|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
prosze jak wieje mocno to mam prawie do samej gory jak mnij to znizam, a jak wcale to odpinam klamerki
![]() a zeby sie tak jakos mocnow oczy nie rzucało to kupiłam koc miejwiecej w takim kolorze co wózek (inny odcien troche ale podobny)
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-11-08 o 21:08 |
|
|
|
#512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś miałam staż w prokuraturze i jedna pani prokurator opowiadała właśnie o takim więźniu - miał u współwięźniów przesrane. Ponieważ, delikatnie mówiąc, ciągle był krzywdzony przez innych więźniów to go kilka razy przenosili do innych więzień. Ale w kolejnych więzieniach i tak wiedzieli za co siedzi i dalej był bity i co tam jeszcze. [/COLOR]Dziewczyny słyszałyście konferencję Premiera w sprawie macierzyńskiego? MOżna przedluzyc po zwykłym urlopie macierzyńskim ale wtedy 60% się dostanie. Szkoda, że wchodzi dopiero od września 2013.[/QUOTE] Eh wielka szkoda, mogłabym być pół roku dłużej na macierzyńskim a 60% to i tak lepiej niż 0 na wychowawczym ![]() Jadłam ze 3 razy, przy okazji imprez. Cytat:
A pampków nie używamy. |
||
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i to samo słyszalam, tacy mają przesrane u kolegów zza krat swoją drogą miałam nasrane jak weszło trzech najniebezpiecnziejszych
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jadłyście miód? bo ja namiętnie jem od kilku dni - dostałam taki prawdziwny od sąsiada- ma kilka uli. mały teraz niewiele dostaje mojego pokarmu ale chyba nic mu nie jest
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przy takich najniebezpieczniejszych też bym miała nasrane.
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Wy tak tu dzisiaj o tym odchudzaniu to ja idę po moją wielką grubą okrągłą przyjaciółkę piłkę do ćwiczeń (takie jesteśmy do siebie podobne
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
|
#518 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Po wieczornych ekscesach Leoś spał do 6:30 Bez przerwy![]() Byłam u ginki po wynik cytologii, no i d.pa Nie zrobili cytologii, bo materiał nie nadawał się do oceny, taką mam infekcjęDostałam antybiotyk. Niby na zlecenie lekarza można go brać w trakcie kp, ale i tak się boję o Leosia ![]() I po leczeniu kolejna cytologia ![]() Z przejęcia zapomniałam zapytać o pierwsze miesiączki po porodzie. Ale nic to, w końcu i tak za jakieś 3 tyg muszę przyjść na badanie. Cytat:
za utratę kgSto lat dla Różyczki! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za egzamin męża
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
ja od dziś zaczęłam trening Ewy Chodakowskiej,zaczęłam od SKALPELA i udało mi się zrobić 20 z 40min
|
|
|
|
#520 | ||
|
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja całe życie mam słomiany zapał do ćwiczeń Na szczęście geny dobre, to daje radę i choć nie wiem ile ważę, to w spodnie z przed ciąży wchodzę już w udach i tyłku tylko brzuszek jeszcze musi więcej się wchłonąć ale i tak czuje się już jak szczypiorek Powoli będe szła spać, bo padam jak zwykle o tej porze Marze o tym by móc w końcu się wyspać W ogóle uważam, że dzieci i ciąże powinnam mieć na odwrót czyli syna pierwszego gdy miałam 20 lat i więcej siły i cierpliwości tylko czy wtedy zdecydowałabym się na drugie? ![]() Dobranoc mamcie.
|
|
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trchę nadrobilam
ale mi poucinalo![]() U nas troche zmian..mala ma najprawdopodobniej AZS - ale jeszcze nie dokonca jest to stwierdzone ..w kazdym razie od 6 tyg zycia ma problemy ze skroka i nic nie pomaga:|( ciagle sie drapie bidulka moja..do tego trace pokarm i zaczelam ja dokarmiac- i na to mleko tez ma chyba uczulenie . Rece mi opadaja naprawde...jutro kolejna wizyta u lekarza....Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dawaj linka! ja mam Jej ale nie ten, poka bede robiła
|
|
#523 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niestety, planują wprowadzenie go od września 2013. Ewentualnie przy kolejnym bobasie.... ![]() Cytat:
Szczęśliwego powrotu do domu Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja takie coś miałam przed ciąża ale ocenili materiał jednak, natomiast wyszło na to że w 7 tc musialam brac na to antybiotyk, cieszę się że fasolka Jaś to przetrwałCytat:
|
|||
|
|
|
#525 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
I nie pękłaś?
Może byś jakieś owoce i warzywa włączyła? Zwłaszcza warzywa bo owoce to dużo cukrów.Cytat:
Po drugie mam taką samą spinkę ![]() A po trzecie, czy samo to okrycie do wózka by nie wystarczyło? Cytat:
Cytat:
Ja za to kiedyś siedziała w komisji wyborczej w wiosce skąd pochodzę, a pozostali byli z innych miejscowości. Dziwnie mi było prosić o dowody osobiste osoby, które znam od urodzenia i wiem kim są Ale mus to mus nawet własnego dziadka wylegitymowałam (siedział ze mną facet, który zapisywał wszystko i w razie gdyby złożył jakąś skargę to miałby podstawy a wolałam tego uniknąć)Cytat:
Ja już pisałam, że chcę sobie kupić tą platformę wibracyjną. Tylko nie wiem jak z efektami. Ale moja bratowa ją ma i jest zachwycona
|
||||
|
|
|
#526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#527 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
dopiero teraz mam chwile czasu a i tak juz na mnie starszy czeka żeby go przepytać![]() wczoraj młody pierwszy raz nie mógł zasnąć (akurat byłam na basenie więc tż walczył sam) nic nie pomagało, finał był taki że zasną dopiero w naszym łóżku jak ja trzymałam go za jedną rękę a tż za drugą, pieszczoch mały, dziś zapowiada się powtórka bo znowu nie może zasnąć ![]() Cytat:
![]() biedaczek, buziak dla Leośka, a tak przy okazji to mój chrześniak ma tak na imię ![]() dziecko powinno podwoić wagę do 5-6 miesiąca nie do 3 Cytat:
nie za szybkie tempo Cytat:
![]() ja nie wiem, mój leży z pół h dziennie ale nasz leżaczek jest prawie płaski Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() my też odbiegamy od normy mam tylko jeden kombinezon i nawet go sama nie kupiłam![]() Cytat:
na pewno zapisze sie na płaski brzuch ale chce też jakaś inną formę aktywności a ważę już mniej niż przed ciążą ale to nie efekt ćwiczeń tylko zdrowego odżywianiaCytat:
![]() Cytat:
i innych juz nie zamierzam używać, jak dla mnie są najlepsze, kupujemy gigapaki, najbardziej się opłacajadłam dosłownie kilka sztuk na smaka i i tak miałam wyrzuty Cytat:
Lusiaa u nas dziś tak samo i to kilkanaście razy wcześniej też się odwracał tylko nie umiał wyciągnąć z pod brzuszka jednej rączki, dziś to opanował i namiętnie ćwiczył
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-08 o 20:36 |
|||||||||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak małej wieje to ona robi sie czerwona i nie moze oddychac to nie bede przeciez Jej na to narazac (mialam juz takie 3 sytuacje myslalam ze padne bo znaim raz zaczaiłam ze jej wieje to prawie Ja z wozka wyciagnełam bo myslalam z emoze sie krztusi )jesli teraz ciagle wietrznie. Ona jest taka juz duza ze siega prawie do konca wozka a to przykrycie jest niskie a w dodatku jest leko podwyzszone i nie mozna dac na calkiem płasko;/ . Nie mogłam wychodzic w wtatr . A teraz owszem. Moze nie wygląda. ALe wole to nic powiesic pieluche tetrową jak to nie które robią mozna by tez wlozyc spiwór ten do wozka ale jak bym wlosyla tpo Ona juz w ogole by sie tam nie zmiesciła
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-11-08 o 20:27 |
|
|
|
|
#529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem skubnę kilka, jak małż je. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#530 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie będę stosować BLW, bo wracam do pracy a teściowa raczej nie będzie miała cierpliwości do tej metody![]() Cytat:
).Wyposzczone chłopaki . I rzeczywiście pedofilów trzymają w izolatkach.aguniamoja wczoraj leżąc na macie obróciła się z pleców na brzuch, też pierwszy raz. Zwykle na macie jak ją położe to przeważnie od razu się obraca na bok i obserwuje wszystko tylko nie zabawki na górze ![]() mamkanie martw się , Amelce przejdzie katar i wróci apatyt ![]() nadalka- no to pojadłaś , ja bym nie wytrzymała na takiej diecie.Dzisiaj moja księżna o 5 rano wyspana, zasnęła dopiero o 10, ale za to pospała prawie 2,5 h. Jutro rano pewnie będzie to samo, ale mam zamiar ją uspać po 2 h( takie są moje palny, a jej pewnie inne )
Edytowane przez houserka Czas edycji: 2012-11-08 o 20:29 |
||
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki
|
|
#532 | |||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Lusi i Nikosia za obracanie się na brzuszek
|
|
#533 |
|
Rozeznanie
|
prince- jak wieje bardzo to ja nie wychodzę na spacer, bo jeśli bym budę zastawiła kocem to jaki jest sens wychodzenie na powietrze, jak dociera go wtedy do gondoli niewiele. Położna nawet mi mówiła żeby spuszczać budę na płasko- wiadomo , że nie wtedy gdy wieje. A z tą "pochyłością" to spróbuj obrócić materacyk odwrotnie. Wtedy pogrubiona góra materacyka jest w nogach i jest w miarę płasko.
Edytowane przez houserka Czas edycji: 2012-11-08 o 20:47 |
|
|
|
#534 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że elementy BLW też wprowadzę u nas. ale nie będę tak karmic cały czas. Dzięki za odpowiedzi! Cytat:
Cytat:
Ad.2. Si. no wiesz o co cho..papki, słoiczki, etc. Cytat:
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-11-08 o 20:48 |
|||||
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym materacykiem spróbuje, dzieki a na przyklad dzis jak szlam t widzialam dziewczyne szla z wozkiem i miala pielucha zakryty caly otwór w wozku. Nie widziala ani dziecka ani nic. Ja zawsz emam od gory odkryte miejwiecej tak jak an zdjeciu to jest prawie ze maksymalnie. Ale i tak odslaniam srodek ze jest taki łuk i ja widz emałą ona mnie ale jej ni wieje
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-11-08 o 20:52 |
|
|
|
|
#536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To było raczej pytanie retoryczne. Ja jeszcze nie wiem czy u mnie będzie wystarczać osłonka czy nie bo jeszcze jej nie stosowałam. Na razie jeszcze nie było takiej potrzeby. Ale dziękuję za pomysła Kuba wykąpany, najedzony i od godziny śpi Pewnie najbliższa pobudka będzie w okolicach 3.
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
irmusia oby infekcja szybko sie wyleczyła!
|
#538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dał radę Skarbek![]() ![]() własnie przyjechała do nas przyszła bratowa z Krakowa i przywiosła mi pyszne ciacho z cupcakecorner
|
||
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak bym miala bude spuscic to juz wpogole sobie tego nie wyobrazam ![]() czasem mi sie zdaje ze moje dziecko sie z esoba piesci ale przeciez Ona taka mała ze chyba nie kuma co to takiego. I skoro Jej zimno tzn ze zimno, nie? a ja jako matka musze reagowac wbrew wszytskim opiniom
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

a 60% to i tak lepiej niż 0 na wychowawczym 
swoją drogą miałam nasrane jak weszło trzech najniebezpiecnziejszych
to ja idę po moją wielką grubą okrągłą przyjaciółkę piłkę do ćwiczeń

Nie zrobili cytologii, bo materiał nie nadawał się do oceny, taką mam infekcję

Na szczęście geny dobre, to daje radę i choć nie wiem ile ważę, to w spodnie z przed ciąży wchodzę już w udach i tyłku tylko brzuszek jeszcze musi więcej się wchłonąć ale i tak czuje się już jak szczypiorek
Marze o tym by móc w końcu się wyspać

za Amelcię, wydaje mi się że to po prostu chwilowy foch na jedzenie, już kilkoro dzieciaków tak przecież miało,w tym mój Oskar. 3 dni wypluwania butelki,kręcenia głową a czartego dnia przeszło jak ręką odjął

Może byś jakieś owoce i warzywa włączyła? Zwłaszcza warzywa bo owoce to dużo cukrów.
dopiero teraz mam chwile czasu a i tak juz na mnie starszy czeka żeby go przepytać
, ale chciałam dać szansę Ciastkowi.