|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
kurka wodna zapomniała napisać newsa
kupiliśmy samochód
|
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek, Carmela
Carmela poka woza
|
|
|
|
#2043 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Odbijesz to sobie ![]() Telik, i jesteś zadowolona z tego podkładu? Bo moja przyjaciółka go używa i jest mega zadowolona i chętnie sama bym spróbowała. Ja teraz używam Rimmel Match Perfection i też jest ok Cytat:
![]() Ja zmniejszam w paincie. Cytat:
-Śpi -To nie podlega dyskusji ![]() Cytat:
Cytat:
Super |
|||||
|
|
|
#2044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmmm czyżby starania już w nabliższym czasie ![]() Moje PCO na szczęście jest w wersji light ![]() Wiele kobiet cierpi na gorsza wersje z nadmiernym owłosienem iotyłościa. Hmm pewnie ze sie udało to cudo- ale niestety muszę Ci powiedzieć ze nie jestes sama ![]() Tez sie nie mogę napatrzec, nawąchac, nagilotac, nacieszyć Moim Cudem ![]() Wow Poka poka ![]() A my dziś zrobiliśmy dzień nudy Wczoraj z tztem byliśmy chwilkę na bardzo miłym przyjęciu ( u aktorki/ rezyserki spektaklu na którym ostatnio byliśmy w teatrze) I dziś mieliśmy zwolnione tempo Natka jestem bardzo zadowolona z podkladu Nie zatyka, jest lekki, ma nawet lekkie/ średnie krycie no i filtr przeciwsloneczny
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-11-10 o 22:59 |
|
|
|
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziubku, co się odwlecze... No gratulejszyn! ![]() Cytat:
![]() Mąż optuje za tym, żeby odwlec starania do wakacji... Zobaczymy. A co do Twojego cuda... Nie uwierzę, póki nie zobaczę ![]() (żartuję oczywiście, ale może ten mały podstęp skłoni Cie do szybkiego przyjazdu tu z małym Dżonym )
|
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
Lili ale Ci się porobiło z tymi opryszczkami..oby szybko poszły precz i nie wrócily.
Telik ja tez mam PCO na szczęście też chyba w wersji lajt bo zaszłam bez żadnego w sumie wspomagania no oprócz tego Castagnusa no ale w sumie może i bez niego zaszłabym w tym cyklu, w którym zaszłam... Oliweczka śliczne to mieszkanko Mateuszka...jeju jaki ja mam sentyment do brzuszków, uwielbiałam być w ciąży i tak szybko mi zleciało, mogłaby chodzić i rok spokojnie.. Córa jak marzenie Brumek ja się Inflanckiej nigdy nie nachwalę...począwszy od IP, przez porodowkę a kończąc na poporodowym jestem zachwycona wszystkim...może to dlatego że poród miałam ekspresowy w sumie.. Tu jeszcze pisałam na wizażu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post33717253 a o 9 Morfeuszek był z nami..jakby która chciała opis całości dłuuugi https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33853988 Ale wiesz ja to w ogóle mam chyba szczęście do ludzi albo po prostu takie podejście..bo czy to dentystka, czy połozna czy pediatra itd z wszystkich jestem zadowolona... Carmela gratuluje zakupu nowego auta
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opis porodu pochłonęłam. Jak miło do tego wracać wspomnieniami ![]() Miałyśmy baaaaardzo podobnie, aż w szoku jestem! Też luzik do pewnego momentu, wygłupy, u mnie 1 mały szew, szybki poród, fajna położna. A lekarz to może taki młody z uroczymi loczkami? Hubert? ![]() I też chciałam lewatywę
|
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
Brumek Hubert mnie na IP przyjmował, potem był inny ale też fajny, jak to u mnie hehe
|
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
jak zwykle o nieludzkiej porze. choć dziś bardziej ludzkiej niż kiedykolwiek ![]() Widzieliśmy wczoraj nowego Jamsa Bonda, tzn. mąż widział w całości, ja zasnęłam na jakieś pół godziny w połowie. w sumie ogarnęłam, tylko kilku nowych bohaterów się pojawiło i nie bardzo wiedziałam skąd .Film całkiem całkiem- choć zdanie będe mogła wyrazic po obejrzeniu całego. Mąż stwierdził, że wydanie 18 funtów na bilet do kina, gdzie ja przesypiam częśc filmu to słaby interes. w sumie ma rację - w domu mogłabym się zdrzemnąć za darmo. ale wieczór był super. odwiedziliśy nawet sklep M&M i kupiliśy trochę gadżetów. sklep marzenie a potem kino i do domku. Koloniści zostali z Emilem. i wszystko byłoby ok, ale jak wróciliśy do domu i weszliśy do sypialni, to spał tam nasz Emil, na naszym łóżku, sam. Nasze łóżko jest na wysokści 70 cm od ziemi... a on na krawędzi. wymieniliśmy tylko z mężem spojrzenia i wtym momencie weszłą teściowa. mówię do niej: dobrze że się nic nie stało, bo znaleźliśmy go leżacego na ziemi. a ona oczy w słup i mówi: ale dziadek był u niego przed chwilą. mówię jej: wiesz taka heca zajmuje tylko sekundę, ale jest ok. zrobiło jej się głupio i poszła na górę, mąż się śmiał i mówi: no. może teraz się zastanowi zanim zrobi coś takiego raz jeszcze. dziś jej powiem że żartowałam, ale niech się trochę postresuje, przecież naprawdę mogło się coś stać ![]() Oliweczko- wyglądasz cudownie Flowerbombka - śłiczny Morfeuszek, a tak poza tym to witaj Carmela - pochwal się autkiem
|
|
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pojechalismy wczoraj w okolice Warszwy i do Warszawy po auto - porazka. Ludziom sie wydaje ze auta kupuja idioci niewidomi. Pourywane rzeczy, brak plastikow i szpachla, szpachla szpachla - ehhh dzis druga czesc wyprawy - chyba w okolice Krakowa
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za bardzo miłe opinie
Marzenko-mam siłe na chodzenie po sklepach i wogóle, czasem aż mnie nosi ![]() Carmelka pokaż autko
|
|
|
|
#2052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj u nas tak pięknie, że aż żal w domu siedzieć ![]() Zastanawiamy się czy nie skoczyć do Wisły. Cytat:
Ale fak faktem postąpiła nieodpowiedzialnie... Dobrze, że nie spadł. Cytat:
Ja nie lubię kupować samochodu. |
||
|
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
KOLINA gratuluje synka
OLIWKO piekny masz brzuszek. taki nieduzy i zgrabniutki FLOWERBOMBKA witam BRUMKU, FLOWER trzeba chyba isc na zywioł jak ja Przepraszam, ze tylko tyle ale przeczytałam po łebkach. W weekendy ciezko mi zasiasc do kompa. Wczoraj byliśmy w Ikei i chyba bedziemy kupowac namiot bo martyna nie chciala z nigo wyjsc ![]() Zaraz zbieram sie do mamy bo ide robic lasagnie ![]() Nie wspomne, ze własnie pochlonełam dwa kawałki pizzy z wczorajszego wieczoru. Nie ma jak zdrowa dieta... ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- A i wczoraj kupiliśmy taki zestaw:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40084861/ i Martynka wreszcie załapaal jak pic z kubeczka |
|
|
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
witam się!
Natka ma racje pogoda pięknia, a ze my w mieście Marszałka chyba wypadałoby się przejść na spacer, do domu Piłsudskiego mamy kilka..metrów, lokalni patrioci ![]() Kolina gratuluje synusia!! jakie imię?? Ania a też chyba zblizasz się już do połówki?? a tak z ciekawości dziewczyny które jesteście w ciązy, udzielacie się od razu wybrałyście się na wątki waszych fasolek czy już się 'nie chce"? Oliweczka ja tez czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie, tymbardziej moja przyjaciółka też rodzi na dniach synusia więc jakoś dodatkowo przezywam ![]() A! bo nie pisalam Jaś, zagrał pierwszy raz w totka i wygrał trójke ale zaszalał fundnął sobie za to sale zabaw i było super
|
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
No i stało się... przepadłam w blogu Chustki, a teraz naprzemiennie śmieje się i ryczę.
Boże jak paskudnie los może zadrwić z człowieka( i jego planów) i to takiego pełnego chęci do życia jak Asia. Po pierwszej serii wpisów powiedziałam sobie, że już nie będę dalej czytać. Nie mogę przestać myśleć o Niej, o Jasiu... No ale jednak to silniejsze ode mnie, więc dalej pogrążam się w lekturze. |
|
|
|
#2056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Sara ma ciągle suchą pieluszkę, już od 7 godzin, a wypiła cały kubek picia...martwie się..
Ja codziennie zaglądam na bloga chustki czy są jakieś wpisy od Nie męża.. W warszawie znowu zadyma jak w ub roku. O co tym ludziom chodzi? nie trybie..
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie przejomowalam wytycznymi do roczku. teraz tylko trzymam sie tego zeby nie dawac grzybow za szybko. reszte daję. miód też.
Miód w diecie dziecka: może silnie uczulać. Bezwzględnie nie powinien być podawany dzieciom do 12 miesiąca życia z http://dziecisawazne.pl/miod-w-diecie-dziecka/ |
|
|
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zaglądam czasem z ciekawości zobaczyć, czy któraś urodziła, ale i tak nie kojarzę tych dziewczyn. Nasz wątek jest zdecydowanie NAJ![]() Cytat:
Piękna dzisiaj pogoda, chociaż trochę wietrzna. Byliśmy u Julci chrzestnej, a teraz maluch dosypia z tatą ![]() NIewiem co będziemy robić wieczorem-może pojedziemy do moich rodziców. Aha- jutro mam gina na 17.50- i jak zwykle jestem bardzo ciekawa, co mi powie? może to JUŻ...
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-11-11 o 17:08 |
||
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej by tu mnie nie bylo tylko ze ja jestem przyzywczajona ze dziennie mam 1-2 strony max a wy robicie 5 i nei nadrabiam wczesniej myslalam "a, sa w ciazy, pierwsze dziecko, jak urodza to beda pisac mniej". nie pisały mniej... teraz licze ze wiecej zaciazy i urodzi drugie i bedziecie pisac mniej i nadrobie
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
a propo innych wątków, to wiem ze u majówek-czerwc ówek była wojna i sie podzieliły, sporo sie przeniosło na fejsa. Lutówki '12 tez sie pokłócilły (akurat mam na żonkach dziewczyny stamtąd).
U nas najlepiej cos miałam pisać
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
konwersacja my i artur.
A - mamo, zrobilem samochod dla dziewczyn my - a dlaczego dla dziewczyn? A - bo ja dziewczyny bardzo lubie ![]() strach sie bac co bedzie później... |
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Kobitki z Poznania, jadłyście dzisiaj rogale świętomarcińskie? Tż-a dziś naszło, że w sumie nigdy nie jadł. Chyba musimy się na wycieczkę wybrać
|
|
|
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko
Jak tam rogale marcinskie Smaczne, prześlij w formie cyfrowej jednego Co do Panienskiego to padło na browar pub, większość dziewczyna tak zagłosowała. A wcześniej robimy imprezę u panny młodej. Jeszcze zastanawiam sie nat takim torem z penisem- masz może namiar na jakaś cukiernie " z fantazja" Chustkowy blog wzruszajacy Tym bardziej jako mama nie mogę sobie wyobrazić bólu z konieczności pożegnania sie z własnym dzieckiem Ale i tak jestem zadowolona ze przeczytałam ta historie, dała mi dużo do myślenia. No i te teksty Joasi- fenomenalne Oliweczko Zaciskam kciuki za jutrzejsza wizytę
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mimo, ze mieszkam w Sosnowcu jadłam rogale Marcińskie :ślina:
Co do forum to nawet nie szukałam mamusiek majowo-czerwcowych 2013 bo zwyczajnie wiem, ze nie bede miała czasu na pisanie. Oprócz Was (z doskoku) mam jeszcze klubik gdzie pisze chyba juz 2-4 lata
|
|
|
|
#2067 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.nie nadrabiam,Bo nie dam rady.nie bylo mnie dlugo.
Mam do Was pytanie ,pamietaj ze ktoras z Was pisala na tematAZS . Niestety nasza Sophie ma .Bylam dwa tygodnie temu na ip no I czwarty rzedu pokazalam skore ktora mnie martwilam , a on do mnie ze to eczema czyli azs . Przepisal masc ze strydami I dal krem epaderm, I jeszcze jakis plyn doustnie na swiad.pytam sie czy to alergia a on ze nie , zeby tym tylko smarowac Umowilismy sie z polska pediatra w Londynie a przy okazji chcielismy zrobic testy alergiczne, pani doctor powiedziala ze to skaza bialkowa , zalamalam rece , Bo jak bylam miesiac wczesniej u ip to mowilam ze pije tylko mleko malo produktow , a on ze to dobrze. Pani doctor kazala odstawic nabial , jablka, jajka pomidory to co ja uczula., no I nie moglismy odrazu zrobic testow Bo byla na tym srodku od swiadu. Tydzien czasu mielismy katrogi , dziecko sie drapalo w nocy ryczala w nieboglosy , a ja razem z nia, myslalam ze sie poddam I dam jej tem lek , ale dalismy rade I testy zrobilismy wczoraj ,beda wyniki w piatek . Wczoraj dostala znow lek , wieksze plamy posmarowalam ta mascia ale dzis wieczorem znow ma wysypke ktora ja swedzi , nie mamy pomyslu co , wszystko sobie spisuje co je , wszystko robie w domu , na kanapki tylko wedlina , obiady warzywa I kurczak , kolacje zupa z obiadu I zapija kleikiem ryzowym w butli na wodzie.rodzice przylatuja w nastepny poniedzialek a w kolejny poniedzialek my jedziemy do pl I tam do szczecina do dermatologa . Tz zamowil Sophie urbane do spania demasilk mam nadzieje ze ukoi troche ten Bol, Bo inaczej serce mi peknie, po tych sterydach jeszcze sie nasililo , wspominala o tym pl pediatra ten pacan , oczywiscie nie. Przepraszam ze tylko o sobie , ale nie wiem jak pomoc wlasnej corce |
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Tż usypia Lili, więc mam chwilę na porządne nadrobienie ![]() Lili, Brumek, Marzena, Agawoo, Marina, Mamad, Aga, Patik, Madziulka, Pieleszka, Beata, Natka, Stronczek, Telik, Bella, Chelsea dziękuje Wam bardzo za życzenia! (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam )Flowerbombka witaj Carmela my mamy takie zamczysko http://www.hood.de/angebot/41266685/...-spielhaus.htm I Lili non stop do niego znosi wszystkie zabawki I gratulacje zakupu chwal się!! Natka biedny Domek... zdrówka! A fotka jak śpi na kanapie... genialna ![]() Oliweczka wow! za zakupy zabawkowe I masz prześliczny zgrabny brzusio za wizyte!Lili zeszło Ci juz trochę tego cholerstwa z ust? Eve nie zazdroszcze tego szukania samochodu my to mamy juz za sobą, a teraz zaczęły się problemy ![]() Adrji gratki dla Jaska za wygraną! ![]() Monia to Ty się nastaw już na odpisywanie 10 stron dziennie na wątku babciowym ![]() Madziaranew ojej Sophie bidulka niestety nie pomogę jeśli chodzi o AZS![]() Nadrobiłam W końcu w ramach prezentu kupiliśmy siostrze i jej mężowi szampana i upiekliśmy dziś torta (moja siostra uwielbia wszelakie torty )W sobote spędziliśmy miły wieczór.. poza jednym incydentem.. Lili biegała między stolikami, kręcila się w kółko, straciła równowagę i całą sobą poleciała na głowę.... a tam plytki kamienne... podnioslam ją z ziemi a tam siniak ciemnofioletowy na pół czoła, dziecko niby płacze ale nie wydaje z siebie odgłosu.. koszmar! biegiem do łazienki, ochlapałam ją zimną wodą, zaczęła płakać, nie dala sobie nic zimnego do czola przyłożyć, dopiero po chwili lizak usmieżył ból...... Wieczorem obejrzeliśmy walkę Wacha i poszliśmy spac ![]() I muszę sie pochwalić prezentem... jutro wstawie fotke ![]() Pierwszy raz popłakałam się przy otwieraniu prezentu.... Otóż dostałam od mojej malej córeczki własnoręcznie pomalowany kubek |
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za gratki odnośnie auta.
http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-...C26750747.html Mamy 3 miesięczną gwarancje z salonu |
|
|
|
#2070 | ||
|
Zakorzenienie
|
A my cirepimy na tego jasnego
![]() Cytat:
![]() A co do tych pdeudohodowli to nie miałam pojęcia ![]() Cytat:
o jaaaa pounciok. Sliczny ładny kolorek, baaardzo rzadko spotykany, no i cena jak na to auto to też chyba nie drogo. Gratuluje ![]() Dziewczyny jestem załamana.... Zalęgło mi się w mojej kuchni robacto. Kuchnia w uzytku od marca, czysciutka i chuchana a tu MASZ! Mole spożywcze... Wczoraj robiłam rogale, otwarłam świeżą mąke, kupioną jakies 2 tyg temu, przesypałam przez sito, a na sicie grubo larw... Dzisiaj zaobserwowałam sciany, a tam chodzą... znalazłam 5 sztuk Normalnie nie mogę jesc bo az mnie cofa, cały czas mi nie dobrze. muszę wszystko powyrzucać, sciągać szafki, wymyć specjalnym plynem wszystko... Ale jak te kur*y zalęgły się na scianach to będą nie do zwalczenia... Ciekawe czy one są szkodliwe dla człowieka, bo tydzien temu robiłam pizze, i brałam z resztki poprzedniej paczki mąke, a jak tam były to się na bank upiekły i smacznie zjedliśmy. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-11-11 o 22:01 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

zębole

Odbijesz to sobie 

.

Boże jak paskudnie los może zadrwić z człowieka( i jego planów) i to takiego pełnego chęci do życia jak Asia.
Po pierwszej serii wpisów powiedziałam sobie, że już nie będę dalej czytać. Nie mogę przestać myśleć o Niej, o Jasiu...
wczesniej myslalam "a, sa w ciazy, pierwsze dziecko, jak urodza to beda pisac mniej". nie pisały mniej... teraz licze ze wiecej zaciazy i urodzi drugie i bedziecie pisac mniej i nadrobie

)
I masz prześliczny zgrabny brzusio
za wizyte!

Zakończone: 2