|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
http://img820.imageshack.us/img820/9...1029082135.jpg - link, jakby coś było nie tak z obrazkiem
![]() Hej dziewczyny! Pisałam tutaj jeszcze przed długim weekendem i radziłam się Was w sprawie moich kudełków wrzucam foto, przepraszam za jakość, ale nie wzięłam z domu aparatu, na którym było ładne zdjęcie... wrrr...Moje włosy wyglądają właśnie tak... mam nadzieję, że uda mi się kiedyś osiągnąć ładne loczki, a nie taki "bałagan" na głowie. A szczerze, to marzą mi się ładne sprężynki, jakie ma Ajrisz
We must fight for what we believe in Makenai Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! 04.07.2014 - pani magister!
|
|
|
|
#73502 | ||
|
Zakorzenienie
|
przez za krótką grzywkę zaczęłam lubować się w opaskach i wynajduje coraz to dziwniejsze![]() Cytat:
no z tym podcinaniem to różnie wychodzi, ja nie szaleje bo włosy strasznie wolno mi odrastają a po za tym tak bardzo bym chciała żeby były dłuższe bo już od dawna mam króciakiWiadomo nie spróbujesz, to nie przekonasz sie kiedy ci lepiej (mówimy oczywiście o długości włosów ):rolleyes :Cytat:
)A zapaszek i mi się podoba - właśnie taki delikatny
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-11-06 o 17:05 |
||
|
|
|
#73503 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam wydobyć dzisiaj skręt, ale do końca nie wyszło. Nie wiedziałam, że to będzie takie trudne. Czuję się nieuczesana i tak dość nieswojo
Przepraszam za estetykę zdjęcia
|
#73504 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jeśli przyuważę na pewno dam znać
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
) albo prostownica na tylko i wyłącznie wilgotnych włosach bo inaczej nie uzyskiwałam porządanego efektu...![]() ![]() teraz jak mi się zdarzy prostować to tylko suche zabezpieczone silikonami też nie chronię przed szalikiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- |
||
|
|
|
#73505 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() większość z nas od czegos podobnego zaczynała ! Prosze sie nie zniechęcać a włoski sie odwdzięczą
|
|
|
|
|
#73506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam gdzieś w łazience prostownicę, ale od nawrócenia w czerwcu zeszłego roku nie użyłam jej ani razu A najśmieszniejsze że ścięłam wtedy włosy z długości za pas do poziomu brody, właśnie po to by łatwiej je prostować ![]() Uwierzyłam, że moje idiotyczne, paskudne i wstrętne kudły mają jeszcze szansę wyglądać bez prasowania ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() Początki są trudne a u Ciebie już teraz widać pewną regularność - będzie dobrze, zobaczysz.
|
|
#73507 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nie, one bez rozdwajania się po prostu żyć nie mogą ![]() Sposób hennowania z glutkiem lnianym genialny! |
|
|
|
|
#73508 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanko
Czy jest możliwe po miesiącu intensywnej pielęgnacji przeproteinowanie włosów? Lub przeolejowanie? Wydaje mi się że to dość krótki czas ale... już sama nie wiem ???
|
|
#73509 |
|
Zadomowienie
|
Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA TAKIE NIEWYJŚCIOWE ZDJĘCIA
no więc wczoraj miała miejsce moja pierwsza próba wydobycia loków. włosy przed wszystkim wyglądały tak - http://i45.tinypic.com/vzef76.jpg trochę pofalowane bo chodziłam 2 dni w jednym warkoczu najpierw zmoczyłam włosy, nałożyłam waxa do włosów brązowych, potrzymałam ponad godzinę, umyłam włosy szamponem BD, nałożyłam isanę do włosów zniszczonych na 5min i w trakcie uczesałam. zmyłam chłodną wodą. później odsączyłam bawełnianą koszulką nadmiar wody. i chciałam nałożyć mój żel lniany który okazał się wodą bo źle go ugotowałam trochę podsuszyłam ugniatając w trakcie i powstało to - http://i49.tinypic.com/vhqj9c.jpg i takie pół wilgotne włosy zaplotłam sobie w coś takiego (ostatnio któraś z was to tutaj wrzucała więc wykorzystałam ) http://www.youtube.com/watch?v=SzBpR...ature=g-user-u i te 4 dready które mi wyszły spiełam w jeszcze jeden koczek i poszłam spać. rano wstałam, rozplątałam wszystko i - http://i46.tinypic.com/fcmtk6.jpg i http://i48.tinypic.com/htz579.jpg wgniotłam jeszcze trochę żelu który zrobiłam ponownie wieczorem ale tym razem zbyt gęsty i nie dało się oddzielić go od nasionek, jednak trochę uratowałam spryskałam lakierem bo bałam się że wszystko się rozwali w ciągu dnia. ogólnie się nie rozwaliło, ale zrobił się puszek czuję, że efekt byłby lepszy gdybym użyła żelu na mokro ale to następnym razem
|
#73510 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Doniesiono mi właśnie, że jestem poszukiwana, więc stawiam się na zawołanie. Mam w aparacie dwie tury zdjęć włosów-stylizowanych i wysuszonych na prosto, ale jakoś nie mogę się zmobilizować do zrzucenia na komp... Cytat:
Masz rację, im wiecej wolnego, tym czasu mniej i trudniej się zorganizować.Cytat:
No, dobra, idę zdjecia zrzucać.
|
|
#73511 |
|
EDUkator
|
Idę się nurzać w wannie, a potem ugniatać, ugniatać i ugniatać. Bez robienia żadnych mostków
![]() Trzymajcie kciuki
|
#73512 |
|
Raczkowanie
|
jeny dla mnie też najgorsze jest te uczucie nieuczesania i takiego ogólnego bałaganu.
szczególnie, że często czesałam włosy bo lubiłam czuć jakie są gładkie.. teraz naprawdę ręka świerzbi.
|
#73513 |
|
Raczkowanie
|
Uwaga, uwaga ogłoszenia parafialne dla włosomaniaczek z trójmiasta:
Sklep Herbalist la Butiko z cudami włosowymi (Bingo, Marion, azjatyckie cuda: Khadi, Vatika, oleje np. Heenara, Orierntana; Organicum, GP, rosyjskie cuda: Babuszka Agafja, Organic Therapy, Biolux, Planeta Organica; półprodukty ze ZróbSobieKrem): Sopot ul. Monte Cassino 25, czyli w tym domu handlowym Monte, box 11 na 1 piętrze taki malutki sklepik Bardzo fajna babka obsługuje ![]() Tu ich strona fejsbukowa -> https://www.facebook.com/herbalistlabutiko Do tego zamieszczają u siebie na stronie recenzje, które pojawiają się u blogujących dziewczyn tj. Azjatycki Cukier, Słodki Miód, Idalia. Tak właśnie ten, polecam się wybrać |
|
|
|
#73514 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie: czy odżywka artiste różowa lub oliwa z oliwek może powodować rozluźnienie skrętu? Czy ja już popadam powoli w paranoję?
|
#73515 |
|
Zakorzenienie
|
haha, widziałam tu świetnego Kopernika
a moje włosy myte byle-jak z rana odwdzięczyły się całkiem ładnie w ciągu dnia, może to znak, że kryzys minął, a teraz już będzie tylko lepiej i mam takiego loko-bejbiko-wicherka na środku czoła, który sprawia, że wyglądam jak rozczochrana i totalnie nie wiem, co z nim zrobić
|
#73516 | |
|
Zadomowienie
|
wyszukujesz focię w necie, klik prawym i 'kopiuj adres obrazka', potem w oknie odpowiedzi klikasz w to
wklejasz adres i hula Cytat:
tu można nie-podziwiać https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=114587 ![]() mini ogłoszenie parafialne: Znudzona Joaśkami kupiłam ostatnio tą odżywkę bez spłukiwania i sprawdza się nieźle. wydaje mi się cięższa niż Naturie, więc zimą co bardziej zniszczonym włosom powinna zrobić dobrze warto poszukać
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-11-06 o 21:52 |
|
|
|
|
#73517 |
|
Rozeznanie
|
"Prawidłowe" (czyt. prawomyślne na wątku zakręconym
) włosy wrzuciłam do codziennika. Tutaj dam tylko porównanie stylizowanych ugniataniem z żelem i niestylizowanych, wysuszonych na prosto(nie prostownicą). Końcówki jak widać same falują. Reszta- jak my tu mówimy-"prosta, ale krzywa". Zatem apel do początkujących: Chcecie fale? Stylizujcie. ![]() Gwoli ścisłości dodam,że fale są w świetle lampy, "proste" w świetle dziennym (stąd różnica w blasku).
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-11-06 o 22:08 |
|
|
|
#73518 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie dziewczęta, bo zgłupiałam. Umyłam na noc włosy, nałożyłam gluta i wygniotłam. Czy po wyschnięciu odgniatać przed snem czy dopiero rano? Uświadomcie mnie bo błądzę.
|
#73519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#73520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() (i dziękujemy-ja i włoski)
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-11-06 o 22:21 |
|
|
|
|
#73521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#73522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mam lenia, a włosy tłuste . Pójdę spać w mokrutkich, rano będzie nieźle
|
|
#73523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ag-raffko Dziewczyny dodoalam mocznik do maski po myciu... ciekawe czy nie wypadną... no i dzisiaj pierwszy raz testowałam migdała...
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-11-06 o 22:53 |
|
|
|
|
#73524 |
|
Zakorzenienie
|
Yarrowia również kupiłam dokładnie tę samą odżywkę, wczoraj i poprosiłam o jej analizę.
Myślałam, że jest d/s, dlatego ją wzięłam Dzisiaj ją użyłam b/s i włosy mają się nieźle, ale chyba spróbuję użyć jej jako odżywki d/s. Co Ty o tym myślisz?
|
|
|
|
#73525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj umyłam włosy tylko szamponem Joanny z SLS i nałożyłam tą odżywkę - wyglądały nieźle ale im ostatnio (a szczególnie zaraz po hennie) niewiele potrzeba...także jak dla mnie ok, jak na innych włosach nie wiem
|
|
|
#73526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Albo nie, bo miałam kupić suszarkę.. szkoda, że chociaż czwórki nie trafiłam dziś, byłoby na zakupy. ![]() ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Ag Rafka cudo w codzienniku. Idę spać z sucharami. Chyba za dużo b/s dałam im, bo jakieś takie ciężkie. Albo nawilżone Poczęstowałam je przed myciem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...xtra-soft.html tutaj skład ja kupiłam swój w biedrze, ma inną butelkę ale skład chyba ten sam, nie chce mi sie już wstawać. ma silikon w składzie a umyłam odżywką. niech się włosy zabezpieczą ![]() Jam macie gdzie blisko biedrę, to polecam, fajny ten balsam i ma świetny zapach. A kosztował chyba 9 zł, za wielką butlę. |
|
|
|
|
#73527 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha i zapomniałabym powiedzieć/napisać - bosze jakie cudne włosy
|
|
|
#73528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj kupiłam sobie olej rycynowy i jutro chce naolejować włosy pierwszy raz,(zawsze sobie robiłam jakieś maseczki) mam nadzieję, że jakoś mi to wyjdzie i będę mogła się w czwartek pokazać w pracy ![]() Wczoraj też znalazłam sklep i chyba zostanie moim ulubionym sklepem maja tam wszystkie oleje nawet odżywki bingo shea. Jak poprosiłam o olej to babka się uśmiechnęła i zapytała czy będę go kładła na włosy
|
||
|
|
|
#73529 | |
|
Rozeznanie
|
Issey87, Deszczowa, Martek, Konspiracja, Karmenka,JudytaKas-dzięki, dziewczynki
Cytat:
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-11-07 o 08:47 |
|
|
|
|
#73530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje za radę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

mam nadzieję, że uda mi się kiedyś osiągnąć ładne loczki, a nie taki "bałagan" na głowie. A szczerze, to marzą mi się ładne sprężynki, jakie ma Ajrisz 

przez za krótką grzywkę zaczęłam lubować się w opaskach i wynajduje coraz to dziwniejsze
zazwyczaj delikatnie podcinałam końcówki czy lekko nadawalam kształt, ale nosiło mnie żeby wprowadzić jakąs odmianę i skrócić włosy, no i skróciłam i wycieniowałam na tylę, że czekam aą odrosną,wyglądają ok, ale teraz wiem, ze znacznie lepiej kręcą sie gdy są dłuższe
a po za tym tak bardzo bym chciała żeby były dłuższe bo już od dawna mam króciaki

nijak nie chronię przed szalikami, generalnie jestem złą macochą 
ale nie, one bez rozdwajania się po prostu żyć nie mogą 

farbuję je niby takimi lepszymi,fryzjerskimi farbami ale wolalabym jak najmniej wlosy w tym procesie niszczyc. Czy henna (w odcieniu ciemnego brązu) pokryje siwe włosy???

szczególnie, że często czesałam włosy bo lubiłam czuć jakie są gładkie.. teraz naprawdę ręka świerzbi.
wklejasz adres i hula ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)