Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 13:40   #1471
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Pochwalę się moimi wczorajszymi zakupami
Wszystko po 1zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0239.jpg (79,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0241.jpg (105,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0242.jpg (96,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0243.jpg (88,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0245.jpg (96,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0246.jpg (100,3 KB, 18 załadowań)
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 13:40   #1472
Mokka_83
Wtajemniczenie

[QUOTE=strippi;37501596]

Strippi a ta aukcja pościeli, którą zamówiłaś do wózka to czego dotyczy? Bo ten opis jest dla mnie niejasny. Bo najpierw jest mowa o pościeli, potem o wypelnieniu... I już nie wiem czy to jest kołdra i poduszka czy poszwy na kołdrę i poduszkę
Stary 2012-11-08, 13:41   #1473
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
aaa... Ty byłaś w szpitalu... To od razu wszystko jasne Ale fajnie, że masz takiego gina, który Ci wypisuje nawet bez powodu skierowanie do szpitala - bo z tego co rozumiem przynajmniej na wizytę idziesz na nfz? Ja własnie teraz pierwszy raz dostałam skierowanie na badanie do szpitala - ale z tego względu żeby tą prawa stopkę dzidziusia dobrze obejrzeć. Myślałam, że jak nie ma wskazania to lekarz nie może ot tak sobie do szpitala skierować No i my na samo zapisanie się na termin wizyty tez naczekaliśmy się 2,5h... Ciekawe ile będziemy czekać w poniedziałek, bo na wtedy mamy wizytę ustaloną
Chyba mozna, ale to jest jakby w ramach tych badan na nfz, raz na trymestr przysluguja badania krwi, moczu itd itd i on chyba w ramach tego, ale tak poza tym to do niego normalnie co 3 lub 4 tyg chodze prywatnie. A w tych szpitalach to fakt, mozna sie wykonczyc
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 13:42   #1474
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wszystko po 1zł
super

Kurcze, tak ogladam co chwile fotki pokupowanych przez Was ciuszków i tez juz się niecierpliwię... Chyba wybiorę się niebawem do koleżanek które mi obiecały ciuszki po swoich synkach Obejrzę co mam i będe wiedziała co mogę kupować
Stary 2012-11-08, 14:43   #1475
anna maria 79
Raczkowanie

Monika super ciuszki gratuluje zakupów ja mam po synu sporo śpioszków i pajacyków więc tylko będę stawiać na jakieś fajne wyjściowe
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 14:51   #1476
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki. Mam za lekkie siuśki :P
Krew mi się rozjechała - leukocyty ciut powyżej normy, a hemoglibina i hematokryt spadły sporo poniżej normy. Wcinam suplementy, ale widzę, że jednak pora się przeprosić z niektórymi produkami
Dzisiaj wołowina w roli głównej!
Dobra wołowina nie jest zła najbardziej lubię ze wszystkich mięs. Ale w związku z tym że jem mięso w ilościach śladowych to jestem bardzo ciekawa jak moje wyniki wyjdą (idę w przyszłym tyg)

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A więc tak moje wyniki dobre, nie ma się czego czepić,
kg na + ale nic gin nie powiedział no ale chyba zauważył że mi brzuchal urósł więc to dlatego
Zbadał mnie ręcznie, a potem usg z dzidziom wszystko dobrze waży już 343gramy no ale mimo że zjadłam batonika z pół godziny przed to maluszek leniwy był gin go zaczepiał żeby podejrzeć ale nie za bardzo się dało niby widział ale jak dla mnie to nie pewne więc umawiam się na 3d . Zatem ogólnie wszystko dobrze posłuchaliśmy serduszka ale mimo co czuję nie dosyt i nie mam ładnej fotki

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja odbrałam wyniki i wygląda na to że są w miarę dobre, z tego co patrzyłam na te normy to nie ma się do czego przyczepić.
no to pięknie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ZUS mi w koncu zaplaci... 12 XI. heh....

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
No i jestesmy Wszystko super, pieknie dzidzie bylo widac - ziewala sobie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
No i przytoczyłam się od lekarza
Oczywiście pomarudził, że dawno mnie nie było, hehe. Dostałam L4

ciekawe jak u nestelle

Witam nowe mamy pawie oczko i notte nera
Stary 2012-11-08, 15:03   #1477
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

super, to już kawał człowieczka
mnie ostatnio przesunął się termin z 29.03 na 21.03, ale trzymam się tej daty z OM chociaż nasz szkrab od początku był starszawy

sama byłam w szoku od wizyty miesiąc temu kiedy było 176gram niemal drugie tyle przybrała dzidzia

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Super!!
To my prawie równo idziemy. Moja waży ciut mniej i jest troszkę młodsza. Też mi się termin przesunął z 23 marca na 27, ale nie sugeruje się tym.
nom i termin podobny w sumie mamy, także być może rozpakujemy się w jednym czasie byle uwinąć się i na Święta Wielkanocne być w domu

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ZUS mi w koncu zaplaci... 12 XI. heh....

ile czekasz?

Cytat:
no własnie mi nawet ginka nigdy nic nie mówi o tym czy termin się przesunął, ale z opisu usg połówkowego wynika, że gdyby na to patrzeć to termin mi sę przesunął z 21 marca na 25 marca, czyli jak Tobie A to w sumie dziwne, bo nasz dzidziuś ważyl 308 gram, więc 365gram lżejszy od Waszego Ale ja cały czas trzymam się terminu z OM
yyy 35 gram lżejszy
a kiedy byłaś na wizycie w którym tygodniu, bo u mnie to 20/21 tc
ale terminy mamy podobne to będzie nas trzy razem z marią28 wylądujemy na porodówce

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
No i jestesmy Wszystko super, pieknie dzidzie bylo widac - ziewala sobie No troche jej sie nudzilo, bo siedzielismy tam 5h ale generalnie wyniki pobrane, a dzidzia dokladnie ogladnieta, wszystkie paluszki, buzka, nosek - ehhh przesliczne Ale oczywiscie akurat krocza znowu nie pokazala i ten lekarz w ogole wypalil, ze plec to tak na 100% mozna dopiero w 24 TC no co lekarz to inna opinia, tragedia Wiec czekam 26.11 mam nastepna wizyte i trzymam kciuki, ze wtedy juz bedzie wiadomo hehe

ale mam stron do nadrabiania
super że dzidzia zdrowa, choć wstydliwa ale moja też

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
No i przytoczyłam się od lekarza
Oczywiście pomarudził, że dawno mnie nie było, hehe. Dostałam L4 i powiedział, że z naszego miasta to jestem wyjątkowym przypadkiem, bo pracowałam do połowy ciąży, a tak to każda od razu na L4 idzie.
Macica tam gdzie byc powinna, szyjka również okey. Za tydzień widzę się z nim na USG.
za prawidłową macicę i szyjkę

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

dzięki
za wizytę terminem się nie sugeruj, bo teraz będzie za każdym razem inne
no właśnie się bardzo nie sugeruję

Cytat:
Wszystko po 1zł
za zakupy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 15:11   #1478
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
yyy 35 gram lżejszy
a kiedy byłaś na wizycie w którym tygodniu, bo u mnie to 20/21 tc
ale terminy mamy podobne to będzie nas trzy razem z marią28 wylądujemy na porodówce
byłam na usg w 20t4d
Stary 2012-11-08, 15:34   #1479
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Gratuluję wizyt, witam nowe Mamusie

Oglądałam właśnie konferencje prasową o wydłużeniu urlopów macierzyńskich i wygląda na to że obejmie on Mamy, które będą na tym zwykłym urlopie do 13 września 2013 (łącznie z tymi wydłużonymi 4 tygdoniami czyli w sumie w np 24 tyg też) więc jeśli Dziedzic urodzi się w tym terminie, to ja rzutem na taśmę się łapie. No ale to tak na styk i kilka dni w bok i już się nie łapie..

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

aaa błąd - od 1 września ma wejść - ja mam termin porodu na 29.03 więc mi 24 tygodnie upływa 13 września. Więc o ile będzie to w terminie to się łapie... także planuje trzymać nogi mocno Oby już nie przesuwali terminu

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-11-08 o 15:28
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 15:45   #1480
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

ile czekasz?
na L4 jestem od 27 VII... ale tez troche nawywijala ksiegowosc w mojej firmie...

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
także planuje trzymać nogi mocno

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 15:49   #1481
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

Oglądałam właśnie konferencje prasową o wydłużeniu urlopów macierzyńskich i wygląda na to że obejmie on Mamy, które będą na tym zwykłym urlopie do 13 września 2013 (łącznie z tymi wydłużonymi 4 tygdoniami czyli w sumie w np 24 tyg też) więc jeśli Dziedzic urodzi się w tym terminie, to ja rzutem na taśmę się łapie. No ale to tak na styk i kilka dni w bok i już się nie łapie..

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

aaa błąd - od 1 września ma wejść - ja mam termin porodu na 29.03 więc mi 24 tygodnie upływa 13 września. Więc o ile będzie to w terminie to się łapie... także planuje trzymać nogi mocno Oby już nie przesuwali terminu
o matuleńko! czyli to na co miałam nadzieję się spełni? tak właśnie myślałam, że przydałoby się tą nową ustawę rozciągnąć też na mamusie, które będą już na urlopie... ciekawe jak potem z rozliczeniami, jeśli ja chciałabym wskoczyć z takich 100% płatnych na te nowe, roczne, 80%

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 15:55   #1482
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
o matuleńko! czyli to na co miałam nadzieję się spełni? tak właśnie myślałam, że przydałoby się tą nową ustawę rozciągnąć też na mamusie, które będą już na urlopie... ciekawe jak potem z rozliczeniami, jeśli ja chciałabym wskoczyć z takich 100% płatnych na te nowe, roczne, 80%
W naszym przypadku wygląda to tak, pierwsze pół roku bierzemy 100 %, minimum dwa tygodnie przed końcem, jak chcemy wydłużyć to zgłaszamy do zus i wtedy kolejny czas 60 %.

W przypadku kolejnych dzieci, gdy już ustawa będzie rozhulana - będzie można zgłosić to do zus na 2 tyg przed planowanym porodem i zadeklarować na cały rok - wtedy od początku dostajemy 80 %, albo podobnie jak my zgłosić np pod koniec pierwszych 24 miesięcy i wtedy też 60 %. Ma to być elastyczne Jeśli pod koniec pierwszych 24 tygodni wracam do pracy na część etatu, pracodawca musi się zgodzić i wtedy w zależności od ułamka tego etatu tą resztę przez dłuższy okres czasu też dopłaca pracodawca.

Oczywiście wiadomo, pierwsze 20 tyg obowiązkowe dla kobiet, potem może Tata wykorzystać to do końca.

Prawo obejmuje też osoby prowadzące działalność gospodarczą i pracujące na umowę zlecenie ale opłacające dobrowolnie składkę.

Mam nadzieję, że się załapie - bo mam już pewien koncept na te drugie pół roku i że nie będą przesuwać.
Stary 2012-11-08, 15:57   #1483
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Wszystko po 1zł
wow super zakupy

Cytat:

Strippi a ta aukcja pościeli, którą zamówiłaś do wózka to czego dotyczy? Bo ten opis jest dla mnie niejasny. Bo najpierw jest mowa o pościeli, potem o wypelnieniu... I już nie wiem czy to jest kołdra i poduszka czy poszwy na kołdrę i poduszkę
to jest razem z wypełnieniem tylko nie można ściągnąć poszewki i pierze się razem
Stary 2012-11-08, 15:58   #1484
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
W naszym przypadku wygląda to tak, pierwsze pół roku bierzemy 100 %, minimum dwa tygodnie przed końcem, jak chcemy wydłużyć to zgłaszamy do zus i wtedy kolejny czas 60 %.

W przypadku kolejnych dzieci, gdy już ustawa będzie rozhulana - będzie można zgłosić to do zus na 2 tyg przed planowanym porodem i zadeklarować na cały rok - wtedy od początku dostajemy 80 %, albo podobnie jak my zgłosić np pod koniec pierwszych 24 miesięcy i wtedy też 60 %. Ma to być elastyczne Jeśli pod koniec pierwszych 24 tygodni wracam do pracy na część etatu, pracodawca musi się zgodzić i wtedy w zależności od ułamka tego etatu tą resztę przez dłuższy okres czasu też dopłaca pracodawca.

Oczywiście wiadomo, pierwsze 20 tyg obowiązkowe dla kobiet, potem może Tata wykorzystać to do końca.

Prawo obejmuje też osoby prowadzące działalność gospodarczą i pracujące na umowę zlecenie ale opłacające dobrowolnie składkę.

Mam nadzieję, że się załapie - bo mam już pewien koncept na te drugie pół roku i że nie będą przesuwać.
o dzięki za informację. Czyli jak najbardziej logicznie to jest zrobione Oby tylko się udało Przeokropnie chciałabym skorzystać z tego rocznego urlopu - chociaż spadek zarobków o 40% wrrrrrrrrrrrr.... trzeba będzie makaron z serem wcinać 6 dni w tygodniu...

HEHE i co? Nie możemy urodzić wcześniej niż 16 marca!!! Kolana razem i oby się udało!

o jeju! a do tego jeszcze dochodzi urlop wypoczynkowy z caaaaaałego roku!

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-11-08 o 16:02
Stary 2012-11-08, 16:01   #1485
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Mąż mi tu wylicza, że jeśli ustawa weszłaby tak jak zapowiedział premier i minister na konferencji 1 września, to wszystkie Mamy dzieci urodzone po 15 marca łapią się na nią i mogą skorzystać jeszcze z tych 60 % przez kolejne 24 tygodnie.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
o dzięki za informację. Czyli jak najbardziej logicznie to jest zrobione Oby tylko się udało Przeokropnie chciałabym skorzystać z tego rocznego urlopu - chociaż spadek zarobków o 40% wrrrrrrrrrrrr.... trzeba będzie makaron z serem wcinać 6 dni w tygodniu...
Wejść raczej wejdzie, bo PO ma większość, jedynie dla nas ryzyko że a/ Dziecko się będzie pchało na świat szybciej b/ zamiast od 1 września wejdzie od 15 i jesteśmy ugotowani - choć ustawa już napisana i tam jest właśnie ten 1 więc chyba mała szansa.. No ale trzymam kciuki za tym.
Stary 2012-11-08, 16:07   #1486
Sorceresss
Wtajemniczenie

ja też, jak Twój TŻ, liczyłam jak opętana kiedy rodzić hihihi

a tak w ogóle to za jakieś 7 godzin mamy półmetek!

Terry Pratchett
Stary 2012-11-08, 16:11   #1487
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
mamusie chłopców zobaczcie jakie genialne body myśląc o chrzcinach)
http://www.hm.com/pl/product/06573?article=06573-A
zakochałam się piękne!

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
to chyba nie chodzi o to, że usg męczy dziecko, tylko nie ma badań na temat szkodliwości usg, a lekarze mają różne opinie. nasze mamy nie miały robionych usg, więc nie ma badań dotyczących ewentualnej szkodliwości usg na dłuższą metę. prześwietleń sobie też nie robimy co chwilę, żeby popatrzeć sobie na siebie tylko jak jest potrzeba.
Mój gin ma podobne zdanie na ten temat. Dodam, że chodzę prywatnie. Do tej pory miałam robione jedynie 2 USG - pierwsze w 10 tc, drugie na przełomie 12/13 - sprawdzanie przezierności karkowej, kości nosowej itd. Trzecie USG mam mieć około 20 tc. Gdyby to ode mnie zależało i wiedziałabym, że USG nie jest pod żadnym wypadkiem szkodliwe to chciałabym oglądać dzidzię na każdej wizycie - a takiej pewności nie ma. Wierzę, że mój lekarz wie co robi i skoro ciąża przebiega prawidłowo to nie będę przedkładać zdania gin. nad pragnieniem zobaczenia dziecka.
Stary 2012-11-08, 16:12   #1488
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też, jak Twój TŻ, liczyłam jak opętana kiedy rodzić hihihi

a tak w ogóle to za jakieś 7 godzin mamy półmetek!
Też Ci 15 wyszło ? Jak coś to zalegniemy i będziemy wpychać na siłę z powrotem

Nooo a za 7 godzin to
Stary 2012-11-08, 16:18   #1489
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez notte nera Pokaż wiadomość
Witam kochane Wizażanki! Chciałabym, jeśli to możliwe, dołączyć do grona mamuś marcowo-kwietniowych 2013. Wiem, że dość późno, ale właśnie dziś (co za wstyd) przypomniało mi się, że kiedyś założyłam sobie na Wizażu konto, ale nie miałam potrzeby z niego korzystać. Teraz, będąc w 17 tygodniu ciąży, pomyślałam, że fajnie byłoby "pogadać" na forum z innymi szczęśliwymi, przyszłymi mamusiami.

Tak więc witam się oficjalnie! Mam 24 lata i spodziewam się maleństwa, a termin porodu wypada mi na 21.04.2013 r.
Witaj ;-) Mamy podobne terminy, ja na 26.04

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość

[/COLOR]

hej
haha no nie moge
idziemy prawie tak samo u mnie dziś 15t i 3d i też mamy ten sam wiek i tyle samo jesteśmy ze swoimi partnerami tyle że ja jestem mężatką 2 miesiace.
no to niezła synchronizacja mam znajomą z wizażu, która miała w ten sam dzień co ja ślub - później miałyśmy w ten sam dzień ostatnią miesiączkę, a teraz spodziewamy się dzieciaczków w tych samych terminach, fajnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 16:23   #1490
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Super wiadomość też liczyłam na rok macierzyńskiego ale myślałam, że osoby które już będą na macierzyńskim nie załapią się a tu taka niespodzinka
Stary 2012-11-08, 16:33   #1491
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

Nooo a za 7 godzin to
są jakieś kalkulatory powrotu do pracy w sieci
chyba zacznę już szykować kreację na nocne party!

Terry Pratchett
Stary 2012-11-08, 16:39   #1492
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Nooo a za 7 godzin to
o taaak połowa za nami. Z jednej strony jak to zleciało a z drugiej jeszcze tyle przed nami.
Stary 2012-11-08, 16:57   #1493
Malpka
Zakorzenienie

hej
wróciłam do pracy i mam tu niezłe zaległości bo w pracy po chorobie też mam mase roboty

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj miałam połówkowe 4d.. ale dzień jeżdżący i nie miałam czasu zajrzeć..
synuś zdrowiutki cały.. waży ok 450g..
cały czas się wiercił, przekręcał.. jest śliczny..
jestem prze szczęśliwa..
siusiaka zasłaniał nóżkami, ale w poniedziałek mam wizytę u mojej gin, to będziemy 3 raz potwierdzać synka..

Cytat:
A długo byłaś teraz na L4? I do kiedy myślisz pracować?
na zwolnieniu byłam 10 dni przez tą głupią angine a planuje pracować do końca stycznia mam nadzieje ze dam rade

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
znowu
jakie znowu pierwszy raz po 10 dniach chorowania Wcześniej chodziłam z Julką i jej paznokciami po lekarzach
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 16:58   #1494
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez notte nera Pokaż wiadomość
pawie_oczko, też dopiero zauważyłam... Również jestem w pierwszej ciąży, mam 24 lata, męża od 4 miesięcy (a z którym jesteśmy razem od 8 lat)
O jest nas więcej super
Stary 2012-11-08, 17:01   #1495
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

A ja kupiłam na większy rozmiar 3-6m dwie pary spodenek dla Michałka

dresowe ze stópkami Tiger za 2 zł
i jeansowe z GAP za 7zł
u jednego sprzedawcy więc jedna wysyłka

Dzisiaj mam jeszcze kilka rzeczy na rozmiar 6-9 miesięcy u jednego sprzedawcy, więc 3majcie kciuki za pozytywnie wygrane aukcje.

edit: i taką dla Julci na Mikołaja, bo na pewno będzie w przedszkolu i też w rodzinie obchodzimy Mikołaja i ktoś się przebiera
to ubiorę ją za Mikołajkową
sukieneczka z wysyłką za 25zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2753017297.jpg (24,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2753017356.jpg (18,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mikolajka.jpg (18,1 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-11-08 o 17:34
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 17:02   #1496
megi-megi
Zakorzenienie

O kurka - to muszę trzymać malucha do samego końca w środku - może kraty założę i nie wypuszczę
Jak dla mnie jakoś głupio to zrobili - dziewczę urodzi dzień wcześniej i już przepada dodatkowy macierzyński - chamstwo.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 17:09   #1497
Dragusia88
Zakorzenienie

co tak nagle przestalyscie pisac czekam juz na pociag powrotny. I wkoncu weekend taki dluzszy. Jutro wracam do tzta do wrocka sa juz przeceny ciuszkow w sklepach?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 17:23   #1498
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
moja mama tak miała i gdy tato zadzwonił na poródwkę bo już siedział w domku i pilnował mnie i brata to nie mógł się z lekarzem porozumieć bo lekarz do niego ma pan parkę a tata odpowiada że wie bo właśnie położyj je spać dopiero jak zobaczył na porodówce 2 parkę to do niego dotarło że za 3 razem bliźniaki
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
i znowu moja mama urodziła siostrę oczyścili ja itp. itd. a ona się drze ze rodzi a lekarz do niej spokojnie pani już urodziła wywieźli ją na popordówkę a ta dalej się darła i lekarz na odczepnego zerknął jej między nogi i zdziwienie z powrotem na porodówkę i tym sposobem 30 minut po 1 porodzie miała 2 i urodził się brat
o rany nieźle!

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
witajcie kochane...przepraszam nie jestem na bieżąco...
byłam na wizycie 5 państwowo wszystko w porządku oczywiści nawet nie spojrzał na wyniki moczu a widziałam że mam stan zapalny po podwyższonych danych..a usg wyglądało tak że popatrzył w monitor 5 minut nie odwrócił do mnie i skwitował w porządku
więc czekałam do wieczora na prywatnego i dostałam antybiotyk na infekcję, posłuchałam serduszka...i niczego nie pamiętam od momentu kiedy powiedział że będzie chłopiec...ale mnie siekło na początku było mi przykro że znów syn nastawiłam się na córkę...ale dziś jest już ok będę mamą 2 urwisów jeżeli drugi synek będzie tak kochany i grzeczny jak Mikołaj to w porządku... i ciesze się jeszcze jeden i rodzinka.pl
WSZYSTKIM MAMĄ I MALUSZKOM GRATULUJE WIZYT
za kolejnego synka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 17:39   #1499
Agnjeska
Zadomowienie

Cytaty mi cho...roba strzeliła więc tylko tak na szybko...
Wizyt gratuluję... tak jak i zakupów (monicca)
Ja dzisiaj padam, głowa mnie boli... i dalej coś małej nie czuję... więc się martwie... A wizyta dopiero 19 listopada.

No i mam obiad na winie...
co się nawinie to do obiadu (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 17:51   #1500
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
o taaak połowa za nami. Z jednej strony jak to zleciało a z drugiej jeszcze tyle przed nami.
za połówkowe!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości