|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
r
i jak?
Edytowane przez Irish lady 28 Czas edycji: 2012-11-05 o 18:38 |
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też lubię warzywa No i dziękuję za zerkniecie
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys pisałam, dzisiaj to moj drugi raz. Proszę mi dowalić i powiedzieć, co jest źle: (próbuję R):
I ok 6.00 - owsianka (ok 5 łyżek) z łyżką dżemu (kupnego, bo wlasny sie juz skończył) z kilkoma migdalami II ok. 10.30 - kefir (mała butelka) duże jabłko III ok. 14.00 - dwie małe bułki pszenne z maslem, poledwicą i pomidorem IV ok. 17.30 - gotowane udko z kurczaka, gotowana czerwona kapusta, 3 ziemniaki V ok. 19.00 szklanka maślanka 22.30 - spać
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#4654 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jesz sporo owoców (gruszka, grejpfrut, ananas, jabłko, 2 śliwki...)- witaminy, ok, ale pamiętaj, że zawierają sporo cukru, warto by było jednak zredukować tą ilość do 2 owoców dziennie. Aczkolwiek jeśli jest to alternatywa dla słodyczy, to lepiej tak.Cytat:
Lenistwo...Cytat:
Cytat:
Moje dzisiejsze R (w końcu skończyła się ta fińska czekolada, uff... )I owsianka z suszonymi morelami i śliwkami (po 2), łyżeczką domowej konfitury z pigwy i łyżką jogurtu naturalnego; kawa kleik z siemienia lnianego na mleku II jogurt naturalny 250g (znowu... nie zauważyłam ), duże jabłkoIII miska barszczu ukraińskiego; kromka jeszcze ciepłego razowca z wędzonym twarogiem kawa, kostka gorzkiej czekolady IV omlet z 2 jaj z cukinią, polędwicą sopocką i papryką
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-11-05 o 19:40 |
|||||
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeden maly minusik za kanapki z samymi warzywami ![]() ale juz sie przyzwyczailam i wiem ze lubisz
|
|
|
#4656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4657 |
|
Raczkowanie
|
R/U
1. grahamka z szynką, ogórkiem kiszonym, serek wiejski 200g, herbata 2.owsianka z serkiem wiejskim i jabłkiem, garsć orzechów włoskich, kawa z mlekiem 3. duża porcja zupy pomidorowej z makaronem i mięsem z kurczaka, kaawa znów, 4. serek wiejski, jabłko 1h stepu 35 min bieżni mógłby ktos rzucic okiem? ![]() wiem, że dużo nabiału i kawy, ale jakaś faza mi się wkręciła ![]() chciałabym zrzucić 2,3 kg ale bez pośpiechu
|
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
U Śniadanie: twarogowo-kakaowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z granatem, ciemnymi winogronami i syropem z czarnego bzu Przekąska: jabłko Obiad: mięso z piersi indyka w przyprawach smażone bez tłuszczu; 50g kaszy gryczanej z pieczarkami i sosem pieczarkowym; surówka z czarnej rzepy Podwieczorek: śliwka, kubek gorącej czekolady Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z: serkiem typu włoskiego / wędzoną makrelą i masłem / wieprzowym salami z orzechami włoskimi / masłem orzechowym; pomidor z pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, 2x ziołowa
|
#4659 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
może ktoś zerknąć i ocenić? |
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję za uwagi. Jeżeli chodzi o kolację, to dzisiaj wypadła ok 19 i tylko maslanka, ponieważ dopiero co wróciłam z tańców idę sie kąpac i spać, także nie miałam czasu nawet na podjadanie
W chwili kiedy jestem glodna, zwlaszcza wieczorami zabijałm głod herbatą zieloną lub wodą z cytryną i mięta
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#4662 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... oceniłby ktoś mój jadłospis? proszę
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4664 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: 1 duża bułka razowa ziarnista: pół z łososiem wędzonym na gorąco opalanym drewnem bukowym; pół z masłem orzechowym eko z rossmanna, twarogiem chudym i dżemem truskawkowym; kawa parzona z mlekiem IIŚ: 1 twarożek lekki z garścią: orzechów włoskich. laskowych i suszoną żurawiną; kawa parzona z mlekiem O: ryż pełnoziarnisty; surówka z pekińskiej; rolada drobiowa coś ala dewolaj inaczej gotowana- z nadzieniem- marchewka, seler, por, natka pietruszki; herbata miętowa2 h orbitrek K: jajecznica na wędlinie z dwóch jaj smażona na oliwce; 1 kromka chleba orkiszowego z mozzarellą ; duży pomidor z bazylią suszoną; herbata miętowa 40 min basen sen
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#4665 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U do ocenki :I: manna na mleku z rodzynkami,jabłkiem i cynamonem, tost z plastrem sera,wędliny, z czosnkiem,pomidorem i cebulą,marchew, 2szkl.wody. II:wiejski,pomarańcza,ban an,garść migdałów. III: talerz krupniku z duuuuuuużą ilością jarzyn,2mandarynki. IV:duże jabłko, kanapka z kurczakiem ![]() V:bułka fitness z chudym twarogiem,pomidorem, ogórkie i papryką żołtą.
|
|
|
|
#4666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
może ktoś zerknąć i ocenić? |
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masło sama robiłaś ?
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie ja to tak jem raz podwieczorek a raz 2 śniadanie, bo inaczej nie wyrabiam się z jedzeniem w planowanych godzinach :P w dni kiedy wstanę wcześniej/kładę się później zamiast 4 posiłków robi się 5 ale cieszę się, że dobre te jadłospisy bo mam full motywacje i wreszcie muszę zmienić styl życia i schudnąć !!! ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie
![]() proszę o ocenkę mojego R ![]() śniadanie: 3 pieczywka chrupkie wasa, serek homo naturalny, pół pomidora,kawałek papryki czerwonej, plasterek sera wędzonego żółtego, łyżka musu jabłkowego (własnej roboty), kawa z mlekiem. 2 śniadanie: jabłko, garść rodzynek i płatków ryżowych, zielona herbata. Obiad: 200 g kaszy gryczanej, sałatka z tuńczyka, kukurydzy i fasoli czerwonej tak ok 160 g, ogórek kiszony. Kolacja: jogurt naturalny z pomidorem i chrupkie pieczywko wasa. 300 brzuszków zaliczone. Proszę o ocenkę, z góry serdecznie dziękuję |
|
|
|
#4672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki po raz kolejny za ocenke ![]() Tez mam ostatnio faze na lniane kleiki, ja swoje zazwyczaj robie na mleku i popijam przed snem
|
|
#4673 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć wywaliłabym jabłko z kolacji (i tak było już w II śniadaniu), a dała jakieś warzywa, bo koszmarnie ich tu mało.Cytat:
![]() Przecież oceniłam ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie na mleku z odrobiną miodu albo łyżeczką domowego dżemu/malin w soku własnym/ musu dyniowo-jabłkowego
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
||||
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Rozeznanie
|
Moja kumpela zaczyna stosowac diete ryzowa?Co o niej sadzicie?Ja jej odradzam,bo uwazam,ze bedzie jojo,jak po 3 tygodniach zacznie jesc normlanie..
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze (zapewne) U do ocenki:
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, orzechami, płatkami migdałów, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi + pół grejpfruta + mniejsze jabłko; II: składana kanapka z razowca z masłem, pomidorem, rzodkiewką i papryką + mała składana kanapka z razowca z domową sałatką konserwową; III: mała nektarynka + średnie jabłko + jogurt naturalny (150 g); IV: 1. podjedzone ugotowany kalafior, papryka i marchew (w oczekiwaniu na przyrządzenie głównego dania) 2. 6 sporych placków z dyni (300 g startej dyni, jajko, czubata łyżka mąki żytniej razowej, łyżka otrębów, 2 łyżki kefiru) polane kefirem (ok. 200 ml) i posypane oregano V: talerz zupy jarzynowej. Do picia: woda, kawa zbożowa (x2), herbata malina i żurawina, herbata zielona (x2), rumianek. Edytowane przez Iwoka Czas edycji: 2012-11-06 o 17:48 |
|
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4680 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejszy jadłospis P
ŚNIADANIE: płatki czokapik z mlekiem 3,2% II ŚNIADANIE: Kanapka z gulaszem angielskim, baton 3bit big OBIAD:Kulka białego ryżu, kotlet drobiowy smażony na oleju w panierce, łyżka majonezu. Deser uże opakowanie ciastek orzechowych z czekoladą, herbata malinowa z łyżeczką cukru.Podwieczorek:3tosty francuskie, herbata malinowa z łyżeczką cukru. Kolacja płatki czokapik z mlekiem 3,2% Proszę o ocenę.
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

to dałabym więcej warzyw do śn i kolacji. To takie moje zboczenie bo moje kanapki ledwo mieszczą mi się w buzi 

). Świeżych, robionych na miejscu, nie tonących w oleju, occie i cukru. Coś fantastycznego! Z tego powodu menu bardzo surówkowe
), duże jabłko
mlet z 2 jaj z pomidorem , papryką , cebulką , paroma pl. polędwicy , kawa zbożowa z mlekiem 

+ sos sojowy, puree ziemniaczane, 1/3 kalafiora