Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 22:06   #451
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
To moj ostatni post na Waszym wątku. Pisze przez łzy...Uslyszalam wyrok. Serduszko przestalo bic w 7t5d. Mam skierowanie do szpitala na lyzeczkowanie.

U mnie nie bylo zadnych objawow w tamtym tygodniu. Uwazajcie na siebie.
Zycze Wam naprawde wszystkiego co najlepsze.
Trzymajcie sie Eliza
tak mi przykro ja nie mam objawów od 2 dni a wizyta dopiero za 2 tygodnie....jestem przerażona
Stary 2012-11-06, 22:08   #452
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

lonely, świetna figura sprzed ciąży i piękny brzunio
idę do kąpieli...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:09   #453
About_Me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ale ja się cieszę!
co miałam się wyszumieć to się wyszumiałam, tż jest 10 lat starszy-nie chce by o balkoniku z dziećmi w piłę grał
a na jednym się nię skończy
ja widzę plusy młodego macierzyństwa.. i starszego też-zawsze są plusy póki robi się to z głową
Ja też jak się nad tym zaczęłam zastanawiać, to młode macierzyństwo ma sporo plusów, chociażby fakt, że mamy więcej energii niż pierworódka w wieku 40 lat Chociaż wiek nie ma znaczenia w jednej kwestii : Miłości do bąbelka
Stary 2012-11-06, 22:12   #454
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez About_Me Pokaż wiadomość
Ja też jak się nad tym zaczęłam zastanawiać, to młode macierzyństwo ma sporo plusów, chociażby fakt, że mamy więcej energii niż pierworódka w wieku 40 lat Chociaż wiek nie ma znaczenia w jednej kwestii : Miłości do bąbelka
dokładnie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:14   #455
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ło mamooo ale laska Brzuś piękny
I z tego co pamiętam, to Ty wg OM to już leci 14 ale wg USG to 11 tak jak u mnie?
U mnie to wygląda tak, jak by mi się sadło odłożyło i napuchła oponka Więc nie ma co wstawiać

Wogóle to Wasze tak rosną w dole, a mój w górze
tak, zgadza się, jutro mam pierwszy dzień 12 tygodnia

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
lonely, świetna figura sprzed ciąży i piękny brzunio
idę do kąpieli...

Dziękuję Dziewczyny

uciekam spać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:18   #456
Mysia mysz
Zakorzenienie

ale się wkręcam teraz:/ przestalam miec napady glodu ale mam teraz zgage za to:/ i dalej wzdecia a biust pelny

przesunełabym gina ale nie mogę chodzić na usg co 2 tygodnie bo się wkręca:/
Stary 2012-11-06, 22:21   #457
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ok... wstawiam foty..

dla porównania, mój brzusio z urlopu, pod koniec sierpnia..

troszkę mi się przytyło
wow "byłaś"lasuniąa teraz masz super brzuszekkurcze ja w 14 tc jeszcze takiego nie mamwprawdzie już mi wywala co nieco na szczęście, ale ja chce takiego ładnego okrągłego brzucholka a nie metamorfującego zależnie od pory dnia i wielkości posiłku
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:50   #458
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ja biorę, ale nie mam takich objawów.Na ulotce jest wypisane co się może dziać to sobie zerknij. Ale we wcześniejszej ciąży jak mi lek zmienili na jakiś silniejszy (nie pamiętam nazwy) to też miałam takie uderzenia i wypieki na twarzy. Może rzeczywiście coś w tym jest
No to muszę ginekologa zapytać, może dał mi za dużą dawkę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja to samo:/ i ciągle krosty po goleniu a wszystko odkąd jestem w ciąży:/
po rozmowach z wielu mamami i kosmetyczkami doszłam do wniosku, że zwykła oliwka jest najlepsza byle regularnie, żadne krem za setki złotych nie zdziała więcej niż regularne nawilżanie. Więc jadę oliwką codziennie na noc a na rano balsamem, brzuch, plecy, poślady uda i cycki
Ja krosty zawsze mialam po goleniu, dlatego zastąpiłam golenie depilatorem. Ale teraz tak się zastanawiam jak to jest z depilowaniem w ciąży - podobno dzidzia też odczuwa ból a nie bardzo sobie wyobrażam powrót do maszynki

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

A ja jestem mega WKURZONA. Byłam u koleżanki z pracy (ta co była w szpitalu) i ta w pewnym momencie mówi że ciekawe kiedy dostaniemy te pieniądze z f.socjalnego. A ja . I co się okazało? Mogłam dostać 500 zł (a dla mnie to nie mało) tylko trzeba było złożyć podanie do wczoraj! Dyrektorka miała obowiązek poinformowania wszytskich pracowników którzy są na zwolnieniu/urlopie. No i powiedziała dziewczyną że wszyscy wiedzą. Tylko że do mnie nawet nie zadzwoniła! Jak można być takim wrednym? Gadałam z jedną dziewczyną i ma napisać emaila czy jeszcze mogę to złożyć. Jestem strasznie zła. I co ja mam w takiej sytuacji zrobić? Kasa przeleciała mi koło nosa.
Ja bym poszła na rozmowe z dyrektorką lub kimś innym odpowiedzialnym za przyznawanie tych pieniędzy i wziełabym ze sobą podanie. W podaniu opisałabym całą sytuację, że jesteś na zwolnieniu, poniewaz spodziewasz sie dziecka i że nikt Cię o tym nie poinformował - ani Pani Dyrektor ani żaden z pracowników. Dowiedziałas się przypadkiem wczoraj, ze wszyscy pracownicy maja złoyzc takie podanie, wiec dzisiaj je przynosisz. A ponieważ oczekujesz dziecka to Twoja sytuacja materialna staje się dramatyczna - czy coś w tym rodzaju - i w zwiazku z tym prosisz o pozytywne rozpatrzenie. Nie mogą Ci takiego podania odrzucić uzasadniając, że nie złożyłaś go w terminie. Chociaz nie wiem w jakiej firmie pracujesz i jak respektuja tam prawa pracownika.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wy poważnie mówicie?
W życiu bym się nie chciała dowiedzieć o ciąży tak późno ile leków przez ten czas niedozwolonych można brać, ile alkoholu wypić? Ja to bym się dopiero martwiła dziecko

O, nie nie nie!! No i nie każdy ma tak dobrą sytuację aby w 2 miesiące kupić całą wyprawkę dla dziecka
Ja bym zdecydowanie tak chciała Mysle, ze ani zażyte leki ani alkohol - którego nie pije - nie zaszkodziłyby tak bardzo dziecku, jak obecne zamartwianie czy wszystko bedzie dobrze i schizy itd itp

Cytat:
To moj ostatni post na Waszym wątku. Pisze przez łzy...Uslyszalam wyrok. Serduszko przestalo bic w 7t5d. Mam skierowanie do szpitala na lyzeczkowanie.

Trzymajcie sie Eliza
Kochana, przykro mi bardzo
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:55   #459
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ok... wstawiam foty..

troszkę mi się przytyło
ale laska oba brzuszki piękne

Cytat:
widziałam taką dla ciężarówek w smyku dziś za 159 zł
to drogo, te są ponoć super: http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...740047732.html i 20zł taniej
Cytat:
Nie no Dziewczyny dawać tu foty ja też się wstydziłam i wrzuciłam... a przytyłam już dosyć sporo
Co zrobiłaś przepraszam???

Ja wstawię jak będzie cokolwiek widać, choć może wdałam się w mamę i pójdę rodzić z niemal płaskim brzuchem? moja mama jak jechała do porodu ze mną to miała brzuch taki jak ja jak sobie wypnę

dobranoc

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Ja krosty zawsze mialam po goleniu, dlatego zastąpiłam golenie depilatorem. Ale teraz tak się zastanawiam jak to jest z depilowaniem w ciąży - podobno dzidzia też odczuwa ból a nie bardzo sobie wyobrażam powrót do maszynki

Ja bym zdecydowanie tak chciała Mysle, ze ani zażyte leki ani alkohol - którego nie pije - nie zaszkodziłyby tak bardzo dziecku, jak obecne zamartwianie czy wszystko bedzie dobrze i schizy itd itp
Co do depilacji to słyszałam, że jeśli przed ciążą się to robiło to w ciąży można jak najbardziej. W ciąży się nie zaleca zaczynać bo można bardziej odczuwać ból ale jeśli dla Ciebie to znośne to chyba nie musisz się martwić

No ja się aż tak nie zamartwiam, serio bardziej bym się bała, że mogłam zaszkodzić dziecku - chodziłam czasem na saunę, ostro ćwiczyłam z Ewką Chodakowską, jadłam niedozwolone rzeczy w ciąży... o nie nie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 23:06   #460
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam taką dla ciężarówek w smyku dziś za 159 zł
Cytat:
to drogo, te są ponoć super: http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...740047732.html i 20zł taniej
Też byłam dziś w Smyku
Justi, dokladnie taką chcę. Chyba sobie jutro zamówię - może wreszcie zacznę spać i zdrowo i wygodnie...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 23:07   #461
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
a

Co do depilacji to słyszałam, że jeśli przed ciążą się to robiło to w ciąży można jak najbardziej. W ciąży się nie zaleca zaczynać bo można bardziej odczuwać ból ale jeśli dla Ciebie to znośne to chyba nie musisz się martwić

No ja się aż tak nie zamartwiam, serio bardziej bym się bała, że mogłam zaszkodzić dziecku - chodziłam czasem na saunę, ostro ćwiczyłam z Ewką Chodakowską, jadłam niedozwolone rzeczy w ciąży... o nie nie
Ufff, to mi trochę ulżyło, bo już sobie zaczęłam wyobrażać kłujące łydki albo futerko wystarczy mi siwych włosów, których ciągle boję się zafarbować,żeby dziecku nie zaszkodzić
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 23:07   #462
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
hahahhahahahahahhahahhaha h
dziękuję

poczekam jeszcze aż reszta dziewczyn się pojawi i usunę, lepiej żeby te foty nie wpadły w niepowołane ręce....
Też bym wrzuciła, ale na razie nic nie widać
Jak się pojawi to wrzucę

A teraz spadam spać
Stary 2012-11-07, 07:56   #463
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

A ja jestem mega WKURZONA. Byłam u koleżanki z pracy (ta co była w szpitalu) i ta w pewnym momencie mówi że ciekawe kiedy dostaniemy te pieniądze z f.socjalnego. A ja . I co się okazało? Mogłam dostać 500 zł (a dla mnie to nie mało) tylko trzeba było złożyć podanie do wczoraj! Dyrektorka miała obowiązek poinformowania wszytskich pracowników którzy są na zwolnieniu/urlopie. No i powiedziała dziewczyną że wszyscy wiedzą. Tylko że do mnie nawet nie zadzwoniła! Jak można być takim wrednym? Gadałam z jedną dziewczyną i ma napisać emaila czy jeszcze mogę to złożyć. Jestem strasznie zła. I co ja mam w takiej sytuacji zrobić? Kasa przeleciała mi koło nosa.
Ja na Twoim miejscu spytałabym wprost szefowej dlaczego Cię nie poinformowała. To był jej obowiązek. A dodatkowo okłamała pracowników, że już wiesz. Baba - Porażka

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
To i ja się dopisuje. Generalnie początki mam ładnie okraszone "schizami". Z mężem byliśmy na urlopie, po zrobiłam test jedna kreska. Po kilku dniach zaczął mnie brzuch pobolewać jak przed miesiączką. Jako, że wcześniej przez dwa cykle brałam hormony na wywołanie miesiaczki byłam przekonana, że tym razem w końcu zbiera się samoistnie. I mimo, że trwało to kilka dni nadal byłam przekonana, że zwyczajnie organizm tak długo ogarnia sprawę po wcześniejszym "sztucznym"wywoływani u.
W końcu wpadła koleżanka i w trakcie rozmowy poruszyła temat właśnie moich problemów hormonalnych, więc wspomniałam jej o pobolewywaniu brzucha. Na co ona, że tak miała przed swoją ciąża. Wieczorem zrobiłam test znów ( od pierwszego minęło jakieś 1,5 tygodnia) i pojawiły się dwie kreski.
I tu się zaczyna "schiza" z lekarzami.
Poszłam do ginekologa, a ona, że nic nie widzi, macica powiększona, ale dzidziusia nie ma i że to mogą być te moje przeboje hormonalne. Ładnie mi podcięła skrzydła, ale dała jeszcze na wszelki wypadek skierowanie na badanie z krwii.
Dwa dni później jak poszłam na pobranie to Pani pobierająca poinformowała mnie, że jak mi wyjdzie podwyższony poziom to wcale nie musi być ciąża, a wczesna menopauza ( mam 30 lat) i dopiero ten poziom pokaże co to jest na pewno.
Wynik 1107 więc na szczęście nie wczesna menopauza...no ale Pani doktor oświadczyła że to i owszem ciąża, ale za dwa dni mam przyjść znów na pobranie krwii bo skoro nic nie widziała to może pozamaciczna. Więc kolejne dwa dni strachu...na szczęście wynik 2937.
No ale niestety od tego czasu nie było wolnego terminu u ginekologa i idę dopiero 08.11 ( za dwa dni).
Podsumowując pierwsze tygodnie ciąży co chwilę ktoś mnie straszył. Teraz juz jest potwierdzona i zgodnie z wyliczeniami będzie to 10 tydzień ( licząc po ginekologicznemu, a 8 od zapłodnienia ), a za 2 dni zobaczę w końcu co też się dzieje na USG.
Mam tylko nadzieje, że nie będą mnie znów straszyć...bo już dziś drże na myśl o tej wizycie.
Witaj Faktycznie sporo przebojów, jak na sam początek, ale 3mam kciuki żeby na najbliższejzej wizycie wszystko przebiegło prawidłowo
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:08   #464
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zeloth ja brałam kwas foliowy dopiero od 6 tygodnia, bo staraliśmy się długo i nie wiedziałam kiedy zacząć.

Moja przyjaciółka dowiedziała się o ciąży 4/5 miesiąc (nie chce mi się liczyc) z USG ... nerek Młoda nie miała miejsca u szczuplutkiej mamusi co ciągle ćwiczyła "bo jej się przybierało" to na nerki polazła. Ale to był błąd ginekologa, bo ona podejrzewała, że coś zmajstrowali, a ginka nic nie widziała i dała tabletki na wywołanie, których recepta wylądowała w koszu ...
\i pomysleć, że mogłaby zaszkodzić dziecku jakby wzieła te tabletki
Cytat:

Trzymajcie sie Eliza
\kochana... tak mi przykro;( Ja dziś jestem w 7 t i 5 dniu.... przecież pod wieczór zaczęłaś czuć z powrotem objawy;( ech;(tak mi przykro;(
ja wizyta dopiero 28 listopada

Ale dziewczyny mówiłam, że mi tez objawy minęły wtedy co elizie a byłam u ginekologa i serducho pieknie waliło...
Stary 2012-11-07, 08:10   #465
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
staram się spać na boku, ale póki co bardziej ciągnie mnie na prawyrogala tego dużego tez mam, ale póki nie mam brzucha nie zrobił na mnie wrażenia, ciekawa jestem jak się sprawdzi z brzuszkiem

ja tez zauważyłam cellulitteż dużo ćwiczyłam przed ciążą, ale teraz wracam do ćwiczeń i liczę, że go trochę zredukuję. Mam na pupie i z tyłu ud A i bardzo dużo piję i mało solę (prawie w ogóle), więc nie ma reguły.
gdzie kupiłaś swojego rogala?

no to widzę,że jesteśmy w tej samej sytuacji z cellulitem . Ja też dużo ćwiczyłam, teraz dopiero ogarniam się za jakieś lekkie ćwiczenia, dużo piję i mało solę. Mam nadzieję, że wyplenimy jakoś to dziadostwo
Stary 2012-11-07, 08:11   #466
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Przed ciążą tylko depilatora używałam, no głównie bo maszynką zawsze się zatnę i trzeba częściej. W ciąży jeszcze depilatora nie tknęłam, jakoś tak się boję ... bo to bardziej boli i w ogóle. Nóg nie tknęłam wcale, żeby się nie pozacinać (jak mi wróci ochota na przytulanki to się za nie wezmę ) a reszta maszynką.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:15   #467
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymajcie sie Eliza
bardzo współczuję..... nie ma żadnych słów.. przytulam mocno!
Stary 2012-11-07, 08:17   #468
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
\i pomysleć, że mogłaby zaszkodzić dziecku jakby wzieła te tabletki

\kochana... tak mi przykro;( Ja dziś jestem w 7 t i 5 dniu.... przecież pod wieczór zaczęłaś czuć z powrotem objawy;( ech;(tak mi przykro;(
ja wizyta dopiero 28 listopada

Ale dziewczyny mówiłam, że mi tez objawy minęły wtedy co elizie a byłam u ginekologa i serducho pieknie waliło...

Tego się trzymam bo mam wizytę dopiero 21go

TŻ mi powiedział, że durna jestem i się martwię bez sensu, eh łatwo mu mówić :/

Upieklam wczoraj bananowe muffinki, macie fotę na smaka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-07_06.58.08.jpg (35,8 KB, 20 załadowań)
Stary 2012-11-07, 08:18   #469
Meliitele
Zakorzenienie

Dzien dobry

brr ale dzis u mnie zimno, sio z taka pogoda..

Co do celulitu to ja slyszalam ze basen bardzo pomaga a jak sie chodzi regularnie to nawet znika?

milego dnia!

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

aaaaaaaa mysia daj jedna babeczke

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:28   #470
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Tego się trzymam bo mam wizytę dopiero 21go

TŻ mi powiedział, że durna jestem i się martwię bez sensu, eh łatwo mu mówić :/

Upieklam wczoraj bananowe muffinki, macie fotę na smaka
kochana jesteśmy pi razy drzwi na tym samym etapie, bo czuje , że urodzę przed 21 bo z USG ciąża wygląda na 3-5 dni starszą... i pytałam lekarza, czy to normalne, że objawy mi już przeszły a on, że czasem tak jest i każda ciąża jest inna...
Stary 2012-11-07, 08:28   #471
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ok... wstawiam foty..

troszkę mi się przytyło
Stary 2012-11-07, 08:36   #472
humpback
Zakorzenienie

dzień dobry nadrobiłam co z grubsza

Eliza współczuję, i ściskam najmocniej

axelle ja mam pomrożone maliny, truskawki, jagody, tak żeby była malutka namiastka lata w środku zimy (o ile do zimy zapasy nie zostaną wyczerpane)

Meliitele śliczny brzuszek i śliczna mamusia. u mnie na razie nie ma co pokazywać (no chyba że jak dorwą mnie jakieś wzdęcia po jedzeniu, ale to dość fałszywy obraz)

lonely ale zgrabny brzuszek. cudny przed, jeszcze cudniejszy w trakcie

sharpnowoja trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie twojego wniosku. strasznie nie fair zachowała się twoja dyrektorka. przecież te pieniądze nie idą z jej kieszeni, a się tobie należą.

about me powodzenia w szybkim ustaleniu wizyty
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:39   #473
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kochana jesteśmy pi razy drzwi na tym samym etapie, bo czuje , że urodzę przed 21 bo z USG ciąża wygląda na 3-5 dni starszą... i pytałam lekarza, czy to normalne, że objawy mi już przeszły a on, że czasem tak jest i każda ciąża jest inna...
No ja z miesiączki bym miała 12.06 ale gin powiedział, że ciążą młodsza a i ja wiem, że owulka była ok. 21 dnia cyklu. Nie mniej nie wpisał mi jeszcze daty porodu do karty, bo mówi, że to sie jeszcze sutali na kolejnych usg

No ja mam tylko wzdęcia i zaczęła mi się zgaga 2 dni temu ale to tyle
Stary 2012-11-07, 08:41   #474
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Justi, dokladnie taką chcę. Chyba sobie jutro zamówię - może wreszcie zacznę spać i zdrowo i wygodnie...
Mnie się póki co śpi wygodnie, więc odpuszczam
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Ufff, to mi trochę ulżyło, bo już sobie zaczęłam wyobrażać kłujące łydki albo futerko wystarczy mi siwych włosów, których ciągle boję się zafarbować,żeby dziecku nie zaszkodzić
Farby też nie musisz się bać

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Przed ciążą tylko depilatora używałam, no głównie bo maszynką zawsze się zatnę i trzeba częściej. W ciąży jeszcze depilatora nie tknęłam, jakoś tak się boję ... bo to bardziej boli i w ogóle. Nóg nie tknęłam wcale, żeby się nie pozacinać (jak mi wróci ochota na przytulanki to się za nie wezmę ) a reszta maszynką.
Ja używam tylko maszynki, nigdy się nie zacięłam Chciałam depilator ale boję się wrastających włosków i krost (bo mam dość wrażliwą skórę).

Dzień dobry

Ja się ogarnę i muszę iść do lekarza

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:44   #475
Margosia__
Zakorzenienie

Witam...
mam 16 stron nadrabiania

a zanim nadrobię pewnie będzie kolejnych 20

Wczoraj byliśmy na wizycie...
serduszko pięknie bije
wyniki w normach, więc czekamy dalej do następnej wizyty
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:46   #476
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie ten rogal widziałam w smyku
ja na razie śpię super i to głównie na prawym boku ale cóż do łóżka się nie przywiąże :P miałam problemy z suchym gardłem ale kupiliśmy nawilżacz powietrza i śpię jak dziecko
Stary 2012-11-07, 08:48   #477
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Witam...
mam 16 stron nadrabiania

a zanim nadrobię pewnie będzie kolejnych 20

serduszko pięknie bije
bardzo się cieszę z dobrych wieści u Ciebie
Stary 2012-11-07, 08:58   #478
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
ok... wstawiam foty..

troszkę mi się przytyło
Super!

Cytat:

Trzymajcie sie Eliza
Kochana, tak mi przykro!

Cytat:
Mnie się póki co śpi wygodnie, więc odpuszczam
Mi się śpi tak wygodnie, że gdzie nie przyłożę głowę, przykryję się kocykiem to zasnę. Czy to na leżąco, czy na półsiedząco, czy na boku, czy na plecach. Bez znaczenia! Mam takie parcie na spanie, że najchętniej bym cały dzień spała.

Dzień dobry.

Za namową lonely pochłonęłam kaszę mannę z sosem toffii Mniami!

(a wczoraj zapomniałam wziąć witaminek )

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:04   #479
humpback
Zakorzenienie

Margosia gratuluję wizyty

Mysia ja poproszę mufinkę. mam ochotę na banana, ale kupię sobię dopiero po pracy a to tyyyle czasu jeszcze..

szprotka ja wczoraj jak z samego rana weszłam na forum to też zapomniałam, na szczęście wieczorem dostałam chwilowego olśnienia i łyknęłam magnez i kwas foliowy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:12   #480
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

serduszko pięknie bije

lonely skąd miałaś taki brzuch przed ciążą? chce taki po :porsi:
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości