|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
![]() Lub mieć kilka tys. na start. Patrząc na to wszystko realnie. Przypomniało mi się wczoraj ktoś pisał o wałówce od rodziców, pozyczaniu pieniędzy itp. to co to za frajda się wyprowadzić? skoro nadal się liczy na rodzine ![]() Hmm nom właśnie nawet gdyby zapraszali mnie na rozmowy np. do Krakowa czy do Warszawy to pewnie i tak nic z tego bo skąd bym brała kasę. Warszawa 90 zł. Kraków 70. To tak jakbym chciała najpierw się załapać a później przeprowadzić. Więc z tym wszystkich opcji najlepsza to pozyczyć kase i jechać w ciemno. Ceny są takie same nie przesadzajcie Z kinem podobnie ile u was bilet? U mnie jest kino gdzie filmy albo wchodzą z opóźnieniem albo wcale, więcej się na wkurzam niż skorzystam bilet 15 zł. Co do biedronki jestem prawie codziennie chodzę też do Kauflanda czasem Lidla i stokrotki. Ale za to ubrania macie o wiele taniej jak są wyprzedaże w małych miastach nie ma takiego wyboru jak w większych, nie ma sieciówek nie ma wyprzedaży. Teraz nawet za granicą ceny się pokrywają z tymi z pl
|
|
|
|
|
#1772 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-10 o 16:45 |
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Fajne ma produkty
Ja tam zawsze się zaopatruję w kiełbasę, bo jest z Sokołowa. ![]() Cytat:
Pracowałam przy badaniach cen w sklepach w całej Polsce, więc mi nie wmówisz takich bzdur!! Ceny w sieciówkach się różnią - parę groszy ale jednak. Nawet ceny promocyjne - gazetkowe, w niektórych sklepach nie są wprowadzane.
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości sprawdziłam ile kosztuje bilet do kina choć u mnie jako tako prawdziwego kina nie ma
- normalny 16 zł, ulgowy - 14 zł.U mnie w centrum ceny /w sklepach spożywczych/są dość wysokie z dwóch powodów: - monopol - jedna osoba ma kilka sklepów w samym centrum. - duża liczba /ponoć/ turystów. Lidl, czy Biedronka są na obrzeżach miasta. Trinette - też ją lubię fajne ma pdrodukty, a ceny spoko.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-10 o 16:53 |
|
|
|
#1775 |
|
BAN stały
|
Ale nie przesadzajmy też, że ceny w sklepach spożywczych są trzy razy większe w dużych miastach w porównaniu z małymi. Jeśli u mnie np bułka zwykła kosztuje 65 gr ( nie kupuję bułek często, bo chleb jem , ale coś w tych granicach kosztują ) to w Katowicach zwykła bułka nie kosztuje 3 zł, tylko góra parę groszy więcej . U mnie bilet miejski kosztuje od 2 zł- 2,30 zł w jedną stronę. W katowicach mpk 3 zł. Więc też różnica nie duża, mimo, wielkiej różnicy w wielkości obu miast.
Przeważnie duże sklepy sa na obrzeżach miast. Ja do biedronki muszę dojechać, to się nie opłaca. Bo muszą kasę na bilet wydać i co zaoszczędzę na zakupach to wydam na bilet. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-10 o 16:59 |
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkam na wsi, za bilet do miasta płacę 3,50 zł. MPK w Krakowie kosztuje /bilet jednorazowy/ 3,20 zł.
|
|
#1777 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiem o tym...że się różnia czekolada wedla 3,50 w innym sklepie, 3.20 w innym po promocji 2.99 ok jasne. Przejęzyczenie. Spokojnie pomylić się nie można Tak czy inaczej wyszło że nie ma wielkich różnic cenowych pomiędzy Warszawą a np Rzeszowem .(i o to mi chodziło tylko źle to ujęłam) Bo w Rzeszowie też są różne ceny w różnych sklepach. Tyle że jeszcze na wsiach jest drożej niż w mieście ![]() Cytat:
![]() wiec zamiast płacić 15 wolałabym zapłacić np. w multikinie 20 ale ogladnąc film w normalnych fajnych warunkach. Cytat:
u mnie badziewne można kupić od o.20 te które ostatnio lubię kosztują 0.99.Zresztą jest wiele np. jogurtów , chipsów, batonów które mają ustaloną cenę detaliczną i tylko na wsiach lub w małych sklepikach sprzedają drożej niż wskazuje cena sugerowana. U mnie 2.20 w kiosku u kierowcy 2.60 ![]() U mnie w mieście to nasrane biedronkami najbliższa od niedawna mam ok 10 min od domu ale za to innych marketow brak
|
|||
|
|
|
#1778 |
|
Rozeznanie
|
tak mam ostatnio mega doly. nie lubie psycholog. gadki.sama musze sobie poradzic. w ostatnim czasie mialam propoz,pracy. lepsza kasa niz teraz ale umowa na 3,potem,12, 12itp, miesiecy
jestem zmeczona po pracy i ciezko jest mi sie zabrac za jezyk:/czasami sie ucze intensywnie 2-3dni a potem tydzien przerwy )
|
|
|
|
#1779 | |||
|
Zakręcony Chochlik
|
To wyrażaj się precyzyjnie.
![]() Cytat:
Edit. Śmieszne jest też to, że również widać różnicę między zwykłym Carrefourem a Carrefour Market. :/ Cytat:
Cytat:
![]() Edit. Idę dalej robić muffinki, a potem chleb. Mam cichą nadzieję, że chleb mi wyjdzie... Te gumiaste są okropne. W mniejszych miejscowościach są o wiele lepsze.
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2012-11-10 o 17:28 |
|||
|
|
|
#1780 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zresztą macie większy wybór.Jasne że są różnice codziennie robię zakupy i widzę co po ile, i kiedy drożeje. Kupuje jogurt przez jakiś czas po kilku tyg już ma wyższa cenę. No ale nie ma też co mówić że są wielkie rożnice jakby nie było są podobno większe zarobki np, w Warszawie. Co do pomyłki to już bez przesady żeby od razy wyjezdzac z wykrzyknikami "b łędy ludzka rzecz". ot co.
|
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Co z tego, że większy jak sam shit
Najlepszy chleb do tej pory jadłam w Duszniki Zdrój. To dlatego, że dobrze się po nim czułam. Zresztą sam z masłem smakował rewelacyjnie Cytat:
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
a ja postanowiłam nauczyć się samodzielnie Excela i obsługi programów graficznych (coś tam umiem wykonać plastycznie, uwielbiam rysować, tworzyć grafikę - nie mi oceniać czy mam talent). Może ktoś mi podpowie, jak zacząć z nauką obsługi programów graficznych typu Adobe, Corel itp".
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
|
|
#1784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W moich czasach w Dominium miałam 50% zniżki na pizzę (na legitymację studencką UW), a mieszkałam obok telepizzy i w poniedziałki mała pizza kosztowała 5 zł, a w innych dniach też były promocje. Pizza Hut ma ofertę lunchową i zestaw też tanio wychodzi
|
|
#1785 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za 50 to może jakaś XXXL a ja tylko XL![]() Trinette teraz na kolanach do Czestochowy Co do chleba ja nie jem... bo co kupie pozniej się wywozi na wieś. Wiec wole kupic ze 3, 4 bułki zjeść i nic się nie marnuje
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem na miejscu u mego Chlopa
jak jest weekend to jeszcze jakos daje rade, jestesmy razem, ale na tygodniu wariuje. Kilka godzin szperanie po necie, szukanie ogloszen i jak sie uda to wysylanie CV, ale co dalej? Co mam robic? U siebie mialam psa, znajomych, gdzies z tata jezdzilam zalatwiac rozne sprawy, a tutaj mega nuda. Myslalam nad zapisaniem sie do biblioteki, ale co poza tym. Boje sie, ze tylek mi spuchnie, a bardzo tego nie chce. Mozna samemu spacerowac, ale dla mnie to meka i jeszcze wiekszy dol, bo co jak co, sama bez celu nie umiem spacerowac. Myslalam o rowerze poki nie ma sniegu, ale to za malo, bo znajac moj zapal, objade wioske dookola i sie skonczy hehehe.
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1788 |
|
BAN stały
|
Ja swego czasu z nudów chodziłam do sklepu po składniki na ciastka. Przy okazji zjadłam coś słodkiego i czas mi zleciał.
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to innego tematu hehehe. Jesli do mojej to wszystko spoko, ale chce wydawac jak najmniej kasiory, poza tym i to chyba jest powodem nr jeden, nienawidze chodzic do sklepow. Dla mnie to koszmar, teraz to juz wole te samotne spacery chyba hehehe.
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A może gotowanie obiadków. To zajmuję trochę czasu. Ja nie lubię samotnych spacerów i chodzenia bez celu. Wolałabym mieć z kim spacerować . Albo spacerować po jakiś fajnych miejscach, nowych mi nieznanych. Swoje miasto znam, więc samej mi sie nie opłaca spacerować i nie chce.
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z kims hehe, no sama mnie w takim razie rozumiesz. Poza tym tu sa prawie same lasy dookola, wiec sie troche boje. Mozna podjechac do miejscowosci obok ale bilety tez kosztuja. Jeszcze ta pora roku jest dobijajaca. Czekam tylko az znajde prace, bo Moj obiecal mi psa (strasznie tesknie za tym, co zostal u rodzicow).Poza tym jeszcze tesknie za domem, nie sadzilam, ze az tak bede to przezywala. Kilka razy nawet zdarzylo mi sie poplakac No i nie moge sobie znalezc tu miejsca, tzn. w samym pokoju spoko, ale tutaj z szamponem, zelem do mycia czy szczoteczka musze latac do lazienki, bo tam nawet nie mam gdzie tego trzymac. Wiem, ze to kwestia przyzwyczajenia, ale troche mnie to poki co irytuje.
|
|
|
|
|
#1792 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
szybko cos znajdziesz "w wielkim miescie"![]() e tam zawsze jest co do roboty, jest cieplo mozna wyjsc na spacerek, tak jak piszesz na rower, cos pozwiedzac. Jak będzie śnieg na sanki. ![]() Można ogarnac cale miasto pewnie sporo h zejdzie ![]() A tylek ci nie spuchnie daje na to 1 rok gwarancji![]() Galerie mozna polazić oko nacieszyć ...mozna kogos nowego poznac nawet na necie, biblioteka dobry pomysl.Trinette-ja mysle że tak bedzie wtedy będę mogła i ja wybaczyć jak Pan odpuści Tobie grzechy![]() Cytat:
Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2012-11-10 o 20:59 |
||
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie
moze nie zgine z nudow hehehe. Tak jak mowilam wszelkie sklepy odpadaja, chyba ze naprawde bede miala mega cel. Po weekendzie chce zaliczyc agencje (jak to brzmi ), moze do rossmana sie wybiore, chociaz mam zapas kosmetykow. Powiem Wam, ze nie moge sie doczekac, kiedy wywale z zakladek strony z ogloszeniami o prace, schowam gdzies gleboko katalog z CV i z poczty usune wyslane aplikacje. |
|
|
|
#1794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale przypomniałaś mi chociaz ze już 2 dzień nie spr. ogłoszeń...cholerka a może co na mnie czeka![]() To na pewno Ci nie grozi... trzeba być mega fajną osobą żeby potrafić wytrzymać i nie nudzić się ze sobą Co do agencji zawsze to jakiś trop...aczkolwiek jak już mam do nich uraz
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie jestem przekonana do agencji, ale chyba wole to, niz roznosic CV osobiscie po firmach, bo poki co efekt zerowy.
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie bilet normalny 14 zł
|
|
|
|
#1797 |
|
Rozeznanie
|
U mnie 13 zł i w chwili obecnej Bitwa pod Wiedniem leci...eh, a warunki masakryczne w środku
cza się ciepło ubrać, żeby nawet w lecie nie zmarznąć ogólne wole jechać do Rzeszowa i dać więcej za bilet niż iść do mnie na "wsi" ![]() Jutro stworzę nowy list motywacyjny i wyślę CV na 2 oferty...jakiś cud chociaż dzień mam fatalny dzisiaj...wróciłam ze szkoły i padam na twarz od 2 godzin...wkurzyła mnie dzisiaj jedna osoba i to strasznie...
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2012-11-10 o 21:05 |
|
|
|
#1798 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
buhahah. U mnie wyremontowali kino, dostali jakieś środki unijne
na ten cel. Ponoć teraz mega wypas, w ogóle mają stronkę internetową i można rezerwować online.Ale ja byłam w kinie chyba 3 razy w życiu, więc nie wiem czy się liczy. Zaraz sprawdzę, co grają u mnie. "W drodzE" ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37545256]ja też się zgadzam ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- prawda! ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- nie wiem, czemu panuje przekonanie, że w tesco jest tanio - nie jest! tania to jest biedronka i lidl... ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- to jest nagminne [/QUOTE]biedronka jest coraz droższa... |
|
|
|
#1800 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- rośnie cena benzyny, więc transportu, rosną stopy podatkowe.. więc i ceny rosną... ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
chyba jakieś pełnoziarniste ze zbożem, bo zwykła kajzerka kosztuje ok 30 gr, paryska ze 1,80 zł a bagietka niewiele ponad 2 zł |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

A na studiach tak lubiłam ćwiczenia z controllingu i dobrą ocenę miałam z tego przedmiotu .

Pracowałam przy badaniach cen w sklepach w całej Polsce, więc mi nie wmówisz takich bzdur!! Ceny w sieciówkach się różnią - parę groszy ale jednak. Nawet ceny promocyjne - gazetkowe, w niektórych sklepach nie są wprowadzane.
- normalny 16 zł, ulgowy - 14 zł.

)