|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Cytat:
![]() Ewelinka butelki nie akceptuje od nikogo. Ode mnie, od TŻ, od babci... Cytat:
Gratuluję pracy Fajnie, że sprowadzam ludzi myślami ![]() Cytat:
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamyhttp://imgx.wizaz.pl/fo zadziwiamy! III-IV 2012
Karolinko ja wysiadam już...
4 miesiące i dzień w dzień to samo![]() Ty wiesz jaki miałam poród... bo głupia Ciebie nie posłuchałam żeby tam nie rodzić |
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, jeśli masz wątpliwości to naprawdę idź do lekarza skonsultować swoje wątpliwości. Myślę, że ktoś doświadczony będzie wiedział lepiej
Kupiłam Ewelince ciasteczka ryżowe... i TŻ wszystkie zjadł
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem w poniedizłaek zadzwonię do przychodni i pójdę na wizytę -zresztą kazała przyjść na kontrole czy to wszystko przez nabiał a jak Ewelinka ? TŻ oj ![]()
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-11-09 o 21:25 |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysypki są wstrętne bo ciązko dojść do tego, co może być pryczyną. Ja walczę z jakąś u Ewelinki, pupa już ma się dobrze w 99%, teraz musi zagoić się skóra po wysypce, naskórek jest napięty i wysuszony, lekko zaczerwieniony. Mam maść sterydową, pomaga, ale krostki pojawiają się na nogach (mało) i plamki na plecach i brzuszku. Ale jest poprawa, więc póki co, stosuję tę maść. Ewelinka rośnie i pięknie się rozwija Dziękuję ze zdjęcia Lenki, zaraz wyśle zdjęcia Ewelinki
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jem biszkopty-ale nawet bardzo i to ograniczam bo też mają jajka w składzie to dobrze ze pupa już ok Lenka też rośnie i śmieje się jak szalona czekam na fotki
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia poszły
![]() Dziś Ewelinka śmiała się prawie do bólu jak machałam jej słuchawka prysznicową i leciała z niej woda
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowna jest![]() a ja tak narzekam a się nie pochwaliłam ze już nie szarpie się tak przy piersi i ładnie je a nawet zasypiaa te fotki to ze chrztu prawda? Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-11-09 o 21:59 |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, ta biała sukienusia to ze chrztu
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
i pilnuje odbijania to spała od 21.00 do 3.30
|
|
|
|
#4211 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A i same chlopaki To nie bylo koedukacji przy zmianie pampersow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale fajnie Cytat:
Super,ze udalo ci sie z praca!A Dominik przystojniak,bardzo ladny chlopiec!
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę takiego długo snu. Ewelinie dokuczają teraz zęby i nie śpi mi tak ładnie jak kiedyś
![]() Dziś do spania wrzuciłam do łóżeczka moją bluzkę. Nie wiem czy dobrze, czy nie nakryje sobie buzi... ale może jak będzie czuła mój zapach, będzie lepiej spała? Albo wezmę sobie jej kocyk i taki "pachnący" oddam.
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Eh,ile mam nadrabiania. Z tego co pamiętam,z pamięci Rybko aptamil 3,jest od 6-12 miesięcy complete do weaning. Noi apropo ciebie i Emigry,to nie to o czym myślałyście,co innego mi się chciało.Cisło mnie coś
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż tak źle? musisz pilnować bo może nakryć buziaka masz medal,że ogarniasz prace ,dom i Ewelinkę ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
A co u nas,pisałam wcześniej że wychodzą synkowi górne jedynki i zauważyłam dzisiaj rano,że wyżyna mu się górna jedynka,bo ma krew na dziąsle-zębie raczej
I mało spi w dzień po pare minut,a ja nie moge nic zrobić. :/
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-11-09 o 22:12 |
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego podrażniam to miejsce górną ósemką. Więc wiem jak źle śpi się dziecku. Ja od zeba mam powiększony migdałek, zaczerwienione gardło.
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Ja to niewiem czy wierzyć w żyły wodne ![]() Niki,jeśli dziecko potrzebuje bliskości,to jest za by ją dać
|
|
|
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widziałam, że Aaagga pisała hej, jasne że pamiętamy. super, że się udało znaleźć prace. lecę kukam na maila. Emila dzisiaj miała ciężkie zasypianie, bo ponad 1,5h ;/
|
|
#4220 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za sen,ale też miałam nie lepszy,bo śniło mi się że mąż chodził uśmiechnięty,bo jakaś kobita się do niego uśmiechała. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja niewiem,bo musiałam się pojawić w szpitalu na wyłowywanie porodu,choć okazało się że były już 2 cm,więc pozostosało przebić pęcherz i poszło ![]() Cytat:
Jaki kochany,słodko zasnął ![]() Poprzednio,też mały pi Aptamil Hungry milk,bo mu jedynka nie wystarczała.Uu,współczuje |
|||||
|
|
|
#4221 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Kiedys podczytywalam ten watek,super jest Cytat:
|
|
#4222 | |
|
Rozeznanie
|
Potraciły mi się cytaty :/
Nikii - ja myślę że nie warto się i małego męczyć jeśli nie chce zasypiać sam...potrzebuje Twojej bliskości. Może z czasem znowu załapie że fajnie jest zasypiać w łóżeczku ![]() Myślę że takie zasypianie koło Ciebie nie jest złe...nie musisz nosić kołysać wystarczy że jesteś obok...fajnie tak wiadomo że lepiej by było spżytkować inaczej ten czas no ale...przymusowy odpoczynek też Ci się przyda ![]() Cytat:
hihi muszę się Wam pochwalić że dostałam pierwszą zapłatę za moją pracę w tym o czym pisałam wcześniej za ostatni tydzień i wiem że za trwający tydzień będzie jeszcze lepiej ale jestem happy
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super dziewczyny, że niektórym udało się spotkać Może i mnie się kiedyś uda z którąś spotkać w sumie to na razie z jedną wizażanką udało mi się spotkać, z innego wątku, i co najlepsze w tym, że ona mieszka w Szczecinie a ja w okolicach Krakowa
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...
Co do spotkanka to było super..szkoda tylko że się spóźniłam i zaraz Mraveczka z Robciem musieli wracać...nadrobimy następnym razem.. Monika a widzisz kiepski ze mnie fotograf ![]() Karo_z super, że rozkręca się Twoja praca...mam nadzieję, że da Ci tyle dochodu, żebyś nie musiała zostawiać Piotrusia i iść do pracy poza domem.. Rybka Nikki młodziutka Twoja mamcia jest i rzeczywiście podobne jesteście..Monia oby tylko u babci to nic poważniejszego niż ta anemia nie było...moja mama niewiele młodsza jest i wiem, jak się przeżywa każdą chorobę w tym wieku...no ale na pewno jeszcze wiele lat życia przed nimi.. Aaagga pewnie że pamietamy...synek uroczy a Tobie gratuluję znalezienia pracy w tych cieżkich czasach i to jeszcze państwowej z dobrymi zarobkami (ja też z państwówki ale niestety uposażenie niezbyt okazałe )Emilka mojej przyjaciólki synek zachowywał się jak by miał ataki kolki i też rózne sposoby, kropelki na brzuszek wypróbowywała i nie bardzo pomagało..jak przez kilka dni niby było lepiej to zaraz znowu masakra...co się okazało on miał te ataki płaczu i prężenia się przez wzmożone napięcie mięśniowe...teraz chodzi na rehabilitację już ponad miesiąc i ataki minęły.. Mraveczka..jak Frida nie daje rady to słyszałam że świetny jest http://www.katarek.pl/ niestety mój Tż nie pozwala mi go kupić, bo boi się że małemu mózg wyssie , ale opinie ma bardzo dobre, zwłaszcza jeśli chodzi o usuwanie głębiej położonych smarków..
|
|
|
|
#4225 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może poprostu ot przebił mu się ząb,a może się walnął w dziąsło. Dziękuje za życzenia i komplement ad oczu Cytat:
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-11-10 o 00:08 |
||
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam wam ostatnio, ze mały ma na dziąśle twardą białą kropkę..myślałam że to ząb a to nie ząb tylko jakaś perła Ebsteina czy coś takiego...pediatra wczoraj stwierdził że zębów jeszcze nie widać na horyzoncie..
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie,że spotkanie Wam się udało
![]() ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Cytat:
A co to jest??? ![]() ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- A już wiem,wygooglałam sobie
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wlasnie przeczytalam co to.Ponoc nic sie z tym nie robi,jest to nagromadzenie tkanki nablonkowej.To sie dowiedzialam czegos nowego
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki wszystkim dziewczyną za odpowiedź w sprawie zasypiania. Po długich przemyśleniach stwierdziłam że jak Oskar potrzebuje bliskości do spania to mu ją dam , w końcu samodzielne zasypianie w łóżeczku kiedyś przyjdzie. Pamiętam jak był czas gdzie Oskar zasypiał tylko na rękach i musiał być owiniętym kocykiem, potem mu to przeszło i zaczęło się że zasypiał tylko wtedy gdy stałam nie mogłam usiąść ale i to przeszło z czasem, później przyszedł czas na zasypianie kiedy bardzo mocno skakałam na łóżku (wyglądało zabawnie, ale ja się tak ponad miesiąc męczyłam) no i przeszło, potem wystarczyło że siedziałam i bujałam na rękach, ale i to minęło i zaczął się etap że leżałam na łóżku on obok na boczku i musiałam tak bujać, a teraz wystarczy że położę się obok i on się przytuli. Owszem był czas chyba 2-3tyg kiedy sam zasypiał w łóżeczku. Karolca za wyjadanie dla TŻ ![]() Karino dołączam się do dziewczyn piękne oczka ma Twój synuś karo gratuluję 1 zapłaty |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

może kiedyś Oskar też ładnie prześpi nockę
. Dziękuję 

cudowna jest

Albo wezmę sobie jej kocyk i taki "pachnący" oddam.

hej, jasne że pamiętamy. super, że się udało znaleźć prace.
Jaki kochany,słodko zasnął