|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
w okolicch Katowic już od dawna jest tak duże zanieczyszczenie ze komunikaty co rusz na necie widzę. Musiałabym z małym nie wychodzić do wiosny.
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Sol
za tżA i zapomniałam się podzielić z Wami jak to było dzisiaj przy zgaszonym świetle Otóż Hania spała jak suseł i w ogóle się nie wierciła jak do tej pory! Co ze mnie za matka Jaby ona umiała mówić to by mi nazdała ![]() agunia współczuję wczorajszych przejść z Lusią. U nas wczoraj też Hani coś się ubzdurzyło i się na mnie uwzięła. Całe popołudnie musiałam ją nosić albo nad nią wisieś i jeszcze śpiewać inaczej był zaraz wrzask a później ryk... Nawet nie miałam jak wyparzyć butelek, no i musiałam ją ryczącą zostawić na te 5 min. Mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo dla krk jest specjalny serwis i informacje, kiedy zaleca się ograniczenie czasu spędzanego na dworze a kiedy zaleca się kategorycznie nie wychodzić z domu. I do tego odpowiednie kolory - pomarańczowy i czerwony. Czerwonego jeszcze nie było, ale raz wyszłam przy pomarańczowym to powietrze aż śmierdziało i nie było czym oddychać. Przy czerwonym jest istny koszmar, naprawdę wtedy lepiej kisić się w domu. I z tego co wiem, w Krk powietrze, wbrew pozorom, jest o wiele silniej zanieczyszczone niż w Katowicach, w Krk powietrze jest najgorsze w całej Polsce I to też prawdopodobnie z tego wynikła hipotrofia Luśki (przez smog Kraków ma największy współczynnik narodzin dzieci z niską wagą urodzeniową)
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
JUa uważam że przesada w żadną stronę nie jest dobra, wychodzę wtedy kiedy ja swobodnie wytrzymam na dworze, wtedy dziecko w budzie przykryte tymbardziej da rade, jedynie co narazone ejst na działanie wiatru cyz mrozu to buźka, więc poprostu na długo się nie wychodzi, uwazma że zdrowiej dla dziecka jest wyjść w mrożny nawet wietrzny dzień, niz kiesic w domu
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama w taką pogodę nie lubię wychodzić, bo zaraz człowiek przemarznięty, brrrja w sumie to jak czasem coś piszę, to nie biorę pod uwagę tego, do jakiej pogody ja jestem przyzwyczajona i co dla mnie znaczy ekstremum. A zahartowana jestem dość mocno przez codzienne spacery z psem
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki
![]() Oh ledwo co wlazłam do Was to już małż mnie woła... Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy robi jak chce. ja bylam an spacerze wczoraj z koleznka. jej synek byl ubrany podobnie do mojej byl opatulony kocem tak jak moja . Jej wrocil do domu spocony a moja nie. A Ona nie zkaladala koca tak jak ja wyzej bo Ona ma duzy wozek i go tam schowała(u mnie nie da rady schowac bo ja lada chwila bed emusiala na spacrowke przelozyc).
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
Haniu, Sol
za Waszych tż-ów!Blue ja jestem po matmie ale w finansach i ubezpieczeniach - dobrze, że juz po studiach hihi Reszta potem bo mala placze... |
|
|
|
#609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za nockę.a u mnie Kuba zawsze sie budzi miedzy 2 a 3 w nocy na jedzenie. i to bez wzgledu na to ile zje... chyba mu tak zostanie ![]() fajnie, ze spotkanie sie udalo ![]() Cytat:
a z drugiej strony niska emisja (czyli to wszystko co leci z ogrzewanai domow piecami jesli ludzie pala w nich byle czym) jest głównie zimą. Nie wiem w której części Krakowa mieszkasz ale np. na spacer gdzieś na Kopiec Kościuszki można się wybrać - jest wyżej położony i dobrze przewietrzany
|
||
|
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co??wczoraj na tym spotkaniu, pewna mama 15 miesięcznej Laury od razu mnie pyta-a karmisz??(oczywiście w domyśle "piersią"), mówię jej-tak, ale już tylko troszkę, bo chcę zakończyć....a Ona-dlaczego?tak krótko?.....bo ja to karmiłam 12 miesięcy-no to super Kobieto-myślę sobie
klaski:![]() jesteś Najlepszą Matką na Świecie![]() ![]() ![]() jak mnie denerwuje takie kategoryzowanie-jak długo karmisz piersią tak dobrą jesteś Matką..... robi mi się wtedy przykro i głupio....ehhh powinnam jej odpowiedzieć-że kamienie AŻ 12 miesięcy do dla mnie nienormalne i ZA długo
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba jej było powiedzieć, ze WHO zaleca karmić uzupełniająco do 2 lat a więc co z niej za matka |
|
|
|
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
Hey!!! Ale nocka z dupy...mały się obudził o 22:00, 1:00 , 3:00 i 4:00!!!!!!!!!!!!! co to miało być??
Swoją drogą mam w☠☠☠☠ straszny. Może @ mi się zbliża?!? Cytat:
![]() a co ją to obchodzi swoją drogą?! |
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie też raz koleżanka zapytała dlatego tak krótko to jej odpowiedziałam, że tak zdecydowałam. Ja tam się nikomu tłumaczyć nie będę. A Tobie niech się przykro nie robi. Ani tym bardziej głupio
|
|
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#616 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja już wiem dlaczego moje dziecko tak bardzo pragnie kontaktu wzrokowego - opanowała do perfekcji sztukę pierdzenia ustami i ciągle chce się tym chwalić
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nawet obcy ludzie pytają "a karmi pani piersią?" np. sąsiedzi
|
|
|
|
#618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak powiedziałam, że od początku poza domem podaję Małej mm to już myślałam, że jej oczy wyjdą ze zdziwienia....ale mam to gdzieś....najważniejsze dla mnie to by moje dziecko było szczęśliwe-a jest, więc nikomu nic do tego a jej Laura wcale butelki nie chciała, dlatego karmiła 12 miesięcy....więc nie wiem co gorsze-dziecko jedzące bez problemu z "każdego nośnika" czy dziecko akceptujące TYLKO pierś....nie rozumiem w ogóle, jak można kogoś kogo zna się 5minut od razu pytać o takie sprawy-wydaje mi się to dość intymne....
|
|
#619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eh ja mam takie same odczucia. Nie wiem jak wytrzymamy...bez spacerku dzien to dzień stracony. |
||
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio jak daje jej butlę to ona nie ssie tylko gryzie smoczek, tym sposobem 20ml je 15 minut
|
|
#621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pogrubionego-powiem wprost POLAĆ JEJ....soczku oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- normalnie jakaś nagonka....
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie z karmieniem też nie idzie jak po maśle i dlatego rozumiem każdego. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-09 o 10:25 |
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() soczek, mmmm, mniam
|
|
#624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy to zasługa kaszki, ale pobiła rekord![]() dziś jeszcze trenujemy przerwy 3,5h, jutro chyba też, może w niedziele popróbujemy 3'45 i tak z 2-3 dni, żeby dojść do 4h, tak poradziła pielęgniarka, aby jelitkom było lżej pracować....zobaczymy czy się uda
|
|
#625 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
helołłł
moje dziecię zamieniło sie w noworodka, w nocy znowu karmienie co 3 h nie pisałam Wam też że teraz młody chce mi uciekać z przewijaka, ciągle obraca się na boki, wiadomo że jeszcze nie da rady "pójść" ale jak zacznie raczkować to ja nie wiem jak mu zmienie pieluchęCytat:
zjadłaś więcej niż mój maż je ja z takiej pizzy jem jeden kawałek, jak zjem pół drugiego to mam "pod korek"![]() a chyba że tak, myślałam że kp jest nienormalne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie potrzebnie bierzesz takie teksty do siebie Fakt że mnie też denerwują takie komentarze, ja zamierzam karmić długo ale max do roki i nie uważam że to ma jakikolwiek związek z dobrą czy złą matką, to z mojej wygody i to że nie wracam jeszcze do pracy ale jak mi dziecko np zacznie szarpać bluzkę bo chce cyca to zakończę karmienie od razu bez wyrzutów
|
||||||
|
|
|
#626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo też bym chciala by dziecko radziło sobie i z piersią i z butelką i z kubkiem - czymkolwiek poza piersią. Niestety mam bardzo uparte dziecko. Cyckoholik. W weekend jadę do mamy - będzie próbowala podać M. butlę, twierdzi, że jej się uda. Zobaczymy
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Teraz sama nie mogę w to uwierzyć! Nie chciałam, nie wyobrazałam sobie tego, uważałam że to nie dla mnie... A potem na mózg mi padlo ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- zawsze w takich sytuacjach przypomina mi sie mądre powiedzonko "żyjmy i dajmy żyć innym" |
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu taka niespodzianka, że dziecię koniec końców to butlę odrzuciło
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Linka mnie tez pytają sąsiedzi, pisałam o tym nieco wyżej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

juz teraz jak pada i nie wychodze czuje sie okropnie i od razu glowa mnie lupie przez za mala ilosz swiezego powietrza 

za tż
Jaby ona umiała mówić to by mi nazdała 

sama w taką pogodę nie lubię wychodzić, bo zaraz człowiek przemarznięty, brrr

ostatnie pół godziny intensywnie ssie smoka
klaski:

to będzie katorga....na szczęście u mnie rzadko pada śnieg i wieje wiatr, bo moje miasto jest w niecce między wzgórzami....może jakoś przetrwamy
moje dziecię zamieniło sie w noworodka, w nocy znowu karmienie co 3 h
Zjadłam prawie 2/3.