Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2458 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 15:07   #73711
sm1307
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cześć Przybywam z wątku dla prostowłosych, gdyż chyba jestem falowana. Dzisiaj pierwszy raz nałożyłam na włosy żel z siemienia lnianego i po wyschnięciu, rozczesaniu zauważyłam, że jednak jakieś skręty się uwydatniły
Całe życie myślałam, że mam proste włosy, które żyją własnym życiem, puszą się i w ogóle. W rodzinie dziadek miał kręcone włosy, jak był młodzieniaszkiem Może coś w genach zostało mi.

Włosy umyłam Hippem, nałożyłam odżywkę Garnier AiK, rozczesałam grzebieniem. Zawinęłam w ręcznik, później ugniotłam we włosy odżywkę b/d Joanna miód i cytryna, nałożyłam balsam podkreślający loki Nivea i jeszcze żel lniany. Ugniatała i ugniatałam, a teraz czekam aż wyschną i oby nie porobiły się strąki Nie wiem, co robić z takimi włosami, nigdy kręconych nie pielęgnowałam.

To zdjęcie pokazuje jakie fale udało mi się uzyskać nieświadomie, po rozczesaniu na sucho
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 09.11.12 - po żelu lnianym, uchwycenie falowania.jpg (28,6 KB, 44 załadowań)

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:09   #73712
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucynka00 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny mogę dołączyć? Dzisiaj pierwszy raz zastosowałam się do zasad CG. umyłam włosy metodą OMO produktami zgodnymi z CG (odżywka różowa z ISANY z olejem z Babassu i szampon Farmona Herbal Care ze Skrzypem Polnym), rozczesałam je w czasie trzymania na włosach odżywki d/s (Farmona Herbal Care z Żeń Szeniem, wydaje mi się, że jest zgodna z CG jeśli nie mój błąd, wdrażam się dopiero w temat) następnie zawinęłam włosy w koszulkę zamiast ręcznika, potrzymałam z 5 min i nałożyłam eliksir z Green Pharmancy (wydaje mi się, że jest zgodny z CG) i znowu zawinęłam w koszulkę. Potrzymałam jakiś czas no i zdjęłam. I tutaj zaczął się problem. Otóż od dzieciństwa jestem przyzwyczajona myć włosy stojąc koło wanny i trzymając głowę w dół. Robię tak od kilku jak nie kilkunastu lat i jestem do tego tak przyzwyczajona, że już nie umiem inaczej. Oznacza to, że po zdjęciu koszulki moje włosy były zbite na czubku i za nic nie chciały się rozłożyć. Najgorzej było z tymi na karku gdyż były zebrane w stronę czubka głowy i nie chciały wrócić na swoje miejsce. Jakoś sobie poradziłam rękami jednak przez to trochę porozdzielałam loczki Zawsze radziłam sobie w ten sposób, że po myciu nakładałam jakąś odżywkę b/s i rozczesywałam włosy grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami. Tym razem jednak nie chciałam ich już czesać. Czy znacie jakieś sposoby, żeby włosy rozłożyły się jak zwykle bez czesania? Myjecie w ogóle włosy trzymając głowę w dół jak ja zamiast do tyłu? Proszę pomóżcie, bardzo mi zależy na odpowiedniej pielęgnacji moich loków, zasady CG bardzo mi odpowiadają i nie chcę z nich rezygnować.
witamy nową CG tylko trochę nie rozumiem problemu, bo ja też często myję włosy nad wanną, ale w żaden sposób nie wpływa to na plunking przecież jak je odciskasz w koszulkę to zawsze w pozycji z głową w dół, a zdjąć ją możesz również pochylona, wtedy włosy 'spadną'.

U mnie dzisiaj miało być tak o, ale nałożyłam lniany i natychmiast włosom lepiej

czy Wy też jak robicie lniany to wychodzi Wam z dwóch łyżek i szklanki wody może 10 ml żelu, bo cała reszta jest trwale przyklejona do ziarenek i nie ma siły ich przecedzić?

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Cześć Przybywam z wątku dla prostowłosych, gdyż chyba jestem falowana. Dzisiaj pierwszy raz nałożyłam na włosy żel z siemienia lnianego i po wyschnięciu, rozczesaniu zauważyłam, że jednak jakieś skręty się uwydatniły
Całe życie myślałam, że mam proste włosy, które żyją własnym życiem, puszą się i w ogóle. W rodzinie dziadek miał kręcone włosy, jak był młodzieniaszkiem Może coś w genach zostało mi.

Włosy umyłam Hippem, nałożyłam odżywkę Garnier AiK, rozczesałam grzebieniem. Zawinęłam w ręcznik, później ugniotłam we włosy odżywkę b/d Joanna miód i cytryna, nałożyłam balsam podkreślający loki Nivea i jeszcze żel lniany. Ugniatała i ugniatałam, a teraz czekam aż wyschną i oby nie porobiły się strąki Nie wiem, co robić z takimi włosami, nigdy kręconych nie pielęgnowałam.

To zdjęcie pokazuje jakie fale udało mi się uzyskać nieświadomie, po rozczesaniu na sucho
to zasada nr 1 : nigdy nie czeszemy na sucho a potem już będzie tylko lepiej!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:17   #73713
sm1307
Rozeznanie

Wcześniej nie wiedziałam, że fale będę miała to rozczesałam, jak na prostowłosą przystało
Po wyschnięciu mogę porozdzielać palcami włosy, żeby wydało się więcej tych fal? Czy lepiej zostawić takie jakie są? ;>

Stary 2012-11-09, 15:27   #73714
lucynka00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
witamy nową CG tylko trochę nie rozumiem problemu, bo ja też często myję włosy nad wanną, ale w żaden sposób nie wpływa to na plunking przecież jak je odciskasz w koszulkę to zawsze w pozycji z głową w dół, a zdjąć ją możesz również pochylona, wtedy włosy 'spadną'.
Chodzi mi o to że jak zdejmuję koszulkę to włosy z nad karku są ułożone w stronę czubka głowy i bez pomocy rąk same nie chcą wrócić na swoje miejsce. Nie wiem może to kwestia wprawy. Na szczęście jakoś udało mi się je ułożyć rękami bez szkód na skręcie. Dodaję zdjęcia po moim pierwszym OMO i plunkingu.

DSCN1072.jpg

DSCN1073.jpg

DSCN1074.jpg
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn

Dbam o włosy zgodnie z metodą CG od 9 listopada 2012
lucynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:31   #73715
sm1307
Rozeznanie

lucynka00
super włosy wyszły

Stary 2012-11-09, 15:44   #73716
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej nie wiedziałam, że fale będę miała to rozczesałam, jak na prostowłosą przystało
Po wyschnięciu mogę porozdzielać palcami włosy, żeby wydało się więcej tych fal? Czy lepiej zostawić takie jakie są? ;>
rozdzielanie palcami jak najbardziej dozwolone

Cytat:
Chodzi mi o to że jak zdejmuję koszulkę to włosy z nad karku są ułożone w stronę czubka głowy i bez pomocy rąk same nie chcą wrócić na swoje miejsce. Nie wiem może to kwestia wprawy. Na szczęście jakoś udało mi się je ułożyć rękami bez szkód na skręcie. Dodaję zdjęcia po moim pierwszym OMO i plunkingu.

Załącznik 4972393

Załącznik 4972394

Załącznik 4972395
to spróbuj zrobić głową po zdjęciu koszulki 'nienienienie'
ale efekt jest bardzo ładny, co chcesz!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:45   #73717
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Ja juz nie pamiętam gdzie mam (i czy wogóle jeszcze mam) grzebień
Włosy traktuję tylko palcami kiedy mam odżywkę do spłukiwania (czasem nawet co 4 dni) Ale ja nigdy nie czesałam włosów na sucho (no może nie nigdy - ostatni raz chyba na początku liceumczyli dawno) To jedno na co sama wpadłam, ze mi poprawia wygląd loczków
No bo Ty masz LOKI kochana, takich bym też nie czesała...

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
CG jestem od początku lipca i do zeszłego miesiąca było tylko coraz lepiej... A jak się pogoda zmieniła to koniec po prostu...
Pokazywałas foty? Zmieniałas zesatwy, jak dziewczyny radzą?
Moze spróbuj śłimaczki po myciu, czy innego sposobu stylizacji?

Cytat:
no niby tak, ale mi się po myciu odżywką - nawet nie używając silikonów nigdzie - po 3 razach średnio straszny przyklap robi
Zależy od włosów - u mnie nie

Lucynka, fajne loczki, no rękami , a jak - wszystko dobrze Ci wyszło...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:51   #73718
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Mam pytanie - czeszesz włosy miedzy myciami?
Raczej nie, chyba że się bardzo poplączą na wietrze i mżawce i nie da się palcami
Cytat:
Koło pólnocy tez się fajnie kłaki myje
brr o północy to ja już dawno śpię :P
Cytat:
czy dziewczyny z delikatnymi falami 2a/2b odnotowujecie wzrost skrętu? czy dajecie radę nie czesać włosów miedzy myciami.
si, zaczynając myślałam że mam 1b/2a :P a mam 2c jak w pysk teraz
po prostu nie czeszę, pochowałam narzędzia

*"młode" pokolenie wie że mam zmytą nietrwałą trwałą?
Cytat:
ja mam starsznie postrączkowane końce i nie wiem - za dużo zelu? nie wiem czy to zdzierżę i czy będzie lepiej?
mejbe

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-11-09 o 16:02
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:57   #73719
lucynka00
Raczkowanie

Cytat:
lucynka00
super włosy wyszły
Dzięki myślałam, że może trochę bardziej się pokręcą, o swoje loczki dbam już od paru lat, w ogóle nie używam suszarki ani tym bardziej prostownicy. Wcześniej stosowałam niestety odżywki z silikonami, pq i q i agresywne szampony, którymi myłam całe włosy zwykle dwa razy i dopiero potem odżywka, czesałam włosy (najczęściej grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach, choć zwykłą szczotką też się zdażało) co wieczór i w każdy ranek gdy nie myłam włosów. Tragedia to była dziewczyny mówię Wam. Ale ogólnie zawsze miałam w miarę ładny skręt czasem lepszy czasem gorszy ale jednak to był skręt. Wrzucam fotki z sierpnia, każde zdjęcie zrobione w dniu, w którym myłam włosy.

DSCN9450.jpg lipiec 2.jpg

wrzesień.jpg
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn

Stary 2012-11-09, 16:20   #73720
sm1307
Rozeznanie

Ale dziwnie się czuję z takimi pofalowanymi włosami jakbym potargana była . Minie zapewne sporo czasu, zanim się przyzwyczaję i włosy nauczą się skrętu.
Za godzinę idę na spotkanie z Nim, to mnie nie pozna pewnie hah
A na noc zaplotę warkocz/dobieraniec, może się bardziej skręcą.

Stary 2012-11-09, 16:31   #73721
lucynka00
Raczkowanie

Cytat:
Ale dziwnie się czuję z takimi pofalowanymi włosami jakbym potargana była . Minie zapewne sporo czasu, zanim się przyzwyczaję i włosy nauczą się skrętu.
Za godzinę idę na spotkanie z Nim, to mnie nie pozna pewnie hah
A na noc zaplotę warkocz/dobieraniec, może się bardziej skręcą.
Ja jak wiązałam włosy na noc w warkocz albo w dobieraniec to nie dość że następnego dnia miałam takie "połamane" pseudo loki to jeszcze po jakimś czasie strasznie sobie połamałam włosy przy końcach przez związywanie ich mimo iż wiązałam je delikatną froteczką bez żadnych metalowych dodatków. W końcu konieczne było podcięcie zniszczonych końcówek. Był ból i płacz bo mi bardzo wolno włosy rosną i każde podcięcie to dla mnie trauma. Tak więc uważaj z tymi warkoczami, żebyś nie skończyła tak jak ja.

Stary 2012-11-09, 17:13   #73722
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
robię zdjęcia do codziennika a tu widzę taaaakie gniazdo na czubku?!?! teraz mi się wydaje że ja cały czas nieświadomie takie mam :/
(do obejrzenia w codzienniku) :P
musiałabyś poszukać, ale gdzieś w tym wątku chyba z tydzień temu pokazywałam tutorial z fotkami jak się gniazdka pozbyć

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Cześć Przybywam z wątku dla prostowłosych, gdyż chyba jestem falowana.

witaj zdecydowanie falowana a fotki, że tak powiem "klasyka gatunku"
Stary 2012-11-09, 17:20   #73723
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Pokazywałas foty? Zmieniałas zesatwy, jak dziewczyny radzą?
Moze spróbuj śłimaczki po myciu, czy innego sposobu stylizacji?
Kiedyś tam wstawiałam mogę jeszcze raz, ale to dopiero jutro, bo zaraz lecę na zajęcia i o 21 wracam, to padnięta pewnie będę...

Zmieniłam w sumie odżywkę b/s, bo lniana z rumiankiem + olejek BD z rumiankiem sprawiły ze moje włosy z ciemnego brązu stały się jasnym brązem z rudziejącymi końcówkami.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:28   #73724
pumaaaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to zależy od włosów jeżeli nie potrzebują to po co je męczyć U mnie to niemożliwe bo zabezpieczam silikonami więc trzeba to to czymś zmywać
Riddim przekonałaś mnie i umyłam włosy tym olejkiem isany. Bardzo fajnie wyszlo, zmyła mi isane kakaowa. Zobaczymy jak będzie później.

tym olejkiem myjesz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1....html&next=26?
pumaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:30   #73725
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
ale taki długi rozwód z szamponem też nie jest zbyt dobry
Cytat:
Wydaje mi się, że to zależy od włosów jeżeli nie potrzebują to po co je męczyć U mnie to niemożliwe bo zabezpieczam silikonami więc trzeba to to czymś zmywać
Riddim przekonałaś mnie i umyłam włosy tym olejkiem isany. Bardzo fajnie wyszlo, zmyła mi isane kakaowa. Zobaczymy jak będzie później.
ja myślę, że to było jakieś 2 tygodnie temu, ale szczerze nie zarejestrowałam mycia szamponem w mojej głowie, może byłam za bardzo zaspana poza tym nie widzę, żeby moje włosy potrzebowały tego. Jak używałam mrożącego to po dwóch tygodniach robił mi się przyklap, teraz kupiłam w przypływie chęci na coś nowego żel Artiste z Natury i przyklapu brak, nie żeby mi brakowało mycia szamponem czy coś, ale sama się zdziwiłam, bo nawet olejowanie robiłam ostatnio
Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
CG jestem od początku lipca i do zeszłego miesiąca było tylko coraz lepiej... A jak się pogoda zmieniła to koniec po prostu...
Nie poddawaj się, na deszczową pogodę trzeba trochę zmienić pielęgnację, jeżeli włosy są trudno obciążalne spróbuj jakiejś cięższej odżywki emolientowej jako b/s, wcześniej pisałam o AiK ale on jest ciężki, więc ostrożnie, ja dzięki niemu zredukowałam puch do minimum prawie, więc może Tobie też się uda, trzymam kciuki
Stary 2012-11-09, 17:34   #73726
antoninamotyl
Rozeznanie

Moje dzisiejsze, nareszcie weekend! Koniecznie muszę nałożyć olej na noc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (90,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (83,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (82,1 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-11-09, 17:44   #73727
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
ślicznie
Stary 2012-11-09, 18:00   #73728
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Napisane przez pumaaaaa Pokaż wiadomość
dokładnie tym
Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Ale się błyszczą wygladają na super szczęśliwe nie byłabym sobą gdybym nie zapytała: jakich kosmetyków używasz? szczególnie te b/s mnie interesuja

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm

Edytowane przez xMissix
Czas edycji: 2012-11-09 o 18:02
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:18   #73729
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
nie sądzę... ale starsze wie i i tak Cię "lofffcia"
Stary 2012-11-09, 18:23   #73730
antoninamotyl
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie tym

Ale się błyszczą wygladają na super szczęśliwe nie byłabym sobą gdybym nie zapytała: jakich kosmetyków używasz? szczególnie te b/s mnie interesuja
używam Joanna miód+ cytryna (ale dopiero nakładam ją po jednym dniu - taka mini reanimacja)
maska z glutka
mycie: BD fur mama, odżywka Garnier "Awokado i masło karité" (ok 30minut) i na tym koniec przeczesuje grzebieniem "szczerbatym" (z szeroko rozstawionymi zębami) i zawijam w dwa ślimaczki na noc.
Stary 2012-11-09, 18:35   #73731
bessens
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
jeśli by to miało obecnie związek z kosmetykami to zastosować --> Nizoral (nie żaden "zastępnik") - uczciwa kuracja bodaj 2-tygodniowa zgodna z ulotką (kolor może zblaknąć, lecz warto), a potem mycie delikatną odżywką a nie szamponem
mi to zadziałało cuda

ALE jeśli to faktycznie jeszcze zaszłość z dzieciństwa i coś się dzieje non-stop niedobrego to marsz do dermatologa, ale lepszego od pani, która orzekła sobie i zostawiła Cię samą z problemem...:glasiu :
Nizoral kiedys stosowalam i nie byl bardzo skuteczny ale z 2giej strony nie bylam jeszcze wtedy CG więc być może to co Nizoral naprawiał niszczyło coś innego. Chyba za Twoją radą kupię go ponownie

bylam do tamtego przedszkolnego czasu u kilku dermatologow i kazdy mowil ze to jednak lupież poza tym jestem alergikiem uczulonym prawie na wszystko oprocz jedzenia no i moze kosmetyki kolorowe tez mnie nie uczulaja (odpukać ) ale z kosm pielegnacyjnymi jest dosc ciezko

Cytat:
To co pisze Katie plus ode mnie: nie używaj na skórę z łupieżem oleju z omega-9!! Kwas oleinowy to hydepark dla grzybków!!
Wpis Myszki z olejami wg wnikania czyli kwasów tłuszczowych wisi w 1szym poście
Ok, dzis maseczke zrobilam z lnianym bo to jedyny u mnie który nie ma omega9 dzieki za rade, zobaczymy co sie urodzi na tej mojej biednej glowie

Dziś odkryłam że eliksir green pharmacy do wypadających nie nadaje się dla mnie na spray regenerujący nawet po dodaniu olejku :P no trudno, bede mieszac dalej Jantar z mineralną/przegotowaną:P

Edytowane przez bessens
Czas edycji: 2012-11-09 o 18:36
bessens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:08   #73732
czarno czarna
Raczkowanie

OMG nie było mnie tu parę dni i już 20 stron wątku przegapiłam

Cytat:
Chyba nie chodzi tu o plunking

Cytat:
Raczej nie, chyba że się bardzo poplączą na wietrze i mżawce i nie da się palcami
brr o północy to ja już dawno śpię :P
si, zaczynając myślałam że mam 1b/2a :P a mam 2c jak w pysk teraz
po prostu nie czeszę, pochowałam narzędzia

mejbe
Ja mam 2a skoczyło na 2b, ale nieźle muszę się o to namęczyć, dla mnie nie warto ;] wiemy

Cytat:
witaj zdecydowanie falowana a fotki, że tak powiem "klasyka gatunku"
Sama tteż Was zamęczałam takimi rok temu 15 lat w nieświadomości w sumie i tak teraz chodzę na prosto, nie chce mi się starać :p

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
ja myślę, że to było jakieś 2 tygodnie temu, ale szczerze nie zarejestrowałam mycia szamponem w mojej głowie, może byłam za bardzo zaspana poza tym nie widzę, żeby moje włosy potrzebowały tego. Jak używałam mrożącego to po dwóch tygodniach robił mi się przyklap, teraz kupiłam w przypływie chęci na coś nowego żel Artiste z Natury i przyklapu brak, nie żeby mi brakowało mycia szamponem czy coś, ale sama się zdziwiłam, bo nawet olejowanie robiłam ostatnio

Nie poddawaj się, na deszczową pogodę trzeba trochę zmienić pielęgnację, jeżeli włosy są trudno obciążalne spróbuj jakiejś cięższej odżywki emolientowej jako b/s, wcześniej pisałam o AiK ale on jest ciężki, więc ostrożnie, ja dzięki niemu zredukowałam puch do minimum prawie, więc może Tobie też się uda, trzymam kciuki
AiK zależy jak dla kogo. Mam bardzo cienkie fale, a garniera nakładałam na suche włosy i dopiero wtedy dawał jakieś efekty.... Przez to go więcej nie kupię, słaby ;p. A jaki Artiste posiadasz?
Stary 2012-11-09, 19:20   #73733
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
AiK zależy jak dla kogo. Mam bardzo cienkie fale, a garniera nakładałam na suche włosy i dopiero wtedy dawał jakieś efekty.... Przez to go więcej nie kupię, słaby ;p. A jaki Artiste posiadasz?
ten najmocniejszy, fioletowy, ale zauważyłam, że po nim włosy dłużej schną w porównaniu z mrożącym, to możliwe w ogóle?
Stary 2012-11-09, 19:31   #73734
antymezis
Raczkowanie

Widzę, że wątek kręconowłosych bije rekordy popularności i falowanych oraz lokowanych coraz więcej - może niedługo dziewczyny zamiast prostować włosy po szkolnych kiblach, będą je kręcić lokówkami?

Tam daleeko temu pisałam o basenie i podejrzanej różowej wodzie, Katie100 - w sumie możesz mieć rację, że to się henna wypłukuje, ale po ponad dwóch miesiącach od farbowania? I teraz nie wiem, czy mi jeden lok rzeczywiście spłowiał, czy to autosugestia? Zawsze zabezpieczam kokosem (ostatnio w połączeniu z lnianym) - czy on, jako że, z tego, co pamiętam, jest wnikający, może wraz z chlorem przyczyniać się do szybszego wypłukiwania się koloru? Jak w takim razie zabezpieczyć hennę przed basenem? Czy może zastąpić kokosa innym olejem?

Bodaj trzeci raz zastosowałam Garnier Aik - z jednej strony zauważyłam, że włosy chłoną go i tuż przed spłukaniem fajnie się kręcą, ale z drugiej strony kształt jest jakiś dziwny później - robią się takie jakby podprostowane ruloniki . Ale może to wina stylizacji. W sumie dopiero teraz ogarnęłam ten sposób, co go Mysia prezentuje, spróbowałam z żelem lnianym na trzydniowych włosach na sucho (no, może na psikaczu Liliputz) i od razu jakoś lepiej .
Tylko moją zmorą jest ciągłe dotykanie kudłów, nie wiem, jak z tym walczyć.... Też tak macie?

26.10.2011 - 27 cm
1.12.2011 - ok. 30 cm ()
2.11. 2012 - ok. 39 cm (w tym dwa podcięcia lalala )
Cel: hm...
antymezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:36   #73735
pumaaaaa
Przyczajenie

[QUOTE=xMissix;37526376]dokładnie tym

a mam głupie pytanie,bo niedawno dopiero zaczęłam rozgryzać składy,ale ten jest króciutki i gdzieś czytałam,że im krótszy tym lepszy,czy ten olejek jest zgodny z CG?bo zastanawia mnie to Mipa Laureth Sulfate które jakoś bardzo kojarzy mi się z SLS
pumaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:55   #73736
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Przez przypadek kupiłam odżywkę z mr potter do włosów przetłuszczających się: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...m-z-wit-h.html
Może krzywdy na lokach nie zrobi
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 20:06   #73737
Kociasta
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Mam problem z doborem szamponu.

Chciałabym znaleźć bez SLS i podobnych, z betainą, ale bez Gliceryny i oleju sojowego. BD i Hipp odpadają, bo za nic nie mogę rozczesać.
Czy macie jakiś pomysł? Już z rok szukam i nic ciekawego nie widzę.
Po Facelle i różowym płynie fur Mama mam włosy zupełnie bez objętości (ale one mają ww. składniki). Mam cienkie włosy i trudno coś z nimi zrobić (o OMO nie wspominając, bo nie wiem, jak można nie myć długości szamponem - jeśli tego nie zrobię, to mam strąki).

Potrzebuję też jakiegoś z siarczanami, byle bez silikonów i zbytniej ilości nawilżaczy. Mam obecnie Garnier 5 ziół i przy głowie przyklap, a na długości kołtuny.

Czy myślicie, że wyciągi z ziół w szamlonie jak Natura Siberica http://kalina-sklep.pl/organiczny-sz...0ml-p-135.html mogą obciążyć włosy?

Jeszcze chciałam zapytać o pomysł na maskę aloesową NaturVital. Jest genialna (co prawda dla mnie efekt wow trwa jeden dzień, potem przyklap), tylko martwię się brakiem olejów, bo przy złej pogodzie włosy mi się puszą. Czy powinna starczyć kropla oleju czy inaczej sobie radzić?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, bo już wydałam furę pieniędzy na próżno.

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2012-11-09 o 20:41
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 20:22   #73738
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

dzisiaj kolejny raz siemieniem lnianym, wystylizowałam, fale są, ale jakoś nie pałam optynizmem na poranek, niestety rano zawsze mam k*pę na głowie, a nie fale i żadna reanimacja nie działa, nie wiem jak dlugo jeszcze będe próbować, ale boję się, że będe musiała się poddac

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 20:27   #73739
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antymezis Pokaż wiadomość
Tam daleeko temu pisałam o basenie i podejrzanej różowej wodzie, Katie100 - w sumie możesz mieć rację, że to się henna wypłukuje, ale po ponad dwóch miesiącach od farbowania? I teraz nie wiem, czy mi jeden lok rzeczywiście spłowiał, czy to autosugestia? Zawsze zabezpieczam kokosem (ostatnio w połączeniu z lnianym) - czy on, jako że, z tego, co pamiętam, jest wnikający, może wraz z chlorem przyczyniać się do szybszego wypłukiwania się koloru? Jak w takim razie zabezpieczyć hennę przed basenem? Czy może zastąpić kokosa innym olejem?

Bodaj trzeci raz zastosowałam Garnier Aik - z jednej strony zauważyłam, że włosy chłoną go i tuż przed spłukaniem fajnie się kręcą, ale z drugiej strony kształt jest jakiś dziwny później - robią się takie jakby podprostowane ruloniki . Ale może to wina stylizacji.
może być, mi maska jajeczna Joanny połączona z półwnikającą oliwą trochę wypłukała henny w ostatnim czasie (1,5 mca od hennowania)... ale na basen nie chadzam ostatnimi czasy, więc niestety nie pomogę z alternatywą

Garnier AiK z założenia dociąża i podprostowuje , dawaj go d/s na bardzo krótko 1-2 minuty, lub w ogóle na suche włosy odrobinę dla okiełznania ewentualnego puszenia

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
dzisiaj kolejny raz siemieniem lnianym, wystylizowałam, fale są, ale jakoś nie pałam optynizmem na poranek, niestety rano zawsze mam k*pę na głowie, a nie fale i żadna reanimacja nie działa, nie wiem jak dlugo jeszcze będe próbować, ale boję się, że będe musiała się poddac
a próbowałaś czegoś mocniejszego niż glut? bo on nie ma specjalnych mocy sprawczych - i jeśli chcesz efekt wow o poranku po spaniu w sucharkach to odsyłałabym Cię raczej w kierunku czarnej Isany...
Stary 2012-11-09, 20:40   #73740
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Mala Dressiara Pokaż wiadomość
Nie, nie normalny, tzn nie frottowy tylko z mikrofibry, kupiony w ... zoologu

Ja myślałam że umrę ze wstydu jak się okazało że nie miałam już czasu w domu skontrolować co tam się podziało i z takim tyłem do pracy przyszłam tzn pojechałam, komunikacją miejską

Znam, to przez nią trafiłam tutaj wierząc że uda mi się uzyskać fale z moich prostych włosów ale tego wpisu nie widziałam, dzięki wielkie, lecę studiować
Ufff, w zoologu?

Eee tam byś widziała moje początki

Nie masz prostych włosów

Cytat:
czy Wy też jak robicie lniany to wychodzi Wam z dwóch łyżek i szklanki wody może 10 ml żelu, bo cała reszta jest trwale przyklejona do ziarenek i nie ma siły ich przecedzić?
Nie kwestia wprawy, krócej gotuj, przelewaj wrzący łyżka w ruch i przeleci wsio

Cytat:
Wrzucam fotki z sierpnia, każde zdjęcie zrobione w dniu, w którym myłam włosy.
Weszłam na bloga...ale ładnie wyglądasz bez grzywki, z włosami zebranymi w górę opaską

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Nawet paznokcie masz podobne do ewalucji powiedz co z Nią zrobiłaś!

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Sama tteż Was zamęczałam takimi rok temu 15 lat w nieświadomości w sumie i tak teraz chodzę na prosto, nie chce mi się starać :p
Potrzebna motywacja?
Oj tam, tylko 15 lat? Nawet jak się u mnie pojawiło coś takiego -> KLIK! (tona puchu, rozczesane) to myślałam, że mam proste włosy to znaczy tak je traktowałam, bo nie wiedziałam jak powinnam...nie wpadłam na to by ich nie czesać by używać stylizatora...guła ;P

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
a próbowałaś czegoś mocniejszego niż glut? bo on nie ma specjalnych mocy sprawczych - i jeśli chcesz efekt wow o poranku po spaniu w sucharkach to odsyłałabym Cię raczej w kierunku czarnej Isany...
Dokładnie, jeśli za mocny to zmieszać z jakimś słabszym (wczoraj tak zrobiłam: fioletowy Artiste i czarna Isana, wyszło miodzio )

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałam zapytać o pomysł na maskę aloesową NaturVital. Jest genialna (co prawda dla mnie efekt wow trwa jeden dzień, potem przyklap), tylko martwię się brakiem olejów, bo przy złej pogodzie włosy mi się puszą. Czy powinna starczyć kropla oleju czy inaczej sobie radzić?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, bo już wydałam furę pieniędzy na próżno.
Próbowałaś odżywiać włosy PRZED myciem? Skoro robią się strąki to może warto spróbować? nałóż coś ciężkiego przed myciem na godzinę czy 2, umyj szamponem, odżywka b/s (albo i bez), żel i już.
Dodawaj olej do masek/odżywek, zwłaszcza teraz

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-11-09 o 20:41
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości