|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
iustyna rozumiem się doskonale, mnie tez to przeszkadza
taaaaaaaaaaaaaaaak? a ja kupiłam jakieś getry na frotce dla chłopców (po ubiegłej zimie na wyprzedaży) i chyba jedne rajstopy też na frotce i takie słabe jakościowo sa? ![]() hahaha gdybyscie widziały fryzurę mojego dziecka, jakby miał na lokówce pokręcone, każdy lok w inną stronę wszytskie na zewnątrz, nic nie przylega, fryzura buuuuuuuuuuuuuuujna na prawde czas do fryzjera, bo jego wlosy zaczynają żyć własnym życiem
|
#1682 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Dzień dobry
I u mnie dziś inaczej, dziadkowie dziś o 5 pojechali do domu, wcześniej nie pisałam no bo tak głupio. Jutro mam wizytę u gina, pewnie wypisze mi clo,skoro już się staramy. Zaczęłam już brać kwas foliowy. Ja jeszcze w ciąży nie jestem a my już foteliki wybieramy. Nasi faworyci to Maxi Cosi Cabrio Fix i Cybex Aton. A może miałaby któraś z was taki do sprzedania bo rozważamy kupno używanego ewentualnie, jak zadbany. Co do jedzenia to ja apetyt mam jak wilk, wszystko bym zjadła, Julek ma to samo, za to TŻ jakiś bez apetytu. Mam prośbę: polecałyście tutaj dobre podkłady, proszę napiszcie jeszcze raz ![]() Takie do 50zł max.Dziś w planach leczo i jakieś ciasto ale cholerka znów nie wiem jakie zrobić. Zdrówka dla wszystkich chorowitków i ulgi w bólu dla ząbkujących Patik uwolniona nareszcie! Dziękuję wszystkim za kciuki Dobra lecełapać się za robotę.
|
#1683 |
|
Wtajemniczenie
|
CHELSEA ja stosuje revlon colorstay
kupuje na allegro. Kosztuje ok 40 zł z pzresyłka. |
|
|
|
#1684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Nie wiem ile kosztuje w PL, ja kupuje tutaj na ebay po Ł 9.
|
|
#1685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam te lidlowskie strasznie się mechacą
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie za wcześnie?
|
|||
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pierwszej ciazy pierwsza rzecz jaka kupilam dziecku to fotelik (w 3 mies ciazy wtedy dpiero bylam)
|
|
|
|
#1688 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie ma bata. Nie da się go jakoś utulić na łóżku czy coś. Cytat:
![]() Ty nierozgarnięta? dziewczyno, masz 2 w domu - cali i zdrowi. Coż Ty piszesz ![]() Cytat:
Oby Zuzi przeszło. Pewnie ma już dość dziewczyna. Cytat:
Tu też dupna pogoda. Cytat:
Kosztuje mniej niż dychę w rossie. Ja go używam już 3 lata. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oundation.html Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||||
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek wiesz, że póki co się nie da zarabiać ![]() Nawet jakby mi się teraz praca trafiła to nie wiem czy by się zdecydowała Radka zostawić. Patik jak robisz spagetti żeby Sara zjadła? Bo ja znam tylko takie zasypywane gotowymi Neapolitane a takiego Radkowi raczej nie powinnam dawać (nie daje)
|
|
|
|
|
#1691 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej PATIKU
![]() Cytat:
No brawo dla tego Pana ![]() A Ty się kopnij za takie teksty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
- też przejrzałam kilka tych blogów, co są w zakładce, ale po dwóch - gdzie dzieci umarły - tak się popłakałam, ze pół wieczoru nie mogłam się uspokoić... ja bym nie przeżyła... - a przez co ta chandra? to co zwykle, tak? Cytat:
I tylko do tego małego będziesz musiała wstawać ![]() Cytat:
Ale on wcale nie jest ZA drobny. Od 2 miesiąca życia jest na 25 centylu wagowo i ładnie mu to idzie ![]() Cytat:
Nateczko, przykro mi, że nie pomogło wczoraj z l i o. Cytat:
Myślę, ze będą Wam pasować ![]() Za uszka Mai ![]() Cytat:
![]() A czemu trzy wkłucie? Robicie coś dodatkowo dzisiaj? Cytat:
No i współczuję. Wszystko, co dobre, szybko się kończy ![]() Powiedz, jak było bez nich tym razem?
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy swój sprzedaliście tak?
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Włazicie mi na ambicję tym czytaniem książek. Ja ciągle też coś czytam, ale raczej gazety, artykuły, powieść czytałąm ostatnio w ciąży
Ja zawsze interesowałam się psychologią. Przywiozłam do Krakowa część moich "zbiorów" i sobie czytam. Ostatnio "Moje dziecko mnie nie słucha" Andrzeja Samsona (autor trochę kontrowersyjny), teraz też coś dorwałam...Brumek było fajnie, choć nie obyło się bez jednej nieszczęsnej wymiany zdań (ale sobie wyjaśniliśmy wszystko). Problem w tym, że my nie umiemy mieszkać tylko w dwójkę (trójkę) i te parę dni to za mało, żeby nadrobić wszystko... A wiesz, że się zdziwiłam, że jednak Patryk też utrzymuje się na stałych centylach? Ale się cieszę. W porównaniu z innymi dziećmi jednak jest mały (aczkolwiek bardziej wygadany i biega jak zawodowy maratończyk )
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Lili jeszcze nigdy nie dawałam jej spaghetti, a dzisiaj robię właśnie z gotowym sosem z biedry <torba>, no a przedwczoraj jak teściowa chciała dać sarze danone fanstasia ( ta z 2 pojemnikami, wiecie o co chodzi) to nie pozwoliłam bo za dużo chemii. A dzisiaj sama daje przetworzony sos. Ale patrząc na skład nie jest taki zły... chyba..ta fanstasia była gorsza..
Oj nic jej się nie stanie jak raz na miesiąc zje takie spaghetti, co? A praca to : odsyłam do portalu zapytanie.pl .W ogłoszeniu było że stanowisko biurowe, a w rzeczywistości telemarketing, prowadzenie portalu łączącego zleceniodawcę ze zleceniobiorcą, namawianie przedsiębiorców do wykupu abonamentu żeby ich firma figurowała w tym portalu. Ale portal ledwo ciągnie, zaledwie 56 firm w bazie na ilość przedsiębiorstw w kraju ![]() dałam spokój, na necie piszą opinie że szef tylko romasuje z pracownicami i inne historie. edit: 546 firm w basie, zjadłam 4
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-11-07 o 13:02 |
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
A z tym wybudzaniem to podejrzewam dolne trójki. Dziś raz budził się ze słowami "cici" (może pić mu się chciało? albo po prostu daje u to ulgę), kilka razy z "mama" i "tata". Na szczęście wystarczy trochę ponosić, poprzytulać i śpi dalej (no i co jakiś czas "cici'
)... Chodzę spać o 21...---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- W grudniowej gazecie "Dziecko" z dodatkiem jest kubek-bidon za 6,99zł. Czasem kupuję też "Mam dziecko" z płytą dla dzieci, ale dziś nie znalazłam takiej (była tylko z kolędami). Ostatnio przy usypianiu włączamy jedną (obowiązkowo musi być piosenka o misiach ).
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sos jak sos ale mnie bardziej przeraża mięso smażone na oleju/bądź oliwie. Czy to nie za ciężkie dla takiego malucha? Sama myślałam żeby spaghetti Radkowi zrobić ale np zalać pomidorami. Dziewczyny ten podkład Revlon Colorstay można kupić w jakimś stacjonarnym sklepie? Też niedługo będę musiała kupić a chętnie bym odcień sprawdziła
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na kolejny książkowy hit: ulica czereśniowa
podobno bomba! (my jeszcze nie mamy nic z tej serii)
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, patik, a mój je normalnie fantasie...Mówisz, że dużo chemii tam?
Powiem Wam szczerze, że ja solę, pieprzę, przyprawiam wszystko normalnie. Jak jestem w sklepie, to przeważnie biorę mu jakiegoś milkiłeja ( sorry za pisownie ), princessę czy inne badziewie, ale młody pociumka i i tak zaraz wywali. Jogurty daję normalne, tj. wszystko co mam pod ręką. Zupy gotuję na kostkach i doprawiam vegetą. Bielę śmietaną trochę też. Nie mam wyrzutów sumienia. I tak wygrywa mleko z każdym innym żarciem ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- smażone mięso na oleju też mu daję. Nie są to mega ilości, bo on nie je wiele, ale wczoraj zjadł jednego sznycla.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez podziwiam za czytanie ksiazek, ja lubie bardzo, ale obecnie internet - komputer wygrywa ze wszystkim. U mnie to chyba juz choroba. Powinnismy odciac net i mialabym wiecej czasu, wiecej cierpliwosci... Wstyd mi. Ale to jest silniejsze ode mnie.
Monia my ta krowe kupowalismy rok temu, nie wiem od jakiego sprzedawcy. Marinko I nie wiem jak ona, ale ja TAK! Jak slysze kaszel, to az mna trzepie. Choc przeciez to nie jej wina. Cytat:
Chelsea trzymam kciuki za owocne starania! Eve, DDewik za szcepienia! Justyna nie gadaj glupot. Pomysl tylko, ze doszedl by Ci problem, co zrobic z dziecmi, jakby byly przeziebione. Teraz Kuba chory - po prostu nie idzie do przedszkola, a tak? No chyba ze macie kogos w zanadrzu? Lili moj P. robil spagetti. Antek tez jadl. Po prostu mieso mielone podsmazone, zalal pomidorami w puszcze, doprawil, wszystko delikatnie potraktowal blenderem, makaron i gotowe. Antek baaardzo lubi. A wczoraj dobieral sie do mojej carbonary (ale to juz bylo z torebki, wiec dostal sam makaron, choc mam pyszny przepis na carbonare, ale P. nie chcialo sie robic, wiec poszedl na latwizne) |
|
|
|
|
#1701 |
|
Rozeznanie
|
Patik witaj
Pisz co to za oferta pracy?? Dobrze, że z tej wysypki nic powazniejszego nie wynikło ![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitków!!! I dla zębolków by szybko wyszły i przestały doskiwerać i maluchom i zombimamusiom ![]() Za szczepienia kciuki! Piszecie o wagach maluszków to moja też wyraźnie zalicza się do tych większych na szczepieniu mc temu miała 11kg. Chelsea tez jestem an etapie poszukiwan dobrego podkładu. Ostatni z Astor zrobił mi masakre z twarzy, kiedyś miałam revlona pamiętam, że był dobry, mocno kryjący, teraz mam próbki double wear z estee i nie pasuje mi, polecany jest ten nowy z max factor 3w1 i chyba ten kolejny wypróbuję https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-1.html&next=1 Mała śpi, pogoda tak depresyjna, że najchętniej pospuszczałabym rolety by nie patrzeć za okno Blog Chustki poczytałam wybiórczo, wczoraj obejrzałam jeszcze uwagę na tvn na temat "żłobka" z wrocławia i miałam nockę z głowy ![]() Lili podkład revlon na pewno w douglasie znajdziesz, tam kosztuje ok 70zł więc na all się bardziej oplaca, ale żeby odcień dobrać można się udac ![]() Ala nie przepada za mięsem mielonym, wypluwa jak wyczuje temat. Czy to pulpety, czy kotelty smazone, czy w spaghetti..... Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-11-07 o 13:23 |
|
|
|
#1702 |
|
Wtajemniczenie
|
LILI idź do Douglasa i popros, zeby ci doprała kolor. Doastaniesz róbke podkładu (mnie starczała na tydzień) a potem allegro i masz za 1/2 ceny
|
|
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Dzięki |
||
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Lili mieso na małej ilosci oleju smazyłam, aby tylko delikatnie patelnie natłuścić.
Sara je normalnie kotlety smażone na głębokim tłuszczu, czasami. Fanstasia miała w sobie chyba ze 3 pozycje z 'e', sos nie ma żadnej Ja nie trzymam się ściśle zdrowego jedzenia, ale z jogurtów daje danonki i jogobelle, innych cudaków nie kupuję. Jakoś staram się nie przesadzać w żadną ze stron. I jak jesteśy w macu to frytki też jej daję, zamawiam jej bez soli. Zje 4 i jej wystarczy. Zupy tez odrobinę solę i pieprzę, no i je to co my. O Alibany myslałam o tobie gdzie jesteś.. Aga kurcze u mnie komputer i net to też nałóg nr jeden...ile ja czasu przez to tracę..
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-11-07 o 13:30 |
|
|
|
#1705 |
|
Wtajemniczenie
|
Myha ale tak po prostu podejsc do babki, powiedziec "prosze mi pomoc w doborze koloru" i ona tak po prostu daje probke, wychodze i czesc, pa? Kurcze mnie takie cos jakos wewnetrznie obliguje do zakupu danej rzeczy... ja Wy to robicie?
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam Mamoko (miasteczko np.) ![]() Agata je smażone kotlety, więc spaghetii tez jadła. Na odrobinie oliwy (albo na teflonie bez) smażę cebulkę z czosnkiem, dodaje mięso mielone, podsmażam, podlewam wodą i duszę, jak odparuje zalewam puszką pomidorów, dopraiam i czekam az zgęścieje, jak za mało sosu daje przecier do tego. |
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Da przepis na carbonare ![]() Patik frytki i colę to Radek ubóstwia. normalnie szał jest jak widzi. I chipsy. Z tego daję mu tylko frytki czasem, bez soli i potrafi kilka zjeść
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Sephorze tez można poprosic o próbke jakiegos kosmetyku. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- czytajac co wasze dzieic jedza stwierdzam,z ę my nadal jestesmy w ciemnym lesie
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Raczkowanie
|
Jestem.Byliśmy na szczepieniu, płacz na caly szpital
.Borysek waży 11.700, wzrost 88.Brumku miał szczepienie to standardowe na blonnice, tezec, krztusiec +Hib.Za miesiac mamy ostatnia dawke (3) pneumokoków, tylko niestety juz płatna .Zasneło moje dziecko, zaraz obiadek musze zrobic, u mnie tez makaron dzisiaj, ale ze szpinamiem, serem feta i suszonymi pomidorami-pycha polecam, robi sie 15 min .
|
|
|
|
#1710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami trafiał się w promocji za 59 zł.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

nie za wcześnie?

to pewnie bedzie wysyp jak ostatnim razem
zębole