Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 22:15   #2041
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

kurka wodna zapomniała napisać newsa kupiliśmy samochód

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:20   #2042
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumek, Carmela dziekuje za odpowiedzi

Carmela poka woza
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:50   #2043
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam smażyć racuchy. Marzę żeby się już do łóżka położyć.
Nigdzie nie wychodzimy bo nie chcę ludzi straszyć moimi opryszczkami
Buzia w środku też mnie boli to jaki sens gdzieś iść jak nic nie zjem
Bidula Odbijesz to sobie

Telik, i jesteś zadowolona z tego podkładu? Bo moja przyjaciółka go używa i jest mega zadowolona i chętnie sama bym spróbowała. Ja teraz używam Rimmel Match Perfection i też jest ok

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

A poniżej bohaterka mojego domu i Mateusz po raz ostatni po tamtej stronie brzucha

Kurcze, ale ten zmniejszacz niszczy jakość zdjęć...jak zmniejszacie zdjęcia?
Oliweczko, ślicznie wyglądasz Masz sam brzuszek, widać że chłopak tak siedzi. A Julcia będzie wspaniałą starszą siostrą!
Ja zmniejszam w paincie.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
My na którąś rocznicę dostaliśmy od mojej mamy zaproszenia do takiego niby spa na masaż dla dwojga. Było cudownie

On śpi? Żartujesz?!?

My po działce. Powiem krótko - kocham to dziecko obłędnie. Udało się
-Świetny prezent
-Śpi
-To nie podlega dyskusji

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Natka, widać że bateryjki się wyczerpały Dominikowi. Mi Hania kiedyś na siedząco w łóżeczku zasnęła jak pakowałam paczkę. Myślałam, że pęknę ze śmiechu.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Pewnie jak będą to wezme! Kiedyś widziałam całe regały w tych polarach.
Ja go kupowałam jakieś 2 m-ce temu, było ich mnóstwo

Cytat:
Super Co w końcu?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:57   #2044
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Przeszperałam internet i znalazłam w DOZ cenę 230 zł. Sporo. Za jedną dawkę oczywiście. A w sumie są dwie.

Ale ważne (i dlatego się waham cały czas): "Szczepionka jest przeciwwskazana u kobiet w ciąży. Co więcej, należy unikać zajścia w ciążę przez okres trzech miesięcy po zaszczepieniu".

Aha. Paskudna przypadłość, ale i tak łagodnie Was los potraktował
A u nas... W pierwszym cyklu starań Po pierwszym albo drugim razie

A co się udało? Dziecko nam się udało Wiem, wiem, skromna jestem
moja znajoma straciła ciążę w ten sposób.

Hmmm czyżby starania już w nabliższym czasie

Moje PCO na szczęście jest w wersji light
Wiele kobiet cierpi na gorsza wersje z nadmiernym owłosienem iotyłościa.

Hmm pewnie ze sie udało to cudo- ale niestety muszę Ci powiedzieć ze nie jestes sama
Tez sie nie mogę napatrzec, nawąchac, nagilotac, nacieszyć Moim Cudem

Cytat:
Wow
Poka poka

A my dziś zrobiliśmy dzień nudy
Wczoraj z tztem byliśmy chwilkę na bardzo miłym przyjęciu
( u aktorki/ rezyserki spektaklu na którym ostatnio byliśmy w teatrze)
I dziś mieliśmy zwolnione tempo

Natka jestem bardzo zadowolona z podkladu
Nie zatyka, jest lekki, ma nawet lekkie/ średnie krycie no i filtr przeciwsloneczny

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-11-10 o 22:59
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 00:06   #2045
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Brumku tak tak, zmalowanej FIfek był szczepiony na ospę za free
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
zgadza się
dzieci żłobkowe mają tą szczepionkę za darmo
tyle,że niektóre przychodnie szczepią na słowne oświadczenie rodzica a ja muszę dostarczyć zaświadczenie
my też chcemy skorzystać z tego programu ale niestety do tej szczepionki dziecko musi byc całkowicie zdrowe (tak jak do MMR2 czy PRIORIX-a)
O, to się niepotrzebnie mądrzę
Dziubku, co się odwlecze...

Cytat:
No gratulejszyn! Co to za fura?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-To nie podlega dyskusji

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
moja znajoma straciła ciążę w ten sposób.

Hmmm czyżby starania już w nabliższym czasie

Moje PCO na szczęście jest w wersji light
Wiele kobiet cierpi na gorsza wersje z nadmiernym owłosienem iotyłościa.

Hmm pewnie ze sie udało to cudo- ale niestety muszę Ci powiedzieć ze nie jestes sama
Tez sie nie mogę napatrzec, nawąchac, nagilotac, nacieszyć Moim Cudem
O staraniach oczywiście cały czas myślimy, ale, jak już pisałam, wciąż mam jakieś dylematy, wątpliwości, "i chciałabym, i boję się". Ale chyba właśnie dziś ustaliliśmy, że jednak się zaszczepię
Mąż optuje za tym, żeby odwlec starania do wakacji... Zobaczymy.

A co do Twojego cuda... Nie uwierzę, póki nie zobaczę
(żartuję oczywiście, ale może ten mały podstęp skłoni Cie do szybkiego przyjazdu tu z małym Dżonym )
Stary 2012-11-11, 00:09   #2046
Flowerbombka
Zadomowienie

Lili ale Ci się porobiło z tymi opryszczkami..oby szybko poszły precz i nie wrócily.

Telik ja tez mam PCO na szczęście też chyba w wersji lajt bo zaszłam bez żadnego w sumie wspomagania no oprócz tego Castagnusa no ale w sumie może i bez niego zaszłabym w tym cyklu, w którym zaszłam...

Oliweczka śliczne to mieszkanko Mateuszka...jeju jaki ja mam sentyment do brzuszków, uwielbiałam być w ciąży i tak szybko mi zleciało, mogłaby chodzić i rok spokojnie..
Córa jak marzenie

Brumek
ja się Inflanckiej nigdy nie nachwalę...począwszy od IP, przez porodowkę a kończąc na poporodowym jestem zachwycona wszystkim...może to dlatego że poród miałam ekspresowy w sumie..
Tu jeszcze pisałam na wizażu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post33717253 a o 9 Morfeuszek był z nami..jakby która chciała opis całości dłuuugi
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33853988

Ale wiesz ja to w ogóle mam chyba szczęście do ludzi albo po prostu takie podejście..bo czy to dentystka, czy połozna czy pediatra itd z wszystkich jestem zadowolona...

Carmela gratuluje zakupu nowego auta
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 00:37   #2047
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Brumek
ja się Inflanckiej nigdy nie nachwalę...począwszy od IP, przez porodowkę a kończąc na poporodowym jestem zachwycona wszystkim...może to dlatego że poród miałam ekspresowy w sumie..
Tu jeszcze pisałam na wizażu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post33717253 a o 9 Morfeuszek był z nami..jakby która chciała opis całości dłuuugi
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33853988

Ale wiesz ja to w ogóle mam chyba szczęście do ludzi albo po prostu takie podejście..bo czy to dentystka, czy połozna czy pediatra itd z wszystkich jestem zadowolona...
Mam dokładnie tak samo

Opis porodu pochłonęłam. Jak miło do tego wracać wspomnieniami
Miałyśmy baaaaardzo podobnie, aż w szoku jestem! Też luzik do pewnego momentu, wygłupy, u mnie 1 mały szew, szybki poród, fajna położna. A lekarz to może taki młody z uroczymi loczkami? Hubert?
I też chciałam lewatywę
Stary 2012-11-11, 00:40   #2048
Flowerbombka
Zadomowienie

Brumek Hubert mnie na IP przyjmował, potem był inny ale też fajny, jak to u mnie hehe
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 06:58   #2049
agni82
Zadomowienie

Witam,
jak zwykle o nieludzkiej porze. choć dziś bardziej ludzkiej niż kiedykolwiek
Widzieliśmy wczoraj nowego Jamsa Bonda, tzn. mąż widział w całości, ja zasnęłam na jakieś pół godziny w połowie. w sumie ogarnęłam, tylko kilku nowych bohaterów się pojawiło i nie bardzo wiedziałam skąd.
Film całkiem całkiem- choć zdanie będe mogła wyrazic po obejrzeniu całego.
Mąż stwierdził, że wydanie 18 funtów na bilet do kina, gdzie ja przesypiam częśc filmu to słaby interes.
w sumie ma rację - w domu mogłabym się zdrzemnąć za darmo.
ale wieczór był super. odwiedziliśy nawet sklep M&M i kupiliśy trochę gadżetów. sklep marzenie. kilka pięter, kolorowo, wesoło, pachnie M&m'sami, możliwość zrobienia fajnych fotek i niesamowita ilość gadżetów i wcale nie badziewnych.
a potem kino i do domku.
Koloniści zostali z Emilem. i wszystko byłoby ok, ale jak wróciliśy do domu i weszliśy do sypialni, to spał tam nasz Emil, na naszym łóżku, sam. Nasze łóżko jest na wysokści 70 cm od ziemi... a on na krawędzi. wymieniliśmy tylko z mężem spojrzenia i wtym momencie weszłą teściowa. mówię do niej: dobrze że się nic nie stało, bo znaleźliśmy go leżacego na ziemi. a ona oczy w słup i mówi: ale dziadek był u niego przed chwilą. mówię jej: wiesz taka heca zajmuje tylko sekundę, ale jest ok. zrobiło jej się głupio i poszła na górę, mąż się śmiał i mówi: no. może teraz się zastanowi zanim zrobi coś takiego raz jeszcze.
dziś jej powiem że żartowałam, ale niech się trochę postresuje, przecież naprawdę mogło się coś stać

Oliweczko- wyglądasz cudownie
Flowerbombka - śłiczny Morfeuszek, a tak poza tym to witaj
Carmela - pochwal się autkiem
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 07:06   #2050
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zobaczcie jak moje dziecko dzisiaj przysnęło

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

A poniżej bohaterka mojego domu i Mateusz po raz ostatni po tamtej stronie brzucha

Kurcze, ale ten zmniejszacz niszczy jakość zdjęć...jak zmniejszacie zdjęcia?
o ja Oliweczko jaki masz fajny brzusio i jak sie pieknie prezentujesz ze swoja figura. a Juleczka Boska

Cytat:
I znalazłam jeszcze ciekawą rzecz: że niektóre dzieci mogą się ubiegać o bezpłatne szczepienia. Np. chodzące do żłobka!
Więc dziewczyny może się zorientujecie. Tu jest odpowiedź NFZ na pytanie jednej matki, czy jej się należy skoro córka chodzi do żłobka. I napisali, że może się ubiegać o zwrot pieniędzy za nią. I że w przychodni powinni zaszczepić za darmo, jak się ma zaświadczenie ze żłobka. To info z marca 2012, więc aktualne.

http://www.nfz-lodz.pl/index.php?opt...catid=128:inne
tak dzieci zlobkowe szczepi sie przeciw ospie zza darmo - ja szczepic nie bede

Pojechalismy wczoraj w okolice Warszwy i do Warszawy po auto - porazka. Ludziom sie wydaje ze auta kupuja idioci niewidomi. Pourywane rzeczy, brak plastikow i szpachla, szpachla szpachla - ehhh dzis druga czesc wyprawy - chyba w okolice Krakowa

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:26   #2051
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dziękuję Wam wszystkim za bardzo miłe opinie
Marzenko-mam siłe na chodzenie po sklepach i wogóle, czasem aż mnie nosi
Carmelka pokaż autko

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 11:33   #2052
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzisiaj u nas tak pięknie, że aż żal w domu siedzieć
Zastanawiamy się czy nie skoczyć do Wisły.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Witam,
jak zwykle o nieludzkiej porze. choć dziś bardziej ludzkiej niż kiedykolwiek
Widzieliśmy wczoraj nowego Jamsa Bonda, tzn. mąż widział w całości, ja zasnęłam na jakieś pół godziny w połowie. w sumie ogarnęłam, tylko kilku nowych bohaterów się pojawiło i nie bardzo wiedziałam skąd.
Film całkiem całkiem- choć zdanie będe mogła wyrazic po obejrzeniu całego.
Mąż stwierdził, że wydanie 18 funtów na bilet do kina, gdzie ja przesypiam częśc filmu to słaby interes.
w sumie ma rację - w domu mogłabym się zdrzemnąć za darmo.
ale wieczór był super. odwiedziliśy nawet sklep M&M i kupiliśy trochę gadżetów. sklep marzenie. kilka pięter, kolorowo, wesoło, pachnie M&m'sami, możliwość zrobienia fajnych fotek i niesamowita ilość gadżetów i wcale nie badziewnych.
a potem kino i do domku.
Koloniści zostali z Emilem. i wszystko byłoby ok, ale jak wróciliśy do domu i weszliśy do sypialni, to spał tam nasz Emil, na naszym łóżku, sam. Nasze łóżko jest na wysokści 70 cm od ziemi... a on na krawędzi. wymieniliśmy tylko z mężem spojrzenia i wtym momencie weszłą teściowa. mówię do niej: dobrze że się nic nie stało, bo znaleźliśmy go leżacego na ziemi. a ona oczy w słup i mówi: ale dziadek był u niego przed chwilą. mówię jej: wiesz taka heca zajmuje tylko sekundę, ale jest ok. zrobiło jej się głupio i poszła na górę, mąż się śmiał i mówi: no. może teraz się zastanowi zanim zrobi coś takiego raz jeszcze.
dziś jej powiem że żartowałam, ale niech się trochę postresuje, przecież naprawdę mogło się coś stać
Ładnie ją postraszyłaś
Ale fak faktem postąpiła nieodpowiedzialnie... Dobrze, że nie spadł.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Pojechalismy wczoraj w okolice Warszwy i do Warszawy po auto - porazka. Ludziom sie wydaje ze auta kupuja idioci niewidomi. Pourywane rzeczy, brak plastikow i szpachla, szpachla szpachla - ehhh dzis druga czesc wyprawy - chyba w okolice Krakowa
A czego konkretnie szukacie?
Ja nie lubię kupować samochodu.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 11:47   #2053
myha82
Wtajemniczenie

KOLINA gratuluje synka Czy mnie sie wydaje czy wszytskie cięzarówki beda miec chłopczyków?
OLIWKO piekny masz brzuszek. taki nieduzy i zgrabniutki
FLOWERBOMBKA witam Orygnialne imie dla synka...

BRUMKU, FLOWER trzeba chyba isc na zywioł jak ja Moja pierwsza myśla jak zobaczylam dwie krechy była własnie mysle, ze nie bede mogła juz poświecic sie az tak Martynie. Bylo mi smutno. Ale z drugiej strony mala różnica wieku no i Martyna bedzie miała towarzystwo.

Przepraszam, ze tylko tyle ale przeczytałam po łebkach. W weekendy ciezko mi zasiasc do kompa.
Wczoraj byliśmy w Ikei i chyba bedziemy kupowac namiot bo martyna nie chciala z nigo wyjsc

Zaraz zbieram sie do mamy bo ide robic lasagnie
Nie wspomne, ze własnie pochlonełam dwa kawałki pizzy z wczorajszego wieczoru. Nie ma jak zdrowa dieta...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

A i wczoraj kupiliśmy taki zestaw:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40084861/

i Martynka wreszcie załapaal jak pic z kubeczka Moze tym sposobem uda mi sie jej "wcisnac"później inne kubeczki szczególnie niekapki z naszej duzej domowej kolekcji

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 14:25   #2054
adrji
Raczkowanie

witam się!

Natka ma racje pogoda pięknia, a ze my w mieście Marszałka chyba wypadałoby się przejść na spacer, do domu Piłsudskiego mamy kilka..metrów, lokalni patrioci

Kolina gratuluje synusia!! jakie imię??
Ania a też chyba zblizasz się już do połówki??

a tak z ciekawości dziewczyny które jesteście w ciązy, udzielacie się od razu wybrałyście się na wątki waszych fasolek czy już się 'nie chce"?

Oliweczka ja tez czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie, tymbardziej moja przyjaciółka też rodzi na dniach synusia więc jakoś dodatkowo przezywam

A! bo nie pisalam Jaś, zagrał pierwszy raz w totka i wygrał trójke ale tymrazem było to 10zł ale zaszalał fundnął sobie za to sale zabaw i było super tylko potem przy wyjściu nie było super histeria wstyd się umówić jak odegra tą scene
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 15:11   #2055
marzena_S
Zadomowienie

No i stało się... przepadłam w blogu Chustki, a teraz naprzemiennie śmieje się i ryczę. Boże jak paskudnie los może zadrwić z człowieka( i jego planów) i to takiego pełnego chęci do życia jak Asia. Po pierwszej serii wpisów powiedziałam sobie, że już nie będę dalej czytać. Nie mogę przestać myśleć o Niej, o Jasiu...
No ale jednak to silniejsze ode mnie, więc dalej pogrążam się w lekturze.
Stary 2012-11-11, 15:31   #2056
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
No i stało się... przepadłam w blogu Chustki, a teraz naprzemiennie śmieje się i ryczę. Boże jak paskudnie los może zadrwić z człowieka( i jego planów) i to takiego pełnego chęci do życia jak Asia. Po pierwszej serii wpisów powiedziałam sobie, że już nie będę dalej czytać. Nie mogę przestać myśleć o Niej, o Jasiu...
ja wczoraj skonczylam czytac
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 15:37   #2057
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie wgłębiałam nawet, bo wiem, że bym bardzo przeżywała... Ehhh
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 16:35   #2058
patik87
Zakorzenienie

Sara ma ciągle suchą pieluszkę, już od 7 godzin, a wypiła cały kubek picia...martwie się..

Ja codziennie zaglądam na bloga chustki czy są jakieś wpisy od Nie męża..

W warszawie znowu zadyma jak w ub roku. O co tym ludziom chodzi? nie trybie..
Stary 2012-11-11, 16:55   #2059
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A to wolna naszym dzieciakom już miód dawać?
ja sie przejomowalam wytycznymi do roczku. teraz tylko trzymam sie tego zeby nie dawac grzybow za szybko. reszte daję. miód też.

Miód w diecie dziecka:
może silnie uczulać. Bezwzględnie nie powinien być podawany dzieciom do 12 miesiąca życia
z http://dziecisawazne.pl/miod-w-diecie-dziecka/

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 17:02   #2060
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
a tak z ciekawości dziewczyny które jesteście w ciązy, udzielacie się od razu wybrałyście się na wątki waszych fasolek czy już się 'nie chce"?
niby jestem na liście listopadówek i się chwilę udzielałam, ale tam strasznie dużo dziewczyny pisały i nie zawsze ciekawie Teraz zaglądam czasem z ciekawości zobaczyć, czy któraś urodziła, ale i tak nie kojarzę tych dziewczyn. Nasz wątek jest zdecydowanie NAJ
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara ma ciągle suchą pieluszkę, już od 7 godzin, a wypiła cały kubek picia...martwie się..
dziwne....a je normalnie?

Piękna dzisiaj pogoda, chociaż trochę wietrzna.
Byliśmy u Julci chrzestnej, a teraz maluch dosypia z tatą
NIewiem co będziemy robić wieczorem-może pojedziemy do moich rodziców.

Aha- jutro mam gina na 17.50- i jak zwykle jestem bardzo ciekawa, co mi powie? może to JUŻ...

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-11-11 o 17:08
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 17:26   #2061
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

chce sie inaczej by tu mnie nie bylo
tylko ze ja jestem przyzywczajona ze dziennie mam 1-2 strony max a wy robicie 5 i nei nadrabiam wczesniej myslalam "a, sa w ciazy, pierwsze dziecko, jak urodza to beda pisac mniej". nie pisały mniej... teraz licze ze wiecej zaciazy i urodzi drugie i bedziecie pisac mniej i nadrobie

Stary 2012-11-11, 17:34   #2062
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

a propo innych wątków, to wiem ze u majówek-czerwc ówek była wojna i sie podzieliły, sporo sie przeniosło na fejsa. Lutówki '12 tez sie pokłócilły (akurat mam na żonkach dziewczyny stamtąd).

U nas najlepiej

cos miałam pisać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 17:39   #2063
83monia
Zakorzenienie

konwersacja my i artur.
A - mamo, zrobilem samochod dla dziewczyn
my - a dlaczego dla dziewczyn?
A - bo ja dziewczyny bardzo lubie

strach sie bac co bedzie później...

Stary 2012-11-11, 18:13   #2064
CrazyMachine
Zadomowienie

Kobitki z Poznania, jadłyście dzisiaj rogale świętomarcińskie? Tż-a dziś naszło, że w sumie nigdy nie jadł. Chyba musimy się na wycieczkę wybrać
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:49   #2065
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Marzenko
Jak tam rogale marcinskie
Smaczne, prześlij w formie cyfrowej jednego
Co do Panienskiego to padło na browar pub, większość dziewczyna tak zagłosowała. A wcześniej robimy imprezę u panny młodej.
Jeszcze zastanawiam sie nat takim torem z penisem- masz może namiar na jakaś cukiernie " z fantazja"

Chustkowy blog wzruszajacy
Tym bardziej jako mama nie mogę sobie wyobrazić bólu z konieczności pożegnania sie z własnym dzieckiem
Ale i tak jestem zadowolona ze przeczytałam ta historie, dała mi dużo do myślenia.
No i te teksty Joasi- fenomenalne

Oliweczko Zaciskam kciuki za jutrzejsza wizytę
Stary 2012-11-11, 20:18   #2066
myha82
Wtajemniczenie

A ja mimo, ze mieszkam w Sosnowcu jadłam rogale Marcińskie :ślina:

Co do forum to nawet nie szukałam mamusiek majowo-czerwcowych 2013 bo zwyczajnie wiem, ze nie bede miała czasu na pisanie. Oprócz Was (z doskoku) mam jeszcze klubik gdzie pisze chyba juz 2-4 lata Na kolejne miejsce nie znajde juz czasu

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 20:53   #2067
madziaranew
Rozeznanie

Witam dziewczyny.nie nadrabiam,Bo nie dam rady.nie bylo mnie dlugo.
Mam do Was pytanie ,pamietaj ze ktoras z Was pisala na tematAZS .
Niestety nasza Sophie ma .
Bylam dwa tygodnie temu na ip no I czwarty rzedu pokazalam skore ktora mnie martwilam , a on do mnie ze to eczema czyli azs . Przepisal masc ze strydami I dal krem epaderm, I jeszcze jakis plyn doustnie na swiad.pytam sie czy to alergia a on ze nie , zeby tym tylko smarowac Umowilismy sie z polska pediatra w Londynie a przy
okazji chcielismy zrobic testy alergiczne, pani doctor powiedziala ze to skaza bialkowa , zalamalam rece , Bo jak bylam miesiac wczesniej u ip to mowilam ze pije tylko mleko malo produktow , a on ze to dobrze.
Pani doctor kazala odstawic nabial , jablka, jajka pomidory to co ja uczula., no I nie moglismy odrazu zrobic testow Bo byla na tym srodku od swiadu. Tydzien czasu mielismy katrogi , dziecko sie drapalo w nocy ryczala w nieboglosy , a ja razem z nia, myslalam ze sie poddam I dam jej tem lek , ale dalismy rade I testy zrobilismy wczoraj ,beda wyniki w piatek . Wczoraj dostala znow lek , wieksze plamy posmarowalam ta mascia ale dzis wieczorem znow ma wysypke ktora ja swedzi , nie mamy pomyslu co , wszystko sobie spisuje co je , wszystko robie w domu , na kanapki tylko wedlina , obiady warzywa I kurczak , kolacje zupa z obiadu I zapija kleikiem ryzowym w butli na wodzie.rodzice przylatuja w nastepny poniedzialek a w kolejny poniedzialek my jedziemy do pl I tam do szczecina do dermatologa . Tz zamowil Sophie urbane do spania demasilk mam nadzieje ze ukoi troche ten Bol, Bo inaczej serce mi peknie, po tych sterydach jeszcze sie nasililo , wspominala o tym pl pediatra ten pacan , oczywiscie nie.
Przepraszam ze tylko o sobie , ale nie wiem jak pomoc wlasnej corce
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 21:28   #2068
agulaaabar
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Tż usypia Lili, więc mam chwilę na porządne nadrobienie

Lili, Brumek, Marzena, Agawoo, Marina, Mamad, Aga, Patik, Madziulka, Pieleszka, Beata, Natka, Stronczek, Telik, Bella, Chelsea dziękuje Wam bardzo za życzenia! (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam )

Flowerbombka witaj ślicznego masz synka, a to imię

Carmela my mamy takie zamczysko http://www.hood.de/angebot/41266685/...-spielhaus.htm
I Lili non stop do niego znosi wszystkie zabawki
I gratulacje zakupu chwal się!!

Natka biedny Domek... zdrówka! A fotka jak śpi na kanapie... genialna

Oliweczka wow! za zakupy zabawkowe I masz prześliczny zgrabny brzusio a Jula do schrupania
za wizyte!

Lili zeszło Ci juz trochę tego cholerstwa z ust?

Eve nie zazdroszcze tego szukania samochodu my to mamy juz za sobą, a teraz zaczęły się problemy

Adrji gratki dla Jaska za wygraną!

Monia to Ty się nastaw już na odpisywanie 10 stron dziennie na wątku babciowym Artur jest the best...

Madziaranew
ojej Sophie bidulka niestety nie pomogę jeśli chodzi o AZS

Nadrobiłam
W końcu w ramach prezentu kupiliśmy siostrze i jej mężowi szampana i upiekliśmy dziś torta (moja siostra uwielbia wszelakie torty)

W sobote spędziliśmy miły wieczór.. poza jednym incydentem..
Lili biegała między stolikami, kręcila się w kółko, straciła równowagę i całą sobą poleciała na głowę.... a tam plytki kamienne... podnioslam ją z ziemi a tam siniak ciemnofioletowy na pół czoła, dziecko niby płacze ale nie wydaje z siebie odgłosu.. koszmar! biegiem do łazienki, ochlapałam ją zimną wodą, zaczęła płakać, nie dala sobie nic zimnego do czola przyłożyć, dopiero po chwili lizak usmieżył ból......

Wieczorem obejrzeliśmy walkę Wacha i poszliśmy spac

I muszę sie pochwalić prezentem... jutro wstawie fotke
Pierwszy raz popłakałam się przy otwieraniu prezentu....
Otóż dostałam od mojej malej córeczki własnoręcznie pomalowany kubek

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 21:43   #2069
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dzięki za gratki odnośnie auta.

http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-...C26750747.html

Mamy 3 miesięczną gwarancje z salonu później przerabiamy na gaz!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 21:59   #2070
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Labradory są fajne zwłaszcza te ciemne
A my cirepimy na tego jasnego

Cytat:

A o schronisku nie myśleliście. Jeśli 2 tys. to za dużo, to nie jest to niestety wygórowana cena za rasowego psa, to po co nabijać kabzę pseudohodowcom, skoro tyle cudności czeka na dom

aaa, już doczytałam, że dziewczyny uważają podobnie
jezeli by sie znalazł labrador to oweszem, ale ludzie takich psów nie wyrzucją. Pozatym mamy kajtka podwórkowego więc na siłe nam nie potrzebny chodzi dokladnie o dzieci

A co do tych pdeudohodowli to nie miałam pojęcia

Cytat:
Cytat:
Dzięki za gratki odnośnie auta.

http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-...C26750747.html

Mamy 3 miesięczną gwarancje z salonu później przerabiamy na gaz!

o jaaaa pounciok. Sliczny podobaja mi się te autka, tylko ja mam za duzy wózek na te auta ładny kolorek, baaardzo rzadko spotykany, no i cena jak na to auto to też chyba nie drogo. Gratuluje

Dziewczyny
jestem załamana.... Zalęgło mi się w mojej kuchni robacto. Kuchnia w uzytku od marca, czysciutka i chuchana a tu MASZ! Mole spożywcze...

Wczoraj robiłam rogale, otwarłam świeżą mąke, kupioną jakies 2 tyg temu, przesypałam przez sito, a na sicie grubo larw... Dzisiaj zaobserwowałam sciany, a tam chodzą... znalazłam 5 sztuk Normalnie

nie mogę jesc bo az mnie cofa, cały czas mi nie dobrze.

muszę wszystko powyrzucać, sciągać szafki, wymyć specjalnym plynem wszystko... Ale jak te kur*y zalęgły się na scianach to będą nie do zwalczenia...

Ciekawe czy one są szkodliwe dla człowieka, bo tydzien temu robiłam pizze, i brałam z resztki poprzedniej paczki mąke, a jak tam były to się na bank upiekły i smacznie zjedliśmy.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-11-11 o 22:01
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości