Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2455 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 23:35   #73621
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Wycofali na amen. Teraz jakieś zamienniki są ale słabe składowo z parafiną.
Nieeee! Ja się nie zgadzam A została mi taka resztka.... Muszę się wybrać do biedronki u siebie jak będę w domu może jeszcze jakieś resztki się ostały, w końcu małe miasto. A jak nie to będę płakać.... co oni się wszyscy tak na nas uwzięli, najpierw rossmann, a teraz nawet biedrona

Edytowane przez justyna_ju
Czas edycji: 2012-11-07 o 23:36
justyna_ju jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 23:38   #73622
katie100
Wtajemniczenie

ja mam ten krem zielony biedronkowy w mojej wymiance kosmetycznej, jak potrzebujecie to napiszcie w moim wątku - nówka sztuka, nie ruszana, bo mi nie służy, a kupiłam z rozpędu jeszcze za starego składu
Stary 2012-11-07, 23:54   #73623
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Nieeee! Ja się nie zgadzam A została mi taka resztka.... Muszę się wybrać do biedronki u siebie jak będę w domu może jeszcze jakieś resztki się ostały, w końcu małe miasto. A jak nie to będę płakać.... co oni się wszyscy tak na nas uwzięli, najpierw rossmann, a teraz nawet biedrona
Ja też mam resztkę Polowałam jeszcze na stary i u mnie już nigdzie nie było. Kupiłam do rąk ten nowy nawilżający taki niebieski i jest taki średni jeżeli chodzi o używanie na ręczne (jestem bardzo wybredna co do konsystencji i wchłaniania się kremów do rąk ten się lepi i długo wchłania...), na włosowo jest całkiem ok, ale ma parafinę więc i do zmycia sls potrzebny.
Kascysko znalazła zamienniki: http://kascysko.blogspot.com/2012/10...o-wosow-z.html ale mnie składowo średnio pasują, gliceryna wysoko, polimery, ale pewnie i tak wytestuję

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-11-07 o 23:57
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 00:41   #73624
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
ja mam ten krem zielony biedronkowy w mojej wymiance kosmetycznej, jak potrzebujecie to napiszcie w moim wątku - nówka sztuka, nie ruszana, bo mi nie służy, a kupiłam z rozpędu jeszcze za starego składu
dzięki, będę pamiętać jakby co chociaż nie wiem czy nie wynajdę sobie jeszcze czegoś innego do testowania, bo niewierna ze mnie bestia jeżeli chodzi o kosmetyki Wyjątek stanowi Scandic i AiK - im zostanę wierna do końca życia chyba
Stary 2012-11-08, 01:39   #73625
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Możliwe
Cytat:
Testuję szampony, nie trafiłam jeszcze na swoje myjadło. Mam włosy skłonne do suchości od połowy i przetłuszczające u góry Oprócz tego skłonność do tłustego łupieżu, ekstremalnego świądu itd.
To jest moim zdaniem typowy efekt stosowania silnych szamponów i słabych odżywek. Czasem jakiś składnik powoduje łupież. Na przykład polimer/silikon. Jakieś zioło. Źle zmyta odżywka lub odżywka nieprzeznaczona do skóry głowy. Czasem po prostu za duże stężenie czegoś (niekoniecznie detergentu).
Znam to trochę z autopsji.
Jeśli ten Green Pharmacy też powoduje łupież i świąd, to jest za mocny.
Cytat:
Wszelkie łagodne rzeczy typu Babydream, nawet Joanna z Apteczki z miodem powodowały przyklapnięcie, świąd i elektryzowanie...
Po Babydreamie miałam ochotę zadrapać się na śmierć Joanny nie znam z praktyki, ale nigdy nie widziałam u niej niczego delikatnego.

Z tanich szamponów jest Sanosan, potem Fitomed do suchych (wydajny). Z droższych szampony Biovax, moje ulubione (ale niezgodne z CG). Biovaxy bardzo mi przysłużyły, w połączeniu z wcierką Seboradin.
Cytat:
Sesa poprawiła gładkość moich włosów... Nie używam jej od dawna (miesiąc?), a kołtunienie to mój problem od lat
Jak poprawia gładkość, to tego się trzymaj
Cytat:
Zobaczę skład tej maski i muszę nazbierać kasę
Koszt 7,50 w niektórych Tesco
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Żeby nie było nieporozumień...nie chodzi o to żeby wbić grzebień w końcówki i przesunąć go do samej skóry głowy za jednym zamachem wyjaśniam, ponieważ już kiedyś ktoś tak zrozumiał i sobie włosy tapirował - dziwiąc się, że kołtuny ma
Powiedz, że żartujesz
Stary 2012-11-08, 08:45   #73626
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam sobie szampon Timotei Organic Deligh, szampon Babydream i maskę Treatment Wax Avocado i będę to wszystko pierwszy raz testować
Cytat:
Ta nowa linia Organic Delight, której nie da się prawie nigdzie kupić ma CG-owe składy z tego co zrozumiałam A ja uwielbiam nowości Tu ten szampon ze składem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch-wlosow.html Chcę jeszcze wypróbować odżywki, ale czekam na jakąś promocje, bo na razie ceny są trochę wysokie...
Dam znać jak się oba sprawują
Tu analizy szamponu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36383218
i odżywki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36436308
Tak jak obiecałam, napiszę co sądzę o moich nowościach:
1) szampon Timotei Organic Delight jest według mnie po prostu straszny! Akurat kupiłam go razem z Babydreamem, więc mam porównanie i Babydream jest o niebo lepszy (i trzy razy tańszy...). Wydałam na niego 15 zł i teraz się zastanawiam jak go zużyć Szampon ma takie działanie wysuszające, że nie tylko wysuszył mi na wiór włosy (nakładałam tylko na skalp), ale również rękę, którą myłam włosy Po chwilowym kontakcie miałam skórę na dłoni jak moczoną w wodzie z mydłem przez dwie godziny, musiałam natychmiast nałożyć krem do rąk, którego normalnie nie używam. Na włosy za każdym razem mocna maska na godzinę, bo inaczej nie byłam w stanie wbić palców między włosy. Co ciekawe, myłam włosy po całonocnym oleju nałożonym na żel lniany

2) maska Treatment Wax Avocado jest według mnie genialna i zamierzam używać jej na stałe Nigdy nie lubiłam WAXów, ale ta jest super Włosy są niesamowicie gładkie i nawilżone, grzebień wchodzi jak w masło Jakbym użyła jakiejś bomby silikonowej

Oczywiście są to zupełnie subiektywne odczucia

Ja też od wczoraj chodzę w wełnianej czapce I wycieniowałam włosy pierwszy raz! Mam teraz stopniowane, także już nie mogę się doczekać aż zmyję wszystkie świństwa nałożone przez fryzjerkę i ułożę po swojemu i pokażę wam efekty

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-11-08 o 08:46
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:50   #73627
AjriszMarta
Zakorzenienie

st 94
jesusmarian chora byłam, w życiu was nie nadrobię!!
ładne włoski widzę

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
jestem zdania, że ten rulonik pod uchem zdecydowanie nie jest falą, tylko regularnym lokiem
Od kiedy są loki a do kiedy fale?
Trza by wzór ułożyć, np średnica/okres=0,5 i mierzyć :P
ϕ / λ=0,5

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze, powiem Wam że mnie troszkę spuszyło ahh ta pogoda
Czy one Ci się tak naturalnie układają? Magiczne

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 08:56   #73628
JudytaKas
Zakorzenienie

antymezis, czesterka , DMkAnia, Ag Rafka, Martek_ Bardzo Wam dziękuje

Cytat:
Napisane przez _madlen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przed wejściem na to zakręcone forum powinien być duży napis "Wchodzisz na własną odpowiedzialność". Przez Was wpadłam totalnie . Mój TŻ wywraca oczami, jak pokazuję mu kolejne produkty do włosów (połowy i tak mu nie pokazałam, nazwałby mnie szaloną). Niedługo minie tydzień od kiedy pigułka i faq stały się dla mnie podstawowym podręcznikiem i podobają mi się efekty, mimo że włosy wciąż zniszczone to na pewno falują chętniej. A jak sobie pomyślę, co mnie czeka po miesiącach regularnego dbania o włosy... ach, aż się doczekać nie mogę

Uwielbiam ten wątek, często tu zaglądam
hehe będzie pięknie. Ja tu zajrzałam przelotem i zostałam (2 miesiące już) A TŻ przyzwyczai się
Cytat:
Napisane przez czesterka Pokaż wiadomość
Jak będę mieć aparat to na pewno zrobię zdjęcie włosom, żebym mogła za rok zobaczyć jak wyglądały na początku kręcenia
Ale mogę Wam teraz pokazać stare zdjęcia
- tutaj kiedyś, po zabiegu Encanto, kolor naturalny, lekko rozjaśniony od słońca
Załącznik 4969730

- styczeń, czyli jakieś 2miesięczne włosy Czestery
Załącznik 4969729

- ok. 3-4 miesięczne włosy (zdjęcie nie jest ostre, ale widać, że lekko się wywijają
Załącznik 4969727

- zdjęcie z wakacji, czyli ok. 8-9 miesięczne włosy (pierwsze kucyki!)
Załącznik 4969733

Szczerze mówiąc, to nie wierzyłam, że będę mieć kręciołki, myślałam, że włosy wywijają mi się, ponieważ każdy z nich jest różnej długości, nie są odpowiednio ścięte. Dopiero we wtorek byłam po raz pierwszy u fryzjera i powiedział mi, że to nie wina ścięcia, tylko takie już są - lekko kręcone
Liczę, że za parę dni zrobię ładne zdjęcie od tyłu głowy, na którym będzie widać ich długość i poziom skrętu, nie chce teraz dawać byle jakiego zdjęcia zrobionego przez komputer

Dziękuję Oj łatwo mi było na początku je olejować, wcierać odzywki, nie suszyć itp., bo były króciutkie A im dłuższe tym więcej pracy, ale czego się nie zrobi

piknie się podwijają. Foteczka najnowsza mile widziana wręcz wymagana
Cytat:
ku pamięci... tak pięknie dziś było
fajowo
Cytat:
nie rób ombre hair, chyba, że jesteś gotowa potem obciąć nim ruszane końce włosów (prędzej czy później)
ja w tej chwili mam mimowolne ombre hair (spotkałam się z pytaniami jak robiłam) - moje wynika z odrastania włosów traktowanych farbami blond - i dzisiaj przed henną po oczyszczeniu szamponem SLSowym miałam wątpliwą "przyjemność" rozczesywania tych "ombre" końcówek... - dobrowolnie ombre bym włosom nie zrobiła - sama krzywda...
Jakiś tydzień temu koleżanka pytała czy nie będe farbować odrostów... to odpowiedziałam, że nie bo to początek mojego ombre - no bo tak teraz modnie jest

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:36   #73629
AjriszMarta
Zakorzenienie

str 96
Cytat:
Napisane przez antymezis Pokaż wiadomość
Wam serio miód włosy rozjaśnia? Moich włosów nie łapie, a co ciekawe na przykład lipa trochę zmienia mi odcień, tak samo jak dąb i pokrzywa. A miód nic. Jakieś anomalie chyba
Mi nawet rozjaśniacz nie rozjaśnia musiałabym domestosa walnąć :P
co włos to zabawa
Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Tylko, żebym się nie przeziębiła w przeciągu - tak w otwartym oknie, i z mokrymi włosami
A spróbuję, skoro polecasz, maska nawilżająca jest super. Dziękuję za pochylenie się nad moim problemem
Czekam na wieści pewnie już są ale zanim dotrę...
Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
hmmm.zadna oprocz jednej dziewczyny nie chce sie podzielic swoim sposobem na reanimacje ??((( obserwuje co jakis czas forum i widze piekne wlosy po reanimacji wiec zdradzcie troche tajemnicy:P bo mi rece juz opadaja...
Psikam wodą i zostawiam sobie, ale rzadko reanimuję bo nie będę z wilgotnym łbem z domu wychodzić

yarrowia - pierdzielniczek ładnie Ci

Stary 2012-11-08, 09:51   #73630
cyferki
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Wieki mnie nie było - życie.

Mam jakiś ciężki okres, również włosowy. Nie chcą falować, ciągle walczę z łupieżem, ostatnio nawet po Pottersie, którym myję od dawna, miałam śnieg od razu
Nie widzę różnicy, czy daje maski nawilżające, czy proteinowe, czy tez robię mixy i uzdatniam półproduktami - zawsze włosy mam spuszone.
Jedyna zaleta - po olejach pięknie się błyszczą, odstawiłam lniany na rzecz orzecha laskowego i sezamowego (śmierdziuch).
Dziś idę kupić nizoral.
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:01   #73631
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
widać Tobie odpowiada po dodaniu mleczka w masce nic się nie działo a w d/s zaszkodziło. moje gliceryna puszy jak na razie, uczę się ją nakładać.
Ale ja tez do maski dodałam

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
TT sobie radzi a grzebień nie
Mam TT, niedawno wrzucałam zdjęcia po jego użyciu na moich falach - jest podpięte w FAQ
O-JA-CIE........
No tak...przekonują te zdjęcia

A Amla to jaki olej??? Wnikający czy nie???

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:31   #73632
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ale ja tez do maski dodałam

O-JA-CIE........
No tak...przekonują te zdjęcia

A Amla to jaki olej??? Wnikający czy nie???
Wszystko zależy "na czym" ta amla. Bo prawdziwa amla to tak właściwie nie olej. Może być natomiast "na oleju", najczęściej niestety mineralnym/parafinie (czyli pochodnym ropy naftowej), np. taka lub taka. Bywa na cenniejszym oleju(np. taka), ale wtedy zaraz cena leci w górę.
Ja niestety w początkach dbania o włosy, zanim trafiłam na zakręcony i poznałam CG, szukałam pomocy na wątku olejowym i z rozpędu kupiłam tę na parafinie. użyłam RAZ i nie udało mi się jej zmyć, a w w tamtym okresie-przed uświadomieniem-myłam zawsze włosy dwukrottnie(dziwiłam się dlaczego cały dzień mam włosy wilgotne-a to była po prostu niedomyta parafina). Skutkiem tego stoi gdzieś z tyłu szafki do dziś(właśnie! czas ja wyrzucić, zrobi się miejsce na nowe)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:35   #73633
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
1) szampon Timotei Organic Delight jest według mnie po prostu straszny! Szampon ma takie działanie wysuszające, że nie tylko wysuszył mi na wiór włosy (nakładałam tylko na skalp), ale również rękę, którą myłam włosy Po chwilowym kontakcie miałam skórę na dłoni jak moczoną w wodzie z mydłem przez dwie godziny, musiałam natychmiast nałożyć krem do rąk, którego normalnie nie używam. Na włosy za każdym razem mocna maska na godzinę, bo inaczej nie byłam w stanie wbić palców między włosy. Co ciekawe, myłam włosy po całonocnym oleju nałożonym na żel lniany

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Jakiś tydzień temu koleżanka pytała czy nie będe farbować odrostów... to odpowiedziałam, że nie bo to początek mojego ombre - no bo tak teraz modnie jest
Stary 2012-11-08, 10:46   #73634
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
nic nie daje takie przeczesywanie bo tak robie.
tak tak to po ciazy. mam dzidziusia 4 miesiace ma. Ile Ci wypadały wlosy?? dlugo? obawiam sie z ezostane łysa ja tak dalej pojdzie
Mają prawo jeszce wypadać To minie
A karmisz jeszcze?

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Bnie było tam zielonego kremu do rąk Naprawdę go wycofali czy jak? Będę płakać za nim jak mi się skończy...
Naprawdę... zamienniki z Isany na blogu Kasycysko. Ignis juz wkleiła

Cytat:
A jak sobie pomyślę, co mnie czeka po miesiącach regularnego dbania o włosy... ach, aż się doczekać nie mogę

Uwielbiam ten wątek, często tu zaglądam
Witaj w klubie

Cytat:
ku pamięci... tak pięknie dziś było
Ojejejejej....... inwazję beduinów widzę miałaś???

Cytat:

Ja też od wczoraj chodzę w wełnianej czapce I wycieniowałam włosy pierwszy raz! Mam teraz stopniowane, także już nie mogę się doczekać aż zmyję wszystkie świństwa nałożone przez fryzjerkę i ułożę po swojemu i pokażę wam efekty
Jak ścinałaś??? Poka

Cytat:
nie za szybko się poddajesz...? Twój zestaw niektórym osobom by pasował, ale ja bym po nim raczej nie uzyskała na włosach nic mocniejszego niż Ty... bo... Potters aloesowy mnie puszy, a Garnier obciąża (owszem daję go jako d/s ale na góra 2 minuty, czasem jako b/s ale wtedy trochę rozprostowuje), po płukance lnianej mam lśniące włosy i owszem, ale niemal proste, podobnie po Joaśce lnianej (a makowa już mi tak nie robi) do tego jeszcze żel lniany, który też dociąża - falki w sezonie zimowym już i tak mają z grawitacją na pieńku

niestety na początku trzeba znaleźć swój zestaw i to chwilę trwa, ale warto się pomęczyć i dojść do celu...
wklejałam w wątku dla falistych:
Kate
Pijasz alko? Bo bym Ci dała - dobrze prawisz

Zachodzę w głowę, co mam zrobic ze sporą ilością odżywek z silkonami w mojej szafce?? Przeważają gliss kury, jest tez sporo ziaji...

A, Justyna, gdzie kupowałaś Bingacze???

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Wszystko zależy "na czym" ta amla. Bo prawdziwa amla to tak właściwie nie olej. Może być natomiast "na oleju", najczęściej niestety mineralnym/parafinie (czyli pochodnym ropy naftowej), np. taka lub taka. Bywa na cenniejszym oleju(np. taka), ale wtedy zaraz cena leci w górę.
Ja niestety w początkach dbania o włosy, zanim trafiłam na zakręcony i poznałam CG, szukałam pomocy na wątku olejowym i z rozpędu kupiłam tę na parafinie. użyłam RAZ i nie udało mi się jej zmyć, a w w tamtym okresie-przed uświadomieniem-myłam zawsze włosy dwukrottnie(dziwiłam się dlaczego cały dzień mam włosy wilgotne-a to była po prostu niedomyta parafina). Skutkiem tego stoi gdzieś z tyłu szafki do dziś(właśnie! czas ja wyrzucić, zrobi się miejsce na nowe)
Dziękuję!
Oczywiście mam tę gold do jasnych, czyli akcja kubeł?

A sezam, migdał? Macie jakiegos linka o tych olejach???

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-11-08, 10:53   #73635
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojejejejej....... inwazję beduinów widzę miałaś???

Kate
Pijasz alko? Bo bym Ci dała - dobrze prawisz

Zachodzę w głowę, co mam zrobic ze sporą ilością odżywek z silkonami w mojej szafce?? Przeważają gliss kury, jest tez sporo ziaji...
jep, najazd jak nic

zdarza się jak zaserwujesz Caipiroskę to nie odmówię

ja przestałam patrzeć na to, że silikonowe i zaczęłam zużywać jako maskę przed myciem (wychodzi jej mi w sam raz na moje włosy) biorę 4 łyżki badziewnej maski/odżywki i mieszam z 2 łyżeczkami oliwy (zastanawiam się, czy nie spróbować z arganowym) i to pod worek, podgrzane, ręcznik i na 30-60min. sezon grzewczy jest, nie uciekam od silikonów, a ostatnio już musiałam wywalić kilka odżywek sprzed CG bo im termin minął, to teraz zużyję to co jeszcze mam jakoś w miarę konstruktywnie

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
TU i TU są ogólne info o olejach od Myszki o migdale i sezamie też pisze
mi osobiście sezam nie podszedł, bo zapach mnie mdlił, a migdał jest w mieszance BD fur Mama, więc chyba mi pasuje

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-08 o 11:40
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:55   #73636
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie kondycja moich lokasów trochę podupadła (jeszcze dodatkowo wpadłam na pomysł - z nudów, gorączki - na podcięcie sobie końcówek)no i wygląda to tak, jak wygląda. Odrosty już mnie dobijają ale twardo postanowiłam, że narazie nic nie będe robiła.
Dołączam: nie marudź, są śliczne

Yarrowia - 100 pkt za efekt kopernika

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
Nie wiem co mogłabym napisać Zawsze myślałam, ze mam proste włosy, jednak po podcięciu ich jakiś czas temu zaczęły mi się bardziej falować, a czasami gdzieniegdzie pojawiały się spiralki, więc wspomagałam się prostownicą. Dzisiaj jak się obudziłam stwierdziłam, że tylko niepotrzebnie niszczę sobie włosy i powinnam zacząć pielęgnować moje spiralki, które pojawiają mi się na końcówkach
Też takie miałam witaj
Powodzenia za przebrnięcie przez FAQ - ale owszem tam jest wszystko co potrzebujesz wiedziec na początek
Polecam gorąco poszperac w dzienniku regeneracji i znalezc kogos o włosach podobnych w obsłudze - miękkie, sztywne itp. bo co do skrętu to chyba mojaś Ty = falo-pierdzielnik z rulonami będzie

Stary 2012-11-08, 11:48   #73637
kasiaa87
Raczkowanie

ja też nie nadążam!!!
Uwielbiam chłodne dni. Wczoraj nałożyłam olej na włosy na noc, wstałam rano i chciałam zrobic rytuał włosowy, a tu z psem trza wyjść! no to czapka na głowę i nikt nie widział mojego smalcu :P ahahaha
Co ja zrobię bez tego kremu z biedronki!??!! wypróbuję te od Kascysko...
Pytanie do Częstochowy ostatnio jadąc miejskim zauważyłam na ul. Dąbrowskiego sklep z "kosmetykami z indii" czy jakaś taka nazwa?? Była któraś tam, może co do włosów fajnego dają?(czyt. sprzedają )
Stary 2012-11-08, 11:48   #73638
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję!
Oczywiście mam tę gold do jasnych, czyli akcja kubeł?

Trudno powoiedzieć, czy od razu kubeł. Jeśli używasz i Ci służy oraz nie masz problemów z jej zmywaniem, nie wyrzucałabym. Trzeba tylko pamiętać, że częściej SLS musi iść, bo parafina działa podobnie jak silikony i z czasem nie będzie przepuszczać "dobroci". (mnie jakoś odrzucała sama myśł położenia pochodnych ropy naftowej na głowę, choć pamiętam z dzieciństwa, jak starsze laski opalały się "na ropę" -ależ brało!!! aż do poparzeń )
Najlepiej chyba (i najtaniej) dodawać sproszkowanej amli do jakiegoś oleju (nie mam amli, ale tak robię z ecliptą-niestety tylko, gdy mi się przypomni-czyt. rzadko ). Chociaż ta Jiva ma prócz amli sporo dobroczynnych składników, więc może i warto wydać te prawie 60 zł....

Link do olejów widzę już Katie podała.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:24   #73639
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
ja przestałam patrzeć na to, że silikonowe i zaczęłam zużywać jako maskę przed myciem (wychodzi jej mi w sam raz na moje włosy) biorę 4 łyżki badziewnej maski/odżywki i mieszam z 2 łyżeczkami oliwy (zastanawiam się, czy nie spróbować z arganowym) i to pod worek, podgrzane, ręcznik i na 30-60min. sezon grzewczy jest, nie uciekam od silikonów, a ostatnio już musiałam wywalić kilka odżywek sprzed CG bo im termin minął, to teraz zużyję to co jeszcze mam jakoś w miarę konstruktywnie
Przypomij mi jak myjesz? Omo chyba?
Ja na razie jestem zachwycona myciem sama odżywką...

Dziękuje za linki

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Trudno powoiedzieć, czy od razu kubeł. Jeśli używasz i Ci służy oraz nie masz problemów z jej zmywaniem, nie wyrzucałabym. Trzeba tylko pamiętać, że częściej SLS musi iść, bo parafina działa podobnie jak silikony i z czasem nie będzie przepuszczać "dobroci". (
Link do olejów widzę już Katie podała.
Na razie raz użyłam...

Czy sie myle czy w tym zestawieniu Myszki nie ma winogronowego??
Jaki to jest? Właściwie to tylko po tym od razu poczułam że go lubię...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-11-08, 13:32   #73640
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Kiedys pisalyscie ze moje wlosy moga nie rosnac bo sie krusza no i radzilyscie mi zebym zabespieczala koncowki np jedwabiem i tak sie zastanawiam czy wybrac jedwab biovax l'biotica czy wybrac l'biotica serum wzmacniajace a+e doradzicie cos ?
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:41   #73641
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Kiedys pisalyscie ze moje wlosy moga nie rosnac bo sie krusza no i radzilyscie mi zebym zabespieczala koncowki np jedwabiem i tak sie zastanawiam czy wybrac jedwab biovax l'biotica czy wybrac l'biotica serum wzmacniajace a+e doradzicie cos ?
O to ja się wypowiem bo końcówki strasznie kruche (mam)miałam- teraz zabezpieczam jedwabiem z l'biotica, mam też jedwab z artise. oba są w porządku i widzę poprawę

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-08, 13:52   #73642
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
O to ja się wypowiem bo końcówki strasznie kruche (mam)miałam- teraz zabezpieczam jedwabiem z l'biotica, mam też jedwab z artise. oba są w porządku i widzę poprawę

To w takim razie kupie ten jedwam narazie z l'biotica skoro mowisz ze dobry mam nadzieje ze wreszcie zobacze roznice w dlugosci moich wlosow
Stary 2012-11-08, 14:06   #73643
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
To w takim razie kupie ten jedwam narazie z l'biotica skoro mowisz ze dobry mam nadzieje ze wreszcie zobacze roznice w dlugosci moich wlosow
Trzymam kciuki za Twoją i moją długość

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-08, 14:43   #73644
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Przypomij mi jak myjesz? Omo chyba?
Ja na razie jestem zachwycona myciem sama odżywką...

Dziękuje za linki
ostatnio (żeby te maski zmyć) faktycznie OMO, z tym, że "M" to Potters ginko zmieszany z kapką Babydream i kapką Garniera AiK

moje standardowe myjadło to Kallos Latte Serical, ale akurat mi "wyszedł" i nie zmywałam jeszcze nim tej maski (samego oleju mi nie domywał, ale tutaj być może dałby radę, bo tego oleju jak na moje włosy to jest tutaj kapka
Stary 2012-11-08, 15:58   #73645
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki za Twoją i moją długość

Ja w takim razie tez i dzieki
A jaka jest twoja wymarzona dlugosc wlosow ?
Stary 2012-11-08, 15:58   #73646
licorne
Rozeznanie

Hej, mam nadzieję, że ktoś tutaj będzie w stanie mi pomóc. Otóż nie wiem jaki mam typ włosów - kręcone czy falowane? Całe życie myślałam, że jestem kręconowłosa, ale jak czytałam (a czytałam dużo, inaczej nie prosiłabym Was o pomoc!), to chyba jednak mam fale. Np. włosy nie kręcą się od nasady, ale dopiero przy uszach. Pomóżcie mi określić mój typ.

Mam nadzieję, że pytam o to w dobrym miejscu, jeszcze uczę się Wizażu.

Plus jeszcze pytanie: naczytałam się, że im lepiej pielęgnuje się włosy z tendencją do kręcenia i falowania, tym bardziej się one zawijają. U mnie jest odwrotnie - im włosy są w lepszym stanie, tym bardziej się prostują. Nie są obciążone.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0162.jpg (40,0 KB, 65 załadowań)
licorne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:17   #73647
jula85
Raczkowanie

Dziekuje dziewczynom ktore mi opisaly swoje sposoby na reanimacje..w sumie kazde z nich probowalam wiec nie wiem w czym tkwi problem jesli po myciu sa bardzo fajne a kolejne dni tylko zwiazac...
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 17:42   #73648
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal_tokio Pokaż wiadomość
Moje włosy wyglądają właśnie tak... mam nadzieję, że uda mi się kiedyś osiągnąć ładne loczki, a nie taki "bałagan" na głowie. A szczerze, to marzą mi się ładne sprężynki, jakie ma Ajrisz
dziękuję

Cytat:
Jantarka przy regularnym stosowaniu (po 2 x dziennie) męcze już drugi miesiąc i 1 buteleczka starcza mi na kurację (choć wydobywanie płynu z butelki jest okropne). I polecam męczenie się z nim bo mi naprawde pomaga (w torebce nosze i w pracy już wiedzą, że muszę w ciągu dnia wyskoczyć i się nasmarować)
A zapaszek i mi się podoba - właśnie taki delikatny
Niewygodniej przelać do psikacza?
Kupiłam na DOZie wodę utlenioną w psikaczu, wylałam zawartość, odparowałam i mam psikacz za 2zł :P

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
Próbowałam wydobyć dzisiaj skręt, ale do końca nie wyszło. Nie wiedziałam, że to będzie takie trudne. Czuję się nieuczesana i tak dość nieswojo
Przepraszam za estetykę zdjęcia
Tobie to poleciłabym SuperSoaker (DMka linkowała, jest w blogu Volyovej) - ugniatasz włosy póki jeszcze ociekają wodą, w wannie (nad wanną) i dajesz im spokój. Jeśli masz cierpliwość to za kilka dni urodzi się wpis na moim blogu o technikach stylizacji zebrane do kupy, będzie moja wersja Soakera też

Stary 2012-11-08, 18:00   #73649
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Naprawdę... zamienniki z Isany na blogu Kasycysko. Ignis juz wkleiła
widziałam, widziałam, pewnie kiedyś przetestuję z nudów
Cytat:
A, Justyna, gdzie kupowałaś Bingacze???[/I][COLOR="Silver"]
Tesco Magnolia Wrocław

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczynom ktore mi opisaly swoje sposoby na reanimacje..w sumie kazde z nich probowalam wiec nie wiem w czym tkwi problem jesli po myciu sa bardzo fajne a kolejne dni tylko zwiazac...
Nie zawsze wszystko wychodzi od razu, weź się nie załamuj i nie poddawaj tak szybko
Stary 2012-11-08, 18:19   #73650
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
mnie jakoś denerwują te moje ''loki'' po 2 dniach od mycia jest jeden wielki kołtun i puch, jak ja to rozczeszę wiem, zeby nie robić tego na sucho ale nawet po nałożeniu czegoś na włosy i po umyciu czuję, że będę musiała wyrwać sobie tyle włosów
jesteś w stanie bez rozczesywania zapleść warkocza? nie będzie kusiło ;]

Cytat:
Dziewczyny, przed wejściem na to zakręcone forum powinien być duży napis "Wchodzisz na własną odpowiedzialność".
:P
Jeden z tych momentów kiedy się cieszę że nie mam faceta? ;]

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości