|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Witajcie
wpadlam sie przywitac tylko. Dzien leci za dniem, mala grzeczniutka daje matce pozyc pozdrawiam was
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Nie pamiętam, czy jeszcze karmisz piersią - jeśli tak, to pomyśl, co może podrażniać jelita, albo wywołać alergię, a jeśli mm, to spróbuj zmienić mleko. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-08 o 22:08 |
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę.
Blue sukienka jest na prawdę prześliczna jak na moje oko trochę przy duża bo to chyba większe 68, ale myślę że sprawiłaś super prezent Idze na gwiazkę W ogóle mam wrażenie że Iga szczuplejsza się robi. Tzn ciałko bo buzię ma jak mały chomik
|
|
|
|
#574 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A kąpiel uwielbia Nagrzewam sypialnię lub łazienkę, Młodego wkładam do wanienki i jest zachwycony. Dziś to mi lekko przysypiał w wodzie Ale woda musi być ciepła (tak ok. 40 stopni) bo inaczej jest ryk.Cytat:
|
||||
|
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym semestrze: Historia i filozofia matematyki, Geometria przestrzeni Banacha i Konwersatorium z matematyki elementarnej. Mgr: Komputer jako narzędzie wspomagające nauczanie matematyki w szkole podstawowej i gimnazjum. Cytat:
|
||
|
|
|
#576 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do zumby, to ja bardzo lubię na nią chodzić. Nie jest to zwykły aerobik tylko z elementami tańca, a taniec uwielbiam od zawsze Dzisiaj się przeraziłam jak słabą mam kondycję po ciąży Wyszłam z zajęć zmęczona i mokra jak mysz Było ciężko, ale mnie to nie zniechęca...lubię się zmęczyć Też myślę o jakiś ćwiczeniach na brzuch, ale chyba zrobię sobie A6W. Raz wytrwałam prawie do końca i efekt był na prawdę super, z tym że kręciłam też codziennie hula hopem, żeby nie stracić talii Cytat:
|
|
|
#577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na sucho? Czy z jakimś jogurtem? Cytat:
![]() * A ja dzisiaj zamówiłam sobie "wypasioną" pizzę o średnicy pół metra. Zjadłam prawie 2/3. Mamcia - co z Amelką? O której masz lot? ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Przynajmniej ja tak ją zrozumiałam. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
) jest be. Boję się, żeby nie miała przez to jakiegoś skrzywienia czy coś...
|
||
|
|
|
#579 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też. O 4:50 wycałowałam jej buźkę ze wszystkich stron, chociaż wiedziałam, że przed chwilą zasnęła. Musiałam po prostu. Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki, już Phdwao napisała, że są też takie opakowania. Ja widziałam tylko duże. Znam to, ale znów uśmiałam się do łez. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do diety Nadalki, to ja mogłabym zjeść bardzo mało, ale pod warunkiem, że wynikałoby to z mojego lenistwa. Jak miałam zakaz jedzenia z powodu podejrzenia zapalenia wyrostka, to już było trudniej. Udanej nocy życzę, ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej nie mówicie, że tylko ja na nogach a Wy spicie?!
Dzisiaj mamy pediatre, trzymajcie kciuki, żeby wszytsko było ok, łącznie z waga, bo on osttanio tak kiepsko je![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
przyszłam sie przywitac i spadam
Cytat:
![]() pielucha owszem, ale mi sie bardziej widzi latem wlasnie na slonce. A ni gdzie wiatr glowe moze urwac . w kazdym razie kazde dziekco jest inne. Ja wole miec spacery spokojne i w ogole móc wychodzic w taki duzy wiatr i zerowa temo to ja tez nawet z kocem raczej nie wyjde, chyba z ebed emusiala np lekarz
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta idzie zima, bedzie coraz zimniej i wiatr tez bedzie wiec chyba bedziemy musiały wychodzic. przeciez nie ebdziemy siedziec w domu
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-11-09 o 08:13 |
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nawet nie piszę że jestem na nogach bo o 5 rano myślę o spaniu ;p
|
|
|
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#587 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja miałam iść na siłownie, ale nie mam póki co jak, bo siłownia męża oczywiście ważniejsza Więc ćwiczę jedynie regularnie noszenie dziecka ![]() Cytat:
![]() czasem się zdarzy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja 2 nigdy nie mogę do końca wepchnąć ![]() taaa, se mamusia wczoraj poćwiczyła a dziś kręgosłup boli ![]()
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż pojechał na egzamin a ja nie mogę spać... Kciuki mile widziane, bo zaczyna się dopiero za godzinę
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 7:49 też już nie spałam, bo chyba przygotowywałam mlego. W nocy była pobudka o 3. Na noc Pampers AC 3 są za małe (za 4 miałam ok. 50 szt. 3 - dobrze, że zauważyłam je od razu, bo by się zmarnowały), a 4 jednak za duże i siuśki czasem wypływają bokiem. Dzisiaj też wypłynęły, więc znów przebierałam dziecinnę w środku nocy, potem napoiłam i chciałam spać, a ona niestety nie. Za chwilę pewnie chciałaby jeść, a ja nie zamierzam przyzwyczajać jej do karmienia w środku nocy i odsypiania rano, więc zgasiłam nawet lampkę i zasnęła.
|
|
|
|
|
#591 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też poproszę o kciuki - jadę dziś odebrać Adasiową morfologię
|
|||
|
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pamiętam, że pisałaś
z Soleilką o cenie dyskutowałam-tyle wiem![]() a ja chyba już 4
|
#593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie żartuję. Mi też wystarcza ok. 1/3, ale w ciąży takiego jedzenia unikałam, a w czasie kp nie mogłam jeść nabiału, więc teraz nadrabiam.
Poza tym była wyjątkowo dobra i na bardzo cienkim cieście. Za to nieźle mnie suszy. Cytat:
![]() *** Resztę pizzy zjadłam na zimno na kolację i śniadanie. ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-09 o 13:54 |
|||
|
|
|
#594 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nocka standard - pobudka o 2.30 na jedzenie i spanie do 6 Ale o 6 dałam jeść i pospaliśmy jeszcze do 8.Teraz mały lezy na macie i gada do zabawek ![]() Cytat:
ale zrezygnowałam za magisterkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
za mną spokojna noc, moja Lilutka przespała pierwszy raz od 21 do 6 a wczoraj udało nam się wydłużyć przerwy między posiłkami do 3,5 h, przedwczoraj było 3'15, a wczoraj bez problemu wytrzymywała te 3,5 ostatnie pół godziny intensywnie ssie smoka![]() spotkanie polskiej grupy udane-dużo nowych mam....imion mam niestety nie pamiętam, imiona dzieci tak
|
#596 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Ja nie wiem co się mojemu dzieciowi stało Ostatnio budzi się w nocy co i rusz z płaczem, ale nie z płaczem z głodu, ale "bo coś jest nie tak". Jak jej się wsadzi smoczek do buzi to zasypia w momencie. Teraz znowu przed 9 tak zaczęła, widziałam, że jest jeszcze bardzo zaspana, nie ryczy o jedzenie, więc smoczek w dziób i kimnęła, za chwilę sobie ten smoczek wyjęła i znowu ten ryk. Teraz sobie dalej śpiCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja na przyklad nawet w wiatr czasem nie zakladam oslonki, bo widze, ze Lu jest ciepło, a jakbym ograniczyła dopływ powietrza to ona by mi się w tej gondoli ukisiła Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sol trzymam kciuki za Tżta
Agunia ![]() dla Luśki za przewracankikciuki także za Haniowego Tżta za exam ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
to będzie katorga....na szczęście u mnie rzadko pada śnieg i wieje wiatr, bo moje miasto jest w niecce między wzgórzami....może jakoś przetrwamy![]() : prosi:
|
|
#598 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja już od 6.00 na nogach bo małej po jedzeniu zachciało sie zabawy i usnęła jakies pół godziny temu. No to ja spakowałam już torbę na dzisiejszy wyjazd do fizjoterapeutki. Ciekawa jestem jak będzie.Cytat:
Cytat:
jak będziesz miała okazję to spóbuj, może też uda Ci się spraćCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() agunia brawo dla Lusi za nową umiejętność
|
||||
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Od dwóch dni nie mogę narzekać na spanie bo mała wczoraj spała do 6.50 a dzisiaj do 6.30. Może wynagradza mi te niespanie od 3 do 5. No ale żeby dzisiaj nie było za fajnie to tż zapomniał wyłączyć budzik :/ on sobie spał a ja musiałam wstać wyłączyć i już nie mogłam spać:/
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz teraz jak pada i nie wychodze czuje sie okropnie i od razu glowa mnie lupie przez za mala ilosz swiezego powietrza a u nas jeszcze dojda dni z zakazem wychodzenia przez smog, ostatniej zimy co i rusz trabili, ze z dzecmi i w ciazy lepiej nie wychodzic...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

wpadlam sie przywitac tylko. Dzien leci za dniem, mala grzeczniutka daje matce pozyc 

jak na moje oko trochę przy duża bo to chyba większe 68, ale myślę że sprawiłaś super prezent Idze na gwiazkę

W dodatku dłubał w nim palcami i trochę mu zostało na palcach, ale je oblizywał
Głodomór z niego
. Już nawet ją kąpiemy przez to co 2.dzień. Mam nadzieje, że to chwilowe.
idzie na rozmowę o pracę, moja mama załatwiła

Wyszłam z zajęć zmęczona i mokra jak mysz
Było ciężko, ale mnie to nie zniechęca...lubię się zmęczyć 
Zjadłam prawie 2/3.
Lusia

Nie zrobili cytologii, bo materiał nie nadawał się do oceny, taką mam infekcję