Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 05:42   #841
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

ja juz po nocy w szpitalu, wlasnie slucham ktg dzieqczyny z lozka obok Powiem Wam, ze ja pognalam do szpitala bo mialam wydzieline zabarqiona krwia, nic wiecej.Juz sama nie wiem czy dobrze czy moglam przeczekac bo to nic powaznego:/
Stary 2012-11-08, 05:42   #842
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Dzien dobry
Spać nie mogę już...

xal trzymam kciuki za wizytę
Mysia mysz bardzo dobrze, bo później mozna żałować, że czegoś się nie zrobiło

A my dziś na noc do znajomych. Jeeeeju jak mi się nie chce. Ale chłopaki wymyślili wałek, że zatrudnią mnie na 3 msc, a później n a l4. A ja się boję...

łoooooo zaczęłam 12 tydzień

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-08 o 05:45
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 07:40   #843
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

U nas wczoraj 10 się zaczął i nudności jakby przybrały na sile...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 07:45   #844
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja juz po nocy w szpitalu, wlasnie slucham ktg dzieqczyny z lozka obok Powiem Wam, ze ja pognalam do szpitala bo mialam wydzieline zabarqiona krwia, nic wiecej.Juz sama nie wiem czy dobrze czy moglam przeczekac bo to nic powaznego:/
oczywiście, że dobrze zrobiłaś

coś ostatnio się spóźniam tutaj
Stary 2012-11-08, 07:54   #845
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
oczywiście, że dobrze zrobiłaś

Wczoraj pytała mnie położna czy nie jestem w terminie miesiączki a jestem faktycznie. Mowila ze tak sie zdarza ze macica jeszcze nie wie ze jest wciazy i stad to plamienie. CZekam na obchod i zobaczymy co dalej.
Stary 2012-11-08, 07:58   #846
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj pytała mnie położna czy nie jestem w terminie miesiączki a jestem faktycznie. Mowila ze tak sie zdarza ze macica jeszcze nie wie ze jest wciazy i stad to plamienie. CZekam na obchod i zobaczymy co dalej.
będzie ok, i dobrze robisz Lepiej zapobiegać niż potem płakać...
Stary 2012-11-08, 08:00   #847
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
mam tego z motherhod a kupiłam w smyku, bo chciałam na już bez czekania na przesyłkę
Mam taki niecny plan, żeby godzinkę dziennie spędzać na bieżni, rowerku i orbimJak to nie pomoże to już widze moją apetyczną galaretę na dupie na przyszłe lato
No i jak się sprawuje ten rogal? korzystasz już z niego, jesteś zadowolona?
Niezły plan, 3mam kciuki! ja przez moje ostatnie samopoczucie nie mam aż tak wygórowanych ambicji, ale może się to zmieni może jakieś ćwiczenia z piłką?

Czy to Ty jesteś w swoim avku?
Stary 2012-11-08, 08:02   #848
humpback
Zakorzenienie

dzień dobry dzisiaj ja dziś pomyliłam autobusy jadąc do pracy i się spóźniłam - durnota jakaś mi na mózg padła. tymczasem zabieram się za nadrabianie - do 12 może mi się uda być na bieżąco
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:05   #849
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
już wysyłam kuriera Załącznik 4969645

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
taaak robię 13 listopada mam. Trzymajcie kciuki
ja mam 14
Cytat:
przede mna i paczkiem 2 noce w szpitalu:/ niby to plamienie moze miec zwiazek z tym ze jestem w terminie miesiaczki wiec nie panikuje.dobranoc do jutra !
w dalszym ciągu

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
trudno powiedzieć, trochę przez ciązę - chyba mu się wydaje ze wtedy jest w jakimś chorym trójkącie.
Trochę tez jest zmęczony bo dwie roboty ciągnie w tym jedna go trochę psychicznie wykańcza (użeranie się z ludźmi itp). A ja tam też nie mam jakiejś wielkiej ochoty, żeby go jakoś specjalnie nakręcać. Raczej bym wolała zeby to on wychodził z jakąś inicjatywą. w rezultacie wychodzi jak wychodzi. Tylko od braku sexu mam coraz bardziej pokręcone sny erotyczne. Ostatnio mi się śniło, że zgwałciłam książkę od biologii...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

trzymam mocnooo ja robię 14

Cytat:
jejuuuu... Laski.. padam wykończyłyście mnie ale nadrobiłam

a wiecie co, dziś rozmawiałam ze znajomą, która jest w 17 tygodniu i już czuje ruchy i mówi mi tak: "czujesz już ruchy? nie? ojaaaa mówię ci, to jest takie zaje...ste uczucie, że nie da się opisać... lepsze od orgazmu"

a ja się trochę boję, nczy jak Maluch za długo się nie poruszy to czy nie będę panikowała
Cytat:
lepiej sprawdzić niż później żałować
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:06   #850
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie mam zlecen,pracuję regularnie tylko umowa taka by nie płacili za mnie składek...
cholerka.. muszę się jakoś postarać o tę normalną umowę
póki co napisałam do babki od kadr, zobaczymy co odpisze..

a tak było by suuuper-dostaję umowę o pracę, pracuję dalej, a potem gdy stwierdzę,że chce mieć już "wolne" to L4 i brak zmartwienia brakiem kaski..
miałam podobną sytuacje. Dogadałam się z szefową, żeby dała mi umowę, a ja w zamian pokryje składki zus. A , że to mała firma to nie było większego problemu. Fakt faktem trochę teraz muszę bulić ale za niedługo już będę siedzieć w domu, no i na umowie mam specjalnie wpisaną trochę większą stawkę..... coś za coś
Stary 2012-11-08, 08:09   #851
maarchewka
Zakorzenienie

Pogadałam sobie z koleżanką, która rodziła tydzień temu. Dała mi świetne rady:
-w ostatnich 2 tygodniach ciązy dużo spacerować
-wchodzić po schodach
-uprawiać seks co 2 dzień

Ja zaczynam II trymestr. Dzisiaj 13 tydzien i 4 dzień. Niestety jak na razie ciążowe objawy nie ustały. Co prawda ja jakoś strasznie silnych nie mam. Jest mi trochę nie dobrze i co 3 dzień jak mi coś nie podejdzie to zwymiotuje sobie.

A i dzisiaj idę na basen. Trzymajcie kciuki i mnie proszę motywować bo do 17 może mi się odwiedzieć!! Bo ja taki słomiany zapał mam do niektórych sportów

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 08:09   #852
lonely_lady
Zakorzenienie

Cześć

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:12   #853
Katate
Raczkowanie

Ale u nas dzisiaj leje, masakra, z domu się nie chce wychodzić.

Zaraz jadę do pracy, ale leń straszny mnie ogarnął i mi się nie chce
Dobrze, że mam taką pracę,że zrobię co muszę i mogę wyjść, nie dała bym rady 8 h teraz.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:18   #854
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Pozxrawiam Was ze szpitala:/ zaczelam plamic i pojechalismy mam krwiak pod maluszkiaem niewiadomo skad i mam lezec do piatku przynajmniej:/ maluszek ma 8 tygodni i 3 dni, serduszko bije. strasznie sie strachu najadlam
3mam kciuki żebyś szybko wyszła i żeby wszystko było OK.
Stary 2012-11-08, 08:23   #855
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Pogadałam sobie z koleżanką, która rodziła tydzień temu. Dała mi świetne rady:
-w ostatnich 2 tygodniach ciązy dużo spacerować
-wchodzić po schodach
-uprawiać seks co 2 dzień
Dobre rady Moja koleżanka jak już była po terminie to nawet na rowerze jeździła, żeby tylko jej porodu nie wywoływali. I się udało, na drugi dzień urodziła

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Dobrze zrobiłaś. Trzeba dbać o maluszka
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:28   #856
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Nie mam apetytu przez ciągłe mdłości, więc jem tyle na ile mi mój organizm pozwala ... czyli niewiele
no tak, rozumiem. Domyśliłam się, że nie robisz tego dla diety i ładnej figury

Cytat:
dobrze zrobiłaś, tak stresowałabyś się w domu i ciągle myślała.. a tak jesteś pod dobrą opieką i możesz być spokojna o bejbika

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A my dziś na noc do znajomych. Jeeeeju jak mi się nie chce. Ale chłopaki wymyślili wałek, że zatrudnią mnie na 3 msc, a później n a l4. A ja się boję...

nie ma się czego bać tylko troszkę już późno. ale składek zus nie płaccie wysokich i przepracuj fikcyjnie chociaz ze 2 miesiące, żeby nie isc po pierwszym miesiacu na L4 Dużo osób tak robi a jeszcze jak macierzyńskie wydłużą to opłaci się podwójnie
za 12 tydzien, ja wczoraj mialam pierwszy dzien 12

Cytat:
no właśnie też to zauważyłam
ale dobrze, odpoczywaj- to nie wyścigi

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzień dobry dzisiaj ja dziś pomyliłam autobusy jadąc do pracy i się spóźniłam - durnota jakaś mi na mózg padła. tymczasem zabieram się za nadrabianie - do 12 może mi się uda być na bieżąco
hehehe.. może coś w tym jest, że kobieta w ciąży oddaje część mózgu dziecku ja też jakaś rozkojarzona i mało myśląca jestem

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

a ja się trochę boję, nczy jak Maluch za długo się nie poruszy to czy nie będę panikowała
hehe, no tak kolejny powód do stresu
ta znajoma też tak mówiła.. że bejbik się ruszał ruszał i przez dwa dni nic- a ona już w panice, że nic nie czuje.. ale wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość

Dobrze, że mam taką pracę,że zrobię co muszę i mogę wyjść, nie dała bym rady 8 h teraz.
u nas na szczęście dziś już nie pada (na razie) powodznia w pracy, oby szybko zleciało

Stary 2012-11-08, 08:31   #857
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie co, dziś rozmawiałam ze znajomą, która jest w 17 tygodniu i już czuje ruchy i mówi mi tak: "czujesz już ruchy? nie? ojaaaa mówię ci, to jest takie zaje...ste uczucie, że nie da się opisać... lepsze od orgazmu"

Cytat:
kurde, tak teraz patrzę, że nie zacytowało mi wszystkich postów które chciałam... jakoś mało tego wyszło

no trudno, kolejny raz mi się nie chce
jak się zaznaczy za dużo na raz to tak się robi
Cytat:
a gdyby to było coś poważnego? dobrze, że przyjechałaś

Cytat:
Skąd miałaś o tym wiedzieć?

Dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:33   #858
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

hehe, no tak kolejny powód do stresu
ta znajoma też tak mówiła.. że bejbik się ruszał ruszał i przez dwa dni nic- a ona już w panice, że nic nie czuje.. ale wszystko było ok

ogólnie staram się za dużo nie myśleć i się nie nakrecać.. ale to mnie przeraża
z drugiej strony chciałabym już nigdy nie czułam jak się dziecko w brzuchu rusza.. dzieci znajomych jak na złość były spokojne jak chciałam je "pomacać" <foch>

w ogóle mam dzisiaj tyyyyyle do załatwienia a taaaaaaaaaaaaak mi się nie chce
Stary 2012-11-08, 08:37   #859
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dzieńdobry

Ja już po badaniach, robiłam dziś kolejny raz krew i hcv na wtorkową wizytę. Jutro muszę donieść mocz bo nie miałam pojemniczków w domu. Myślałam, że padnę dziś w kolejce na te badania, lekarki mnie opieprzyły, że skoro jestem w ciąży i słabo się czuję to powinnam wchodzić bez kolejki, ale jakoś głupio mi było, bo w kolejce stare babki, dziadki i dziewczyny w bardziej zaawansowanych ciążach..
Poza tym miałam wczoraj straszny wieczór. Miałam mega biegunkę W pewnym momencie już nie wiedziałam czy coś się ze mną i bejbkiem dzieje czy to zatrucie, nie mam pojęcia, coś musiało mi zaszkodzić, ale ile się ocierpiałam wolałabym wymiotować! wczoraj też wzięłam moja pierwszą nospę w ciąży, ale chyba coś słabo działała

a teraz uciekam do pracy, ogarniania i innych rzeczy, miłego dnia kobiety!
Stary 2012-11-08, 08:39   #860
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny o co chodzi z ta praca?? żebynp popracowac chociazby fikcyjnie 3 msc potem l4 ale do konca placic na zus i potem macierzynskie??
Stary 2012-11-08, 08:42   #861
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jak się zaznaczy za dużo na raz to tak się robi
no niestety. Ale cały dzień mnie prawie nie było, a wy jak zwykle nie próżnowałyście.

wczoraj we Wrocku kupiłam sobie, znaczy Tż mi sprezentował kamizelkę taką futrzaną długą fajna, ale nie chciałąm jej, bo ceny już nie miała takiej fajnej. Tż jak zwykle się uparł i ją kupiliśmy

Stary 2012-11-08, 08:44   #862
humpback
Zakorzenienie

nadrobiłam

Inna - lecę do Manchesteru

cloche, pomarańcza, szprotka - dziękuję za przepisy, jak mnie natchnie to zrobię sobie taką zupkę w sobotę

Magiusa, Mysia - dobrze że z waszymi maleństwami OK. trzymam kciuki za was

maarchewka - co za sen

co do zdjęć brzuszków - ja bym bardzo chciała mieć możliwosć ich oglądania, może jest jakaś możliwość wstawiania ich na jakiejś stronie internetowej/poczcie gdzie wystarczy znać login i hasło? i wystarczy być mamusią majowo-czerwcową, a niekoniecznie aktywnie się udzielać i zdobywać zaufanie klubowiczów
Stary 2012-11-08, 08:45   #863
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

Ja już po badaniach, robiłam dziś kolejny raz krew i hcv na wtorkową wizytę. Jutro muszę donieść mocz bo nie miałam pojemniczków w domu. Myślałam, że padnę dziś w kolejce na te badania, lekarki mnie opieprzyły, że skoro jestem w ciąży i słabo się czuję to powinnam wchodzić bez kolejki, ale jakoś głupio mi było, bo w kolejce stare babki, dziadki i dziewczyny w bardziej zaawansowanych ciążach..
Poza tym miałam wczoraj straszny wieczór. Miałam mega biegunkę W pewnym momencie już nie wiedziałam czy coś się ze mną i bejbkiem dzieje czy to zatrucie, nie mam pojęcia, coś musiało mi zaszkodzić, ale ile się ocierpiałam wolałabym wymiotować! wczoraj też wzięłam moja pierwszą nospę w ciąży, ale chyba coś słabo działała

a teraz uciekam do pracy, ogarniania i innych rzeczy, miłego dnia kobiety!
ojjj... Bidulka.. ale już wszystko ok?
Miłego dnia

Cytat:
dziewczyny o co chodzi z ta praca?? żebynp popracowac chociazby fikcyjnie 3 msc potem l4 ale do konca placic na zus i potem macierzynskie??
chodzi o to, że jak nie pracujesz wcale, albo jesteś na umowie śmieciowej to możesz się z kimś dogadać, żeby Cię zatrudnili. Ty za nich opłacasz składki zus. potem idziesz na L4 i 100% płaci Ci zus. No i masz jeszcze później macierzyński

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 08:49   #864
potterka
Zakorzenienie

Z tym zatrudniani9em w ciąży to nie do końca jest tak kolorowo..
ZUS zaczyna się czepiać takich sytuacji i dość często kontroluje...
Co innego jak faktycznie w danej firmie pracuje się codziennie przez te 2 miesiące, są świadkowie itd. ale gorzej jak własnie ma być to tylko fikcja

Ponoć dużo lepszym rozwiązaniem jest założenie dzialalności.. wtedy można sobie mega wysoki ZUS opłacać i jak sie idzie na L4 to super kasę można trzepać
Stary 2012-11-08, 08:51   #865
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Z tym zatrudniani9em w ciąży to nie do końca jest tak kolorowo..
ZUS zaczyna się czepiać takich sytuacji i dość często kontroluje...
Co innego jak faktycznie w danej firmie pracuje się codziennie przez te 2 miesiące, są świadkowie itd. ale gorzej jak własnie ma być to tylko fikcja

Ponoć dużo lepszym rozwiązaniem jest założenie dzialalności.. wtedy można sobie mega wysoki ZUS opłacać i jak sie idzie na L4 to super kasę można trzepać
a jeśli byłaby to praca w sklepie??
Stary 2012-11-08, 08:54   #866
potterka
Zakorzenienie

Mam dwie znajome, które tak fikcyjnie własnie zatrudniły.. własnie w sklepach i niestety musiały się tłumaczyć.. o ile jeszcze im ZUS dał spokój to potem ciężarnych się czepiali
Stary 2012-11-08, 08:59   #867
humpback
Zakorzenienie

lonely pochwal się kamizelką

potterka zus może wezwać na kontrolę kogoś kto jest na zwolnieniu lekarskim. ale zasadniczo nie jest w stanie podważyć zwolnienia lekarskiego z powodu ciąży (no bo ciąża jest, i ludzie różnie się w niej czują) i z powodu choroby psychicznej (no bo jak zweryfikować czy ktoś ma np. depresję?). poza tym przysługuje chyba 6 m-cy zwolnienia lekarskiego, a potem można dostać świadczenia rehabilitacyjne (wtedy kiedy dłuższe zwolnienie lekarskie rokuje poprawę).

pawie oczko a jak samopoczucie dziś?
Stary 2012-11-08, 09:04   #868
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
co do zdjęć brzuszków - ja bym bardzo chciała mieć możliwosć ich oglądania, może jest jakaś możliwość wstawiania ich na jakiejś stronie internetowej/poczcie gdzie wystarczy znać login i hasło? i wystarczy być mamusią majowo-czerwcową, a niekoniecznie aktywnie się udzielać i zdobywać zaufanie klubowiczów
na razie nic nie straciłaś, wszystkie dziewczyny ( mysia, nuna, axella, cloche, ja, potterka, nie pamiętam reszty tak z głowy ) wstawiły fotki brzuszków tutaj. W klubie nie ma żadnych zdjęć jak na razie

Cytat:
1.lonely pochwal się kamizelką

2.potterka zus może wezwać na kontrolę kogoś kto jest na zwolnieniu lekarskim. ale zasadniczo nie jest w stanie podważyć zwolnienia lekarskiego z powodu ciąży (no bo ciąża jest, i ludzie różnie się w niej czują) i z powodu choroby psychicznej (no bo jak zweryfikować czy ktoś ma np. depresję?). poza tym przysługuje chyba 6 m-cy zwolnienia lekarskiego, a potem można dostać świadczenia rehabilitacyjne (wtedy kiedy dłuższe zwolnienie lekarskie rokuje poprawę).
1.teraz jestem w pracy więc nie mam jak, może później
2. Tak, ale jak jest coś podejrzanego to zus może wzywać na kontrole i odpytki weryfikujące czy nie jest to fikcyjne zatrudnienie

Stary 2012-11-08, 09:08   #869
potterka
Zakorzenienie

humpback własnie tak jak Lonely pisze.. nie chodzi tu o podważanie L4, bo wiadomo to ciąża.. ale właśnie o to zatrudnienie..

Spadam objechać salony, do banku, do księgowego i wypełnić papiery pfronowskie
Nie piszcie za dużo

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2012-11-08 o 09:14
Stary 2012-11-08, 09:18   #870
humpback
Zakorzenienie

no tak, dlatego właśnie dobrze jest pojawić się choć przez tydzień w potencjalnym miejscu pracy a potem iść na l4 + świadczenia rehabilitacyjne.

zus zawsze może wezwać na rozmowę w celu weryfikacji, ale przy dobrym przygotowaniu do rozmowy ma bardzo małe szanse by cokolwiek udowodnić. przynajmniej tak mi się wydaje i tak wnioskuje po rozmowach z koleżanką, która pracuje w zusie właśnie.

Cytat:
Napisane przez Katate
Dobrze, że mam taką pracę,że zrobię co muszę i mogę wyjść, nie dała bym rady 8 h teraz
u mnie wiosennie się zrobiło, nawet niebieskie niebo gdzieniegdzie prześwituje zza chmur. fajną masz pracę. u mnie cokolwiek by się działo / nie działo 8 h trzeba odsiedzieć.

potterka szybkiego załatwienia spraw wszelkich

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2012-11-08 o 09:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości