Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 18:52   #511
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

prosze jak wieje mocno to mam prawie do samej gory jak mnij to znizam, a jak wcale to odpinam klamerki
a zeby sie tak jakos mocnow oczy nie rzucało to kupiłam koc miejwiecej w takim kolorze co wózek (inny odcien troche ale podobny)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-11-08 o 21:08
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:13   #512
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Wiecie, jeśli chodzi o tych którzy krzywdzą dzieci i o gwałcicieli to ja mam własną teorię na temat tego jaka kara ich powinna spotkać. Otóż ja bym ich zamykała w więzieniu i mówiła innym więźniom za co siedzą... Niech się dzieje wola nieba z takimi. A z tego co wiem to np. pedofile są izolowani od pozostałych więźniów. Zupełnie nie rozumiem po co? Jakby im jakiś Wielki Zdzich zrobił z du.py jesień średniowiecza to już by nigdy dziecka nie skrzywdził.

Kiedyś miałam staż w prokuraturze i jedna pani prokurator opowiadała właśnie o takim więźniu - miał u współwięźniów przesrane. Ponieważ, delikatnie mówiąc, ciągle był krzywdzony przez innych więźniów to go kilka razy przenosili do innych więzień. Ale w kolejnych więzieniach i tak wiedzieli za co siedzi i dalej był bity i co tam jeszcze.

[/COLOR]Dziewczyny słyszałyście konferencję Premiera w sprawie macierzyńskiego? MOżna przedluzyc po zwykłym urlopie macierzyńskim ale wtedy 60% się dostanie. Szkoda, że wchodzi dopiero od września 2013.[/QUOTE]

Eh wielka szkoda, mogłabym być pół roku dłużej na macierzyńskim a 60% to i tak lepiej niż 0 na wychowawczym

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mamy kp jadacie chipsy?
Jadłam ze 3 razy, przy okazji imprez.

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak bez nadrabiania ale sił dziś brak... Może wy macie jakiś pomysł co mogę zrobić. Chodzi o to, że mała strasznie się rzuca przez sen ale to do tego stopnia ze aż całe łóżeczko turystyczne się buja. Jak wezmę ją do siebie jest to samo. Zaczyna się ok 2 w nocy i tak do karmienia (dziś przed 4), potem ciężko jej zasnąć a po godzinie znów się rzuca. Odstawiłam proszki które dostawała na wyciszenie ale po nich było niewiele spokojniej jak teraz obserwuje. Poza tym ciągle mamy dużo śluzu w kupce i to też mnie niepokoi (nabiału nie jem więc to raczej nie to).
I jeszcze jedno - może któraś używała huggiesow 2 a teraz pampersów AB 3? Bo jestem ciekawa jaka jest różnica w wielkości.
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Dużo siły dla Was
A pampków nie używamy.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:25   #513
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Kiedyś miałam staż w prokuraturze i jedna pani prokurator opowiadała właśnie o takim więźniu - miał u współwięźniów przesrane. Ponieważ, delikatnie mówiąc, ciągle był krzywdzony przez innych więźniów to go kilka razy przenosili do innych więzień. Ale w kolejnych więzieniach i tak wiedzieli za co siedzi i dalej był bity i co tam jeszcze.
ja kiedys siedziałam w komicji wyborczej i trafiło mi się więzienie no i to samo słyszalam, tacy mają przesrane u kolegów zza krat swoją drogą miałam nasrane jak weszło trzech najniebezpiecnziejszych
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:34   #514
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Kroisz w takie kawałki żeby dziecko mogło złapać i jeść samo. No i w blw to dziecko decyduje kiedy, ile i co chce zjeść

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Mamy kp jadacie chipsy?
jadłam ale miałam straszne wyrzuty sumienia.

a jadłyście miód? bo ja namiętnie jem od kilku dni - dostałam taki prawdziwny od sąsiada- ma kilka uli.
mały teraz niewiele dostaje mojego pokarmu ale chyba nic mu nie jest

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:35   #515
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja kiedys siedziałam w komicji wyborczej i trafiło mi się więzienie no i to samo słyszalam, tacy mają przesrane u kolegów zza krat swoją drogą miałam nasrane jak weszło trzech najniebezpiecnziejszych
A to Ci się fucha trafiła I przy takich najniebezpieczniejszych też bym miała nasrane.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:46   #516
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
prosze jak wieje mocno to mam prawie do samej gory jak mnij to znizam, a jak wcale to odpinam klamerki
a zeby sie tak jakos mocnow oczy nie rzucało to kupiłam koc miejwiecej w takim kolorze co wózek (inny odcien troche ale podobny)
ładny pierścionek

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Wy tak tu dzisiaj o tym odchudzaniu to ja idę po moją wielką grubą okrągłą przyjaciółkę piłkę do ćwiczeń (takie jesteśmy do siebie podobne) dawno się nie widziałyśmy

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:55   #517
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ładny pierścionek :

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-08, 20:00   #518
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Po wieczornych ekscesach Leoś spał do 6:30 Bez przerwy

Byłam u ginki po wynik cytologii, no i d.pa Nie zrobili cytologii, bo materiał nie nadawał się do oceny, taką mam infekcję
Dostałam antybiotyk. Niby na zlecenie lekarza można go brać w trakcie kp, ale i tak się boję o Leosia
I po leczeniu kolejna cytologia
Z przejęcia zapomniałam zapytać o pierwsze miesiączki po porodzie. Ale nic to, w końcu i tak za jakieś 3 tyg muszę przyjść na badanie.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej.
Akurat nie mam chwili by nadrabiać aleeee .... - 4kg

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

aa i 100 lat dla Róży za 4mc
za utratę kg

Sto lat dla Różyczki!

Cytat:
hellonajlepszego dla naszej Różyczki :-* czutając powyżej- Jaś spi zawsze na płaskiem a jak mu poduszke podłozyłam raz-taką płaską to leżał jak sparaliżowany, chyba ta główka jest jeszcze za mała na podusię?
Leoncjo też zawsze spi na płasko. Jeszcze nigdy nie leżał na poduszce.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej nadrobilam Was po lebkach ale nie mam sily cytowac...

Wczoraj w nocy mala w ogole nie chciala jesc wypila o 6 rano 30 pozniej jadla dopiero o 12 wypila 120 pozniej o 16, 80ml i o 18.30 , 60 ml, pozniej przed spaniem na spiocha na sile wcisnelam jej 50...
Obudzila sie o 6 rano taka glodna ze wypila 180 a o 8 wszystko zwrocila
nie p0lacze jest pogodna, smieje sie nie wyglada na chora, nie wiem co robic
Zaraz bede dzwonic do pediatry zeby ja zwazyc...
Biedna Amelcia, mam nadzieję, że jest już lepiej

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak kładziecie dzieci spac to gasicie całkiem światło?
Tak, L śpi w swoim pokoju przy zgaszonym świetle.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj posmarowałam Marysi buźkę dwa razy i już widzę poprawę Buźka już nie jest zaczerwieniona i za uszkiem się goi

Jutro mąż ma wolne bo o 8.30 ma exam na prawo jazdy... Oby zdał
super, że jest poprawa
Trzymam kciuki za egzamin męża
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:03   #519
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ja od dziś zaczęłam trening Ewy Chodakowskiej,zaczęłam od SKALPELA i udało mi się zrobić 20 z 40min ale się napaliłam bo efekty tego treningu takie muszę z 5 kg zrzucić
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:13   #520
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
dziewczyny czy uzywa ktoras pampków pampers zielonych? ja kupilam na spróbowanie, ładnie pachną. narazie tyle moge powiedziec
Zielone to nie wiem które to są my na noc Pampers Sleep&Play, bo Dady nie wytrzymywały nocy choć nie przeciekało nic ale po 3 godz.klejnociki miał mokre. Polujemy na promocje żeby mógł mieć też pampersy oryginalne na dzień, bo jednak miło i bezpiecznie gdy pupa sucha

Cytat:
Wy tak tu dzisiaj o tym odchudzaniu to ja idę po moją wielką grubą okrągłą przyjaciółkę piłkę do ćwiczeń (takie jesteśmy do siebie podobne) dawno się nie widziałyśmy
O tej piłce też myślałam żeby mięśnie brzucha wzmocnić i chyba sobie w końcu kupie.
Ja całe życie mam słomiany zapał do ćwiczeń Na szczęście geny dobre, to daje radę i choć nie wiem ile ważę, to w spodnie z przed ciąży wchodzę już w udach i tyłku tylko brzuszek jeszcze musi więcej się wchłonąć ale i tak czuje się już jak szczypiorek

Powoli będe szła spać, bo padam jak zwykle o tej porze Marze o tym by móc w końcu się wyspać
W ogóle uważam, że dzieci i ciąże powinnam mieć na odwrót czyli syna pierwszego gdy miałam 20 lat i więcej siły i cierpliwości tylko czy wtedy zdecydowałabym się na drugie?

Dobranoc mamcie.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:14   #521
sas
Wtajemniczenie

Trchę nadrobilam ale mi poucinalo
U nas troche zmian..mala ma najprawdopodobniej AZS - ale jeszcze nie dokonca jest to stwierdzone..w kazdym razie od 6 tyg zycia ma problemy ze skroka i nic nie pomaga:|( ciagle sie drapie bidulka moja..do tego trace pokarm i zaczelam ja dokarmiac- i na to mleko tez ma chyba uczulenie. Rece mi opadaja naprawde...jutro kolejna wizyta u lekarza....
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
dla Różyczki

i za Amelcię, wydaje mi się że to po prostu chwilowy foch na jedzenie, już kilkoro dzieciaków tak przecież miało,w tym mój Oskar. 3 dni wypluwania butelki,kręcenia głową a czartego dnia przeszło jak ręką odjął
moja tez dzisiaj ma taki dzien, je kazdorazowalo 70-80ml zamiast 150
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:14   #522
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja od dziś zaczęłam trening Ewy Chodakowskiej,zaczęłam od SKALPELA i udało mi się zrobić 20 z 40min ale się napaliłam bo efekty tego treningu takie muszę z 5 kg zrzucić
TY TO AKURAT MASZ Z CZEGO
ale dawaj linka! ja mam Jej ale nie ten, poka bede robiła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-08, 20:14   #523
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hey ja na chwilkę tylko bo jak mały spał to pracowałam albo sprzatałam i teraz nie mam czasu na wizaz ;( ale tak się zastanawiam: dziewczyny planujące karmić metodą BLW jakie produkty podacie najpierw??
I dziewczyny karmiące normalnie czy po 4. miesiącu wprowadzacie jakieś soczki?? Jakie polecacie?
Podobnie jak Agunia zamierzam zacząć od marchewki, brokuła, jabłka, kurczaka i stopniowo wprowadzać nowe produkty.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
stęsknilam sie za Wami..czesto Was podczytuje, ale jakos brak czasu na udzielanie sie..sproboje to zmienic
musze teraz Was troszke nadrobic
Witaj! Daawno Cię nie było

Cytat:
Ja też mam nadzieję, że ten macierzyński przejdzie
niestety, planują wprowadzenie go od września 2013. Ewentualnie przy kolejnym bobasie....

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej mala spi wiec mialam chwile nadrobic.
A wiec bylysmy u lekarza, waga stoi w miejscu czyl;i tak samo jak we wtorek w bodziaku 7.04kg.
Gardelko jasne, uszka w porzadku.
Ona powiedziala ze jakbym jej nie powiedziala ze Amelka nie je i wymiotuje to by nie wiedziala ze dziecku cos dolega, jest pogodna usmiecha sie.
Ale nosek jednak zalega i ona obstawia ze to przez wydzieline ktora splywa jej do gardelka wystepuje odruch wymiotny no i brak apetytu.
No i te wymioty rano to mowila ze za duzo zjadla w nocy bo jej sie zoladek pewnie troche skurczyl jak mniej jadla i nagle dostala 180 i po prostu zoladek nie umial sobie z tym poradzic, kazala dawac troszke mniej a ewentualnie czesciej jesli bedzie chcialoa jesc..
MOwila ze ewentualnie jezeli nie bedzie chciala pic sprobowac kleiku ryzpowego, jelitowki nie obstawia bo by byla biegunka...
Sama juz nie wiem co myslec,
pytalam o nadmiar bodzcow, w sensie duzo ludzi nowe twarze, mowila ze watpi bo mala jest bardzo komunikatywna i lubi jak sie jej poswieca uwage()cala wizyte sie usmiechala do doktorki i lapala ja za palce jak ta ja badala) wiec po prostu chyba musze przeczekac...
no to nie jest źle! Trzymam kciuki za apetyt Amelki.
Szczęśliwego powrotu do domu

Cytat:
OMG

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Czasem myślę, ze na posiadanie dzieci powinny być wydawane jakieś pozwolenia No, żeby było trzeba zrobić co najmniej badania psychiatryczne.
jestem za!

Cytat:
pewnie nie czytałyście że 28latek pobił 3tyg. dziewczynkę i złamał jej nogę połamałabym go całego
ludzie są strasznie okrutni
Stary 2012-11-08, 20:16   #524
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
A to Ci się fucha trafiła I przy takich najniebezpieczniejszych też bym miała nasrane.
no
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Po wieczornych ekscesach Leoś spał do 6:30 Bez przerwy

Byłam u ginki po wynik cytologii, no i d.pa Nie zrobili cytologii, bo materiał nie nadawał się do oceny, taką mam infekcję
Dostałam antybiotyk. Niby na zlecenie lekarza można go brać w trakcie kp, ale i tak się boję o Leosia
I po leczeniu kolejna cytologia
kurczę szkoda ja takie coś miałam przed ciąża ale ocenili materiał jednak, natomiast wyszło na to że w 7 tc musialam brac na to antybiotyk, cieszę się że fasolka Jaś to przetrwał Myslę że nie musisz się bać, skoro lekarz zapewnie, ja np biorę wciąż leki na tarczyce
Cytat:
ja 10
Stary 2012-11-08, 20:20   #525
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, dwie kromki chleba i pół kubka otrębów pszennych
I nie pękłaś? Może byś jakieś owoce i warzywa włączyła? Zwłaszcza warzywa bo owoce to dużo cukrów.

Cytat:
Po pierwsze ładny pierścionek Po drugie mam taką samą spinkę
A po trzecie, czy samo to okrycie do wózka by nie wystarczyło?

Cytat:

Mnie ich wcale nie żal. Za to co zrobili... Do rozważenia jest jeszcze amputacja narzędzia zbrodni. Ale izolowanie ich od więźniów? Bez sensu, niech poznają smak tego co sami robili.

Cytat:
Ale Ci się fucha trafiła Ja za to kiedyś siedziała w komisji wyborczej w wiosce skąd pochodzę, a pozostali byli z innych miejscowości. Dziwnie mi było prosić o dowody osobiste osoby, które znam od urodzenia i wiem kim są Ale mus to mus nawet własnego dziadka wylegitymowałam (siedział ze mną facet, który zapisywał wszystko i w razie gdyby złożył jakąś skargę to miałby podstawy a wolałam tego uniknąć)

Cytat:
A co to za trening?
Ja już pisałam, że chcę sobie kupić tą platformę wibracyjną. Tylko nie wiem jak z efektami. Ale moja bratowa ją ma i jest zachwycona

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:21   #526
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
TY TO AKURAT MASZ Z CZEGO
ale dawaj linka! ja mam Jej ale nie ten, poka bede robiła
hahahaa odezwała się ta która ma z czego masz chudzielcu http://www.youtube.com/watch?v=j_iRG...eature=related
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:22   #527
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witajcie dopiero teraz mam chwile czasu a i tak juz na mnie starszy czeka żeby go przepytać
wczoraj młody pierwszy raz nie mógł zasnąć (akurat byłam na basenie więc tż walczył sam) nic nie pomagało, finał był taki że zasną dopiero w naszym łóżku jak ja trzymałam go za jedną rękę a tż za drugą, pieszczoch mały, dziś zapowiada się powtórka bo znowu nie może zasnąć

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
coś się Depoison nie odzywa, mam nadzieję, ze Zosia jest w miarę grzeczna...
tez o niej wczoraj myślałam, może znowu robi za "wyrodną matkę"
Cytat:
Heja

U nas dzień był udany, za to wieczór... masakra
biedaczek, buziak dla Leośka, a tak przy okazji to mój chrześniak ma tak na imię
Cytat:

do 3.
dziecko powinno podwoić wagę do 5-6 miesiąca nie do 3
Cytat:
hm, nie wiem na czym Ci zależy ale ja miałam kiedyś taki okres, że prostowałam włosy codziennie. Efektem było ich wypadanie, przesuszenie i tak zniszczone końcówki, że i tak musiałam ściąć. Nawilżanie niewiele dawało. Co prawda było to dość dawno temu i prostownica była taka zwyczajna ale i tak...
oj zgodze się, mi wprawdzie końcówki się nie rozdwajały bo znalazłam dobrą odżywkę dla moich włosów ale wypadały strasznie, do tej pory nie doszłam z nimi do ładu

Cytat:
Hej.
Akurat nie mam chwili by nadrabiać aleeee .... - 4kg

nie za szybkie tempo
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak kładziecie dzieci spac to gasicie całkiem światło? Bo ja jakoś się bojęże małej sie uleje na śnie (czasem tak ma) i nie będę widziała jak zgaszę. W związku z czym śpimy przy zapalonej lampce troche się obawiam że mała się przyzwyczai bo jednak od tej lampki w pokoju jest dość jasno i później może być problem....
ja nie gasze lampki nocnej ale zachęciłyście mnie bo w zasadzie nie jest mi to już potrzebne
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ile 3 miesięczne dziecko może spędzać czasu w leżaczku?
ja nie wiem, mój leży z pół h dziennie ale nasz leżaczek jest prawie płaski
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witamy w PIĄTYM miesiącu życia.

Żeby go dobrze przywitać, to o 4 rano trzeba było się przebrać (a niedobra mama nie zrozumiała aluzji i do body założyła różowe półśpiochy), a później coś zjeść, żeby móc spać do 9.

Stawiamy coś dla małych i dużych:

Cytat:
Hey ja na chwilkę tylko bo jak mały spał to pracowałam albo sprzatałam i teraz nie mam czasu na wizaz ;( ale tak się zastanawiam: dziewczyny planujące karmić metodą BLW jakie produkty podacie najpierw??
I dziewczyny karmiące normalnie czy po 4. miesiącu wprowadzacie jakieś soczki?? Jakie polecacie?
to ja jestem ta karmiąca nienormalnie?

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość

Ojej, my mamy tylko jeden. Odbiegamy od normy
my też odbiegamy od normy mam tylko jeden kombinezon i nawet go sama nie kupiłam
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
...i z tego względu, że stawiam na ruch, dzisiaj wieczorkiem wybieram się na zumbę
A które z Was regularnie ćwiczą? i co?
ja chodzę na basen raz w tygodniu i chce się zapisać na aerobik właśnie się zastanawiam nad zumbą, napisz jak wrażenia na pewno zapisze sie na płaski brzuch ale chce też jakaś inną formę aktywności a ważę już mniej niż przed ciążą ale to nie efekt ćwiczeń tylko zdrowego odżywiania
Cytat:
pewnie nie czytałyście że 28latek pobił 3tyg. dziewczynkę i złamał jej nogę połamałabym go całego
o matko, niektórzy nigdy nie powinni mieć dzieci
Cytat:
dziewczyny czy uzywa ktoras pampków pampers zielonych? ja kupilam na spróbowanie, ładnie pachną. narazie tyle moge powiedziec
ja i innych juz nie zamierzam używać, jak dla mnie są najlepsze, kupujemy gigapaki, najbardziej się opłaca
Cytat:

Mamy kp jadacie chipsy?
jadłam dosłownie kilka sztuk na smaka i i tak miałam wyrzuty
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to mi się Luśka dzisiaj obróciła z pleców na brzuszek po raz pierwszy
tyle dobrego, bo poza tym dała mi w kość nieźle :/ dzień pod tytułem mama musi być przy mnie i muszę mieć z nią kontakt wzrokowy, bo jak nie to będę krzyczeć...
Lusia
a u nas dziś tak samo i to kilkanaście razy wcześniej też się odwracał tylko nie umiał wyciągnąć z pod brzuszka jednej rączki, dziś to opanował i namiętnie ćwiczył

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:36
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:25   #528
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Po pierwsze ładny pierścionek Po drugie mam taką samą spinkę
A po trzecie, czy samo to okrycie do wózka by nie wystarczyło?

no jesli by wystarczylo to bym koca nie zapinała
jak małej wieje to ona robi sie czerwona i nie moze oddychac to nie bede przeciez Jej na to narazac (mialam juz takie 3 sytuacje myslalam ze padne bo znaim raz zaczaiłam ze jej wieje to prawie Ja z wozka wyciagnełam bo myslalam z emoze sie krztusi )jesli teraz ciagle wietrznie. Ona jest taka juz duza ze siega prawie do konca wozka a to przykrycie jest niskie a w dodatku jest leko podwyzszone i nie mozna dac na calkiem płasko;/ . Nie mogłam wychodzic w wtatr . A teraz owszem. Moze nie wygląda. ALe wole to nic powiesic pieluche tetrową jak to nie które robią mozna by tez wlozyc spiwór ten do wozka ale jak bym wlosyla tpo Ona juz w ogole by sie tam nie zmiesciła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Czas edycji: 2012-11-08 o 20:27
Stary 2012-11-08, 20:25   #529
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie teraz ich używamy. Są bardzo fajne

Cytat:
[/COLOR]Mamy kp jadacie chipsy?
czasem skubnę kilka, jak małż je.

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak bez nadrabiania ale sił dziś brak... Może wy macie jakiś pomysł co mogę zrobić. Chodzi o to, że mała strasznie się rzuca przez sen ale to do tego stopnia ze aż całe łóżeczko turystyczne się buja. Jak wezmę ją do siebie jest to samo. Zaczyna się ok 2 w nocy i tak do karmienia (dziś przed 4), potem ciężko jej zasnąć a po godzinie znów się rzuca. Odstawiłam proszki które dostawała na wyciszenie ale po nich było niewiele spokojniej jak teraz obserwuje. Poza tym ciągle mamy dużo śluzu w kupce i to też mnie niepokoi (nabiału nie jem więc to raczej nie to).
I jeszcze jedno - może któraś używała huggiesow 2 a teraz pampersów AB 3? Bo jestem ciekawa jaka jest różnica w wielkości.
obstawiam ból brzuszka

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Jest 18-a i już mi odpływa więc choć do 19-j muszę go jakoś przetrzymać z kąpielą włącznie. Masakra
a może po prostu kąp go wcześniej? My już od dłuższego czasu kąpiemy L o 18, potem jedzonko i po 19 już ładnie śpi.

Cytat:
ehhh no żeby chociaż jej wystarczało moje bycie obok, ale nie, ja się na nią muszę patrzeć!
Leon tez tak czasem ma
Stary 2012-11-08, 20:27   #530
houserka
Rozeznanie

Cytat:
ja planuje raz dziennie podawać soczek z marchewki lub jabłka zamiennie z papkami- dostałam rok temu sokowirówkę na imieniny więc będę działać nie będę stosować BLW, bo wracam do pracy a teściowa raczej nie będzie miała cierpliwości do tej metody

Cytat:
ja byłam 2x w komisji w więzieniu- w Nowym Wiśniczu. Jakoś strachu większego nie czułam. Kolega z komisji zauważył tylko, że się patrzą na mój biust( a mam normalny rozmiar ).Wyposzczone chłopaki. I rzeczywiście pedofilów trzymają w izolatkach.
aguniamoja wczoraj leżąc na macie obróciła się z pleców na brzuch, też pierwszy raz. Zwykle na macie jak ją położe to przeważnie od razu się obraca na bok i obserwuje wszystko tylko nie zabawki na górze
mamkanie martw się , Amelce przejdzie katar i wróci apatyt
nadalka- no to pojadłaś, ja bym nie wytrzymała na takiej diecie.
Dzisiaj moja księżna o 5 rano wyspana, zasnęła dopiero o 10, ale za to pospała prawie 2,5 h. Jutro rano pewnie będzie to samo, ale mam zamiar ją uspać po 2 h( takie są moje palny, a jej pewnie inne)

Edytowane przez houserka
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:29
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:27   #531
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
hahahaa odezwała się ta która ma z czego masz chudzielcu http://www.youtube.com/watch?v=j_iRG...eature=related
no ja mam dzieki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-08, 20:43   #532
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a jadłyście miód?
jeszcze nie.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Trchę nadrobilam ale mi poucinalo
U nas troche zmian..mala ma najprawdopodobniej AZS - ale jeszcze nie dokonca jest to stwierdzone..w kazdym razie od 6 tyg zycia ma problemy ze skroka i nic nie pomaga:|( ciagle sie drapie bidulka moja..do tego trace pokarm i zaczelam ja dokarmiac- i na to mleko tez ma chyba uczulenie. Rece mi opadaja naprawde...jutro kolejna wizyta u lekarza....
(
biedna Malutka

Cytat:
kurczę szkoda ja takie coś miałam przed ciąża ale ocenili materiał jednak, natomiast wyszło na to że w 7 tc musialam brac na to antybiotyk, cieszę się że fasolka Jaś to przetrwał Myslę że nie musisz się bać, skoro lekarz zapewnie, ja np biorę wciąż leki na tarczyce
no to miałaś gorzej, bo Jaś był w brzuszku.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
biedaczek, buziak dla Leośka, a tak przy okazji to mój chrześniak ma tak na imię

dla Lusi i Nikosia za obracanie się na brzuszek
Stary 2012-11-08, 20:45   #533
houserka
Rozeznanie

prince- jak wieje bardzo to ja nie wychodzę na spacer, bo jeśli bym budę zastawiła kocem to jaki jest sens wychodzenie na powietrze, jak dociera go wtedy do gondoli niewiele. Położna nawet mi mówiła żeby spuszczać budę na płasko- wiadomo , że nie wtedy gdy wieje. A z tą "pochyłością" to spróbuj obrócić materacyk odwrotnie. Wtedy pogrubiona góra materacyka jest w nogach i jest w miarę płasko.

Edytowane przez houserka
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:47
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:46   #534
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
a o ile mozna?
Cytat:
Kroisz w takie kawałki żeby dziecko mogło złapać i jeść samo. No i w blw to dziecko decyduje kiedy, ile i co chce zjeść

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Mamy kp jadacie chipsy?
Ja jadłam, Rzadko bo rzadko ale zdarzyło mi się. Małemu nic nie było tylko wiadomo mi cholernie chciało się pic i wnocy tryskałam pokarmem na lewo i prawo.

Cytat:
No to mi się Luśka dzisiaj obróciła z pleców na brzuszek po raz pierwszy
tyle dobrego, bo poza tym dała mi w kość nieźle :/ dzień pod tytułem mama musi być przy mnie i muszę mieć z nią kontakt wzrokowy, bo jak nie to będę krzyczeć...

tak jak Sol napisała, w BLW w ogóle nie daje się dzieciom papek, na początku warzywa ugotowane najlepiej na parze al dente i owoce w takich kawałkach, żeby dziecko mogło sobie je chwycić, ale bardzo szybko też można nawet pozwolić maluchowi zjadać nasz obiadek z talerza (pod warunkiem, że bez soli i cukru). Ty decydujesz co podać malcowi (najlepiej kilka różnych rzeczy do wyboru), ale to dziecko samo decyduje co i ile chce zjeść. Nie podaje się niczego dziecku do rączki ani nie wkłada za niego do buzi. Więc na początku trzeba się przyszykować na niezły bałagan, bo 90% jedzenia wyląduje na podłodze

nie, i jakoś nie mam na nie ochoty. Leżą dwie paczki nietknięte
Brawo dla Luśki!
Myślę, że elementy BLW też wprowadzę u nas. ale nie będę tak karmic cały czas. Dzięki za odpowiedzi!
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Hej wam.
W pampersie chodze dalej mam nadzieje, że do jutra się to unormuje, bo zamierzam się urwać na imprezkę z przyjaciółką
Potrzebuje się wyrwać i wyszaleć przy dobrej muzyce, bo ja z tych co kochają taniec i przy nim ładuje akumulatory

i nie było z tym problemu.

Nie wiem ale Patryk spędza w nim prawie całe dnie i nie ma żadnych problemów z niewłaściwa pozycją gdy leży w łóżeczku czy w inny sposób.

Ale dużego masz maluszka zazdroszczę

Jest 18-a i już mi odpływa więc choć do 19-j muszę go jakoś przetrzymać z kąpielą włącznie. Masakra
Mój Franio ma taką godzinę spania jak Twój. O 18:00 jest okropne marudzenie aż do kąpieli o 19:00 i o 19:30 zawsze już śpi... noi te pobudki o 6:00 rano are killing me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

dziecko powinno podwoić wagę do 5-6 miesiąca nie do 3

to ja jestem ta karmiąca nienormalnie?

Gdzieś czytałam, że 3. Jak mi się przypomni to ci pokażę.Edit: mam: https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...-zycia-dziecka Tylko, że mój błąd bo piszą, że pod koniec 4.
Ad.2. Si. no wiesz o co cho..papki, słoiczki, etc.
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
ja planuje raz dziennie podawać soczek z marchewki lub jabłka zamiennie z papkami- dostałam rok temu sokowirówkę na imieniny więc będę działać nie będę stosować BLW, bo wracam do pracy a teściowa raczej nie będzie miała cierpliwości do tej metody
Sokowirówki zazdraszczam. CHyba też nam sprawię

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:48
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:50   #535
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
prince- jak wieje bardzo to ja nie wychodzę na spacer, bo jeśli bym budę zastawiła kocem to jaki jest sens wychodzenie na powietrze, jak dociera go wtedy do gondoli niewiele. Położna nawet mi mówiła żeby spuszczać budę na płasko- wiadomo , że nie wtedy gdy wieje. A z tą "pochyłością" to spróbuj obrócić materacyk odwrotnie. Wtedy pogrubiona góra materacyka jest w nogach i jest w miarę płasko.
ja jej do samego konca nie daje. Zawsze Jej te powietrze dochodzi. I zawsz emoim zdaniem Lepiej jej w taki sposob chodzic niz siedziec w pokoju gdzie napalone i jest suche powietrze.
Z tym materacykiem spróbuje, dzieki a w taki ogromny wiatr to ja wychodzic nie bede. Ale ogolnie o wiatyr mi chodzi bo moja to taka delikatna i taki zmarzluch ze lekko jej w twarz zawieje to robi sie jak burak i ledwo oddycha
a na przyklad dzis jak szlam t widzialam dziewczyne szla z wozkiem i miala pielucha zakryty caly otwór w wozku. Nie widziala ani dziecka ani nic. Ja zawsz emam od gory odkryte miejwiecej tak jak an zdjeciu to jest prawie ze maksymalnie. Ale i tak odslaniam srodek ze jest taki łuk i ja widz emałą ona mnie ale jej ni wieje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Czas edycji: 2012-11-08 o 20:52
Stary 2012-11-08, 20:50   #536
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
no jesli by wystarczylo to bym koca nie zapinała
jak małej wieje to ona robi sie czerwona i nie moze oddychac to nie bede przeciez Jej na to narazac (mialam juz takie 3 sytuacje myslalam ze padne bo znaim raz zaczaiłam ze jej wieje to prawie Ja z wozka wyciagnełam bo myslalam z emoze sie krztusi )jesli teraz ciagle wietrznie. Ona jest taka juz duza ze siega prawie do konca wozka a to przykrycie jest niskie a w dodatku jest leko podwyzszone i nie mozna dac na calkiem płasko;/ . Nie mogłam wychodzic w wtatr . A teraz owszem. Moze nie wygląda. ALe wole to nic powiesic pieluche tetrową jak to nie które robią mozna by tez wlozyc spiwór ten do wozka ale jak bym wlosyla tpo Ona juz w ogole by sie tam nie zmiesciła
No wiem, że gdyby wystarczało to byś tak nie kombinowała To było raczej pytanie retoryczne. Ja jeszcze nie wiem czy u mnie będzie wystarczać osłonka czy nie bo jeszcze jej nie stosowałam. Na razie jeszcze nie było takiej potrzeby. Ale dziękuję za pomysła

Kuba wykąpany, najedzony i od godziny śpi Pewnie najbliższa pobudka będzie w okolicach 3.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:53   #537
prince_polo
Zakorzenienie

irmusia oby infekcja szybko sie wyleczyła!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-08, 20:54   #538
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci się fucha trafiła Ja za to kiedyś siedziała w komisji wyborczej w wiosce skąd pochodzę, a pozostali byli z innych miejscowości. Dziwnie mi było prosić o dowody osobiste osoby, które znam od urodzenia i wiem kim są Ale mus to mus nawet własnego dziadka wylegitymowałam (siedział ze mną facet, który zapisywał wszystko i w razie gdyby złożył jakąś skargę to miałby podstawy a wolałam tego uniknąć)
smiej się
Cytat:

ja byłam 2x w komisji w więzieniu- w Nowym Wiśniczu. Jakoś strachu większego nie czułam. Kolega z komisji zauważył tylko, że się patrzą na mój biust( a mam normalny rozmiar ).Wyposzczone chłopaki. I rzeczywiście pedofilów trzymają w izolatkach.
oj ja czułam, a na swoje neiszczeście byłam w obcisłej kiecce
Cytat:

no to miałaś gorzej, bo Jaś był w brzuszku.
dał radę Skarbek wciąz sobie uświadamiam jak mocno go kocham

własnie przyjechała do nas przyszła bratowa z Krakowa i przywiosła mi pyszne ciacho z cupcakecorner
Stary 2012-11-08, 20:55   #539
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem, że gdyby wystarczało to byś tak nie kombinowała To było raczej pytanie retoryczne. Ja jeszcze nie wiem czy u mnie będzie wystarczać osłonka czy nie bo jeszcze jej nie stosowałam. Na razie jeszcze nie było takiej potrzeby. Ale dziękuję za pomysła

Kuba wykąpany, najedzony i od godziny śpi Pewnie najbliższa pobudka będzie w okolicach 3.
ja tak ostatnio myslalam czy mmoje dziecko taki zmarzluch jest wykatkowy czy jak? jak posżłam kiedys bez oslonki to dosc ze jej Wiatr przeszkadzał to jeszcz emiala lodowate rece i nie zaciely karczek. A nie bylo tak zimno. wiec oslonke mam zawsze. Nie koniecznie gryubszy kocyk ale oslonke mam.
a jak bym miala bude spuscic to juz wpogole sobie tego nie wyobrazam
czasem mi sie zdaje ze moje dziecko sie z esoba piesci ale przeciez Ona taka mała ze chyba nie kuma co to takiego. I skoro Jej zimno tzn ze zimno, nie? a ja jako matka musze reagowac wbrew wszytskim opiniom

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-08, 20:56   #540
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
u nas do budy tez nie wieje, a nie mam patentu, wystarczy osłonka na gondolę
Wiem , ale chciałam dać szansę Ciastkowi.

córy.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości