Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 18:37   #4651
Irish lady 28
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

r
  1. 1 parówka z serem, tost- z pieczarkami, cebulką
  2. jabłko + 6-7 plastrów szynki wędzonej
  3. kawałek dorsza na zimno (z wczorajszego obiadu) + kanapka -niestety, biały chleb z masłem i szynką
  4. pierś kurczaka smażona + 250g warzyw na patelnię z ziołami włoskimi

i jak?

Edytowane przez Irish lady 28
Czas edycji: 2012-11-05 o 18:38
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:40   #4652
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
Jak zwykle smacznie i zdrowo a obiad bym Ci ukradła od razu alee jak mam się do czegoś jednak przyczepić to dałabym więcej warzyw do śn i kolacji. To takie moje zboczenie bo moje kanapki ledwo mieszczą mi się w buzi
Do jajecznicy był pomidor XXL ;D Taki wielgachny, A na kolacje zawsze zjadam z połowę ogórka szklarniowego Też lubię warzywa No i dziękuję za zerkniecie

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:53   #4653
beatiska
Zakorzenienie

Kiedys pisałam, dzisiaj to moj drugi raz. Proszę mi dowalić i powiedzieć, co jest źle: (próbuję R):

I ok 6.00 - owsianka (ok 5 łyżek) z łyżką dżemu (kupnego, bo wlasny sie juz skończył) z kilkoma migdalami
II ok. 10.30 - kefir (mała butelka) duże jabłko
III ok. 14.00 - dwie małe bułki pszenne z maslem, poledwicą i pomidorem
IV ok. 17.30 - gotowane udko z kurczaka, gotowana czerwona kapusta, 3 ziemniaki
V ok. 19.00 szklanka maślanka
22.30 - spać
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:03   #4654
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orisha Pokaż wiadomość
Sub.

Zaczynam się wczytywać w wasze posty... Ale to dla mnie nadal czarna magia...
Polecam dodatkowo lekturę 10PŻ, FAQ i Ułóż własną dietę. Są podczepione na głównej stronie Dietetyki.

Cytat:
Napisane przez G0si3k Pokaż wiadomość
Tak, nadal R. Poszly juz 3,5 kg dzieki za rzucenie okiem , z tym makaronem w pudeleczku to w sumie dobry pomysl.

Wrzucam dzisiejsze:

7:00 Owsianka z mielonym lnem, z lyzka serka wiejskiego, z lyzka konfitury z jesiennych owocow, garstka roznych orzechow i dwiema malymi sliwkami + czarna kawa pysznie!

9:30 Kawalki grejpfruta w niewielkiej ilosci jogurtu naturalnego + schrupana gruszka jogurtu mogło być więcej

jablko

12:30 Piers z kurczaka zawinieta w tortille z warzywami (salata, pomidor, pewnie troche coleslawa znowu - moja obsesja )

15:00 Kawa + dwie kostki gorzkiej czekolady

17:30 Serek wiejski z kawalkami ananasa i mieszanka orzechow z cynamonem

21:00 Omlet/jajecznica z pomidorem i cukinia
Gratuluję ładnego ubytku na wadze Jesz sporo owoców (gruszka, grejpfrut, ananas, jabłko, 2 śliwki...)- witaminy, ok, ale pamiętaj, że zawierają sporo cukru, warto by było jednak zredukować tą ilość do 2 owoców dziennie. Aczkolwiek jeśli jest to alternatywa dla słodyczy, to lepiej tak.

Cytat:
Napisane przez Dziwnograj Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R: ostatnio odkryłam u siebie genialny bar mleczny, gdzie za grosze dają przeeeeogromne porcje surówek (ja biorę zawsze dwie różne po połowie porcji i powinno to być jakieś 100g, ale na pewno jest więcej bo nakładają wielką kopę ). Świeżych, robionych na miejscu, nie tonących w oleju, occie i cukru. Coś fantastycznego! Z tego powodu menu bardzo surówkowe

Ś: surówka z kalafiora/surówka z marchwii/surówka z selera (powinno być 150g ale było tego tak dużo, że nie dojadłam); 4,5 pierogów leniwych (bez cukru i tłuszczu), kakao
IIŚ: kawa z mlekiem, grahamka sucha grahamka? dodaj coś do środka, wędlinę/twaróg i warzywa
O: surówka z kalfiora/surówka pekińska; 80g ugotowanej kaszy gryczanej, gulasz z kurzych żołądków (wiem, że pewnie większość się krzywi, ale ja uwielbiam, a kalorii nie mają dużo )
K: jogurt naturlany - 150g za mało, poza tym jogurt to wbrew pozorom niewiele białka; zastąp twarogiem/jajkami + warzywa

+ 30 minut rower
Zazdroszczę baru mlecznego, mnie od surówek odstręcza głównie fakt, że zanim zjem, muszę ją zrobić Lenistwo...

Cytat:
Napisane przez rudywiking Pokaż wiadomość
Czytam i inspiruję sie waszymi jadłospisami od dawna, ale dopiero teraz odważyłam się napisać
Moje R dzisiejsze, do oceny jesli można...

Ś: Owsianka na mleku 2%, pół jablka, poł gruszki, cynamon pyycha
II Ś: Trzy kromki chrupkiego chlebka, dwa plastry pieczonego filetu z kurczaka, pomidor, papryka czerwona, połowki owocow ze sniadania chrupki chleb- nie bardzo, już lepiej zjeść 2 kromki, ale porządnego razowca na zakwasie; reszta ok
O: Sałatka ( filet z kurczaka smazony bez tłuszczu, pol woreczka ryzu brazowego, ogorek, pomidor, papryka, kukurydza, groszek, sos jogurtowy) super
K: Serek wiejski, tunczyk, ogorek, rzodkiewki ok

Podwieczorku dzisiaj nie udało mi się wcisnąć.
Do tego godzina na lodowisku
Ujdzie to moje R?
Bardzo fajnie, dorzuć jeszcze gdzieś orzechy i polej sałatkę oliwą i będzie git.

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Kiedys pisałam, dzisiaj to moj drugi raz. Proszę mi dowalić i powiedzieć, co jest źle: (próbuję R):

I ok 6.00 - owsianka (ok 5 łyżek) z łyżką dżemu (kupnego, bo wlasny sie juz skończył) z kilkoma migdalami zamiast dżemu dałabym owoc, bo te sklepowe to sam cukier i chemia, niestety
II ok. 10.30 - kefir (mała butelka) duże jabłko ok, choć mogłoby tego być więcej
III ok. 14.00 - dwie małe bułki pszenne z maslem, poledwicą i pomidorem zastąp pszenne grahamkami/żytnimi/razowymi i dorzuć więcej warzyw, wtedy powinna Ci wystarczyć nawet 1 duża bułka
IV ok. 17.30 - gotowane udko z kurczaka, gotowana czerwona kapusta, 3 ziemniaki
V ok. 19.00 szklanka maślankanie sądzę, żebyś pozostała na tym syta do czasu snu możesz zjeść trochę później, koło 20, jeśli jeszcze nie jesteś jeszcze głodna po obiedzie, a np. omlet z warzywami (lepsze źródło białka)
22.30 - spać
jw.

Moje dzisiejsze R (w końcu skończyła się ta fińska czekolada, uff... )
I owsianka z suszonymi morelami i śliwkami (po 2), łyżeczką domowej konfitury z pigwy i łyżką jogurtu naturalnego; kawa
kleik z siemienia lnianego na mleku
II jogurt naturalny 250g (znowu... nie zauważyłam ), duże jabłko
III miska barszczu ukraińskiego; kromka jeszcze ciepłego razowca z wędzonym twarogiem
kawa, kostka gorzkiej czekolady
IV omlet z 2 jaj z cukinią, polędwicą sopocką i papryką
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-11-05 o 19:40
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:40   #4655
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dzisiejsze:
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) posypana cynamonem, z orzechami, słonecznikiem, płatkami migdałów i pestkami dyni + jabłko + 1/4 grejpfruta;
II: kanapka z 3 kromek razowca, z masłem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, rzodkiewką, papryką i szczypiorkiem + 1/4 grejpfruta + trochę ogórków konserwowych z przyprawą do gyrosu (koleżanka przyniosła słoik i skosztowałam. Genialne są );
III: jabłko + mała nektarynka + jogurt naturalny (150 g);
IV: 1. talerz zupy jarzynowej (marchew, kalafior, fasolka szparagowa, papryka, groszek) / 2. pół woreczka ryżu basmati + 150 g filetu z kurczaka na parze + trochę domowej sałatki konserwowej + 4 małe buraczki konserwowe;
V: kromka razowca z twarogiem i rzodkiewką + kromka razowca z pomidorem, ogórkiem kiszonym i papryką.
Do picia: woda, kawa zbożowa (x2), herbata zielona z grejpfrutem, herbata miód i imbir, rumianek.
wszystko ślicznie
jeden maly minusik za kanapki z samymi warzywami
ale juz sie przyzwyczailam i wiem ze lubisz
Stary 2012-11-05, 20:00   #4656
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U :
śniadanie : owsianka z 5 łych na szklance mleka 2% z cynamonem , jabłkiem , orzechami
Szkoła : 2 kromki razowca z serkiem topionym i papryką, jabłko
Obiad : duża micha zupy a'la rosół z ciemnym makaronem i warzywami , naleśnik z serem białym
cappuccino
Przekąska : chyba jakiś jogurcik owocowy będzie
Kolacja mlet z 2 jaj z pomidorem , papryką , cebulką , paroma pl. polędwicy , kawa zbożowa z mlekiem
Ruch : zerowy

Do ocenki
podbijam
Stary 2012-11-05, 20:22   #4657
zabqa92
Raczkowanie

R/U
1. grahamka z szynką, ogórkiem kiszonym, serek wiejski 200g, herbata
2.owsianka z serkiem wiejskim i jabłkiem, garsć orzechów włoskich, kawa z mlekiem
3. duża porcja zupy pomidorowej z makaronem i mięsem z kurczaka, kaawa znów,
4. serek wiejski, jabłko

1h stepu
35 min bieżni
mógłby ktos rzucic okiem?
wiem, że dużo nabiału i kawy, ale jakaś faza mi się wkręciła
chciałabym zrzucić 2,3 kg ale bez pośpiechu
zabqa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:26   #4658
Poa alpina
Zadomowienie

U

Śniadanie: twarogowo-kakaowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z granatem, ciemnymi winogronami i syropem z czarnego bzu
Przekąska: jabłko
Obiad: mięso z piersi indyka w przyprawach smażone bez tłuszczu; 50g kaszy gryczanej z pieczarkami i sosem pieczarkowym; surówka z czarnej rzepy
Podwieczorek: śliwka, kubek gorącej czekolady
Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z: serkiem typu włoskiego / wędzoną makrelą i masłem / wieprzowym salami z orzechami włoskimi / masłem orzechowym; pomidor z pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, 2x ziołowa

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:04   #4659
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie
  • jajko na miękko, 2 kromki orkisza : z masłem, sałatą, szynką parmeńską, pomidorem, szczypiorkiem
  • jogurt naturalny, ciasteczka owsiane, pomarańcza
  • żurek bezmięsny ( z tofu)
  • 2 gołąbki tradycyjne + sos sojowy, puree ziemniaczane, 1/3 kalafiora
  • łosoś wędzony z koprem i pieprzem- gotowiec z Almy...(1/2 porcji), pomidor, kromka razowca

może ktoś zerknąć i ocenić?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 22:25   #4660
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Polecam dodatkowo lekturę 10PŻ, FAQ i Ułóż własną dietę. Są podczepione na głównej stronie Dietetyki.
Dzięki! Zacznę studiować

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 22:33   #4661
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
jw.
Dziekuję za uwagi. Jeżeli chodzi o kolację, to dzisiaj wypadła ok 19 i tylko maslanka, ponieważ dopiero co wróciłam z tańców idę sie kąpac i spać, także nie miałam czasu nawet na podjadanie W chwili kiedy jestem glodna, zwlaszcza wieczorami zabijałm głod herbatą zieloną lub wodą z cytryną i mięta
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 22:44   #4662
Dziwnograj
Raczkowanie

Hmm... oceniłby ktoś mój jadłospis? proszę
Dziwnograj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 23:34   #4663
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Dzisiejsze R: ostatnio odkryłam u siebie genialny bar mleczny, gdzie za grosze dają przeeeeogromne porcje surówek (ja biorę zawsze dwie różne po połowie porcji i powinno to być jakieś 100g, ale na pewno jest więcej bo nakładają wielką kopę ). Świeżych, robionych na miejscu, nie tonących w oleju, occie i cukru. Coś fantastycznego! Z tego powodu menu bardzo surówkowe

Ś: surówka z kalafiora/surówka z marchwii/surówka z selera (powinno być 150g ale było tego tak dużo, że nie dojadłam); 4,5 pierogów leniwych (bez cukru i tłuszczu), kakao
IIŚ: kawa z mlekiem, grahamka
O: surówka z kalfiora/surówka pekińska; 80g ugotowanej kaszy gryczanej, gulasz z kurzych żołądków (wiem, że pewnie większość się krzywi, ale ja uwielbiam, a kalorii nie mają dużo )
K: jogurt naturlany - 150g

+ 30 minut rower
Fajny tylko obiad u mnie dziś na obiad kaszanka domowej roboty przywieziona ze wsi
Stary 2012-11-06, 07:21   #4664
mpati86
Zadomowienie

R:
Ś: 1 duża bułka razowa ziarnista: pół z łososiem wędzonym na gorąco opalanym drewnem bukowym; pół z masłem orzechowym eko z rossmanna, twarogiem chudym i dżemem truskawkowym; kawa parzona z mlekiem
IIŚ: 1 twarożek lekki z garścią: orzechów włoskich. laskowych i suszoną żurawiną; kawa parzona z mlekiem
O: ryż pełnoziarnisty; surówka z pekińskiej; rolada drobiowa coś ala dewolaj inaczej gotowana- z nadzieniem- marchewka, seler, por, natka pietruszki; herbata miętowa
2 h orbitrek
K: jajecznica na wędlinie z dwóch jaj smażona na oliwce; 1 kromka chleba orkiszowego z mozzarellą ; duży pomidor z bazylią suszoną; herbata miętowa
40 min basen
sen
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 07:36   #4665
Wiolapoprostu
Raczkowanie

Dzisiejsze U
do ocenki :

I: manna na mleku z rodzynkami,jabłkiem i cynamonem, tost z plastrem sera,wędliny, z czosnkiem,pomidorem i cebulą,marchew, 2szkl.wody.
II:wiejski,pomarańcza,ban an,garść migdałów.
III: talerz krupniku z duuuuuuużą ilością jarzyn,2mandarynki.
IV:duże jabłko, kanapka z kurczakiem
V:bułka fitness z chudym twarogiem,pomidorem, ogórkie i papryką żołtą.
Wiolapoprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:49   #4666
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R:
Ś: 1 duża bułka razowa ziarnista: pół z łososiem wędzonym na gorąco opalanym drewnem bukowym; pół z masłem orzechowym eko z rossmanna, twarogiem chudym i dżemem truskawkowym; kawa parzona z mlekiem
IIŚ: 1 twarożek lekki z garścią: orzechów włoskich. laskowych i suszoną żurawiną; kawa parzona z mlekiem
O: ryż pełnoziarnisty; surówka z pekińskiej; rolada drobiowa coś ala dewolaj inaczej gotowana- z nadzieniem- marchewka, seler, por, natka pietruszki; herbata miętowa
2 h orbitrek
K: jajecznica na wędlinie z dwóch jaj smażona na oliwce; 1 kromka chleba orkiszowego z mozzarellą ; duży pomidor z bazylią suszoną; herbata miętowa
40 min basen
sen
pysznie <3
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:12   #4667
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie
  • jajko na miękko, 2 kromki orkisza : z masłem, sałatą, szynką parmeńską, pomidorem, szczypiorkiem
  • łosoś wędzony z koprem i pieprzem- gotowiec z Almy...(1/2 porcji), pomidor, kromka razowca

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:05   #4668
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość

U

Śniadanie: twarogowo-kakaowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z granatem, ciemnymi winogronami i syropem z czarnego bzu
Obiad: mięso z piersi indyka w przyprawach smażone bez tłuszczu; 50g kaszy gryczanej z pieczarkami i sosem pieczarkowym; surówka z czarnej rzepy
Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z: serkiem typu włoskiego / wędzoną makrelą i masłem / wieprzowym salami z orzechami włoskimi / masłem orzechowym; pomidor z pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi

jedne co moge powiedziec to to ze smacznie masło sama robiłaś ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 12:31   #4669
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Utrzymanie

Mniaaaaam łosoś! Całość jak najbardziej na tak! Bardzo smacznie, zdrowo i różnorodnie! Wszystko bym zjadła
Stary 2012-11-06, 13:00   #4670
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest idealnie Szkoda, że nie ma jakiegoś podwieczorku, ale jeśli nie byłaś głodna...
\
właśnie ja to tak jem raz podwieczorek a raz 2 śniadanie, bo inaczej nie wyrabiam się z jedzeniem w planowanych godzinach :P w dni kiedy wstanę wcześniej/kładę się później zamiast 4 posiłków robi się 5 ale cieszę się, że dobre te jadłospisy bo mam full motywacje i wreszcie muszę zmienić styl życia i schudnąć !!!

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Fajny tylko obiad u mnie dziś na obiad kaszanka domowej roboty przywieziona ze wsi
omg kocham babciną kaszankę !!

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:52   #4671
starss23
Raczkowanie

Witam wszystkich bardzo serdecznie
proszę o ocenkę mojego R

śniadanie:
3 pieczywka chrupkie wasa, serek homo naturalny, pół pomidora,kawałek papryki czerwonej, plasterek sera wędzonego żółtego, łyżka musu jabłkowego (własnej roboty), kawa z mlekiem.
2 śniadanie:
jabłko, garść rodzynek i płatków ryżowych, zielona herbata.
Obiad:
200 g kaszy gryczanej, sałatka z tuńczyka, kukurydzy i fasoli czerwonej tak ok 160 g, ogórek kiszony.
Kolacja:
jogurt naturalny z pomidorem i chrupkie pieczywko wasa.

300 brzuszków zaliczone.
Proszę o ocenkę, z góry serdecznie dziękuję
starss23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:12   #4672
G0si3k
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję ładnego ubytku na wadze Jesz sporo owoców (gruszka, grejpfrut, ananas, jabłko, 2 śliwki...)- witaminy, ok, ale pamiętaj, że zawierają sporo cukru, warto by było jednak zredukować tą ilość do 2 owoców dziennie. Aczkolwiek jeśli jest to alternatywa dla słodyczy, to lepiej tak.

Moje dzisiejsze R (w końcu skończyła się ta fińska czekolada, uff... )
I owsianka z suszonymi morelami i śliwkami (po 2), łyżeczką domowej konfitury z pigwy i łyżką jogurtu naturalnego; kawa
kleik z siemienia lnianego na mleku
II jogurt naturalny 250g (znowu... nie zauważyłam ), duże jabłko
III miska barszczu ukraińskiego; kromka jeszcze ciepłego razowca z wędzonym twarogiem
kawa, kostka gorzkiej czekolady
IV omlet z 2 jaj z cukinią, polędwicą sopocką i papryką

Dzieki po raz kolejny za ocenke Normalnie nie jem az tyle owocow, ale bylam jeszcze wczoraj dosc hmmm zmeczona po weekendzie i chyba moj organizm upomnial sie o swoje
Tez mam ostatnio faze na lniane kleiki, ja swoje zazwyczaj robie na mleku i popijam przed snem

Tiffoczki
Mel B Buns
Melissa Bender
Xhit
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:40   #4673
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabqa92 Pokaż wiadomość
R/U
1. grahamka z szynką, ogórkiem kiszonym, serek wiejski 200g, herbata
2.owsianka z serkiem wiejskim i jabłkiem, garsć orzechów włoskich, kawa z mlekiem
3. duża porcja zupy pomidorowej z makaronem i mięsem z kurczaka, kaawa znów,
4. serek wiejski, jabłko

1h stepu
35 min bieżni
mógłby ktos rzucic okiem?
wiem, że dużo nabiału i kawy, ale jakaś faza mi się wkręciła
chciałabym zrzucić 2,3 kg ale bez pośpiechu
Dla mnie to jest pełnowymiarowe R Choć wywaliłabym jabłko z kolacji (i tak było już w II śniadaniu), a dała jakieś warzywa, bo koszmarnie ich tu mało.

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość

U

Syrop z czarnego bzu... Wszystko super i pysznie

Cytat:
Hmm... oceniłby ktoś mój jadłospis? proszę
Przecież oceniłam

Cytat:
Napisane przez starss23 Pokaż wiadomość
proszę o ocenkę mojego R

śniadanie:
3 pieczywka chrupkie wasa, serek homo naturalny, pół pomidora,kawałek papryki czerwonej, plasterek sera wędzonego żółtego, łyżka musu jabłkowego (własnej roboty), kawa z mlekiem. zastąp pieczywo chrupkie normalnym razowym (2 kromki) i obłóż porządnie szynką/twarogiem i warzywami
2 śniadanie:
jabłko, garść rodzynek i płatków ryżowych, zielona herbata. zamiast rodzynek i płatków- serek wiejski/jogurt albo kanapka
Obiad:
200 g kaszy gryczanej, sałatka z tuńczyka, kukurydzy i fasoli czerwonej tak ok 160 g, ogórek kiszony. 200g to dwie torebki kaszy jesteś pewna, że aż tyle zjadłaś? jeśli tak, ogranicz kaszę, a dodaj np. pierś z kurczaka i warzywa do syta
Kolacja:
jogurt naturalny z pomidorem i chrupkie pieczywko wasa. jogurt na kolację- może być, ale dużo lepsze byłyby jajka lub twaróg, no i standardowo wasa- out

300 brzuszków zaliczone.
Jest średnio, przejrzyj sobie odpowiednie działy na Dietetyce, może Cię zainspirują...

Cytat:
Napisane przez G0si3k Pokaż wiadomość
Dzieki po raz kolejny za ocenke Normalnie nie jem az tyle owocow, ale bylam jeszcze wczoraj dosc hmmm zmeczona po weekendzie i chyba moj organizm upomnial sie o swoje
Tez mam ostatnio faze na lniane kleiki, ja swoje zazwyczaj robie na mleku i popijam przed snem
Lniany kleik jest cudoooowny- nie dość, że pycha, to jest zapełnia żołądek i jest bardzo zdrowy U mnie na mleku z odrobiną miodu albo łyżeczką domowego dżemu/malin w soku własnym/ musu dyniowo-jabłkowego
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 16:46   #4674
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starss23 Pokaż wiadomość
proszę o ocenkę mojego R

śniadanie:
3 pieczywka chrupkie wasa, serek homo naturalny, pół pomidora,kawałek papryki czerwonej, plasterek sera wędzonego żółtego, łyżka musu jabłkowego (własnej roboty), kawa z mlekiem. wyrzuć pieczywo wasa i zamień je na prawdziwy chleb razowy ( najlpiej taki na wagę, a nie z opakowania)
2 śniadanie:
jabłko, garść rodzynek i płatków ryżowych, zielona herbata. zamień płatki ryżowe na płatki owsiane górskie- dodaj mleko i masz pyszną i zdrową owsiankę
Obiad:
200 g kaszy gryczanej, sałatka z tuńczyka, kukurydzy i fasoli czerwonej tak ok 160 g, ogórek kiszony. no ok, jesli tuńczyka było oidpowiednio duzo,ale masz więcej kaszy niż białka, popracuj tutaj nad ilością
Kolacja:
jogurt naturalny z pomidorem i chrupkie pieczywko wasa. jogurt naturalny, np z orzechami czy nasionami daj na podiwczorek. wywal wasę kolacja najlepiej białkowa plus świeże warzywa. ale to też dośc indywidualna kwestia , ja np dodaję jakąś kromkę chleba do kolacji albo otręby, no samym białkiem trudno mi się najeść.

300 brzuszków zaliczone. czemu katujesz się robiąc taka ilośc brzuszków? robisz je codziennie? po pierwsze nie spalasz tym tłuszczu, bo spalić miejscowo się nie da. mięśnie będa się wzmacniac,ale pod tłuszczem ( o ile taki masz) więc moim skromnym zdaniem lepiej przerzuć się na trening aerobowy typu- bieganie/ rower/ pływanie albo trening aerobowy/cardio w domu.Na forum fitness jest mnóstwo takich programów, dzięki którym będziesz kształtowała wszystkie partie ciała nie forsując ich za bardzo a do tego będziesz spalała kalorie. Polecam np. treningi z Ewą Chodakowską
Jak wyżej.. Wyrzuć pieczywo wasa, dodaj zdrowe węgle w postaci płatków i razowca plus więcej białka i będzie ok. I pamiętaj o podwieczorku- chociaż wiem, że to bywa trudne :P
Stary 2012-11-06, 17:30   #4675
Bibiannaa
Rozeznanie

Moja kumpela zaczyna stosowac diete ryzowa?Co o niej sadzicie?Ja jej odradzam,bo uwazam,ze bedzie jojo,jak po 3 tygodniach zacznie jesc normlanie..
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 17:44   #4676
Iwoka
Zakorzenienie

Dzisiejsze (zapewne) U do ocenki:
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, orzechami, płatkami migdałów, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi + pół grejpfruta + mniejsze jabłko;
II: składana kanapka z razowca z masłem, pomidorem, rzodkiewką i papryką + mała składana kanapka z razowca z domową sałatką konserwową;
III: mała nektarynka + średnie jabłko + jogurt naturalny (150 g);
IV: 1. podjedzone ugotowany kalafior, papryka i marchew (w oczekiwaniu na przyrządzenie głównego dania) 2. 6 sporych placków z dyni (300 g startej dyni, jajko, czubata łyżka mąki żytniej razowej, łyżka otrębów, 2 łyżki kefiru) polane kefirem (ok. 200 ml) i posypane oregano ;
V: talerz zupy jarzynowej.
Do picia: woda, kawa zbożowa (x2), herbata malina i żurawina, herbata zielona (x2), rumianek.

Mój blog kosmetyczny

Instagram

Edytowane przez Iwoka
Czas edycji: 2012-11-06 o 17:48
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 17:48   #4677
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
Moja kumpela zaczyna stosowac diete ryzowa?Co o niej sadzicie?Ja jej odradzam,bo uwazam,ze bedzie jojo,jak po 3 tygodniach zacznie jesc normlanie..
to nie ten wątek. ale oczywiście, że będzie jojo, jak po każdej diecie cud.
Stary 2012-11-06, 17:50   #4678
G0si3k
Raczkowanie

Cytat:
Lniany kleik jest cudoooowny- nie dość, że pycha, to jest zapełnia żołądek i jest bardzo zdrowy U mnie na mleku z odrobiną miodu albo łyżeczką domowego dżemu/malin w soku własnym/ musu dyniowo-jabłkowego

No to mi teraz pomysl podrzucilas, brzmi pyyyycha

Tiffoczki
Mel B Buns
Melissa Bender
Xhit
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 17:55   #4679
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dzisiejsze (zapewne) U do ocenki:
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, orzechami, płatkami migdałów, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi + pół grejpfruta + mniejsze jabłko;

II: składana kanapka z razowca z masłem, pomidorem, rzodkiewką i papryką + mała składana kanapka z razowca z domową sałatką konserwową;
plusszynka i ser na kanapke->wiem wiem
III: mała nektarynka + średnie jabłko + jogurt naturalny (150 g);
mozesz wrzucic jakies pestki do jogo
IV: 1. podjedzone ugotowany kalafior, papryka i marchew (w oczekiwaniu na przyrządzenie głównego dania) 2. 6 sporych placków z dyni (300 g startej dyni, jajko, czubata łyżka mąki żytniej razowej, łyżka otrębów, 2 łyżki kefiru) polane kefirem (ok. 200 ml) i posypane oregano ;
placuszki brzmia pysznie, dorzucilabym tu jednak te zupe a na kolacje jakas kromka z twarozkiem lub jajem
V: talerz zupy jarzynowej.
Do picia: woda, kawa zbożowa (x2), herbata malina i żurawina, herbata zielona (x2), rumianek.
jw ale ogolnie jest bardzo fajnie
Stary 2012-11-06, 18:10   #4680
ciucholand
Rozeznanie

Dzisiejszy jadłospis P
ŚNIADANIE: płatki czokapik z mlekiem 3,2%
II ŚNIADANIE: Kanapka z gulaszem angielskim, baton 3bit big
OBIAD:Kulka białego ryżu, kotlet drobiowy smażony na oleju w panierce, łyżka majonezu.
Deseruże opakowanie ciastek orzechowych z czekoladą, herbata malinowa z łyżeczką cukru.
Podwieczorek:3tosty francuskie, herbata malinowa z łyżeczką cukru.
Kolacja płatki czokapik z mlekiem 3,2%

Proszę o ocenę.

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47

WYMIANA

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post41077833
ciucholand jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości