Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 21:09   #1621
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Witam się

Staram się Was podczytywać ale to teraz trudne, bo w końcu znalazlam pracę. Praca kiepska, w TESCO na stoisku RTV/AGD, ciężko jest i zarobki maaarniutkie, a umowa oczywiście zlecenie. Ale chociaż to nas cokolwiek ratuje w naszej marnej sytuacji...

Natan niestety w żłobku musi siedzieć, ja go teraz już prawie nie widuje.... Odstawiam go do żłobka przed 8 (bo tylko do 8 dzieci można przyprowadzać), a z pracy wracam przed 20.... Ciężkie to wszystko.
Stary 2012-11-06, 21:15   #1622
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Hej witam ja i mój katar (i katar Zuzy i Tż ) przez złe samopoczucie nawet kompa ostatnio nie odpalam. Nie piszcie dużo
Zdrowka dla calej rodzinki

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Natka_, chciałabym 86 z góry dziekuję
Jutro zobaczę, ,może u nas będą

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Witam się ze szpitala
Radek ma nadal mega katar i kaszle. Bidulek strasznie się męczy.
Do tego mnie w nocy też jakieś osłabienie wzięło, nie mam siły nawet chodzić, kości mnie bolą. Najgorzej w kręgosłupie.
Nie wiem jak przetrwaliśmy dzisiejszy dzień....
Jutro mąż zostaje w domu na szczęście.
Konam normalnie. Przechodzę to jak facet grypę
Dużo sily kochana

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY miałam pytać jeszcze,
z jakiej firmy polecacie golarki do włosów i do wąsika ?!
CHodzi mi to że chce kupić taki bajer mężowi
i wiem że gdyby takie coś miał to by coś kombinował z bródką.
Ostatnio a go ścinałam tzn włosy i myslał o kupnie golarki do włosów.
Wiem, że jest coś takiego ale nie wiem na co patrzec...
My mamy maszynkę Grundig, jakiś straszy model. Strzygę nią Tż-ta już 3 lata i jesteśmy zadowoleni

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Natka u nas w obu mieszkaniach tez ten sam gres na klatce
Taka moda

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Witam się

Staram się Was podczytywać ale to teraz trudne, bo w końcu znalazlam pracę. Praca kiepska, w TESCO na stoisku RTV/AGD, ciężko jest i zarobki maaarniutkie, a umowa oczywiście zlecenie. Ale chociaż to nas cokolwiek ratuje w naszej marnej sytuacji...

Natan niestety w żłobku musi siedzieć, ja go teraz już prawie nie widuje.... Odstawiam go do żłobka przed 8 (bo tylko do 8 dzieci można przyprowadzać), a z pracy wracam przed 20.... Ciężkie to wszystko.
Gratuluję pracy
Szkoda, że tak rzadko się z Natanem widujecie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 21:20   #1623
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela jak kupiłaś makaron lasagnie w Lidlu to na opakowaniu pisało, że nie trzeba go gotować, bo sam dojdzie w piekarniku. A Ja uważam, że sama mozarella ma dosyć wody w sobie jak i sos beszamelowy no i sos bolonesss

Co do frytkownicy to nie wiem czy Ci pisałam,ale znalazłam jeszcze przepis na mozarelle z panierką wiesz tu chrupkie a tu Ci się ciągnieee cudo. Jak chcesz to mogę Ci dać przepis, bo teraz nie pamiętam jak to się dokładnie robiło a nie chce mieszać, bo z tego co pamiętam wiem że z panierką coś na odwrót się robiło. Na FB się ewentualnie odezwij i jak bd miała chwile to Ci go napiszę.

Makaron lidlowy, ale nawet nie czytałam opakowania, ślepo wgapiałam sie w gotowanie i rady Pascala

a przepis na mozarellke oczywiście poprosze

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 21:21   #1624
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My juz wstałyśmy. Dzień dobry

Bolą mnie dłonie

Telik moje dziecko zobaczyło Twój av i woła ciocia, ciocia
Witaj Agatko
Buziak od cioci
Cytat:
Mamy taka sokowirówkę:

http://allegro.pl/sokowirowka-philip...737174192.html

Ze 4 lata już ją mamy, jeszcze w Ie ją kupilismy. Mogę śmiało polecić!
Szwagi tez ma i tez chwali
My robimy soki (rzadko, za rzadko w termo- Miksie)
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Mój ma równo 15 kg, tyle samo ( ok 14-15 kg ) od jakichś 3 m-cy. Jest szczupły chłopak, ale ubity. Wysoki i ubity. Ja to już nie mam siły go podnosić. Ważę jakoś trochę ponad 50 kg i naprawdę nie mam siły. A najgorzej jak trzeba go w zimowych ciuchach znosić i wnosić ze schodów z bloku.
Nie różni się wzrostem i wagą od dzieci 3,3-5 letnich. Serio.

A mi już lepiej, jem zupę pomidorową właśnie.
Marinko
Boszzzeeee jakaś Ty chudziutka
A Rogi już prawi 1/3 Twojej wagi

Cytat:

[/COLOR]DZIEWCZYNY miałam pytać jeszcze,
Trymer cruzer brana i do brody i do głowy tez sie nadaje
Mam zadowolonego brodacza
Poczekaj poszukać linka
O mam --->klik

Kuchnie ogarnelam
Słoiki z musem jabluszkowym wyczarowalam

Poza tym pogoda szaroburonijaka
Muszę sie przeprowadzić na jakaś bardziej słoneczna cześć swiata
Brumciu jak u was dzionek
Ja Ty dajesz radę z takim deficytem snu?
Stary 2012-11-06, 21:26   #1625
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Witam się

wyobrazam sobie ze musi być to bardzo cięzkie ale chyba najtrudniejsze jak to wszyscy mówią początki, oby szybko się wszystko swobodnie Wam ułożylo

Dobry wieczor!
zasiadam do allegro
z herbatką
i do Was
sprzedalam kilka aukcji to teraz czas się zrewanzowac i wydać

a powiedzcie mi ma ktoraś dowswiadczenie z tymi proszkami???
http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...szku-do-prania
albo jeszcze są na innej aukcji ALPERN FRESH ?

chciałabym coś kupić ale nie wiem czy się jednak nie oszukam na takiej promocji
bo jedyne co kupilam mopa parowego i masakra, naszczescie się sprzedal hura i sobie pojechał papa wcale mi nieszkoda

a na SOKOWIROWKA się nie znam ale widzialam ze jest teraz jakaś na grouponie ale nieznam tej firmy.
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 21:28   #1626
Natka_
Zakorzenienie

Patrzcie jakie fajne sanki http://allegro.pl/khw-snow-baby-drea...767818864.html
Stary 2012-11-06, 21:36   #1627
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Nas ostrzegali strasznie przed mazdą, tania w zakupie, droga jesli coś się psuje... do tego mają strasznie slabe silniki, w sensie podatne na uszkodzenia - ponoć dosyć często pada własnie silnik... musiałabym dokładnie dopytać tż jeśli chcesz oczywiscie
On pracuje przy budowie samochodów ciężarowych itp więc mają tam kilku mechaników, również od osobówek... wiem, że rozmawiał z gościem który robi przeglądy i też nam odradzal
za 3tys euro kupisz już mazde w bardzo dobrym stanie, akurat szukaliśmy w tych rocznikach No i tak jak pisałam teraz dużo samochodow wywożą do polski przez te plakietki wlasnie.
Mieszkam w zachodnich niemczech - NRW

Ok lece robić tą lasagne bo chłopaki już pewnie z pracy wracają
Dzieki Agula, mozesz dopytac męża co tam sie dokladnie psuje w tych mazdach
A powiedz dlaczego wybraliscie mondeo?(ja mam duzo negatywnych opinii o tym samochodzie-wiem wiem narażę sie co niektórym, dobre sa te nowe mondea, ale na taki nas nie stac)

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Witam się

, moze cos lepszego niedlugo sie znajdzie

Cytat:

Witam się ze szpitala
Do tego mnie w nocy też jakieś osłabienie wzięło, nie mam siły nawet chodzić, kości mnie bolą. Najgorzej w kręgosłupie.
Ale Was dopadło, zdrówka zycze
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 21:36   #1628
adrji
Raczkowanie

iustyna zdrówka 4all!

Stronczek a ile kosztuje mniej więcej wysyłka listem nawet zwykłym mogłoby być do uk, zaraz się skalkulujemy jak to się wogole przy tym nabytku opłaca

zaneta w temcie maszynek do wlosow nie pomoge
ale jak już jesteśmy przy tematach prezentów dla tż'tów
(bo mojemu przed samymi świętami jeszcze urodzinowy trzeba ogarnąć)

czy ktorejś z was tz uzywa maszynki do golenia golarki elektrycznej? i sobie chwali???
bo już jakiś czas myśłe o takim zakupie bo z tymi jednorazowymi to ciągle jakiś problemy a to uczula a to cos, zastanawaim się czy po takiej skóra jest gładka i własnie nie uczulona?
jak któraś ma doswiadczenie chętnie przyjme odpowiedź
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 21:37   #1629
Natka_
Zakorzenienie

Wybiera się ktoś w najbliższym czasie do ikei?
Stary 2012-11-06, 21:47   #1630
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
tylko czemu ta cena taka kosmiczna

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Ja niedawno wróciłam z malych zakupów, zostawilam moich facetów samych na 3 godziny.Mysłalam ze moze juz jakies prezenty gwiazdkowe porobię, ale zrobiłam tylko sobie.Kupiłam sukienke welniana w reserwie(przeceniona), w promodzie bluzeczke z koronki w kolorze czerwonego wina(rowniez przeceniona) i w carrym 2 bluzeczki(tez przecenione 50%). Dawno nic sobie nie kupiłam, bo zawsze dziecku i Tz cos przynosiłam, a dzisiaj bylam troszke egoistyczna.
Maz wlasnie robi suhi , zaraz bedziemy jesc-znow o pozniej porze.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-06 o 21:48
Stary 2012-11-06, 22:06   #1631
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
My, właśnie robiłam liste zakupów
Pewnie w weekend pojedziemy. Co potrzebujesz? Ktoś jeszcze chętny?

Stary 2012-11-06, 22:07   #1632
dziubek79
Zakorzenienie

hej mamuśki
u mnie dołów ciąg dalszy więc nie smęcę

wszystkim chorowitkom zdrówka !!!!!

pytanie w K .
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:15   #1633
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
mam kosmate myśli
(Scio ty sie tylko nie pogniewaj.. )
Kolina!

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
dzięki, napisałam do sklepu, żeby mi podali rzeczywistą długość wkładki, po południu jeszcze raz Haniutkowi zmierzę stopę i zamawiam, jak na razie wychodzi na to, że jednak 21
- fajnie, że noc lepsza
A jaką Hania ma stópkę dokładnie?
Przyszły nam dziś te buty i dużo luzu w nich Tymek ma. Myślę, ze ciut mniejsza stopa i już byłoby za dużo. A on ma dokładnie 12,7 cm.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
nie wiem, za teraz gardło mnie bardzo boli...
w sumie dwie noce się męczyłam( tak jak dziewczyny)
:galsiu:
Koniec z tym, zdrowiejcie

Cytat:
ten jest z 2005r ale model 2006.
Dieselek 2,2 pojemność i 151PS. Kopa ma to fakt, w porównaniu do naszej vectry 1,6 benzyna... czułam się jak w samolocie jak tż wcisnął gaz
No i może w końcu nie będzie problemu z pakowaniem jak jedziemy do pl
Mmmm, cudo Te dieselki są właśnie takie zrywne i super oszczędne. Mój pali 7,2 średnio. A męża benzynowiec prawie 12l.

Cytat:
Dziewczyny pomożcie, Dominik mi coś ponaciskal na laptopie i nie dziala mi l,o z altem, a ą,ę,ć,ś,ń dzialają normalnie
Natka, mąż mówi że być może uruchomiłaś przypadkiem (Domek uruchomił) jakąś aplikację, która używa tych dwóch skrótów klawiszowych. Dlatego są nieaktywne przy pisaniu. Czy Ty może masz HP?
Jesli jeszcze sobie nie poradziłaś, to on by mógł się przez taki specjalny program podłączyć do Twojego kompa i poszukać rozwiązania. Tak robi często u swoich klientów. Chcesz?

Cytat:
-Czasami mu nie zakladam pampersa, wtedy to już w ogole ta pupcia taka chudziutka.

- Faktycznie tych pufek nie ma już
- O tak, znam ten widok. Tak chudzina do schrupania Dziecięce ciałka to cuda natury
-

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
czesc czolem, na szybko bom pisze cv :P
U nas wszystko ok, Szymon wybral sie z tata na spacer, a ja w domu. Bloga cisza. Ale juz by ten moj TZ isc do pracy :P
CV? A gdzie będziesz wysyłać?

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
A katar od zębów?
U nas tez zęby pełną para się pchają(górne trojki i ostatnia 4), obgryzł znow cale łozczeko A czy wasze dzieci tez taka maja ze przy wychodzeniu ząbków maja czerwony policzek(zalezy z ktorej strony ząb idzie) i suchy?(Borysek tak ma)
U nas tak było przy jedynkach i dwójkach, teraz jakoś nie. A wtedy miał takie czerwone, suche policzki, aż złuszczone. Nawet mi co i rusz ktoś mówił, że to pewnie AZS albo skaza. Na szczęście naczytałam się, że to jeden z objawów i sobie nie dałam wmówić. Ząb wychodził, policzki wracały do normy.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Amelka ma ospę
Dopiero co była chora, a już kolejna choroba .. Gdzie ona to złapała? Nikt nas nie odwiedzał Martwię się i mam dość
Biedna Melcia by szybko przeszło. I mała swędziało

Cytat:
Hej witam ja i mój katar (i katar Zuzy i Tż ) przez złe samopoczucie nawet kompa ostatnio nie odpalam. Nie piszcie dużo
Justyna, Ty sie ostatnio obijasz strasznie

Czyli dalej chorujecie? A Kuba zdrowy?

Cytat:
Witam się ze szpitala

Dziewczyny przy jak wysokiej gorączce nie mogę Radkowi UU podawać?
Mojej oczywiście.
Boże, współczuję DOpadło Was wyjątkowe paskudztwo
Lili, moim zdaniem nie ma takiej granicy, karm spokojnie, może Radek dzięki temu lżej i szybciej przejdzie chorobę.

Cytat:
DZIEWCZYNY miałam pytać jeszcze,
Żanetko, my mamy Philipsa od ok. 6 lat i działa, jest sprawny, niezawodny, więc mogę polecić. Od tego czasu mój mąż nie był ani razu u fryzjera, zawsze jak go tym strzygę

Przyszły buty i Tymek śmiga
I fotelik w samochodzie dziś go wreszcie ucieszył Wczoraj widocznie przez ból nic go nie cieszyło...
Stary 2012-11-06, 22:22   #1634
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
My, właśnie robiłam liste zakupów
Pewnie w weekend pojedziemy. Co potrzebujesz? Ktoś jeszcze chętny?
Ooo super
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00140326/ - ta pierwsza x2. Dzięki!
Stary 2012-11-06, 22:24   #1635
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia Zapałeczko

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi ma ktoraś dowswiadczenie z tymi proszkami???
http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...szku-do-prania
albo jeszcze są na innej aukcji ALPERN FRESH ?
NIe
Ale w temacie proszków powiem, że ostatnio pierwszy raz kupiła to: http://maxfresh.pl/pl/52510-ariel-ka...149911253.html
I fajne jest. Pięęęęknie pachnie

Cytat:
Na pierwszy rzut oka nie zorientowałam się, że to sanki Bardziej mi froterkę czy kosiarkę przypomniało

Cytat:
czy ktorejś z was tz uzywa maszynki do golenia golarki elektrycznej? i sobie chwali???
bo już jakiś czas myśłe o takim zakupie bo z tymi jednorazowymi to ciągle jakiś problemy a to uczula a to cos, zastanawaim się czy po takiej skóra jest gładka i własnie nie uczulona?
Mój używa. Miał Brauna takiego starego z foliowymi dwoma ostrzami - uwielbiał. Potem Philipsa z podobnymi ostrzami, ale nie znosił. Mówił, ze go szarpie. Teraz tez ma Philipsa, superwypasionego z głowicami i nie lubi. WIęc nie wiem, czy Philipsy mu nie podchodzą, czy tego typu ostrza. Ale on wybredny w tych golarkach jak panienka na wydaniu Bo opinie mają dobre. O coś takiego teraz ma: http://www.ceneo.pl/13546218

Cytat:
Ja zawsze chętna A co?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej mamuśki

pytanie w K .
Dziubeczku :glasiuL

Cytat:

Ja niedawno wróciłam z malych zakupów, zostawilam moich facetów samych na 3 godziny.Mysłalam ze moze juz jakies prezenty gwiazdkowe porobię, ale zrobiłam tylko sobie.Kupiłam sukienke welniana w reserwie(przeceniona), w promodzie bluzeczke z koronki w kolorze czerwonego wina(rowniez przeceniona) i w carrym 2 bluzeczki(tez przecenione 50%). Dawno nic sobie nie kupiłam, bo zawsze dziecku i Tz cos przynosiłam, a dzisiaj bylam troszke egoistyczna.
Maz wlasnie robi suhi , zaraz bedziemy jesc-znow o pozniej porze.
Ale fajnie I zakupy i sushi
Stary 2012-11-06, 22:34   #1636
iustyna1
Wtajemniczenie

Katar to nie choroba ... ale wkurza .
Dzięki babeczki
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:40   #1637
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mmmm, cudo Te dieselki są właśnie takie zrywne i super oszczędne. Mój pali 7,2 średnio. A męża benzynowiec prawie 12l.

Natka, mąż mówi że być może uruchomiłaś przypadkiem (Domek uruchomił) jakąś aplikację, która używa tych dwóch skrótów klawiszowych. Dlatego są nieaktywne przy pisaniu. Czy Ty może masz HP?
Jesli jeszcze sobie nie poradziłaś, to on by mógł się przez taki specjalny program podłączyć do Twojego kompa i poszukać rozwiązania. Tak robi często u swoich klientów. Chcesz?

Przyszły buty i Tymek śmiga
I fotelik w samochodzie dziś go wreszcie ucieszył Wczoraj widocznie przez ból nic go nie cieszyło...
-Dieselki są najlepsze
-A niebylby to żaden problem? Bylabym baaardzo wdzięczna Mam wlaśnie HP
-Suuper

Cytat:
Ale w temacie proszków powiem, że ostatnio pierwszy raz kupiła to: http://maxfresh.pl/pl/52510-ariel-ka...149911253.html
I fajne jest. Pięęęęknie pachnie

Na pierwszy rzut oka nie zorientowałam się, że to sanki Bardziej mi froterkę czy kosiarkę przypomniało

Ja zawsze chętna A co?
-Mowisz? Bo u nas w tesco często są w promocji. Muszę sprobować
-
-Dziękuję Już się Carmela zaoferowala
Stary 2012-11-06, 22:41   #1638
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
-A niebylby to żaden problem? Bylabym baaardzo wdzięczna Mam wlaśnie HP
To zaraz wyślę Ci PW
Stary 2012-11-06, 22:48   #1639
Natka_
Zakorzenienie

Dziewczyny, w reserved kupon rabatowy do pobrania http://www.reserved.com/pl
Stary 2012-11-06, 22:57   #1640
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
-Dziękuję Już się Carmela zaoferowala
Może brumek będzie szybciej, my planujemy jechac w weekend (jak nam plany nie wyjda to nie chce czuć się winna :P)

Strona lotto zablokowana, pewnie za duzo ludzi weszło zobaczyc te 6 magicznych liczb

może jutro kupimy grandziaka

Stary 2012-11-06, 23:23   #1641
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się

Mimo wszystko gratuluje pracy, staniecie na nogi
Szkoda tylko, ze tak mało czasu dla Natana masz, ale na pewno nadrobicie
Cytat:
Dzieki Agula, mozesz dopytac męża co tam sie dokladnie psuje w tych mazdach
A powiedz dlaczego wybraliscie mondeo?(ja mam duzo negatywnych opinii o tym samochodzie-wiem wiem narażę sie co niektórym, dobre sa te nowe mondea, ale na taki nas nie stac)
Tak mi namotał, że nie wiem od czego zacząć
Głównie chodzi o to, ze Mazda ma niedopracowane samochody, co już wypuszcza nowy/nowszy model na rynek nie dopracowując poprzedniego. Tak jak np ford, kilka wersji jednego modelu produkują przez kilka dobrych lat ciągle go ulepszając, a Mazda bawi się ciągle w cos nowego stąd częste wady silnika itp. I tak jak pisałam, samochód kupisz za niewielkie pieniądze, ale naprawy i części strasznie drogie... a szkoda bo od zawsze mi się strasznie podobały..
Więcej nie zdązyłam sie dowiedziec bo Lili już ciągnęła tż za ręke ze swoim "haja haja" tj. idziemy spac

Najpierw zaczęło się wybieranie marki... coś typu mercedes, bmw, VW odpadło u nas od razu.. toyota, honda, hyundai niestety też.. z popularnych marek został nam Ford, Mazda, Opel. Mazda odpadła z w/w powodów. Padło więc na Forda (Mondeo, Focus) i Opla (Astra). Opla nie chciałam ja.... więc został juz tylko Ford
Ja byłam za Focusem, duzo bardziej mi się podobał, ale ma bardzo wadliwe silniki... 90% ogłoszen z uszkodzeniami silnika... poza tym te ktore nam się podobały kosztowały niestety trochę więcej niż planowalismy przeznaczyć na zakup...
Tak więc niechętnie zgodziłam się na to mondeo, które mi sie nie podobało jak noc listopadowa (dopóki do niego nie wsiadłam), no i dodam jeszcze że szukaliśmy Mondeo z silnikiem 2.0 131PS lub 2.2 151PS - ponoć najbardziej udany silnik forda. Ot cała historia
Te nowe są piekne ale ceny powalaja....
Cytat:
Też mi to chodzi po głowie od dłuższego czasu... Naczytałam się, że jeżeli facet przerzuca się z jednorazówek na elektryczna to skóra musi się z czasem przyzwyczaić i z początku podrażnia skórę Jak to działa w praktyce - nie mam pojęcia...
Mój tż ma strasznie twardy zarost... Gillette Fusion ma na 1 golenia.... majątek idzie na same golarki......

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej mamuśki

pytanie w K .
:glaszcze: Dziubeczku....
Cytat:
Na trasie spalił ok 6l (ok 160km autostrady i ok 40 normalnych dróg).

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 23:49   #1642
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Może brumek będzie szybciej, my planujemy jechac w weekend (jak nam plany nie wyjda to nie chce czuć się winna :P)

Strona lotto zablokowana, pewnie za duzo ludzi weszło zobaczyc te 6 magicznych liczb

może jutro kupimy grandziaka
Ok

To Brumku, jakbyś była wcześniej to baardzo bym prosiła http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00140326/ 2x te pierwsze od lewej

Też próbowałam się dostać na strone lottka
Za auto

Cytat:
Na trasie spalił ok 6l (ok 160km autostrady i ok 40 normalnych dróg).
Mój opelek też podobnie palił, ten który teraz mam trochę więcej, ale teraz mam diselka 3.0

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Ale Domek mi teraz płakał Aż krzyczał Przed chwilką dopiero zasnął (po podaniu nurofenu). Dziecko mi się przez te zęby wykończy
Stary 2012-11-06, 23:55   #1643
agni82
Zadomowienie

Patik:
Hejo.
Sary wysypka jakby zbladła. Nigdzie nie dzwoniłam wcz bo i nie mam lekarza na telefon żadnego, na izbę nie jechaliśmy bo poszła spać i innych obajwów typu gorączka nie było więc nie było sensu.
Chyba to rzeczywiście po szczepieniu..W nocy 123637373 pobudek, ale za to spałyśmy do 8.30 a nie do 6. I jadłam 2 razy w nocy. Które z dzieci jeszcze w nocy butle ciągnie?
Wczoraj padało cały dzień, spaceru niet a dzisiaj wieje baaaardzo mocno, i wątpię żebyśmy wyszły...
Porobiło mi się aft i krost w buzi, na języku. Dyskomfot. Migdał nadal czuję.
Brumek przypomniało mi się, my mamy ławę zaokrągloną, i nogi też. Może takiej poszukaj? Te pufi boskie, nawet by mi do głowy nie przyszło że takie cuda są, ale i widze kosztują..
Stronczek Sara teraz jakoś nie przybiera.. od miesiaca gdzieś jest 12 kg. . W maju ważyła 10.300 jak byłyśmy w szpitalu. Wiec bez szału.
Jutro ....WRACAM!
p.s. zbieram kasę na tableta, sprzedaję niepotrzebne graty i ciuchy.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 07:41   #1644
myha82
Wtajemniczenie

PATIK wracaaa

Witam Nie ma ostatnio weny do pisania...czytam was z uktycia...

Moje dziecko ostatnio odstawia cyrki wieczorem. Przedwczoraj po 30 minutowym śnie a wczoraj przy próbach samodzielnego zasypiania. Po 45 minutach gadania, krecenia sie w łózeczku dostaął histerii. Nie chciała isc ani na rece, ani nie chciała dac sie dotknac. Była wściekła jak osa...Musiaąłm ze 3 razy wychodzic z pokoju, zeby sie uspokic. Do tego jak jednak wziełam ja na rece to sie odpychała i kopała nogami. Dopiero butla mleka (druga) była w stanie ja uśpic...
Ja na prawde nie wiem jak to bedzie z 2...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:21   #1645
ellika
Rozeznanie

Adrij mój mąż ma golarkę Panasonica już od wielu lat - jest genialna. Kupiłam mu ją bo nie mogłam już patrzeć na jego podrażnioną twarz - pomogło! Tego modelu co on ma nie ma juz w sprzedaży. Ale chyba moge polecić tę markę, bo od tylu lat działa sprawnie, nie psuje się i ładnie goli

Telik jak robisz mus jabłkowy do słoików?

...i nic więcej nie napiszę

No poza tym, że dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków! Lili
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:26   #1646
mamad1
Zadomowienie

Ja też w krzakach siedzę. Jesień nie jest chyba dla mnie...

Patryk jest drobny. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy nie przytył nawet 200g, ale widzę, że nie tylko on. Nie waży nawet 10 kg, a i tak jest co dźwigać. Marina podziwiam!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:35   #1647
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Myha u nas jest podobnie. Wczoraj M. ją uśpił, ale przed wczoraj padła siedząc pod łóżeczkiem

W ogóle to czesc

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:38   #1648
JustPi
Rozeznanie

Brrry
pada i wieje
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Tak, plan zrealizowany Spacerki, przytulanki i zabawa z mamusią
Moja dzidziusia cala w kropki Tak podejrzewam, że gdzieś w przychodni to złapała, ech ..
Oby łagodnie przeszła
cieszę się, że plan zrealizowany
oby łagodnie przeszła

Cytat:

Shira poszczuj bestią ciociunię pieskiem, nie Żbikiem oczywiście.

JustPi pokaż dziewczynki
to się tłoczno u Was zrobiło a tak poważniej to zdrówka katar potrafi wykończyć nienawidzę go
postaram się coś do K. wrzucić

Cytat:
dziewczyny już się zadeklarowały, ale jakbyco to pewnie też niedługo będę

Cytat:
[/COLOR]Ale Domek mi teraz płakał Aż krzyczał Przed chwilką dopiero zasnął (po podaniu nurofenu). Dziecko mi się przez te zęby wykończy
biedactwo

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ostatnio odstawia cyrki wieczorem. Przedwczoraj po 30 minutowym śnie a wczoraj przy próbach samodzielnego zasypiania. Po 45 minutach gadania, krecenia sie w łózeczku dostaął histerii. Nie chciała isc ani na rece, ani nie chciała dac sie dotknac. Była wściekła jak osa...Musiaąłm ze 3 razy wychodzic z pokoju, zeby sie uspokic. Do tego jak jednak wziełam ja na rece to sie odpychała i kopała nogami. Dopiero butla mleka (druga) była w stanie ja uśpic...
Ja na prawde nie wiem jak to bedzie z 2...
niestety jedynym sposobem jest przeczekanie wszyscy nam mówili, że mamy super, że Maja sama zasypia, ale jakby wiedzieli, że to ciągła praca i nie można na centymetr odpuścić.... ale jednak się opłaca
a z dwójką na pewno dasz radę jest tylko trochę więcej pracy

taaaa niezacytowało mi wszystkiego....
Brumek wczoraj po południu przeprowadziłam kolejną akcję mierzenia stopek Haniutkowych i średnia z pomiarów wyszła mi dokładnie 12,7 cm, czyli tak jak u Tymka zmierzyłam też wkładkę w obecnych butkach i zamówiłam w końcu 22
Lil zdrówka, też masz prawo nie mieć siły (nie tylko faceci)
Mondeo - mamy diselka kocham w nim dźwięk silnika

dobra muszę dziś popracować, bo wcześniej wychodzę z pracy i jadę z Mają na kontrolę do laryngologa zobaczyć czy drenu w uszach siedzą
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:38   #1649
DDewik
Raczkowanie

Witam!
Patik dzisiaj 7, a Ty gdzie?

Dwie pobudki dzisiaj w nocy były,Borysek spał do 8, ale ja jakoś się dzisiaj nie wyspałam, właśnie kawe pije, pogoda za oknem taka ze ho ho-wiatr i deszcz.Dzisiaj mamy szczepienie wiec trzymajcie kciuki, aby dziecko wytrzymało 3 wkłucia, coś czuję, ze będzie duzuuużo płaczu!
Stary 2012-11-07, 08:45   #1650
myha82
Wtajemniczenie

Przedwczoraj było tak, ze tylko TŻ dała sie wziasc na rece (przykro mi bylo) Wczoraj niestety nie miałam zadnej pomocy bo TŻ w pracy.

U nas waga lekko podskoczyła i teraz jest 9,4 na wadze łazienkowej

PATIK gdzie ty?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

PATIK nadal jestes "pokolorowana". Znaczy sie ze ban do 7.11 z 7.11 włacznie?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości