Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 20:56   #1861
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Michas wypchnie mi żebra za chwile, da sie bez nich zyc???
hmmm, może
Stary 2012-11-10, 20:58   #1862
meduzza
Zadomowienie

Cyprian wymyślne ale Oskar ładne

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nosi mnie twórczo dziewczyny Wzięłam się za robienie obrazków do pokoju młodego Po niedzieli muszę dokupić tylko papieru kolorowego, baloniki, klej vikol i będę dalej działać. Normalnie szaleństwo
O kurcze, kreatywna Mama, super

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Juz zaczelam zabawy z excelem I poki co rzeczywiscie u tej myszki jest najtaniej. Ale jestem dopiero w polowie, wszystko moze sie zmienic

6-7 razy do kibelka w nocy?! Wow, co za spust
Ja tyle chodze w ciagu calego dnia, w nocy raz wstaje, rzaaadko 2 razy.

Pomocniczo dziekuje.

Mam pare pytan do Was, jak skoncze przegladac all, to mam nadzieje, ze pomozecie rozwiac moje watpliwosci
To daj znać jak wypadli sprzedawcy w rankingu
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja też ze złości wszystko wysprzątałam, a teraz jeszcze po tych zakupach to mnie wszystko boli nogi, ręce, d*pa... e...hhhh

a widziałyście że w sklepach już pełno świątecznych ozdób?
Tak... Ale nie kupiłabym NIC tak wcześnie... Przesada....
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Tak myślałam ze do chusty nie może być bardzo malutkie dziecko. Muszę namówić TŻ, to bedzie dla nas dobre rozwiązanie. Wkońcu mam czesto zostawać sama z Nadią jak luby bedzie w trasie.Będę ją miała zawsze na oku. Że też wcześniej o tym nie pomyslałam
Można! Zobacz: http://www.youtube.com/watch?v=nveb8QzxHdo Ja mam i będę używać: szwagierka mówiła, że nosiła dziecko i robiła wszystko w domu Można też partnerowi zachustować dziecko

Hej Dziewczyny, jakoś nie mogłam się wbić ostatnio w wątek-a może nie chciało mi się
Mam to wasze kłucie w pipce-zastanawiałam się o co Wam chodziło, teraz wiem
W netto Pampersy oryginalne tanie: 43 grosze wychodzi a to super cena bo ostatnio mam taką fazę na przeliczanie pampków

Co do babeczki z pękniętym kroczem Nigdy nie mogę tego zrozumieć, może to nie na moją małą głowę żeby religia była ważniejsza od zdrowia-nawet życia Ale to już każdego osobista sprawa.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:07   #1863
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37545736]Omajgad...

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=656058[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hm, moze to zawczesnie ale dzidzia jest tak ulozona ze nie czujesz, no nie wiem. ale uwierz - tego nie da sie przegapic

ja jeszcze nie przegladalam a tez mam watpliwosci eh, od poniedzialku biore sie ostro za zakupy

o, ja chetnie podpatrze na ewentualne pyt i odp bo jakos zielona czuje sie w tej materii
W takim razie czekam z niecierpliwoscia na czkawke, ciekawa jestem tego

Ok, osmielilas mnie, wiec startuje z pytaniami
Moze niektore wydadza sie idiotyczne, ale gdybym znala odpowiedzi, to bym nie pytala

1. Pogubilam sie w nazwach Potrzebujemy podklady (te wkladane do siateczkowych majtek, np. Bella), ale co z podkladami na lozko? Tez sa potrzebne? Jesli tak, to jakich wymiarow?
Czasem tez pojawia sie gdzies nazwa "wklady" - o co chodzi z nimi?

2. Pytanie w podobnym klimacie co poprzednie Na aukcjach widzialam pelno "podkladow do przewijania". Czy sa niezbedne? Jak ich uzywac?

3. Ile filtrow do Fridy brac na poczatek? W zestawie sa 4, mozna dokupic jeszcze dodatkowych 10 za ok 3-3,50zl.

4. Nozyczki - jakie? Jaka firma? Brac tylko nozyczki czy caly zestaw (m.in. cążki)?

5. Termometr - tu mam mase watpliwosci. Rteciowy odpada, ale moze galowy? Nieszkodliwy, ale z kolei pomiar troszke dluzej trwa. Elektronicznego sie boje, bo nie cierpie go uzywac (straaaasznie falszuje wynik). A te do uszka i czola sa drozsze... Na tego w smoczku raczej sie nie skusze.
Co wybieracie?

6. Butelka - zastanawiam sie nad Lovi i Avent. Rozmiem, ze smoczki do butelek musza byc z tej samej firmy? Ile brac tych zapasowych smoczkow oprocz tego, ktory kupie wraz z butelka??
Czy to http://allegro.pl/avent-butelka-260m...748487673.html nadaje sie na pierwsza butelke?

7. Kupujecie podklad nieprzemakalny do lozeczka? Cos w rodzaju ceratki.

Ufff, mam nadzieje, ze pomozecie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:13   #1864
pstryczek84
Zakorzenienie

ło matulu, ze ona sie na to zgodziła! 9 miesiecy miala na "przekonanie" męża ze porod w szpitalu, a przynajmniej w obecnosci poloznej to dla dobra jej no i przede wszystkim dziecka... religia religia ale sa jakies granice chyba... ja pierdziu....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37545934]Pstrykanie paznokciami zwyczajnie słychać https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=383821[/QUOTE]
jejciu, brzmi strasznie z racji mojej nazwy - pstryczek- powinnam to czuc/słyszeć

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:14   #1865
LadyWhisper
Zakorzenienie

ale mnie plecy bola, rany, wstaje, zrobie pare krokow i siada mi odcinek ledzwiowy, gdyby nie biurko za ktore moge sie chycic to bym na podlodze wyladowala pare razy juz

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:16   #1866
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam ani jednej rzeczy z tych pierdółek.
Chyba czas najwyzszy zamowic je w tym miesiacu.
No właśnie tak się wydaję że te pierdółki tanie są ale jak się tak nazbiera to łooooo,także trzeby by zacząć kupować

Cytat:
I wiecie co, strasznie swedzi mnie skóra na (.) (.), juz tak z 3 dni, smarowanie balsamem czy oliwką pomaga może na godzinkę. Chyba dlatego że zaczeły się powiekszać, ale ciężko mi stwierdzic, czy duzo sie powiekszają, bo jak je codziennie oglądam, to nie mam takiej skali porównawczej. Odkąd zaczęły mi wyskakiwać rozstępy, kupiłam sobie Perfectę mama specjalnie do biustu i tego używam. Też tak miałyście, albo macie ? jak mogę sobie ulzyć ?
Mnie też swędzą piersi i brzuch smaruje balsamem na rozstepy babydream.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
HEj! dopiero teraz po całym dniu dorwałam kompa Padnięta znów jestem strasznie
Jeszcze przyjechali znajomi tż do nas na noc, ehh

I jednak przemalowaliśmy pokój na beżowo, nie mogłam na ten kolor patrzeć, jeszcze jutro druga warstwa i po prosiaczkowo różowym nie będzie ani śladu

Po wczorajszej imprezie mój tż wrócił do domu w stanie gorzej niz strasznym i uwaga ! z obciętym kołnierzykiem u koszuli..... i on i jego przyjaciel, boże dwa osły taka zła na niego dziś byłam cały dzien cierpiał, nie dość że ani razu nie podałam mu nic do picia, wstawał sobie sam to jeszcze w castoramie podczas wybierania koloru farby nie byłam szybka w wyborach
ale sie uśmiałam
Stary 2012-11-10, 21:53   #1867
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Ogladacie walke kliczki z wachem? Dla zainteresowanych-za darmo jest na niemieckim rtl, na cyfrowym polsacie to kanal 248. A ze po niemiecku-no coz, glos zawsze mozna sciszyc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 22:02   #1868
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
syn dziś wstał mi o 5 rano!!!! nie mam sił. najchętniej wypiłabym hektolitry kawy :/

czy Wy też czujecie czasami ze brzuch macie taki napęczniały, twardy???
Ja tez mam czasem bardzo twardy brzuch a najlepiej jak sie tak wypnie z jednej strony

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37534742]Moja koleżanka o 2:30 w nocy urodziła, a skurcze takie mega zaczęły się... dobę wcześniej :/[/QUOTE]

O kurcze az sie przerazilam. Boje sie strasznie tych boli.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
na rozstępy smaruje sie BD z rossmana, ale nie raz mi się nie chciało i nie robiłam tego regularnie, podejrzewam że dlatego - moja wina. Za to na brzuchu ani jednego. A najlepiej bo moja ciotka wiecznie powtarza żeby się szczypać, to rozstępów nie będzie
Hahahaha dobre dobre,szczypanie na rozstepy,ciekawe sposoby.

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
o to fajnie, że mamy w tym samym dniu termin
robiłaś już glukozę? ja się wybieram w poniedziałek pewnie :P

no właśnie upiorę i się zakurzą...masz rację, grudzień, wydatki, a później już styczeń w sumie i tak naprawdę nasze maleństwa mogą już chcieć zawitać na świecie
wózek mamy wybrany, wystarczy kliknąć w necie kup i już,ale to rodzice mają nam kupić...
A jaki macie wozek wybrany?
Stary 2012-11-10, 22:22   #1869
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A jaki macie wozek wybrany?
Jedo Bartatina classic + fotelik maxi cosi cabrio fix + baza family fix...

www.bobowozki.com.pl
Stary 2012-11-10, 22:35   #1870
Debrah
Zakorzenienie

Oszaleję z tą zgagą...wyobraźcie sobie, że zaczynam ją czuć np. wtedy gdy...się schylę by zawiązać buty! Zaraz mi się odbije, a potem to już pieczenie, ból i cały arsenał. Codziennie po kilka razy.. Rennie mi się skończyło, ale słabo działało, muszę znaleźć coś innego..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:35   #1871
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Maksymalnie to może z 2-3 minuty...
U mnie to trwa tak z 5 min moze czasem dluzej.

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Jedo Bartatina classic + fotelik maxi cosi cabrio fix + baza family fix...

www.bobowozki.com.pl
Super wozek A ja dalej nie wiem jaki wybrac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 22:37   #1872
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
To jak myślisz - jak wpłaciłam pieniążki w piątek to kiedy może przyjechac?
nie denerwuj sie kochana, bo nie wolno! a swoją drogą co te weekendy mają do siebie że tak koty drzemy z tymi chłopiszonami? zawsze awantury, kłótnie i płacze wychodzą w weekendy
Myślę że w poniedziałek powinien przyjechać.
w weekendy się kłócimy bo zazwyczaj chłopy w domu, a tak to w tygodniu ich nie ma to nie mamy czasu się podrzeć
U mnie już spoko, kupił mi czekoladę i gofry robi

Cytat:
Super są te chusty W związku z tym mam pytanie, bo jeszcze nie orientowałam się w tych wszystkich gadzetach ile musi mieć Dzidziuś zeby mozna było zacząc nosić go w takiej chuście ?
Chusty dobra rzecz.
Jak ja byłam na targach dziecięcych to mówili że można od poczatku je stosować, aczkolwiek to też zależy od rodzaju chusty.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no mój TZ ma od stycznia obiecany etat, mam nadzieje, że to wypali, bo zabije gościa więc też dla mnie byłoby to super rozwiązanie, zamiast na ręku nosić to można w chustę

Kupiliśmy dziś auto, w końcu w dobrym stanie, większe, wózek się zmieści
My jutro jedziemy kupować , mam nadzieję że cos znajdziemy bo mam dosc tych autobusów ;/

Kyrie Elejson...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:47   #1873
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Oszaleję z tą zgagą...wyobraźcie sobie, że zaczynam ją czuć np. wtedy gdy...się schylę by zawiązać buty! Zaraz mi się odbije, a potem to już pieczenie, ból i cały arsenał. Codziennie po kilka razy.. Rennie mi się skończyło, ale słabo działało, muszę znaleźć coś innego..
żółwik - też jak się tylko schyle to amen

ale p.i.z.d.z.i na polu

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:49   #1874
Debrah
Zakorzenienie

Chusty można od początku, w niektórych wiązaniach, np kołyska. Ja pewnie zakupię

Mama się upiera, że najpierw pożyczy od znajomej, ja przetestuję, a potem ona wyczai z jakiego to materiału i mi uszyje (krawcowa) - myślicie, że da radę tak? To chyba raczej łatwe powinno być..

Kurczę, byle do środy...(wtedy mam wizytę, przyspieszoną, po konsultacji z ginką w sprawie tego cukru)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 05:19   #1875
laurka23
Zakorzenienie

Komentarz zbędny...

Cytat:

Moze niektore wydadza sie idiotyczne, ale gdybym znala odpowiedzi, to bym nie pytala

1. Pogubilam sie w nazwach Potrzebujemy podklady (te wkladane do siateczkowych majtek, np. Bella), ale co z podkladami na lozko? Tez sa potrzebne? Jesli tak, to jakich wymiarow?

To zależy, czasem szpital wymaga, czasem nie. Dowiedz się u źródła. U mnie nic o nich nie mówili, ale nie wiem czy kilku nie kupię.

2. Pytanie w podobnym klimacie co poprzednie Na aukcjach widzialam pelno "podkladow do przewijania". Czy sa niezbedne? Jak ich uzywac?

To coś podobnego jak podkłady na łóżko. Jakby dziecię się podczas przewijania zesiusiało. Nie będę używać, podłożę pieluszkę tetrową.

3. Ile filtrow do Fridy brac na poczatek? W zestawie sa 4, mozna dokupic jeszcze dodatkowych 10 za ok 3-3,50zl.

Ja kupię dodatkowy zestaw. Zresztą grosze kosztują i w każdej aptece można dokupić

4. Nozyczki - jakie? Jaka firma? Brac tylko nozyczki czy caly zestaw (m.in. cążki)?

Szczerze to nie wiem, pewnie co komu pasuje. Ja kupiłam cążki, a jak się nie sprawdzą to dokupię nożyczki

5. Termometr - tu mam mase watpliwosci. Rteciowy odpada, ale moze galowy? Nieszkodliwy, ale z kolei pomiar troszke dluzej trwa. Elektronicznego sie boje, bo nie cierpie go uzywac (straaaasznie falszuje wynik). A te do uszka i czola sa drozsze... Na tego w smoczku raczej sie nie skusze.
Co wybieracie?

Ja mam do czoła i uszka. Kupiłam w lidlu. Przetestowałam na sobie i mężu, sprawdza się. Podobno Microlife ma dobre

6. Butelka - zastanawiam sie nad Lovi i Avent. Rozmiem, ze smoczki do butelek musza byc z tej samej firmy? Ile brac tych zapasowych smoczkow oprocz tego, ktory kupie wraz z butelka??
Czy to http://allegro.pl/avent-butelka-260m...748487673.html nadaje sie na pierwsza butelke?

Tu nie pomogę, ja kupię chyba jakieś 2 butelki, zamierzam karmić piersią. Jak nie wyjdzie zawsze można dokupić

Nie, ja kupuję prześcieradełko podgumowane, jakoś wydaje mi się przyjemniejsze niż cerata. Na to podgumowane będę jeszcze normalne zakładała.

Cytat:
Też tak mam, refluks Dlatego mąż mi buty wiąże jak jest na podorędziu

Cytat:
Chusty można od początku, w niektórych wiązaniach, np kołyska. Ja pewnie zakupię

Mama się upiera, że najpierw pożyczy od znajomej, ja przetestuję, a potem ona wyczai z jakiego to materiału i mi uszyje (krawcowa) - myślicie, że da radę tak? To chyba raczej łatwe powinno być..

Kurczę, byle do środy...(wtedy mam wizytę, przyspieszoną, po konsultacji z ginką w sprawie tego cukru)
Wiesz co, chusty są szyte z tkaniny ze specjalnym splotem, nie wiem czy 5 mb materiału wyjdzie wiele taniej niż ta chusta, o ile uda się taki materiał namierzyć. Ja też zamierzam chustować. Wolne ręce bezcenne, a i dziecko ma zaspokojoną potrzebę bliskości
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 06:00   #1876
bijkora
Rozeznanie

Hej Dziewczyny Witam się z rana. Coś nie mogę spać. Mam taki tryb szkolny i codziennie o 6 wstaje nawet w weekendy

Cytat:
Ogladacie walke kliczki z wachem? Dla zainteresowanych-za darmo jest na niemieckim rtl, na cyfrowym polsacie to kanal 248. A ze po niemiecku-no coz, glos zawsze mozna sciszyc
Kurde, nie ma TŻa to nie ma oglądania. Zawsze to z nim takie rzeczy

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-11, 06:52   #1877
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

W takim razie czekam z niecierpliwoscia na czkawke, ciekawa jestem tego

Co wybieracie?

1. ja miałam wkładki belli poporodowe - te duze. podkładu na łóżko juz nie. W szpitalu sami mi zmieniali podkłądy na łóżko a w domu już miałam majtki więc po co , wkłądka sie nie ruszała
2. podkłądów do przewijania nie używałam, na przewijaku miałam pieluchę rozłożoną żeby podkład zimny nie był jak się dziecko kłądzie
3. filtry do fridy zawsze dokupić mozną, ja używałam ją mało bo małemu wystarczało wkrapiać wodę morską i kłaść go na brzuszku, frida była w użytku tylko w razie choroby
4. ja miałam cążki
5.ja mam elektr. do ucha
6.polecam LOVI
7.podkładów nie mam i nie miałam , po co skoro dziecko ma pieluche , i tak takiego malucha non stop sie przewija zeby odparzen nie było wiec nigdy ci przesikac nie zdoła. co innego jak bedzie miał np 1,5 roku - 2 lata

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
mam to samo
ponoć Malox jest też dobry ale nie stosowałam tylko słyszałam o nim
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 06:53   #1878
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hej
Nie śpię od 6
Mam tak nos zatkany, że masakra. Tyle dobrze że nic nie leci z niego
Mężuś śpi, bo wczoraj popił. Oj będzie kac dzisiaj
Na dziś żadnych planów nie mamy, coś czuję, że nawet z domu nie wyjdziemy, zresztą nie chce mi się z tym zatkanym nosem. Obiadek że wczoraj, nie muszę stać przy garach .....

A mamy już łóżko Ładnie się prezentuje w sypialni, zwłaszcza, że to nasz jedyny mebel w niej

Mam pytanko. Chcę kupić mu pasek do spodni. Zmierzyłam inne spodnie i w pasie ma 80 cm. To jakiej długości powinien być ten pasek I czy któraś z Was zamawiała kiedyś pasek przez allegro ?? Bo w sklepach nic nie ma
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 07:55   #1879
ewadylewska
Zadomowienie

Tez dzis nie moge spac, polozylam sie po 1 i juz mi sie nie chce spac TŻ spi bo jest po nocy w pracy...a ja zastanawiam sie co tu jeszcze kupic dla maluszka

Co do paskow nie kupowalam nigdy przez allegro ale skoro ma 80 w pasie to na pewno musi byc dluzszy ten pasek, pewnie ze 30 cm? ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 08:20   #1880
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
Ja się normalnie uzależniłam już od Was Ledwo co się obudziłam i już musiałam sprawdzić co u Was

Nawet śniadania jeszcze nie jadłam a już mi w brzuchu burczy
Stary 2012-11-11, 08:40   #1881
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Podkłady POporodowe to takie wielkie, gigantyczne podpaski. Naprawdę OGROMNE
A podkłady porodowe to np. SENI, takie coś:

http://allegro.pl/podklady-higienicz...757140308.html to takie podkłady higieniczne nie przemakalne, bo przecież jak np. na piłce skaczesz to musisz podkłąd mieć, potem na łóżku - mimo gigantycznej podpachy między nogami zawsze jest obawa że coś wycieknie, no a naprawdę nie ma możliwości w szpitalu co godzinę prześcieradła zmieniać. No i na łózku porodowym też na takim podkładzie. Ja biorę 60x90cm.

Nie, nie są niezbędne - ja na przewijak kładłam tetrówkę, coby dziecku zimno nie było, a jak przesikało to żaden kłopot do pralki wrzucić

Mamy canpola, ale szybko na zwykłe do paznokci się przerzuciłam, bo tępe jak szlag te dzieciowe są

Co wybieracie?

Już pisałam - BabyOno czołowo-uszny. Koszt obecnie ok. 80zł, a wygoda ogromna, wyniki ok, aby w uszku zmierzyć ściąga się nakładkę i odejmuje pół stopnia.

Nadaje się, tyle, że duża jest, a jak robisz na początek po 60-90ml mleka... No i warto mieć 2 butelki, jedna na mleko druga na wodę/herbatkę. Smoczków nie brałam zapasowych bo wszędzie są dostępne przecież, a nie wiadomo, czy w ogóle będę butli używać.

Tak, tzn. dla Agatki miałam zwykłą ceratkę Canpola i tyle.

Uff

Cytat:
ło matulu, ze ona sie na to zgodziła! 9 miesiecy miala na "przekonanie" męża ze porod w szpitalu, a przynajmniej w obecnosci poloznej to dla dobra jej no i przede wszystkim dziecka... religia religia ale sa jakies granice chyba... ja pierdziu....
Mam nadzieję, że to jednak prowokacja i bujda.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Wiesz co, chusty są szyte z tkaniny ze specjalnym splotem, nie wiem czy 5 mb materiału wyjdzie wiele taniej niż ta chusta, o ile uda się taki materiał namierzyć. Ja też zamierzam chustować. Wolne ręce bezcenne, a i dziecko ma zaspokojoną potrzebę bliskości
Raczej nie.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Mam pytanko. Chcę kupić mu pasek do spodni. Zmierzyłam inne spodnie i w pasie ma 80 cm. To jakiej długości powinien być ten pasek I czy któraś z Was zamawiała kiedyś pasek przez allegro ?? Bo w sklepach nic nie ma
Ja kiedyś kupiłam nie wiedząz, że w ogóle rozmiary są jakieś musiał przerrabiać.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 08:46   #1882
Hosenka*
Zakorzenienie

Szaja
Przewijak chyba sam w sobie jest chyba pokryty materiałem nieprzemakalnym?

Ja nie kupuję przewijaka, będę przewijać na naszym łóżku, więc kupiłam podkłady do przewijania.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 08:54   #1883
Konto usunięte

Hosenko tak, ale doczytaj - to jest zimne, to jest ceratka po prostu. Dlatego zawsze leżała na nim tetrówka.

I zastanów się nad przewijakiem na łóżeczko, przewijanie po kilkanaście razy dziennie na łóżku to zabójstwo dla pleców. Poważnie. A koszt przewijaka to nie ogrom jakiś.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 08:59   #1884
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37549515]Hosenko tak, ale doczytaj - to jest zimne, to jest ceratka po prostu. Dlatego zawsze leżała na nim tetrówka.

I zastanów się nad przewijakiem na łóżeczko, przewijanie po kilkanaście razy dziennie na łóżku to zabójstwo dla pleców. Poważnie. A koszt przewijaka to nie ogrom jakiś.[/QUOTE]
No ja wiem, ale mi chodziło o to, że napisałaś, że podkłady do przewijania nie są niezbędne.

Instagram

Stary 2012-11-11, 09:09   #1885
Konto usunięte

No bo nie są
Inaczej - są zbędne na przewijaku.
Stary 2012-11-11, 09:11   #1886
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37549668]No bo nie są
Inaczej - są zbędne na przewijaku.[/QUOTE]
Dla osoby bez przewijaka są niezbędne

Instagram

Stary 2012-11-11, 09:13   #1887
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzien dobry!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37549515]Hosenko tak, ale doczytaj - to jest zimne, to jest ceratka po prostu. Dlatego zawsze leżała na nim tetrówka.

I zastanów się nad przewijakiem na łóżeczko, przewijanie po kilkanaście razy dziennie na łóżku to zabójstwo dla pleców. Poważnie. A koszt przewijaka to nie ogrom jakiś.[/QUOTE]

Zgadzam sie w 100000%!!!

zobaczcie co znalazłam na allegro jak dla mnie paskudztwo
http://allegro.pl/okazja-expres-wysy...774120461.html

Stary 2012-11-11, 09:16   #1888
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Już kiedyś pisałam,polecam Gaviscon,wypijasz 20ml i jak ręką odjął. Działa natychmiastowo. Kosztuje 17zł dość duża butelka. Też męczyłam się ze zgaga,na początku tylko wieczorami,teraz już w ciągu dnia też mnie łapie. No i szklanka mleka też pomaga ale tylko na chwilę.

Ja dziś wyszłam z łóżka chwilę po 7. Jestem strasznym spiochem ale teraz jakoś wyjątkowo nie potrzebuje dłużej spać.

Ale miałam sen widziałam twarz swojego synka przez brzuch pokazywalam mężowi gdzie ma nosek,usta,oczka dosłownie wystawały przez skore a później już normalnie nosiłam go na rękach,był taki słodki i podobny do męża po takich snach chciałabym żeby był już z nami.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:

Już kiedyś pisałam,polecam Gaviscon,wypijasz 20ml i jak ręką odjął. Działa natychmiastowo. Kosztuje 17zł dość duża butelka. Też męczyłam się ze zgaga,na początku tylko wieczorami,teraz już w ciągu dnia też mnie łapie. No i szklanka mleka też pomaga ale tylko na chwilę.

Ja dziś wyszłam z łóżka chwilę po 7. Jestem strasznym spiochem ale teraz jakoś wyjątkowo nie potrzebuje dłużej spać.

Ale miałam sen widziałam twarz swojego synka przez brzuch pokazywalam mężowi gdzie ma nosek,usta,oczka dosłownie wystawały przez skore a później już normalnie nosiłam go na rękach,był taki słodki i podobny do męża po takich snach chciałabym żeby był już z nami.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 09:18   #1889
laurka23
Zakorzenienie

Miałam pisać to samo o tym kręgosłupie. Gdybym nie miała nakładanego na łóżeczko na pewno bym kupiła.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 09:23   #1890
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Tez mi się podobnie śniło, tylko że mam mieć córkę a śniło mi się że to jednak synek był TŻ tak się cieszył z syna że nie dał mi go nawet dotknąć, ciągle nosił go na rękach Mam nadzieję ze to nie proroczy sen

Włosomaniaczka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości