|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zawracam mu gitary niepotrzebnie jak sie chlop skupia
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie przeraża, że już się listopadowe mamy rozpakowują..a potem jesteśmy MY O_o
Kurczę, cały dzień myślę o tym wyniku glukozy.. Ginka odpisała - zaklepała mi termin na wizytę na najbliższą środę. Eh, ale mam stresior.. |
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro glukoze.
Smaku sie nie boje, ale przeraza mnie to siedzenie 2h w jednym miejscu i czekaaanie, w dodatku bez jedzenia! Odebralam dzis wyniki morfologii, u lekarza jeszcze nie bylam. Ale chyba nie sa najlepsze... Choc mieszcze sie w tych obnizonych normach dla ciezarnych. |
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim dzieciaczkom pobieraja, ale tym których mamy mają tarczycę robią dokładne badania TSH to pobierają w 3 dobie, ale FT3 i FT4 to dopiero w 5 dobie i jakieś inne badania też w 5 dobie.
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero będzie wdrażał systemy informatyczne i zaproponował mi pracę w przyszłym roku... Ale mniejsza o to - komputera nie ma, wszystko zapisuje w kartach papierowych. Ale ma taką opcję w aparacie USG i może w każdej chwili zważyć... W każdym razie dzisiaj mi sprawdził wagę - ok 1200g.
|
|
|
|
|
#1477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja sobie jeszcze nie śpie, mój tż poszedł na impreze z przyjacielem, u mnie były przyjaciółki niedawno poszły, i jakoś tak mi nieswojo iść spać na tym nowym mieszkaniu.... mogliby już wrocić ![]() W ogóle dziewczyny tragedia I zaczynam dziś 30 tc
|
|
#1478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie śpię od 4.30 Już nasiusiałam do pojemniczka, po 7 pójdę na badania. Zdenerwowałam się, mąż miał mi zostawić drobne na te badania i zapomniał, mimo że przed wyjściem mu mówiłam. Teraz muszę jeszcze zap.......lać do bankomatu. Szlag mnie zaraz trafi, bo ośrodek zdrowia mam po drugiej stronie ulicy, a bankomat kawał dalej |
||
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Lejdis
![]() ajj w ogóle nie mialam czasu zeby usiasc i poczytac w srode tzt przyjechal w czwartek rano szkola, później pogrzeb dziadka... smutno bylo.... poza tym moja siostra odwaliła taki numer ze szkoda pisać... ;/ wstałam dziś po 5 :P mialam pospac do 6.30 no ale tzt specjalnie przyjechal w srode wieczorem zeby pojsc ze mna na pogrzeb no i dzis pojechal, ale jutro juz wroci <hurra> ojjj no i tak mnie nogi nawalają w nocy... mój tzt jest przerazony, normalnie chyba mam zespół niespokojnych nóg ;] ale gin przepisała mi na to leki, jak w ciągu 2 tyg mi nie przejdzie to ide do niej zeby cos poradziła, bo spie w nocy po 3 h. Wygladam jak zombie ;p aaaaaaa i juz 6.50 za pol godziny musze wyjsc bo mam praktyki w szkole... buziaki, milego dnia
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-11-09 o 06:52 |
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli Oliwka waży prawidlowo w tym okresie ciazy waga wynosi 1200-1300g. Moj syn wybrał tę drugą opcję :d Mąż pojechał do pracy a ja chyba juz wstaje bo nudno mi a spac sie nie chce. Wezme sie za porzadki jakies
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, bo im tak łatwiej To nic, że komuś będzie zimno ![]() Póki nie wypróbowany do niewiele mogę o nim powiedzieć ) Stabilnie siedzi w wanience, nogi sa pokryte antypoślizgową gumą, do tego jest jeszcze pprzyssawka od spodu.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Poranne dzien dobry bardzo
![]() juz sniadanko wcinam bo mnie chciało zassac z głodu...... maż pojechał na szkolenie, wróci koło południa, ahhh i dzis znowu nocke ma...jak wczoraj wieczorem wrócił z pracy to wycałował mnie po brzuchu za dobre wiadomosci kochany....nie mam dzis pomysłu na obiad poprosze o pomoc |
|
|
|
#1484 |
|
BAN stały
|
Witam się z rana
Weekend przed nami Mój tż powiedział wczoraj, że on coś czuje, że będzie miał bzika na punkcie Emilki bo ostatnio ciagle tylko o niej myśli, ciągle się zastanawia co ona sobie teraz robi w brzuszku i że on już chce ją na świecie i jak on wytrzyma do lutego Kochany ![]() A ja powoli też już wariuję. Mam takie poczucie, że te ostatnie 2 miesiące będa trwały wieeeeki... |
|
|
|
#1485 |
|
Raczkowanie
|
hellloooo melduje sie rano. wczoraj wieczorem dowiedzialam sie co to zgaga, mialam ja pierwszy raz w zyciu pieklo jak nie wiem wkoncu jak zasnelam to chyba przeszlo. a rano kolejna niespodzianka robie siku a nagle z nosa jak mi sie krew puscila to 30 min tamowalam przysiegam ;(
do tego maly wlazl mi gdzies pod zebra i czuje jak kopie boli. .. i ciezko mi sie oddycha dzis. nie wiem co to bedzie dalej |
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zaczynamy te studia podyplomowe - tak mi się nie chce
![]() Eh, przedwczoraj się okazało, że takie całkiem darmowe nie są, tzn jeśli ktoś chce tylko certyfikat ukończenia szkolenia to się nie płaci, ale za robienie jako studia podyplomowe, z dyplomem, trzeba zapłacić 300 zł. I tak robimy. 600 zł za dwie osoby to nic w porównaniu w ceną, jaką byśmy w tej szkole zapłacili robiąc nie w ramach programu unijnego - 1200 zł/semestr + dojazd, nocleg, wyżywienie. A tak to mamy na miejscu, z obiadem, z materiałami, książką
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pamiętacie koocurka od nas z wątku?
co straciła fasolkę? dziś pochwaliła się II pięknymi krechami |
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lale
![]() Wczoraj wrocilysmy przed 21 dodomu!!! 3 godz na miescie ponad, mowie wam padlam. Z tego zmeczenie i euforii ze zakupy sie udaly spac nie moglam do 2 ![]() W ogole mierzylam wczoraj przepiekne biustonosze do karmienia, ale ceny..... 150zl nieusztywniany!!! No i dowiedzialam sie, ze moj biust w tej chwili to 85 D..... a ja mam naprawde malutki biust, wiec ja nie wiem skad taki rozmiar.Poza tym 3 babeczki w sklepach mi powiedzialy, ze ABSOLUTNIE nie wygladam na 8 miesiac (ktory swoja droga dzisiaj zaczynam normalnie ze strony kobiet uslyszec takie slowa az mi serce pekalo ze szczescia, glupia Kobieca proznosc hehehe.Ogarne sie i wstawie wam zdjecie brzuchola
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
a ja dziś wstałam z bólem głowy, ale na szczęście po kawce przechodzi.
nie wiecie co z nomen... po tym ślubie chyba tylko raz się odezwała.
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde ja tak miałam z pierwszym, teraz muszę zaczarować moje maleństwo żeby było odwrotnością Samuelka a tak wogóle to śniło mi się dziś,że urodziłam, piękną dziewczynkę.... tyle,że miała ząbki i kurde nie chciałam jej karmić
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbieram się powoli za zamówienie wszelkiej drobnicy typu wkłady poporodowe, pieluchy tetrowe, majtki itp i sprzedawca ma tez termometry dla dziecka. Który byście doradziły: http://allegro.pl/babyono-termometr-...761213113.html czy http://allegro.pl/canpol-termometr-e...761213816.html ? A propos niedawnych rozmów o stanikach, do przywiozłam od rodziców w końcu metr krawiecki, wymierzyłam się i ... stanik 80 C jest dla mnie idealnie dobrany Zastanawiam się teraz ile jeszcze mi biust podrośnie i jakie staniki do karmienia w związku z tym kupić
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze używałam zwykłych elektronicznych,czyli obstawiam za tańszą opcją |
|
|
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc Twój synek może być troszkę bardziej masywny. ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Super, teraz za koocurka trzymac kciuki!!!
Marsi, gdzie te zwykle elektroniczne sie wsadza? w pupke?
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1498 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Są tam podane normy zakresu temp., ale wystarczy że trochę źle się włoży do ucha i wychodzą błędne pomiary. Dla mnie najlepszy jest elektroniczny pod pachę, albo rtęciowy (jeszcze mi jeden został).Ja od rana zapierniczam z porządkami, żeby nie myśleć o żarle bo dziś dzień rybki i jogurtów |
|
|
|
|
#1499 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dokładnie, najpierw kontrasty, jeszcze czerwony do tego.
Cytat:
A może zamiast burzyć się na zapas spróbujesz zrozumieć? ![]() Na porodówce i poporodowym, noworodkowym - jest NAPRAWDĘ ciepło. Ja w pewnym momencie rodziłam goła, w skarpetkach tylko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
Ja wyłącznie wkładam niemowlakowi / dziecku pod paszkę i przytrzymuję jego rączkę żeby się nie wysunął. Nigdy gdzie indziej, jak mam zaaplikować małej czopka to jestem chora! Nienawidzę tego, bo wiem że dla niej to jest nieprzyjemne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

ja mam niedoczynność tarczycy i nie chcę być tak długo w szpitalu
a wydawało mi się, że w 3 dobie życia dziecka pobiera się krew z pięty na TSH 
Dopiero będzie wdrażał systemy informatyczne i zaproponował mi pracę w przyszłym roku...
Ja nawet jednego dnia nie mogę przeżyć bez słodkiego 

To nic, że komuś będzie zimno 
a ja mam naprawde malutki biust, wiec ja nie wiem skad taki rozmiar.
normalnie ze strony kobiet uslyszec takie slowa az mi serce pekalo ze szczescia, glupia Kobieca proznosc hehehe.