Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2459 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 20:40   #73741
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Mala Dressiara Pokaż wiadomość
Nie, nie normalny, tzn nie frottowy tylko z mikrofibry, kupiony w ... zoologu

Ja myślałam że umrę ze wstydu jak się okazało że nie miałam już czasu w domu skontrolować co tam się podziało i z takim tyłem do pracy przyszłam tzn pojechałam, komunikacją miejską

Znam, to przez nią trafiłam tutaj wierząc że uda mi się uzyskać fale z moich prostych włosów ale tego wpisu nie widziałam, dzięki wielkie, lecę studiować
Ufff, w zoologu?

Eee tam byś widziała moje początki

Nie masz prostych włosów

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
czy Wy też jak robicie lniany to wychodzi Wam z dwóch łyżek i szklanki wody może 10 ml żelu, bo cała reszta jest trwale przyklejona do ziarenek i nie ma siły ich przecedzić?
Nie kwestia wprawy, krócej gotuj, przelewaj wrzący łyżka w ruch i przeleci wsio

Cytat:
Napisane przez lucynka00 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki z sierpnia, każde zdjęcie zrobione w dniu, w którym myłam włosy.
Weszłam na bloga...ale ładnie wyglądasz bez grzywki, z włosami zebranymi w górę opaską

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze, nareszcie weekend! Koniecznie muszę nałożyć olej na noc
Nawet paznokcie masz podobne do ewalucji powiedz co z Nią zrobiłaś!

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Sama tteż Was zamęczałam takimi rok temu 15 lat w nieświadomości w sumie i tak teraz chodzę na prosto, nie chce mi się starać :p
Potrzebna motywacja?
Oj tam, tylko 15 lat? Nawet jak się u mnie pojawiło coś takiego -> KLIK! (tona puchu, rozczesane) to myślałam, że mam proste włosy to znaczy tak je traktowałam, bo nie wiedziałam jak powinnam...nie wpadłam na to by ich nie czesać by używać stylizatora...guła ;P

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a próbowałaś czegoś mocniejszego niż glut? bo on nie ma specjalnych mocy sprawczych - i jeśli chcesz efekt wow o poranku po spaniu w sucharkach to odsyłałabym Cię raczej w kierunku czarnej Isany...
Dokładnie, jeśli za mocny to zmieszać z jakimś słabszym (wczoraj tak zrobiłam: fioletowy Artiste i czarna Isana, wyszło miodzio )

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałam zapytać o pomysł na maskę aloesową NaturVital. Jest genialna (co prawda dla mnie efekt wow trwa jeden dzień, potem przyklap), tylko martwię się brakiem olejów, bo przy złej pogodzie włosy mi się puszą. Czy powinna starczyć kropla oleju czy inaczej sobie radzić?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, bo już wydałam furę pieniędzy na próżno.
Próbowałaś odżywiać włosy PRZED myciem? Skoro robią się strąki to może warto spróbować? nałóż coś ciężkiego przed myciem na godzinę czy 2, umyj szamponem, odżywka b/s (albo i bez), żel i już.
Dodawaj olej do masek/odżywek, zwłaszcza teraz

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-11-09 o 20:41
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 20:42   #73742
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
a próbowałaś czegoś mocniejszego niż glut? bo on nie ma specjalnych mocy sprawczych - i jeśli chcesz efekt wow o poranku po spaniu w sucharkach to odsyłałabym Cię raczej w kierunku czarnej Isany...
no właśnie nie próbowałam, męczyłam się tylko z poranną reanimacją, w takim razie przy najbliszej wizycie w rossmanie zaopatrzę się w czarną Isanę, Dziekuję

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 20:44   #73743
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Próbowałaś odżywiać włosy PRZED myciem? Skoro robią się strąki to może warto spróbować? nałóż coś ciężkiego przed myciem na godzinę czy 2, umyj szamponem, odżywka b/s (albo i bez), żel i już.
Dzięki, tak robię tylko potem myję szamponem, który mi nie pasuje i i tak muszę dać odżywkę, by rozczesać lub odżywić, bo po SLS mam włosy b. suche i splątane nawet, jeśli wcześniej miałam olej z aloesem przez 2 h.

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 20:50   #73744
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Dzięki, tak robię tylko potem myję szamponem, który mi nie pasuje i i tak muszę dać odżywkę, by rozczesać lub odżywić, bo po SLS mam włosy b. suche i splątane nawet, jeśli wcześniej miałam olej z aloesem przez 2 h.
Ajrisz wspominała też o dodaniu kilku kropel oleju do szamponu, na przykład BD, który Tobie nie służył. Może z takim dodatkiem byłoby inaczej?
Niestety...musimy kombinować z kosmetykami, które średnio lub wcale nie służą albo wydawać pieniądze na kolejne :/

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 21:08   #73745
Kociasta
Raczkowanie

Hm ciekawe, będę próbować. Jednak będę szukać jakiegoś szamponu, który będę mogła używać bez kombinowania (może uda mi się gdzieś kupić Sanosan :/ i przetestować).

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 21:10   #73746
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
CG jestem od początku lipca i do zeszłego miesiąca było tylko coraz lepiej... A jak się pogoda zmieniła to koniec po prostu...
będzie lepiej - tylko się nie poddawać
Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
robię zdjęcia do codziennika a tu widzę taaaakie gniazdo na czubku?!?! teraz mi się wydaje że ja cały czas nieświadomie takie mam :/
(do obejrzenia w codzienniku) :P
malutkie gniazdko, prawie nie widoczne ja odkąd zaczęłam robić włosom zdjęcia to dopiero zobaczyłam że czasem potrafię mieć mega gniazdo - a nikt mi tego nie mówił teraz zawsze sobie lukne jak tam tył się sprawuje
Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Cześć Przybywam z wątku dla prostowłosych, gdyż chyba jestem falowana. Dzisiaj pierwszy raz nałożyłam na włosy żel z siemienia lnianego i po wyschnięciu, rozczesaniu zauważyłam, że jednak jakieś skręty się uwydatniły
Całe życie myślałam, że mam proste włosy, które żyją własnym życiem, puszą się i w ogóle. W rodzinie dziadek miał kręcone włosy, jak był młodzieniaszkiem Może coś w genach zostało mi.

Włosy umyłam Hippem, nałożyłam odżywkę Garnier AiK, rozczesałam grzebieniem. Zawinęłam w ręcznik, później ugniotłam we włosy odżywkę b/d Joanna miód i cytryna, nałożyłam balsam podkreślający loki Nivea i jeszcze żel lniany. Ugniatała i ugniatałam, a teraz czekam aż wyschną i oby nie porobiły się strąki Nie wiem, co robić z takimi włosami, nigdy kręconych nie pielęgnowałam.

To zdjęcie pokazuje jakie fale udało mi się uzyskać nieświadomie, po rozczesaniu na sucho
Wywalić grzebień i paluszki w ruch tylko na mokrych włoskach
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
No bo Ty masz LOKI kochana, takich bym też nie czesała...

Cytat:
Ale dziwnie się czuję z takimi pofalowanymi włosami jakbym potargana była . Minie zapewne sporo czasu, zanim się przyzwyczaję i włosy nauczą się skrętu.
Za godzinę idę na spotkanie z Nim, to mnie nie pozna pewnie hah
A na noc zaplotę warkocz/dobieraniec, może się bardziej skręcą.
OOO jak ja na siebie patrzyłam jak parę razy fryzjerki mi na siłę wyprostowały włosy - zrobię bonusa i wrzucę unikalną fotke
Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze, nareszcie weekend! Koniecznie muszę nałożyć olej na noc

lucynka00 bardzo fajne włoski

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-11-09 o 21:12
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 21:13   #73747
losek78
Zakorzenienie

Wieki mnie tu nie było a zakręconą maniaczką jestem przez to forum właśnie .
Teraz mam znowu problem z doborem szamponu , po wszystkim mam łupież i podrażnienie .
Sls w ogóle nie toleruje, Babydream , Hipp i inne dziecięce to jednak nie to , czegoś mi w nich brak a po Alterra do skóry wrażliwej dostałam wysypki za uszami .
Ostatnie wcierki - Jantar i Seboradin okropnie mnie podrażniły mimo że wcześniej było w porządku.

Edytowane przez losek78
Czas edycji: 2012-11-09 o 21:15
losek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 21:46   #73748
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie, jeśli za mocny to zmieszać z jakimś słabszym (wczoraj tak zrobiłam: fioletowy Artiste i czarna Isana, wyszło miodzio )
mój standardowy reanimator
Stary 2012-11-09, 22:43   #73749
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Nie poddawaj się, na deszczową pogodę trzeba trochę zmienić pielęgnację, jeżeli włosy są trudno obciążalne spróbuj jakiejś cięższej odżywki emolientowej jako b/s, wcześniej pisałam o AiK ale on jest ciężki, więc ostrożnie, ja dzięki niemu zredukowałam puch do minimum prawie, więc może Tobie też się uda, trzymam kciuki
Tylko, że u mnie nie ma puchu. Są gładkie, błyszczące, lejące i prawie zupełnie proste...

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
dzisiaj kolejny raz siemieniem lnianym, wystylizowałam, fale są, ale jakoś nie pałam optynizmem na poranek, niestety rano zawsze mam k*pę na głowie, a nie fale i żadna reanimacja nie działa, nie wiem jak dlugo jeszcze będe próbować, ale boję się, że będe musiała się poddac
Ja dopiero teraz zaczęłam się poznawać z prawidłową reanimacją, po 4 miesiącach, wstyd

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
będzie lepiej - tylko się nie poddawać
Dziękuję

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 22:56   #73750
Mala Dressiara
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Moje włosy coś mi się ostatnio bardzo buntowały. Dwa dni nosiłam proste, wczoraj już normalnie je pougniatałam (żel lniany plus rossman'owski czarno-pomarańczowy) i spałam w sucharkach.
Ooo po rozczesaniu masz takie proste jak ja Ale falki super, może z moich uda się kiedyś takie cudo wykrzesać

Cytat:
to co ostatnio wklejałam w codzienniku to nie moje standardowe zestawy, więc z tym kiepsko
mój standard to mycie Kallosem Latte Serical (lub Scandic Line Cocomask), Alterra morela d/s na 2 minutki, a potem Joanna mleko i miód b/s, plunking, duuużo czarnej Isany i dyfuzor aż będą prawie suche sucharki, doschnięcie do konca naturalnie i odgniecenie przez gładką koszulkę
jeśli Ci się chce możesz zerknąć na to, jak metodą prób i błędów wypracowałam pielęgnację, która mi odpowiada najbardziej (na moim blogu wizażowym jest tylko 1 wpis i to jest spis moich notatek w codzienniku) to tak po prostu jest, że my tu wszystkie testujemy, testujemy...
Dzięki za twoją cierpliwość do mnie analizowanie zostawiam na jutro, na świeży umysł. Wiem że testujecie, ale wydawało mi się że to u was już na początku jakoś wygląda, a nie jak pół doopy zza krzaka. No cóż, miałam rację - wydawało mi się.

Cytat:
a tak uczciwie mówiąc, to może Eloe lub Ajrisz Marta "z głowy" jak zawsze wyciągną jakieś cudo dla Ciebie
Też mam taką nadzieję, Eloe już mi pewnie rzeczy podpowiadała, ale tutaj jednak dużo zależy ode mnie, a ja najlepsza w analizowaniu tego co mi mogło zrobić to czy tamto kiepska jestem

Cytat:
a ten wpis może Cię trochę podniesie na duchu foty są z tego samego dnia (btw ratującego mnie wtedy oleju kokosowego już dawno nie stosuję, nie puszył mnie tylko przez 2-3 pierwsze użycia)
Jakkolwiek brzydko to zabrzmi to niesamowicie optymistyczne zdjęcia trudno uwierzyć. I przerażenie bierze, bo jak się okazuje specjaliści mają tak marną wiedzę że strach się bać. Mi przerzedzone po ciąży włosy "fryzjer" wycieniował tak, że wyglądałam jakbym miała na głowie 3 włoski na krzyż a prosiłam o cięcie "zagęszczające" wizualnie.

Cytat:
wkleić to na drzwiach tego salonu fryzjerskiego i niech się wstydzą!
taaa i wszyscy pomyślą, że pomyliła podpisy pod zdjęciami, dała odwrotnie

Cytat:
noo, wyborażacie sobie jaka impreza byłaby na zlocie kręconowłosych?
Taaa - jest Isana z babassu, Joaśka morżąca, glut lniany i Garnier AiK? Jest impreza. I piwo, piwo lałybyśmy na włosy

Cytat:
odnotowujemy - tu na potwierdzenie: przed CG i początek (2 mce) CG
ale u ciebie i na początku jakieś zalążki fal są, u mnie prosto jak po prostownicy, dlatego się po prostu zastanawiam czy nie mam tego skrętu bardzo, bardzo delikatnego, czy jest o co walczyć No ale to muszę się sama przekonać, tylko głupio mi tak z takim rozczochrem na głowie chodzić
Cytat:
no wiesz, albo włosy albo amory
eee, wystarczy nie dać się sprowadzić do parteru

[QUOTE=lucynka00;37523550]Chodzi mi o to że jak zdejmuję koszulkę to włosy z nad karku są ułożone w stronę czubka głowy i bez pomocy rąk same nie chcą wrócić na swoje miejsce. Nie wiem może to kwestia wprawy. Na szczęście jakoś udało mi się je ułożyć rękami bez szkód na skręcie. Dodaję zdjęcia po moim pierwszym OMO i plunkingu.[QUOTE]

Doskonale wiem o czym piszesz, mam ten sam problem.

Cytat:
Ale dziwnie się czuję z takimi pofalowanymi włosami jakbym potargana była . Minie zapewne sporo czasu, zanim się przyzwyczaję i włosy nauczą się skrętu.
"Mam tak samo jak tyyyyyy" że zacytuję sobie piosenkę

Cytat:
Ufff, w zoologu?
Tak, w zoologu pierwotnie miały być dla moich pieseczków, ale tak fajnie dosuszały włosy że sobie je przygarnęłam

Cytat:
Eee tam byś widziała moje początki
Poka

Cytat:
Nie masz prostych włosów
No niby nie, ale przeczesane grzebieniem są prościusieńkie, i myślę że falki będą tak delikatne, że szkoda będzie mojego zachodu dla tak marnego efektu. Ale zobaczymy, jeszcze trochę powalczę
Mala Dressiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 23:17   #73751
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakkolwiek brzydko to zabrzmi to niesamowicie optymistyczne zdjęcia trudno uwierzyć. I przerażenie bierze, bo jak się okazuje specjaliści mają tak marną wiedzę że strach się bać.
no nie?
Stary 2012-11-10, 00:13   #73752
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Tylko, że u mnie nie ma puchu. Są gładkie, błyszczące, lejące i prawie zupełnie proste...

Ja dopiero teraz zaczęłam się poznawać z prawidłową reanimacją, po 4 miesiącach, wstyd

Dziękuję
To poszukaj czegoś w miarę lekkiego, ale niech inne dziewczyny się wypowiedzą, bo moje włosy lubią cięższe odżywki
Stary 2012-11-10, 00:31   #73753
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Ooo po rozczesaniu masz takie proste jak ja Ale falki super, może z moich uda się kiedyś takie cudo wykrzesać
tak wyglądają moje włosy wyprostowane przez fryzjera normalnie po rozczesaniu mam bardziej szopę z końcówkami powywijanymi na wszystkie strony muszę dać bardzo dużo żelu żeby były takie fale, tzn fale mam po samym dyfuzorze, ale żeby trzymały od mycia do mycia ale wg mnie warto
Stary 2012-11-10, 01:29   #73754
dorka_tw
Rozeznanie

Hej, na forum dla zakręconych jestem od niedawna. Do dzisiaj tylko analizowałam wszytskie wypowiedzi i porady, ale stwierdziłam że czas się ujawnić, może dowiem się czegoś ciekawszego.
Zawsze myślałam że moje włosy sa proste, odżywki używałam od święta, co chwile je czesałam ( tak suche też) i zawsze się dziwiłam, czemu mam je takie napuszone. Jak nic z nimi nie zrobie to mam lekką falę, ale mało widoczną więc staram się coś z tym zrobić.
Na chwilę obecną najlepsze loki ( które po kilku minutach zamieniają się w fale) wychodzą mi gdy nałoże na lekko wilgotne stylizator, pogniote i zwiąże gumką w taki koczek. Ale to jest loteria, raz wyjdą fantastyczne, a innym razem trzeba spinać.
Dopiero teraz wzięłam się na serio do pielęgnacji, nakładam po każdym myciu (niestety codziennie) odżywki, czesze od razu i pozwalam wyschnąć, grzebienia już nie dotykam.
Posiedziałam też na wątku z analizą kosmetyków, znalazłam te najmniej inwazyjne, więc jestem z siebie bardzo dumna. Na liście mam około 90 odżywek, które musze przetestować
Aha i zamierzam zapuszczać włosy, aktualnie mam za ramiona lekko
Mam nadzieję, że otrzymam wsparcie i w razie potrzeby porady. Bo nawet nasunęły mi się pytania
1. wiem że kręcone włosy trzeba odpowiednio ścinać, a co z falowanymi, jeżeli chce jak najbardziej podkreślić skręt?
2. jest jakiś sposób żeby włosy myć rzadziej? Raczej mam ze skłonnością do przetłuszczania się, ale szampon jednak wysusza włosy więc gdybym mogła je myć co drugi dzień to byłoby fantastycznie. Kiedyś słyszałam, że przez pare tygodni trzeba przeczekać i pomęczyć się i myć co dwa dni bez względu na to jak wyglądam na ten drugi dzień. Ale jest to w ogóle prawda?

Pozdrawiam

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 02:55   #73755
Iwonalodz
Zakorzenienie

W galerii łódzkiej w końcu pojawiła się różowa Artiste Mam pytanie, czy mogę ją zmieszać z jej żółtą siostrą?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:41   #73756
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Hej, na forum dla zakręconych jestem od niedawna. Do dzisiaj tylko analizowałam wszytskie wypowiedzi i porady, ale stwierdziłam że czas się ujawnić, może dowiem się czegoś ciekawszego.
Zawsze myślałam że moje włosy sa proste, odżywki używałam od święta, co chwile je czesałam ( tak suche też) i zawsze się dziwiłam, czemu mam je takie napuszone. Jak nic z nimi nie zrobie to mam lekką falę, ale mało widoczną więc staram się coś z tym zrobić.
Na chwilę obecną najlepsze loki ( które po kilku minutach zamieniają się w fale) wychodzą mi gdy nałoże na lekko wilgotne stylizator, pogniote i zwiąże gumką w taki koczek. Ale to jest loteria, raz wyjdą fantastyczne, a innym razem trzeba spinać.
Dopiero teraz wzięłam się na serio do pielęgnacji, nakładam po każdym myciu (niestety codziennie) odżywki, czesze od razu i pozwalam wyschnąć, grzebienia już nie dotykam.
Posiedziałam też na wątku z analizą kosmetyków, znalazłam te najmniej inwazyjne, więc jestem z siebie bardzo dumna. Na liście mam około 90 odżywek, które musze przetestować
Aha i zamierzam zapuszczać włosy, aktualnie mam za ramiona lekko
Mam nadzieję, że otrzymam wsparcie i w razie potrzeby porady. Bo nawet nasunęły mi się pytania
1. wiem że kręcone włosy trzeba odpowiednio ścinać, a co z falowanymi, jeżeli chce jak najbardziej podkreślić skręt?
2. jest jakiś sposób żeby włosy myć rzadziej? Raczej mam ze skłonnością do przetłuszczania się, ale szampon jednak wysusza włosy więc gdybym mogła je myć co drugi dzień to byłoby fantastycznie. Kiedyś słyszałam, że przez pare tygodni trzeba przeczekać i pomęczyć się i myć co dwa dni bez względu na to jak wyglądam na ten drugi dzień. Ale jest to w ogóle prawda?

Pozdrawiam
witaj dawaj listę tych odżywek, to ja też przetestuję

co do ścinania - wiem, że Chatul tłumaczyła tu ostatnio zasadę ścinania po skosie, nawet ładny rysunek był, ale nie wiem niestety, czy dotyczy to tylko loków, czy fal też.
a jakim myjesz szamponem? mi bardzo ograniczyło się przetłuszczanie po dziecięcym Babydreamie. Możesz też stosować ziołowe wcierki (np. Green Pharmacy) albo wodę brzozową

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:54   #73757
lucynka00
Raczkowanie

Postanowiłam wypróbować spinanie włosów na czubku głowy klamrą na noc, metoda na ananasa jeśli się nie mylę, spało się nawet wygodnie jednak rano po zdjęciu klamry mam bajzel na głowie i to taki, którego nie mogę ułożyć. Niewielka część włosów się napuszyła,przy czubku głowy rozprostowała, inna część wygląda jakby loki się porozdzielały na takie cieniutkie pasma a inna część zwinęła się w coś na wzór korkociągów Istny bajzel a ja nie wiem co mam zrobić, nie chcę ich w żaden sposób czesać nawet grzebieniem, myłam je wczoraj więc mycie też odpada gdyż staram się myć włosy co 2-3 dni. Wrzuciłabym zdjęcia ale bateria się rozładowała w aparacie. Znacie może jakieś sposoby na ogarnięcie takiego czegoś???
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn

Dbam o włosy zgodnie z metodą CG od 9 listopada 2012
lucynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:55   #73758
sm1307
Rozeznanie

Spałam jednak w rozpuszczonych włosach, nie plotłam żadnego warkocza i dzisiaj dalej są fale, jednak oklapnięte nieco, brak objętości im.
Muszę chyba jeszcze raz pougniatać je, ale nie wiem, czy jak nałożę odrobinę balsamu z Nivea, tego podkręcającego loki to nie przedobrzę i nie będę jeszcze bardziej oklapnięte.

A i dostałam komplement wczoraj, że ładnie mi w kręconych włosach

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:11   #73759
mosia07
Raczkowanie

dziewczyny a czy Facelle może zwiększyć wypadanie włosów?

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:16   #73760
lucynka00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy Facelle może zwiększyć wypadanie włosów?
Teoretycznie wszystko może zwiększyć wypadanie włosów jeśli nie przypadnie skórze głowy do gustu. Znam osoby, którym specjalne środki przeciwko wypadaniu włosów wypadanie właśnie zwiększyły. Używasz czy pytasz profilaktycznie?
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn

Stary 2012-11-10, 11:21   #73761
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
witaj dawaj listę tych odżywek, to ja też przetestuję

co do ścinania - wiem, że Chatul tłumaczyła tu ostatnio zasadę ścinania po skosie, nawet ładny rysunek był, ale nie wiem niestety, czy dotyczy to tylko loków, czy fal też.
a jakim myjesz szamponem? mi bardzo ograniczyło się przetłuszczanie po dziecięcym Babydreamie. Możesz też stosować ziołowe wcierki (np. Green Pharmacy) albo wodę brzozową

Z listą będzie ciężko bo mam je spisane w Access, żeby łatwiej było katalogować. Można na PW przesyłać pliki?

Szampon na razie mam z Ziaji do włosów z łupieżem, bo miałam z tym problem, ale właśnie się kończy i muszę rozejrzeć się za czymś innym. A woda brzozowa do kupienia jest gdzie? w jakimś zielarskim?

Czy ktoś mógłby mnie uświadomić w sprawie cięcia włosów falowanych? Bardzo proszę, nie chciałabym popełnić głupiego błedu

Stary 2012-11-10, 11:21   #73762
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Teoretycznie wszystko może zwiększyć wypadanie włosów jeśli nie przypadnie skórze głowy do gustu. Znam osoby, którym specjalne środki przeciwko wypadaniu włosów wypadanie właśnie zwiększyły. Używasz czy pytasz profilaktycznie?

Dzisiaj użyłam pierwszy raz i przed chwilą z ciekawości zaczęłam czytać o nim różne opinie. No i trochę mnie to wystraszyło ponieważ i tak moje włosy od pewnego czasu dosyć intensywnie wypadają, a nie chciałabym żeby Facelle jeszcze to pogorszyło..

Stary 2012-11-10, 11:25   #73763
lucynka00
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj użyłam pierwszy raz i przed chwilą z ciekawości zaczęłam czytać o nim różne opinie. No i trochę mnie to wystraszyło ponieważ i tak moje włosy od pewnego czasu dosyć intensywnie wypadają, a nie chciałabym żeby Facelle jeszcze to pogorszyło..
To poużywaj go parę dni jeśli nic się nie będzie działo to myślę, że w Twoim przypadku wypadania nie zwiększy wypadania, jeśli natomiast włosy zaczną wypadać bardziej to go odstaw i obserwuj, jeśli po odstawieniu sytuacja się unormuje to jest to wina Facelle, jeśli nie to możliwe, że coś innego Ci szkodzi.

Stary 2012-11-10, 11:30   #73764
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
To poużywaj go parę dni jeśli nic się nie będzie działo to myślę, że w Twoim przypadku wypadania nie zwiększy wypadania, jeśli natomiast włosy zaczną wypadać bardziej to go odstaw i obserwuj, jeśli po odstawieniu sytuacja się unormuje to jest to wina Facelle, jeśli nie to możliwe, że coś innego Ci szkodzi.
Szczerze to sama już nie wiem co robić. Najbardziej włosy lecą mi kiedy spłukuję odżywkę, nie jest ich może jakoś przesadnie dużo ale sporo, a później w ciągu dnia ciągle spadają mi na ręce... Wątpie żeby przy tym Facelle zauważyła jakoś wzmożone wypadanie, bo raz ich wypada mniej a raz więcej. No ale dzięki za radę

Stary 2012-11-10, 11:35   #73765
lucynka00
Raczkowanie

Cytat:
Szczerze to sama już nie wiem co robić. Najbardziej włosy lecą mi kiedy spłukuję odżywkę, nie jest ich może jakoś przesadnie dużo ale sporo, a później w ciągu dnia ciągle spadają mi na ręce... Wątpie żeby przy tym Facelle zauważyła jakoś wzmożone wypadanie, bo raz ich wypada mniej a raz więcej. No ale dzięki za radę
A próbowałaś używać jakichś wcierek albo olejków na wypadanie włosów? Mi bardzo pomógł olejek Khadi stymulujący wzrost włosów, dobra też jest nafta kosmetyczna zmieszana z olejkiem rycynowym. Teraz włosy wypadają mi jedynie podczas mycia i to jedynie kilka pojedynczych czyli mieszczę się w typowej normie. Może Tobie też coś takiego pomoże Zajrzyj do wątku o wypadających włosach, tam Ci dziewczyny powinny pomóc

Edytowane przez lucynka00
Czas edycji: 2012-11-10 o 11:36
Stary 2012-11-10, 11:59   #73766
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Spałam jednak w rozpuszczonych włosach, nie plotłam żadnego warkocza i dzisiaj dalej są fale, jednak oklapnięte nieco, brak objętości im.
Muszę chyba jeszcze raz pougniatać je, ale nie wiem, czy jak nałożę odrobinę balsamu z Nivea, tego podkręcającego loki to nie przedobrzę i nie będę jeszcze bardziej oklapnięte.

A i dostałam komplement wczoraj, że ładnie mi w kręconych włosach
no z reanimacją to niestety historia długa i szeroka, w pigułce/FAQ są opisane niektóre sposoby, ale co włos to osobna historia ja bym uważała z nakładaniem dosyć ciężkiego balsamu, ale możesz go spróbować rozrobić z wodą i popsikać generalnie u mnie sprawdzają się w większości psikadła na reanimację włosów, także polecam
no i oczywiście lniany

Cytat:
Z listą będzie ciężko bo mam je spisane w Access, żeby łatwiej było katalogować. Można na PW przesyłać pliki?

Szampon na razie mam z Ziaji do włosów z łupieżem, bo miałam z tym problem, ale właśnie się kończy i muszę rozejrzeć się za czymś innym. A woda brzozowa do kupienia jest gdzie? w jakimś zielarskim?

Czy ktoś mógłby mnie uświadomić w sprawie cięcia włosów falowanych? Bardzo proszę, nie chciałabym popełnić głupiego błedu
dziękuję Ci bardzo za listę tylko w jakim programie otworzyć ten plik? miałam ostatnio format komputera i głupieje przy plikach innych niż .doc, nawet .pdf to dla niego za dużo

ja jestem całkiem zadowolona z rossmanowej wody brzozowej, chociaż ona nie jest 'czysta'. Barwa chyba też produkuje.

szampon z Ziai chyba ma SLS, więc nie jest delikatny, jako detergent może podrażniać, co skutkuje przetłuszczaniem i łupieżem właśnie, więc ja bym uważała dobrze, że denkujesz!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:06   #73767
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
A próbowałaś używać jakichś wcierek albo olejków na wypadanie włosów? Mi bardzo pomógł olejek Khadi stymulujący wzrost włosów, dobra też jest nafta kosmetyczna zmieszana z olejkiem rycynowym. Teraz włosy wypadają mi jedynie podczas mycia i to jedynie kilka pojedynczych czyli mieszczę się w typowej normie. Może Tobie też coś takiego pomoże Zajrzyj do wątku o wypadających włosach, tam Ci dziewczyny powinny pomóc
Mam dokładnie ten sam problem co mosia, i jak na razie żadne oleje i nafty nie pomogły. Ale pocieszam się że włosy mam dłuższe więc to tylko wizualnie wygląda że wypada ich więcej, bo jednak jak taki włos w siteczku się pokręci to wygląda jak 5 krótkich

Stary 2012-11-10, 12:18   #73768
antymezis
Raczkowanie

Cytat:
może być, mi maska jajeczna Joanny połączona z półwnikającą oliwą trochę wypłukała henny w ostatnim czasie (1,5 mca od hennowania)... ale na basen nie chadzam ostatnimi czasy, więc niestety nie pomogę z alternatywą

Garnier AiK z założenia dociąża i podprostowuje , dawaj go d/s na bardzo krótko 1-2 minuty, lub w ogóle na suche włosy odrobinę dla okiełznania ewentualnego puszenia
Ech . No właśnie z tym Garnierem to ciężko powiedzieć, chyba nie tyle rozprostowuje, co jakoś zmienia skręt, ale na jedno w sumie wychodzi. Ale spróbuję się z nim obejść w opisany przez Ciebie sposób. Też muszę wypróbować jeszcze milion odżywek , teraz czaję się na produkty od the body shop: to do stylizowania i na odżywkę bananową.

Cytat:

Pozdrawiam
Pielęgnacja CG pomaga. Poza tym polecany jest Jantar (ale nie u wszystkich), płukanka z siemienia lnianego, woda brzozowa (ja ją lubię, ale może podrażniać skalp), maseczka z drożdży... Tyle wiem

26.10.2011 - 27 cm
1.12.2011 - ok. 30 cm ()
2.11. 2012 - ok. 39 cm (w tym dwa podcięcia lalala )
Cel: hm...
antymezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:46   #73769
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antymezis Pokaż wiadomość
Pielęgnacja CG pomaga. Poza tym polecany jest Jantar (ale nie u wszystkich), płukanka z siemienia lnianego, woda brzozowa (ja ją lubię, ale może podrażniać skalp), maseczka z drożdży... Tyle wiem
Od paru dniu robie maseczki z siemienia i używam żelu do stylizacji. To wystarczy czy jeszcze mam to rozrzedzić i zrobić płukankę?
A Jantar to co?

Stary 2012-11-10, 12:49   #73770
lucynka00
Raczkowanie

Potrzeba matką wynalazków próbowałam ogarnąć jakoś moje włosy po nocy i szukając czegoś co by się nadawało do reanimacji trafiłam w szafce na odżywkę do włosów Timotei Organic Delight do włosów suchych i zniszczonych. Ta odżywka składa się w 99% ze składników pochodzenia naturalnego, jest bez parabenów, silikonów, barwników i siarczanów no i postanowiłam ją nałożyć na włosy w ramach reanimacji i w rezultacie uzyskałam pięknie skręcone loczki, włosy odżyły, pięknie się ułożyły i ogólnie wyglądają rewelacyjnie co najważniejsze nie posklejała i nie usztywniła mi loczków czego wręcz nie cierpię. Odżywkę tą kupiłam jakoś w wakacje ze względu na fajny skład i pamiętam że w ogóle się nie sprawdziła przynajmniej jako odżywka d/s, nie mogłam po niej rozczesać włosów, leżała więc w szafce i czekała aż ktoś ją skończy. Okazuje się jednak, że jako poranny reanimator jest niesamowita. Szkoda tylko że jest dość droga, w rossmanie coś około 18zł kosztuje z tego co pamiętam. Nie mniej jednak polecam do wypróbowania

Link do odżywki na KWC.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch-wlosow.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości