Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 15:17   #2011
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Jejku - Oliweczka już ma rodzić??? ale ja nie w temacie jestem -- to także z niecierpliwością czekam na wieści od niej

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 16:07   #2012
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Jejku - Oliweczka już ma rodzić??? ale ja nie w temacie jestem -- to także z niecierpliwością czekam na wieści od niej
Nie, na 21 ma termin listopada.
A jak Juleczka? zapodaj jakąś fotę - dawno jej nie było
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 16:36   #2013
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Domek mnie rozbroił

No właśnie Beatko pokaż nam Julię

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 17:00   #2014
Lili 83
Zakorzenienie

Natka jaki słodki Domek

Morfeuszek też śliczniutki
Witam nową mamusię

Dzięki dziewczyny za życzenia

Agula brak mi pomysłu na prezent dla siostry
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 17:05   #2015
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kupiłam go w takim sklepie z włoskimi ubraniami (żadna sieciówka), dałam za niego 340zł.

Zobaczysz, że strach ma tylko wielkie oczy. Jestem pewna, że sobie doskonale poradzisz
W ogóle to przeżywam razem z Tobą

O matko-ale drogi....
Dziękuję Ci kochana
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
usg z wynikiem "wszystko w porządku"
to chłopczyk, ma jakies 390g ziewał, machał rączkami i nózkami
kręcił się i trudno go było uchwycić do 3d ale mamy coś tam nagrane
Gratulacje synka klaski:
Czyli co-tylko ja narazie będę miała parkę?
Dziękuję za kibicowanie
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aaaa Oliweczko moja mama w takiej samej sytuacji jak Ty urodziła bliźniaki. Miała mnie - 1,5 roku i dwa niemowlaki. Rodzice mieszkali wtedy na Śląsku i tata był górnikiem. Oni z Wielkopolski, to nie mieli tam nikogo do pomocy. Dali radę i Ty też dasz . Trzymaj się! strasznie szybko minęła mi Twoja ciąża.
O proszę, to się miała biedna często sama, ale fajnie, że dała radę

[QUOTE=agni82;37533775
mąż przychorował- gorzej niż dziecko. siedział i co 10 min mierzył sobie temperaturę..twierzi ł, że mu szybko rośnie[/QUOTE]
Koloniści
Mój też chory-przed wczoraj stwierdził nad ranem, że jednak nie idzie do pracy, bo ma gorączkę-pójdzie do lekarza. Temp. w nocy miał 38,1 a rano 36,9-stwierdził, że napewno urośnie w każdym bądź razie bierze nadal leki, ale absolutnie nie ma mowy o siedzeniu w domu-zwolnienie ma, ale siedzi w warsztacie
Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Ja jestem tez strasznie herbaciana, uwielbiam herbatę czarna(dilmaha). czy z miodem , cukrem, cytryna, sokiem malinowym, zawsze jest pyszna(u mnie w domu zawsze sie pilo duzo herbaty i tak mi zostalo).
ja też kocham herbatki
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wiecie kogo widziałam w klubie? Lilkaa82... chyba czas na porządki..

Agula i Lilii STO LAT
O tak...to Nerola musi zrobic, nie?
Podłączam się do życzeń
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
coś jeszcze miałam napisać
aha! Oliweczko ja już jak otwieram wizaż to zastanawiam się, czy będzie wiadomość, że to JUZ będzie dobrze kochana

dam znać- te które mam w komórce zostaną poinformowane smsem, więc Ty też
Cytat:
Ale nasza pediatra wracając z przychodni podjechała do nas do domu. Zbadała go i osłuchowo czysto, gardełko lekko przekrwione. Niestety przy ząbkowaniu infekcje się lubią ciągnąć... Dalej mamy się inhalować i czekać na poprawę
Dziękuję, że pytasz
Fajną masz pediatrę
Cytat:
Zobaczcie jak moje dziecko dzisiaj przysnęło
jej, myślałam, że tylko starsze dzieciaki tak potrafią wszędzie przysnąć
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
tak JUŻ to nie, ale wkrótce.

Witam.
Podrzuciłam dzisiaj Julcie do mamy( ale fajnie) i skoczyłam na zakupy- kupiłam Jej lalę-taką dzidzię, co można karmić, dać smoka, zawiniętą w becik i dostanie Ją ,,od Mateuszka" taki niby prezent od Niego tak sobie wymyśliłam-żeby też miała swoja dzidzię
Od nas kupiłam wózek dla lalek- szał-jeździ nim po całym domu i wozi lalę, poza tym jeszcze parę pierdółek- tablicę ze znikopisem( inspiracja od Marzenki) i kilka innych zabaweczek.
Jakbym miała to z Nią kupować, to nie dałaby mi zyć-chciałaby już ten wózek i wogóle wszystko.

Potem zjadłyśmy obiad u mamy, od babci dostałyśmy gołąbki(więc dla P. obiad gotowy), a teraz Julcia śpi.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 17:15   #2016
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
Ja raczej w podłym nastroju, bo nic od rana nie mogę zrobic bo CAŁY dzień przebeczały, krótko spały a mnie zaczynają się gory i doliny...

Witaj Flower Morfeuszek rośnie jak na drożdzach.
Kolinko gratulacje z drugiego chłopca,
Lili 100 lat

Natka z tymi kroplami do uszu, to teściowa się udała aż miałam łzy tak się smiałam. Więcej wieczorem nadrobię
Stary 2012-11-10, 17:38   #2017
Flowerbombka
Zadomowienie

Brumek a no dylemat...raz szala przeważa za rodzeństwem już żeby za chwilę się przechylić na stronę za kilka lat...ale już prawie 30 na karku więc za długo czekać nie mogę..

Co do innych wątków to swego czasu..zaglądałam czasem na kilka, ale tylko was podczytuję w miarę regularnie, tzn. jak mam czas..no i oczywiście mój wątek...nie w każdym jest aż tak fajnie
jak w naszych i jeszcze w AM jest fajnie, choć temat jakby nie było niezbyt fajny..

A rzęsy i brwi to chyba jedyna rzecz po mnie, tak to cały tatuś...

Beata 1988 udzielam się tylko na wątku mam marcowo-kwietniowych, czasem na wątku AM no i teraz u was...i czasem napiszę pojedyncze posty na jakimś typu w czym nosimy dzieci itp.

Natka ciekawe czy Domkowi wygodnie tak spać..hehe

Dziewczynki wszystkie dziękuję za miłe słowa odnośnie synka..no słodziak z niego ...imię wybierał tatuś fan Matrixa na początku byłam w szoku i się chciałam się zgodzić, ale w sumie w ciąży tak przywykłam do tego imienia że inne nie wchodziło w grę..w sumie dużo ułatwia takie imię, jesteśmy że tak powiem rozpoznawani u lekarzy itp...nawet jak na Inflancką na porodówkę przyjechałam to lekarz na IP mnie nie kojarzył (mimo że byłąm 2 tygodnie wcześniej bo ruchów nie czułam) a jak powiedziałam, że synek i imię to od razu "A to pani" i zupełnie inna gadka była..
A zdrabnimy różnie...Morfik, Morfiś, Morfeuek, Morfeuszek, Morficzek itp..

Powiedzcie mi czy jest sens kupować te piloty i komórki zabawkowe np. FP czy i tak dzieci wolą te prawdziwe, bo mały ma bzika na punkcie tych naszych, a wiadomo wolałabym żeby się nimi nie bawił..

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-11-10 o 17:39
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 17:46   #2018
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy jest sens kupować te piloty i komórki zabawkowe np. FP czy i tak dzieci wolą te prawdziwe, bo mały ma bzika na punkcie tych naszych, a wiadomo wolałabym żeby się nimi nie bawił..
Nie ma U nas leży i się kurzy.

Stary 2012-11-10, 18:04   #2019
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Domek mnie rozbroił

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Natka jaki słodki Domek

Imprezujesz coś dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mój też chory-przed wczoraj stwierdził nad ranem, że jednak nie idzie do pracy, bo ma gorączkę-pójdzie do lekarza. Temp. w nocy miał 38,1 a rano 36,9-stwierdził, że napewno urośnie w każdym bądź razie bierze nadal leki, ale absolutnie nie ma mowy o siedzeniu w domu-zwolnienie ma, ale siedzi w warsztacie

jej, myślałam, że tylko starsze dzieciaki tak potrafią wszędzie przysnąć

Witam.
Podrzuciłam dzisiaj Julcie do mamy( ale fajnie) i skoczyłam na zakupy- kupiłam Jej lalę-taką dzidzię, co można karmić, dać smoka, zawiniętą w becik i dostanie Ją ,,od Mateuszka" taki niby prezent od Niego tak sobie wymyśliłam-żeby też miała swoja dzidzię
Od nas kupiłam wózek dla lalek- szał-jeździ nim po całym domu i wozi lalę, poza tym jeszcze parę pierdółek- tablicę ze znikopisem( inspiracja od Marzenki) i kilka innych zabaweczek.
Jakbym miała to z Nią kupować, to nie dałaby mi zyć-chciałaby już ten wózek i wogóle wszystko.

Potem zjadłyśmy obiad u mamy, od babci dostałyśmy gołąbki(więc dla P. obiad gotowy), a teraz Julcia śpi.
-no to ładnie się leczy
-Domek też
-Pięknie zaopatrzyłaś Julkę Słyszałam o takim zwyczaju, że kupuje się pierwszemu dziecku prezent od nowego rodzeństwa
Jejku, jak fajnie za niedługo będziesz miała dwa szczęścia w domu
Bardzo często ostatnio o Was myślę i czekam

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ja raczej w podłym nastroju, bo nic od rana nie mogę zrobic bo CAŁY dzień przebeczały, krótko spały a mnie zaczynają się gory i doliny...

Natka z tymi kroplami do uszu, to teściowa się udała aż miałam łzy tak się smiałam. Więcej wieczorem nadrobię
Ojej a czemu to? Coś im dolega?

Cytat:

Nie ma sensu Tymi zabawkami Domin bawił się może dzień dwa, bardziej go interesują te prawdziwe. Ja wygrzebałam z szafy jakiś stary pilot, wyczyściłam i wyparzyłam i nim się bawił
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 18:12   #2020
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Imprezujesz coś dzisiaj?
Właśnie skończyłam smażyć racuchy. Marzę żeby się już do łóżka położyć.
Nigdzie nie wychodzimy bo nie chcę ludzi straszyć moimi opryszczkami
Buzia w środku też mnie boli to jaki sens gdzieś iść jak nic nie zjem

Morfinka

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Justyna masz rodzeństwo bliźniaki?

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-11-10 o 18:14
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 18:12   #2021
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Natka, one mają chyb adzis gorszy dzień... a ja po prostu jestem zła, bo nawet nie mam posprzatane.... no z grubsza mam ale podłogi nie pomyte, o ile kurze pościerane, niech ten dzień się kończy...
Stary 2012-11-10, 19:49   #2022
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Telik, ja tez zawsze mam największy problem ze spodniami, nogi dlugie i chude (wszystko zawsze za krotkie) za to biodra dosyć szerokie. Dlatego kupilam aż wie pary bo ten fason idealny dla mnie
hihi no też Ci problem
Natka a wogole za to dźwiganie to lanie
musisz uważać na kręgosłup
drzemiący na kanapie Dominik-fenomenalny

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
W

Telik Jasiu musi być słodki z tą swoją zimą.
Widzę, że jesteś fanką Lirene. Ja chyba jeszcze nic od nich nie miałam nie wiem dlaczego.

Byłam wczoraj u gina, mam przyjść znów w poniedziałek (monitoring) bo to będzie 11 dc. Pewnie wypisze mi stertę leków.
Mam pytanko: Próbowała któraś Castangusa?
chelsea
ja brałam castagnusa
gdy odkryto u mnie policystyczne jajniki
z tego co pamietam do lek roślinny
wiec bez obaw mżesz wybróbować u mnie miał za zadanie wywołać okres i sie udało, choc do momentu poczecia jeszce kilka miesiecy musiałam poczekać
Lirene-lubie kilka produktów, to marka należąca do Labolatorium Dr.Eris
a ja lubię polskie kosmetyki
co do podkładów to w tej chwili koncze juz drugą buteleczkę podkładu Hello Flawless Oxygen WOW Benefit
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

telik mam podobne problemy spodniowe i jak na razie jeansy nr 1 to z promodu, ale oczywiście tylko wybrane modele. A Ty gdzie się zaopatrujesz?

ufff no to nadrobiłam
a u nas zmiana - Majka poszła do przedszkola, za to Hania dziś trzeci dzień ma gorączkę ale innych objawów brak, więc stawiam na zęby, ewentualnie trzydniówkę, ale to się jutro wyjaśni jak wysypka się pojawi

dobra czas się do excela i autocada przesiąść
musze dodac ze dodatkowo jestem krótkonoga. najlepiej leżą na mnie spodnie z esprit. no i coraz czesciej zaczynam nosic spódnice i sukienki

zdrówka dla Hani

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja znowu calutki wieczor nadrabiam i cytuje, ciekawe czy będą wszytskei cytaty
a jak się czyta na raty to nie będę pamiętała co miało być

zbiorczo dzięki za wszystkie kciuki
usg z wynikiem "wszystko w porządku"
to chłopczyk, ma jakies 390g ziewał, machał rączkami i nózkami
kręcił się i trudno go było uchwycić do 3d ale mamy coś tam nagrane

nadrabiam dalej...cdn.
Stary 2012-11-10, 19:58   #2023
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
-Pięknie zaopatrzyłaś Julkę Słyszałam o takim zwyczaju, że kupuje się pierwszemu dziecku prezent od nowego rodzeństwa
Jejku, jak fajnie za niedługo będziesz miała dwa szczęścia w domu
Bardzo często ostatnio o Was myślę i czekam

A poniżej bohaterka mojego domu i Mateusz po raz ostatni po tamtej stronie brzucha

Kurcze, ale ten zmniejszacz niszczy jakość zdjęć...jak zmniejszacie zdjęcia?

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-11-10 o 20:00
Stary 2012-11-10, 20:01   #2024
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Oliweczka jaka Ty jesteś z tym brzuszkiem zgrabna.... az zazdroszczę...
A Julcia słodka jest
Stary 2012-11-10, 20:07   #2025
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Oliweczko przepięknie wyglądasz I Julka
Teraz z niecierpliwością czekam na fotki Mateuszka po drugiej stronie brzuszka

Stary 2012-11-10, 20:10   #2026
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Oliweczka jaka Ty jesteś z tym brzuszkiem zgrabna.... az zazdroszczę...
A Julcia słodka jest
Dziękuję Ci A Wy chcecie jeszcze dzieci?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Oliweczko przepięknie wyglądasz I Julka
Teraz z niecierpliwością czekam na fotki Mateuszka po drugiej stronie brzuszka

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-11-10, 20:22   #2027
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka cudna pilka

Flower witaj chyba u nas fajniej jednak

Agni koloniści dobra jesteś
Stary 2012-11-10, 20:28   #2028
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku no też mi kilka razy przeszło przez głowę, jak to jest na innych wątkach. w sensie czy tak , jak u nas
a więcej to nie pamiętam... skleroza. lub tzw. SKS
Tak jak u nas to na pewnie nie, ale może tez mają miło

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jutro moja siostra mają 10 rocznicę ślubu i nie mam pomysłu na prezent... doradźcie coś
Hmm... Pewnie najbardziej zależy od budżetu. Można bilety do teatru, ja się zawsze cieszę z takich prezentów.
A może mają jakąś wspólną pasję?
My na którąś rocznicę dostaliśmy od mojej mamy zaproszenia do takiego niby spa na masaż dla dwojga. Było cudownie

Cytat:
Brumku,ale jaja powiedz mężowi, że Domek znowu coś ponaciskał i naprawił to co zepsuł ł i ó w końcu działa
No to mi facet wpadnie w kompleksy

Cytat:
Zobaczcie jak moje dziecko dzisiaj przysnęło
On śpi? Żartujesz?!?

Cytat:
1. Brumek a no dylemat...raz szala przeważa za rodzeństwem już żeby za chwilę się przechylić na stronę za kilka lat...ale już prawie 30 na karku więc za długo czekać nie mogę..

2. Dziewczynki wszystkie dziękuję za miłe słowa odnośnie synka..no słodziak z niego ...imię wybierał tatuś fan Matrixa na początku byłam w szoku i się chciałam się zgodzić, ale w sumie w ciąży tak przywykłam do tego imienia że inne nie wchodziło w grę..w sumie dużo ułatwia takie imię, jesteśmy że tak powiem rozpoznawani u lekarzy itp...nawet jak na Inflancką na porodówkę przyjechałam to lekarz na IP mnie nie kojarzył (mimo że byłąm 2 tygodnie wcześniej bo ruchów nie czułam) a jak powiedziałam, że synek i imię to od razu "A to pani" i zupełnie inna gadka była..
A zdrabnimy różnie...Morfik, Morfiś, Morfeuek, Morfeuszek, Morficzek itp..

3. Powiedzcie mi czy jest sens kupować te piloty i komórki zabawkowe np. FP czy i tak dzieci wolą te prawdziwe, bo mały ma bzika na punkcie tych naszych, a wiadomo wolałabym żeby się nimi nie bawił..
1. Prawie 30-tka? To co ja mam powiedzieć

2. Rodziłaś na Inflanckiej? Jak fajnie Tzn. fajnie, bo ja też I jak wrażenia? Bo opinie są różne, ale ja wspominam to bardzo miło
Zdrobnienie Morfik jest cudne Ja bym pewnie mówiła Morfinek

3. Nie ma U nas takie zabawki są na kilka minut. Pilotem zabawkowym sie nigdy nie zainteresował. A te prawdziwe to hit do tej pory.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ja brałam castagnusa
gdy odkryto u mnie policystyczne jajniki
z tego co pamietam do lek roślinny
wiec bez obaw mżesz wybróbować u mnie miał za zadanie wywołać okres i sie udało, choc do momentu poczecia jeszce kilka miesiecy musiałam poczekać
Teliczku, a ja zupełnie nie pamiętałam, ze Ty miałaś jakieś kłopoty przed ciążą Ile Wy się o Jasia staraliście?

Cytat:
A poniżej bohaterka mojego domu i Mateusz po raz ostatni po tamtej stronie brzucha
Nic się nie zmieniłas, oprócz tego, że masz z przodu piłeczkę
A Bohater(-ka) śliczna

My po działce. Powiem krótko - kocham to dziecko obłędnie. Udało się
Stary 2012-11-10, 20:30   #2029
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam

Agulaaabar i Lili najlepsze zyczenia urodzinowe !!!!

Flowerbombka witaj. Cudny Morfeuszek

Oliweczka pięknie wygladasz. Brzuszek cudny a Julcia jak zwykle urocza

Dziewczyny ile w PL kosztuje ta szczepionka na ospe? Kupuje sie ja samemu w aptece czy jak?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:39   #2030
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Ale torba ze mnie

Lili i agula

Sto i wiecej lat
Dużo słonńca w życiu i uśmiechu:cmok :

Brumciu
Około rok czasu upłynęło od odstawienia tabletek
Potem okazało sie ze kilka miesięcy nie mam okresu
I tak zdiagnozowano PCO
Ale w końcu udało sie bez leczenia typu laparoskopia etc
A u Ciebie jak było?

A co sie udało?

Oliwka śliczny brzuszek
Sama nie mogę sie nadziwic jak czas Twojej ciąży szybciutko minął
Stary 2012-11-10, 21:07   #2031
marzena_S
Zadomowienie

Dobry wieczór.

Brumeczku, niestety nie było ani jednego polaru dla chłopców. Zostały same dla dziewczynek... Chyba rzeczywiście muszą dobrze się sprawdzać skoro są tak rozchwytywane.

Natka, widać że bateryjki się wyczerpały Dominikowi. Mi Hania kiedyś na siedząco w łóżeczku zasnęła jak pakowałam paczkę. Myślałam, że pęknę ze śmiechu.

Oliweczko, Julka urocza, a Ty wyglądasz rewelacyjnie. Już niebawem zobaczymy Mateuszka- nie mogę się doczekać. Podziwiam,że masz siły na chodzenie po sklepach. Pamiętam, że na finishu dalsze wyjście to była katorga- zaraz trzeba było toalety szukać.

Telik, jak tam przygotowania do panieńskiego? Lokal wybrany?
Stary 2012-11-10, 21:24   #2032
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Kolinka gratuluje synusia!!!!!!!!!! Macie pomysły na imię?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumeczku, niestety nie było ani jednego polaru dla chłopców. Zostały same dla dziewczynek... Chyba rzeczywiście muszą dobrze się sprawdzać skoro są tak rozchwytywane.
Aż ja się przejdę w poniedziałek i obadam polarki w naszym H&M

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:32   #2033
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Dziękuję Ci A Wy chcecie jeszcze dzieci?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Generalnie chcemy, ale zanim sie ja zdecyduje to one dadza mi nie źle dokopac i sie rozmyślę.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kolinka gratuluje synusia!!!!!!!!!! Macie pomysły na imię?
Sama miałam się pytac o imiona

Agula mam nadzieje,że mi moje przeoczenie wybaczysz, i przyjmiesz jeszcze życzenia Wszystkiego Najlepszego!!
Stary 2012-11-10, 21:38   #2034
Marina1
Zakorzenienie

Oliweczko zgrabnie wyglądasz. Brzuszek masz spory, ale bardzo kształtny. Jula ładna dziewczynka. Wydaje mi się podobna do Ciebie, co nie? Nie mogę uwierzyć, że to już. W sensie, że będziesz już rodzić. Według mojego snu to 14-ego
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-11-10, 21:47   #2035
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile w PL kosztuje ta szczepionka na ospe? Kupuje sie ja samemu w aptece czy jak?
Przeszperałam internet i znalazłam w DOZ cenę 230 zł. Sporo. Za jedną dawkę oczywiście. A w sumie są dwie.

Ale ważne (i dlatego się waham cały czas): "Szczepionka jest przeciwwskazana u kobiet w ciąży. Co więcej, należy unikać zajścia w ciążę przez okres trzech miesięcy po zaszczepieniu".

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu
Około rok czasu upłynęło od odstawienia tabletek
Potem okazało sie ze kilka miesięcy nie mam okresu
I tak zdiagnozowano PCO
Ale w końcu udało sie bez leczenia typu laparoskopia etc
A u Ciebie jak było?

A co sie udało?
Aha. Paskudna przypadłość, ale i tak łagodnie Was los potraktował
A u nas... W pierwszym cyklu starań Po pierwszym albo drugim razie

A co się udało? Dziecko nam się udało Wiem, wiem, skromna jestem Ale naprawdę nie mogę się nacieszyć tym, jaki on jest sympatyczny

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dobry wieczór.

Natka, widać że bateryjki się wyczerpały Dominikowi. Mi Hania kiedyś na siedząco w łóżeczku zasnęła jak pakowałam paczkę. Myślałam, że pęknę ze śmiechu.

Oliweczko, Julka urocza, a Ty wyglądasz rewelacyjnie. Już niebawem zobaczymy Mateuszka- nie mogę się doczekać. Podziwiam,że masz siły na chodzenie po sklepach. Pamiętam, że na finishu dalsze wyjście to była katorga- zaraz trzeba było toalety szukać.

Telik, jak tam przygotowania do panieńskiego? Lokal wybrany?
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Aż ja się przejdę w poniedziałek i obadam polarki w naszym H&M
Carmelko
Czy jakby cudem były szare rozm. 80, to kupiłabyś nam jeden?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Stronczku, poszukałam jeszcze i ceny rozciągają się między 190 zł, a 268.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-11-10 o 21:49
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:49   #2036
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Witam
Ja znów na szybko bo tż się denerwuje jak długo siedzę przy lapku.
Telik pamiętam, że masz pco, mówisz, że nie zaszkodzi ten castangus? Jeszce w pon zapytam lekarza co myśli. może spróbuję
Flowerbombka witaj miło, że moje pytanie skłoniło cię do odezwania się. Imię bardzo oryginalne.
Gomra ja bym wzięła pieska ze schroniska.
Oliweczka Ty już na wylocie, zazdroszczę
Brumek super, że Tymek się spisał.
Kolina gratuluję zdrowego, ruchliwego chłopca.
Co do herbat to ja też bardzo lubię.
Natko ależ Domek ma pozycję do spania

Agula i Lili wszystkiego najlepszego

Dobranoc Pięknym Paniom
Przepraszam, że tak króciutko

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:51   #2037
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Carmelko
Czy jakby cudem były szare rozm. 80, to kupiłabyś nam jeden?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Stronczku, poszukałam jeszcze i ceny rozciągają się między 190 zł, a 268.
Pewnie jak będą to wezme! Kiedyś widziałam całe regały w tych polarach.

Szczepionka na ospe kosztuje cos ok.200zł za dawke.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:52   #2038
brumek
Zakorzenienie

I znalazłam jeszcze ciekawą rzecz: że niektóre dzieci mogą się ubiegać o bezpłatne szczepienia. Np. chodzące do żłobka!
Więc dziewczyny może się zorientujecie. Tu jest odpowiedź NFZ na pytanie jednej matki, czy jej się należy skoro córka chodzi do żłobka. I napisali, że może się ubiegać o zwrot pieniędzy za nią. I że w przychodni powinni zaszczepić za darmo, jak się ma zaświadczenie ze żłobka. To info z marca 2012, więc aktualne.

http://www.nfz-lodz.pl/index.php?opt...catid=128:inne
Stary 2012-11-10, 21:57   #2039
Marina1
Zakorzenienie

Brumku tak tak, zmalowanej FIfek był szczepiony na ospę za free
Stary 2012-11-10, 22:04   #2040
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Brumku tak tak, zmalowanej FIfek był szczepiony na ospę za free
zgadza się
dzieci żłobkowe mają tą szczepionkę za darmo
tyle,że niektóre przychodnie szczepią na słowne oświadczenie rodzica a ja muszę dostarczyć zaświadczenie
my też chcemy skorzystać z tego programu ale niestety do tej szczepionki dziecko musi byc całkowicie zdrowe (tak jak do MMR2 czy PRIORIX-a)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości