Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 13:43   #1711
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

patik u nas tak samo z jedzeniem. Nie przesadzam w jedną ani drugą stronę, robię co wydaje mi się odpowiednie w moim mniemaniu.

myha to się tak chyba tylko wydaje z jedzeniem, bo mój np. zje sznycla czy pół ( raz na tydzień ), kilka łyżek zupy, dwa gryzy kanapki bez niczego , potem poprawia mlekiem wszystko. U nas głównie mały je obiady zupowe- np. pomidorówka, krupnik, jarzynówka... Dzisiaj robiłam kotlety drobiowe dla M. i mały dosłownie jeden kęs wziął do ust. Potem mleeeko.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

DDewik jak robisz, powiedz? ze składników wydaje się że będzie pychotowe!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:43   #1712
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Wszystko z Dwóch Sióstr jest super.
to prawda! Teraz chyba kupie:

http://mamanietylkoadama.blogspot.co...a-swiecie.html

No i w naszym ulubionym szwedzkim sklepie z klopsikami musimy dokupić kolejną półkę na książeczki, bo już nam się nie mieszczą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sara 16m.jpg (147,6 KB, 54 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:45   #1713
mamad1
Zadomowienie

Ja od jakiegoś czasu w aptekach proszę o próbki kosmetyków dla dzieci (kupując coś zawsze pytam, czy mają jakieś próbki). Jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym czegoś nie dostała. Na wyjazdy mam jak znalazł (a w domu też w razie W, nawet dla siebie)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:45   #1714
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
J E S T E M

Ale fajnie móc napisać po 3 tygodniowej niewoli

Tak, Natka dobrze pisze, do konkretnej godz miałam bana, 10:17

I ja też nie wygrałam a totka

I ja też mam nocki kiepskie, baaaardzo kiepskie. Do tego dziecko mi zaczęło jeśc 2 razy w nocy. Obłęd.
witaj Patik nie znamy się, ale dziewczyny tak Ci sekundowały, że i ja się wkręciłam

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ela, my nie mamy termometru zewnetrznego ale po mocy grzania kaloryferow wnioskuję że jest zimno bardzo. Powodzenia w kkolejnym etapie "perfekcyjnej pani domi"
ja mieszkam rok u siebie a już widzę ile gratów się nazbierało, tylko odkłądanie, ukłądanie, "sprzątnie się" później....
u nas też szybko się zagraca... :/ ja ma syndrom zbierania rzeczy, ale też potem przy generalnych porządkach racjonalnie podchodze czy rzeczywiście ma zostać i przeważnie wszystko ląduje w koszu, albo sprzedaje gdzies w necie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

i termometr zewnetrzny musze kupić, bo mnie to wkurza że nie wiem jaka jest temp
przestań, nie kupuj, po co się dołować

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czesc!

U mnie chandry ciag dalszy... Zuzi zamiast byc lepiej, to od wczoraj znowu nasilenie kaszlu. Oczywiscie dalej kiblujemy w domu. Wike moze odbierze moja kolezanka.

Jedyne pocieszenie jest takie, ze Antos ladnie spi, bo jak zasnie okolo 9 to do 5 bez pobudki w lozeczku, potem biore go do nas i spi do 7 lub dluzej.

Sorki, ze tak tylko o mnie, moze potem jak Antos pojdzie spac, to mi humor wroci.

aaa i ciesze sie, ze Patik wrocil
kurcze, dużo roboty przy trójce dzieci, ale chyba fajnie co?? mi też marzy się trójka zdrówka

ja ogarnęłam pokoje, teraz jem, bo już drgawek dostałam z głodu dobrze, że coś w lodówce miałam

jeszcze tylko łazienka i koniec
na balkon dziś nie wychodzę, głupia nie jestem

ale mam czysto może z białą rękawiczką Perf Pani Domu bym nie wygrała, ale na szarfę odpowiedzialności to zasłuzyłam
Stary 2012-11-07, 13:48   #1715
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Monia my ta krowe kupowalismy rok temu, nie wiem od jakiego sprzedawcy.

mnie chodzilo raczej o fachowa nazwe ktrowy zebym chinszczyzny nie kupowała

jedzenie - moja je wszystko. sos z paczki tez. zup nie robie na kostce. mieso pieke, smażę na oleju, smalcu, maśle... je kiełbase z lidla jogurty z nbiedronki itd. patrze tylko na sklad i jak moge to robi e i wybieram nie- lub niskochemiczne rzeczy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:48   #1716
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Myha
ale tak po prostu podejsc do babki, powiedziec "prosze mi pomoc w doborze koloru" i ona tak po prostu daje probke, wychodze i czesc, pa? Kurcze mnie takie cos jakos wewnetrznie obliguje do zakupu danej rzeczy... ja Wy to robicie?
Ja bym chyba nie potrafiła.

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Jestem.Byliśmy na szczepieniu, płacz na caly szpital.Borysek waży 11.700, wzrost 88.
Brumku miał szczepienie to standardowe na blonnice, tezec, krztusiec +Hib.Za miesiac mamy ostatnia dawke (3) pneumokoków, tylko niestety juz płatna.
Zasneło moje dziecko, zaraz obiadek musze zrobic, u mnie tez makaron dzisiaj, ale ze szpinamiem, serem feta i suszonymi pomidorami-pycha polecam, robi sie 15 min.
Ale z Boryska duży chłopak
Dasz przepis? Pomidory muszą być suszone?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:48   #1717
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

No i w naszym ulubionym szwedzkim sklepie z klopsikami musimy dokupić kolejną półkę na książeczki, bo już nam się nie mieszczą
słodziak
Stary 2012-11-07, 13:49   #1718
mamad1
Zadomowienie

Odnośnie smażonego. Kiedyś teściowa bardzo się oburzyła, że dałam Małemu kawałek ryby smażonej (bez panierki). Jakoś w tym samym czasie kupiła pączki i pytała, czy Patrykowi je daję
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:50   #1719
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Z klawiatury mi to wyjęłaś

Da przepis na carbonare

Patik frytki i colę to Radek ubóstwia. normalnie szał jest jak widzi. I chipsy.
Z tego daję mu tylko frytki czasem, bez soli i potrafi kilka zjeść
moja tez frytki uwielbia, jadla tez w kfc coli i innych bąbelkowych nie daje, nawet arturowi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:52   #1720
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mnie chodzilo raczej o fachowa nazwe ktrowy zebym chinszczyzny nie kupowała
tootiny

Stary 2012-11-07, 13:53   #1721
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Tż załapał dodatkową pracę . Chociaż jedno z nas jest zaradne...
a za to drugie
Cytat:
Ja myślę, że gorszy sos z Biedry

sos jak sos ale mnie bardziej przeraża mięso smażone na oleju/bądź oliwie. Czy to nie za ciężkie dla takiego malucha?
Sama myślałam żeby spaghetti Radkowi zrobić ale np zalać pomidorami.
Dlatego jak wiem, ze Lila będzie z nami jadła makaron to nie smaże mięsa tylko dusze, wrzucam do garnka i podlewam wodą, bez oleju. Aż tak nie zmienia to smaku sosu
Cytat:
Lili moj P. robil spagetti. Antek tez jadl. Po prostu mieso mielone podsmazone, zalal pomidorami w puszcze, doprawil, wszystko delikatnie potraktowal blenderem, makaron i gotowe. Antek baaardzo lubi. A wczoraj dobieral sie do mojej carbonary (ale to juz bylo z torebki, wiec dostal sam makaron, choc mam pyszny przepis na carbonare, ale P. nie chcialo sie robic, wiec poszedl na latwizne)
Daj przepis

Lilka właśnie wstała, robotnicy rozwalili mi kuchnie, ciekawe jak jej teraz obiad zagrzje

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:55   #1722
ela_86
Wtajemniczenie

tematy jedzeniowe jak widzę
mój też je smażone, wiadomo, ze nie codziennie, ale je, keidyś nic nie chciał jeść jak byliśmy u teściowej, a leżały kotlety z piersi usmażone, biedny pokazywal paluszkiem na nie, dałam mu i opylił takiego małego całego

jak jesteśmy w Macu to zje ze 3 frytki, nie mam wyrzutów sumienia

coli mu nie daje jednak... sama mam wrażenie, że mi się zęby rozpuszczają i wnętrzności jak ją piję, no,a le co zrobić, nałóg nie wybiera

pytanie mam zdrowotne, była może któraś z Was z maluchem u okulisty? mi pediatra jakoś ostatnio powiedziała, że chyba oko mu ucieka, no i tak patrzę w te jego oczęta i nie wiem, moze faktycznie ma za blisko siebie? pójdę sprawdzić tylko zastanawiam się jak takie maluchy się bada?
Stary 2012-11-07, 13:57   #1723
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
patik u nas tak samo z jedzeniem. Nie przesadzam w jedną ani drugą stronę, robię co wydaje mi się odpowiednie w moim mniemaniu.

myha to się tak chyba tylko wydaje z jedzeniem, bo mój np. zje sznycla czy pół ( raz na tydzień ), kilka łyżek zupy, dwa gryzy kanapki bez niczego , potem poprawia mlekiem wszystko. U nas głównie mały je obiady zupowe- np. pomidorówka, krupnik, jarzynówka... Dzisiaj robiłam kotlety drobiowe dla M. i mały dosłownie jeden kęs wziął do ust. Potem mleeeko.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

DDewik jak robisz, powiedz? ze składników wydaje się że będzie pychotowe!
Juz Ci piszę:
Wszystkie skladniki kupuje w Lidlu
Składniki:
suszone pomidory w oliwie(6-10 sztk-jak kto lubi)
kostka szpinaku
kostka sera Feta
makaron rurki(srednie)

Wstawiam makaron, gotuje.
Na patelnie wkladam pokrojone suzone pomidory(oleju nie daje bo jest w tych pomidorach, ale mozna troche dodac z tego sloika ), chwile smaze, nastepnie dodaje kostke szpinaku(czasami zamrożoną, czasami juz odmrożoną), chwilke podsmazyc, nastepnie koroje w kostke ser feta i dodaje na patelne.Serek sie troszke rozpusci, polewam sosikem makaron i gotowe.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Tej ksiazeczki jeszcze nie znałam, musze kupic
Sarenka jak zwykle urocza!

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja bym chyba nie potrafiła.

Ale z Boryska duży chłopak
Dasz przepis? Pomidory muszą być suszone?
One dają taki specyficzny smak, nie każdy go lubi.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-07 o 14:04
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:58   #1724
Marina1
Zakorzenienie

Ale słodka Sarka. Zjadłabym jej ten nos jak truskawkę

Ddewik dziękuję! jutro zrobię, muszę zrobić zakupy jeszcze. Uwielbiam takie w miarę proste, ale pyszne jedzenie.

Ja też absolutnie nie daję coli, pepsi i innych gazowanych. Sama nie piję i małemu nie pozwolę też chyba nigdy młody pije wodę, albo soki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:02   #1725
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja od jakiegoś czasu w aptekach proszę o próbki kosmetyków dla dzieci (kupując coś zawsze pytam, czy mają jakieś próbki). Jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym czegoś nie dostała. Na wyjazdy mam jak znalazł (a w domu też w razie W, nawet dla siebie)
Ja ostatnio mam podklady z probek, gdyz moja bratowa jest farmaceutką i jak przyjezdza to zawsze mi duzo daje, wczesniej prosz ja o dany kolor, firme i mam, wiec podkładu na razie nie kupuję (u mnie sparawdzil sie dermablend, kolor 25 i z la roche, kryjacy-bardzo fajne sa do mojej tlustej cery)

Wiecie ze ja nigdy nie bylam w KFC, w Mc Donaldzie ze 2 razy-jakos mnie tam nie ciagnie, ale ja starej daty jestem

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-07 o 14:07
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:19   #1726
Lili 83
Zakorzenienie

Już tyle razy zawijałam ciasto francuskie i nadal mi nie wychodzi!
Co za porażka
A oto dowód:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB070599.jpg (67,4 KB, 42 załadowań)
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:21   #1727
Lili 83
Zakorzenienie

My też do McD i KFC nie zaglądamy. Chociaż frytki w KFC mięli obłędne dopóki nie zamienili na frytki ze swoich ziemniaków.

Dziewczyny jaka śmietana ma 3,5%?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:21   #1728
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

"CARBONARA

Skladniki:
- makaron niecale opakowanie 500 g (wole kokardki niz klasyczne spaghetti),
- 200 g wedzonki krotoszynskiej lub bardzo chudego boczku,
- 3 jajka,
- 250g serka mascarpone,
- 50 g startego parmezanu,
- olej lub oliwa,
- sól, pieprz.

Jak przyrzadzic?Makaron gotujemy (oczywiscie al dente),wedzonke pokrojona w 3 cm paseczki podsmazamy na odrobinie oleju.
Serek mascarpone miksujemy z dwoma zóltkami i jednym calym jajkiem. Do wedliny na patelni dodajemy makaron, mase serowo-jajeczna, przyprawy.
Delikatnie zasmazamy. Na koniec mieszamy z parmezanem.

Jak podawac?Najlepiej komponuje sie z lekka salata (rukola itp.).

(czasem dodaje parmezan czesciowo juz do serka i jajek i miksuje, a reszte pozniej)

Odkad daje prawdziwy parmezan i serek mascarpone to jest superowe...i najlepiej zjesc zaraz po zrobieniu..
Acha, super przepis, bardzo podobny znalazlam kiedys na wieczku serka"

Przepis nie jest moj, te wstawki sa autora przepisu.

Koniec laby, mlody wstal...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:25   #1729
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Carmelka
kupisz mi cos w Ikei?

dziewczyny mam pytanie odnośnie allegro
kupiłam kombinezon miał być puchowy a nie jest.
co rozumiecie przez słowo puchowy?
bo nie wiem czy ona nie zrozumiała czy spec okłamała.
ja chciała z puchem a on jest taki napompowany ale wypełnienie polyestrowe.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:29   #1730
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agata tez jadła frytki, ale takie domowe, napojów nie kupuje więc nie pije, kotleta schabowego z piersi daje bez panierki, jak mielone to czasem ugotuje osobno pulpety. Ogolnie je prawie wszystko

Carmeal obrazki dla maluchów fajne są te większego formatu i tez się czaje na tą co wklejałaś.

Agata jest dzis mega uperdliwa

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:29   #1731
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Co za porażka
A oto dowód:

eee nie jest zle

Moj maz kupil taki jakby walek do ciecia ciasta i to naklada na wierzch, taka fajna kratka sie wtedy robi.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:37   #1732
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Carmelka
kupisz mi cos w Ikei?
kupisz

(a w Poznaniu nie ma?)

Cytat:
Niby puchowy to z puchem, ale ja wlasnie puchowy mówie na taki napompowany

Stary 2012-11-07, 14:38   #1733
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
wydaje mi się, że nie zrozumiała. Dla mnie puchowy, to taki napompowany, obojętnie czy wypełnienie z puchu czy z polyestru. Pewnie napisałabym jak ta babka, bez złej woli.

Swoją drogą ostatnio kupiłam kurtkę dla Kuby i poczułam niesmak. Przyszła dziwnie zapakowana, w środku na podszewce kłaki psa albo kota, niewyprana (dziwny zapach miała). Tak jakoś dziwnie :/
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:51   #1734
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
wydaje mi się, że nie zrozumiała. Dla mnie puchowy, to taki napompowany, obojętnie czy wypełnienie z puchu czy z polyestru. Pewnie napisałabym jak ta babka, bez złej woli.

Swoją drogą ostatnio kupiłam kurtkę dla Kuby i poczułam niesmak. Przyszła dziwnie zapakowana, w środku na podszewce kłaki psa albo kota, niewyprana (dziwny zapach miała). Tak jakoś dziwnie :/
ja ost kupiłam wiele dziwnych rzeczy na all i sprzedawałam dalej.
Ludzie wstydu nie mają
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:55   #1735
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Piękne

Nie mam czasu. Doba powinna mieć 48 h.
Nadrabiam, ale nie odpisuję bo nie mogę się wbić w rozmowę
Dobrze, że poruszyłyście temam podkładów, bo też muszę kupić.
Kupiłam ostatnio jakiś rimmel'a i jest do bani. A ten revlon koło mnie w sklepie kosztuje około 35 zł

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:13   #1736
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczka ciesz sie ciesz rodzicami. A pomagaja Ci troszke? Masz juz wszystko gotowe dla Mateuszka?
Czegoś mi brakuje w tych relacjach z nimi, ale może się wszystko jakoś ułoży.
Z tym pomaganiem, to narazie nie długo ich nie było w Polsce, więc póki co ogarniają chatę, zaliczają lekarzy itp.
Dzisiaj prosiłam mamę, żeby została z Julą, bo miałam rano na krew iść, to przyszła połamana( ciągle Ją boli krzyż, albo nogi) więc pewnie jakieś spacery z Julą odpadają,..Julka chciała TYLKO na rękach-ale moim zdaniem sprawdzała na ile sobie może pozwolić, no i wyćwiczyła sobie babcię. Poza tym CIĄGLE mówi mama-jak poszłam, to pokazywała na drzwi i mówiła tak gorzko mama, mama....Strasznie mocno jest ze mną związana, ale co się dziwić, jak ciągle jesteśmy razem.
Sorki za wywód....
Cytat:
Do tego dziecko mi zaczęło jeśc 2 razy w nocy. Obłęd.
HEJ\
Moja też tak je.
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

pytanie mam zdrowotne, była może któraś z Was z maluchem u okulisty? mi pediatra jakoś ostatnio powiedziała, że chyba oko mu ucieka, no i tak patrzę w te jego oczęta i nie wiem, moze faktycznie ma za blisko siebie? pójdę sprawdzić tylko zastanawiam się jak takie maluchy się bada?
ja byłam jakoś w lutym- nie pamietam dawno. Badanie takie jak i u dorosłych, tyle że utrudnione, bo dziecko nie współpracuje i płacze bardzo przy tym.Oczywiście bez czytania literek
My byliśmy w klinice okulistycznej w Lbn.
Cytat:
Co za porażka
A oto dowód:
Dobrze jest=jedno wyjdzie tak, drugie inaczej-nie wszystkie muszą być idealne.
\

WITAM.
Od dzisiaj równo 2 tyg. do porodu.....Strach, to mało powiedziane-ogólne rozdrażnienie, za dużo myśli w głowie naraz.

Tata mnie rano zawoził na krew-zeszło się bardzo długo, ale to też długa historia....potem byliśmy zamówić restaurację na chrzciny, bo chcemy robić w II dzień świąt, a już z miejscami krucho.

Julcia mi usnęła na spacerze( apropo są jakieś uniwersalne folie na wózek?)więc śpi bez obiadu-jak wstanie, to zje.

Jutro mam endo i też ma mama przyjść do Julci, bo P. ma dniówkę(tak samo jak i dziś).

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:16   #1737
agawoo
Zakorzenienie

Witam się
Biuro jeszcze w rozsypce, więc nie mam czasu na siedzenie przy kompie, poza tym mamy nową koleżankę, która chodzi za mną krok w krok i bez przerwy zagląda mi w komputer, więc nici z nadrabiania dokładnego

Noc niefajna Amelka się drapała, glówka ją swędziała, bo przez te włoski nie mam jak dokładnie posmarowac jej wszystkich krostek Dzisiaj jade po fiolet, może będzie lepiej ..
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ojoj biedna Amelcia... jeden plus, że będzie to miala już za sobą :glaszcze:
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
o kurczaki no to powodzenia, oby szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ojj bidula
My w lutym przechodziliśmy
Cytat:
Agawoo zdrowka dla Amelki! Oby tylko lagodnie ja przeszla
Agula, Natka, Ela, Aga - dzięki
Mam nadzieję, że jakoś to obie przejdziemy .. Szkoda mi jej
Cytat:
Hej witam ja i mój katar (i katar Zuzy i Tż ) przez złe samopoczucie nawet kompa ostatnio nie odpalam. Nie piszcie dużo
Ojej , zdrówka

Cytat:
Witam się ze szpitala
Radek ma nadal mega katar i kaszle. Bidulek strasznie się męczy.
Do tego mnie w nocy też jakieś osłabienie wzięło, nie mam siły nawet chodzić, kości mnie bolą. Najgorzej w kręgosłupie.
Nie wiem jak przetrwaliśmy dzisiejszy dzień....
Jutro mąż zostaje w domu na szczęście.
Konam normalnie. Przechodzę to jak facet grypę
Lili, jaki szpital? Ty jestes w szpitalu?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:18   #1738
Madziulka_17
Wtajemniczenie

DDewik dzięki za przepis Jutro wypróbuję.

Kupiłam Szymonowi kurtkę ( czwartą ) na zimę za Ł0,99

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:26   #1739
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hejo
Patik wróciłas, w końcu!
To forum bez Ciebie jest nie to... pisz kochana ile sie da.
Stary 2012-11-07, 15:37   #1740
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Witam się

Staram się Was podczytywać ale to teraz trudne, bo w końcu znalazlam pracę. Praca kiepska, w TESCO na stoisku RTV/AGD, ciężko jest i zarobki maaarniutkie, a umowa oczywiście zlecenie. Ale chociaż to nas cokolwiek ratuje w naszej marnej sytuacji...

Natan niestety w żłobku musi siedzieć, ja go teraz już prawie nie widuje.... Odstawiam go do żłobka przed 8 (bo tylko do 8 dzieci można przyprowadzać), a z pracy wracam przed 20.... Ciężkie to wszystko.
Zapałeczka, dobre i to na początek, będzie lepiej, zobaczysz
Szkoda, że tak mało widzisz Natanka
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Biedna Melcia by szybko przeszło. I mała swędziało
..
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Brrry
pada i wieje

cieszę się, że plan zrealizowany
oby łagodnie przeszła
JustPi, Brumek

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Moja bidula dalej cierpi z powodu zębow, nocka lepsza od wczorajszej, spalam aż 1,5 h Domek spal tylko jak siedzialam, a on wtulony we mnie. Więc przesiedzialam calą noc, byle bidok się wyspal i nie cierpial. Dzisiaj już lepiej, najgorsze są noce. Ciekawe kiedy bialy potwor się ukaże
Biedny Domek Oby zębol sie już wykluł
Cytat:
J E S T E M

Ale fajnie móc napisać po 3 tygodniowej niewoli

Tak, Natka dobrze pisze, do konkretnej godz miałam bana, 10:17

I ja też nie wygrałam a totka

I ja też mam nocki kiepskie, baaaardzo kiepskie. Do tego dziecko mi zaczęło jeśc 2 razy w nocy. Obłęd.
Witaj

Powiedz, że dostalaś przelew
Cytat:
Tż załapał dodatkową pracę . Chociaż jedno z nas jest zaradne...
Super

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości