nasza witaj monia miałas robione testy Elisa na borelkę?? z tych Twoich wyników wnioskuję, że miałas niedawno kontakt z bakterią, o czym świadczy ten niskododatni wynik w klasie IgM (to klasa "świeżyuch" przeciwciał). na Twoim miejscu powtórzyłabym wyniki testem WB (Western-Blott). trochę niestety kosztują...albo po prostu weź od swojego rodzinnego skierowanie do lekarza chorób zakaźnych i odzwierzęcych i zarejestruj się telefonicznie do tej poradni. Ty jesteś z Zachodniopomorskiego to ci moge polecić panią doktor Jarecką z poradni w Szczecinie. sama się u niej leczę. bardzo, bardzo miła kobieta i kompetentna lekarka. zleci Ci powtórne wyniki i wyjaśni dokładnie co się u Ciebie dzieje. terminy do poradni są dopiero na kilka miesięcy do przodu więc najlepiej się zarejestrować szybko. ja bym nie bagatelizowała i od razu właśnie kierowała się do specjalisty. sama z tym kiedyś zwlekałam i mam dziadostwo "na wieki". i nie miłe to. piwnooka moja Hanka to taki sam cyckoholik jak Helenka.. nie idzie jej odstawić. może spać z tatusiem, nawet kilka dni z rzędu. ale jak mnie poczuje tylko to nie ma bata, żeby tego "dyda" nie wyżebrała. rykiem , krzykiem i ogólnie urokiem osobistym tez czytam bloga Chustki...pomalutku, bo ukradkiem w pracy... ale nie mogę przestać... scio dziękuję za muzyczkę |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko My też szukamy sokowirówki
dla mojej B bo na będzie na chemie chodzić i chcemy jej kupić aby świeże soki miała.Jak coś fajnego znajdziesz to daj znać
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszka - dzieki! szkoda ze toxo nigdy nie mialam,a z mi sie wierzyc nie chce... a wolalabym jakiegos lekarza z koszalina, wypytam sie szefowej, moze zna (jej maz jest kardiologiem to zna lekarzy tutejszych). miałam wlasnie te testy elisa
|
|
|
|
#1506 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Doberek
![]() dziś "tylko" trzy pobudki, dwie Hani na cyca, jedna Majki na piciu (czyt wodę) więc jestem "rześka", szczególnie po dużej kawie w pracy ![]() Cytat:
) ale czasami nie wyrabiam jak zrobi tą swoją minkę i cięzko mi śmiech powstrzymać- jak bylismy sami z Tż to fretka biegała sobie jak chciała, czasami zamykaliśmy ją w klatce, takiej baaardzo dużej, jak za bardzo broił. Jak się urodziła Maja niestety okazało się, że jest uczulona na sierść, więc musieliśmy towarzystwo rozdzielić. Nie chciałam oddawać fretki, więc zamykaliśmy pokój jak Majka chodziła, a jak szła spać to była zmiana i fretka biegała po domu. Kabli nigdy nam nie pogryzł, ale lubił drapać firanki niestety od ponad dwóch lat nie ma go już z nami Był bardzo kochanym zierzątkiem, ale teraz przy dwójce dzieci nie wyobrażam sobie posiadania zwierzaka tak ruchliwego, szczególnie mieszkając w bloku.- to pewnie Cię wykańcza wieczorami. Hani tez ostatnio coś się z zasypianiem poprzestawiało- jak tak piszecie o maluszkach to aż mi się też chce ![]() Lili 83zdrówka dla Radzia Cytat:
nam czasami też się tak zdarza, że jesteśmy najtański a potem podpisują umowę z inną firmą, ale jak to prywatny inwestor to robi co chce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nawilżacz mamy ale jeszcze nie odpalam, bo kaloryferów też nie odkręcam jeszcze Cytat:
- widać muszę się uzbroić w jeszcze większą cierpliwość i coś na nią znaleźć, albo poszukać nowego miejsca na słoiczi i makarony, które namiętnie z szafek wyciąga ![]() - ale z Tymka "zdolniacha" guzowa to rzeczywiście taki pufostolik byłby dobrym rozwiązaniem- z Majką właśnie nie wiem o co cho, tydzień już jej się to ciągnie, ale pojechałą dziś z Tż na kontrolę do naszego pediatry to się mam nadzieję wyjaśni. W dzień potrafi być najzdrowszym na świecie dzieckiem, a w nocy męczy ją kaszel. - oboje się przyzwyczaicie do nowego Cytat:
![]() rozterek butkowych cd. byłyśmy wczoraj z Hanią mierzyć Primigi i jestem nimi zachwycona ![]() Brumek pamiętam, że zamawiałaś 22, a w sklepie mierzyłaś jaki rozmiar? bo Hani mierzyłam wczoraj i 21 i 22 i w 21 ładniej chodzi, ale boję się, że mogą na całą zimę nie starczyć, z drugiej strony za duże buty to masakra. Wg rozmiarówki podanej na stronie powinnam wybrać 22, bo grubsza rajstopka czy skarpetka....Kupno butów to u mnie największy koszmar a Tymkowe już przyszły?Patik już tylko dzień |
||||||
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia no podpytaj, ale z doświadczenia wiem, że lekarzy specjalistów od tych chorób jest niestety mało... u nas w Gw niby działała taka poradnia, potem ją zlikwidowali, przenieśli nas -pacjentów- do szczecina (dwa lata dojazdów do lekarza...) i teraz na nowo optworzyli poradnie w gw, z tym, że tylko raz w tygodniu przyjmują i to pani doktor ze szczecina przyjeżdża-to sobie wyobraź to obłożenie i terminy wizyt... ale próbuj. a nusz macie kogoś w Koszalinie.
testy Elisa są nie do końca "miarodajne". tzn. jak wyjdzie wynik pozytywny to kontakt z bakterią był (bo są przeciwciała). ale jak wyjdzie negatywny to wcale nie musi oznaczac, że zakażenia nie było. po prostu nie wykrył test przeciwciał |
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszka - a maz sie ze mnie nabijał ze biore antybiotyk na kleszcza
chrzestny kingi ma borelioze wiec w razie czego bedziemy razem sie wspierac
|
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś nastał dzień sprzątania, ale od rana coś się nie składa... "wszystkie kary na mnie idą"
TŻ wyjechał w 2dniową delegację o 5:30, o 7:30 dzwoni do mnie: "Tyyy mam u siebie w aucie fotelik..." ale spoko, postanowiłam pożyczyć od koleżanki, koleżanka zaanagażowała w to brata męża, bo sama leciała do pracy, więc ja dzwonię do brata męża koleżanki, że już jadę, po czym wsiadam do samochodu, a ten ledwo zipie... czyli nie zipie... akumulator padł... ale spoko wzięłam od taty samochód, przywiozłam fotelik. Tata pozałatwiał sprawy, no to odpalamy mojego, tata poszedł odpalić w sensie... a mamy taki głupi alarm, że trzeba nacisnąć skryty guziczek żeby nie wył i trzeba to robić za każdym razem jak się drzwi otworzy, słyszę z parkingu że wyje na całe osiedle ale w sumie kontrolka jeszcze się nie świeciła to powinni dojechać...i taka historia od rana, a na dodatek jak tylko samochód z Jasiem zniknął z pola widzenia ogarnęła mnie tęsknota... wiele razy zostawał z dziadkiem, ale zawsze to ja gdzieś wychodziłam, a teraz weszłam do domu, zabawki porozwalane, a Jasia nie ma ![]() jem śniadanie ( w końcu mi się należy ) i zabieram się za to sprzątanie, żeby jak najszybciej jechać do Jasia
|
#1510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Dzisiaj jestem totalny zombiak Spalam może3 razy po 1o min. Domka znowu zębiska męczą. Myślalam, że chwilę odetchniemy a jednak nie. Oczywiście w parze wrocil katar ![]() Cytat:
![]() Dominik kiedys sobie tak w drzwi paluszki wsadzil ![]() Cytat:
Patik, mi się wydaje że to poszczepienne, ale jak nie daje ci to spokojiu idź do lekarza Ja zawsze zamawiam na www.iperfumy.pl |
||
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Nie mam weny. Zdrowia dla chorych i utulenia dla zabkujacych. Antkowi jeszcze sie 4 nie przebila, ale o dziwo chyba go nie boli, bo kolejna piekna noc za nami! Nie wiem w takim razie, co tak najbardziej daje popalic tym maluchom, jesli nie przebijanie zabkow? Ela zycze realizacji planow. Mnie by sie nie chcialo i pewnie bym siadla z kawa, ksiazka pod kocem. Zwlaszcza w taka pogode jak dzisiaj. Patik jeszcze dzien... |
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
I ja czytam, ale nie mam weny. A raczej mam wnerwa. Wszystko mnie wkurza i denerwuje... Na czele z młodym. Czasem bym rozszarpała cały świat.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-11-06 o 10:34 |
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie byście o mnie nie zapomniały Ja jak lapalam Wiki siku to zaprowadzilam ja do łazienki i odkrecilam wodę. Poszło od razu. Brumku biedny ten Twoj synus Natko i Domka cos dopadlo Chelsea powodzenia. A wgl podziwiam Cie ogromnie. Ja w Twoim wieku nie zdecydowałabym sie wcale na dziecko a nie mówiąc juz o drugim. Agni jak tam Emil dzis? Patik co u Sarki? Jutro juz bedziesz z nami Lili, Radzio dzis lepiej ? Agulaaabar gratki za auto. Pochwal sie jakie U nas dzis zimno. Rano Tz musiał skrobac szyby w aucie. Jedyny plus to ze piekne slonko świeci. Bylysmy ostatnio sie ważyć i mamy 12.180. Przez 4 miesiace przybrała 1.300 jak myślicie duzo? Caly czas jest na 98 centylu. Idzie rowniutko po linii. Ile wasze dzieciaki przybierają na miesiąc? |
|
|
|
#1514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Patik - jak dziś Sara? Już tylko jeden dzień
Dłonie? O masz ci los! A czemu? Cytat:
Tyle, że wiadomo - wolą przodem. Cytat:
2. Ojej, zdrówka Lili ![]() 3. Ale udany dzień ![]() Cytat:
Tfu tfu, bo oby nie!A Tymek te guzy dopiero od niedawna. I tylko o ten upiorny stolik w zasadzie ![]() Buty - w sklepie mierzyliśmy i 22 i 21. Chodził w nich tak samo. Z tym że, jak mierzyliśmy samą wkładkę, to było widać, ze w 21 ma 1-2 mm luzu. A w 22 tego luzu było ok. 7-8 mm. Czyli tak jak zalecają wszyscy. Nie przyszły jeszcze niestety. Myślę, ze dziś lub jutro. A Primigi bajka, to prawda ![]() Dzień dobry ![]() Dziś noc lepsza, pewnie przez nurofen, bo dałam pierwszy raz od jakiegoś czasu. I tylko jedna pobudka była, o 2, i tylko na ok. 20 minut. A potem spanie do 8.30
|
|
#1515 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi baaardzo brakuje silowni Kiedyś chodzilam regularnie co drugi dzien, a czasem nawet co dzien. Cytat:
![]() -Nacierpią się te nasze chlopaki Jak dzisiaj?-Bidulek Ja jestem w szoku, że Tymcio się dotychczas mieścil w nosidelku My Domka przesadziliśmy juz luty/marzec.Niestety nie pomogę, nie posiadam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za kupno nowego samochodu!!Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
moja nie jezdzi juz jakis czas w gondolowym siedzeniu w samochodzie. ma taki 9-25 (chyba) kg, niby siedzi, ale mozna odchylic do półlezenia. wczoraj za to w domu mielismy fotelik artura (9-36 kg) ktory nie ma takiej opcji. jak pamietam kupowalam mu wtedy jak ledwo juz siedzial a juz nie miescil sie w foteliku gondolowym. i kinga jeszcze jest duzo za mała do niego
a wiem ze mniej wiecej w podobnym czasie zmienialismy foteliki dla dzieci (moze kinga troche wczeniej dostala). tak wiec roznia mi sie dzieci - jedno kolos, drugie kruszyna.kinga prawie teraz nie przybiera. na szczeieniu (13 miesiac) miala 9500 a teraz (15 miesiac?) ma 9700 |
|
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak idzie po linii, to na pewno dobrze. Ponoć niedobrze tylko jak są nagłe wahnięcia w jedną albo drugą stronę. Tymek przybiera niewiele na miesiąc. A sprawdziłam - w 7 tygodni (prawie 2 miesiące) przybrał równo 1oo g. (poprawiłam)---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Dawno go kupowali?Jak pisałam, w foteliku mieści się bez żadnego problemu. Główka nie wystaje ponad krawędź, a to wyznacznik. No i waga, ale do 13kg sporo mu jeszcze brakuje ![]() A dzisiaj dziękuję, chyba w miarę ok. Na pewno lepiej niż wczoraj. A Domcio jak?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-11-06 o 13:12 |
||
|
|
|
#1518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki.Cytat:
za wagę Wiki. Szymon waży 10 kg. Od połowy sierpnia przybrał ok. 0,5 kg.
|
|
#1519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojemu to chyba wszystko jedno czy przodem czy tyłem, kupilśmy taki, że w tą i w tą stronę mozna. ale zaraz zaraz, chyba nawet wcześniej kupiliśmy, bo pamiętam, że czekałam do tych 10kg, bo ponoć wtedy dopiero mozna przodem dzieci wozic, ze kregoslup lepiej wzmocniony i przy gwałtownym hamowaniu lepiej sobie poradzi. a tyłem jeżdził długo, tylko było gorzej z pakowaniem go do fotelika, bo pas przeszkadzał, ale czekałam aż będzie gotowy
|
|
#1520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-Kilka dni temu ważylam Domka 10,9 kg. 4 m-ce temu ważyl 10,5 kg Cytat:
![]() Dalej mi nie dzialaja te dwa polskie znaki A to Domek z wczoraj
|
||||
|
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra, jest juz 11,trochę się zasiedziałam przy tym śniadaniu, czytałam jeszcze chustkę...
idę, zaczynam od kuchni!
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek ale Wikunia ładnie waży
mój według książeczki przez 5 mies przybrał 1,7kg
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -Domek teraz jakoś lepiej Choć dalej taki ospaly jest...
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za odpowiedzi. Widać ze każde dziecko w innym tempie.
Brumku to Tymcio ładnie przybrał. A piszesz ze mało.Blondynko Bruno idzie jak burza tak jak i Wiki z kilogramami. Natko Domek na fotkach wyglada na dużego faceta, stwierdzam nie po raz pierwszy ze zdjecia kłamią. A dźwigać mam co. Cieżko mi juz ja po schodach nosić, zwłaszcza teraz jak w zimowych ciuchach. |
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski w tym tyg będę mieć wózek do testowania na 2 tyg nie mogę się doczekać mam nadzieje ze nie wpadnie mi w oko |
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku, jak Szymek?
|
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Brumku i JustPi dziękuję
Brumku widzę, że noc Tymka dziś dużo lepsza. |
|
|
|
#1528 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
czesc
Cytat:
Cytat:
Cytat:
testy elisa wychodzą różnie Cytat:
ale jak widze wypoczywasz sobie, a plany sprzątaniowe? ![]() kibicuję ci Cytat:
fajne zdjęcia w kolejnym poście, Domek zdrowo na nich wygląda co do drzwi, to jeszcze dłuższą chwilę po tym miałam palpitacje serca, okropna sytuacja Cytat:
we wrzesniu wazylismy sie ostatni raz 10760g i 83cm patrząc na niego to chudy się wydaje... Cytat:
no i nóżki podkurczone o siedzenie przesiedlismy sie do kinga w kwietniu nie mielismy wtedy jeszcze 10kg jak pisała ela, ze byc powinno ![]() cieszę się że noc lepsza ![]() Cytat:
![]() my dzis wstalismy wczesniej niz zwykle, ja bylam oddac krew i mocz do badan, a w piątek połowkowe... ale czas leci kciuki ![]() wracalam w lekkim napieciu bo jakas nerwówka byla na ulicy, jeden gosc prawie wjechal mi w bok od strony Dawida, bo sie zgadal przez telefon i w ostatniej chwili zmienial pas na siłę potem jakies ciezarowe sie zaklinowalo i cofalo nie baczac ze auta z anim stoją, trąbienie machanie rękami by stanal, ja na szczescie nie bylam za nim, tylko z boku to obserwowalam szkoda ze tak wczesnie bylo bo jeszcze galerie byly zamkniete, a chcialam wstapic do h&m (dalej na polar poluję ) i do rossa bo mam całą listę zakupówskoro zakupy w galerii sie nie udały to rano na all obkupiłam się w rajstopki dla Dawida, sobie też wzięłam
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-11-06 o 11:30 |
||||||||
|
|
|
#1529 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, ze nocka lepsza. Cytat:
Antos mniej wiecej 1 kg w 2 miesiace przybral. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Ja po krótkiej przerwie, wczoraj nawet nie wchodziłam bo i mnie gorączka dopadła... miałam prawie 39st i do tego trzęsłam sie jak galareta. Dziewczynkom przeszło , to mnie dopadlo. jeszcze nie nad robiłam... przepraszam. Mam pytanie czy możecie polecić jakieś maty wodne do pisanie dla dzieci?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Tymek się zakochał, cały czas do niego właził, rozsiadał się i cieszył. Pół dnia tak spędził. Za to jak poszliśmy na próbną przejażdżkę to szału nie było. Spodziewałam się ochów i achów, a on nic. Siedział ponuro i patrzył przed siebie 

za staranka! 

Zakończone: 2
siedze sama teraz z Hanką to i nie mam jak wieczorem odpisać. ale staram się być na bieżąco,coby z obiegu nie wypaść 
to pewnie Cię wykańcza wieczorami. Hani tez ostatnio coś się z zasypianiem poprzestawiało
nam czasami też się tak zdarza, że jesteśmy najtański a potem podpisują umowę z inną firmą, ale jak to prywatny inwestor to robi co chce 

chrzestny kingi ma borelioze wiec w razie czego bedziemy razem sie wspierac
ale spoko, postanowiłam pożyczyć od koleżanki, koleżanka zaanagażowała w to brata męża, bo sama leciała do pracy, więc ja dzwonię do brata męża koleżanki, że już jadę, po czym wsiadam do samochodu, a ten ledwo zipie... czyli nie zipie... akumulator padł... ale spoko wzięłam od taty samochód, przywiozłam fotelik. Tata pozałatwiał sprawy, no to odpalamy mojego, tata poszedł odpalić w sensie... a mamy taki głupi alarm, że trzeba nacisnąć skryty guziczek żeby nie wył i trzeba to robić za każdym razem jak się drzwi otworzy, słyszę z parkingu że wyje na całe osiedle 

Tfu tfu, bo oby nie!
za kupno nowego samochodu!!