Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 22:04   #571
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Witajcie wpadlam sie przywitac tylko. Dzien leci za dniem, mala grzeczniutka daje matce pozyc pozdrawiam was
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 22:05   #572
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak bez nadrabiania ale sił dziś brak... Może wy macie jakiś pomysł co mogę zrobić. Chodzi o to, że mała strasznie się rzuca przez sen ale to do tego stopnia ze aż całe łóżeczko turystyczne się buja. Jak wezmę ją do siebie jest to samo. Zaczyna się ok 2 w nocy i tak do karmienia (dziś przed 4), potem ciężko jej zasnąć a po godzinie znów się rzuca. Odstawiłam proszki które dostawała na wyciszenie ale po nich było niewiele spokojniej jak teraz obserwuje. Poza tym ciągle mamy dużo śluzu w kupce i to też mnie niepokoi (nabiału nie jem więc to raczej nie to).
I jeszcze jedno - może któraś używała huggiesow 2 a teraz pampersów AB 3? Bo jestem ciekawa jaka jest różnica w wielkości.
Jeśli jest śluz, to obstawiam problem z jelitami i to nawet niekoniecznie gazy.
Nie pamiętam, czy jeszcze karmisz piersią - jeśli tak, to pomyśl, co może podrażniać jelita, albo wywołać alergię, a jeśli mm, to spróbuj zmienić mleko.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-08 o 22:08
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 22:06   #573
nadalka
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilę.

Blue sukienka jest na prawdę prześliczna jak na moje oko trochę przy duża bo to chyba większe 68, ale myślę że sprawiłaś super prezent Idze na gwiazkę
W ogóle mam wrażenie że Iga szczuplejsza się robi. Tzn ciałko bo buzię ma jak mały chomik
Stary 2012-11-08, 22:08   #574
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej Nie mam siły... Najpierw byliśmy z małym na mieście, zrobić mu zdjęcia do paszportu i pochodzić sobie po sklepach, a potem wyskoczyłam z koleżankami na babskie pogaduchy przy kawie i tak nam się dobrze plotkowało, że wróciłam do domu po 5h
Faaaajnie tak.... ubrać się ładnie, podmalować i łapać męskie spojrzenia
Super dzień

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi ws chipsów

Fabi właśnie lizał jabłko, które jadłam. Płakał, bo też chciał W dodatku dłubał w nim palcami i trochę mu zostało na palcach, ale je oblizywał Głodomór z niego
Ale to musi super wyglądać

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
zazdroszę... moja też jakoś od 19 śpi , ale pobudka będzie około północy. Wczoraj dałam jej do 100 ml mleka 1 łyżkę kleiku ryżowego, ale to nic nie dało. Dziś dałam 2 łyż. ale było za gęste, a łyżeczką ją karmić - to trwałoby to godzinę.
I nie wiem co jej się stało, ale Pola nie lubi się kapać już. Przynajmniej przez te 3 ostatnie kąpiele, a zawsze lubiła. Już nawet ją kąpiemy przez to co 2.dzień. Mam nadzieje, że to chwilowe.
Kuba wczoraj i dziś to głównie spał. Odkąd się urodził był śpiochem ale teraz to przechodzi sam siebie. Budzi się na zmianę pieluchy i jedzenie. A jak się pobawi chwilkę (tak do 1,5h) to zaczyna trzeć oczka, ziewać i mus go uśpić. Bo jak go przetrzymam za długo to jest taki zmęczony, że nie może zasnąć i wtedy to jest jazda bo ryczy...
A kąpiel uwielbia Nagrzewam sypialnię lub łazienkę, Młodego wkładam do wanienki i jest zachwycony. Dziś to mi lekko przysypiał w wodzie Ale woda musi być ciepła (tak ok. 40 stopni) bo inaczej jest ryk.

Cytat:
Poproszę o wielkie kciuki jutro za TŻ idzie na rozmowę o pracę, moja mama załatwiła
Będę bardzo mocno trzymać

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 22:19   #575
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Poproszę o wielkie kciuki jutro za TŻ idzie na rozmowę o pracę, moja mama załatwiła
Bardzo mocno zaciskam

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no dobra czego się tam uczysz? z czego robisz mgr?
W tym semestrze: Historia i filozofia matematyki, Geometria przestrzeni Banacha i Konwersatorium z matematyki elementarnej.
Mgr: Komputer jako narzędzie wspomagające nauczanie matematyki w szkole podstawowej i gimnazjum.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.

Blue sukienka jest na prawdę prześliczna jak na moje oko trochę przy duża bo to chyba większe 68, ale myślę że sprawiłaś super prezent Idze na gwiazkę
W ogóle mam wrażenie że Iga szczuplejsza się robi. Tzn ciałko bo buzię ma jak mały chomik
No i gitara - grunt, że nie za mała
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 22:49   #576
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o odchudzanie to pamiętaj, że ważne jest aby na stałe zmienić nawyki żywieniowe. Dłuższe odchudzanie sprzyja takim zmianom. Jeśli schudniesz szybko nie masz czasu nauczyć się prawidłowego odżywiania.
ooo tak Zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Wy tak tu dzisiaj o tym odchudzaniu to ja idę po moją wielką grubą okrągłą przyjaciółkę piłkę do ćwiczeń (takie jesteśmy do siebie podobne) dawno się nie widziałyśmy
grunt to mieć dystans do siebie

Cytat:
ja chodzę na basen raz w tygodniu i chce się zapisać na aerobik właśnie się zastanawiam nad zumbą, napisz jak wrażenia na pewno zapisze sie na płaski brzuch ale chce też jakaś inną formę aktywności a ważę już mniej niż przed ciążą ale to nie efekt ćwiczeń tylko zdrowego odżywiania
Na basen też chodzę (ale nieregularnie), a od grudnia zacznę chodzić również z Pawełkiem Bardzo się cieszę na te zajęcia, zwłaszcza, że moje dziecko lubi wodę
A co do zumby, to ja bardzo lubię na nią chodzić. Nie jest to zwykły aerobik tylko z elementami tańca, a taniec uwielbiam od zawsze Dzisiaj się przeraziłam jak słabą mam kondycję po ciąży Wyszłam z zajęć zmęczona i mokra jak mysz Było ciężko, ale mnie to nie zniechęca...lubię się zmęczyć Też myślę o jakiś ćwiczeniach na brzuch, ale chyba zrobię sobie A6W. Raz wytrwałam prawie do końca i efekt był na prawdę super, z tym że kręciłam też codziennie hula hopem, żeby nie stracić talii

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Myślę, że elementy BLW też wprowadzę u nas. ale nie będę tak karmic cały czas. Dzięki za odpowiedzi!
Ja też mam taki zamiar Tylko jak na razie nie mam pomysłu jak to zrobić

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 23:02   #577
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ehhh no żeby chociaż jej wystarczało moje bycie obok, ale nie, ja się na nią muszę patrzeć!
Oj, to już gorzej... ja muszę ją zabawiać tylko czasami. Jak sama nie zainteresuje się jakąś zabawką, to jej pokazuję lubiane i obojętne, aż się którąś zainteresuje. Dzisiaj fascynował ją słoń Lamaze i miękka kostka edukacyjna Canpolu. Na pewno była tania i na oko nic szczególnego, bo ma obrazki i napisy na białym tle (co maluszka obchodzą angielskie liczebniki od 1 do 6), ale... coś w niej dzwoni i można na niej trenować chwyt, a jest przy tym wyjątkowo lekka.
Cytat:
tak, dwie kromki chleba i pół kubka otrębów pszennych
Na sucho? Czy z jakimś jogurtem?
Cytat:
Wy tak tu dzisiaj o tym odchudzaniu to ja idę po moją wielką grubą okrągłą przyjaciółkę piłkę do ćwiczeń (takie jesteśmy do siebie podobne) dawno się nie widziałyśmy

*
A ja dzisiaj zamówiłam sobie "wypasioną" pizzę o średnicy pół metra. Zjadłam prawie 2/3.

Mamcia - co z Amelką? O której masz lot?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
tez o niej wczoraj myślałam, może znowu robi za "wyrodną matkę"
*
to ja jestem ta karmiąca nienormalnie?
Anna chyba podzieliła nas na zwolenniczki BLW i "karmięce normalnie", czyli zaczynające od papek.
Przynajmniej ja tak ją zrozumiałam.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Lusia
a u nas dziś tak samo i to kilkanaście razy wcześniej też się odwracał tylko nie umiał wyciągnąć z pod brzuszka jednej rączki, dziś to opanował i namiętnie ćwiczył
Stary 2012-11-08, 23:29   #578
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
nie za ma co

na skyfall
nie mam pojęcia ile, ale po obserwacji Luśki teraz stwierdzam, że im mniej, tym lepiej
Oglądałam

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ajka, nie ma żadnych norm ile dziecko może przebywać w leżaczku chociażby dlatego że leżak leżakowi nie równy a i każde dziecko jest inaczej zbudowane więc inaczej się może w nim układać. Wiadomo, że noworodki lepiej kłaść na płaskim, ale jeśli chodzi o niemowlaki to chyba trzeba kierować się intuicją i zdrowym rozsądkiem. Ja Pawełkowi pozwalam leżeć w leżaczku max jakieś pół godziny jednorazowo 2-3 razy dziennie.
Maciejka, gratulujemy 5 miesiąca
Nadalka, gratuluję spadku wagi tylko trochę mnie niepokoi tak szybkie tempo. Mam nadzieję, że ta dieta to nie głodówka?

aaa...i w nocy śpimy przy całkowicie zgaszonym świetle. Zauważyłam, że Mały wtedy dłużej i spokojniej śpi. Lampkę włączam tylko wtedy kiedy wstaję go nakarmić.
A jeśli chodzi o nas, to noc bardzo ładna Mały zasnął po kąpieli czyli o 21, obudził się o 3 na jedzenie i pospał do 7 Trochę powariowaliśmy, godzinkę sam się bawił w łóżeczku, zjadł i teraz znowu śpi
Właśnie moja spędza w nim ostatni sporo czasu. Tylko w nim leży spokojnie. Każde inne miejsce ( oprócz rąk mamy) jest be. Boję się, żeby nie miała przez to jakiegoś skrzywienia czy coś...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 00:01   #579
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
widze ze macie z emnie polew

no to se ide

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dał radę Skarbek wciąz sobie uświadamiam jak mocno go kocham
Ja też. O 4:50 wycałowałam jej buźkę ze wszystkich stron, chociaż wiedziałam, że przed chwilą zasnęła. Musiałam po prostu.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A ja to rozumiem
Dziś jak raz zawiało, to Mała zrobiła taaaką przerażoną minę Mimo osłonki.
Moją zaniepokoił ostatnio typowy ruch uliczny. Miała niepewną minkę i nie odrywała ode mnie wzroku.
Cytat:
Poproszę o wielkie kciuki jutro za TŻ

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Maciejko pytałaś o pampki. Ja Active Baby kupowałam zawsze w pojedynczym opakowaniu bodajże 56 sztuk i płaciłam w promocji 35 zł?

Dzięki, już Phdwao napisała, że są też takie opakowania. Ja widziałam tylko duże.
Cytat:
Leje
Znam to, ale znów uśmiałam się do łez.
Cytat:

u mnie tez dziś było lizanie a właściwie ssanie jabłka, chwycił mnie za rękę, odsuwał jabłko patrzył i znów przysuwał i ssał, a potem patrzył jak zaczarowany jak ja je zjadałam, niedobra mama
Egoistka!
Cytat:

u mnie tez dziś było lizanie a właściwie ssanie jabłka, chwycił mnie za rękę, odsuwał jabłko patrzył i znów przysuwał i ssał, a potem patrzył jak zaczarowany jak ja je zjadałam, niedobra mama
Egoistka!

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
aguniamoja wczoraj leżąc na macie obróciła się z pleców na brzuch, też pierwszy raz. Zwykle na macie jak ją położe to przeważnie od razu się obraca na bok i obserwuje wszystko tylko nie zabawki na górze
mamkanie martw się , Amelce przejdzie katar i wróci apatyt
nadalka- no to pojadłaś, ja bym nie wytrzymała na takiej diecie.
Dzisiaj moja księżna o 5 rano wyspana, zasnęła dopiero o 10, ale za to pospała prawie 2,5 h. Jutro rano pewnie będzie to samo, ale mam zamiar ją uspać po 2 h( takie są moje palny, a jej pewnie inne)

A co do diety Nadalki, to ja mogłabym zjeść bardzo mało, ale pod warunkiem, że wynikałoby to z mojego lenistwa. Jak miałam zakaz jedzenia z powodu podejrzenia zapalenia wyrostka, to już było trudniej.

Udanej nocy życzę,

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Ja tylko na chwilę.

Rozmiar kilku ślicznych sukienek też oceniłam na oko. Niestety po założeniu na ciałko okazało się, że teraz mogą pełnić rolę bluzeczki lub tuniki.
Stary 2012-11-09, 07:49   #580
phdwao
Zakorzenienie

Hej nie mówicie, że tylko ja na nogach a Wy spicie?! Jeju mały ma pobudkę o 6 i nie ma zmiłuj i mieliśmy 3 karmienia w nocy Dzisiaj mamy pediatre, trzymajcie kciuki, żeby wszytsko było ok, łącznie z waga, bo on osttanio tak kiepsko je

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja też. O 4:50 wycałowałam jej buźkę ze wszystkich stron, chociaż wiedziałam, że przed chwilą zasnęła. Musiałam po prostu.
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:04   #581
prince_polo
Zakorzenienie

przyszłam sie przywitac i spadam

Cytat:
tylko z drugiej strony, to pielucha przepuszcza więcej powietrza niż kocyk. Ja tak latem często zakładałam pieluchę, bo parasolki do wózka nie miałam a jakoś musiałam ją od słońca osłonić
u nas w wózku jak się budę na maksa rozłoży i założy osłonkę, to zostaje niewielki otwór tylko więc raczej nie będę miała potrzeby kombinować co w duże wietrzysko zrobić. Chociaż jak temperatura będzie oscylować w okolicy 0 stopni już, to w duży wiatr raczej wychodzić nie będę
:
bez przesady piszecie jak bym kocem zakrywała cale okienko i dziecko by tam nie miało wcale powietrza
pielucha owszem, ale mi sie bardziej widzi latem wlasnie na slonce. A ni gdzie wiatr glowe moze urwac .
w kazdym razie kazde dziekco jest inne. Ja wole miec spacery spokojne i w ogole móc wychodzic
w taki duzy wiatr i zerowa temo to ja tez nawet z kocem raczej nie wyjde, chyba z ebed emusiala np lekarz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:09   #582
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
przyszłam sie przywitac i spadam

bez przesady piszecie jak bym kocem zakrywała cale okienko i dziecko by tam nie miało wcale powietrza
pielucha owszem, ale mi sie bardziej widzi latem wlasnie na slonce. A ni gdzie wiatr glowe moze urwac .
w kazdym razie kazde dziekco jest inne. Ja wole miec spacery spokojne i w ogole móc wychodzic
w taki duzy wiatr i zerowa temo to ja tez nawet z kocem raczej nie wyjde, chyba z ebed emusiala np lekarz
to ja chyba jestem wyerodna bo wychodzę jak mocno wieje i jest zimno ubieram jasia odpowiednio, orywam żeby wiatr go nie zawiał i on słodko spi więc uważam że ta dawka świeżego powietrza jets mu potrzebna, a w takie wiatrzysko najwyżej krócej z nim jestem
Stary 2012-11-09, 08:12   #583
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
to ja chyba jestem wyerodna bo wychodzę jak mocno wieje i jest zimno ubieram jasia odpowiednio, orywam żeby wiatr go nie zawiał i on słodko spi więc uważam że ta dawka świeżego powietrza jets mu potrzebna, a w takie wiatrzysko najwyżej krócej z nim jestem
jeszcze takiego wiatru i temo u nas nie bylo . A wczorajszy wiatr najwiekszy byl jelsi chdoiz o nasze spacery i tez bylo ok. jej tam w srodku cieplo. Chodzi o to zeby na buzie nie wiało tzn w nos bo Jej to nie pasuje no i koc to zasłania wiec moze i zda egzamin w takie mocne wiatry

zreszta idzie zima, bedzie coraz zimniej i wiatr tez bedzie wiec chyba bedziemy musiały wychodzic. przeciez nie ebdziemy siedziec w domu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-11-09 o 08:13
Stary 2012-11-09, 08:15   #584
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej nie mówicie, że tylko ja na nogach a Wy spicie?! Jeju mały ma pobudkę o 6 i nie ma zmiłuj i mieliśmy 3 karmienia w nocy Dzisiaj mamy pediatre, trzymajcie kciuki, żeby wszytsko było ok, łącznie z waga, bo on osttanio tak kiepsko je

ja to nawet nie piszę że jestem na nogach bo o 5 rano myślę o spaniu ;p
Stary 2012-11-09, 08:20   #585
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze takiego wiatru i temo u nas nie bylo . A wczorajszy wiatr najwiekszy byl jelsi chdoiz o nasze spacery i tez bylo ok. jej tam w srodku cieplo. Chodzi o to zeby na buzie nie wiało tzn w nos bo Jej to nie pasuje no i koc to zasłania wiec moze i zda egzamin w takie mocne wiatry

zreszta idzie zima, bedzie coraz zimniej i wiatr tez bedzie wiec chyba bedziemy musiały wychodzic. przeciez nie ebdziemy siedziec w domu
dokładnie, będzie trzeba wyjśc bo dzieci będą się domagać siwżego powietrza, u nas zauważam, że gdy nie wyjdziemy to jest strasznie marudny,a po spacerze od razu inne dziecko trzeba zasłaniac maluchy, ja kiedys na spacerze bałam sie ze mu wieje, wiec wsdzilam swoją głowe do budy miał cieplutko tam, ale wiara na mnie patrzyła
Cytat:
Stary 2012-11-09, 08:22   #586
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, będzie trzeba wyjśc bo dzieci będą się domagać siwżego powietrza, u nas zauważam, że gdy nie wyjdziemy to jest strasznie marudny,a po spacerze od razu inne dziecko trzeba zasłaniac maluchy, ja kiedys na spacerze bałam sie ze mu wieje, wiec wsdzilam swoją głowe do budy miał cieplutko tam, ale wiara na mnie patrzyła
e:
wiesz z eja tez to zauwazyłam? moja wczoraj zasnac nie umiała koelzanka zadzownila czy idzimey an spacer wyszla tylko z małą i moemnt spi. I tak przez caly spacer . dzis tez sie z kupela umowilam i tez wyjdziemy mimo ze na dworze wieje i jest pochmurno. Chyba ze zacznie padac to ni wyjde

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-09, 08:30   #587
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej mala spi wiec mialam chwile nadrobic.
A wiec bylysmy u lekarza, waga stoi w miejscu czyl;i tak samo jak we wtorek w bodziaku 7.04kg.
Gardelko jasne, uszka w porzadku.
Ona powiedziala ze jakbym jej nie powiedziala ze Amelka nie je i wymiotuje to by nie wiedziala ze dziecku cos dolega, jest pogodna usmiecha sie.
Ale nosek jednak zalega i ona obstawia ze to przez wydzieline ktora splywa jej do gardelka wystepuje odruch wymiotny no i brak apetytu.
No i te wymioty rano to mowila ze za duzo zjadla w nocy bo jej sie zoladek pewnie troche skurczyl jak mniej jadla i nagle dostala 180 i po prostu zoladek nie umial sobie z tym poradzic, kazala dawac troszke mniej a ewentualnie czesciej jesli bedzie chcialoa jesc..
MOwila ze ewentualnie jezeli nie bedzie chciala pic sprobowac kleiku ryzpowego, jelitowki nie obstawia bo by byla biegunka...
Sama juz nie wiem co myslec,
pytalam o nadmiar bodzcow, w sensie duzo ludzi nowe twarze, mowila ze watpi bo mala jest bardzo komunikatywna i lubi jak sie jej poswieca uwage()cala wizyte sie usmiechala do doktorki i lapala ja za palce jak ta ja badala) wiec po prostu chyba musze przeczekac...
oby Amelce szybko przeszły te wymioty

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
A które z Was regularnie ćwiczą? i co?
ja miałam iść na siłownie, ale nie mam póki co jak, bo siłownia męża oczywiście ważniejsza Więc ćwiczę jedynie regularnie noszenie dziecka

Cytat:
dziewczyny czy uzywa ktoras pampków pampers zielonych? ja kupilam na spróbowanie, ładnie pachną. narazie tyle moge powiedziec
ja używam na zmianę z Dadą, przy czym ostatnio miałam dwa opakowanie Dady 3 i były dobre, teraz kupiłam Pamersy AB 3 i są trochę przy małe

Cytat:
Mamy kp jadacie chipsy?
czasem się zdarzy...

Cytat:
No to mi się Luśka dzisiaj obróciła z pleców na brzuszek po raz pierwszy
brawo

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Byłam u ginki po wynik cytologii, no i d.pa Nie zrobili cytologii, bo materiał nie nadawał się do oceny, taką mam infekcję
Dostałam antybiotyk. Niby na zlecenie lekarza można go brać w trakcie kp, ale i tak się boję o Leosia
I po leczeniu kolejna cytologia
Z przejęcia zapomniałam zapytać o pierwsze miesiączki po porodzie. Ale nic to, w końcu i tak za jakieś 3 tyg muszę przyjść na badanie.
ojej no to szybkiego wyleczenia infekcji życzę

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Trchę nadrobilam ale mi poucinalo
U nas troche zmian..mala ma najprawdopodobniej AZS - ale jeszcze nie dokonca jest to stwierdzone..w kazdym razie od 6 tyg zycia ma problemy ze skroka i nic nie pomaga:|( ciagle sie drapie bidulka moja..do tego trace pokarm i zaczelam ja dokarmiac- i na to mleko tez ma chyba uczulenie. Rece mi opadaja naprawde...jutro kolejna wizyta u lekarza....

moja tez dzisiaj ma taki dzien, je kazdorazowalo 70-80ml zamiast 150
o kurcze, niedobrze

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:34   #588
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, to już gorzej... ja muszę ją zabawiać tylko czasami. Jak sama nie zainteresuje się jakąś zabawką, to jej pokazuję lubiane i obojętne, aż się którąś zainteresuje. Dzisiaj fascynował ją słoń Lamaze i miękka kostka edukacyjna Canpolu. Na pewno była tania i na oko nic szczególnego, bo ma obrazki i napisy na białym tle (co maluszka obchodzą angielskie liczebniki od 1 do 6), ale... coś w niej dzwoni i można na niej trenować chwyt, a jest przy tym wyjątkowo lekka.

*
A ja dzisiaj zamówiłam sobie "wypasioną" pizzę o średnicy pół metra. Zjadłam prawie 2/3.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Anna chyba podzieliła nas na zwolenniczki BLW i "karmięce normalnie", czyli zaczynające od papek.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

żartujesz
ja 2 nigdy nie mogę do końca wepchnąć

taaa, se mamusia wczoraj poćwiczyła a dziś kręgosłup boli

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:37   #589
hanjah
Zakorzenienie

Mąż pojechał na egzamin a ja nie mogę spać... Kciuki mile widziane, bo zaczyna się dopiero za godzinę
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:42   #590
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
W wagą musi być dobrze!

O 7:49 też już nie spałam, bo chyba przygotowywałam mlego.
W nocy była pobudka o 3. Na noc Pampers AC 3 są za małe (za 4 miałam ok. 50 szt. 3 - dobrze, że zauważyłam je od razu, bo by się zmarnowały), a 4 jednak za duże i siuśki czasem wypływają bokiem. Dzisiaj też wypłynęły, więc znów przebierałam dziecinnę w środku nocy, potem napoiłam i chciałam spać, a ona niestety nie. Za chwilę pewnie chciałaby jeść, a ja nie zamierzam przyzwyczajać jej do karmienia w środku nocy i odsypiania rano, więc zgasiłam nawet lampkę i zasnęła.
Stary 2012-11-09, 08:46   #591
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Leje

Cytat:
W tym semestrze: Historia i filozofia matematyki, Geometria przestrzeni Banacha i Konwersatorium z matematyki elementarnej.
Mgr: Komputer jako narzędzie wspomagające nauczanie matematyki w szkole podstawowej i gimnazjum.
o matko

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mąż pojechał na egzamin a ja nie mogę spać... Kciuki mile widziane, bo zaczyna się dopiero za godzinę

Ja też poproszę o kciuki - jadę dziś odebrać Adasiową morfologię

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:52   #592
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
to ja pisałam o tym proszku ale fajnie że jesteś zadowolona
nie pamiętam, że pisałaśz Soleilką o cenie dyskutowałam-tyle wiem
Cytat:
Ja już 3 opakowanie mam
a ja chyba już 4super jest
Stary 2012-11-09, 09:04   #593
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
żartujesz
ja 2 nigdy nie mogę do końca wepchnąć
Nie żartuję. Mi też wystarcza ok. 1/3, ale w ciąży takiego jedzenia unikałam, a w czasie kp nie mogłam jeść nabiału, więc teraz nadrabiam.
Poza tym była wyjątkowo dobra i na bardzo cienkim cieście. Za to nieźle mnie suszy.
Cytat:
Ok.

Resztę pizzy zjadłam na zimno na kolację i śniadanie.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
ja używam na zmianę z Dadą, przy czym ostatnio miałam dwa opakowanie Dady 3 i były dobre, teraz kupiłam Pamersy AB 3 i są trochę przy małe
U nas tak samo, więc AB 3 już nie kupuję. Zostało ok. 25 szt.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-09 o 13:54
Stary 2012-11-09, 09:14   #594
wvictoria
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Nocka standard - pobudka o 2.30 na jedzenie i spanie do 6 Ale o 6 dałam jeść i pospaliśmy jeszcze do 8.
Teraz mały lezy na macie i gada do zabawek

Cytat:
Bardzo mocno zaciskam

No i gitara - grunt, że nie za mała
Ja też chciałam studiować matematykę. Nawet złożyłam papiery na stosowaną na AGH ale zrezygnowałam
za magisterkę

Cytat:

*

Pizza

Cytat:

Cytat:

Cytat:

pewnei klubi spacery

Cytat:

Cytat:

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:16   #595
karolka110
Wtajemniczenie

witam się
za mną spokojna noc, moja Lilutka przespała pierwszy raz od 21 do 6trochę się w nocy kręciła, ale ogólnie ok...
a wczoraj udało nam się wydłużyć przerwy między posiłkami do 3,5 h, przedwczoraj było 3'15, a wczoraj bez problemu wytrzymywała te 3,5ostatnie pół godziny intensywnie ssie smoka
spotkanie polskiej grupy udane-dużo nowych mam....imion mam niestety nie pamiętam, imiona dzieci tak
Stary 2012-11-09, 09:23   #596
agunia82
Zakorzenienie

Heloł
Ja nie wiem co się mojemu dzieciowi stało Ostatnio budzi się w nocy co i rusz z płaczem, ale nie z płaczem z głodu, ale "bo coś jest nie tak". Jak jej się wsadzi smoczek do buzi to zasypia w momencie. Teraz znowu przed 9 tak zaczęła, widziałam, że jest jeszcze bardzo zaspana, nie ryczy o jedzenie, więc smoczek w dziób i kimnęła, za chwilę sobie ten smoczek wyjęła i znowu ten ryk. Teraz sobie dalej śpi

Cytat:
ehhh u nas wczoraj nawet zabawki były be. Jak siedziałam koło niej tak i utrzymywałam z nią kontakt wzrokowy to się chichrała jak głupia (nawet perlistym śmiechem sama z siebie, tylko na moje spojrzenie), gadała, w ogóle była ogólna wesołość. Tylko siadłam gdzieś obok i zajęłam się czymś innym, a ta już zaczynała się drzeć (drzeć, nie płakać, bo ona ostatnio najpierw krzyczy, dopiero jak to nie działa zaczyna się ryk). W pewnym momencie miałam ochotę sobie w łeb strzelić

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Właśnie moja spędza w nim ostatni sporo czasu. Tylko w nim leży spokojnie. Każde inne miejsce ( oprócz rąk mamy) jest be. Boję się, żeby nie miała przez to jakiegoś skrzywienia czy coś...
też to kiedyś przerabialiśmy, był tylko albo leżaczek albo rączki. Minęło samo, Luśka nabawiła się jedynie lekkiej asymetrii, ale czy od leżaczka to nie wiem (chociaż leżaczek nie pomagał w jej niwelowaniu), bo jak wszędzie mówią - tak jak miała Lu to dzieci mają bardzo często. Zwróć uwagę na to, jak leży, czy prosto, czy się wygina w jedną stronę. Luśka często leży wygięta w literkę C, głowa i nogi skręcone w jedną stronę, tułów w drugą. Nie podoba mi się ta pozycja, bo ona potem na płaskim też tak się kładzie (jak pisałam wczoraj - ograniczenie leżaczka bardzo szybko pomogło, teraz coraz częściej leży sobie prosto)

Cytat:
trzymam mocno

Cytat:
no ja nie mówię, że robisz źle czy coś, tylko tak się odniosłam do tego Twojego "śmiania się" z używania pieluch do zasłonięcia. Może i jej i jej dziecku akurat pasowało tak i pasował większy dopływ powietrza? Najważniejsze to obserwować dziecko i reagować odpowiednio
ja na przyklad nawet w wiatr czasem nie zakladam oslonki, bo widze, ze Lu jest ciepło, a jakbym ograniczyła dopływ powietrza to ona by mi się w tej gondoli ukisiła

Cytat:
ja raczej nie będę wychodzić jak ten wiatr będzie bardzo mroźny, silny i przenikliwy, to są najgorsze warunki do wychodzenia z dzieckiem - już lepiej wyjść nawet przy -10 ale jak jest słońce i bezwietrznie

Cytat:

Cytat:

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:28   #597
karolka110
Wtajemniczenie

Sol trzymam kciuki za Tżtaa co to za praca???
Aguniadla Luśki za przewracanki
kciuki także za Haniowego Tżta za exam

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
ja raczej nie będę wychodzić jak ten wiatr będzie bardzo mroźny, silny i przenikliwy, to są najgorsze warunki do wychodzenia z dzieckiem - już lepiej wyjść nawet przy -10 ale jak jest słońce i bezwietrznie
jak tak piszesz to już się boję zimy.....nie wiem jak w gorsze dni w domu wysiedzęto będzie katorga....na szczęście u mnie rzadko pada śnieg i wieje wiatr, bo moje miasto jest w niecce między wzgórzami....może jakoś przetrwamy: prosi:
Stary 2012-11-09, 09:28   #598
chmielinka
Zadomowienie

Hej
Ja już od 6.00 na nogach bo małej po jedzeniu zachciało sie zabawy i usnęła jakies pół godziny temu. No to ja spakowałam już torbę na dzisiejszy wyjazd do fizjoterapeutki. Ciekawa jestem jak będzie.

Cytat:
dziewczyny czy uzywa ktoras pampków pampers zielonych? ja kupilam na spróbowanie, ładnie pachną. narazie tyle moge powiedziec
tak ja kupuję tylko te i jestem bardzo zadowolona. Ostatnio na promocji je wyhaczyłam za mniej niż 50 gr/szt ale to tylko raz spotkałam taką promocję. Zazwyczaj kupuję w okolicach 53-56 gr/szt. I chyba najlepiej się opłacają te duze opakowanie po 96 i 150 szt, ale tu już nie jestem pewna.
Cytat:
to super, ja mam ejdna bluzkę z plama od podkładu i nie chce zejsc, ale to super trwały podkład więc moze dlatego
wiesz ja też tego mojego golfa nie umiałam niczym doprać. Nawet vanish bezpośrednio na plamę nie dał rady. A w tym proszku najpierw namoczyłam w misce, zaprałam plamę i później do pralki. Jakie było moje zdziwienie jak zeszła jak będziesz miała okazję to spóbuj, może też uda Ci się sprać
Cytat:
u nas było to samo dzisiaj tylko że 2 karmienia

Cytat:
chyba się nie spóżniłam...
Cytat:
:

agunia brawo dla Lusi za nową umiejętność

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:29   #599
nadalka
Zakorzenienie

Od dwóch dni nie mogę narzekać na spanie bo mała wczoraj spała do 6.50 a dzisiaj do 6.30. Może wynagradza mi te niespanie od 3 do 5. No ale żeby dzisiaj nie było za fajnie to tż zapomniał wyłączyć budzik :/ on sobie spał a ja musiałam wstać wyłączyć i już nie mogłam spać:/
Stary 2012-11-09, 09:31   #600
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

jak tak piszesz to już się boję zimy.....nie wiem jak w gorsze dni w domu wysiedzęto będzie katorga....na szczęście u mnie rzadko pada śnieg i wieje wiatr, bo moje miasto jest w niecce między wzgórzami....może jakoś przetrwamy: prosi:
ja tez juz teraz jak pada i nie wychodze czuje sie okropnie i od razu glowa mnie lupie przez za mala ilosz swiezego powietrza a u nas jeszcze dojda dni z zakazem wychodzenia przez smog, ostatniej zimy co i rusz trabili, ze z dzecmi i w ciazy lepiej nie wychodzic...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości