Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 21:18   #481
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Żółtko po skończeniu pół roku.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:29   #482
doris888
Rozeznanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

a ja tak z innej beczki, polećcie jakieś worki próżniowe
może któraś z Was zamawiała jakieś na all albo kupowała jakieś konkretne ?
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:34   #483
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam!

My dziś wyjazdowo byliśmy w Łodzi u mojej Babci i Cioci, to była pierwsza taka duża wyprawa dla Hani podróż zniosła b. dzielnie - spała cały czas w obydwie strony jazdy .

Po raz pierwszy widziała prawdziwego kota (ciocia ma rosyjskiego) no i było niezłe zdziwnenie zarówno na jej twarzy jak i na kota Jak poszła spac do wózka do pokoju to kot jej pilnował

Martula007
- to neiżle, że Wam się udało za pierwszym razem, my się staraliśmy około 8-9 miesięcy ale na to wpłynął mój stres w pracy i brak wypoczynku, dopiero jak zmieniłąm pracę i wypoczęłam na wakacjach to nam się udało

agata - gratulacje dla Macka!

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
Ja zamawialam kiedys na allegro

Żadne firmówki tylko chińszczyzna, tak jak większosc na all. Fajna sprawa z tymi workami, mam ich sporo i duszę nimi większosc ubran zimowych i dodatkowej pościeli.

Ostatnio widziałam takie same w TESCO, cenowo wychodziło troszkę drożej, ale nie płacisz przesyłki
Stary 2012-11-10, 21:38   #484
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
--------

Ja zamawialam kiedys na allegro

Żadne firmówki tylko chińszczyzna, tak jak większosc na all. Fajna sprawa z tymi workami, mam ich sporo i duszę nimi większosc ubran zimowych i dodatkowej pościeli.

Ostatnio widziałam takie same w TESCO, cenowo wychodziło troszkę drożej, ale nie płacisz przesyłki

fajnie że wyjazd się udał to popatrzę może te w tesco - będzie szybciej.
a myślisz że to dobry pomysł żeby przechować w nich ciuchy dziecięce które już są za małe? nie chce ich na razie wydawać bo może zdecydujemy sie na drugie dziecko, ale z miejscem krucho... tylko widziałam na jednej aukcji że można trzymać w nich ciuchy do 6 mies.... ale nie napisali czym grozi dłuższe przechowywanie
ja jeszcze nie używałam tego cuda techniki
Stary 2012-11-10, 21:43   #485
_agata
Zakorzenienie

doris, ja ostatnio trochę ubrań Maćka zapakowałam normalnie w pudło, ładnie poskładałam, ścisło, przygniotłam, pudło zamknęłam i owinęłam folią stretch. Żaden worek próżniowy nie był potrzebny.

o
Stary 2012-11-10, 21:46   #486
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
doris, ja ostatnio trochę ubrań Maćka zapakowałam normalnie w pudło, ładnie poskładałam, ścisło, przygniotłam, pudło zamknęłam i owinęłam folią stretch. Żaden worek próżniowy nie był potrzebny.
toż to worek próżniowy własnej roboty no i się nie pogniotą właśnie się zastanawiam jak to wszystko wygląda po wyciągnięciu z takiego worka ale może dziewczyny napiszą
Stary 2012-11-10, 21:50   #487
_agata
Zakorzenienie

No wygląda jak wygląda, po upraniu i uprasowaniu pewnie normalnie
Ale moje pudło wcale nie gorsze

o

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 21:54   #488
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

agata jestes jeszcze? zgodnie z moimi obawami z bezy wyszly mi chyba omlety bialkowe jak to ladnie nazwalas. wygladaja slicznie ale sa troche miekkie. jak przeloze kremem da sie to jakos pokroic i zjesc?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:04   #489
_agata
Zakorzenienie

Jestem
Kurczę pewnie białka zbyt słabo ubite. Jak ubijałam pierwsze mikserem ręcznym to cholernie długo mi zeszło...
Miękkie są z wierzchu? Bo w środku to one takie piankowe mają być, ale z wierzchu chrupiące powinny być...

o
Stary 2012-11-10, 22:05   #490
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
toż to worek próżniowy własnej roboty no i się nie pogniotą właśnie się zastanawiam jak to wszystko wygląda po wyciągnięciu z takiego worka ale może dziewczyny napiszą
Ciuchy Hani też mam w takim worku, bo zebrało się tego naprawdę sporo, a tak to mam zgniecione i sobie leżą i zajmują naprawdę mało miejsca.
Rzeczy nie są pogniecione po takim worku ale ja i tak wszystko piorę po dłuższym przechowywaniu, żeby po prostu to odświezyc.
Stary 2012-11-10, 22:06   #491
blueelektron
Rozeznanie

no ja ręcznym biłam z 20 minut

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 22:07   #492
_agata
Zakorzenienie

Jeszcze jeden ciekawy artykuł... https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...l,12220,0.html

o
Stary 2012-11-10, 22:07   #493
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

hmm, czy z wierzchu sa chrupiace? troche tak. nie chce ich za bardzo naciskac . zobacze jutro. mialam super ubite bialka, jak nigdy.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-11-10, 22:09   #494
_agata
Zakorzenienie

Nie naciskaj bo się pokruszą.
Blaty są wyższe niż były przez upieczeniem? Jeśli tak to powinno być ok

o
Stary 2012-11-10, 22:14   #495
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Sa wyzsze hehe, moze bedzie ok. dzieki. dobranoc.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-11-10, 22:22   #496
_agata
Zakorzenienie

Daj znać.

o
Stary 2012-11-10, 22:36   #497
_millena
Zadomowienie

Witajcie : ) trochę mnie nie było, nie mam sil nadrobić, bo naskrobałyście odrobinę jesli ktoś o coś mnie pytał i nie odpowiedziała, to proszę o powtórzenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja przytyłam 3kg od połogu, po porodzie ważyłam mniej niż teraz
ja też

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ikonka wielocytowania? Tam nie ma w zasadzie żadnych ikonek przy poście takich jak tu na wizażu Stukasz palcem gdziekolwiek w posta i rozwija się takie menu "odp., cytuj, mulitcytuj, i in." Więc jak chcesz multi, to dajesz multi i potem kolejne Ale zalogować już Ci się udało?
zalogowałam się, coś tam powciskałam (jak radzilaś hahah) i się udało , zaraz lecę sprawdzać multicytowanie dzięki.

Cytat:
tak swoja drogą- to widziałam ostatnio 7-miesiecznego bobasa wcinającego chrupki kukurydziane- te długie pałki- no wyglądał przy tym zabójczo
jak zahipnotyzowany
Borys ma skonczone 5 mcy i też mu już kilka razy dałam taką pałkę... upaćkał się jak trzeba i też .. można powiedzieć, że ... lubi i się tak strasznie skupia na mamlaniu

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
ja chowam wiele rzeczy w workach próżniowych, od kołder i poduszek poprzez marynarki aż po płaszcze Robiąc sobie wolną przestrzeń na ciuchy ciążowe popakowałam wszystko co się dało w takie worki i wszystko jest super teraz jak wyjełam, nie smierdzi , nie jest pogięte. Płaszcz zimowy idealnie prosty ( a byłam posrana prawdę powiedziawszy jak zobaczyłam do jakich rozmiarów się skurczył ). Kupowałam na allegro, ale nie pamiętam u kogo i jakiej firmy. Z jednego nie jestem zadowolona z takiego typu worka, który się wiesza w szafie na wieszaku. Rzeczy w nim jednak po czasie troszkę osuwają się w dół i wcale nie zajmuje on jakoś mega mało miejsca. Wolę takie zwykłe, wsadzam do pojemnika pod łóżkiem i leżakują ja co sezon zmieniam w szafach odzież z letniej na zimową i analogicznie, a to co niepotrzebne pakuje własnie do worków próżniowych. Nie mam strychu, więc nie mam innego wyjścia. Do piwnicy boję się znieść, bo zawilgną..

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 00:18   #498
kapukat
Zakorzenienie

_Agata - gratulacje i oby tak dalej. Swietnie się wypowiedziałaś o Maćku!
Kism - co z pracą? odezwali się, bo chyba coś przeoczyłam

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
Agata aż miło poczytać jak ktoś z taką miłością opowiada o swoim dziecku. Ja też uwielbiam mojego smyka, jest pogodny, ale tak jak dziecko martuli bardzo absorbujący. mi to raczej nie przeszkadza z wyjątkiem kilku chwil, ale to moje szczęście i wole się nim zająć i pobawić niż np. wiecznie sprzątać przeciez to nie ucieknie.
Brawo dla maćka za pół roku
Antoś 07.11 skonczył 5 miesięcy
mój syn też jest od początku bardzo absorbujący i też byłam pedantką, na początku mnie irytowało to że nie mam na nic czasu, ale mi przeszło - teraz cieszę się każą chwilą z nim spędzoną, a jak patrze jak uczy się raczkować, wstawać a teraz próbuje stawiać pierwsze kroki przy łóżku... te chwile są bezcenne, a nasprzątać się w życiu jeszcze zdążę

Cytat:
Ja jestem zdania, że dobre nawyki wyniesione z domu zaprocentują w przyszłości.
Mam dziecko uczyć przeklinać bo i tak w szkole usłyszy...

Coś jeszcze chciałam...
aha... pola_m, jakie suszone morele dajesz Antkowi? Wszystkie widzę siarkowane, a może masz jakieś sprawdzone bez siarki?
I kiedy podajesz Antkowi kaszę jaglaną? Przed snem? Rano?
zgadzam się z Tobą! uważam że dobre nawyki wynosi się z domu i wtedy nie trzeba nic po kryjomu robić

Cytat:
wszystkie są super, ja mam z lidla i są genialne, z tesco i też są super - nie ważne jakiej firmy, mogą być najtańsze a ile miejsca więcej w szafie

Cytat:
jak wygląda? no cóż w zależności ile wpakujesz - jeśli jak najwięcej to tylko trochę są pogniecione, ale żelazko zrobi swoje, albo pranie, jeśli mało, to będą "poskręcane" - ale o to się nie martw i tak się wyprosują

Miałam cudowny weekend - moi goście kapitalni, upiekłam trzy ciasta, zrobiliśmy domową pizzę! zabawa na sto fajerek. Nie ma to jak goście, którzy sa jak rodzina
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 06:54   #499
begie13
Zadomowienie

_agata dzięki za objaśnienie sprawy ze sposobem karmienia łyżeczką oraz ciekawe artykuły

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 07:04   #500
cate_
Zadomowienie

Cytat:
fajnie że wyjazd się udał to popatrzę może te w tesco - będzie szybciej.
a myślisz że to dobry pomysł żeby przechować w nich ciuchy dziecięce które już są za małe? nie chce ich na razie wydawać bo może zdecydujemy sie na drugie dziecko, ale z miejscem krucho... tylko widziałam na jednej aukcji że można trzymać w nich ciuchy do 6 mies.... ale nie napisali czym grozi dłuższe przechowywanie
ja jeszcze nie używałam tego cuda techniki
Ją przechowywana po pierwszym synu, nawet nie wiem cy się wygniotly bo i tak poszły do prania, teraz przechowuje też rzeczy zimowe i posciele
Cytat:
Też tak zrobiłam na początku po pierwszym synu ale po czasie jak tam zajrzalam to białe rzeczy były żółte więc szybko kupiłam worki prozniowe.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 08:04   #501
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam z ranka!

Hania budziała się 4 razy w nocy - w tym raz na jedzenie.

Mam pytanie do Gabbii bo kiedys o tym pisała, no chyba że inne dziewczyny też wspomogą.

Musimy kupic łóżko sypialniane bo mój kręgosłup nie daje dłużej rady na rogówce. Ramę łóżka mamy wybraną, tylko pozostaje materac....
Gabbii kiedys pisałas o jakims extra materacu - możesz przypomniec mi firmę?? Poczytam sobie opinie i może pojade położyc sie na tym materacu i go sprawdzic.
Srawdzilismy póki co te z IKEA - jeden nam sie podoba ale nie pamiętam nazwy

Lubimy raczej na twardym niż na miękkim spac. Może któras cos poleci? Mój kręgosłup woła o pomoc...

I jeszcze jedno - DOBRE PODUSZKI... takie puchste, co sie nie zbiją po 2 latach.
Stary 2012-11-11, 08:19   #502
_Maya_
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Mam pytanie do Gabbii bo kiedys o tym pisała, no chyba że inne dziewczyny też wspomogą.

Musimy kupic łóżko sypialniane bo mój kręgosłup nie daje dłużej rady na rogówce. Ramę łóżka mamy wybraną, tylko pozostaje materac....
Gabbii kiedys pisałas o jakims extra materacu - możesz przypomniec mi firmę?? Poczytam sobie opinie i może pojade położyc sie na tym materacu i go sprawdzic.
Srawdzilismy póki co te z IKEA - jeden nam sie podoba ale nie pamiętam nazwy

Lubimy raczej na twardym niż na miękkim spac. Może któras cos poleci? Mój kręgosłup woła o pomoc...

I jeszcze jedno - DOBRE PODUSZKI... takie puchste, co sie nie zbiją po 2 latach.
ja po kilku miesiącach używania polecam materac z IKEI mamy twardy i jesteśmy zadowoleni sultana hamnvika mamy o ile dobrze pamiętam
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 09:20   #503
clauudik
Rozeznanie

Śpieszę donieść, że mamy trzeciego zęba! Kto da więcej? coś jeszcze miałam pisać, ale z wrażenie zapomniałam

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 09:44   #504
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

ja chowam wiele rzeczy w workach próżniowych, od kołder i poduszek poprzez marynarki aż po płaszcze Robiąc sobie wolną przestrzeń na ciuchy ciążowe popakowałam wszystko co się dało w takie worki i wszystko jest super teraz jak wyjełam, nie smierdzi , nie jest pogięte. Płaszcz zimowy idealnie prosty ( a byłam posrana prawdę powiedziawszy jak zobaczyłam do jakich rozmiarów się skurczył ). Kupowałam na allegro, ale nie pamiętam u kogo i jakiej firmy. Z jednego nie jestem zadowolona z takiego typu worka, który się wiesza w szafie na wieszaku. Rzeczy w nim jednak po czasie troszkę osuwają się w dół i wcale nie zajmuje on jakoś mega mało miejsca. Wolę takie zwykłe, wsadzam do pojemnika pod łóżkiem i leżakują ja co sezon zmieniam w szafach odzież z letniej na zimową i analogicznie, a to co niepotrzebne pakuje własnie do worków próżniowych. Nie mam strychu, więc nie mam innego wyjścia. Do piwnicy boję się znieść, bo zawilgną..
Cytat:
Ciuchy Hani też mam w takim worku, bo zebrało się tego naprawdę sporo, a tak to mam zgniecione i sobie leżą i zajmują naprawdę mało miejsca.
Rzeczy nie są pogniecione po takim worku ale ja i tak wszystko piorę po dłuższym przechowywaniu, żeby po prostu to odświezyc.
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

wszystkie są super, ja mam z lidla i są genialne, z tesco i też są super - nie ważne jakiej firmy, mogą być najtańsze a ile miejsca więcej w szafie

jak wygląda? no cóż w zależności ile wpakujesz - jeśli jak najwięcej to tylko trochę są pogniecione, ale żelazko zrobi swoje, albo pranie, jeśli mało, to będą "poskręcane" - ale o to się nie martw i tak się wyprosują

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Ją przechowywana po pierwszym synu, nawet nie wiem cy się wygniotly bo i tak poszły do prania, teraz przechowuje też rzeczy zimowe i posciele

Też tak zrobiłam na początku po pierwszym synu ale po czasie jak tam zajrzalam to białe rzeczy były żółte więc szybko kupiłam worki prozniowe.
no właśnie o to mi chodziło czy to się potem doprasuje
dzięki dziewczyny

no właśnie u moich rodziców leżą ciuchy po dzieciach moich braci, no i wybierałam sobie trochę ciuchów dla Agaty i było właśnie sporo ciuchów pożółkniętych ...aż szkoda... i dlatego chciałam temu zapobiec.
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Śpieszę donieść, że mamy trzeciego zęba! Kto da więcej? coś jeszcze miałam pisać, ale z wrażenie zapomniałam
Gratulacje!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
czytałam już właśnie kiedyś ten artykuł- no cóż- cała prawda. prawdą jest też to że gdyby nie internet to ja bym gó*wno wiedziała o rozszerzaniu diety i robiłabym to pewnie na czuja albo wg tego co podpowie rodzina- nie wiedziałabym nic o glutenie itd,itd bo właściwie skąd miałabym to wiedzieć- żaden lekarz nic o tym nie wspominał. Chociaż pewnie nie dałabym pasztetu z puszki
Stary 2012-11-11, 10:38   #505
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Super gratuluje
A powiedz mi czy faktycznie jest tak, że ząbek u góry wychodzi po około miesiącu od pojawienia się dolnych ząbków?
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 11:17   #506
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Super gratuluje
A powiedz mi czy faktycznie jest tak, że ząbek u góry wychodzi po około miesiącu od pojawienia się dolnych ząbków?
U nas minęły ponad 2 miesiące i nie były to przyjemne miesiące. Dokładnie to 1.09 był pierwszy, 3.09 druga dolna jedynka (6.09 Filip skończył 4 miesiące), no i dzisiaj wyszła górna jedynka, mam nadzieję, że druga pojawi się na dniach. A jak u Was z ząbkami??

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-11-11, 11:34   #507
8ewus8
Zadomowienie

Bry
My nie mamy jeszcze zeba żadnego, ale nie tęskni mi się do nich. Mam nadzieję, że wyjdą bezboleśnie.

Dzisiaj jedziemy do znajomych, którzy mają chłopca urodzonego pod koniec września. ciekawe jak Adaś zareaguje, nie widział jeszcze nikogo mniejszego od siebie.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 11:44   #508
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
U nas minęły ponad 2 miesiące i nie były to przyjemne miesiące. Dokładnie to 1.09 był pierwszy, 3.09 druga dolna jedynka (6.09 Filip skończył 4 miesiące), no i dzisiaj wyszła górna jedynka, mam nadzieję, że druga pojawi się na dniach. A jak u Was z ząbkami??
Antoś miał 4 miesiące i 8 dni jak wyszedł perwszy, a dwa dni później drugi. Teraz ma 5miesięcy i 4 dni i górnych nie widać. Antoś nie miał żadnych dolegliwości z tytułu ząbkowania - na szczęście. Licze na to że wszystkie zeby wyjdą tak szybko i bez marudzenia.
Czytałam ostatnio jakąś tabelkę, że własnie po miesiącu wychodzą górne, ale jak widać po Filipku to tylko orientacyjne dane.
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 12:45   #509
SorceressAcantha
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Hejka

A ja Wam sie troche dziwie z tym cukrem.... po pierwsze cukier uzywany w tych wszystkich kaszkach itd.. nie jest tym, ktorym slodzimy herbate.
Po drugie... czemu tak bardzo rygorystycznie ograniczac ten skladnik... nie mowie zeby podawac tonami lub teraz dawac czewkolade, lizaki, chipsy... ale BEZ PRZASADY... nic sie nie stanie dziecku jak zje deser, owoc ze sloiczka... a jak juz bedzie starsze chrupka czy kostke czekolady. Wy tez tak sobie odmawiacie? Niech dziecko zna kazdy smak.. poza tym... jak bedziecie tak ograniczac.. dziecko pojdzie do szkoly... i zobaczycie wtedy jak bedzie jadlo slodycze, chipsy... bo zakazany owoc najlepiej samkuje Ja nie zamierzam jej tego tak rygorystycznie ograniczac- wiadomo wszystko z umiarem. Ja jadlam chrupki, czekolady kaszki, soki itd... i jestem zdrowa dziewczyna, bez zadnych chorob, a i z nadwaga nie mam problemu. Wiadomo kazdy robi jak chce... ale smiac mi sie chce jak mamuska daje dziecku 2-3-4-letniemu tylko suszone sliwki zamiast slodycza, a sama wcina czekolade...
Chodzac juz do podstawowki jadlam co chcialam... i majac jakies pieniadze nie konczylo sie to zawsze tym, ze szlam do sklepu i kupowalam slodycze tylko czesto szlam kupic sobie jablko, banana lub 0,5litra mleka w worku ( bo pilam okolo 1-2 litrow dziennie)... i wydaje mi sie, ze to dlatego, ze nie mialam zakazu jedzenia slodyczy, bo wiedzialam, ze jak wroce do domu i bede chciala zjesc kostke czekolady to ja po prostu zjem.
No... to sie napisalam

Co do kp- ja karmie teraz juz pol na pol... ale nie mam zaplanowanego konkretnego terminu.... moze do roku... moze krocej

Lyzeczek do karmienia uzywam NUKa easy learning i uwazam, ze sa super. Ponizej link, miedzy www sa spacje
http://w w w.calineczka.pl/sklep/easy-learning-lyzeczka-karmienia-sztuki-powyzej-p-14159.html
dobrze gada ,polać jej
SorceressAcantha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 14:22   #510
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
My nie mamy jeszcze zeba żadnego, ale nie tęskni mi się do nich. Mam nadzieję, że wyjdą bezboleśnie.

Dzisiaj jedziemy do znajomych, którzy mają chłopca urodzonego pod koniec września. ciekawe jak Adaś zareaguje, nie widział jeszcze nikogo mniejszego od siebie.
Bo na prawdę nie ma się do czego spieszyć, chociaż słodko takie ząbki u maleństwa wyglądają Miłej wizyty
Cytat:
Antoś miał 4 miesiące i 8 dni jak wyszedł perwszy, a dwa dni później drugi. Teraz ma 5miesięcy i 4 dni i górnych nie widać. Antoś nie miał żadnych dolegliwości z tytułu ząbkowania - na szczęście. Licze na to że wszystkie zeby wyjdą tak szybko i bez marudzenia.
Czytałam ostatnio jakąś tabelkę, że własnie po miesiącu wychodzą górne, ale jak widać po Filipku to tylko orientacyjne dane.
To Antoś też wcześnie zaczął. Ja wychodzenie pierwszych ząbków też przegapiłam, nie było żadnych oznak - NIC. Natomiast ostatnie 2 miesiące było ewidentnie "coś na rzeczy". Ja też Wam życzę spokojnego ząbkowania, niech wszystkie tak wyjdą jak te pierwsze

Nasz skarb 06/05/2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości