![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biżuteryjki dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - WOŚP
Cytat:
![]() ![]() pewnie dla pewności wyślę do Edytki, a, jak mi wyjdzie,. to przyjadę odwiedzić ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Loq - ja wędrasia widzę jako dołączane do siebie elementy; tj nie chciałabym w żaden sposób ruszać / modyfikować cudzej pracy bo to a) niebezpieczne jak się coś popsuje a b) jak wyjdzie tak, że autor tego co poprawiałaś stwierdzi, że było lepiej, to chyba niepotrzebny nam kwas... coś tam mowa była o łączeniu wędrasia więc zdaje się, że każdy będzie dorabiał kolejny element łączony czymś tam.
No a jeśli wyjdzie tak, że będzie jedna ogromna baza do wypełnienia [bo chyba żadna z nas nie wie co dostanie], to elementy lutowane też da się połączyć czy to drucikiem spleść, czy chainmallem, byleby baza lutowana miała dziurki albo oczka ![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-11-07 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Wędrowniczka też rozumiem jako dołączanie kolejnego elementu, tak żeby nie wchodzić w czyjś kawałek roboty...
Co do rysowania projektu to przyznaję, że ja tego za bardzo nie widzę - też raczej nie rysuję tego co wymyślam, bo jak rysuję i tak zawsze zmieniam koncept. No i czy właśnie blog z kolejnymi etapami powstawania pracy nie wystarczyłby za udokumentowanie powstawania naszyjnika? Bo ten naszyjnik z założenia ma być bardzo spontaniczny i nie jestem pewna czy taka książka z rozrysowanymi projektami nie zaburzy troszkę tego spontanu?
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
ja się dopiszę jutro, bo dziś już noc a ja siedzę i czytam, poczytam raz jeszcze jutro
![]()
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Ok dziewczyny dlatego pytalam jak wygląda sprawa z użyciem materiałów nie srebrnych właśnie dlatego ,ze większość z was pracuje z tym metalem , i na tajka akcję to musi mieć ręce i nogi
![]() ![]() Powiedzcie jakich kolorów potrzebujecie baz a ja zrobię potem dogadam z NagaLy sprawe końcówek , bo to juz zabieg czsyto kosmetyczny zostanie .Ewentaualnie jak kroś mam namiary na sklep detaliczny (internetowy)z takowymi to chetnie skorzystam ![]() Moge też dorobić końcówki koralikowe ale ładniej będzie i estetyczniej jak dla mnie wygladać wykończenie w srebrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() cóż ![]() jeżeli uważacie że nie warto się starać i żadna z Was nie jest w stanie to nie ma sensu chyba skoro tak.. ale spróbujcie pobawić się rysunkami kiedyś biżuterii zanim w trakcie i po ![]() ![]() ![]() dobra ![]() ![]() --------------------------------------------------------------- a kto zaczyna wędrasia ![]()
![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.kadoro.pl/cacheimg/2012-0...uki-135808.jpg http://www.kadoro.pl/k93-Zakonczenia...?order=nazwa-u są trzy wielkości, a poza tym z 15/0 baza nie bedzie chyba bardzo gruba, więc może pasowałyby końcówki do rzemieni tych grubszych? z resztą totalnie nie znam się na szydełkowych sznurach, więc może głupstwa gadam, w każdym razie w kadoro coś można wybrać |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Ja mam dwie pary takich końcówek 3mm ale nie wiem czy nie za małe, jak coś to mogę je wysłać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
U, z tak duzymi moze byc ciezko. Frydzia, ile ich potrzebujesz [srebrnych]? I procz srednicy 8-10 mm to jak dlugie maja byc? Bo patrzac na cene to predzej sama je zrobie z blachy, jesli mi blachy starczy bo mam na wykonczeniu.
I czy moga byc "puste" na koncu, znaczy szeroka rurka zakonczona ogniwkiem, czy musi byc "scianka" zeby nie bylo widac konnca sznurka / rzemienia?
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-11-08 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasia obiecała sie odezwać a znająć jej dobre serce pewnie pomoże ![]() NagaLy końcówki muszą byc pełne z jednej strony takie jak do rzemieni Edytowane przez Frydzia Czas edycji: 2012-11-09 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Frydzia, ale napisz najpierw ile sztuk potrzebujesz
![]()
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Poczytałam i cos dopiszę
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Projekt z charmsami:
1. Marisella - kolor dowolny 2. Pastelowo - czerwień, fiolet, róż, zieleń, błękit - w miedzi 3. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading) 4. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading) 4. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny - srebro 5. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny - miedź 6. Skidi - kolory dowolne 7. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane] 8. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane] 9. Sunflower55 - kolor dowolny 10. KarmazynowyKamyk - kolor dowolny 11. Killa Ree - kolor dowolny 12. orangecountry - kolor dowolny 13. Biedronka1 - kolor raczej obojętny: beading+ ewentualnie srebro 14. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 15. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 16. JoannaW_ - kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 17. 18. urshulla (srebro) 19. urshulla (tytan-srebro) 20. Ollccia vel Moccate - miedź albo srebro 21. frufelek - żółty lub zielony 22. monika_tl - szkło, srebro, dużo kolorków, mogę zrobić kilka sztuk 23 lwica83 - srebro+ kamień księżycowy, koral lub labradoryt 24. onaania - haft koralikowy kolory dowolne 25. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 26. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 27. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 28. klejnotki - ze srebrem -mam serduszkowe kaboszony z brązowego awenturynu i niebieskiego i zielonego chalcedonu ale w razie potrzeby mogę zrobić z czegoś innego więc czekam na informację jakich kolorów potrzeba 29. klejnotki - miedź, mosiądz same lub z jakimś kolorem wg potrzeb 30. Verha - miedź, mosiądz, srebro z kolorem się dostosuję 31. dagus_gd - srebro, kolor dowolny 32. Rusa48- miedź, mosiądz, plecionka wykończona srebrem, kolor dowolny 33. Kathinna - miedź - bordo, zielony, "przezroczysty", czarny, szary 34. Kathinna - srebro - kolory wyżej ![]() 1a (baza) - Pastelowo - miedziane chainmaille (booooosko ) 2a (baza) - rododendron7 - baza multikolorowa z sutaszu 3a (baza) - Verha - chainmaille z miedzi 4a (baza) - Rusa48- chainmaille z miedzi, mosiądzu lub szydełkowa (kolor i grubość dowolna w zależności od rodzaju sznurka) http://dora-artt.blogspot.com/2012/0...ego-kufra.html (tu z gorsetowego, więc dość szeroka) 5a (baza) Kathinna - ewentulanie jeśli odpowiada to mogę coś w tym stylu zrobić, w wybranym kolorze, z wzorkiem lub bez i z miejscami na zaczepienie charmsów Projekt: naszyjnik-wędrowniś: 1. Marisella - termin pracy mi obojętny (Kraków) 2. Tolinka - termin obojętny 3. Ollccia vel Moccate - termin obojętny 4. nagaLy - termin nadejścia wędrownisia najlepiej do 16.12 (później już raczej praca i tk musi zmierzać do mnie do zdjęć, więc powinni się wszyscy przed tym terminem wyrobić) 5. Sunflower55 - najlepiej w grudniu (Kraków) 6. orangecountry - jak najszybciej (listopad) 7. frufelek - termin obojetny Do spraw innych: 1. ew. Tolinka - pomocnik w korespondencji 2. Killa Ree - pomocnik w korespondencji, kartki scrap 3. Sunflower55 - pomocnik w korespondencji, kolaże, zaopatrzenie w kawę i herbatę 4. Ollcia vel Moccate - kolaże 5. nagaLy - kolaże, inne [napisać mi co mam zrobić i jeśli umiem - zrobię] Projekt z charmsami w materiałach niesrebrnych, pod wodzą Rododendron7 (jeśli się zgodzi) 1. ... Do wędrownisia bym się nawet zapisała, ale no za wysokie progi na moje kuraliczki ![]()
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Jak 2-3 bazy bransoletek to albo 4 albo 6szt
Chciałabym je zrobić tak jak w sznurach patchorkowych z Toho 15/0 . Kolor jaki potrzebujecie srebrne ,stare złoto, czerwone , multikolor tu czekam na sugestie z Waszej strony.Charmsy można zrobić dopinene tak jak kulki ![]() Edytowane przez Frydzia Czas edycji: 2012-11-10 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jakbyście się zgodziły, to chętnie dołączę się z koralikowym (beading) charmsem, kolor dowolny.
Kusi mnie też 'wędrowniczek' ale jestem tu właściwie tylko podglądaczem, więc nie będę siać zamętu. W razie czego mogę coś haftem koralikowym dołożyć. I gdyby była jeszcze potrzebna pomoc do prowadzenia bloga (np. obrobienie zdjęć, czy przygotowanie zdjęć-banerów) to się zgłaszam, swój mam na blogspocie, to jakieś tam pojecie o nim mam. Projekt z charmsami: 1. Marisella - kolor dowolny 2. Pastelowo - czerwień, fiolet, róż, zieleń, błękit - w miedzi 3. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading) 4. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading) 4. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny - srebro 5. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny - miedź 6. Skidi - kolory dowolne 7. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane] 8. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane] 9. Sunflower55 - kolor dowolny 10. KarmazynowyKamyk - kolor dowolny 11. Killa Ree - kolor dowolny 12. orangecountry - kolor dowolny 13. Biedronka1 - kolor raczej obojętny: beading+ ewentualnie srebro 14. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 15. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 16. JoannaW_ - kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 17. 18. urshulla (srebro) 19. urshulla (tytan-srebro) 20. Ollccia vel Moccate - miedź albo srebro 21. frufelek - żółty lub zielony 22. monika_tl - szkło, srebro, dużo kolorków, mogę zrobić kilka sztuk 23 lwica83 - srebro+ kamień księżycowy, koral lub labradoryt 24. onaania - haft koralikowy kolory dowolne 25. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 26. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 27. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 28. klejnotki - ze srebrem -mam serduszkowe kaboszony z brązowego awenturynu i niebieskiego i zielonego chalcedonu ale w razie potrzeby mogę zrobić z czegoś innego więc czekam na informację jakich kolorów potrzeba 29. klejnotki - miedź, mosiądz same lub z jakimś kolorem wg potrzeb 30. Verha - miedź, mosiądz, srebro z kolorem się dostosuję 31. dagus_gd - srebro, kolor dowolny 32. Rusa48- miedź, mosiądz, plecionka wykończona srebrem, kolor dowolny 33. Kathinna - miedź - bordo, zielony, "przezroczysty", czarny, szary 34. Kathinna - srebro - kolory wyżej ![]() 35. April_May - koraliki (beading), kolor dostosuję się, zapięcie srebrne 1a (baza) - Pastelowo - miedziane chainmaille (booooosko ) 2a (baza) - rododendron7 - baza multikolorowa z sutaszu 3a (baza) - Verha - chainmaille z miedzi 4a (baza) - Rusa48- chainmaille z miedzi, mosiądzu lub szydełkowa (kolor i grubość dowolna w zależności od rodzaju sznurka) http://dora-artt.blogspot.com/2012/0...ego-kufra.html (tu z gorsetowego, więc dość szeroka) 5a (baza) Kathinna - ewentulanie jeśli odpowiada to mogę coś w tym stylu zrobić, w wybranym kolorze, z wzorkiem lub bez i z miejscami na zaczepienie charmsów Projekt: naszyjnik-wędrowniś: 1. Marisella - termin pracy mi obojętny (Kraków) 2. Tolinka - termin obojętny 3. Ollccia vel Moccate - termin obojętny 4. nagaLy - termin nadejścia wędrownisia najlepiej do 16.12 (później już raczej praca i tk musi zmierzać do mnie do zdjęć, więc powinni się wszyscy przed tym terminem wyrobić) 5. Sunflower55 - najlepiej w grudniu (Kraków) 6. orangecountry - jak najszybciej (listopad) 7. frufelek - termin obojetny Do spraw innych: 1. ew. Tolinka - pomocnik w korespondencji 2. Killa Ree - pomocnik w korespondencji, kartki scrap 3. Sunflower55 - pomocnik w korespondencji, kolaże, zaopatrzenie w kawę i herbatę 4. Ollcia vel Moccate - kolaże 5. nagaLy - kolaże, inne [napisać mi co mam zrobić i jeśli umiem - zrobię] 6. April_May - mogę pomóc przy blogu Projekt z charmsami w materiałach niesrebrnych, pod wodzą Rododendron7 (jeśli się zgodzi) 1. ... Edytowane przez April_May Czas edycji: 2012-11-10 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
doszukałam się dzisiaj jeszcze kamieni w dwóch kolorach, które się nadadzą i dopisuję u siebie
Projekt z charmsami: 1. Marisella - kolor dowolny 2. Pastelowo - czerwień, fiolet, róż, zieleń, błękit - w miedzi 3. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading) 4. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading) 4. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny - srebro 5. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny - miedź 6. Skidi - kolory dowolne 7. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane] 8. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane] 9. Sunflower55 - kolor dowolny 10. KarmazynowyKamyk - kolor dowolny 11. Killa Ree - kolor dowolny 12. orangecountry - kolor dowolny 13. Biedronka1 - kolor raczej obojętny: beading+ ewentualnie srebro 14. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 15. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 16. JoannaW_ - kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 17. 18. urshulla (srebro) 19. urshulla (tytan-srebro) 20. Ollccia vel Moccate - miedź albo srebro 21. frufelek - żółty lub zielony 22. monika_tl - szkło, srebro, dużo kolorków, mogę zrobić kilka sztuk 23 lwica83 - srebro+ kamień księżycowy, koral lub labradoryt, pomarańczowy, zielony 24. onaania - haft koralikowy kolory dowolne 25. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 26. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 27. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 28. klejnotki - ze srebrem -mam serduszkowe kaboszony z brązowego awenturynu i niebieskiego i zielonego chalcedonu ale w razie potrzeby mogę zrobić z czegoś innego więc czekam na informację jakich kolorów potrzeba 29. klejnotki - miedź, mosiądz same lub z jakimś kolorem wg potrzeb 30. Verha - miedź, mosiądz, srebro z kolorem się dostosuję 31. dagus_gd - srebro, kolor dowolny 32. Rusa48- miedź, mosiądz, plecionka wykończona srebrem, kolor dowolny 33. Kathinna - miedź - bordo, zielony, "przezroczysty", czarny, szary 34. Kathinna - srebro - kolory wyżej ![]() 35. April_May - koraliki (beading), kolor dostosuję się, zapięcie srebrne 1a (baza) - Pastelowo - miedziane chainmaille (booooosko ) 2a (baza) - rododendron7 - baza multikolorowa z sutaszu 3a (baza) - Verha - chainmaille z miedzi 4a (baza) - Rusa48- chainmaille z miedzi, mosiądzu lub szydełkowa (kolor i grubość dowolna w zależności od rodzaju sznurka) http://dora-artt.blogspot.com/2012/0...ego-kufra.html (tu z gorsetowego, więc dość szeroka) 5a (baza) Kathinna - ewentulanie jeśli odpowiada to mogę coś w tym stylu zrobić, w wybranym kolorze, z wzorkiem lub bez i z miejscami na zaczepienie charmsów Projekt: naszyjnik-wędrowniś: 1. Marisella - termin pracy mi obojętny (Kraków) 2. Tolinka - termin obojętny 3. Ollccia vel Moccate - termin obojętny 4. nagaLy - termin nadejścia wędrownisia najlepiej do 16.12 (później już raczej praca i tk musi zmierzać do mnie do zdjęć, więc powinni się wszyscy przed tym terminem wyrobić) 5. Sunflower55 - najlepiej w grudniu (Kraków) 6. orangecountry - jak najszybciej (listopad) 7. frufelek - termin obojetny Do spraw innych: 1. ew. Tolinka - pomocnik w korespondencji 2. Killa Ree - pomocnik w korespondencji, kartki scrap 3. Sunflower55 - pomocnik w korespondencji, kolaże, zaopatrzenie w kawę i herbatę 4. Ollcia vel Moccate - kolaże 5. nagaLy - kolaże, inne [napisać mi co mam zrobić i jeśli umiem - zrobię] 6. April_May - mogę pomóc przy blogu Projekt z charmsami w materiałach niesrebrnych, pod wodzą Rododendron7 (jeśli się zgodzi) 1. ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Drobna aktualizacja
![]() Loquacee, dopisałam Cię do charmsów. Nie byłam pewna co postanowiłaś z Wędrasiem, dlatego w tej rubryce się wstrzymałam. Gdyby coś się nie zgadzało, to proszę krzyczeć ![]() Projekt z charmsami: 1. Marisella - kolor dowolny 2. Pastelowo - czerwień, fiolet, róż, zieleń, błękit - w miedzi 3. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading) 4. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading) 4. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny - srebro 5. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny - miedź 6. Skidi - kolory dowolne 7. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane] 8. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane] 9. Sunflower55 - kolor dowolny 10. KarmazynowyKamyk - kolor dowolny 11. Killa Ree - kolor dowolny 12. orangecountry - kolor dowolny 13. Biedronka1 - kolor raczej obojętny: beading+ ewentualnie srebro 14. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 15. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 16. JoannaW_ - kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 17. 18. urshulla (srebro) 19. urshulla (tytan-srebro) 20. Ollccia vel Moccate - miedź albo srebro 21. frufelek - żółty lub zielony 22. monika_tl - szkło, srebro, dużo kolorków, mogę zrobić kilka sztuk 23 lwica83 - srebro+ kamień księżycowy, koral lub labradoryt, pomarańczowy, zielony 24. onaania - haft koralikowy kolory dowolne 25. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 26. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 27. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 28. klejnotki - ze srebrem -mam serduszkowe kaboszony z brązowego awenturynu i niebieskiego i zielonego chalcedonu ale w razie potrzeby mogę zrobić z czegoś innego więc czekam na informację jakich kolorów potrzeba 29. klejnotki - miedź, mosiądz same lub z jakimś kolorem wg potrzeb 30. Verha - miedź, mosiądz, srebro z kolorem się dostosuję 31. dagus_gd - srebro, kolor dowolny 32. Rusa48- miedź, mosiądz, plecionka wykończona srebrem, kolor dowolny 33. Kathinna - miedź - bordo, zielony, "przezroczysty", czarny, szary 34. Kathinna - srebro - kolory wyżej 35. April_May - koraliki (beading), kolor dostosuję się, zapięcie srebrne 36. Loquacee - srebro, kolory dowolne 1a (baza) - Pastelowo - miedziane chainmaille (booooosko ) 2a (baza) - rododendron7 - baza multikolorowa z sutaszu 3a (baza) - Verha - chainmaille z miedzi 4a (baza) - Rusa48- chainmaille z miedzi, mosiądzu lub szydełkowa (kolor i grubość dowolna w zależności od rodzaju sznurka) http://dora-artt.blogspot.com/2012/0...ego-kufra.html (tu z gorsetowego, więc dość szeroka) 5a (baza) Kathinna - ewentulanie jeśli odpowiada to mogę coś w tym stylu zrobić, w wybranym kolorze, z wzorkiem lub bez i z miejscami na zaczepienie charmsów Projekt: naszyjnik-wędrowniś: 1. Marisella - termin pracy mi obojętny (Kraków) 2. Tolinka - termin obojętny 3. Ollccia vel Moccate - termin obojętny 4. nagaLy - termin nadejścia wędrownisia najlepiej do 16.12 (później już raczej praca i tk musi zmierzać do mnie do zdjęć, więc powinni się wszyscy przed tym terminem wyrobić) 5. Sunflower55 - najlepiej w grudniu (Kraków) 6. orangecountry - jak najszybciej (listopad) 7. frufelek - termin obojetny Do spraw innych: 1. ew. Tolinka - pomocnik w korespondencji 2. Killa Ree - pomocnik w korespondencji, kartki scrap 3. Sunflower55 - pomocnik w korespondencji, kolaże, zaopatrzenie w kawę i herbatę 4. Ollcia vel Moccate - kolaże 5. nagaLy - kolaże, inne [napisać mi co mam zrobić i jeśli umiem - zrobię] 6. April_May - mogę pomóc przy blogu Projekt z charmsami w materiałach niesrebrnych, pod wodzą Rododendron7 (jeśli się zgodzi) 1. ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Frydzia, jeśli będę robić zgodnie z planem, to będzie 8 zapięć.
4 sztuki [2 pary] zapięć dł. 12 mm i fi 10 mm oraz 4 sztuki [2 pary] zapięć dł. 12 mm i fi 8 mm. Jeśli dałabyś radę zrobić 4 bazy, to myślę, że byłoby super. Zrobię z rurek dolutowując "dupki" i pół-ogniwa, coby nie było widać końca sznurków i by było jak zahaczyć ogniwo z karabińczykiem / przedłużkę z łańcuszka. Myślę, że do końca listopada powinny być gotowe a same bransy na wcześniej niż połowa / koniec grudnia to nie będą pewnie potrzebne. Sun, jeśli masz jakiś specjalny pomysł na rurki [np ozdobne] to się możemy spokojnie podzielić robotą, to już jak wolisz ![]() ![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-11-11 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Dziewczęta, ale wiecie co, mamy już prawie połowę listopada, a w sumie żadnych wiążących zobowiązań poczynionych... Będę więc upierdliwa i poproszę o deklarację przynajmniej co do wędrasia, bo zaraz się okaże, że nie damy rady się do Świąt wyrobić :/ Ja jestem ograniczona światłem dziennym->weekendami, jeśli chodzi o pracę, bo nie posiadam namiotu, więc jak mamy fotografować poczynania naszyjnikowe w trakcie pracy, to chciałabym trochę pospieszyć, żeby się nie okazało, że mi robota zostanie na same Święta
![]() W związku z powyższym, KTO I KIEDY ZACZYNA? I ile czasu będzie każda z Was mniej więcej potrzebowała? No i oczywiście, CO Z BLOGIEM? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Ale myśmy nie miały przecież orzekać kto zaczyna i jaka kolejność, pierwsze czytam.
Do połowy listopada miała być zrobiona lista chętnych, i tyle. Nawet sama Mari wspominała, że męczy kogoś tam o to by zaczął. Do tej połowy ważne było ile osób się zgłosi by wytypować co jest sens robić a co nie - i w jakiej ilości. Dopiero po tym czasie będą podejmowane dalsze decyzje. Te, co zaznaczyły kiedy nie mogą [lub do kiedy mogą] dostaną w odpowiednim dla siebie czasie, natomiast najpierw, zdaje się, trzeba poczekać na finalizację którą [mam nadzieję] przygotuje Mari, czyli info o tym czy mamy sobie same terminu z wędrasiem ustalać, czy ona przyporządkuje; ile będzie brans ze srebrem a ile z miedzią i jakie kolory i jakie terminy i ta dalej. No stress! Do udziału w blogu się piszę, gdzieś wyżej już odpisałam ale sporo tekstu po mnie było więc powtarzam na wszelki, gdyby Ci umknęło. Uważam, że najlepiej na blogspocie bo raz że dziecinnie prosty w obsłudze, dwa że możliwość dużych modyfikacji wizualnych i trzy - można obserwować. Jeśli chodzi o wędrownisia i czas to da się tak zrobić, by każda miała go tyle samo. Wydaje mi się też że logiczne jest iż praca nie będzie u kogoś leżakować 1,5 tygodnia przez czekanie na jakieś materiały - nie ma na to czasu - to spontan jest, więc sądzę, że 2-3 dni to przeciętna długość do 4 dni samego posiadania i działania u 1 osoby, to absolutny max. Ja jestem przygotowana na to, że dostaję i robię, nie ma zmiłuj. Dostaję w piątek, to odsyłam ze swoją częścią już w poniedziałek [dostaję poniedziałek - odsyłam wtorek / środa]. Chyba, że zdarzy się jakieś nieprzewidziane coś, to wtedy biorę rezerwę na ten 4-ty dzień. Jeśli ktoś nie jest w stanie zrobić swojej części do 2-3 dni, to myślę, że powinien to wyraźnie wtedy zaznaczyć podając konkrety termin, w którym będzie miał czas na zrobienie tego w nie dłużej jak 2-3 dni. Czyli: ktoś studiuje zaocznie: powinien wykreślić z dostępnych te weekendy, kiedy go po prostu nie będzie, bo to bezsensowne przetrzymywanie. W tym czasie ktoś inny może zrobić i odesłać tej osobie np w poniedziałek rano, by doszło wtorek / środa do osoby mającej cotygodniowe czy co-dwutygodniowe zjazdy.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-11-11 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Ania - co do bloga, to pamiętam, że się deklarowałaś, chodzi mi raczej o ogarnianie tematu powoli - jak by to miało wyglądać dokładniej, bo na razie wiemy, że mają być foty z pracy plus opisy. Chodzi mi bardziej o szczegóły typu:
- co ma się znaleźć na layoucie (linki do blogów/stron wszystkich osób, które biorą udział w akcji; jakiś banerek przewodni? linki do zeszłorocznych licytacji albo wpisów u Mari w blogu? - jeśli miałabym robić layout to chcę sobie to trochę w głowie najpierw poukładać, żeby potem nie ślęczeć nad stroną ![]() - jak ma cały system funkcjonować (znaczy ktoś zrobił swoje serducho, ma kilka zdjęć i pisze opis, a potem wysyła do zredagowania czy jakiś inny system przyjmujemy? - czy jakiś mail blogowy będziemy zakładać, żebyśmy wszystkie wiedziały gdzie wysyłać materiały, czy będziemy wysyłać na nasze prywatne maile?) - kto się czym będzie zajmował - jak przyjdą materiały, to wpis będzie robić ta co ma chwilę czasu, czy jakoś inaczej się dzielimy pracą? Odnośnie wędrasia - właśnie chodziło mi o doprecyzowanie jak to ma wszystko wyglądać. Wiem, że pospieszam, ale od maja mój tydzień zaczyna się tak, że w poniedziałek rano wychodzę do pracy i zaraz okazuje się, że jest już piątek wieczorem, więc grafik staram się planować przynajmniej na 2 tygodnie do przodu, w razie jakichś nieprzewidzianych okoliczności, którym nader często zdarza się jeszcze bardziej okrajać moje doby z godzin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
No ok, to i ja się do wędrasia dopisuję
![]() Eilo - krzyczę ![]()
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Się robi
![]() Projekt z charmsami: 1. Marisella - kolor dowolny (srebro) 2. Pastelowo - czerwień, fiolet, róż, zieleń, błękit - w miedzi 3. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading) 4. Iwona Sikorska - kolor dowolny (beading) 4. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny, szary - srebro 5. Eilo - zieleń, bordo lub róż (granat lub turmalin), niebieski, błękitny, szary - miedź 6. Skidi - kolory dowolne (srebro) 7. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane] 8. nagaLy - kolor obojętny [mat. srebro oksydowane] 9. Sunflower55 - kolor dowolny (srebro) 10. KarmazynowyKamyk - kolor dowolny (srebro) 11. Killa Ree - kolor dowolny (srebro) 12. orangecountry - kolor dowolny (srebro) 13. Biedronka1 - kolor raczej obojętny: beading+ ewentualnie srebro 14. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 15. JoannaW_- kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 16. JoannaW_ - kolor dowolny, chętnie czerwony, zielony 17. Człowiek widmo, pędzi martini z gruszek ![]() 17. urshulla (srebro) 18. urshulla (tytan-srebro) 19. Ollccia vel Moccate - miedź, mosiądz albo srebro, kolory dowolne 20. frufelek - żółty lub zielony 21. monika_tl - szkło, srebro, dużo kolorków, mogę zrobić kilka sztuk 22. lwica83 - srebro+ kamień księżycowy, koral lub labradoryt, pomarańczowy, zielony 23. onaania - haft koralikowy kolory dowolne 24. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 25. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 26. Jaga1214 - charms miedziana arabeska kol. fioletowy, żółty, czerwony, pomarańczowy, zielony, czarny, granatowy 27. klejnotki - ze srebrem -mam serduszkowe kaboszony z brązowego awenturynu i niebieskiego i zielonego chalcedonu ale w razie potrzeby mogę zrobić z czegoś innego więc czekam na informację jakich kolorów potrzeba 28. klejnotki - miedź, mosiądz same lub z jakimś kolorem wg potrzeb 29. Verha - miedź, mosiądz, srebro z kolorem się dostosuję 30. dagus_gd - srebro, kolor dowolny 31. Rusa48- miedź, mosiądz, plecionka wykończona srebrem, kolor dowolny 32. Kathinna - miedź - bordo, zielony, "przezroczysty", czarny, szary 33. Kathinna - srebro - kolory wyżej 34. April_May - koraliki (beading), kolor dostosuję się, zapięcie srebrne 35. Loquacee - srebro, kolory dowolne 1a (baza) - Pastelowo - miedziane chainmaille (booooosko ) 2a (baza) - rododendron7 - baza multikolorowa z sutaszu 3a (baza) - Verha - chainmaille z miedzi 4a (baza) - Rusa48- chainmaille z miedzi, mosiądzu lub szydełkowa (kolor i grubość dowolna w zależności od rodzaju sznurka) http://dora-artt.blogspot.com/2012/0...ego-kufra.html (tu z gorsetowego, więc dość szeroka) 5a (baza) Kathinna - ewentulanie jeśli odpowiada to mogę coś w tym stylu zrobić, w wybranym kolorze, z wzorkiem lub bez i z miejscami na zaczepienie charmsów Projekt: naszyjnik-wędrowniś: 1. Marisella - termin pracy mi obojętny (Kraków) 2. Tolinka - termin obojętny 3. Ollccia vel Moccate - termin obojętny 4. nagaLy - termin nadejścia wędrownisia najlepiej do 16.12 (później już raczej praca i tk musi zmierzać do mnie do zdjęć, więc powinni się wszyscy przed tym terminem wyrobić) 5. Sunflower55 - najlepiej w grudniu (Kraków) 6. orangecountry - jak najszybciej (listopad) 7. frufelek - termin obojetny 8. loquacee - termin obojętny (?) Do spraw innych: 1. ew. Tolinka - pomocnik w korespondencji 2. Killa Ree - pomocnik w korespondencji, kartki scrap 3. Sunflower55 - pomocnik w korespondencji, kolaże, zaopatrzenie w kawę i herbatę 4. Ollcia vel Moccate - kolaże 5. nagaLy - kolaże, inne [napisać mi co mam zrobić i jeśli umiem - zrobię] 6. April_May - mogę pomóc przy blogu Projekt z charmsami w materiałach niesrebrnych, pod wodzą Rododendron7 (jeśli się zgodzi) 1. ... ____________ Edytowane przez Eilo Czas edycji: 2012-11-12 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta, jeszcze co do materiałów (chodzi mi o metal). Nie wszystkie się zadeklarowały co do tego w jakim metalu będą robić bądź jakiego metalu użyją do wykańczania.
Zaraz będę edytować i podopisuję 'srebro' u tych osób, o których wiem, że z tego materiału korzystają. Jednak gdyby ktokolwiek miał jakieś 'ale' to piszcie, niezwłocznie się poprawię. Proszę też dziewczyny zajmujące się beadingiem, haftem koralikowym, sutaszem, ceramiką o dopisanie z jakiego metalu planują zapięcia, bo tutaj już wolę nie zgadywać i uniknąć późniejszych pretensji. Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i wracam do op... znaczy, nauki.. tak, nauki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Dopisałam mosiądz u siebie
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.