Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 11:42   #1681
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

iustyna rozumiem się doskonale, mnie tez to przeszkadza

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja mam rajstopki z Lidla i strasznie się zmechaciły..
taaaaaaaaaaaaaaaak?
a ja kupiłam jakieś getry na frotce dla chłopców (po ubiegłej zimie na wyprzedaży) i chyba jedne rajstopy też na frotce
i takie słabe jakościowo sa?

hahaha gdybyscie widziały fryzurę mojego dziecka, jakby miał na lokówce pokręcone, każdy lok w inną stronę wszytskie na zewnątrz, nic nie przylega, fryzura buuuuuuuuuuuuuuujna
na prawde czas do fryzjera, bo jego wlosy zaczynają żyć własnym życiem
Stary 2012-11-07, 11:48   #1682
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Dzień dobry
I u mnie dziś inaczej, dziadkowie dziś o 5 pojechali do domu, wcześniej nie pisałam no bo tak głupio.

Jutro mam wizytę u gina, pewnie wypisze mi clo,skoro już się staramy. Zaczęłam już brać kwas foliowy.
Ja jeszcze w ciąży nie jestem a my już foteliki wybieramy. Nasi faworyci to Maxi Cosi Cabrio Fix i Cybex Aton.
A może miałaby któraś z was taki do sprzedania bo rozważamy kupno używanego ewentualnie, jak zadbany.

Co do jedzenia to ja apetyt mam jak wilk, wszystko bym zjadła, Julek ma to samo, za to TŻ jakiś bez apetytu.

Mam prośbę: polecałyście tutaj dobre podkłady, proszę napiszcie jeszcze raz Takie do 50zł max.

Dziś w planach leczo i jakieś ciasto ale cholerka znów nie wiem jakie zrobić.

Zdrówka dla wszystkich chorowitków i ulgi w bólu dla ząbkujących

Patik uwolniona nareszcie!
Dziękuję wszystkim za kciuki Mam nadzieje, że szybko nam się uda.

Dobra lecełapać się za robotę.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:53   #1683
myha82
Wtajemniczenie

CHELSEA ja stosuje revlon colorstay
kupuje na allegro. Kosztuje ok 40 zł z pzresyłka.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:56   #1684
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
taaaaaaaaaaaaaaaak?
a ja kupiłam jakieś getry na frotce dla chłopców (po ubiegłej zimie na wyprzedaży) i chyba jedne rajstopy też na frotce
i takie słabe jakościowo sa?
Ja kupiłam teraz w październiku jak byłam w Polsce, bo w Anglii ciężko mi kupić rajstopki typowe dla chłopca i jestem bardzo rozczarowana. Fakt są grubsze, ciepłe, ale nie warte swojej ceny. Po 1-2 założeniach są mocno zmechacone, kulka na kulce.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
CHELSEA ja stosuje revlon colorstay
kupuje na allegro. Kosztuje ok 40 zł z pzresyłka.
Ja też używam revlon colorstay. Polecam!
Nie wiem ile kosztuje w PL, ja kupuje tutaj na ebay po Ł 9.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:58   #1685
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam teraz w październiku jak byłam w Polsce, bo w Anglii ciężko mi kupić rajstopki typowe dla chłopca i jestem bardzo rozczarowana. Fakt są grubsze, ciepłe, ale nie warte swojej ceny. Po 1-2 założeniach są mocno zmechacone, kulka na kulce.
to beznadzieja
Stary 2012-11-07, 11:59   #1686
Natka_
Zakorzenienie

Potwierdzam te lidlowskie strasznie się mechacą

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam rozmowę o pracę......ALE NIE POSZŁAM <torba>
Poszperałam w necie, miejsca bym tam nie zagrzała, nie ma o czym pisać. Tż też mi nie pozwolił iść, i odpusciłam
Przeglądam oferty, jak jest coś naprawdę fajnego i obiecujacego to wysyłam cv, ale nic na siłę, nie ciśnie mnie. Czas pokaże co będzie.
A co to byla za praca?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ja bym chciała jakiekolwiek pieniążki do domu przynosić, bo już mi źle być na utrzymaniu męża chciałabym mieć satysfakcję z tego, że pracuję i zarabiam. a tu
Ale przecież Ty pracujesz Jeszcze przyjdzie czas na zarabianie pieniędzy

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
D
Ja jeszcze w ciąży nie jestem a my już foteliki wybieramy. Nasi faworyci to Maxi Cosi Cabrio Fix i Cybex Aton.
A może miałaby któraś z was taki do sprzedania bo rozważamy kupno używanego ewentualnie, jak zadbany.
nie za wcześnie?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:08   #1687
83monia
Zakorzenienie

ja w pierwszej ciazy pierwsza rzecz jaka kupilam dziecku to fotelik (w 3 mies ciazy wtedy dpiero bylam)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:24   #1688
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Marina zazdroszczę czytania
Ja nie mam kiedy, Radek mi nie pozwala. A w nocy to bym wcześniej poszła spać jak on

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

to pewnie bedzie wysyp jak ostatnim razem
Ja czytam jak usypiam młodego ( mam na to tak 30-1 h czasu zanim zaśnie ). A potem jak idzie spać ok 21 to wtedy ile mi się chce. Czasem mnie wciągnie i czytam, czytam, czytam...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Inaczej Igor nie zaśnie?
Nie, nie ma bata. Nie da się go jakoś utulić na łóżku czy coś.

Cytat:
Lili ostatnio miałyśmy @ razem a tymczasem Ty dostałaś dopiero... WTF? ja już dawno po ???? Noooo tylko, że ja na tabletach.

Tż załapał dodatkową pracę . Chociaż jedno z nas jest zaradne...

Jakaś nierozgarnięta jestem dzisiaj, jak mój post
Super, nie ma jak świeża kaska w domu

Ty nierozgarnięta? dziewczyno, masz 2 w domu - cali i zdrowi. Coż Ty piszesz

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czesc!

U mnie chandry ciag dalszy... Zuzi zamiast byc lepiej, to od wczoraj znowu nasilenie kaszlu. Oczywiscie dalej kiblujemy w domu. Wike moze odbierze moja kolezanka.

Jedyne pocieszenie jest takie, ze Antos ladnie spi, bo jak zasnie okolo 9 to do 5 bez pobudki w lozeczku, potem biore go do nas i spi do 7 lub dluzej.

Sorki, ze tak tylko o mnie, moze potem jak Antos pojdzie spac, to mi humor wroci.
Pogrubione - zawsze tak mam. Czuje się wtedy pełna życia i sił witalnych
Oby Zuzi przeszło. Pewnie ma już dość dziewczyna.

Cytat:
Napisane przez patik87;37476354
[B
Marina[/B] czytam teraz ksiażkę OCALONA Z PIEKŁA anna golędzinowska wyznania byłej modelki, też na faktach.
Ja w nocy nie czytam, spani wygrywa. Wieczorem po pół godz, i w dzień jak sara długo spi a ja ogarnięta ze wszystkim.
Ja tak jak pisałam Lili, przy Igorze nie mam szans czytać jak nie śpi. I to albo wieczorem, albo jak go usypiam, potem idę coś robić.

Tu też dupna pogoda.

Cytat:

Mam prośbę:[B] polecałyście tutaj dobre podkłady, proszę napiszcie jeszcze raz Takie do 50zł max.
Czelsi dla mnie nie ma lepszego podkładu. Bez kitu. Zakrywa wszystko co ważne, a nie robi maski.
Kosztuje mniej niż dychę w rossie. Ja go używam już 3 lata.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oundation.html

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja w pierwszej ciazy pierwsza rzecz jaka kupilam dziecku to fotelik (w 3 mies ciazy wtedy dpiero bylam)
Wow
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:25   #1689
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
może miałaby któraś z was taki do sprzedania bo rozważamy kupno używanego ewentualnie, jak zadbany.
My bedziemy jakos niedługo sprzedawać MC Cabrio, ale razem z baza na isofixy, no i różowy mamy

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:29   #1690
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciała jakiekolwiek pieniążki do domu przynosić, bo już mi źle być na utrzymaniu męża chciałabym mieć satysfakcję z tego, że pracuję i zarabiam. a tu
Rozumiem bo czasem też tak mam.
Aczkolwiek wiesz, że póki co się nie da zarabiać
Nawet jakby mi się teraz praca trafiła to nie wiem czy by się zdecydowała Radka zostawić.

Patik jak robisz spagetti żeby Sara zjadła?
Bo ja znam tylko takie zasypywane gotowymi Neapolitane a takiego Radkowi raczej nie powinnam dawać (nie daje)
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:31   #1691
brumek
Zakorzenienie

Hej PATIKU

Cytat:
U nas chyba trochę lepiej.
Nocka nie była tragiczna, katar Radka męczył ale nie bardzo da sobie ściągnąć.
Idzie chyba ku lepszemu.
DObrze, że lepiej. A gorączka?

Cytat:
Tż załapał dodatkową pracę . Chociaż jedno z nas jest zaradne...
No brawo dla tego Pana
A Ty się kopnij za takie teksty

Cytat:
U mnie chandry ciag dalszy... Zuzi zamiast byc lepiej, to od wczoraj znowu nasilenie kaszlu. Oczywiscie dalej kiblujemy w domu. Wike moze odbierze moja kolezanka.
Kurczę, niefajnie. Biedna Zuzka i Ty, i Antoś przez to, ze w domu siedzicie...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

Cytat:
Wczoraj miałam rozmowę o pracę......ALE NIE POSZŁAM <torba>
Poszperałam w necie, miejsca bym tam nie zagrzała, nie ma o czym pisać. Tż też mi nie pozwolił iść, i odpusciłam
Przeglądam oferty, jak jest coś naprawdę fajnego i obiecujacego to wysyłam cv, ale nic na siłę, nie ciśnie mnie. Czas pokaże co będzie.

U mnie też chandra, pogoda dobija, wszystko po trochu...
Ale jak mawiała chustka..łeb do słońca!
BTW czytałam jej blog, i te inne, po prawej stronie...
Jaki ten świat / bóg/ przeznaczenie to wszystko takie niesprawiedliwe..
- a co to za praca była?
- też przejrzałam kilka tych blogów, co są w zakładce, ale po dwóch - gdzie dzieci umarły - tak się popłakałam, ze pół wieczoru nie mogłam się uspokoić... ja bym nie przeżyła...
- a przez co ta chandra? to co zwykle, tak?

Cytat:
Moje dziecko ostatnio odstawia cyrki wieczorem. Przedwczoraj po 30 minutowym śnie a wczoraj przy próbach samodzielnego zasypiania. Po 45 minutach gadania, krecenia sie w łózeczku dostaął histerii. Nie chciała isc ani na rece, ani nie chciała dac sie dotknac. Była wściekła jak osa...Musiaąłm ze 3 razy wychodzic z pokoju, zeby sie uspokic. Do tego jak jednak wziełam ja na rece to sie odpychała i kopała nogami. Dopiero butla mleka (druga) była w stanie ja uśpic...
Ja na prawde nie wiem jak to bedzie z 2...
Pewnie do czasu porodu wszystko się łądnie poukłada I tylko do tego małego będziesz musiała wstawać

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patryk jest drobny. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy nie przytył nawet 200g, ale widzę, że nie tylko on. Nie waży nawet 10 kg, a i tak jest co dźwigać. Marina podziwiam!
No to idziemy tak samo, bo Tymek 100 g w prawie dwa miesiące Ale on wcale nie jest ZA drobny. Od 2 miesiąca życia jest na 25 centylu wagowo i ładnie mu to idzie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Moja bidula dalej cierpi z powodu zębow, nocka lepsza od wczorajszej, spalam aż 1,5 h Domek spal tylko jak siedzialam, a on wtulony we mnie. Więc przesiedzialam calą noc, byle bidok się wyspal i nie cierpial. Dzisiaj już lepiej, najgorsze są noce. Ciekawe kiedy bialy potwor się ukaże
Ale mu dokucza tym razem. Czwórki są NAJGORSZE
Nateczko, przykro mi, że nie pomogło wczoraj z l i o.

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Brumek wczoraj po południu przeprowadziłam kolejną akcję mierzenia stopek Haniutkowych i średnia z pomiarów wyszła mi dokładnie 12,7 cm, czyli tak jak u Tymka zmierzyłam też wkładkę w obecnych butkach i zamówiłam w końcu 22
No to git Myślę, ze będą Wam pasować

Za uszka Mai

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Dwie pobudki dzisiaj w nocy były,Borysek spał do 8, ale ja jakoś się dzisiaj nie wyspałam, właśnie kawe pije, pogoda za oknem taka ze ho ho-wiatr i deszcz.Dzisiaj mamy szczepienie wiec trzymajcie kciuki, aby dziecko wytrzymało 3 wkłucia, coś czuję, ze będzie duzuuużo płaczu!

A czemu trzy wkłucie? Robicie coś dodatkowo dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ddewik
Ja przez ostatnie dwie noce wstawałam po ok. 8 razy...

No i teściowie wrócili...
A co się Partykowi dzieje, że tak się wybudza?

No i współczuję. Wszystko, co dobre, szybko się kończy
Powiedz, jak było bez nich tym razem?
Stary 2012-11-07, 12:34   #1692
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
DObrze, że lepiej. A gorączka?
Gorączki nie było zbyt wysokiej, bałam się, że później może być gorzej i chciałam się upewnić. Pamiętam jak kiedyś pisałyśmy o tym na wątku.
Stary 2012-11-07, 12:35   #1693
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro mam wizytę u gina, pewnie wypisze mi clo,skoro już się staramy. Zaczęłam już brać kwas foliowy.
My nie sprzedajemy, trzymamy dla następnego.
A Wy swój sprzedaliście tak?
Stary 2012-11-07, 12:51   #1694
mamad1
Zadomowienie

Włazicie mi na ambicję tym czytaniem książek. Ja ciągle też coś czytam, ale raczej gazety, artykuły, powieść czytałąm ostatnio w ciąży Ja zawsze interesowałam się psychologią. Przywiozłam do Krakowa część moich "zbiorów" i sobie czytam. Ostatnio "Moje dziecko mnie nie słucha" Andrzeja Samsona (autor trochę kontrowersyjny), teraz też coś dorwałam...

Brumek było fajnie, choć nie obyło się bez jednej nieszczęsnej wymiany zdań (ale sobie wyjaśniliśmy wszystko). Problem w tym, że my nie umiemy mieszkać tylko w dwójkę (trójkę) i te parę dni to za mało, żeby nadrobić wszystko...
A wiesz, że się zdziwiłam, że jednak Patryk też utrzymuje się na stałych centylach? Ale się cieszę. W porównaniu z innymi dziećmi jednak jest mały (aczkolwiek bardziej wygadany i biega jak zawodowy maratończyk)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:56   #1695
patik87
Zakorzenienie

Lili jeszcze nigdy nie dawałam jej spaghetti, a dzisiaj robię właśnie z gotowym sosem z biedry <torba>, no a przedwczoraj jak teściowa chciała dać sarze danone fanstasia ( ta z 2 pojemnikami, wiecie o co chodzi) to nie pozwoliłam bo za dużo chemii. A dzisiaj sama daje przetworzony sos. Ale patrząc na skład nie jest taki zły... chyba..ta fanstasia była gorsza..
Oj nic jej się nie stanie jak raz na miesiąc zje takie spaghetti, co?

A praca to : odsyłam do portalu zapytanie.pl .W ogłoszeniu było że stanowisko biurowe, a w rzeczywistości telemarketing, prowadzenie portalu łączącego zleceniodawcę ze zleceniobiorcą, namawianie przedsiębiorców do wykupu abonamentu żeby ich firma figurowała w tym portalu.
Ale portal ledwo ciągnie, zaledwie 56 firm w bazie na ilość przedsiębiorstw w kraju
dałam spokój, na necie piszą opinie że szef tylko romasuje z pracownicami i inne historie.

edit: 546 firm w basie, zjadłam 4

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-11-07 o 13:02
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:02   #1696
mamad1
Zadomowienie

A z tym wybudzaniem to podejrzewam dolne trójki. Dziś raz budził się ze słowami "cici" (może pić mu się chciało? albo po prostu daje u to ulgę), kilka razy z "mama" i "tata". Na szczęście wystarczy trochę ponosić, poprzytulać i śpi dalej (no i co jakiś czas "cici')... Chodzę spać o 21...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

W grudniowej gazecie "Dziecko" z dodatkiem jest kubek-bidon za 6,99zł. Czasem kupuję też "Mam dziecko" z płytą dla dzieci, ale dziś nie znalazłam takiej (była tylko z kolędami). Ostatnio przy usypianiu włączamy jedną (obowiązkowo musi być piosenka o misiach).
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:03   #1697
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili jeszcze nigdy nie dawałam jej spaghetti, a dzisiaj robię właśnie z gotowym sosem z biedry <torba>, no a przedwczoraj jak teściowa chciała dać sarze danone fanstasia ( ta z 2 pojemnikami, wiecie o co chodzi) to nie pozwoliłam bo za dużo chemii. A dzisiaj sama daje przetworzony sos. Ale patrząc na skład nie jest taki zły... chyba..ta fanstasia była gorsza..
Oj nic jej się nie stanie jak raz na miesiąc zje takie spaghetti, co?
Ja myślę, że gorszy sos z Biedry

sos jak sos ale mnie bardziej przeraża mięso smażone na oleju/bądź oliwie. Czy to nie za ciężkie dla takiego malucha?
Sama myślałam żeby spaghetti Radkowi zrobić ale np zalać pomidorami.

Dziewczyny ten podkład Revlon Colorstay można kupić w jakimś stacjonarnym sklepie?
Też niedługo będę musiała kupić a chętnie bym odcień sprawdziła
Stary 2012-11-07, 13:03   #1698
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Wpadłam na kolejny książkowy hit: ulica czereśniowa podobno bomba! (my jeszcze nie mamy nic z tej serii)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:09   #1699
Marina1
Zakorzenienie

Kurde, patik, a mój je normalnie fantasie...Mówisz, że dużo chemii tam?

Powiem Wam szczerze, że ja solę, pieprzę, przyprawiam wszystko normalnie. Jak jestem w sklepie, to przeważnie biorę mu jakiegoś milkiłeja ( sorry za pisownie ), princessę czy inne badziewie, ale młody pociumka i i tak zaraz wywali. Jogurty daję normalne, tj. wszystko co mam pod ręką. Zupy gotuję na kostkach i doprawiam vegetą. Bielę śmietaną trochę też. Nie mam wyrzutów sumienia. I tak wygrywa mleko z każdym innym żarciem

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

smażone mięso na oleju też mu daję. Nie są to mega ilości, bo on nie je wiele, ale wczoraj zjadł jednego sznycla.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:13   #1700
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Ja tez podziwiam za czytanie ksiazek, ja lubie bardzo, ale obecnie internet - komputer wygrywa ze wszystkim. U mnie to chyba juz choroba. Powinnismy odciac net i mialabym wiecej czasu, wiecej cierpliwosci... Wstyd mi. Ale to jest silniejsze ode mnie.

Monia my ta krowe kupowalismy rok temu, nie wiem od jakiego sprzedawcy.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Oby Zuzi przeszło. Pewnie ma już dość dziewczyna.
Marinko
I nie wiem jak ona, ale ja TAK! Jak slysze kaszel, to az mna trzepie. Choc przeciez to nie jej wina.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kurczę, niefajnie. Biedna Zuzka i Ty, i Antoś przez to, ze w domu siedzicie...

Chelsea trzymam kciuki za owocne starania!

Eve, DDewik za szcepienia!

Justyna nie gadaj glupot. Pomysl tylko, ze doszedl by Ci problem, co zrobic z dziecmi, jakby byly przeziebione. Teraz Kuba chory - po prostu nie idzie do przedszkola, a tak? No chyba ze macie kogos w zanadrzu?

Lili moj P. robil spagetti. Antek tez jadl. Po prostu mieso mielone podsmazone, zalal pomidorami w puszcze, doprawil, wszystko delikatnie potraktowal blenderem, makaron i gotowe. Antek baaardzo lubi. A wczoraj dobieral sie do mojej carbonary (ale to juz bylo z torebki, wiec dostal sam makaron, choc mam pyszny przepis na carbonare, ale P. nie chcialo sie robic, wiec poszedl na latwizne)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:14   #1701
alibany
Rozeznanie

Patik witaj niby aż 3tyg. a mi się wydaje, że to tydzień minął, może przez to, że byłaś tu za pośrednictwem Agni
Pisz co to za oferta pracy?? Dobrze, że z tej wysypki nic powazniejszego nie wynikło

Zdrówka dla wszystkich chorowitków!!!
I dla zębolków by szybko wyszły i przestały doskiwerać i maluchom i zombimamusiom
Za szczepienia kciuki!

Piszecie o wagach maluszków to moja też wyraźnie zalicza się do tych większych na szczepieniu mc temu miała 11kg.

Chelsea tez jestem an etapie poszukiwan dobrego podkładu. Ostatni z Astor zrobił mi masakre z twarzy, kiedyś miałam revlona pamiętam, że był dobry, mocno kryjący, teraz mam próbki double wear z estee i nie pasuje mi, polecany jest ten nowy z max factor 3w1 i chyba ten kolejny wypróbuję https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-1.html&next=1

Mała śpi, pogoda tak depresyjna, że najchętniej pospuszczałabym rolety by nie patrzeć za okno
Blog Chustki poczytałam wybiórczo, wczoraj obejrzałam jeszcze uwagę na tvn na temat "żłobka" z wrocławia i miałam nockę z głowy

Lili podkład revlon na pewno w douglasie znajdziesz, tam kosztuje ok 70zł więc na all się bardziej oplaca, ale żeby odcień dobrać można się udac

Ala nie przepada za mięsem mielonym, wypluwa jak wyczuje temat. Czy to pulpety, czy kotelty smazone, czy w spaghetti.....

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-11-07 o 13:23
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:15   #1702
myha82
Wtajemniczenie

LILI idź do Douglasa i popros, zeby ci doprała kolor. Doastaniesz róbke podkładu (mnie starczała na tydzień) a potem allegro i masz za 1/2 ceny

Martynka

Natalka
Stary 2012-11-07, 13:26   #1703
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]smażone mięso na oleju też mu daję. Nie są to mega ilości, bo on nie je wiele, ale wczoraj zjadł jednego sznycla.
W sumie to Radek też zje kotleta czy sznycla raz na jakiś czas.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
LILI idź do Douglasa i popros, zeby ci doprała kolor. Doastaniesz róbke podkładu (mnie starczała na tydzień) a potem allegro i masz za 1/2 ceny

Dzięki
Stary 2012-11-07, 13:26   #1704
patik87
Zakorzenienie

Lili mieso na małej ilosci oleju smazyłam, aby tylko delikatnie patelnie natłuścić.
Sara je normalnie kotlety smażone na głębokim tłuszczu, czasami.
Fanstasia miała w sobie chyba ze 3 pozycje z 'e', sos nie ma żadnej
Ja nie trzymam się ściśle zdrowego jedzenia, ale z jogurtów daje danonki i jogobelle, innych cudaków nie kupuję. Jakoś staram się nie przesadzać w żadną ze stron. I jak jesteśy w macu to frytki też jej daję, zamawiam jej bez soli. Zje 4 i jej wystarczy.
Zupy tez odrobinę solę i pieprzę, no i je to co my.

O Alibany myslałam o tobie gdzie jesteś..

Aga kurcze u mnie komputer i net to też nałóg nr jeden...ile ja czasu przez to tracę..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-11-07 o 13:30
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:30   #1705
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Myha ale tak po prostu podejsc do babki, powiedziec "prosze mi pomoc w doborze koloru" i ona tak po prostu daje probke, wychodze i czesc, pa? Kurcze mnie takie cos jakos wewnetrznie obliguje do zakupu danej rzeczy... ja Wy to robicie?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:32   #1706
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wpadłam na kolejny książkowy hit: ulica czereśniowa podobno bomba! (my jeszcze nie mamy nic z tej serii)
Wszystko z Dwóch Sióstr jest super.

Polecam Mamoko (miasteczko np.)

Agata je smażone kotlety, więc spaghetii tez jadła. Na odrobinie oliwy (albo na teflonie bez) smażę cebulkę z czosnkiem, dodaje mięso mielone, podsmażam, podlewam wodą i duszę, jak odparuje zalewam puszką pomidorów, dopraiam i czekam az zgęścieje, jak za mało sosu daje przecier do tego.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:33   #1707
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez podziwiam za czytanie ksiazek, ja lubie bardzo, ale obecnie internet - komputer wygrywa ze wszystkim. U mnie to chyba juz choroba. Powinnismy odciac net i mialabym wiecej czasu, wiecej cierpliwosci... Wstyd mi. Ale to jest silniejsze ode mnie.
Z klawiatury mi to wyjęłaś

Da przepis na carbonare

Patik frytki i colę to Radek ubóstwia. normalnie szał jest jak widzi. I chipsy.
Z tego daję mu tylko frytki czasem, bez soli i potrafi kilka zjeść
Stary 2012-11-07, 13:35   #1708
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Myha ale tak po prostu podejsc do babki, powiedziec "prosze mi pomoc w doborze koloru" i ona tak po prostu daje probke, wychodze i czesc, pa? Kurcze mnie takie cos jakos wewnetrznie obliguje do zakupu danej rzeczy... ja Wy to robicie?
Ja posżłam powiedziaąłm czy moglabym dostac próbke bo mam wrazliwa cere i nie chce wydawac prawei 70 zł na cos co może mnie uczulic (to akurat prawda ) ni i nie ma z tym problemu. Dobraął mi taki kolor, którego chyba sama bym sobie nie dobraął. Jest idealny.
W Sephorze tez można poprosic o próbke jakiegos kosmetyku.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

czytajac co wasze dzieic jedza stwierdzam,z ę my nadal jestesmy w ciemnym lesie

Martynka

Natalka
Stary 2012-11-07, 13:38   #1709
DDewik
Raczkowanie

Jestem.Byliśmy na szczepieniu, płacz na caly szpital.Borysek waży 11.700, wzrost 88.
Brumku miał szczepienie to standardowe na blonnice, tezec, krztusiec +Hib.Za miesiac mamy ostatnia dawke (3) pneumokoków, tylko niestety juz płatna.
Zasneło moje dziecko, zaraz obiadek musze zrobic, u mnie tez makaron dzisiaj, ale ze szpinamiem, serem feta i suszonymi pomidorami-pycha polecam, robi sie 15 min.
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:41   #1710
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ten podkład Revlon Colorstay można kupić w jakimś stacjonarnym sklepie?
Też niedługo będę musiała kupić a chętnie bym odcień sprawdziła
Ja w Polsce kupowałam ten podkład w douglasie Czasami trafiał się w promocji za 59 zł.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości