|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Gusiaczku...ale czego sie boisz
wyników KTG czy zbliżającej sie godziny W??
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
dziewczyny wiem że już ł ten temat kiedyś ale ja się akuraniaż tak w tym oriętowałam bo dla mnie było zdeka za wcześnie. A mianowicie chodzi mi o wyprawke dla mala. Jakie ubranka i mniej więcej ile czego brac i co jeszcze oprócz ubranek?
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
KIA - STO LAT SMARKULO P.S. Myślałam że jesteś starsza ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
za Anię---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- ![]()
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Niestety wczorajsze skurcze to były tylko takie przepowiadacze..czekam dalej na rozwój akcji Mieszkanko już posprzątane i przygotowane dla Malutkiej. Ma czas do soboty a później niech czeka tydzień i 17 może się rodzic ![]() Przesyłam urodzinowe życzenia dla jubilatek - Spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania Aaaaaa i kciuki za Justę Trzymam kciuki za wizyty i gratuluje nowych tygodni ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4432 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2687 |
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Kia Mia wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, lekkiego porodu i ślicznej zdrowej dzidzi!!! Cytat:
Mnie dzisiaj śnił się synek, że był już w domu z nami i go karmiłam i był taaaki słodki |
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dzis dziecvko gledzaco beczace zglupieje nic tylko mama i mama i mama nawet do wc nie moge pojsc bo wyje
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie nie wiem jak to jest możliwe a jak widać jest, zeby nie czuć skurczu właściwego. Mi wcz gin mówił ze to bedzie własnie takie napinanie twardnienie i spytałam sie ale czy bedzie bolało no i odpowiedział ze z reguły tak...polozna mówiła z kolei o bólu a la na okres, znajoma to potwierdziła.
Dorcia lista wyprawkowa jest na poczatku wątku, przynajmniej była a teraz to nie wiem jest tego sporo więc najlepiej tam sobie zerknijUbranka to z przewaga 62 warto miec kilka 56, ja musiałam dokupić body rozpinane bo w szpitalu sobie takie życzą, więc polecam zerknac na listę przygotowana przez szpital w którym będziesz rodziła. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Z innej beczki, co sądzicie o takich urzadzonkach podgrzewaczo sterylizator http://allegro.pl/promocja-podgrzewa...722136773.html Nie wiedziałam nawet ze cos takiego jest, są nawet tańsze za 50 zł
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki kochane bardzo Wam dziekuje za życzenia
:
|
#4690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma dzisiaj gorszy dzień widocznie..oj Weroniczko Ty to się masz biedaczko Cytat:
.................... Idę robic szarlotkę
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-11-07 o 09:44 |
||
|
|
|
#4691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No własnie Dorcia, sprawdz najpierw co u Ciebie w szpitalu w ogole potrzeba dla dziecka. U mnie np. tylko ciuszki na wyjscie, papersy, chusteczki a w niektórych szpitalach trzeba miec ciuszki na kazdy dzien.... Gabi fajne to coś ale jak dla mnie to tylko taki bajer, chociaż pewnie przydatny no i jak cyckiem bedziemy karmic to tak srednio będzie się na poczatku przydawac, ewentualnie umyć mozna normalnie i wyparzyc a zagrzac to chyba w mikrofalowce mozna nie ;> ?
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak zobaczyłam takie urzadzonko to ono mnie jakoś uspokaja
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
Dzisiaj termin mojego porodu - a niunia kończy właśnie tydzień Weroniczka oby Cię Oluś zaskoczył Dla Jubilatek moc najlepszych życzeń Justa kciuki za cc AnnaEf ![]() Anetka masakra, to już dzisiaj poznasz datę cc ![]() Gratulacje nowych tygodni i kciuki za wizyty. Nie mogę się doczekać aż się wszystkie rozpakujemy Miłego dzionka dziewczynki, i owocnego ![]() PS. Gabi2 bardzo fajna rzecz ja mam sterylizator AVENT http://allegro.pl/sterylizator-parow...740927223.html i jestem zadowolona, podgrzewacz też tej firmy ale jeszcze z podgrzewacza nie korzystałam, bo póki co ściągam swoje mleko do butelki i bezpośrednio jej podaję.
Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-11-07 o 09:53 |
|
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mnie to tez troche przeraza... ogolnie samo karmienie to juz swoja drogą moze te mycie to nie ale podgrzewanie....... ja nigdy nie wiedzialam jakie mleko ma być ciepłe... dla mnie zawsze na rece bylo gorace.... O_O
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
noooo jakis gorszy ma dzien bo dawno taka nie byla a ja sie wzielam za gotowanie obiadu no ale nic damy rade
ja mam ten sam sterylizator co Ela od siostry i kurde musze przywiez i wyparzyc butelki i smoczki najwyzszy czas cod o podgrzewACZA przy gabrysce nie uzywalam teraz tez nie bede ja mam metode swoja: termos dziecko sie budzi 2 flachy z mlekiem stoja ide zalewam woda trzese i gotowe dziewczyny a teraz dodatkowe tygodnie to 4 tak zebym cos nie pokrecila laaaaa powiem wam ze nie wiem co tro bedzie z gabi nooo naprwde nie zejdzie do tesciowej na dol nic tylko nie kocham cie idz stad nie patrz na mnie teraz przyszla i coooo moje dziecko poszlo do pookoju i sie zamknelo |
|
|
|
#4696 | |||
|
Zakorzenienie
|
musso4, anett234,
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4697 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakbym o sobie czytałaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez jeszcze nie spakowana do konca
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- mowice co chcecie ale dla mnie najgorsze byly 1 kapiele i ubieranie
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
poprasowałam trochę i już stopy jak balerony
a jeszcze prasowania kupa a jeszcze mam pytanko co do zwolnienia, mam teraz do 13, 16 niby termin. słyszałam, że może mi nie dać już zwolnienia, tylko macierzyński. Ale wtedy jakieś zaświadczenie, czy coś mi wystawi. Coś się zanosi do pracy
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za sposób - prosto i genialnie ![]() O macierzyński chodzi? Jest 20 tygodni, + 4 tyg dodatkowo. A może się na roczny załapiemy ![]() To czemu tak na teściową reaguje? Może jej nie zna po prostu, nie jest przyzwyczajona, czy coś.. Idę pichcić obiad. Zrobię teraz, to potem będę mieć spokój i więcej czasu dla forum ![]()
Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2012-11-07 o 10:09 |
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o kąpaniu i ubieraniu to jeszcze nawet nie mysle, bo chyba się popłaczę
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
powiem ci ze nie wiem co sie jej stalo my do grudnia mieszkamy z tesciowa i bylo oki do poki nie bylam 3 dni w spzitalu teraz jakas masakra
ale wydaje mi sie ze troche jest sobie sama winna bo na sile chce ja przytulic pocalowac a moja nie nalezy do takich dzieci ktore mozna na sile ooo ja tak mam z om termin na 2,11 i wlasnie pisalam teraz o macierzynski niby gin mowila mi ze po porodzie moge ale ze kadry mam we wroclawiu wlasnie sie za to wzielam wysle skan e maliem i dzis poczta ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- napisalam tyle hehe znalazlam na jakim forum mysle ze im wsytarczy a pozniej napisze o te 4 a pozniej o wychowawczy W związku z opóźniającym się porodem proszę o udzielenie urlopu macierzyńskiego od dnia 2.11.2012 w pełnym wymiarze tj. 20 tygodni. |
|
|
|
#4704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale czemu juz bierzesz macierzynski??? nie mozesz dalej dostac l4 ??
|
|
#4705 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przepraszam za spóźnione sto lat Cytat:
mi też raz któryś powiedział że chyba duży chłopak a okazuje się że ciężko mu głowę zmierzyć która wychodzi na 2 tygodnie większą od reszty i wszystko zawyża teraz się okazuje że w tych centylach mój to przeciętniak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kia_Mia wszystkiego dobrego |
||||||||
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
juz mi nie da a nie bede latac po rodzinnych nie mam sily zreszta pozniej i tak ide na wychowawczy a gdzies na forum wyczytalam pare razy ze gin moze odmowic
|
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się przyznaję, że dzisiaj kończę 31 lat
NIe płacz Kia, w pewnym wieku różnicy rok w tą czy w tamtą już nie robi. Ważne, żeby czuć się młodą i piękną. Wszystkiego najlepszego Skorpionice.JA dzisiaj z rana dostałam już laurkę od córci. Taka dumna się z siebie była, że myślałam, że pofrunie normalnie. Jutro przychodzi do mnie położna z przychodni na wywiad. Naprawdę świetna babeczka mi się trafiła. Zobaczymy co ciekawego mi powie. My dalej nad imieniem dla małego się zastanawiamy. To już zaczyna być chore. Każdemu coś innego się podoba. Ja dalej Leona obstawiam, mąż ma propozycje takie: Nikodem, Franciszek, Aleksander, a mój tata jeszcze Jan nam sugeruje. Zgłupieję chyba
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
aaa powiedziala mi ze moze mnie skierowac do spzitala i od nich dostane to dziekuje bardzooooooo woole juz amcierzynski ciagnac i miec normalna wyplate
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle już wiem jak to jest - za szybko piszecie, za szybko kończymy wątki i dlatego dzieci mało się na wątek rodzi
w ogóle to jak pospałam ![]() siku o 2, potem dopiero 6 ![]() dziecka jakoś nie czułam prawie
|
|
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewuszki
![]() kia_mia, gk7 Stoooooooo Laaaaaaat!!! Kochana rozkładaj nóżki i sio sio! Kochane śniło mi się, że mi wody odeszły Wizytę mam pojutrze - już nie mogę się doczekać
Edytowane przez asia84 Czas edycji: 2012-11-07 o 10:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

wyników KTG czy zbliżającej sie godziny W??

Nawet takie 100% a ja nic nie czulam. Nic. Zero bolu. Musze wiec zostac do porodu w Czestochowie, bo jak p. dr powiedziala: moze się zaczac w kazdej chwili. Teraz wizyta w czwt i jeśli się uda to jeszcze w pon. Moja corcia wazy już 3120
i podobno jest bardzo dluga. Przestraszylam się wczoraj, że to już... Na forum pojawie się pewnie dopiero z Malutka
za Anię

moze te mycie to nie ale podgrzewanie....... ja nigdy nie wiedzialam jakie mleko ma być ciepłe... dla mnie zawsze na rece bylo gorace.... O_O

a jeszcze prasowania kupa
już mnie tak w☠☠☠☠ia ten lekarz, że szkoda gadać, a dzisiaj byłam u niego na 15 wizycie!!!! i musiał mi nową książeczkę zakładać, bo stara się skończyła, a do tego kazał mi przyjść w sobotę i we wtorek jeszcze na ktg i wizyty - chyba go pogrzało dosłownie, ja wiem, że zdrowie dziecka najważniejsze, ale skoro dziecko zdrowe.... no i wiadomość dnia - tydzień 38 + 3 dni, a mój Antek waży wg usg 3850 
NIe płacz Kia, w pewnym wieku różnicy rok w tą czy w tamtą już nie robi. Ważne, żeby czuć się młodą i piękną. Wszystkiego najlepszego Skorpionice.