Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 13:05   #1561
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Aga
ja bym wybrała
Bugaboo Cameleon 3 bo wiem że nigdy takiego nie będę mieć a jestem ciekawa czy faktycznie jest taki fajny
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:06   #1562
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
duży chłopak
moja chrzesnica miała ok 3,5 r.
jak do 15kg dobiła
taki szczypiorek
chrzesnica (modszaod 3mies od artura) z tego co wiem ma 17 kg. a wzrstem ok 110 cm. wiec tez szczuplak. z druiej strony i ja i siostra raczej z tych szczupłych i wysokich za młodu (teraz juz mniej - choc wysokich nadal )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:06   #1563
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wg mojej pediatry grunt by w miare bylo tak samo cały czas (bez wahań) i by nie było mega rózniec np. wzrost 97 i waga 25 lub odwrotnie. w sumie waga 25 u kingi (mowie o centylach) to niby niewiele, ale pediatra jakos nie szalała
No i racja. W ogóle Kinga to kobieta przecież, nie ? zostawmy chłopcom tak potężne masy
Ale wiesz, młoda wyglądała na pulchniutką na zdjęciach wcześniejszych. Spadła Ci z wagi?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:07   #1564
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Aga otóż to!
Wczoraj jakaś pani w biedrze przy kasie pytała się go jak ma na imię ( a on NIC nie mówi jeszcze ) na domiar tego smoczek w buzi i tak jak piszesz, w ogóle dzidziustiowaty na maksa on jeszcze jest.
miałam tak samo z arturem. baby go pytaja ile masz lat a on stoi (nie mial 2) i patrzy. mowie ze on
jeszcze nie umie mowic bo nie ma 2 lat. i tu bab w piaskownicy albo ktos go strofuje bo np. zabiera zabawki jak maly i on na jakies pytania nie odpowiada. i znowu musze tłumaczyc ze jeszcze jest maly itd.

marina - mala teraz nic nie jadla z tydzien. poza tym jakos wybiega wszystko i zaczyna byc taka wlasnie patykowata a nie nabita. nózki i rączki ma takie chudziutkie.... poza tym awet w wieku pulchniejszym jak byla to moze max na 50 centylu...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-11-06 o 13:10
Stary 2012-11-06, 13:09   #1565
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Kolina
mój duży też 3,5 roku i ma ok 15kg wzrost ok 105cm.
Ale B chyba będzie wyższy od O ale chudszy
zamówiłam te rajty.

ide do piwnicy i odpalam piec
Stary 2012-11-06, 13:10   #1566
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
wg mojej pediatry grunt by w miare bylo tak samo cały czas (bez wahań) i by nie było mega rózniec np. wzrost 97 i waga 25 lub odwrotnie. w sumie waga 25 u kingi (mowie o centylach) to niby niewiele, ale pediatra jakos nie szalała
u nas 97 wzrost i 50 waga, tez sie nie doczepiali
ale tak ejst caly czas

Cytat:
Aga otóż to!
Wczoraj jakaś pani w biedrze przy kasie pytała się go jak ma na imię ( a on NIC nie mówi jeszcze ) na domiar tego smoczek w buzi i tak jak piszesz, w ogóle dzidziustiowaty na maksa on jeszcze jest.

Właśnie chyba masz rację, on chce tak robić, ale ja go zawsze drę na siłę, bo mi się nie chce czekać tyle czasu. Ale chyba będą robiła jak mówisz, bo padnę w połowie drogi z nim na rękach.
u nas bylo podobnie, jak jeszcze bucikow nie nosil, bo nie chodzil, jak sie go kobieta przy kasie w markecie pytala gdzi ema buciki? no bo to dziwne, ze bez butow (akurat wtedy w centrum Janki byl festiwal butów, wiec moze nas tak chciala do zakupu namowic)
a na wczasach duzo mniejsze dzieci chodzily a on raczkowal, ale hiszpanie nizsi niz my, ale i tak się przyglądali z ciekawością że nie chodzi
jednak daleko nam do Igiego, on od początku duzy chlopczyk jest
Stary 2012-11-06, 13:11   #1567
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi. Widać ze każde dziecko w innym tempie.
Brumku to Tymcio ładnie przybrał. A piszesz ze mało.Blondynko Bruno idzie jak burza tak jak i Wiki z kilogramami. Natko Domek na fotkach wyglada na dużego faceta, stwierdzam nie po raz pierwszy ze zdjecia kłamią.
A dźwigać mam co. Cieżko mi juz ja po schodach nosić, zwłaszcza teraz jak w zimowych ciuchach.
Bo mi się pomerdało On przybrał 1kg do 25 maja, czyli 5,5 miesiąca. Wtedy ważył 8800 teraz (prawie) 9800. W te 7 tygodni to 100g ledwo
Stary 2012-11-06, 13:17   #1568
Marina1
Zakorzenienie

Kolinko ale Dawid wyyysoki też. Na zdjęciach wiadać. Jak z tatą siedzi przed tv to jest ttaaaaki długi

A generalnie Hiszpanie są niscy, nie? Włosi też wydają się niewysocy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:19   #1569
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
monia ależ różnica! Ja Ci miałam pisać właśnie, że Artur wygląda jak 6 latek lekko.

blondynko nie mierzyłam go daaawno, teraz jak będziemy szczepić to babę poproszę o zmierzenie, w czerwcu miał prawie 90 cm jak go szczepiłam na odrę, św. i r.

Lekarka powiedziała, że będzie duży i tyle. W sumie ja i M. zawsze byliśmy najwięksi w klasie. T
Ale wiesz chłopak to musi mieć siłe, zeby dziewczyne pdnieś, no nie? Potem będzie on Ciebie wnosil

Brumku nie wiem, czemu dłonie Choc teraz czuje ramiona ale super odpoczęłam.

Agata tez się mieści do kołyski, ale nie chciała na leżąco jeździć, w takim siedzącym to bardzo się cieszy i wygląda przez okno

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:23   #1570
aania_20
Zakorzenienie

dobry ja znowu z doskoku
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dzisiaj wolam moje dziecko:
-Szymon!!!
biegnie Szymon i odpowiada "cooo?"
Albo dzisiaj jednym okiem zauwazylam, ze cos wrzuca dosmieci, myslalam, ze z nowu cos wygrzebuje, wiec mowie Szymon nie wolno!. Jaka mi wiazanke puscil, jak sie napyskowal. Tz. pokladal sie ze smiechu, bo okazalo sie, ze dziecko wyrzucalo skorupke od jajka,a matka sztorcuje nieslusznie :P

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
a macie jakieś sprawdzone sposoby na wywołanie sikania do pojemniczka do badań? dziś była próba i niestety nie powiodła się...
u nas działało odkręcenie wody w kranie, wystarczyło że na nią patrzył
Cytat:
ja tez bym potestowala cos jedzenie, piwo jestem w jakims tam programie na marketing szeptany (street com. pl) i czasem mnie do czegos wybiora. m.in. pierwsze duplo stamtad dostalam i sie zaczelo...
ja też w tym jestem, ostatnio dostałam Plussssz Lady, całkiem fajne
Cytat:
odpowiedz artura na pytanie co wożą tiry:
1. PIWO
2. wódkę
3. chipsy
takie sa skutki wizytu u tesców (mają sklep spożywczy i artur im "pomaga" w rozładunku towarów z samochodu dostawczego)
ma chłopak priorytety ustalone
Cytat:
Lekarka powiedziała, że będzie duży i tyle. W sumie ja i M. zawsze byliśmy najwięksi w klasie. T

Ładnie rośnie!

Mój TŻ ma takie zdjęcie klasowe z podstawówki, on stoi na podłodze a reszta chłopców w ostatnim rzędzie na krzesłach i są równi a teraz przeciętny facet, 180 cm z hakiem

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:23   #1571
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Blondynko to moze jeszcze kiedys sie uda, co? Jak nie teraz, to moze sie skusisz na trzecie i wtedy?

Marina oj rozumiem Cie z tym braniem dzieci za starsze. Antek moze nie taki jak Igor, ale tez na tle dzieci osiedlowych jest wiekszy i tez zawsze byl zdziw, ze czegos tam nie robi, a przeciez taki duzy.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:30   #1572
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Bella a ja mam do Ciebie pytanie, jako mamy blizniaczek. Powiedz, czy Twoje dziewczyny musza dostawac to samo? W sensie prezentow. Pytam, bo moj maz jest chrzestnym jednej blizniaczki, a jego siostra jest matka chrzestna drugiej. Za miesiac maja 2 latka, no i odwieczny problem co z prezentem. W zeszlym roku bylo prosto, bo kupili im sanki podwojne. Bardzo trafiony prezent. Teraz mysla o lalkach - dzidziusiach, bo wlasnie za miesiac ma sie im narodzic siostra i maz pomyslal, ze tez dostana swoje dzidziusie. No ale lalki x2, jakies akcesoria, to mnozenie zabawek, a miejsca w domu malo. Jeszcze jakby chcieli kupic po wozku. Czy dziewczynki bija sie o zabawki? Musza miec to samo? A Ty, czy lubisz jak dostaja to samo?

Aga to jest właśnie problem, bo generalnie mają podobne zabawki, choć tez mają takie które są po 1 szt. i bywa,że chcą się obie jednocześnie taka bawić- no i wojna jest gotowa . Ale mają też tak,że mają takie same zabawki ale tylko ta jedną się chcą bawić, mimo,że maja dwie identyczne. Mam nadzieję,że nie zamotałam.
Ostatnio dostały takie malutkie samochodziki (mają hopla na ich punkcie) i są różne i narazie się jakoś zgadzają.
Myślę,że zabawki dla bliźniąt moga różnic szczegółami, ale najlepiej byłoby się zapytac rodziców czy dziewczynki dostrzegają jakieś różnice- kto jak kto, ale rodzice wiedzą najlepiej.
Stary 2012-11-06, 13:32   #1573
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Blondynko to moze jeszcze kiedys sie uda, co? Jak nie teraz, to moze sie skusisz na trzecie i wtedy?

Marina oj rozumiem Cie z tym braniem dzieci za starsze. Antek moze nie taki jak Igor, ale tez na tle dzieci osiedlowych jest wiekszy i tez zawsze byl zdziw, ze czegos tam nie robi, a przeciez taki duzy.
a co tak wszystkich namawiasz na trzecie

Stary 2012-11-06, 13:40   #1574
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
w kolejności: zdrówka, gratki, gratki, gratki i kciuki
a
Dzięki, dzięki, dzięki, dzięki, dzięki
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
dziś nastał dzień sprzątania, ale od rana coś się nie składa... "wszystkie kary na mnie idą"
TŻ wyjechał w 2dniową delegację o 5:30, o 7:30 dzwoni do mnie: "Tyyy mam u siebie w aucie fotelik..." złość mnie ogarnęła ale spoko, postanowiłam pożyczyć od koleżanki, koleżanka zaanagażowała w to brata męża, bo sama leciała do pracy, więc ja dzwonię do brata męża koleżanki, że już jadę, po czym wsiadam do samochodu, a ten ledwo zipie... czyli nie zipie... akumulator padł... ale spoko wzięłam od taty samochód, przywiozłam fotelik. Tata pozałatwiał sprawy, no to odpalamy mojego, tata poszedł odpalić w sensie... a mamy taki głupi alarm, że trzeba nacisnąć skryty guziczek żeby nie wył i trzeba to robić za każdym razem jak się drzwi otworzy, słyszę z parkingu że wyje na całe osiedle eh, ale tata jakoś się uporał, ubrałam małego i wyszłam. No i pojechali... mam nadzieję, że starczy im paliwa ale w sumie kontrolka jeszcze się nie świeciła to powinni dojechać...
i taka historia od rana, a na dodatek jak tylko samochód z Jasiem zniknął z pola widzenia ogarnęła mnie tęsknota... wiele razy zostawał z dziadkiem, ale zawsze to ja gdzieś wychodziłam, a teraz weszłam do domu, zabawki porozwalane, a Jasia nie ma
jem śniadanie ( w końcu mi się należy ) i zabieram się za to sprzątanie, żeby jak najszybciej jechać do Jasia
O matulu to miałaś zamieszanie od rana
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Agulaaabar gratki za auto. Pochwal sie jakie
Zdjęć nie mam. Ford Mondeo Mk3 kombi
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1.
2. Ojej, zdrówka Lili
3. Ale udany dzień A właśnie myślałam ostatnio, czy jeszcze brat z Wami mieszka czy już coś znalazł. A Lili z zębami szaleje
Oglądalismy kilka, ostatecznie padło na mieszkanie w domu obok (bliźniaczy), umowa od 1 grudnia, wczesniej mogą go troche podremontowac

A najlepsze jest to że nawet nie wiem kiedy wychodzą... czasem ma trochę gorszy dzien, a tak to nic kompletnie! żadnej gorączki, nic!
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Oby katar szybko minąl
za kupno nowego samochodu!!

Cytat:
A to Domek z wczoraj
Ale on się zmienia taki "dorosły" juz jest
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Laski w tym tyg będę mieć wózek do testowania na 2 tyg nie mogę się doczekać mam nadzieje ze nie wpadnie mi w oko
Szalona Czekamy na relacje:P
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Brumku i JustPi dziękuję Tak się martwię o Idę.... oby nie złapała tego paskudztwa, mam nadzieję, że szczepionka na rota ją ochroni.
Brumku widzę, że noc Tymka dziś dużo lepsza.
żeby sie paskudztwo jednak nie przyplatało...
Cytat:

wracalam w lekkim napieciu bo jakas nerwówka byla na ulicy, jeden gosc prawie wjechal mi w bok od strony Dawida, bo sie zgadal przez telefon i w ostatniej chwili zmienial pas na siłę
potem jakies ciezarowe sie zaklinowalo i cofalo nie baczac ze auta z anim stoją, trąbienie machanie rękami by stanal, ja na szczescie nie bylam za nim, tylko z boku to obserwowalam
szkoda ze tak wczesnie bylo bo jeszcze galerie byly zamkniete, a chcialam wstapic do h&m (dalej na polar poluję ) i do rossa bo mam całą listę zakupów
Matko kochana.. dobrze że Wam się nic nie stało...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:42   #1575
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
może jak trafię w totka to wtedy trzecie.
Stary 2012-11-06, 13:44   #1576
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Aga
ja bym wybrała
Bugaboo Cameleon 3 bo wiem że nigdy takiego nie będę mieć a jestem ciekawa czy faktycznie jest taki fajny
musiałam popatrzeć... super jest
ja widywałam w hiszpanii bugaboo, w ogóle tam odlotowe wózki mieli, co wieczór jak wychodzili na spacery to głowa jak peryskop mi chodziła, już wtedy byłam w ciązy nie wiedząc o tym... stąd tez jakieś podświadome zainteresowanie wózkami było?

Cytat:
Kolinko ale Dawid wyyysoki też. Na zdjęciach wiadać. Jak z tatą siedzi przed tv to jest ttaaaaki długi

A generalnie Hiszpanie są niscy, nie? Włosi też wydają się niewysocy.
tak, dość niscy i włosi tez
jak jechalismy metrem to lekko górowaliśmy nad nimi, chociaż nie nalezymy do bardzo wysokich osób
kobitki takie okrąglutkie, bioderka, cyc, kobiece bardzo i eksponują to, nie tuszuja krągłości
Stary 2012-11-06, 13:48   #1577
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Aga to jest właśnie problem, bo generalnie mają podobne zabawki, choć tez mają takie które są po 1 szt. i bywa,że chcą się obie jednocześnie taka bawić- no i wojna jest gotowa . Ale mają też tak,że mają takie same zabawki ale tylko ta jedną się chcą bawić, mimo,że maja dwie identyczne. Mam nadzieję,że nie zamotałam.
Ostatnio dostały takie malutkie samochodziki (mają hopla na ich punkcie) i są różne i narazie się jakoś zgadzają.
Myślę,że zabawki dla bliźniąt moga różnic szczegółami, ale najlepiej byłoby się zapytac rodziców czy dziewczynki dostrzegają jakieś różnice- kto jak kto, ale rodzice wiedzą najlepiej.
Dziekuje za odpowiedz
Wlasnie maz mi powiedzial, ze lalki juz kupione, wiec i tak po ptokach

Cytat:
a co tak wszystkich namawiasz na trzecie
zeby mi bylo razniej...

Cytat:
może jak trafię w totka to wtedy trzecie.
a grasz?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:50   #1578
83monia
Zakorzenienie

ja gram w totka - i dlatego mamy kumulacje

Stary 2012-11-06, 13:56   #1579
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

jestem żyję jest ciocia wiecie więc co u mnie

nadrabiam jestem na 45!!

Żbik chory
Kiedy szanowna ciotunia wyjeżdża?
Cytat:
Aga
ja bym wybrała
Moja siostra go ma ogólnie jest bardzo zadowolona, malutki, zgrabny, lekki, jedyny minus mała gondola.. mały ma 4 miesiące i już mu ciasno.. poza tym same plusy

Czas na zmiany !
Stary 2012-11-06, 13:59   #1580
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
a ile teraz jest?
Bo mąż jak się skapnie, to może puści
Stary 2012-11-06, 14:03   #1581
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

....
Matko kochana.. dobrze że Wam się nic nie stało...
o, słusznej wielkosci auto, ja jeżdzę kombiakiem mondeo (w wawie), uwielbiam go za rozmiar, w domu mam auto po tacie, też kolosa

no, nerwowo było
dzięki

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:

Cytat:
Kiedy szanowna ciotunia wyjeżdża?

Moja siostra go ma ogólnie jest bardzo zadowolona, malutki, zgrabny, lekki, jedyny minus mała gondola.. mały ma 4 miesiące i już mu ciasno.. poza tym same plusy
i dlatego w hiszpanii go widywałam, bo oni w nim jeżdzą duuuużo dłuzej

bella - 50 milionów
ja nie puszczam, nie lubię tego rozczarowania po losowaniu
Stary 2012-11-06, 14:08   #1582
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
o, słusznej wielkosci auto, ja jeżdzę kombiakiem mondeo (w wawie), uwielbiam go za rozmiar, w domu mam auto po tacie, też kolosa

no, nerwowo było
dzięki

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

bella - 50 milionów
Masz jakieś zastrzeżenia do Mondeo?
Jechaliśmy nim tyle co wczoraj 200km do domu, więc nie mogę jeszcze wiele powiedziec

Czas na zmiany !
Stary 2012-11-06, 14:10   #1583
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

no, nerwowo było
dzięki

bella - 50 milionów
mnie by z tych 50 milionów wystarczyło by ze 2mln
ale jak bym miała 50, to do banku i z odsetek byśmy żyli hehe
Stary 2012-11-06, 14:14   #1584
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

bella - 50 milionów
Ja zaraz idę puścić, wciągnęłam się w ta akurat kumulacje

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:21   #1585
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Masz jakieś zastrzeżenia do Mondeo?
Jechaliśmy nim tyle co wczoraj 200km do domu, więc nie mogę jeszcze wiele powiedziec
generalnie nie, a jeżdze nim 14 lat - bo tyle staruszek ma
może zimą pod górę narzekam, przy tej długości lepszy byłby napęd na tylną oś, no ale raz lepsza przednia, raz tylna, więc najlepiej jakby było na 4
mojego taty auto ma na tylną oś i zimą lepiej mi się nim jeździ

Cytat:
mnie by z tych 50 milionów wystarczyło by ze 2mln
ale jak bym miała 50, to do banku i z odsetek byśmy żyli hehe
przy mojej ręce do zakupów, w mig bym wydała sporo (no ale ja też innym sporo kupuję, więc to nie do końca takie snobistyczne )
ale na pewno na jakąś lokatę tez by poszło
ech, jak fajnie tak pomarzyć
Stary 2012-11-06, 14:25   #1586
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
jestem żyję jest ciocia wiecie więc co u mnie

Żbik chory
Czy ona się aby na pewno nie wprowadziła na stałe?

Co z małym?

Cytat:
ja mogłabym testować jedzenie wie ktoś o takich testach???
i ciuchy też i auta i może jakies wycieczki.... dłuuuga lista
Kolinka, ale to bardzo niebezpieczne na dłuższą metę

Cytat:
A co do Igora, to nie tak, że się przechwalam- absolutnie, bo czym. Tylko on naprawdę jest gigant na tle swoich rówieśników. Ostatnio poszedł w górę jeszcze. Nawet byłam u lekarki w tamtym tyg., ale ona mówi, że nie ma się co martwić, bo waga idzie równo ze wzrostem. No i my jesteśmy wyyyysocy. ( chociaż chudzi jak szparagi )
Ależ my to świetnie widzimy po zdjęciach

Cytat:
Hmm jakieś niecale dwa lata temu. Akurat jej dziewczynki byly w podobnym wieku jak nasze dzieci. Zaraz poszukam, może mi uda się znaleźć

O tak, ospałość to u nas przy zębach norma

Cytat:
U nas nawet nurofen nie pomogl

A to Domek z wczoraj
Małe biedactwo
O twoje klawisze spytam się męża, jak wróci.
Domek jest cudnym chłopcem Ma takie bystre spojrzenia, a jednocześnie słodką, całuśną buzię Jak mój Tymuś

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Brumku i JustPi dziękuję Tak się martwię o Idę.... oby nie złapała tego paskudztwa, mam nadzieję, że szczepionka na rota ją ochroni.
Brumku widzę, że noc Tymka dziś dużo lepsza.
Tak, na szczęście
A jak Ty dzisiaj?

Cytat:
no i nóżki podkurczone o siedzenie
przesiedlismy sie do kinga w kwietniu
nie mielismy wtedy jeszcze 10kg jak pisała ela, ze byc powinno

wracalam w lekkim napieciu bo jakas nerwówka byla na ulicy, jeden gosc prawie wjechal mi w bok od strony Dawida, bo sie zgadal przez telefon i w ostatniej chwili zmienial pas na siłę
potem jakies ciezarowe sie zaklinowalo i cofalo nie baczac ze auta z anim stoją, trąbienie machanie rękami by stanal, ja na szczescie nie bylam za nim, tylko z boku to obserwowalam
szkoda ze tak wczesnie bylo bo jeszcze galerie byly zamkniete, a chcialam wstapic do h&m (dalej na polar poluję ) i do rossa bo mam całą listę zakupów
U nas też nóżki podkurczone, ale Tymkowi to nie przeszkadzało A z tymi 10kg, to inaczej słyszałam. Ostatnio sprzedawca nam wyjaśniał, że nie tyle do 10kg, co do momentu aż dziecko w pełni samodzielnie i sztywno siedzi powinno jeździć tyłem. Właśnie ze względu na ewentualne przeciążenia. Jak już siedzi to teoretycznie może przodem.

Sytuacja na drodze niefajna Stresująca.

A te rajstopki polecasz, tak? Luźne są w pasie? Bo ja tego nie znoszę, jak takie mocno ciasne, bo mam wrażenie, ze uwierają...

Cytat:
Ja po krótkiej przerwie, wczoraj nawet nie wchodziłam bo i mnie gorączka dopadła... miałam prawie 39st i do tego trzęsłam sie jak galareta. Dziewczynkom przeszło , to mnie dopadlo. jeszcze nie nad robiłam... przepraszam.
A od czego ta gorączka???

Cytat:

A najlepsze jest to że nawet nie wiem kiedy wychodzą... czasem ma trochę gorszy dzien, a tak to nic kompletnie! żadnej gorączki, nic!
No to tylko się cieszyć

A Mondeo będziesz zadowolona My mamy trzy i je kochamy Na żadnym się nigdy nie zawiedliśmy
Kombiaka m3 jest mój i ma kopa jak marzenie I tyyyyyyyyle miejsca. Super wóz. A diesel czy benzyna?

Cytat:
Natka ale Dominek elegancik. Świetną ma kurtkę. U nas też są te kulkolandy, ale drogie piekielnie, za 30 min jest 8 zł, a za godzinę chyba 12. Drogo.
Ostatni patrzyłam, ile kosztuje w takim CH obok nas. 28 zł za 1 dziecko! Obłęd

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku nie wiem, czemu dłonie Choc teraz czuje ramiona ale super odpoczęłam.
Ramiona to już bardziej po siłowni, ale dłonie?

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-11-06 o 14:26
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:25   #1587
Kolina
Zadomowienie

kurde, podniosłam Dawida i coś mnie w pachwinie ukłuło, jak idę to przy stawaniu na prawą nogę dalej kłuje, coś sobie naciągnęłam? :?
Stary 2012-11-06, 14:28   #1588
brumek
Zakorzenienie

W totka nie gram, odkąd podwyższyli cenę zakładu do 3 zł Bojkotuje ich

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
kurde, podniosłam Dawida i coś mnie w pachwinie ukłuło, jak idę to przy stawaniu na prawą nogę dalej kłuje, coś sobie naciągnęłam? :?
Kłucie w pachwinie... ciąża mi się przypomniała Tak mnie kłuło w 8-9 miesiącu. Moze odpocznij chwilkę...
Stary 2012-11-06, 14:31   #1589
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
witajcie

Ja po krótkiej przerwie, wczoraj nawet nie wchodziłam bo i mnie gorączka dopadła... miałam prawie 39st i do tego trzęsłam sie jak galareta. Dziewczynkom przeszło , to mnie dopadlo. jeszcze nie nad robiłam... przepraszam.

Mam pytanie czy możecie polecić jakieś maty wodne do pisanie dla dzieci?
Zdrówka życzę, oby szybko przeszło
A mate kupowałam tu:http://allegro.pl/waterdoodle-wodna-...693127643.html (polecam większą, ta moja jest trochę mała)
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:34   #1590
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

1. Kolinka, ale to bardzo niebezpieczne na dłuższą metę

....

2. U nas też nóżki podkurczone, ale Tymkowi to nie przeszkadzało A z tymi 10kg, to inaczej słyszałam. Ostatnio sprzedawca nam wyjaśniał, że nie tyle do 10kg, co do momentu aż dziecko w pełni samodzielnie i sztywno siedzi powinno jeździć tyłem. Właśnie ze względu na ewentualne przeciążenia. Jak już siedzi to teoretycznie może przodem.

Sytuacja na drodze niefajna Stresująca.

3. A te rajstopki polecasz, tak? Luźne są w pasie? Bo ja tego nie znoszę, jak takie mocno ciasne, bo mam wrażenie, ze uwierają...
.....
4. A Mondeo będziesz zadowolona My mamy trzy i je kochamy Na żadnym się nigdy nie zawiedliśmy
Kombiaka m3 jest mój i ma kopa jak marzenie I tyyyyyyyyle miejsca. Super wóz. A diesel czy benzyna?

5. Ostatni patrzyłam, ile kosztuje w takim CH obok nas. 28 zł za 1 dziecko! Obłęd
1. wiem, wiem, potem testów odwykowych szukałabym ..
2. dokladnie tym się kierowałam, jak zaczął siedzieć zmieniliśmy fotelik
3. te co mieliśmy na koniec zimy i wiosnę, były fajne, nie uciskały, a te jakie są to wam napiszę jak przyjdą
4. dokładnie, podpisuję się
5. faktycznie obłęd, my jeszcze nie byliśmy w takim miejscu

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2012-11-06 o 17:35
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości