|
|
#1231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Witam
Witałam się z Wami w zeszłym tygodniu, ale od tamtej pory przez ten okres świateczny nie miałam nawet kiedy wejść na wizaż i coś napisać Mam do Was pytanie, szczegolnie do uczestniczek SR. Co to są pomadki do ciała?? Na nastepne spotkanie mamy mieć te pomadki, czy kredki, chyba do malowania brzuszka i się zastawiam, czy chodzi o zwykłe pomadki do ust czy moze takie kredki do twarzy, jak dla dzieci?
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za pierwszym razem wypiłam , siedziałam ,siedziałam i po godzinie ![]() No i trzeba było powtórzyć badanie. Za drugim razem wzięłam ze sobą cytryne bo tak mi babka doradziła i chyba pomogło bo wytrzymałam te 2 h. Moja mała była ważona w pon na usg i waży 1295g
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah - moj maly tez siedzi pod zebrami, jak kopie to czasem az podskocze, o siedzeniu normalnym nie ma szans, mam wrazenie, ze cos zebrami makemu zrobie....
Marsi jak mialam wycinane migdalki to kazali mi nawet bezbarwna odzywke zmyc, chyba jacys upierdliwi byli Badzia my tez juz mniej anime, ale na poczatku zwiazku to codziennie po kilka odcinkow ![]() Ja mam wizyte w poniedzialek, boje sie, bo jakies schizy mam przy aplikowaniu luteiny, mam nadzieje, ze to nie to, co mysle
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale trudno, trzeba to trzeba. Mojej jeszcze nigdy nie ważył.
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie kurier mi przyniósł paczkę
teraz mi smutno, że go jeszcze nie ma, chociaż zazwyczaj o tej godzinie go jeszcze nie ma, bo nam remontuje dom cholera, zrozumieć kobietę w ciąży to nie lada wyczyn ![]() ale co do paczki - przyszły mi rzeczy dla Ani )tak więc mamy już pieluchy tetrowe, fridę, łańcuszek do smoczka, pudełeczko na smoczka, szczotkę i grzebyk do włosów, zestaw do paznokci, termoopakowanie majtki poporodowe ![]() czyli zostało nam już niewiele - z tych "ważniejszych" to przewijak, materac, kocyk gruby i może jeszcze jeden cienki? nie wiem a z tych drobniejszych to kosmetyki dla maluszka, butelki, smoczki i dla mnie higieniczne rzeczy do szpitala. To chyba nie dużo w porównaniu do początkowej listy to już naprawdę niewiele ![]() cieszę się jak dziecko
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-11-07 o 20:14 |
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Też muszę się wziąć za kupowanie tych wszystkich pierdółek dla małej i dla siebie, bo czas leci
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pierdółek dla dziecka ja po dziesiątym muszę na all zamówić. Wczoraj w DOZie zamówiłam wkłady poporodowe Masakra wielkie podpachy
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Ah nie chce panikowac na forum
![]() W poniedzialek sie okaze
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nic nie mam,tylko ubranka,rożek,pościel,koc yk,wanienke od siostry będę miała od małego,łóżeczko od znajomych. Musimy wózek kupić i wszystkie inne rzeczy a duuuużo tego Niby sobie mysle "aaa gdzie tam styczeń,mam czas" ale jak tak czytam ile rzeczy już macie to muszę chyba wybrać się w końcu na zakupy.
|
|
#1241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
ladnie popros lekarza
|
|
#1242 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cały dzień myśle i mówię o jedzeniu, ale postanowiłam, że żadnej głodówki nie będę robić. Prawie 3 l wody znów w siebie wlałam, jem mniej, nie jem słodyczy i nie piję słodkich soków ani herbaty z cukrem. Jak to nie pomoże, to mówi się trudno. Początek ciąży miałam fatalny, więc teraz na sam koniec nie mam zamiaru się zadręczać. Zobaczymy co bedzie za 3 tyg. Cytat:
. Wiem jaki to ból. W poprzedniej ciąży też miałam kilka ataków, a 2 m-c po urodzeniu córki miałam wycinany woreczek żółciowy i sprawdzane przewody żółciowe. Dietę też przechodziłam (wystrzegaj się jajek!), jedyny jej plus to taki, że bez problemu wróciłam do wagi sprzed ciąży. Na szczęście od tego czasu wszelkie bóle mi ustąpiły. Także życzę Ci dużo zdrówka Cytat:
Cytat:
Do porodu nie będę ryzykować, teraz wybieram inny szpital i nie będę miała pomalowanych, jeszcze by mi brakowało, żeby mi jakieś baby truły o pomalowane paznokcie. |
|||
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj lekarz też pierwszy raz wage dzidzi mi podał ![]() Ide już do łóżka Dobranoc wszystkim
|
|
#1244 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a weźcie tych lekarzy swoich męczcie pytaniami i tyle
Ja dzisiaj w sklepie zwykłym kupiłam za 16zł 6 par fig bawełnianych :d jako poporodowych. |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wam też tak z cyców leci?
Ja siedze,czytam Was a tu normalnie z jednego i drugiego mi na brzuch kapie! i co raz częściej tak mam ![]() a Mały znowu mi się jakoś beznadziejnie ustawił, tak mnie boli prawa strona koło pępka ![]() A no i proszę o wyjaśnienie doświadczone: jak skurcze przepowiadające wyglądają? Mnie co raz częściej podbrzusze boli. Dziś rano nie mogłam wstać TŻ mi musiał no-spę podawać.. |
|
|
|
#1246 |
|
Konto usunięte
|
U mnie to takie ewidentne twardnienie brzucha (nieco przypomina wrażenie, jakby BARDZO był nacisk na pęcherz), trwające kilkadziesiąt sekund. Robi mi się dość gorąco w tym momencie
|
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37492010]U mnie to takie ewidentne twardnienie brzucha (nieco przypomina wrażenie, jakby BARDZO był nacisk na pęcherz), trwające kilkadziesiąt sekund. Robi mi się dość gorąco w tym momencie
[/QUOTE]yhmy, czyli taki ból podbrzusza, nie pozwalający się nawet na bok przewrócić to nie to samo |
|
|
|
#1248 |
|
Konto usunięte
|
A to nie ciągnie cię od spojenia łonowego czasami? bo mnie tak spojenie łonowe czasem nie daje się obrócić.
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37492106]A to nie ciągnie cię od spojenia łonowego czasami? bo mnie tak spojenie łonowe czasem nie daje się obrócić.[/QUOTE]
nie jestem pewna, dla mnie dziś rano to było porównywalne do bólu przy okresie.. ale może to co mowisz, a ja panikuje?
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
ja wpadłamm na momenncik ;] Hope, tez takie mam bóle. a teraz nie moge spac, chociaz bardzo chce, ale nie moge tak mnie nogi bola!!!!!!!!!!
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro rano będę mieć swoje wyniki.Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37492106]A to nie ciągnie cię od spojenia łonowego czasami? bo mnie tak spojenie łonowe czasem nie daje się obrócić.[/QUOTE] Mnie też tak boli, okropny to ból jest, trudno wstać czasem. |
||
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie niestety też pobolewa spojenie łonowe. I inne rzeczy - ostatnio w nocy obudził mnie ból kręgosłupa, taki przeszywający - fale bólu napadały mnie co 10-15 sekund, jakby impuls przechodził przez całe plecy - od karku do lędźwi...
Nie mogłam się ułożyć, żeby nie bolało... W końcu się jakoś zaparłam, napięłam mięśnie i przeszło... No i od czasu do czasu boli mnie też lewa noga, jak śpię na lewym boku - prawdopodobnie mam ucisk na jakiś nerw - sama sobie uciskam, albo mała mi coś uciska (w obu przypadkach). Codziennie też mam B-H, denerwujące one są, ale niezbyt bolesne. No i nie mogę wchodzić po schodach na wyższe piętra, bo zadyszka - na uczelni mamy 4 piętra i jeżdżę windą - jak babcia. Współczuję Wam tej zgagi - to dopiero musi być masakra... Ja nie miałam jej nigdy w życiu, ale TŻ ma od czasu do czasu i widzę, jak się wtedy męczy... On oczywiście weźmie sobie Ranigast i po kłopocie, ale Wy - żadnego leku (Rennie jest do dupy), tylko domowe sposoby, które nie zawsze skutkują... To musi być naprawdę okropne. Oj, jak dobrze, że nasze ciąże zmierzają już ku końcowi, bo zaczyna się robić coraz gorzej, jeśli chodzi o samopoczucie.
|
|
|
|
#1253 | |
|
Rozeznanie
|
Sliczny masz brzuszek
Dzidzia nie ciśnie Cie tam pod żebrami ? Ja tez mam dosc wysoko i czasem nie moge wytrzymać :P Cytat:
|
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co kilka dni mam też zgagę, okropne to jest, dopiero w ciąży dowiedziałam się co to zgaga, wcześniej nigdy nie miałam. I kręgosłup coraz częściej daje znać o sobie...No ale to jest do przeżycia wszystko, niektóre z Was mają gorzej i muszą w szpitalu leżeć albo w domu mają nakaz leżenia więc nie narzekam za bardzo bo bym grzeszyła.
|
|
#1255 |
|
BAN stały
|
hej
to i ja Wam trochę ponarzekam. Zgaga mnie męczy codziennie koło 18, przed ciążą nigdy nie miałam zgagi Emilka wbija się w żebra, więc praca przy biurku przy kompie to czasem masakra. I do tego boli mnie ostatnio..hm...tak jakby krocze? Tak jakby pipka..ale od środka. I najbardziej to mi dokucza przy chodzeniu Nie mam pojęcia co to jest. Więcej bóli nie pamiętam
|
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana
![]() Wczoraj poszłam późno spać, bo czekałam aż mąż wróci z garażu ale o dziwo się wyspałam super. Kurcze, jutro ma mąż mieć wypłatę, mam nadzieję, że dostanie, bo pustki w portfelu, a muszę kupić resztę dzieciaczkowych rzeczy. Nie chcę odkładać na grudzień, bo będą inne wydatki - święta, prezenty, a wolę być przygotowana jakby się Maja pośpieszyła. Apropo świąt to chciałabym zabrać Karinkę do Parku Świętego Mikołaja w Krainie Bajek w Zatorze o tutaj: http://www.parkmikolaja.pl/index.php...d=46&Itemid=53 Mamy tam coś ponad 100 km, czyli nie tak znowu daleko, ale otwarcie jest dopiero od 24 listopada i nie wiem czy dam radę i zależy od pogody jeszcze. Widzę, że nie tylko ja zaczynam coraz częściej narzekać na swoje samopoczucie. Czasem się czuję jak zrzędliwa staruszka |
|
|
|
#1257 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby wszystko było już dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko raz do tej pory miałam zgagę , ale to tylko dlatego ze najadłam się słodyczy i tłustych rzeczy na noc.
Co do dolegliwości dzisiaj w nocy obudził mnie skurcz łydek i to 2 na raz Dzisiaj mam wizytę
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Ja się w sumie cieszę, że mam tą szkołę bo temat ciąży już mnie męczy
(wybaczcie). Moja Mama ma rację trzeba się czymś zając bo te ostatnie 3 miesiące są baaaardzo irytujące, to czekanie może dobić. Współczuję dziewczynom co muszą leżeć plackiem bo cały czas pewnie myślą tylko o dziecku... Pamiętam jak Djerba śmiała się, że nie możemy doczekać się pierwszych ruchów-teraz mam już dość tego ciągłego kopania ![]() A z kolei moja teściowa i babeczki z rozpakowanych wątków mówią, że czas ciąży był taki piękny więc wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
|
|
|
|
#1260 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Spojenie łonowe Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Mam do Was pytanie, szczegolnie do uczestniczek SR. Co to są pomadki do ciała?? Na nastepne spotkanie mamy mieć te pomadki, czy kredki, chyba do malowania brzuszka i się zastawiam, czy chodzi o zwykłe pomadki do ust czy moze takie kredki do twarzy, jak dla dzieci?

Jutro mam wizytę, może lekarz mi zważy malutką moją.
Za pierwszym razem wypiłam , siedziałam ,siedziałam i po godzinie 

No ale trudno, trzeba to trzeba.
teraz mi smutno, że go jeszcze nie ma, chociaż zazwyczaj o tej godzinie go jeszcze nie ma, bo nam remontuje dom 
)

. Wiem jaki to ból. W poprzedniej ciąży też miałam kilka ataków, a 2 m-c po urodzeniu córki miałam wycinany woreczek żółciowy i sprawdzane przewody żółciowe. Dietę też przechodziłam (wystrzegaj się jajek!), jedyny jej plus to taki, że bez problemu wróciłam do wagi sprzed ciąży. Na szczęście od tego czasu wszelkie bóle mi ustąpiły. Także życzę Ci dużo zdrówka 
6 5 4 3 2 1
żeby wszystko było już dobrze
22.05.2008
14.08.2011