|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() ![]() No ja się nie zagłębiałam w to bo mnie to w ogóle nie dotyczy ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
A taka ładna bajka była w TV, że 100% pierwsze pół roku, a drugie 80% ... uwierzę, że mnie dotyczy jak wprowadzą.
![]() |
#1143 |
siedzę i myślę
|
Dziewczyny te badania prenatalne można robić od 13 tygodnia mniej więcej? Szukam u siebie gdzie je wykonują i nie mogę nic znaleźć...
![]() Mam nadzieję, że mój gin mi doradzi gdzie mogę je sobie zrobić...
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dzisiaj zapytać i zapomniałam na badaniu, po której stronie brzuszka dziecko ma główkę? Może to standardowe ułożenia, a może jakoś da się to z USG odczytać?
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2012-11-08 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja własnie sie wybieram po grejpfruta do kuchni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nadrobiłam idę sobie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba tak jak napisała xal. Mój gin twierdzi, że najlepiej pod koniec 12 tygodnia i na początku 13. Ja idę w środę czyli u mnie będzie 12tydz,1dzień |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Posłusznie zgłaszam, że byłam na basenie. ale...Zostawiłam w szafce złote kolczyki . Gapnęlam się dopiero w drodze do domu. Musialam się wrócić. Szafkę miała już inna osob. Zostawiłam karteczkę z prośbą o odniesienie do kasy kolczyksów. Na szczeście dziewczyna kolczyki odniosła. Pojechalismy z tztem po kolczyksy. Parkując przerysowaliśmy samochod - chociaż krzyczałam na niego zeby nie wjeżdżał bo już kilka centymetrów zostało i zaraz zarysuje, ale co tam będzie się mnie sluchał. zatrzymał sie jak już dotknelismy auta obok wrrr. A teraz tż rozpacza ze kolczyksy mniej warte niż jego lakier - samochod kupiliśmy jakies 2 tygodnie temu i siedzi od pół godziny w łazience i się nie odzywa.
A ja tam go nie rozumiem bo lakier lakierem, ale prawie nic nie widać. Jutro kupi sie dobrą pastę i zamaluje a tak się zamartwiać takimi pierdołami.. A i jeszcze się najadłam kebaba po drodze bo się głodna po tym basenie zrobiłam i napiłam się coli i teraz mnie brzuch boli. Życie to jednak czasami chce dać w kość, ale co tam ja się nie dam ![]() A i jeszcze TZ na mnie zły ze mojego firmowego pendrive zostawiłam w mojej pracy. A ja mu na to po to jest firmowy pendrive zeby mieć na nim firmowe rzeczy. A on zly bo sobie filmu nie może na niego zgrać. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-08 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
siedzę i myślę
|
O to dobrze, bo gdy będę mieć wizytę będę w 12 tyg. i 4 dniu czyli zdążę jeszcze je sobie zrobić.
A miała któraś z Was już te badania i może coś więcej powiedzieć na ich temat ? Bo jakoś nie kojarzę albo przegapiłam ![]()
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mierzą dzidzię na wszelkie sposoby, na długość i grubość karku. Oglądają nóżki i rączki, puls, serduszko, inne narządy,nosek, mózg ![]() Na koniec pobrali krew. Nie wiem na co, bo wyniki za 2 tygodnie.
![]() |
#1150 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Też mam ostatnio ochotę, nawet mi się dzisiaj śniło, że już się przebierałam, ale zobaczyłam, że jestem nieogolona i szybko zaczęłam jeździć maszynką po nogach i bikini ![]() ![]() W którym jesteś tygodniu maarchewka? Bo Twój suwaczek się nie pokazuję tylko przenosi na stronę główną suwaczek.pl Na basen podobno można od II trymestru... dobrze słyszałam ? ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana, to Ty nie wiesz jakiego hopla faceci mają na punkcie swoich aut ? Mój ma strasznego świra... Cytat:
![]() ![]() już się nie mogę doczekać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
(wiem, wiem, my baby też potrafimy czasem do pieca dać ![]() Idę spać dziewczęta. Jutro kolejny dzień pracy, ale po to juz same przyjemności. Jadę wieczorem na weekend do Lublinia i już skaczę z radości. Pewnie będę bardzo zabiegana i będę Was mogła nadrabiać jedynie w autobusach, więc na wszelki wypadek żegnam się do niedzieli. Tylko mi wątku nie wykończcie przypadkiem! ![]() Śpijcie dobrze! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Idę potańczyć trochę przy konsoli, bo dawno się nie ruszałam - trzeba wykorzystać dzień bez mdłości ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-11-08 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Ktoś na forum mówił, że się boi infekcji po basenie i ze to mozę byc groźne w ciąży.. Ja jednak uważam, że brak ruchu jest groźniejszy... Małż mi kazał iść do innego pokoju bo mówi, że klikanie na kompie go denerwuje a i tak zły. Więc sobie poszlam, żeby nie drażnić Lwa ![]() Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-08 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Ja też tak myślę, że brak ruchu to nic dobrego... a infekcji nigdy nie miałam żadnej, więc jestem dobrej myśli ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A infekcji też nigdy nie mialam i mam nadzieje ze tak zostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Oglądam na tvn style program o nianiach- masakra..
Wiecie co.. jestem w szoku jak ta mięta działa, wypiłam i ciągle gazuję. I troszkę i mi już lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
A na co ta mięta miala pomóc? gdzieś przegapiłam..
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
o cholerka nie nadrobie Was!
![]() Piszecie jak szalone! Ja caly dzien zalatany, dopiero teraz mam chwilke ale nie dam rady przeczytac co sie dzialo o rana.. klade sie spac jutro o 6 pobudka. ![]() Dobranoc kochane..
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam
![]() aaa, taka była mowa o śmieciowych serkach i pasztetach, a wy frytki sobie chcecie jeszcze bardziej śmieciową VEGETĄ posypywać???!!! ![]() jak chcecie ziemniaka urozmaicić, to zróbcie go z czubrycą - mniamuśne ![]() no i przestańcie te śmieciowe m&m's, skittles itp wcinać! ![]() ![]() ![]() ![]() Lublana, uspokoiłaś mnie z tą marchewką - zatem będę ją wcinać w spokoju ![]() ![]() i całe szczęście mit hartowania brodawek obalony! więc teraz po prostu pielęgnujmy nasze bimbałki razem z brzuszkiem i będzie dobrze.
#1162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten program jest zmanipulowany, wszyscy są podstawieni, dzisiaj rano oglądaliśmy z tż. Co do książek, kiedyś, jak marzyliśmy o dziecku, to sobie ubzdurałam, że chcę książkę Kaz Cooks "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Tż powiedział, że jeszcze będzie czas, żeby ją kupić. No i ostatnio wrócił z pracy z prezentem dla mnie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na mnie mięta tak nie działa ![]() Cytat:
![]() Karolina2121 a zdążysz się zapisać na te prenatalne do 13t6d? Skoro wizytę masz w 12t4d? Bo jak ja dzwoniłam się zorientować to nawet 2 tygodnie trzeba czekać ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | ||
Zakorzenienie
|
ogólnie o działaniu jakoś się nie rozpisywałyśmy. Ja w dzieciństwie i później też jak mnie bolał brzuch czy kiepsko się czułam to piłam miętę (taką z suszonych liści z ogródka) teraz jak jestem w ciąży i mam czasem takie gorsze dni to też sobie popijam. Dzisiaj sobie wypiłam i mi pomogła
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() choć uważam, że jak ma się straszną ochotę na coś to jakiś mały grzeszek można popełnić ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Justi zgadzam się strasznie sztuczny.. kolejny raz już bym nie obejrzała bo działa na nerwy.. ale tak jak większość takich produkcji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Widać, że wszystko wyreżyserowane... beznadzieja ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
uciekam lulu, dobrej nocki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dobranoc ![]() Ja dokończę serial i też idę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale miałam shiiiiza niedawno .... poszłam utulić męża do snu, bo wstaje jutro przed 4, i leżeliśmy sobie a mnie złapało kilka strasznie mocnych skurczy podbrzusza ... zwijałam się z bólu, i byłam zielona ze strachu, jak to mąż określił. ale jakiś czas później musiałam iść do wc, więc to od żołądka było ... ale strach masakryczny. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie dziś suszy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.