Największe faux pas popełniane przez Młodych :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 11:33   #841
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

Cytat:
Napisane przez myszeczka87 Pokaż wiadomość
Też uważam, że powinno się przynajmniej z każdą parą Gości zamienić kilka słów,ja bym tak chciała-oczywiście jeśli nie będę co chwila "rozchwytywana"

Bo to jest miłe jak ktoś z Pary Młodej podchodzi do Gości, usiądzie choć na chwilę i porozmawia. To oznacza, że cieszymy się, że Ci Goście przybyli na wesele i świętują z nami, to taka forma grzecznościowa
U mojej kuzynki tak było, że starała się podchodzić do wielu Gości i pytać jak się bawią Bardzo miłe to było, że nie jesteśmy jej obojętni

Dla mnie troszkę niefajnie jest jak Para Młoda siedzi tylko ze świadkami i z nimi rozmawia, tak jakby Goście nie istnieli... Ja rozumiem, że nie zawsze jest możliwość rozmowy z każdym, ale można by spróbować

dokładnie- zawsze miło zamienić choć dwa słowa. My staralismy się z każdym pogadać choćby nawet tańcząć- właśnie takie pytania: jak się bawią, czy niczego im nie brakuje itp

Jeśli młodzi siedza tylko ze świadkami to jest to moim zdaniem niegrzeczne bo przecież są inni goście którzy przyszli z nimi świętować i cieszyć się tym dniem. Osobiście na swoim weselu siedziałam tylko wtedy kiedy były posiłki bo cały czas tańczyłam i chodziłam między ludźmi. Tylko z tym chodzeniem to taka śmieszna sprawa bo co podeszłam do jakiegoś stolika (mąż też) to zdążyliśmy zamienić dwa słowa z gośćmi i zaraz ktoś do tańca prosił na parkiet
Myślę jednak, że nasi goście byli zadowoleni bo staraliśmy się aby czuli naszą wdzięczność, że są z nami.
Dobrym pomysłam jest roznoszenie tortu przez młodych (zauważyłam, że ostatnio bardzo popularne jest że kelnerzy roznoszą- mi się to nie podoba). Uważam, że jak młodzi roznoszą to jest to takie miłe dla gości no i zawsze można się uśmiechnąć i coś tam zagadać do biesiadników

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
Ale jak to ugryzc - jesli np nie znamy dobrze gosci od "drugiej" strony - podpytywac jak sie bawia ?

można zadac pytanie czy niczego im nie brakuje, czy obsługa się nimi interesuje itp zawsze potem rozmowa się jakoś może rozwinąć
Stary 2012-11-09, 11:47   #842
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ale jak to ugryzc - jesli np nie znamy dobrze gosci od "drugiej" strony - podpytywac jak sie bawia ?
To iść z mężem, albo niech sam idzie.
Zresztą, co to znaczy "nie znamy dobrze"? Skoro kogoś zapraszaliśmy na wesele to choćby przy tym wręczaniu zaproszeń przy herbacie chwilkę z tymi osobami rozmawialiśmy(nie mówię o osobach towarzyszących), więc to chyba żaden problem zapytać na weselu "Jak się bawisz"? Przecież to nie mają być godzinne rozmowy o życiu i śmierci...
A gości typu "piąta woda po kisielu", których widzieliśmy raz w życiu to szczerze mówiąc, nie wiem po co zapraszać.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-11-09 o 11:49
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:04   #843
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
to mąż powinien ich znać jeśli miałabym nie znać swoich gości to bym ich w ogóle nie zapraszała bo po co? skoro nawet zagadać bym nie potrafiła

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 13:23   #844
mirellabaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to mąż powinien ich znać jeśli miałabym nie znać swoich gości to bym ich w ogóle nie zapraszała bo po co? skoro nawet zagadać bym nie potrafiła
My na swoje wesele musieliśmy zapraszać ludzi, których wcale nie znamy. Teściowa się zaparła, że trzeba zapraszać rodzinę, której mój mąż prawie nie pamięta i widział tylko raz w życiu. Zresztą ona za nich zapłacila bo my się uparliśmy, że zapraszamy tylko bliskie nam osoby. Nie rozmawialiśmy z nimi, nie bawilismy się z nimi - nie chcieli z nami tańczyć, nie pożegnali się wychodząc - nie wiem kto gorzej się zachował, my czy oni? I dziś na zdjęciach mamy osoby, których nie potrafimy wymienić imienia i nazwiska ani określić stopnia pokrewieństwa z mani.
mirellabaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 13:25   #845
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirellabaczek Pokaż wiadomość
My na swoje wesele musieliśmy zapraszać ludzi, których wcale nie znamy. Teściowa się zaparła, że trzeba zapraszać rodzinę, której mój mąż prawie nie pamięta i widział tylko raz w życiu. Zresztą ona za nich zapłacila bo my się uparliśmy, że zapraszamy tylko bliskie nam osoby. Nie rozmawialiśmy z nimi, nie bawilismy się z nimi - nie chcieli z nami tańczyć, nie pożegnali się wychodząc - nie wiem kto gorzej się zachował, my czy oni? I dziś na zdjęciach mamy osoby, których nie potrafimy wymienić imienia i nazwiska ani określić stopnia pokrewieństwa z mani.
Na szczęście nam się nikt do listy gości nie wtrącał

Stary 2012-11-09, 15:18   #846
Kate Noir
Zakorzenienie

W zwiazku z powyzszym: czy muszę zaprosić kuzynke drugiej lini na której weselu byłam? W sumie to zaprosiła mnie jej matka na pogrzebie mojego dziadka :/ ona sama nawet nie zadzwoniła - zawsze staram sie spróbować zrozumieć ludzi i nie szukam dziury w całym. Jednak na weselu okazało sie ze państwo młodzi rozmawiali wyłącznie ze świadkami. Starałam sie zagadac jednak byłam zbywana... Jak wszyscy... Naprawdę nie mam ochoty jej zapraszać mimo tego, że byłam u niej... Poza tym oboje klną na potęgę. Jej mąż nie powstrzymuje sie nawet przy mojej babci :/
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:22   #847
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
W zwiazku z powyzszym: czy muszę zaprosić kuzynke drugiej lini na której weselu byłam? W sumie to zaprosiła mnie jej matka na pogrzebie mojego dziadka :/ ona sama nawet nie zadzwoniła - zawsze staram sie spróbować zrozumieć ludzi i nie szukam dziury w całym. Jednak na weselu okazało sie ze państwo młodzi rozmawiali wyłącznie ze świadkami. Starałam sie zagadac jednak byłam zbywana... Jak wszyscy... Naprawdę nie mam ochoty jej zapraszać mimo tego, że byłam u niej... Poza tym oboje klną na potęgę. Jej mąż nie powstrzymuje sie nawet przy mojej babci :/
Nie nie musisz.
Stary 2012-11-09, 17:34   #848
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dobrym pomysłam jest roznoszenie tortu przez młodych (zauważyłam, że ostatnio bardzo popularne jest że kelnerzy roznoszą- mi się to nie podoba). Uważam, że jak młodzi roznoszą to jest to takie miłe dla gości no i zawsze można się uśmiechnąć i coś tam zagadać do biesiadników
Nie spotkałam się jeszcze z takim zwyczajem, ale bardzo podoba mi się ten pomysł. Do roznoszenia ja bym jeszcze zaangażowała rodziców, żeby to szybciej poszło (chodzi mi tutaj o wesele na ponad 100 osób), bo dzięki temu Młodzi i rodzice naprawdę będą mogli poczuć się jak osoby, które organizują wesele.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:29   #849
viva91
na przekór do celu

Ja spotykałam albo roznoszenie kawałków tortu przez młodych albo podchodzenie gości z talerzykami do tortu, gdzie młodzi go nakładali.
Stary 2012-11-10, 12:00   #850
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ja spotykałam albo roznoszenie kawałków tortu przez młodych albo podchodzenie gości z talerzykami do tortu, gdzie młodzi go nakładali.
ja chyba tylko z czymś takim

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:37   #851
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Ja też...
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 23:25   #852
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ciekawie jest czytać ten wątek To, co w jednym regionie jest normą w innym jest faux pas.
U nas w ogóle się nie spotkałam z roznoszeniem tortu przez młodych, chyba że rodzicom, ale może to dlatego że rzadkością są u nas wesela na mniej niż 100 osób. Nie wyobrażam sobie przez godzinę latać po sali albo szukać kogoś na zewnątrz żeby mu dać tort

Odniosę się jeszcze do tego wina - uważam, że faux pas jest przekonywanie na siłę gości, że muszą pić dane wino do takiego dania, a jak ktoś lubi inaczej to znaczy że żul i prostak Alkohol powinno się dostosować indywidualnie do swoich rodzin, bo inaczej można po prostu wywalić pieniądze w błoto. W lecie było wesele mojej siostry ciotecznej, która usilnie chciała pokazać, jak powinno się pić wino Kupiła na 300 osób 100 butelek dobrej jakości wytrawnego czerwonego wina. Poszły jej... 4 butelki i to niecałe, bo jak ktoś się zorientował, że wytrawne, to przestawał pić Jakoś u nas w rodzinie nie ma amatorów na wino, za to piwo poszło wyśmienicie, bo było bardzo gorąco, więc dobrze że wujek się na nie uparł

Ale mam świeżutkie faux pas, bo moi rodzice byli w zeszłym tygodniu na weselu. Para młoda zażyczyła sobie w zaproszeniach wino zamiast kwiatów. Większość gości się dostosowała, ale dostali 3 bukiety. Rozkoszna PM-ka zrobiła o to "awanturę" jeszcze przy składaniu życzeń. Akurat rodzice stali zaraz za państwem z kwiatami i byli mega zniesmaczeni Ja rozumiem, nie chciała tych kwiatków, ale mimo wszystko sugerowanie swoim gościom, że nie umieją czytać tuż po tym jak życzyli jej wszystkiego co najlepsze, jest bardzo nie halo No i też robić awanturę o 3 bukiety na co najmniej 60 butelek wina? Rozumiem, że gdyby dostała 60 bukietów i 3 wina, mogłaby poczuć się rozgoryczona, w końcu nie po to dodawała wierszyk w zaproszeniu. A Wy co sądzicie?

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 00:18   #853
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość

Ale mam świeżutkie faux pas, bo moi rodzice byli w zeszłym tygodniu na weselu. Para młoda zażyczyła sobie w zaproszeniach wino zamiast kwiatów. Większość gości się dostosowała, ale dostali 3 bukiety. Rozkoszna PM-ka zrobiła o to "awanturę" jeszcze przy składaniu życzeń. Akurat rodzice stali zaraz za państwem z kwiatami i byli mega zniesmaczeni Ja rozumiem, nie chciała tych kwiatków, ale mimo wszystko sugerowanie swoim gościom, że nie umieją czytać tuż po tym jak życzyli jej wszystkiego co najlepsze, jest bardzo nie halo No i też robić awanturę o 3 bukiety na co najmniej 60 butelek wina? Rozumiem, że gdyby dostała 60 bukietów i 3 wina, mogłaby poczuć się rozgoryczona, w końcu nie po to dodawała wierszyk w zaproszeniu. A Wy co sądzicie?
Dla mnie to zachowanie tej PMki jest co najmniej bezczelne. Ja w ogóle nie rozumiem ( i chyba nie zrozumiem) ludzi, którzy wyskakują z pretensjami do osób, które kupiły nie taki prezent jakby chciały A w tym przypadku, na miejscu tych ochrzanionych gości chyba nie poszłabym wcale na wesele.

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 07:44   #854
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
to co zrobila ta PM to dla mnie szczyt bezczelności!!

[QUOTE=Kojaniskatsi;375480 78] Dla mnie to zachowanie tej PMki jest co najmniej bezczelne. Ja w ogóle nie rozumiem ( i chyba nie zrozumiem) ludzi, którzy wyskakują z pretensjami do osób, które kupiły nie taki prezent jakby chciały A w tym przypadku, na miejscu tych ochrzanionych gości chyba nie poszłabym wcale na wesele. [/QUOTE]

Popieram pogrubione

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2012-11-11 o 07:54
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:22   #855
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Co za bezczelna baba. Brak słów.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 11:08   #856
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Bezczelna

Stary 2012-11-11, 11:09   #857
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Z jednej strony wkurzają mnie ludzie, którzy mają wyraźnie w zaproszeniu wszystko podane a i tak przychodzą z kwiatami (większość starszych osób na ślubie na którym byłam w sierpniu...) ale ochrzaniać za to to szczyt chamstwa...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 12:12   #858
mirellabaczek
Raczkowanie

Nie cierpię tych wierszyków nakazujących co goście mają przynosic, aczkolwiek zawsze sie dostosowuję dla swiętego spokoju. My bardzo chieliśmy dostac kwiaty - w końcu to jedyny taki dzień, w którym można dostac taką ilośc kwiatów. Pocztą pantoflową rozpuściłam wieści o naszym życzeniu licząc się z tym, że pewnie nie każdy się dostosuje. Dostaliśmy 12 win, 22 czekoladki, kilka książek, 2 misie i tylko 1 bukiet kwiatów.
mirellabaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 14:10   #859
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Ciekawie jest czytać ten wątek To, co w jednym regionie jest normą w innym jest faux pas.
U nas w ogóle się nie spotkałam z roznoszeniem tortu przez młodych, chyba że rodzicom, ale może to dlatego że rzadkością są u nas wesela na mniej niż 100 osób. Nie wyobrażam sobie przez godzinę latać po sali albo szukać kogoś na zewnątrz żeby mu dać tort
spotkałam się z tym też i na weselach na ponad 100 osób, czyli da się jednak szukanie na zewnątrz nie wchodzi w grę, przed rozdawaniem tortu zazwyczaj zespół czy DJ uprzedza, żeby zostać na miejscach bo tort zaraz będzie. choćby i kelnerzy go mieli roznosić na pewno nie chciałabym, żeby chodzili po korytarzu czy dworze i szukali gości, żeby im kawałek tortu zanieść. nie ma Cię - masz pecha, nie spróbujesz.
Stary 2012-11-11, 18:34   #860
laska4
BAN stały

A ja spotkałam się że tort został na sali,został przestawiony na słodki stół,jak ktoś nie zdążył to potem mógł sobie sam ukroić ale jak długo stał to nie mam pojęcia,czy został zjedzony do końca czy zabrano do lodówki
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:52   #861
mariamarysienka
Zakorzenienie

Mimo wszystko, jakoś nie przemawia do mnie ten pomysł Wolę żeby kelnerzy roznieśli tort, bo to jednak chwilę schodzi, a w tym czasie są albo zabawy oczepinowe (bo często podaje się tort o północy) albo jakieś tańce, szkoda czasu
I spotkałam się już z tym, że tort zostawia się na słodkim stole, jakieś kilkanaście kawałków, więc kto chce to sobie może wziąć, jeżeli nie zdążył wcześniej albo mu posmakował

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 19:13   #862
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Mimo wszystko, jakoś nie przemawia do mnie ten pomysł Wolę żeby kelnerzy roznieśli tort, bo to jednak chwilę schodzi, a w tym czasie są albo zabawy oczepinowe (bo często podaje się tort o północy) albo jakieś tańce, szkoda czasu
tam gdzie byłam na weselach zawsze w momencie podawania tortu zespół przestawał grać, wszyscy szli do stolików, para młoda roznosiła tort, a gdy wszyscy zjedli to wtedy ewentualnie zaczynały się oczepiny - choć częściej spotkałam się z tym, że tort pojawiał się około 22:00 ze względu na starsze osoby, które przed północą już opuszczały wesele.
Stary 2012-11-11, 19:40   #863
rudyrydz86
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Przeczytałam cały wątek z zapartym tchem, ponieważ jestem w trakcie organizacji własnego wesela i znalazłam tutaj skarbnicę wiedzy Wątek trochę się rozszerzył, ale wracając do głównego tematu opiszę Wam ostatnie wesele na jakim byłam

Pierwszą rzeczą, która była nie przemyślana, był brak winietek, przy czym goście byli "przyporządkowani" do poszczególnych stołów. Miejsca niestety były źle policzone i w rezultacie dla mnie i mojego TŻ zostały miejsca w dwóch oddzielnych końcach stołu.. W efekcie siedzieliśmy przy stole z nastolatkami, bo usiedliśmy po prostu na miejscu kogoś kto nie dotarł. Nie mieliśmy za bardzo z kim pogadać a tym bardziej z kim się napić

PM nie "wyrobili" się z wręczeniem zaproszeń wszystkim gościom i w rezultacie dawali je osobom fizycznie jedzącym już obiad na ich weselu ( mimo, że ślub był planowany z dwu letnim wyprzedzeniem )

PMka piła wódkę z gwinta razem ze świadkową, która zresztą później ledwo stała na nogach

Po rzucaniu welonem/muchą wodzirej kazał się całować dwóm obcym osobom, a po podziękowaniu dla rodziców chciał, żeby ci z kolei słodzili wódkę....niestety jako jedyny nie wiedział że są w separacji, nienawidzą się i nawet ze sobą nie rozmawiają na co dzień

Największy niesmak jednak miałam odnośnie sprawy noclegu. Nie był on wywołany przez młodych, tylko niestety przez ich rodziców...
Mama PMki to ciocia i chrzestna mojego TŻ. Ponieważ mieszkamy w innym mieście, to zaproponowała nam nocleg u siebie w domu. Mieliśmy również możliwość zabrać się jednym samochodem z rodzicami TŻ do nich do domu( mają ok 20 km)i nocować u nich, ale stwierdziliśmy że skoro jest możliwość żeby zostać na miejscu, to nie będziemy od nich zależni.
Niestety w dniu wesela czułam się fatalnie z powodu alergii, bawiłam się trochę na początku, ale później było coraz gorzej. Miałam krwotok z nosa, głowa mi eksplodowała i ledwo stałam na nogach, więc po oczepinach mój TŻ wziął ciocię na stronę, wyjaśnił jej o co chodzi i spytał czy w związku z tym możemy już pojechać do domu...Na co ciocia odpowiedziała, że pojechać się położyć będziemy mogli dopiero jak wesele się skończy, wszyscy pójdą i jak popakują wszystko i posprzątają No bo przecież nie da nam tak o klucza, ani tym bardziej nie może z nami pojechać i nam otworzyć bo musi być na weselu........
Serio pawie się popłakałam jak to usłyszałam. Gdybyśmy wiedzieli, że ten nocleg, który sama nam zaproponowała będzie takim problemem, to zarezerwowali byśmy sobie hotel, albo umówili się z rodzicami albo nie pili i pojechali do domu po prostu....W rezultacie pojechaliśmy do teściów i żałowałam tylko że na drugi dzień musieliśmy pojechać do nich na poprawiny, żeby zabrać od nich nasze rzeczy...
rudyrydz86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 19:51   #864
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez rudyrydz86 Pokaż wiadomość
Pierwszą rzeczą, która była nie przemyślana, był brak winietek, przy czym goście byli "przyporządkowani" do poszczególnych stołów. Miejsca niestety były źle policzone i w rezultacie dla mnie i mojego TŻ zostały miejsca w dwóch oddzielnych końcach stołu.. W efekcie siedzieliśmy przy stole z nastolatkami, bo usiedliśmy po prostu na miejscu kogoś kto nie dotarł. Nie mieliśmy za bardzo z kim pogadać a tym bardziej z kim się napić
też zastanawiałam się czy nie zrobić tak u siebie, bo mój TŻ jest przeciwny winietkom, więc kompromisem by było przyporządkowanie gości do stołów... widzę jednak, że trzeba z tym uważać
Cytat:
PM nie "wyrobili" się z wręczeniem zaproszeń wszystkim gościom i w rezultacie dawali je osobom fizycznie jedzącym już obiad na ich weselu ( mimo, że ślub był planowany z dwu letnim wyprzedzeniem )
nie wiem jak to nazwać, olewactwo?
Cytat:
PMka piła wódkę z gwinta razem ze świadkową, która zresztą później ledwo stała na nogach
kulturka...
Cytat:
Po rzucaniu welonem/muchą wodzirej kazał się całować dwóm obcym osobom, a po podziękowaniu dla rodziców chciał, żeby ci z kolei słodzili wódkę....niestety jako jedyny nie wiedział że są w separacji, nienawidzą się i nawet ze sobą nie rozmawiają na co dzień
i dlatego ja chyba cały dzień poświęcę na to, żeby obgadać wszystko z zespołem...
Stary 2012-11-11, 21:17   #865
trebolita
Raczkowanie

Wiem,że nie wszędzie jest hotel,motel cży zajazd,ale zawsze broniłam się od korzystania z noclegu u rodziny czy znajomych,bo to dla mnie szalenie krepujace.no i nie jestem zależna od nikogo,idę spać kiedy ja chcę i tyle.
trebolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 21:25   #866
rudyrydz86
Raczkowanie

[QUOTE=viva91;37560381]też zastanawiałam się czy nie zrobić tak u siebie, bo mój TŻ jest przeciwny winietkom, więc kompromisem by było przyporządkowanie gości do stołów... widzę jednak, że trzeba z tym uważać

Oj tak... zwłaszcza kiedy przy jednym stole będą siedziały osoby które przyjdą same, jak i w parach, wtedy właśnie mogą zostać takie pojedyncze miejsca dla osób w parach... winietki pozwoliły by uniknąć tego problemu.
A co do przyporządkowania przy stołach to średnio wyszło w tej sytuacji, bo nie mogliśmy też usiąść z resztą rodziny( u nich przy stole był komplet).

W teorii to może być faktycznie dobre wypośrodkowanie między usadzaniem gości i siedzeniem w dowolnym miejscu, ale według mnie powstało o wiele większe zamieszanie niż gdyby gościom była pozostawiona zupełna dowolność gdzie usiąść

Ja wyciągnęłam z tego wniosek, że winietki muszą być u nas na przyjęciu na bank Zresztą myślę, że każdy z gości ma świadomość że to nie jakiś przymus, żeby koniecznie siedzieć tam gdzie jest to zaplanowane.
Według mnie winietki mają tylko rolę pomóc w organizacji usadzania i jak goście będą chcieli to będą mogli się między sobą trochę pozamieniać i poprzesiadać

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez trebolita Pokaż wiadomość
Wiem,że nie wszędzie jest hotel,motel cży zajazd,ale zawsze broniłam się od korzystania z noclegu u rodziny czy znajomych,bo to dla mnie szalenie krepujace.no i nie jestem zależna od nikogo,idę spać kiedy ja chcę i tyle.
też miałam opory, ale ta ciocia nas przekonała, że przecież mają duży dom, kilka wolnych pokoi i zasugerowała nawet że będzie urażona jak będziemy nocować w hotelu kiedy u niej w domu będą puste pokoje
Stary 2012-11-11, 21:29   #867
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Oj tak... zwłaszcza kiedy przy jednym stole będą siedziały osoby które przyjdą same, jak i w parach, wtedy właśnie mogą zostać takie pojedyncze miejsca dla osób w parach... winietki pozwoliły by uniknąć tego problemu.
A co do przyporządkowania przy stołach to średnio wyszło w tej sytuacji, bo nie mogliśmy też usiąść z resztą rodziny( u nich przy stole był komplet).

W teorii to może być faktycznie dobre wypośrodkowanie między usadzaniem gości i siedzeniem w dowolnym miejscu, ale według mnie powstało o wiele większe zamieszanie niż gdyby gościom była pozostawiona zupełna dowolność gdzie usiąść

Ja wyciągnęłam z tego wniosek, że winietki muszą być u nas na przyjęciu na bank Zresztą myślę, że każdy z gości ma świadomość że to nie jakiś przymus, żeby koniecznie siedzieć tam gdzie jest to zaplanowane.
Według mnie winietki mają tylko rolę pomóc w organizacji usadzania i jak goście będą chcieli to będą mogli się między sobą trochę pozamieniać i poprzesiadać
Mój TŻ jest nieugięty. Jeszcze myślałam o tym, żeby zarezerwować stół dla znajomych ze studiów (aby nie było sytuacji, że koleżanka z kierunku siedzi pomiędzy moim wujkiem, a babcią), a przy reszcie stołów pozwolić siadać rodzinie wedle upodobań...

Tylko denerwuje mnie, gdy para młoda stoi na środku sali i czeka, bo goście sobie miejsca wybierają Na weselu koleżanki gdzie były winietki wszyscy od razu stanęli na sali w kółeczku, wznieśli toast z młodą parą i dopiero później poszli do stolików. Też tak bym chciała u siebie ale nie wiem czy uda mi się "powstrzymać" swoich gości
Stary 2012-11-11, 21:38   #868
rudyrydz86
Raczkowanie

Cytat:
Mój TŻ jest nieugięty. Jeszcze myślałam o tym, żeby zarezerwować stół dla znajomych ze studiów (aby nie było sytuacji, że koleżanka z kierunku siedzi pomiędzy moim wujkiem, a babcią), a przy reszcie stołów pozwolić siadać rodzinie wedle upodobań...

Tylko denerwuje mnie, gdy para młoda stoi na środku sali i czeka, bo goście sobie miejsca wybierają Na weselu koleżanki gdzie były winietki wszyscy od razu stanęli na sali w kółeczku, wznieśli toast z młodą parą i dopiero później poszli do stolików. Też tak bym chciała u siebie ale nie wiem czy uda mi się "powstrzymać" swoich gości
A mówiłaś TŻtowi dlaczego Ci tak zależy na winietkach?? i Jakie mogą być plusy, a jakie minusy braku... może spróbuj mu uświadomić, że jego kumple których chciałby mieć blisko mogą wylądować z babciami przy stoliku;P
Stary 2012-11-11, 21:46   #869
viva91
na przekór do celu

Cytat:
A mówiłaś TŻtowi dlaczego Ci tak zależy na winietkach?? i Jakie mogą być plusy, a jakie minusy braku... może spróbuj mu uświadomić, że jego kumple których chciałby mieć blisko mogą wylądować z babciami przy stoliku;P
Mówiłam, zresztą on sam o tym wie i zdaje sobie sprawę z plusów jednak uważa, że minusy przeważają...
Stary 2012-11-11, 22:06   #870
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Większość gości się dostosowała, ale dostali 3 bukiety. Rozkoszna PM-ka zrobiła o to "awanturę" jeszcze przy składaniu życzeń. Akurat rodzice stali zaraz za państwem z kwiatami i byli mega zniesmaczeni Ja rozumiem, nie chciała tych kwiatków, ale mimo wszystko sugerowanie swoim gościom, że nie umieją czytać tuż po tym jak życzyli jej wszystkiego co najlepsze, jest bardzo nie halo No i też robić awanturę o 3 bukiety na co najmniej 60 butelek wina? Rozumiem, że gdyby dostała 60 bukietów i 3 wina, mogłaby poczuć się rozgoryczona, w końcu nie po to dodawała wierszyk w zaproszeniu. A Wy co sądzicie?
Yyyy... totalna wiocha...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości